ÖstersundsPosten > Nyheter

Wednesday, 29 July, 15:29

ÖstersundsPosten - 18 jul 13 kl. 11:20

Elefantklockor från Jämtland efterlyses


Nu efterlyser Värmlands Museum elefantklockor i Jämtland till en internationellt prisbelönt utställning som ska visas under hösten..
Läs mer på ÖstersundsPosten


Läs mer om:
Värmlands Museum, Jämtland

Dela artikeln

4 Delningar
| Dela


Kommentera gärna

Liknande nyheter

Taggar: Elefantklockorfrån , Jämtland, efterlyses
Nya Wermlands Tidningen - 18 jul 13 kl. 07:30

Värmlands museum efterlyser elefantklockor

Värmlands museum är på jakt efter elefantklockor. ? Vi tror att det kan finnas elefantklockor i Sverige, säger museichef Åsa Hallén.

Västerbottens Folkblad - 17 jul 13 kl. 10:35

Museum efterlyser elefantklockor

Har du en elefantklockan hemma? Då bör du höra av dig till Värmlands Museum som efterlyser just elefantklockor i Västerbotten. Under hösten kommer den visa [...

Trelleborgs Allehanda - 17 jul 13 kl. 11:15

Museum på jakt efter elefantklockor


Under tusen år, mellan år 600 och 1600, skapade den muslimska världen den ena fantastiska uppfinningen efter den andra. Nu ska Värmlands museum visa en internationell utställning om uppfinningarna under hösten 2013. Framför allt är den en innovation som intresserar museet - elefantklockan.

Nya Wermlands Tidningen - 08 nov 14 kl. 06:00

Säfflekonst efterlyses

Efterlyses: Säfflekonstnärer som vill bidra med konst och hantverk till en god sak. På skyltsöndagen ska det hållas en tyst auktion för att samla in pengar till Världens barn..

DN - 17 jul 13 kl. 12:14

Museum på jakt efter elefantklockor

Värmlands museum söker arabisk uppfinning..

SVT - 16 maj 14 kl. 16:14

Gehrke ny coach i Jämtland

Jämtland Basket har värvat en av svensk baskets stora profiler. Torbjörn Gehrke, närmast från Alvik, tar över som headcoach. – Uppdraget i Jämtland känns spännande, säger han i ett pressmeddelande..

ÖstersundsPosten - 25 feb 14 kl. 16:44

19.04: Följ Södertälje-Jämtland i basketligan

Jämtland är på jakt efter storfisken i dag. Laget möter serieledande Södertälje på bortaplan och ingen sunt tänkande basketmänniska tror väl att Jämtland ska ha någon rimlig chans att vinna..

NSD - 01 okt 14 kl. 10:37

Satsningar i Töre efterlyses

I två medborgarförslag efterlyses satsningar i Töre..

ÖstersundsPosten - 29 dec 13 kl. 20:08

Jämtland tog tredje raka efter tuff match

Jämtland Basket tog med sin positiva form till Luleå. Slutresultatet blev vinst med 83–77, men LF Basket låg bara en poäng bakom Jämtland i matchens sista minut. – Nu blir det extra skönt att fira nyår, säger Pontus Frivold..

ÖstersundsPosten - 19 jan 15 kl. 21:22

Starka resultat av Jämtland och Östersund

Jämtland Baskets tre ungdomslag har startat säsongen mycket bra i den konkurrenskraftiga Stockholmsserien. Östersund Basket ligger i toppskiktet i Herrar 17 och damer 17, medan Jämtland vunnit tre matcher i den tuffa U19-serien för herrar..

Fler nyheter från ÖstersundsPosten

ÖstersundsPosten - 10 minuter sedan

Basketprofilen gjorde hole-in-one – men snuvades på bilen

Trångsvikenskillen Fredrik Alenius gick ut tidigt vid onsdagens singeltävling under golfveckan på Frösön. Vid åttasnåret var han framme vid det sjunde hålet. Då fick han på det perfekta slaget – som slutade i hole-in-one..

