ÖstersundsPosten > Nyheter

Friday, 03 July, 04:35

ÖstersundsPosten - 18 jul 13 kl. 11:20

Elefantklockor från Jämtland efterlyses


Nu efterlyser Värmlands Museum elefantklockor i Jämtland till en internationellt prisbelönt utställning som ska visas under hösten..
Läs mer på ÖstersundsPosten


Läs mer om:
Värmlands Museum, Jämtland

Dela artikeln

4 Delningar
| Dela


Kommentera gärna

Liknande nyheter

Taggar: Elefantklockorfrån , Jämtland, efterlyses
Nya Wermlands Tidningen - 18 jul 13 kl. 07:30

Värmlands museum efterlyser elefantklockor

Värmlands museum är på jakt efter elefantklockor. ? Vi tror att det kan finnas elefantklockor i Sverige, säger museichef Åsa Hallén.

Västerbottens Folkblad - 17 jul 13 kl. 10:35

Museum efterlyser elefantklockor

Har du en elefantklockan hemma? Då bör du höra av dig till Värmlands Museum som efterlyser just elefantklockor i Västerbotten. Under hösten kommer den visa [...

Trelleborgs Allehanda - 17 jul 13 kl. 11:15

Museum på jakt efter elefantklockor


Under tusen år, mellan år 600 och 1600, skapade den muslimska världen den ena fantastiska uppfinningen efter den andra. Nu ska Värmlands museum visa en internationell utställning om uppfinningarna under hösten 2013. Framför allt är den en innovation som intresserar museet - elefantklockan.

Nya Wermlands Tidningen - 08 nov 14 kl. 06:00

Säfflekonst efterlyses

Efterlyses: Säfflekonstnärer som vill bidra med konst och hantverk till en god sak. På skyltsöndagen ska det hållas en tyst auktion för att samla in pengar till Världens barn..

DN - 17 jul 13 kl. 12:14

Museum på jakt efter elefantklockor

Värmlands museum söker arabisk uppfinning..

SVT - 16 maj 14 kl. 16:14

Gehrke ny coach i Jämtland

Jämtland Basket har värvat en av svensk baskets stora profiler. Torbjörn Gehrke, närmast från Alvik, tar över som headcoach. – Uppdraget i Jämtland känns spännande, säger han i ett pressmeddelande..

ÖstersundsPosten - 25 feb 14 kl. 16:44

19.04: Följ Södertälje-Jämtland i basketligan

Jämtland är på jakt efter storfisken i dag. Laget möter serieledande Södertälje på bortaplan och ingen sunt tänkande basketmänniska tror väl att Jämtland ska ha någon rimlig chans att vinna..

NSD - 01 okt 14 kl. 10:37

Satsningar i Töre efterlyses

I två medborgarförslag efterlyses satsningar i Töre..

ÖstersundsPosten - 29 dec 13 kl. 20:08

Jämtland tog tredje raka efter tuff match

Jämtland Basket tog med sin positiva form till Luleå. Slutresultatet blev vinst med 83–77, men LF Basket låg bara en poäng bakom Jämtland i matchens sista minut. – Nu blir det extra skönt att fira nyår, säger Pontus Frivold..

ÖstersundsPosten - 19 jan 15 kl. 21:22

Starka resultat av Jämtland och Östersund

Jämtland Baskets tre ungdomslag har startat säsongen mycket bra i den konkurrenskraftiga Stockholmsserien. Östersund Basket ligger i toppskiktet i Herrar 17 och damer 17, medan Jämtland vunnit tre matcher i den tuffa U19-serien för herrar..

Fler nyheter från ÖstersundsPosten

ÖstersundsPosten - 5 timmar sedan

Soliga stränder och folkmord

Resan avskiljs från landskapet. Det skriver Björn ­Cederberg i sin bok om ­turism, i ett kapitel kallat En ny tidsålder. Det är järn­vägen som skapar den stora revolutionen i resandets historia.

