NT > Nyheter

Sunday, 05 July, 06:24

NT - 04 okt 12 kl. 01:30

Blodgivare donerade smittat blod


En blodgivare på Sahlgrenska sjukhuset har donerat blod som var smittat av hepatit C. Testerna visade först att blodet var friskt och förmodligen har blodgivaren inte känt till att han bar på hepatit C, skriver Göteborgs-Posten..
Läs mer på NT


Läs mer om:
Sahlgrenska, Göteborgs-Posten

Dela artikeln

0 Delningar
| Dela


Kommentera gärna

Liknande nyheter

Taggar: Blodgivare, donerade, smittat, blod
Nyhetskanalen - 04 okt 12 kl. 06:28

Blodgivare i Göteborg donerade smittat blod

En blodgivare på Sahlgrenska sjukhuset har donerat blod som var smittat av hepatit C. Testerna visade först att blodet var friskt och förmodligen har blodgivaren inte känt till att han bar på hepatit C. - Det jag vet är att blodverksamheten har följt de rutiner och riktlinjer som finns vid blodgivning, säger chefläkare Mats Tullberg till GP.

Helsingborgs Dagblad - 09 feb 14 kl. 09:21

Blodgivare minskar i Stockholm

Trots att färre stockholmare lämnade blod förra året ökade antalet donerade påsar blod. "Tack vare att befintliga blodgivare ger blod oftare", säger Lottie Furugård vid Blodcentralen i Stockholms län i ett pressmeddelande. Antalet blodgivare minskade med 6,4 procent jämfört med 2012.

Kristianstadsbladet - 09 feb 14 kl. 09:16

Blodgivare minskar i Stockholm


Trots att färre stockholmare lämnade blod förra året ökade antalet donerade påsar blod."Tack vare att befintliga blodgivare ger blod oftare", säger Lottie Furugård vid Blodcentralen i Stockholms län i ett pressmeddelande.Antalet blodgivare minskade med 6,4 procent jämfört med 2012.

UNT - 09 feb 14 kl. 09:16

Blodgivare minskar i Stockholm

Trots att färre stockholmare lämnade blod förra året ökade antalet donerade påsar blod tack vare att de befintliga givarna ger blod allt oftare. Antalet blodgivare i länet minskade med 6,4 procent jämfört med 2012.(TT).

BT - 09 feb 14 kl. 09:17

Blodgivare minskar i Stockholm

Trots att färre stockholmare lämnade blod förra året ökade antalet donerade påsar blod. "Tack vare att befintliga blodgivare ger blod oftare", säger Lottie Furugård vid Blodcentralen i Stockholms län i ett pressmeddelande.Antalet blodgivare minskade med 6,4 procent jämfört med 2012.

SvD - 09 feb 14 kl. 09:16

Blodgivare minskar i Stockholm

Trots att färre stockholmare lämnade blod förra året ökade antalet donerade påsar blod tack vare att de befintliga givarna ger blod allt oftare..

NT - 09 feb 14 kl. 09:16

Blodgivare minskar i Stockholm

Trots att färre stockholmare lämnade blod förra året ökade antalet donerade påsar blod..

Kristianstadsbladet - 23 mar 14 kl. 08:50

Fler yngre ger blod


I fjol anmälde sig omkring 13 000 blodgivare i Stockholm. Genomsnittsåldern är 30 år för nya blodgivare i staden."Det är glädjande att genomsnittsåldern för nya blodgivare är förhållandevis låg.

NSD - 04 okt 12 kl. 12:22

Patient fick hepatit C-smittat blod

En patient på Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg har fått blod som är smittat av hepatit C, efter att smittat blod slunkit igenom sjukhusets tester. Det uppger chefläkare Mats Tullberg för TT..

Helsingborgs Dagblad - 04 okt 12 kl. 12:25

Patient fick hepatit C-smittat blod

En patient på Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg har fått blod som är smittat av hepatit C, efter att smittat blod slunkit igenom sjukhusets tester. Det uppger chefläkare Mats Tullberg för TT..

