ÖstersundsPosten > Nyheter

Wednesday, 27 May, 19:42

ÖstersundsPosten - 18 jul 13 kl. 11:20

Elefantklockor från Jämtland efterlyses


Nu efterlyser Värmlands Museum elefantklockor i Jämtland till en internationellt prisbelönt utställning som ska visas under hösten..
Läs mer på ÖstersundsPosten


Läs mer om:
Värmlands Museum, Jämtland

Dela artikeln

4 Delningar
| Dela


Kommentera gärna

Liknande nyheter

Taggar: Elefantklockorfrån , Jämtland, efterlyses
Nya Wermlands Tidningen - 18 jul 13 kl. 07:30

Värmlands museum efterlyser elefantklockor

Värmlands museum är på jakt efter elefantklockor. ? Vi tror att det kan finnas elefantklockor i Sverige, säger museichef Åsa Hallén.

Västerbottens Folkblad - 17 jul 13 kl. 10:35

Museum efterlyser elefantklockor

Har du en elefantklockan hemma? Då bör du höra av dig till Värmlands Museum som efterlyser just elefantklockor i Västerbotten. Under hösten kommer den visa [...

Trelleborgs Allehanda - 17 jul 13 kl. 11:15

Museum på jakt efter elefantklockor


Under tusen år, mellan år 600 och 1600, skapade den muslimska världen den ena fantastiska uppfinningen efter den andra. Nu ska Värmlands museum visa en internationell utställning om uppfinningarna under hösten 2013. Framför allt är den en innovation som intresserar museet - elefantklockan.

Nya Wermlands Tidningen - 08 nov 14 kl. 06:00

Säfflekonst efterlyses

Efterlyses: Säfflekonstnärer som vill bidra med konst och hantverk till en god sak. På skyltsöndagen ska det hållas en tyst auktion för att samla in pengar till Världens barn..

DN - 17 jul 13 kl. 12:14

Museum på jakt efter elefantklockor

Värmlands museum söker arabisk uppfinning..

SVT - 16 maj 14 kl. 16:14

Gehrke ny coach i Jämtland

Jämtland Basket har värvat en av svensk baskets stora profiler. Torbjörn Gehrke, närmast från Alvik, tar över som headcoach. – Uppdraget i Jämtland känns spännande, säger han i ett pressmeddelande..

ÖstersundsPosten - 25 feb 14 kl. 16:44

19.04: Följ Södertälje-Jämtland i basketligan

Jämtland är på jakt efter storfisken i dag. Laget möter serieledande Södertälje på bortaplan och ingen sunt tänkande basketmänniska tror väl att Jämtland ska ha någon rimlig chans att vinna..

NSD - 01 okt 14 kl. 10:37

Satsningar i Töre efterlyses

I två medborgarförslag efterlyses satsningar i Töre..

ÖstersundsPosten - 29 dec 13 kl. 20:08

Jämtland tog tredje raka efter tuff match

Jämtland Basket tog med sin positiva form till Luleå. Slutresultatet blev vinst med 83–77, men LF Basket låg bara en poäng bakom Jämtland i matchens sista minut. – Nu blir det extra skönt att fira nyår, säger Pontus Frivold..

ÖstersundsPosten - 19 jan 15 kl. 21:22

Starka resultat av Jämtland och Östersund

Jämtland Baskets tre ungdomslag har startat säsongen mycket bra i den konkurrenskraftiga Stockholmsserien. Östersund Basket ligger i toppskiktet i Herrar 17 och damer 17, medan Jämtland vunnit tre matcher i den tuffa U19-serien för herrar..

Fler nyheter från ÖstersundsPosten

ÖstersundsPosten - 1 timme sedan

Fotbollspuls: Peter kan vara med i helgen

I veckans Fotbollspuls berättar han om dagarna efter beslutet, och att han kan finnas kvar på tränarbänken ett tag till..