ÖstersundsPosten - 15 minuter sedan

Jämte leder fallskärms-SM

Just nu pågår SM i speed skydiving i Stockholm, då det gäller att falla så fort som möjligt mot marken, innan man fäller ut sin fallskärm. Totalt ska de tävlande hoppa åtta hopp. Under den första tävlingsdagen hann de med tre av dem, varpå alltså Östersundaren Lars Eklund ligger i topp..

ÖstersundsPosten - 1 timme sedan

TV: Sting på fyra minuter

Hur fick Gordon Sumner egentligen smeknamnet Sting, och hur var det egentligen med hans omtalade förmåga i sänghalmen? ÖPtv har på drygt fyra minuter sammanfattat Stings långa och framgångsrika karriär..

ÖstersundsPosten - 1 timme sedan

Adjö till vår lilla stad?

Varför har den hittills klarat konkurrensen med nya köpcentra bättre än i många andra städer? Vad som skapar trivsel är mänsklig skala, variation, många ställen att handla och äta på, och en stadsbild med harmoni, tidsdjup och kontinuitet som ger staden en unik prägel - allt det där som charmar när vi besöker städer i andra länder..

ÖstersundsPosten - 1 timme sedan

Maxida Märak: "Jag vet att jag kan förändra"

En kvinna i sjuttioårsåldern lägger en lapp framför Maxida Märak på tåget mellan Gävle och Stockholm. Den 26-åriga artisten vet inte vad hon ska vänta sig men är beredd på det mesta. Hon vet att hon väcker starka känslor.

ÖstersundsPosten - 1 timme sedan

Man sköt med gevär från balkong

Händelsen utspelade sig under tisdagskvällen..

ÖstersundsPosten - 2 timmar sedan

Prioritera äldreomsorgen – de mest sköra äldre måste få sitt behov av omsorg och trygghet tillgodosett

Att sköra äldre då i stället tvingas bo kvar hemma är anmärkningsvärt eftersom alla med omsorgsbehov som inte kan tillgodoses i det egna hemmet har rätt till särskilt boende enligt socialtjänstlagen. Det finns även en nationell värdegrund i socialtjänstlagen som innebär att äldreomsorgen ska inriktas på att den äldre kan leva ett värdigt liv och känna välbefinnande..

ÖstersundsPosten - 3 timmar sedan

Polisen: tydlig uppgång i fritidshusinbrott

Hittills har polisen fått in 24 anmälningar under juli månad som gäller inbrott och inbrottsförsök i fritidshus. I juni gjordes det endast 14 anmälningar..

ÖstersundsPosten - 3 timmar sedan

Påminnelse till våra politiker

Politikerna har lovat minskade barngrupper. Vi som arbetar på våra förskolor i Östersund ser fram emot minskade barngrupper. Hoppas verkligen att vi kan lita på ert löfte och att det läggs in i budget och flerårsplan.

ÖstersundsPosten - 3 timmar sedan

Falska p-böter inte falska men kanske felaktiga

Först stod det att falska p-böter hade placerats på bilar i Östersund. Enligt kommunen var böteslappen mycket välgjord och som betalningsmottagare stod "Robur AB". Kommunen uppmanade alla som fått en falsk p-bot att inte betala samt att polisanmäla händelsen..

Dela artikeln

4 Delningar
| DelaNyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Nyhetspressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.
Faktaruta

Låneinstitut


Ett låneinstitut är en bank eller ett annat finansiellt institut som lånar ut pengar. De tjänar pengar på skillnaden i ränta som dom lånar pengar och sedan lånar ut.
När du lånar pengar vill du givetvis låna till låg ränta. Dessa banker har bland den lägsta räntan:

SEB

Länsförsäkringar


Betalningsanmärkning?

Om du har betalningsanmärkningar kan vissa institut ge dig hyffsade räntor som tex:

Bluestep

Rekommenderat

Om du är aktiv och kommenterar och delar artiklar kommer dina favoriter upp här:
Om oss

Nyhetspressen är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Nyhetspressen.se besöks mer än 100000 gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.