ÖstersundsPosten > Nyheter

Monday, 22 September, 14:11

ÖstersundsPosten - 18 jul 13 kl. 11:20

Elefantklockor från Jämtland efterlyses


Nu efterlyser Värmlands Museum elefantklockor i Jämtland till en internationellt prisbelönt utställning som ska visas under hösten..
Tips: Jämför pris på bläckpatroner
Läs mer på ÖstersundsPosten


Läs mer om:
Värmlands Museum, Jämtland

Dela artikeln

4 Delningar
| Dela


Kommentera gärna

Liknande nyheter

Taggar: Elefantklockorfrån , Jämtland, efterlyses
Nya Wermlands Tidningen - 18 jul 13 kl. 07:30

Värmlands museum efterlyser elefantklockor

Värmlands museum är på jakt efter elefantklockor. ? Vi tror att det kan finnas elefantklockor i Sverige, säger museichef Åsa Hallén.

Västerbottens Folkblad - 17 jul 13 kl. 10:35

Museum efterlyser elefantklockor

Har du en elefantklockan hemma? Då bör du höra av dig till Värmlands Museum som efterlyser just elefantklockor i Västerbotten. Under hösten kommer den visa [...

Trelleborgs Allehanda - 17 jul 13 kl. 11:15

Museum på jakt efter elefantklockor


Under tusen år, mellan år 600 och 1600, skapade den muslimska världen den ena fantastiska uppfinningen efter den andra. Nu ska Värmlands museum visa en internationell utställning om uppfinningarna under hösten 2013. Framför allt är den en innovation som intresserar museet - elefantklockan.

SVT - 16 maj 14 kl. 16:14

Gehrke ny coach i Jämtland

Jämtland Basket har värvat en av svensk baskets stora profiler. Torbjörn Gehrke, närmast från Alvik, tar över som headcoach. – Uppdraget i Jämtland känns spännande, säger han i ett pressmeddelande..

ÖstersundsPosten - 25 feb 14 kl. 16:44

19.04: Följ Södertälje-Jämtland i basketligan

Jämtland är på jakt efter storfisken i dag. Laget möter serieledande Södertälje på bortaplan och ingen sunt tänkande basketmänniska tror väl att Jämtland ska ha någon rimlig chans att vinna..

DN - 17 jul 13 kl. 12:14

Museum på jakt efter elefantklockor

Värmlands museum söker arabisk uppfinning..

ÖstersundsPosten - 29 dec 13 kl. 20:08

Jämtland tog tredje raka efter tuff match

Jämtland Basket tog med sin positiva form till Luleå. Slutresultatet blev vinst med 83–77, men LF Basket låg bara en poäng bakom Jämtland i matchens sista minut. – Nu blir det extra skönt att fira nyår, säger Pontus Frivold..

ÖstersundsPosten - 28 dec 13 kl. 17:20

Förvirring kring möjlig Jämtland-värvning

Jämtland Basket ryktas värva Trelleborgs Srdjan Vukovic, bäste poänggörare i basketettan. Enligt Trelleborg är värvningen klar. Enligt Jämtland stämmer det inte.

ÖstersundsPosten - 29 dec 13 kl. 18:12

Jämtland vann jämn match i Luleå

Jämtland Basket tog med sin positiva form till Luleå och vann en jämn tillställning. Slutresultatet blev 83–77, men LF Basket låg bara en poäng bakom Jämtland i matchens sista minut..

ÖstersundsPosten - 19 aug 14 kl. 17:02

Företagen positiva i Jämtland

En rapport från Norrlandsfonden visar att företagen i Jämtland blivit mer positiva, i motsats till resten av landet. Bland de norrländska länen har Västernorrland bäst stämning, men Jämtland visar på den högsta stämningsförbättringen..

