Sydsvenskan > Nyheter

Monday, 03 August, 00:24

Sydsvenskan - 20 jan 12 kl. 10:23

Sveriges populraste namn


Alice var det vanligaste flicknamnet frra ret och petar ner fjolrsvinnaren Maja till andra plats. William var det vanligaste pojknamnet och frpassar Oscar, frra rets favoritnamn, till en tredjeplats enligt Statistiska centralbyrn (SCB).
.
Läs mer på Sydsvenskan


Dela artikeln

0 Delningar
| Dela


Kommentera gärna

Liknande nyheter

Taggar:

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 45 minuter sedan

Paddlare fick oväntat sälskap

Anders Hässler var ute och paddlade med vänner när de plötsligt fick oväntat sälskap. En liten sälunge cirkulerade runt honom och försökte sedan ta sig upp på hans kajak. ”Aldrig varit med om något liknande” säger han..

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Karnevalen ska bli mer tillgänglig för alla

Arrangörerna för Landskronakarnevalen vill att tillgängligheten under festens dagar ska vara god. I år hade Marcus Nerme i uppgift att bidra till förbättringsarbetet genom sina erfarenheter..

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Pride utan pinkwashing

Efter huvudstadens festivalvecka har regnbågen nu nått sydligare breddgrader. I år är intresset rekordstort för Malmö Pride, men arrangörerna vill slå vakt om integriteten..

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Ny vattenläcka - vattnet avstängt på Gråbrödersgatan

En vattenläcka har upptäckts på Gråbrödersgatan i Malmö. Vattnet är för tillfället avstängt. VA Syd är på plats och arbetet förväntas pågå under natten..

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Wiederkommersäkertigen

Ebba Wieder fyllde 17 för några veckor sedan och mot AIK steg hon in från start i Rosengård och uppträdde som om hon inte gjort något annat än spelat fotboll på allsvensk nivå.
– Men jag var riktigt nervös hela dan. Fast väl ute på plan var det bara att köra, sa Ebba Wieder som bara gjort ett allsvenskt inhopp mot Linköping tidigare..

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Sjögran målfarligaste sportchefen

En av de tuffaste fotbollsveckorna är över med seger, återtagen serieledning och mål för Therese Sjögran.
– Det har varit en riktigt jobbig vecka, sa Rosengårdsprofilen men såg ganska nöjd ut i alla fall på Malmö idrottsplats..

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Slash tolkar Thin Lizzy med Frehley

Förre Kiss-gitarristen Ace Frehley är i färd med att spela in en coverplatta. Bland annat tolkar han Thin Lizzy och det spåret kommer att innehålla något alldeles extra — en gitarrduell med förre Guns N' Roses-gitarristen Slash.Låten, det är hemligt exakt vilket Thin Lizzy-nummer det handlar om, spelades in under lördagen.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Många hyr ut utan lov

Lagen är tydlig. Vid uthyrning av boende krävs ett okej från förening eller hyresvärd.
– Förekommer uthyrning så sker det nog under jord, säger Andreas Persson, jurist på Hyresgästföreningen..

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

"Visst bidrar de nya ambassaderna till avspänning. Men kubanernas medborgerliga rättigheter är lika förtryckta som tidigare."

Det blir allt tydligare att den kubanska regeringen söker en utveckling liknande den i Vietnam, där ekonomin öppnas för investeringar men kommunistpartiet och militären behåller makten och förtrycker allt arbete för mänskliga rättigheter.
Det skriver Erik Jennische och John Stauffer från organisationen Civil Rights Defenders..

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Svenska kyrkan har tappat tron på sin egen tro.

Tystnad. Det är vad som har hörts från Svenska kyrkan efter avslöjandet i juli att en grupp kristna flyktingar tvingats flytta från ett av Migrationsverkets asylboenden i Mönsterås efter hot och trakasserier från fundamentalistiska islamister på samma boende.De kristna familjerna utsattes för förföljelse och hot bland annat för att de bar halsband med kors, och de förbjöds av islamisterna att komma in i asylboendets gemensamma lokaler.

Dela artikeln

0 Delningar
| DelaNyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Nyhetspressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.Faktaruta

Låneinstitut


Ett låneinstitut är en bank eller ett annat finansiellt institut som lånar ut pengar. De tjänar pengar på skillnaden i ränta som dom lånar pengar och sedan lånar ut.
När du lånar pengar vill du givetvis låna till låg ränta. Dessa banker har bland den lägsta räntan:

SEB

Länsförsäkringar


Betalningsanmärkning?

Om du har betalningsanmärkningar kan vissa institut ge dig hyffsade räntor som tex:

Bluestep
Om oss

Nyhetspressen är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Nyhetspressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.