SR > Kultur

Friday, 27 March, 16:36

SR - 28 aug 13 kl. 07:05

"Ingmar Bergman: en berättelse om kärlek, sex och svek" av Thomas Sjöberg


Imorgon kommer mannen bakom den omtalade boken om Kungen - den ofrivillige monarken, Thomas Sjöberg ut med en ny bok. Den här gången handlar det om Ingmar Bergman och underrubriken är en berättelse om kärlek sex och svek..
Läs mer på SR

Tips: Åk på sommarsemester.


Läs mer om:
Kungen, Sjöberg, Ingmar Bergman, Bergman, Thomas Sjöberg

Dela artikeln

16 Delningar
| Dela


Kommentera gärna

Liknande nyheter

Taggar: Ingmar, Bergmanen , berättelseom , kärlek, sexoch , svek av Thomas Sjöberg
DN - 27 sep 13 kl. 15:23

Så skapade Ingmar Bergman sin persona

Regissören Ingmar Bergman var besatt av sin självbild. Han älskade att göra fejkade intervjuer med sig själv. Även i sina memoarer var han en inbiten lustlögnare.

NT - 14 dec 13 kl. 12:30

Bergmanmusikal blir film

Det amerikanska bandet Sparks satte upp en popmusikal om Ingmar Bergman för fyra år sedan. Nu ska musikalen, "The seduction of Ingmar Bergman", bli film..

SVT - 12 dec 13 kl. 18:01

Svensk producerar Sparks Ingmar Bergman-film

Kultduon Sparks musikalfilm om Ingmar Bergman blir verklighet. Svenskar är inblandade, men inte i huvudrollen..

SvD - 01 sep 14 kl. 11:30

Skarsgård öser galla över Bergman

Stellan Skarsgård jobbade med Ingmar Bergman två gånger. I en stor brittisk intervju berättar han att han inte tyckte om den store regissören som person..

Kristianstadsbladet - 14 dec 13 kl. 12:30

Bergmanmusikal blir film


Det amerikanska bandet Sparks satte upp en popmusikal om Ingmar Bergman för fyra år sedan. Nu ska musikalen, "The seduction of Ingmar Bergman", bli film.Enligt Sydsvenskan ska produktionsbolaget Anagram hjälpa Sparks att förverkliga filmen.

Trelleborgs Allehanda - 14 dec 13 kl. 12:30

Bergmanmusikal blir film


Det amerikanska bandet Sparks satte upp en popmusikal om Ingmar Bergman för fyra år sedan. Nu ska musikalen, "The seduction of Ingmar Bergman", bli film.Enligt Sydsvenskan ska produktionsbolaget Anagram hjälpa Sparks att förverkliga filmen.

Helsingborgs Dagblad - 14 dec 13 kl. 12:33

Bergmanmusikal blir film

Det amerikanska bandet Sparks satte upp en popmusikal om Ingmar Bergman för fyra år sedan. Nu ska musikalen, "The seduction of Ingmar Bergman", bli film. Enligt Sydsvenskan ska produktionsbolaget Anagram hjälpa Sparks att förverkliga filmen.

SvD - 10 okt 14 kl. 13:05

Roy Andersson öser galla över Bergman

I en intervju med norska NRK beskriver Roy Andersson Ingmar Bergman som "en stackare" och "en ganska förkrympt själ". - Det känns som han har filmat med huvudet under armen många gånger, säger Roy Andersson som inte tycker att Bergman gjort mycket av intresse..

SvD - 10 okt 14 kl. 13:05

Roy Andersson öser galla över Bergman

I en intervju med norska NRK beskriver Roy Andersson Ingmar Bergman som "en stackare" och "en ganska förkrympt själ". - Det känns som han har filmat med huvudet under armen många gånger, säger Roy Andersson som inte tycker att Bergman gjort mycket av intresse..

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Google svarar på kritiken

Gustaf Brusewitz som är kommunikationschef på Google i Sverige känner inte till den pågående tvisten i högsta domstolen och har heller inte kontakt med BUS som är bildkonstnärernas upphovsrättsorganisation i Sverige..

