Världen Idag > Nyheter

Saturday, 01 November, 11:54

Världen Idag - 04 sep 13 kl. 00:00

Syriska flyktingar får stanna i Sverige

Snusbolaget.se

Sverige blir därmed det första EU-land som omprövar situationen i Syrien och låter alla som fått tidsbegränsade tillstånd stanna och ta hit sina familjer.  Alla andra EU-länder ger tidsbegränsade, ofta ettåriga tillstånd, rapporterar Ekot.- Konflikten får man ju säga, milt uttryckt, har ju förvärrats avsevärt. Vi gör bedömningen att den inte kommer att upphöra inom överskådlig tid och då gör vi en ny praxis förändring. Då gäller enligt internationell rätt att de ska.
Tips: Testa JohnSlots gratis.
Läs mer på Världen Idag


Läs mer om:
EU, Syrien, Ekot, Sverige

Dela artikeln

1 Delningar
| Dela


Kommentera gärna

Liknande nyheter

Taggar: Syriska, flyktingarfår , stannai , Sverige
UNT - 03 sep 13 kl. 06:38

Syriska flyktingar får stanna

Alla syrier som kommer till Sverige får stanna permanent. Det har Migrationsverket beslutat eftersom krisen i Syrien har förvärrats. Sverige blir först ut i EU med att ge syriska flyktingar permanent uppehållstillstånd.

SvD - 03 sep 13 kl. 11:35

Syriska flyktingar får stanna i Sverige

Krisen i Syrien har förvärrats och därför får nu alla syriska flyktingar som kommer till Sverige permanent uppehållstillstånd..

Sydsvenskan - 03 sep 13 kl. 07:07

Syriska flyktingar får stanna

Alla syrier som kommer till Sverige får stanna permanent. Det har Migrationsverket beslutat eftersom krisen i Syrien har förvärrats. Sverige blir först ut i EU med att ge syriska flyktingar permanent uppehållstillstånd..

YLE - 13 sep 13 kl. 10:42

TS: Hautala vill ta emot fler flyktingar från Syrien

Biståndsminister Heidi Hautala (de Gröna) föreslår att Finland ska ta emot mer flyktingar från Syrien. Hautala säger till Turun Sanomat att man inom regeringen har fört preliminära samtal om en extra flyktingkvot. Direkta förhandlingar har det ännu inte blivit.

Helsingborgs Dagblad - 03 sep 13 kl. 06:43

Syriska flyktingar får stanna

Alla syrier som kommer till Sverige får permanent uppehållstillstånd. Det har Migrationsverket beslutat med anledning av att krisen i Syrien har förvärrats, rapporterar SR Ekot. Sverige blir därmed först i EU med att ge permanent uppehållstillstånd till syriska flyktingar.

YLE - 20 sep 13 kl. 14:31

Finland tar emot fler syriska flyktingar

Regeringen har beslutat att Finland nästa år tar emot fler syriska flyktingar. Finland tar sammanlagt emot 500 flyktingar från Syrien år 2014. Nästa års flyktingkvot höjs temporärt med 300 personer till 1050 flyktingar - inom kvoten reserveras 500 platser till syrierna.

SvD - 03 sep 13 kl. 06:38

Syriska flyktingar får stanna

Alla syrier som kommer till Sverige får stanna permanent..

BT - 03 sep 13 kl. 06:40

Syriska flyktingar får stanna

Alla syrier som kommer till Sverige får permanent uppehållstillstånd. Det har Migrationsverket beslutat med anledning av att krisen i Syrien har förvärrats, rapporterar SR Ekot. Sverige blir därmed först i EU med att ge permanent uppehållstillstånd till syriska flyktingar.

SmålandsPosten - 03 sep 13 kl. 06:40

Syriska flyktingar får stanna

Alla syrier som kommer till Sverige får permanent uppehållstillstånd. Det har Migrationsverket beslutat med anledning av att krisen i Syrien har förvärrats, rapporterar SR Ekot. Sverige blir därmed först i EU med att ge permanent uppehållstillstånd till syriska flyktingar.

Kristianstadsbladet - 03 sep 13 kl. 06:38

Syriska flyktingar får stanna


Alla syrier som kommer till Sverige får permanent uppehållstillstånd. Det har Migrationsverket beslutat med anledning av att krisen i Syrien har förvärrats, rapporterar SR Ekot.Sverige blir därmed först i EU med att ge permanent uppehållstillstånd till syriska flyktingar.

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - Igår: 09:38

Luthers teser firas på reformationsdagen

Reformationsdagen firas till minne av att Martin Luther spikade upp sina 95 teser på Slottskyrkans port i Wittenberg 31 oktober 1517. I Sverige firas dagen inte i någon större utsträckning numera, men i lutherska och en del reformerta kyrkor i andra länder är firandet större. Dagen är också helgdag i flera tyska delstater, samt i Slovenien och faktiskt också i Chile sedan 2008, som ett officiellt erkännande av evangeliska kyrkors betydelse för landets utveckling.

