ÖstersundsPosten > Nyheter

Saturday, 23 August, 15:22

ÖstersundsPosten - 18 jul 13 kl. 11:20

Elefantklockor från Jämtland efterlyses


Nu efterlyser Värmlands Museum elefantklockor i Jämtland till en internationellt prisbelönt utställning som ska visas under hösten..
Tips: Besök accessoarsbutiken SirJames.se
Läs mer på ÖstersundsPosten


Läs mer om:
Värmlands Museum, Jämtland

Dela artikeln

4 Delningar
| Dela


Kommentera gärna

Liknande nyheter

Taggar: Elefantklockorfrån , Jämtland, efterlyses
Nya Wermlands Tidningen - 18 jul 13 kl. 07:30

Värmlands museum efterlyser elefantklockor

Värmlands museum är på jakt efter elefantklockor. ? Vi tror att det kan finnas elefantklockor i Sverige, säger museichef Åsa Hallén.

Västerbottens Folkblad - 17 jul 13 kl. 10:35

Museum efterlyser elefantklockor

Har du en elefantklockan hemma? Då bör du höra av dig till Värmlands Museum som efterlyser just elefantklockor i Västerbotten. Under hösten kommer den visa [...

Trelleborgs Allehanda - 17 jul 13 kl. 11:15

Museum på jakt efter elefantklockor


Under tusen år, mellan år 600 och 1600, skapade den muslimska världen den ena fantastiska uppfinningen efter den andra. Nu ska Värmlands museum visa en internationell utställning om uppfinningarna under hösten 2013. Framför allt är den en innovation som intresserar museet - elefantklockan.

SVT - 16 maj 14 kl. 16:14

Gehrke ny coach i Jämtland

Jämtland Basket har värvat en av svensk baskets stora profiler. Torbjörn Gehrke, närmast från Alvik, tar över som headcoach. – Uppdraget i Jämtland känns spännande, säger han i ett pressmeddelande..

ÖstersundsPosten - 25 feb 14 kl. 16:44

19.04: Följ Södertälje-Jämtland i basketligan

Jämtland är på jakt efter storfisken i dag. Laget möter serieledande Södertälje på bortaplan och ingen sunt tänkande basketmänniska tror väl att Jämtland ska ha någon rimlig chans att vinna..

DN - 17 jul 13 kl. 12:14

Museum på jakt efter elefantklockor

Värmlands museum söker arabisk uppfinning..

ÖstersundsPosten - 29 dec 13 kl. 20:08

Jämtland tog tredje raka efter tuff match

Jämtland Basket tog med sin positiva form till Luleå. Slutresultatet blev vinst med 83–77, men LF Basket låg bara en poäng bakom Jämtland i matchens sista minut. – Nu blir det extra skönt att fira nyår, säger Pontus Frivold..

ÖstersundsPosten - 28 dec 13 kl. 17:20

Förvirring kring möjlig Jämtland-värvning

Jämtland Basket ryktas värva Trelleborgs Srdjan Vukovic, bäste poänggörare i basketettan. Enligt Trelleborg är värvningen klar. Enligt Jämtland stämmer det inte.

ÖstersundsPosten - 29 dec 13 kl. 18:12

Jämtland vann jämn match i Luleå

Jämtland Basket tog med sin positiva form till Luleå och vann en jämn tillställning. Slutresultatet blev 83–77, men LF Basket låg bara en poäng bakom Jämtland i matchens sista minut..

ÖstersundsPosten - 19 aug 14 kl. 17:02

Företagen positiva i Jämtland

En rapport från Norrlandsfonden visar att företagen i Jämtland blivit mer positiva, i motsats till resten av landet. Bland de norrländska länen har Västernorrland bäst stämning, men Jämtland visar på den högsta stämningsförbättringen..

Fler nyheter från ÖstersundsPosten

ÖstersundsPosten - 15 minuter sedan

Herrarna mot sämsta EM på 56 år

Skillnaden är slående. Medan Sarah Sjöström kan bli EM-drottning och de andra svenska damerna också fixar medaljer är herrarna inte ens i närheten..

