ÖstersundsPosten > Nyheter

Wednesday, 23 July, 23:45

ÖstersundsPosten - 18 jul 13 kl. 11:20

Elefantklockor från Jämtland efterlyses

Nu efterlyser Värmlands Museum elefantklockor i Jämtland till en internationellt prisbelönt utställning som ska visas under hösten..
Läs mer på ÖstersundsPosten

Annons


Läs mer om:
Värmlands Museum, Jämtland

Dela artikeln

4 Delningar
| Dela


Kommentera gärna

Liknande nyheter

Taggar: Elefantklockorfrån , Jämtland, efterlyses
Nya Wermlands Tidningen - 18 jul 13 kl. 07:30

Värmlands museum efterlyser elefantklockor

Värmlands museum är på jakt efter elefantklockor. ? Vi tror att det kan finnas elefantklockor i Sverige, säger museichef Åsa Hallén.

Västerbottens Folkblad - 17 jul 13 kl. 10:35

Museum efterlyser elefantklockor

Har du en elefantklockan hemma? Då bör du höra av dig till Värmlands Museum som efterlyser just elefantklockor i Västerbotten. Under hösten kommer den visa [...

Trelleborgs Allehanda - 17 jul 13 kl. 11:15

Museum på jakt efter elefantklockor


Under tusen år, mellan år 600 och 1600, skapade den muslimska världen den ena fantastiska uppfinningen efter den andra. Nu ska Värmlands museum visa en internationell utställning om uppfinningarna under hösten 2013. Framför allt är den en innovation som intresserar museet - elefantklockan.

SVT - 16 maj 14 kl. 16:14

Gehrke ny coach i Jämtland

Jämtland Basket har värvat en av svensk baskets stora profiler. Torbjörn Gehrke, närmast från Alvik, tar över som headcoach. – Uppdraget i Jämtland känns spännande, säger han i ett pressmeddelande..

ÖstersundsPosten - 25 feb 14 kl. 16:44

19.04: Följ Södertälje-Jämtland i basketligan

Jämtland är på jakt efter storfisken i dag. Laget möter serieledande Södertälje på bortaplan och ingen sunt tänkande basketmänniska tror väl att Jämtland ska ha någon rimlig chans att vinna..

DN - 17 jul 13 kl. 12:14

Museum på jakt efter elefantklockor

Värmlands museum söker arabisk uppfinning..

ÖstersundsPosten - 29 dec 13 kl. 20:08

Jämtland tog tredje raka efter tuff match

Jämtland Basket tog med sin positiva form till Luleå. Slutresultatet blev vinst med 83–77, men LF Basket låg bara en poäng bakom Jämtland i matchens sista minut. – Nu blir det extra skönt att fira nyår, säger Pontus Frivold..

ÖstersundsPosten - 28 dec 13 kl. 17:20

Förvirring kring möjlig Jämtland-värvning

Jämtland Basket ryktas värva Trelleborgs Srdjan Vukovic, bäste poänggörare i basketettan. Enligt Trelleborg är värvningen klar. Enligt Jämtland stämmer det inte.

ÖstersundsPosten - 29 dec 13 kl. 18:12

Jämtland vann jämn match i Luleå

Jämtland Basket tog med sin positiva form till Luleå och vann en jämn tillställning. Slutresultatet blev 83–77, men LF Basket låg bara en poäng bakom Jämtland i matchens sista minut..

ÖstersundsPosten - 16 jun 14 kl. 23:16

Jämtland blir Östersund

Jämtland Basket har sedan tidigare varit uppdelat i en elitförening och en ungdomsförening, Jämtland Basket Ungdom..

Fler nyheter från ÖstersundsPosten

ÖstersundsPosten - 10 minuter sedan

Ebola-läkare smittad i Sierra Leone

Den läkare som har huvudansvaret för bekämpningen av det dödliga ebolaviruset i Sierra Leone har själv blivit smittad, uppger landets regering..

