Sydsvenskan > Nyheter

Monday, 27 April, 22:40

Sydsvenskan - 20 jan 12 kl. 10:23

Sveriges populraste namn


Alice var det vanligaste flicknamnet frra ret och petar ner fjolrsvinnaren Maja till andra plats. William var det vanligaste pojknamnet och frpassar Oscar, frra rets favoritnamn, till en tredjeplats enligt Statistiska centralbyrn (SCB).
.
Läs mer på Sydsvenskan


Dela artikeln

0 Delningar
| Dela


Kommentera gärna

Liknande nyheter

Taggar:

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 15 minuter sedan

Per T Ohlsson prisad som folkbildande murvel

Sydsvenskans senior columnist Per T Ohlsson tilldelades på måndagskvällen Stora Murvelpriset ur Bertil Torekulls hand.Priset går, med juryns motivering, till "en opinionsbildare som med rötterna i Skåne gjort den politiska debatten i Sverige rikare och friare, vidgat den nationella horisonten och återerövrat folkbildningen som vapen för dagspressens överlevnad".– Motiveringen gör mig fantastiskt glad.

Sydsvenskan - 30 minuter sedan

Minus på Usa-börserna

Usa-börserna inledde veckan med en svag nedgång efter förra veckans rekordnoteringar. Främst var det förluster inom biotekniksektorn som dämpade börsyran.Bioteknikföretagen har hittills gått strålande och bidragit till att dra upp Nasdaq till förra veckans toppnoteringar, de bästa på 15 år.

Sydsvenskan - 45 minuter sedan

Krav: mer kultur till barnen

Kulturskolan ska vara tillgänglig för alla. Det vill regeringen som tillsätter en nationell utredning som ska vara klar i september i år, skriver SVT:s "Kulturnyheterna"..

Sydsvenskan - 1 timme sedan

M-ledaren vägrade "öppna hjärtan"

Moderatledaren Anna Kinberg Batra vägrar ge besked om hon står bakom företrädaren Fredrik Reinfeldts kända uppmaning om att svenskar "bör öppna sina hjärtan" för flyktingar.I SVT Nyheters utfrågning "Partiledaren" på måndagskvällen ställde programledaren Anders Holmberg flera gånger frågan om hon har samma budskap. Men Anna Kinberg Batra vägrade konsekvent att ge ett rakt svar och betonade i stället att den dåvarande statsministerns tal innehöll mer än den ofta citerade formuleringen.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Tonåring knivrånad på Möllan

En pojke i tonåren blev strax innan klockan åtta på måndagskvällen rånad på sin mobiltelefon på Fricksgatan..

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Rekord i franska arbetslösa

I mars var ett rekordartat antal människor — drygt 3,5 miljoner — arbetslösa i Frankrike. Det är en uppgång med 0,4 procent från februari och särskilt unga människor är drabbade.Men arbetsmarknadsminister François Rebsamen väljer en annan vinkel.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

"The Mauler" dras med ryggproblem

Träningslägrets nya fokus: rehab.
En öm och stel rygg gör att Alexander "The Mauler" Gustafsson inte kan träna lika hårt som han önskar.
— Läkaren säger att smärtan ska försvinna, så just nu kan vi bara avvakta, säger managern Tomas Ghassemi..

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Turkiet inte redo för EU

Turkiets chefsförhandlare och minister med ansvar för EU-frågor, Volkan Bozkir, skriver på Aktuella frågor (20/4) att ”det kan inte finnas något rimligt tvivel om att Turkiet uppfyller alla politiska fordringar som ställts i Köpenhamnskriterierna för EU-medlemskap: demokrati, rättssäkerhet, mänskliga rättigheter samt respekt och skydd för minoriteter”.Det finns mycket att invända mot hans påståenden.Under medlemskapsförhandlingar ska man komma överens om 35 olika ämnesområden där landet måste leva upp till EU:s standard.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

"Rimligt med tre–fyra skolor i Båstad"

Politiskt självmord genom att stänga en skola?Nej, jag kan inte tro att politikerkåren i Båstads kommun går ett sådant öde till mötes. Politiska vindflöjlar och ynkryggar finns det alldeles för många av.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

"Fördjupa diskussionen om högspecialiserad vård"

På Aktuella frågor (24/4) argumenterar företrädare för Lunds universitet kraftfullt för behovet av fysisk närhet mellan olika aktörer i forskning och klinisk verksamhet inom den högspecialiserade vården. En självklarhet kan tyckas och man kan bara hoppas att beslutsfattarna lyssnar på dessa argument. Jag saknar dock en närmare diskussion om vad högspecialiserad vård är.

Dela artikeln

0 Delningar
| DelaNyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Nyhetspressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.
Faktaruta

Låneinstitut


Ett låneinstitut är en bank eller ett annat finansiellt institut som lånar ut pengar. De tjänar pengar på skillnaden i ränta som dom lånar pengar och sedan lånar ut.
När du lånar pengar vill du givetvis låna till låg ränta. Dessa banker har bland den lägsta räntan:

SEB

Länsförsäkringar


Betalningsanmärkning?

Om du har betalningsanmärkningar kan vissa institut ge dig hyffsade räntor som tex:

Bluestep

Rekommenderat

Om du är aktiv och kommenterar och delar artiklar kommer dina favoriter upp här:
Om oss

Nyhetspressen är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Nyhetspressen.se besöks mer än 100000 gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.