Världen Idag > Nyheter

Tuesday, 07 July, 04:27

Världen Idag - 04 sep 13 kl. 00:00

Syriska flyktingar får stanna i Sverige


Sverige blir därmed det första EU-land som omprövar situationen i Syrien och låter alla som fått tidsbegränsade tillstånd stanna och ta hit sina familjer.  Alla andra EU-länder ger tidsbegränsade, ofta ettåriga tillstånd, rapporterar Ekot.- Konflikten får man ju säga, milt uttryckt, har ju förvärrats avsevärt. Vi gör bedömningen att den inte kommer att upphöra inom överskådlig tid och då gör vi en ny praxis förändring. Då gäller enligt internationell rätt att de ska.
Läs mer på Världen Idag


Läs mer om:
EU, Syrien, Ekot, Sverige

Dela artikeln

1 Delningar
| Dela


Kommentera gärna

Liknande nyheter

Taggar: Syriska, flyktingarfår , stannai , Sverige
UNT - 03 sep 13 kl. 06:38

Syriska flyktingar får stanna

Alla syrier som kommer till Sverige får stanna permanent. Det har Migrationsverket beslutat eftersom krisen i Syrien har förvärrats. Sverige blir först ut i EU med att ge syriska flyktingar permanent uppehållstillstånd.

SvD - 03 sep 13 kl. 11:35

Syriska flyktingar får stanna i Sverige

Krisen i Syrien har förvärrats och därför får nu alla syriska flyktingar som kommer till Sverige permanent uppehållstillstånd..

Sydsvenskan - 03 sep 13 kl. 07:07

Syriska flyktingar får stanna

Alla syrier som kommer till Sverige får stanna permanent. Det har Migrationsverket beslutat eftersom krisen i Syrien har förvärrats. Sverige blir först ut i EU med att ge syriska flyktingar permanent uppehållstillstånd..

YLE - 13 sep 13 kl. 10:42

TS: Hautala vill ta emot fler flyktingar från Syrien

Biståndsminister Heidi Hautala (de Gröna) föreslår att Finland ska ta emot mer flyktingar från Syrien. Hautala säger till Turun Sanomat att man inom regeringen har fört preliminära samtal om en extra flyktingkvot. Direkta förhandlingar har det ännu inte blivit.

Helsingborgs Dagblad - 03 sep 13 kl. 06:43

Syriska flyktingar får stanna

Alla syrier som kommer till Sverige får permanent uppehållstillstånd. Det har Migrationsverket beslutat med anledning av att krisen i Syrien har förvärrats, rapporterar SR Ekot. Sverige blir därmed först i EU med att ge permanent uppehållstillstånd till syriska flyktingar.

YLE - 20 sep 13 kl. 14:31

Finland tar emot fler syriska flyktingar

Regeringen har beslutat att Finland nästa år tar emot fler syriska flyktingar. Finland tar sammanlagt emot 500 flyktingar från Syrien år 2014. Nästa års flyktingkvot höjs temporärt med 300 personer till 1050 flyktingar - inom kvoten reserveras 500 platser till syrierna.

SvD - 03 sep 13 kl. 06:38

Syriska flyktingar får stanna

Alla syrier som kommer till Sverige får stanna permanent..

Kristianstadsbladet - 03 sep 13 kl. 06:38

Syriska flyktingar får stanna


Alla syrier som kommer till Sverige får permanent uppehållstillstånd. Det har Migrationsverket beslutat med anledning av att krisen i Syrien har förvärrats, rapporterar SR Ekot.Sverige blir därmed först i EU med att ge permanent uppehållstillstånd till syriska flyktingar.

SmålandsPosten - 03 sep 13 kl. 06:40

Syriska flyktingar får stanna

Alla syrier som kommer till Sverige får permanent uppehållstillstånd. Det har Migrationsverket beslutat med anledning av att krisen i Syrien har förvärrats, rapporterar SR Ekot. Sverige blir därmed först i EU med att ge permanent uppehållstillstånd till syriska flyktingar.

BT - 03 sep 13 kl. 06:40

Syriska flyktingar får stanna

Alla syrier som kommer till Sverige får permanent uppehållstillstånd. Det har Migrationsverket beslutat med anledning av att krisen i Syrien har förvärrats, rapporterar SR Ekot. Sverige blir därmed först i EU med att ge permanent uppehållstillstånd till syriska flyktingar.

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - Igår: 00:00

​Johan Lundell: Kriser i Europa

Europa är i kris, eller snarare "i kriser", för de är flera. Den mest aktuella krisen är Grekland, som enligt en ny rapport från Internationella Valutafonden i veckan behöver minst 500 miljarder kronor de närmaste åren för att inte gå i konkurs. Jag har svårt att se hur EU och IMF ska fortsätta att kasta goda pengar efter dåliga, dessutom när grekiska regeringen vägrar att skära tillräckligt i statens utgifter.

