Kristianstadsbladet > Nyheter

Wednesday, 03 September, 04:04

Kristianstadsbladet - 31 aug 11 kl. 16:39

Berttelsen om Rbelfsbanan nr ut till fler


Mellan 1952 och 1961 krde de stora vrldsnamnen inom motorsporten p Rbelfsbanan. 1956 och 1957 krdes VM fr sportvagnar samt 1959 och 1961 VM fr motorcyklar. Under flera r p 50-talet krdes Grand Prix och Skneloppet, vilket ocks lockade vrldsstjrnorna.
Tips: Besök accessoarsbutiken SirJames.se
Läs mer på Kristianstadsbladet


Dela artikeln

0 Delningar
| Dela


Kommentera gärna

Liknande nyheter

Taggar:

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - 45 minuter sedan

Måttlig motion förebygger hjärtsvikt


Någon timmes daglig måttlig motion kan nästan halvera risken för att insjukna i hjärtsvikt, jämfört med stillasittande. Det visar en svensk studie där nästan 40 000 deltagare har följts under 13 år.Många tidigare studier har visat att vi blir friskare av regelbunden motion, men få studier har undersökt sambandet med just hjärtsvikt.

Kristianstadsbladet - 45 minuter sedan

FOI i nytt "Saudiupplägg" med Kina


Trots vapenembargo vill Totalförsvarets forskningsinstitut (FOI) via bulvan samarbeta med Kina om en programvara som kan utveckla kärnvapen, rapporterar SVT:s Uppdrag granskning i kväll.FOI:s upplägg liknar Saudiaffären som fällde försvarsminister Sten Tolgfors 2012. Nu går FOI via KTH för att "samarbeta med länder som FOI inte kan eller vill skriva avtal med, till exempel Kina".

Kristianstadsbladet - 2 timmar sedan

Hund dödad av örn


Taxen Kolin hade inte en chans när kungsörnen attackerade.Hunden som var ute på jaktträning hittades död på en myr i Sunnetrakten, skriver NWT. Enligt länsstyrelsens besiktningsman är det med 90-procentig säkerhet en kungsörn som slagit till.

Kristianstadsbladet - 2 timmar sedan

Ny järnväg genom Dalsland utreds


Norge och Sverige ska utreda en ny järnväg mellan Oslo och Göteborg. Därmed har en dubbelspårsjärnväg för i första hand gods genom Dalsland kommit ett steg närmare byggstart, skriver Bohusläningen.Frågan har under flera år drivits av bland annat Västtrafik och Västra Götalandsregionen.

Kristianstadsbladet - 2 timmar sedan

SD-politikers Facebookinlägg utreds


En Sverigedemokratisk politiker i en småländsk kommun utreds nu av partiets medlemsutskott efter ett Facebookinlägg, skriver Barometern."Sverige måste införa jaktsäsong på muslimer de är de största skadedjuret vi har", skrev kommunfullmäktigekandidaten i inlägget som publicerades i november 2012. - Vi ser allvarligt på det som hänt och fallet ska utredas grundligt, säger Mattias Bäckström Johansson, distriktsordförande för SD i Kalmar län..

Kristianstadsbladet - 2 timmar sedan

Skitlukt riskerar stänga skola


Lukten från en avloppsanläggning riskerar att stänga Bredaredsskolan utanför Borås. - Blir läget värre kan det bli konsekvensen, säger skolans rektor Martin Eklöf till Borås Tidning.Problemet har varit mer eller mindre beständigt de senaste fyra åren.

Kristianstadsbladet - 2 timmar sedan

16-åring åtalas för sex med barn


En 16-årig pojke har åtalats vid Blekinge tingsrätt misstänkt för sexuellt utnyttjande av barn. Enligt åtalet ska pojken haft sexuellt umgänge med en 12-årig flicka på en skola i våras, skriver Sydöstran.Enligt åklagaren används den mildare rubriceringen "sexuellt utnyttjande" i stället för "våldtäkt med barn" eftersom det mesta tyder på att den sexuella kontakten varit frivillig..

Kristianstadsbladet - 4 timmar sedan

Tredje säsong blir sista av Hemlock


Netflix serie "Hemlock Grove" återkommer för en tredje säsong, som blir den sista, uppger bolaget.I det gotiska rysardramat spelar svenske Bill Skarsgård rollen som Roman Godfrey, som brottas mot sitt inre mörker. Serien är baserad på en roman av Brian McGreevy och titeln är namnet på den stad där serien utspelar sig.

Kristianstadsbladet - 5 timmar sedan

"Fel" artistval stoppar Mångfaldsdag


Karlstads pastorat har beslutat att ställa in en planerad Mångfaldsdag på lördag. Anledningen är att Kristdemokraterna manat till bojkott sedan kontroversielle artisten Sebbe Staxx och hans grupp Kartellen bjudits in, uppger flera lokala medier.Gruppen har, enligt KD:s riksdagskandidat Charlie Weimers, spelat in en musikvideo med "politiska överfall" och en inbjudan vore att "legitimera politiskt våld"..

Kristianstadsbladet - 5 timmar sedan

Fifa: VM 2018 inte under diskussion


Internationella fotbollsförbundets ordförande Sepp Blatter meddelade under tisdagen att fotbolls-VM:s vara eller icke vara i Ryssland 2018 inte är under diskussion inom Fifa. - Vi ifrågasätter inte VM i Ryssland. Vi är i en situation där vi har uttryckt vårt förtroende för arrangörerna av 2018 och 2022 års VM.

Dela artikeln

0 Delningar
| DelaNyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Nyhetspressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.
Faktaruta

Låneinstitut


Ett låneinstitut är en bank eller ett annat finansiellt institut som lånar ut pengar. De tjänar pengar på skillnaden i ränta som dom lånar pengar och sedan lånar ut.
När du lånar pengar vill du givetvis låna till låg ränta. Dessa banker har bland den lägsta räntan:

SEB

Länsförsäkringar


Betalningsanmärkning?

Om du har betalningsanmärkningar kan vissa institut ge dig hyffsade räntor som tex:

Bluestep

Rekommenderat

Om du är aktiv och kommenterar och delar artiklar kommer dina favoriter upp här:
Om oss

Nyhetspressen är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Nyhetspressen.se besöks mer än 100000 gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.