ÖstersundsPosten - 6 timmar sedan

Bostadsbrand i Hammerdal

Larmet inkom strax efter klockan 22 på torsdagskvällen och räddningstjänsten är på väg fram till platsen. Enligt de första uppgifterna rör det sig om en brand i en lägenhet..

ÖstersundsPosten - 6 timmar sedan

De ska locka fram idéerna som bär framåt

Projektet kallas Sommarkontoret och här samlas sex studenter i sex veckor. Det är deras sommarjobb att resa ut till kommunerna och försöka locka fram innovationskraften..

ÖstersundsPosten - 7 timmar sedan

Regeringen vill ha större regioner

Kommittén ska lämna sina förslag senast i augusti 2017 och de ska vara utformade så att de kan genomföras senast 1 januari 2023 och att val till de nya landstingen/regionerna kan ske 2022. I uppdraget ingår också att undersöka om några län och landsting kan gå före och det skulle innebära sammanläggning till 1 januari 2019..

ÖstersundsPosten - 8 timmar sedan

Trögt fiske i rekordvärmen

På årets hittills varmaste dag stävade 55 trollingbåtar ut från hamnen i Hallen med kurs mot Storsjöflaket för att försöka kroka storfiskar. Lagen i årets tävling kommer från Arjeplog i norr till Tyskland i söder, varav ett 20-tal båtar med besättning härstammar från Jämtland..

ÖstersundsPosten - 8 timmar sedan

Calmfors efterlyser ny skattereform

Det var Folkpartiet och Socialdemokraterna som genomförde den stora skattereformen i början av 1990-talet. Den skulle förenkla och marginalskatterna skulle inte vara högre än 50 procent..

ÖstersundsPosten - 9 timmar sedan

Australiensare VM-laddar med tredagars i länet

Tredagars är en höjdpunkt för länets orientering och ett samarrangemang med Frösö IF, Östersunds OK och Brunflo IF. En tävling som är populär även utanför länet – och landet. Förutom svenska löpare kommer deltagare från Norge, Finland, Danmark, Schweiz och Australien..

ÖstersundsPosten - 9 timmar sedan

M vill ha skolplikt för invandrare

Ulf Kristersson fokuserade på åtgärder för personer i utanförskap. Det handlar dels om arbetslösa ungdomar utan gymnasiekompetens, dels om nyanlända med svag utbildning..

ÖstersundsPosten - 9 timmar sedan

Satsning ska locka turister till Strömsunds kommun

Destinationsbolaget South Lapland ägs tillsammans av de fyra kommunerna Strömsund, Åsele, Dorotea och Vilhelmina. I ett samarbete med de två destinationerna Gold of Lapland, Hemavan Tärnaby är de parter i projektet INTILL (Innovativ Turism i Lappland). Sammanlagt är den totala budgeten 45,6 miljoner kronor där EU bidragit med cirka 22 miljoner.

ÖstersundsPosten - 9 timmar sedan

Bidrag till skolor med störst behov

På en pressträff inför kvällens tal på Almedalsscenen i Visby påminner Miljöpartiets språkrör, utbildningsminister Gustav Fridolin, om att 13 procent av eleverna lämnar nionde klass utan fullständiga betyg..

Dela artikeln

4 Delningar
| DelaNyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Nyhetspressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.
Faktaruta

Låneinstitut


Ett låneinstitut är en bank eller ett annat finansiellt institut som lånar ut pengar. De tjänar pengar på skillnaden i ränta som dom lånar pengar och sedan lånar ut.
När du lånar pengar vill du givetvis låna till låg ränta. Dessa banker har bland den lägsta räntan:

SEB

Länsförsäkringar


Betalningsanmärkning?

Om du har betalningsanmärkningar kan vissa institut ge dig hyffsade räntor som tex:

Bluestep

Rekommenderat

Om du är aktiv och kommenterar och delar artiklar kommer dina favoriter upp här:
Om oss

Nyhetspressen är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Nyhetspressen.se besöks mer än 100000 gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.