Fler nyheter från ÖstersundsPosten

ÖstersundsPosten - 15 minuter sedan

Nya vandrare i gammalt helgons spår

Nästan tusen år har gått sedan Olav Haraldsson gick den långa vägen från Selånger till Norge. Sedan dess har hans väg i perioder varit välvandrad och ibland nästan bortglömd. I höstas återinvigdes S:t Olavsleden, med förhoppningen om att bli ett välbesökt turistmål..

ÖstersundsPosten - 1 timme sedan

Jonas i kamp med kockar

Programmet samlar Sveriges mest kända kockar som i olika deltävlingar får visa sina talanger och brister. I slutet av varje avsnitt genomförs en såsduell och den som förlorar får packa väskan och åka hem..

ÖstersundsPosten - 1 timme sedan

Tveksamt att Moon är tillbaka på onsdag

Det var under en skottövning i torsdags som olyckan var framme..

ÖstersundsPosten - 45 minuter sedan

Skalet kan vinna stora turismpriset

Tillsammans med flera olika turistanläggningar har det nya torget nominerats. Bland konkurrenterna om prissumman på 100000 kronor finns bland annat Smålandet Älg och Bisonsafari samt Visby Centrum. Vinnaren utses den 16 oktober under en konferens för destinationsutveckling i Stockholm.

ÖstersundsPosten - 2 timmar sedan

Blåbär kan jag inte vara utan. Jag förlitar mig på andras flit.

Ja, semestern togs på sensommaren och hösten med hänsyn till bärsäsongen. Det hörde liksom till, aldrig i livet att bären skulle köpas på affären när man kunde få dem gratis från skogen. Men det räckte inte med det att frysen var proppfull.

ÖstersundsPosten - 2 timmar sedan

Nu kommer snön

Som kallast i länet var det 4 minusgrader i Gäddede, i landet minus 7,7 grader i Naimakka i norra Norrland. Enligt SMHI:s prognos fortsätter det att vara kallt under hela veckan och på onsdag kommer det snö. Snövädret övergår sedan i regn och det ser ut att bli en blöt avslutning på veckan i Jämtland och Härjedalen..

ÖstersundsPosten - 2 timmar sedan

Singelolycka i Namn

Larmet till SOS Alarm talade om en singelolycka. Polisen är på väg till olycksplatsen..

ÖstersundsPosten - 2 timmar sedan

På spaning efter björn

Vi rullar sakta fram längs grusvägen. Med allas blickar spänt riktade mot vägkanten och skogen bortom, kör vi i sakta mak längs Ströms Vattudal. En skärrad hare tittar plötsligt fram vid dikesrenen och gästerna i bilen hoppar till.

ÖstersundsPosten - 3 timmar sedan

Ännu en anka har siktats i Badhusparken

Det blev några år som jag jobbade på ÖP som reporter. Närmare bestämt 28. Under de åren tilldelades man förstås ett och annat specialämne som man förväntades ha extra koll på..

ÖstersundsPosten - 3 timmar sedan

Åre kommun skolor måste bli bättre

Ansvariga i Åre kommun måste säkra att kommunens grundskolor ger eleverna goda möjligheter att nå utbildningens mål. Ett viktigt steg är att förbättra det systematiska kvalitetsarbetet, är slutsatsen i granskningen..

Dela artikeln

4 Delningar
| DelaNyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Nyhetspressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.
Faktaruta

Låneinstitut


Ett låneinstitut är en bank eller ett annat finansiellt institut som lånar ut pengar. De tjänar pengar på skillnaden i ränta som dom lånar pengar och sedan lånar ut.
När du lånar pengar vill du givetvis låna till låg ränta. Dessa banker har bland den lägsta räntan:

SEB

Länsförsäkringar


Betalningsanmärkning?

Om du har betalningsanmärkningar kan vissa institut ge dig hyffsade räntor som tex:

Bluestep

Rekommenderat

Om du är aktiv och kommenterar och delar artiklar kommer dina favoriter upp här:
Om oss

Nyhetspressen är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Nyhetspressen.se besöks mer än 100000 gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.