Världen Idag - 15 timmar sedan

Dansk minister: ”En Skapare står bakom”

Han får bland annat frågan om han tror att människan härstammar från aporna. – Jag tror att en skapande Gud står bakom. Hur han har gjort det har jag inte tagit ställning så mycket till, säger den 36-årige ministern som representerar partiet Venstre.

Världen Idag - Igår: 00:00

”Omöjligt införa dödshjälp utan samvetsfrihet”

– Det skulle bli uppror. Det svarar Jörg Carlsson, professor i hälso- och vårdvetenskap vid Linnéuniversitetet, på frågan om hur vården skulle reagera om man försökte införa aktiv dödshjälp i Sverige, utan samvetsfrihet. – Det är otänkbart.

Världen Idag - Igår: 00:01

Stefan Swärd: Kristna behövs i det offentliga rummet

Jag har just kommit hem efter min tionde Almedalsvecka. Det är en unik mötesplats som har skapats i Visbys trånga gränder. Företrädare för de flesta delar av det svenska samhällslivet möts för samtal, diskussioner, kunskapsinhämtning och kontaktskapande.

Världen Idag - Igår: 17:01

Olof Edsinger: I skriande behov av Johannestjänstens budskap

För drygt två veckor sedan fick vi fira en av Sveriges mest älskade högtider: midsommar. Ett mindre välkänt faktum är dock att vi under samma helg, i alla fall enligt kyrkoårets texter, fick fira minnet av en av Nya testamentets mest säregna personer – nämligen Johannes döparen. Under lång tid var det så att Johannes döparens dag sammanföll med midsommardagen.

Världen Idag - I förrgår: 00:00

Broder Mose: Tunisien är i chock

Samtidigt klarnar bilden av den man som utförde dådet, den 23-årige studenten Seifeddine Rezgui. Enligt säkerhetsansvariga i Tunisien ska han ha varit i ett jihadistläger i Libyen i slutet av 2014 – samma ställe där de två män som låg bakom attacken mot Bardomuseet i Tunis i mars varit på. Islamiska staten (IS) har tagit på sig även dådet i Tunis, som krävde 22 människoliv.

Världen Idag - I förrgår: 01:10

V-stöd att greker struntar i låneavtal

Någon kamrathälsning gavs aldrig till de socialistiska partivännerna i det tidigare kommunistpartiet när vänsterledaren Jonas Sjöstedt på lördagskvällen höll poltikerveckans näst sista partiledartal i Almedalen i Visby. I stället kallades de för ”vänner”. Efter ett hjärtligt mottagande av gotländska miljövänner samt Ship to Gazas ständiga Israel-kritiker och överslätande attityder till terrorgruppen Hamas raketattacker mot israeliska städer, kom en syrlig kommentar till.

Världen Idag - 03 jul 15 kl. 00:23

Sverige inte landet lagom för gröna liberaler

Med Miljöpartiets språkrör Gustav Fridolins propå under Almedalsveckan i Visby – att statligt styra skolbidragens nivå efter respektive skolas utbildningsbehov – ger sig de gröna och S-MP-regeringen in på minerad mark. Den majoritet av skolor runtom i landet som därigenom missgynnas kommer knappast att applådera eller ens vara tysta. Lätt blir det inte heller att skapa ett begripligt och rättssäkert regelverk i detalj för en sådan omfördelning från en skola till en annan.

Världen Idag - 03 jul 15 kl. 00:01

Per Ewert: Tid att avsluta tonårsuppror mot kristen tro

Almedalsveckan i Visby spänner över stort och smått, från eurokriser och omvärldshot till mer närliggande och vardagliga ämnen. I frågan om den kristna trons plats i offentligheten gäller samma sak. Open Doors och andra organisationer har belyst den dödliga förföljelse mot kristna som just nu pågår i vår omvärld.

Världen Idag - 02 jul 15 kl. 19:53

Live från Elida V i Visby gästhamn

Dela artikeln

1 Delningar
| DelaNyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Nyhetspressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.
Faktaruta

Låneinstitut


Ett låneinstitut är en bank eller ett annat finansiellt institut som lånar ut pengar. De tjänar pengar på skillnaden i ränta som dom lånar pengar och sedan lånar ut.
När du lånar pengar vill du givetvis låna till låg ränta. Dessa banker har bland den lägsta räntan:

SEB

Länsförsäkringar


Betalningsanmärkning?

Om du har betalningsanmärkningar kan vissa institut ge dig hyffsade räntor som tex:

Bluestep

Rekommenderat

Om du är aktiv och kommenterar och delar artiklar kommer dina favoriter upp här:
Om oss

Nyhetspressen är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Nyhetspressen.se besöks mer än 100000 gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.