Världen Idag - Igår: 00:01

Hans Weichbrodt: Tillbaka till Bibeln

Jag kommer aldrig att glömma en person som jag mötte för ett par år sedan i Finland. Jag hade just predikat och vi kom att sitta bredvid varandra vid den efterföljande måltiden. Han var kristen och kom från Afghanistan och kunde knappt ta sina ögon från en stor grön bok som låg framför honom.

Världen Idag - Igår: 17:56

Just nu: Bachman om att kallas hem

Isaac Bachman kallas hem för "överläggningar".– Jag åker hem för att diskutera med vårt utrikesdepartement hur vi ska hantera den här situationen. Jag antar att det kommer ta ett par veckor, inte månader, därefter kommer jag tillbaka, säger Isaac Bachman till Världen idag på torsdagskvällen.

Världen Idag - Igår: 17:56

Just nu: Israel kallar hem Sverigeambassadören

Texten uppdateras.Arash Asadiarash.asadi@varldenidag.

Världen Idag - Igår: 15:43

Terrordåd skapar spänningar i Jerusalem

Mordförsöket på den judiske aktivisten, rabbi Yehuda Glick, har skapat en oerhört spänd situation i den israeliska huvudstaden.Glick sköts av en medlem ur terrororganisationen Islamska jihad utanför ett center för forskning om den israeliska självständighetskampen.Yehuda Glick har under lång tid agerat för att judar ska få rätt att besöka Tempelplatsen och be där, något som i dag inte är tillåtet.

Världen Idag - Igår: 14:14

Brittany Maynard skjuter fram dödsdag

– Jag känner mig fortfarande tillräckligt bra och jag har tillräckligt mycket glädje och jag skrattar och ler fortfarande med mina vänner, förklarar Brittany Maynard i en mycket känslosam videoinspelning, som hon gjorde offentlig på sin hemsida och för CNN på onsdagen. Brittany Maynard har en dödlig form av hjärncancer och i april gav läkare henne sex månader att leva. För att slippa genomlida mer smärta före den väntade döden hade hon beslutat att med läkarhjälp avsluta s.

Världen Idag - I förrgår: 11:00

Nu har Sverige erkänt Palestina som stat

– Vi vill bidra till att ge en ny dynamik till fredssamtalen.Det var beskedet från Margot Wallström (S) när hon höll pressträff efter det historiska regeringssammanträdet där man beslutade att erkänna staten Palestina.– Regeringen anser att de folkrättsliga kriterierna för att erkänna staten Palestina är uppfyllda: Det finns ett territorium, en befolkning och en regering.

Världen Idag - I förrgår: 10:27

Wallström: I dag erkänner vi Palestina som stat

Syftet med regeringens erkännande är att "bidra till målet att Israel och Palestina kan leva sida vid sida i fredlig samexistens", skriver utrikesministern på DN Debatt i dag. Hon beskriver Sveriges band till Israel som traditionellt nära och menar att det nu kompletteras "med en jämbördig relation också till den andra parten i den tvåstatslösning som israeler, palestinier och ett enat internationellt samfund ser som vägen till varaktig fred i Mellanöstern". Margot Wallström förkla.

Världen Idag - I förrgår: 18:01

Bitte Assarmo ny chefredaktör för Katolskt magasin

Katolska magasin ges ut av Stiftelsen Katolsk kyrkotidning och kommer ut en gång i månaden. Tidningens ambition är att belysa kultur- och samhällsliv ur ett katolskt perspektiv.När den hittillsvarande chefredaktören Margareta Murray-Nyman går i pension har man rekryterat frilansjournalisten Bitte Assarmo för uppgiften.

Världen Idag - I förrgår: 16:21

På lördag tänker Brittany dö

Brittany Maynard fick i januari beskedet att hon har en obotlig hjärntumör och att hon bara hade några få månader kvar att leva, och hon befarar att tumören under den sista tiden ska ge henne stora smärtor.På sociala medier har hon gjort det känt att hon vill få ett "fridfullt och smärtfritt" slut på sitt liv. Därför har hon valt att flytta från Kalifornien till Oregon, tillsammans med sin make och familj, eftersom Oregon är en av fem amerikanska delstater som tillåter läkarass.

Dela artikeln

1 Delningar
| DelaNyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Nyhetspressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.
Faktaruta

Låneinstitut


Ett låneinstitut är en bank eller ett annat finansiellt institut som lånar ut pengar. De tjänar pengar på skillnaden i ränta som dom lånar pengar och sedan lånar ut.
När du lånar pengar vill du givetvis låna till låg ränta. Dessa banker har bland den lägsta räntan:

SEB

Länsförsäkringar


Betalningsanmärkning?

Om du har betalningsanmärkningar kan vissa institut ge dig hyffsade räntor som tex:

Bluestep

Rekommenderat

Om du är aktiv och kommenterar och delar artiklar kommer dina favoriter upp här:
Om oss

Nyhetspressen är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Nyhetspressen.se besöks mer än 100000 gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.