Fler nyheter från NT

NT - 20 maj 14 kl. 08:53

Översvämning jämförs med Balkankrig

Antalet döda i översvämningskatastrofen på Balkan närmar sig 50. Miljontals serber och bosnier ser sin tillvaro förändras eller helt slås i spillror. Många drar paralleller till de blodiga krigen på Balkan under 1990-talet.

NT - 20 maj 14 kl. 08:49

Mer pengar för ökat flykingmottagande

Valdemarsvik är en av tre östgötakommuner som får ersättning genom ett nytt prestationssystem..

NT - 20 maj 14 kl. 08:21

Mystisk sjukdom sprids med vinden

En mystisk barnsjukdom som länge förbryllat forskarna sprids troligen med vinden, enligt nya rön..

NT - 20 maj 14 kl. 08:17

Ny rysk order om tillbakadragande

Rysslands försvarsminister har gett order om att de ryska trupperna nära Ukrainas gräns ska återvända till sina permanenta baser. I går beordrade president Putin just detta, men Nato ser inga tecken på att det sker.(TT).

NT - 20 maj 14 kl. 08:10

McCartney ställer in Japanturné

Paul McCartney ställer in återstoden av sin turné i Japan sedan han drabbats av en virussjukdom. På måndagen ställde han in tre av spelningarna, men på tisdagen de två resterande konserterna på läkares inrådan.(TT).

NT - 20 maj 14 kl. 07:53

Journalister kontaktar Centerpartiet

Journalistklubben på Norra Skåne vänder sig till Centerpartiet, som har ägarintressen i tidningen, med anledning av att några av Hässleholms högsta politiker anklagas för att lägga sig i det journalistiska arbetet.(TT).

NT - 20 maj 14 kl. 08:02

Kinesisk ilska efter USA-åtal

Kinas utrikesdepartement har kallat till sig USA ambassadör Max Baucus med anledning av åtalet mot fem kinesiska försvarsanställda för industrispionage. Samtidigt anklagar försvarsdepartementet i Peking USA för hyckleri.(TT).

NT - 20 maj 14 kl. 07:31

Stödet för nya makthavare vacklar

Förtroendet för Ukrainas tillförordnade president och tillförordnade premiärminister har sjunkit, visar en ny förtroendemätning gjord av den ukrainska tankesmedjan Razumkov Center.(TT).

NT - 20 maj 14 kl. 07:34

Varannan hoppar av lärarutbildning

Studenter vid grundskole- och förskoleprogrammen läser klart, men hälften av dem som läser till ämneslärare med inriktning gymnasium eller högstadiet vid småländska Linnéuniversitetet har däremot hoppat av.(TT).

NT - 20 maj 14 kl. 07:38

San Antonio fick revansch

Efter fyra förluster i grundserien mot Oklahoma tog San Antonio revansch i slutspelet och vann den första NBA-semifinalen mot Oklahoma med 122-105. Tim Duncan var poängbäst i hemmalaget San Antonio med 27.(TT).

Dela artikeln

0 Delningar
| DelaNyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Nyhetspressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.
Faktaruta

Låneinstitut


Ett låneinstitut är en bank eller ett annat finansiellt institut som lånar ut pengar. De tjänar pengar på skillnaden i ränta som dom lånar pengar och sedan lånar ut.
När du lånar pengar vill du givetvis låna till låg ränta. Dessa banker har bland den lägsta räntan:

SEB

Länsförsäkringar


Betalningsanmärkning?

Om du har betalningsanmärkningar kan vissa institut ge dig hyffsade räntor som tex:

Bluestep

Rekommenderat

Om du är aktiv och kommenterar och delar artiklar kommer dina favoriter upp här:
Om oss

Nyhetspressen är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Nyhetspressen.se besöks mer än 100000 gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.