SR - 2 timmar sedan

Sverigepremiär för film om den afrikanska diasporan

En av filmerna på årets Cinemafrica är "Bound: Africans vs African Americans", en dokumentär om den problematiska relationen mellan afroamerikaner och afrikaner i USA..

SR - 5 timmar sedan

De målar med ljud i Helsingfors

Just nu pågår Finlands första soundpaintingfestival i Helsingfors, och bjuder på improvisation och musik under tre dagar. Soundpainting är ett relativt okänt begrepp i Finland och festivalen vill visa olika sätt att improvisera och komponera live på. Deltar gör både lokala och internationella musikgrupper..

SR - 4 timmar sedan

Pet Shop Boys till Way Out West

Nu är det klart att en av pophistoriens mest inflytelserika duos, Pet Shop Boys, kommer till Way Out West i sommar..

SR - Igår: 08:00

Malmö symfoniorkester vill ha ännu mer pengar

Som Kulturnytt tidigare rapporterat har Malmö symfoniorkester i 10 år fått mångmiljonbelopp av Region Skåne till musiker som inte finns. Pengarna var avsedda att successivt bygga ut orkestern, men orkestern har inte blivit större. Men nu äskar man dessutom om mer pengar från Region Skåne..

SR - Igår: 10:48

Komikern Branko Djuric Sverigeaktuell med humor-föreställningen Djurologija

Skådespelaren och komikern Branko Djuric var en av huvudpersonerna bakom en av de mest populära politiska satirprogrammen i forna Jugoslavien Top Lista Nadrealista, surrealisternas top lista, vars absurda profetior nu över tjugo år senare har blivit sanning på balkanhalvön. Nu är han Sverigeaktuell med sin humor-föreställning Djuroligija..

SR - 7 timmar sedan

HD fäller tre journalister

Tre journalister på Göteborgs-Posten döms för att ha röjt en våldtagen kvinnas identitet i ett reportage i tidningen..

SR - 7 timmar sedan

Slutet närmar sig för Downton Abbey

Den kommande säsongen av "Downton Abbey" blir också den sista. Det meddelade kostymdramaseriens exekutive producent Gareth Neame igår..

SR - 10 timmar sedan

Fler tecknade serier för barn

Tecknade serier för barn har varit rekordlåg de senaste åren i Sverige, men nu börjar det vända och kanske är det Pisa-rapporten man har att tacka det för. Illustratören John Holmvall debuterar med Trollskogen en tecknad serie för barn i dagarna..

SR - 10 timmar sedan

Teju Cole - "Varje dag är tjuvens dag"

Varje dag är tjuvens dag är en glesare bok än Öppen stad, med korta kapitel, bruten av bilder, Teju Coles egna svartvita fotografier från Lagos. Och de korresponderar så väl med texten, där är människor och murar, plank, avgränsningar, allt det där som behövs i en stad där ingen kan lita på någon annan, där vaksamheten aldrig får vila, där egendom är något ytterst temporärt. Och så de andra bilderna, vaga, suddiga, de av regn eller skuggor nästan utplånade, som att försöka få tag i resterna av en barndom, ett undflyende minne, en dröm som ständigt gäckar en..

Dela artikeln

16 Delningar
| DelaNyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Nyhetspressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.
Faktaruta

Låneinstitut


Ett låneinstitut är en bank eller ett annat finansiellt institut som lånar ut pengar. De tjänar pengar på skillnaden i ränta som dom lånar pengar och sedan lånar ut.
När du lånar pengar vill du givetvis låna till låg ränta. Dessa banker har bland den lägsta räntan:

SEB

Länsförsäkringar


Betalningsanmärkning?

Om du har betalningsanmärkningar kan vissa institut ge dig hyffsade räntor som tex:

Bluestep

Rekommenderat

Om du är aktiv och kommenterar och delar artiklar kommer dina favoriter upp här:
Om oss

Nyhetspressen är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Nyhetspressen.se besöks mer än 100000 gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.