Sydsvenskan > Nyheter

Friday, 25 July, 08:47

Sydsvenskan - 20 jan 12 kl. 10:23

Sveriges populraste namn

Alice var det vanligaste flicknamnet frra ret och petar ner fjolrsvinnaren Maja till andra plats. William var det vanligaste pojknamnet och frpassar Oscar, frra rets favoritnamn, till en tredjeplats enligt Statistiska centralbyrn (SCB).
.
Läs mer på SydsvenskanDela artikeln

0 Delningar
| Dela


Kommentera gärna

Liknande nyheter

Taggar:

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 45 minuter sedan

En japansk kock hade gråtit

Izakaya Koi var ett av Malmös första ambitiösa sushiställen, öppnat av två bröder vars mamma drev den japanska restaurangen Tokyo på Fersens väg, en unik, gastronomisk inriktning på den tiden. Förra året firade Koi tjugoårsjubileum, men bröderna har inte ägnat sig åt restaurangverksamhet på många år. Toni Petersson är numera vd för Oatly, Ronnie Petersson gör någonting annat.

Sydsvenskan - 45 minuter sedan

21-åring greps efter bråk på Etage

Polisen fick kallas till Etage sent i natt. En 21-åring är misstänkt för att ha misshandlat två personer..

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Mobiltjuvar i Malmö misshandlade varandra

Först stal de mobiltelefonen för en 34-åring – och sedan gav de sig på varandra. I natt greps de båda mobiltjuvarna för både misshandel och stölden..

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Supermiljöbilspremie snart slut

Pengarna för den statliga supermiljöbilspremien är på väg att ta slut och räcker bara till 800 bilar till. Branschorganisationen Bil Sweden vill att regeringen skjuter till ytterligare 50 miljoner kronor..

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

USA: Ryssland skjuter över gränsen

USA säger sig ha bevis för att ryska styrkor beskjuter ukrainsk militär med artilleri över gränsen..

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Ytligt med unken världsbild

Erik Poppes familjedrama utspelar sig främst på Irland, men det dramatiska förloppet triggas igång av resor till Afghanistan och Kenya, resor som huvudpersonen Rebecka (Juliette Binoche), gör i sitt jobb som pressfotograf. I filmens inledning befinner sig Rebecka i Kabul, där hon rör sig genom trånga, klaustrofobiska utrymmen, i avsiktligt förvirrande bildkompositioner med snabba växlingar, från mörker och spänd tystnad till starkt ljus och kaotiskt larm.Rebeckas professionella liv står i skarp kontrast till det lugna familjelivet med den modellsnygge marinbiologen Marcus (Nikolaj Coster-Waldau från ”Game of Thrones”).

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Fuskbygge tros ligga bakom ras

Byggfusk är den troliga orsaken till att en tegelfasad kollapsade i centrala Trelleborg i fredags. Fastighetsägaren Akelius säger till Trelleborgs Allehanda att raset troligen beror på byggtekniska fel.– Det kan vara så att infästningen av teglet är dåligt runt hela fastigheten, men det är inget som fått bekräftat till 100 procent ännu, säger Akelius regionchef Mikael Ahlbom till tidningen.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Musikfestival ställs in

Torup International Music Festival ställs in och skjuts upp till nästa år.
– Det är lite förargligt men vi fick inte alla pusselbitar på plats, säger arrangören Fredrik Friblick..

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Självbiografiskt tecknande får drag av fiktion

Möjligen är det missvisande att kalla ”Jag och mina två mammor” för dokumentär. Filmen är en lyckad kombination av dokumentär i nutid, klipp från en familjs videofilmer men domineras av animation som bygger på huvudpersonen Jungs självbiografiska teckningar. Just det senare får drag av fiktion.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Sexfilm i kärnfamiljsmiljö missar målgruppen

När det gifta paret Jay och Annie får en frikväll från kidsen och plikterna plockar de fram tequilaflaskan och sitt gamla exemplar av ”The Joy of Sex” för att ta tillbaka sin mojo framför kameran på Jays sprillans nya Ipad. Det hade kunnat förbli ett kärt snuskminne för de två. Men – ack!

Dela artikeln

0 Delningar
| DelaNyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Nyhetspressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.
Faktaruta

Låneinstitut


Ett låneinstitut är en bank eller ett annat finansiellt institut som lånar ut pengar. De tjänar pengar på skillnaden i ränta som dom lånar pengar och sedan lånar ut.
När du lånar pengar vill du givetvis låna till låg ränta. Dessa banker har bland den lägsta räntan:

SEB

Länsförsäkringar


Betalningsanmärkning?

Om du har betalningsanmärkningar kan vissa institut ge dig hyffsade räntor som tex:

Bluestep

Rekommenderat

Om du är aktiv och kommenterar och delar artiklar kommer dina favoriter upp här:
Om oss

Nyhetspressen är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Nyhetspressen.se besöks mer än 100000 gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.