ÖstersundsPosten - 1 timme sedan

Politikerna backar i hyresfrågan – Sänker ÖFK:s matchhyra med 8 000 kronor

Hyresfrågan har blivit en het potatis under vintern och våren. Den nivå som beslutades i fjol, 15 000 kronor per match, föreslogs höjas till det dubbla – 30 000 kronor per match..

ÖstersundsPosten - 1 timme sedan

HD slår fast domen i Lillhärdalsolyckan

Mannen dömdes i våras till fängelse i ett år och två månader för grovt vållande till annans död och för grov vårdslöshet i trafik. Hovrätten för nedre Norrland hade därmed en mycket strängare syn på fallet än tingsrätten i Östersund, som tidigare dömt mannen till 60 timmars samhällstjänst för olovlig körning..

ÖstersundsPosten - 1 timme sedan

Sveriges bästa kulturskola hotas

När lärarförbundet årligen utser Sveriges bästa kulturskola har Ragunda för vana att placera sig i topp. Rankingen bygger på ett antal kriterier där resurserna till musik- och kulturundervisningen är en viktig parameter..

ÖstersundsPosten - 2 timmar sedan

Två musikanter får stipendium

För tjugoförsta året i rad ger Karl- Fredrik Jehrlander sitt stipendium på 10 000 kronor till en musikelev på Palmcrantzskolan. Årets stipendiat heter Oliwer Ferm och han är pianist..

ÖstersundsPosten - 2 timmar sedan

Inlandsbanefestivalen på turné genom Norrlands inland

Sedan 2007 har Norrlands inland gästats av ett gäng artister med Inlandsbanefestivalen. Rutten har gått längs inlandsbanans nuvarande och historiska orter, stora som små. I år stannar festivalen till på fyra platser i Jämtland: Lit, Sikås, Hoting och Östersund.

ÖstersundsPosten - 2 timmar sedan

Därför tackade polischefen ja när Gudrun Hansson (S) blev sjuk

Att han är Socialdemokrat och dessutom medlem är självklart, säger han. Men inte att han plötsligt skulle ge sig in i lokalpolitiken, från ingenstans direkt upp till toppen. Det var lite förvånande, medger han..

ÖstersundsPosten - 2 timmar sedan

De blev årets nystartföretag i Jämtland

I torsdags höll Nyföretagarcentrum sin årsstämma och i samband med det utnämndes också årets nystartarföretag i Jämtlands län..

ÖstersundsPosten - 3 timmar sedan

Ica Maxi väntas få ännu ett ja till utbyggnad

Ica vill bygga ut butiken på Stadsdel Norr i Östersund och under våren har det varit några turer i frågan..

ÖstersundsPosten - 3 timmar sedan

Utmana på cykel i Åsarna

– Flera av våra duktiga skidjuniorer brukar komma till start och de står sig ganska bra i konkurrensen även på cykel. De har nog inte någon chans mot de som är riktiga MTB-cyklister men för övriga så blir det något att bita i, förklarar Markus Daabach som är en av eldsjälarna bakom cykeltävlingen Åsarna MTB-challenge..

Dela artikeln

4 Delningar
| DelaNyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Nyhetspressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.
Faktaruta

Låneinstitut


Ett låneinstitut är en bank eller ett annat finansiellt institut som lånar ut pengar. De tjänar pengar på skillnaden i ränta som dom lånar pengar och sedan lånar ut.
När du lånar pengar vill du givetvis låna till låg ränta. Dessa banker har bland den lägsta räntan:

SEB

Länsförsäkringar


Betalningsanmärkning?

Om du har betalningsanmärkningar kan vissa institut ge dig hyffsade räntor som tex:

Bluestep

Rekommenderat

Om du är aktiv och kommenterar och delar artiklar kommer dina favoriter upp här:
Om oss

Nyhetspressen är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Nyhetspressen.se besöks mer än 100000 gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.