ÖstersundsPosten - 30 minuter sedan

Granström först över fjället

Granström är en rutinerad långlöpare med bland annat en SM-titel över 10 000 meter på meritlistan. Nu visade han att han även fixade Jämtlandsfjällens utmaningar..

ÖstersundsPosten - 45 minuter sedan

Museum fann unik gåva från Darwin

Gåvan från Darwin var en låda med 77 noga utvalda arter av havstulpaner, som är små kräftdjur..

ÖstersundsPosten - 1 timme sedan

Rysk hjälpsändning har återvänt

Lastbilarna hämtade utrustning från militäranläggningen Topaz, som tillverkar ett radarsystem, och en fabrik i Luhansk som tillverkar magasin för eldvapen, säger en talesman för Ukrainas militär till nyhetsbyrån Reuters..

ÖstersundsPosten - 1 timme sedan

Många dog när guldgruva rasade

Minst 25 människor miste livet då en guldgruva rasade samman i de södra delarna av Centralafrikanska republiken. Raset skedde tidigare i veckan, men det var först på lördagen som man lyckats gräva fram de 25 kropparna, uppgav polis. Två människor saknades då fortfarande..

ÖstersundsPosten - 1 timme sedan

Tusen motdemonstrerar mot SVP

I Malmö är motdemonstrationen mot nazistiska Svenskarnas partis torgmöte igång när partiets valupptakt vid Limhamnstorget ska börja. Redan timmar innan partiledaren Stefan Jacobsson skulle hålla sitt tal hade flera hundra antirasistiska demonstranter samlats. Och när valupptakten ska dra igång omringar containrar och polisens skåpbilar Limhamnstorget där motdemonstranterna växt till ett tusental personer.

ÖstersundsPosten - 1 timme sedan

Varning för sorkfeber

Forskarna vid Sveriges lantbruksuniversitet varnar för sorkfeber i vinter. Omkring 3 000 personer befaras bli smittade, de högsta antalet i landet sedan 2007 och 2008. Redan under sommaren har mer än 50 personer fått diagnosen, enligt Ekot i Sveriges Radio..

ÖstersundsPosten - 1 timme sedan

Självmordsdåd i centrala Bagdad

Självmordsbombarens fordon var fullpackad med sprängämnen när han i hög fart körde in i inrikesdepartementets underrättelsekontor i centrala Bagdad. Uppgifterna om antalet döda går isär. Reuters skriver att minst åtta dog och AFP rapporterar att två miste livet och åtta skadades..

ÖstersundsPosten - 2 timmar sedan

USA överväger insats mot IS i Syrien

"Vi överväger aktivt vad som är nödvändigt för att hantera hotet och vi tänker inte låta oss begränsas av nationsgränser, säger Benjamin Rhodes, biträdande nationell säkerhetsrådgivare till president Barack Obama till journalister.".

ÖstersundsPosten - 2 timmar sedan

Extremväder in i MP-kampanj

Miljöpartiets språkrör Åsa Romson koncentrerar sig på klimatrelaterade extremväder i sitt sommartal..

Dela artikeln

4 Delningar
| DelaNyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Nyhetspressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.
Faktaruta

Låneinstitut


Ett låneinstitut är en bank eller ett annat finansiellt institut som lånar ut pengar. De tjänar pengar på skillnaden i ränta som dom lånar pengar och sedan lånar ut.
När du lånar pengar vill du givetvis låna till låg ränta. Dessa banker har bland den lägsta räntan:

SEB

Länsförsäkringar


Betalningsanmärkning?

Om du har betalningsanmärkningar kan vissa institut ge dig hyffsade räntor som tex:

Bluestep

Rekommenderat

Om du är aktiv och kommenterar och delar artiklar kommer dina favoriter upp här:
Om oss

Nyhetspressen är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Nyhetspressen.se besöks mer än 100000 gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.