NT > Nyheter

Friday, 18 April, 07:51

NT - 04 okt 12 kl. 01:30

Blodgivare donerade smittat blod


En blodgivare på Sahlgrenska sjukhuset har donerat blod som var smittat av hepatit C. Testerna visade först att blodet var friskt och förmodligen har blodgivaren inte känt till att han bar på hepatit C, skriver Göteborgs-Posten..
Läs mer på NT


Läs mer om:
Sahlgrenska, Göteborgs-Posten

Dela artikeln

0 Delningar
| Dela


Kommentera gärna

Liknande nyheter

Taggar: Blodgivare, donerade, smittat, blod
Nyhetskanalen - 04 okt 12 kl. 06:28

Blodgivare i Göteborg donerade smittat blod

En blodgivare på Sahlgrenska sjukhuset har donerat blod som var smittat av hepatit C. Testerna visade först att blodet var friskt och förmodligen har blodgivaren inte känt till att han bar på hepatit C. - Det jag vet är att blodverksamheten har följt de rutiner och riktlinjer som finns vid blodgivning, säger chefläkare Mats Tullberg till GP.

Helsingborgs Dagblad - 09 feb 14 kl. 09:21

Blodgivare minskar i Stockholm

Trots att färre stockholmare lämnade blod förra året ökade antalet donerade påsar blod. "Tack vare att befintliga blodgivare ger blod oftare", säger Lottie Furugård vid Blodcentralen i Stockholms län i ett pressmeddelande. Antalet blodgivare minskade med 6,4 procent jämfört med 2012.

Kristianstadsbladet - 09 feb 14 kl. 09:16

Blodgivare minskar i Stockholm


Trots att färre stockholmare lämnade blod förra året ökade antalet donerade påsar blod."Tack vare att befintliga blodgivare ger blod oftare", säger Lottie Furugård vid Blodcentralen i Stockholms län i ett pressmeddelande.Antalet blodgivare minskade med 6,4 procent jämfört med 2012.

UNT - 09 feb 14 kl. 09:16

Blodgivare minskar i Stockholm

Trots att färre stockholmare lämnade blod förra året ökade antalet donerade påsar blod tack vare att de befintliga givarna ger blod allt oftare. Antalet blodgivare i länet minskade med 6,4 procent jämfört med 2012.(TT).

BT - 09 feb 14 kl. 09:17

Blodgivare minskar i Stockholm

Trots att färre stockholmare lämnade blod förra året ökade antalet donerade påsar blod. "Tack vare att befintliga blodgivare ger blod oftare", säger Lottie Furugård vid Blodcentralen i Stockholms län i ett pressmeddelande.Antalet blodgivare minskade med 6,4 procent jämfört med 2012.

SvD - 09 feb 14 kl. 09:16

Blodgivare minskar i Stockholm

Trots att färre stockholmare lämnade blod förra året ökade antalet donerade påsar blod tack vare att de befintliga givarna ger blod allt oftare..

NT - 09 feb 14 kl. 09:16

Blodgivare minskar i Stockholm

Trots att färre stockholmare lämnade blod förra året ökade antalet donerade påsar blod..

Kristianstadsbladet - 23 mar 14 kl. 08:50

Fler yngre ger blod


I fjol anmälde sig omkring 13 000 blodgivare i Stockholm. Genomsnittsåldern är 30 år för nya blodgivare i staden."Det är glädjande att genomsnittsåldern för nya blodgivare är förhållandevis låg.

NSD - 04 okt 12 kl. 12:22

Patient fick hepatit C-smittat blod

En patient på Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg har fått blod som är smittat av hepatit C, efter att smittat blod slunkit igenom sjukhusets tester. Det uppger chefläkare Mats Tullberg för TT..

Helsingborgs Dagblad - 04 okt 12 kl. 12:25

Patient fick hepatit C-smittat blod

En patient på Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg har fått blod som är smittat av hepatit C, efter att smittat blod slunkit igenom sjukhusets tester. Det uppger chefläkare Mats Tullberg för TT..

Fler nyheter från NT

NT - 9 timmar sedan

Stjärnan borta - då sprack målnollan

Anfallsstjärnan Dioh Williams lämnade sent skadeåterbud. Då sköt Jens Portin hem tre poäng (3-0) med sitt första allsvenska mål på 92 matcher i Gefletröjan..

NT - 9 timmar sedan

Viss enighet om Ukraina-lösning

-Vi ger inte upp Krim, försäkrade USA:s utrikesminister John Kerry efter torsdagens fyrpartssamtal om Ukraina-krisen.EU, USA, Ryssland och Ukraina enades om åtgärder för att trappa ned spänningen i Ukraina..

NT - 15 minuter sedan

Efter raset: kanalen kan öppnas tidigare

Arbetet med att åtgärda kanalbanken efter det stora jordskredet har gått bättre än väntat. Och fortare..

NT - 30 minuter sedan

Många döda i attack mot FN-bas

Minst 20 personer dödades när beväpnade män i går stormade en FN-bas i Sydsudan som folk flytt till undan strider. Det uppger USA:s FN-ambassadör Samantha Power, som kallar attacken mot utsatta flyktingar för skamlös.(TT).

NT - 2 timmar sedan

Spolning i storformat

Staden Portland i Oregon, USA, spolar bort över 140 000 kubikmeter dricksvatten, sedan en tonåring fångats på övervakningskamera när han en natt urinerade i vattenreservoaren. Detta trots att inga spår av föroreningar hittats.(TT).

NT - 2 timmar sedan

Gulfstater försöker bli sams

Gulfstaterna har tagit ett steg mot att reparera sprickan som ledde till att flera länder kallade hem sina ambassadörer från Qatar i protest. Sprickan anses grunda sig i Qatars stöd för Egyptens störtade president Mursi.(TT).

NT - 3 timmar sedan

Tredjestyrman vid rodret

Det var tredjestyrman som var ansvarig när det sydkoreanska fartyget Sewol kapsejsade i onsdags med 475 personer ombord. Kaptenen kanske inte ens var på bryggan när olyckan skedde, uppger åklagaren som leder utredningen.(TT).

NT - 3 timmar sedan

Drograttfull greps med stöldgods

En 36-årig man greps efter att ha stoppats av polisen drogpåverkad, utan körkort - och med en mängd stöldgods i bilen..

NT - 4 timmar sedan

Inbrottstjuv greps på bar gärning

En 51-årig man greps i akten när han försökte att bryta sig in i en blomsterbutik på Arbetaregatan i Linköping..

NT - 4 timmar sedan

Två skadade i skoterolycka

En man och en kvinna skadades när de i natt voltade med sin skoter ute på sjön Galtisjaurs is, fyra mil från Arjeplog. Bägge fördes med ambulans till sjukhus. Oklart hur allvarligt de skadats, uppger polisen i Norrbotten.

Dela artikeln

0 Delningar
| DelaNyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Nyhetspressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.
Faktaruta

Låneinstitut


Ett låneinstitut är en bank eller ett annat finansiellt institut som lånar ut pengar. De tjänar pengar på skillnaden i ränta som dom lånar pengar och sedan lånar ut.
När du lånar pengar vill du givetvis låna till låg ränta. Dessa banker har bland den lägsta räntan:

SEB

Länsförsäkringar


Betalningsanmärkning?

Om du har betalningsanmärkningar kan vissa institut ge dig hyffsade räntor som tex:

Bluestep

Rekommenderat

Om du är aktiv och kommenterar och delar artiklar kommer dina favoriter upp här:
Om oss

Nyhetspressen är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?