BT > Nyheter

Saturday, 26 July, 15:10

BT - 09 jan 12 kl. 15:28

Finlndska Elisa sprrar Pirate Bay


Finlndska bredbandsbolaget Elisa har beslutat att tills vidare sprra fildelningssajten Pirate Bay fr sina kunder.
Tingsrtten i Helsingfors beslt redan i oktober att Elisa mste sprra Pirate Bay under hot om hga bter. Elisa har verklagat domen men nu beslutat att flja tingsrttens utslag.
Sprren ska ligga kvar tills rttsprocessen avslutats. Samtidigt r det sannolikt att beslutet fr liten betydelse eftersom det r ltt att kringg.
Läs mer på BT Bilden delad av BT via deras RSS-flöde och visas på deras server.


Dela artikeln

0 Delningar
| Dela


Kommentera gärna

Liknande nyheter

Taggar:

Fler nyheter från BT

BT - 15 minuter sedan

Musiken som utväg och räddning

Christian Falk dog i veckan. Det lägger förstås ytterligare en dimension till hans sommarprogram, som är det första som sänts någonsin sänts postumt. Den forne basisten och producenten har kanske inte gjort så mycket väsen av sig i offentligheten det senaste, men har påverkat svenskt musikliv mer än de flesta.

BT - 1 timme sedan

Många risker med kryp i resväskan

Ju mer vi reser desto vanligare blir det att vi får med oss ovälkomna gratispassagerare hem till Sverige. Förutom kackerlackor kan det krypa myror, brödbaggar och mal ur väskan. Det kan få negativa effekter om de etablerar sig och slår ut andra arter – eller tar med sig farliga sjukdomar.

BT - 1 timme sedan

Politiker polisanmäls för bakverk

Företagaren och Älvkarlebypolitikern Eva Sidekrans (M) polisanmäls nu för det bakverk hon sålt med etiketten "Gammeldags fördomsfri Negerboll". Bakom anmälan står Afrosvenskarnas riksförbund. – Vi har på morgonen polisanmält henne för hets mot folkgrupp.

BT - 7 timmar sedan

Skärpta gränskontroller i Norge

Norge inför krav på pass eller nationellt id-kort för inresa i landet även för svenskar, uppger rikskriminalen. Orsaken är den höjda terrorberedskapen i Norge. Beslutet fattades under natten till lördagen och ska gälla till och med den 28 juli.

BT - 2 timmar sedan

Flygförbud över norska Bergen

Luftrummet över centrala Bergen är stängt, uppger polisen för norska TV2. Beredskapen i Norge är efter terrorhotet den högsta någonsin i landet, enligt polisen som nu också har rätt att ta hjälp från försvaret. Flygförbudet har införts för att öka kontrollen av luftrummet över Bergen.

BT - 3 timmar sedan

Väpnat rån mot växlingskontor

Ett växlingskontor i Kista galleria i norra Stockholm utsattes vid tiotiden på lördagsförmiddagen för ett väpnat rån eller rånförsök. Det är än så länge oklart om rånarna kom över något av värde. – Man har kört en bil in i växlingskontoret och viftat med vapenliknande föremål.

BT - 3 timmar sedan

Rymling anmälde sig själv

Den man som på fredagen avvek från rättspsyk i Sundsvall kom tillbaka självmant innan någon patrull hunnit hitta honom, rapporterar lokala medier. Mannen försvann vid lunchtid när han hoppade över ett staket och sprang i väg. Vid 18-tiden gick han in på polisstationen i Sundsvall och anmälde sig själv.

BT - 3 timmar sedan

Fick tanden utslagen

Vid två-tiden i natt blev en person misshandlad vid Västerlånggatan. Person ska ha blivit slagen, sparkad i ryggen och får en tand utslagen. Polisen letade i området men kunde inte gripa någon för brottet.

BT - 4 timmar sedan

Hal asfalt i sommarhettan

Den ihållande värmeböljan ger nu upphov till fenomenet blödande asfalt. Det innebär att bindemedlet i asfalten mjukas upp, utvidgas och stiger upp i vägytan vilket gör vägbanan mycket hal. Polisen i Västmanland uppmanar trafikanterna att "sänka hastigheten och ta det lugnt" efter att ett flertal yrkeschaufförer ringt in om blixthalka på vägarna i länet.

BT - 4 timmar sedan

Råttgift kräver utbildning

Lantbrukare som tänker lägga ut råttgift på egen hand måste gå en specialanpassad utbildning. Det blir en av konsekvenserna när Kemikalieinspektionen fasar ut råttgifter och omprövar tidigare godkända medel. – Många av bekämpningsmedlen är väldigt giftiga.

Dela artikeln

0 Delningar
| DelaNyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Nyhetspressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.
Faktaruta

Låneinstitut


Ett låneinstitut är en bank eller ett annat finansiellt institut som lånar ut pengar. De tjänar pengar på skillnaden i ränta som dom lånar pengar och sedan lånar ut.
När du lånar pengar vill du givetvis låna till låg ränta. Dessa banker har bland den lägsta räntan:

SEB

Länsförsäkringar


Betalningsanmärkning?

Om du har betalningsanmärkningar kan vissa institut ge dig hyffsade räntor som tex:

Bluestep

Rekommenderat

Om du är aktiv och kommenterar och delar artiklar kommer dina favoriter upp här:
Om oss

Nyhetspressen är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Nyhetspressen.se besöks mer än 100000 gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.