ÖstersundsPosten - 15 minuter sedan

Plast orsakade utryckning till Frösön

Räddningstjänsten ryckte ut till ett flerfamiljhus på Frösön på onsdagseftermiddagen efter larm om brand. Väl på plats kunde räddningstjänsten konstatera att det inte varit någon brand. Det som hänt var att det hamnat plast på en spis i en lägenhet, vilket orsakat röklukt..

ÖstersundsPosten - 15 minuter sedan

Hund och ägare återförenade

En upphittad hund lämnades in till polisen på onsdagen vid lunchtid, efter att den hittats ensam på Odensalagatan. Polisen efterlyste ägaren på sin hemsida. Vid femtiden dök ägaren upp och hämtade hem sin hund..

ÖstersundsPosten - 45 minuter sedan

Man dog i sandgrop han grävt

En 26-årig man dog på måndagseftermiddagen på Francis State Beach i Kalifornien, USA, efter att en sandgrop han grävt kollapsade medan han stod i den, rapporterar flera medier..

ÖstersundsPosten - 45 minuter sedan

Årets högsta temperatur i Härnösand

Det var över 30 grader vid flertalet av SMHI:s mätstationer. Varmast var det i Lungö, utanför Härnösand, med 33,4 grader. Det är rekord för denna säsongen..

ÖstersundsPosten - 45 minuter sedan

Nederländerna sörjer MH17-offren

En spröd trumpetslinga markerade hemkomsten när två militärplan med de första kropparna landade på flygbasen i nederländska Eindhoven. Representanter för kungafamiljen och regeringen höll tillsammans med anhöriga till offren en tyst minut innan kistorna lastades på likbilar och därefter kördes i sakta procession till den plats där identifieringsarbetet nu tar sin början..

ÖstersundsPosten - 45 minuter sedan

AT & T ökar intäkterna

Teleoperatörsjätten AT & T redovisar 32,6 miljarder dollar i intäkter för andra kvartalet, en ökning jämfört med fjolårets 32,1 miljarder. Vinsten blev 3,6 miljarder, 68 cent per aktie. Samma siffror 2013 var 3,8 miljarder dollar, 71 cent per aktie..

ÖstersundsPosten - 1 timme sedan

Danska FN:s sändebud till Sydsudan

Den danska diplomaten Ellen Margrethe Løj utnämndes på onsdagen till FN:s särskilda sändebud till världens yngsta nation Sydsudan, av världsorganisationens generalsekreterare Ban Ki-Moon..

ÖstersundsPosten - 1 timme sedan

Fortsatt vinstsaga för Facebook

Facebook redovisar en omsättning för andra kvartalet på 2,9 miljarder dollar - en ökning med 61 procent jämfört med motsvarande period i fjol, 1,8 miljarder. Nettovinsten för kvartalet mer än dubblerades till 791 miljoner dollar. En ökning på 138 procent jämfört med 333 miljoner dollar för samma period 2013..

ÖstersundsPosten - 1 timme sedan

Flera bränder i länet under onsdagen

Räddningstjänsten hade mycket att stå i under onsdagen. Det pågår tre naturvårdsbränningar som har orsakat larm från allmänheten om rök och brand i områdena Funäsdalen - Hede, Sonsjön och Åsjön. Men åskan har också ställt till det.

Dela artikeln

4 Delningar
| DelaNyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Nyhetspressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.
Faktaruta

Låneinstitut


Ett låneinstitut är en bank eller ett annat finansiellt institut som lånar ut pengar. De tjänar pengar på skillnaden i ränta som dom lånar pengar och sedan lånar ut.
När du lånar pengar vill du givetvis låna till låg ränta. Dessa banker har bland den lägsta räntan:

SEB

Länsförsäkringar


Betalningsanmärkning?

Om du har betalningsanmärkningar kan vissa institut ge dig hyffsade räntor som tex:

Bluestep

Rekommenderat

Om du är aktiv och kommenterar och delar artiklar kommer dina favoriter upp här:
Om oss

Nyhetspressen är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Nyhetspressen.se besöks mer än 100000 gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.