Världen Idag > Nyheter

Tuesday, 28 July, 05:27

Världen Idag - 04 sep 13 kl. 00:00

Syriska flyktingar får stanna i Sverige


Sverige blir därmed det första EU-land som omprövar situationen i Syrien och låter alla som fått tidsbegränsade tillstånd stanna och ta hit sina familjer.  Alla andra EU-länder ger tidsbegränsade, ofta ettåriga tillstånd, rapporterar Ekot.- Konflikten får man ju säga, milt uttryckt, har ju förvärrats avsevärt. Vi gör bedömningen att den inte kommer att upphöra inom överskådlig tid och då gör vi en ny praxis förändring. Då gäller enligt internationell rätt att de ska.
Läs mer på Världen Idag


Läs mer om:
EU, Syrien, Ekot, Sverige

Dela artikeln

1 Delningar
| Dela


Kommentera gärna

Liknande nyheter

Taggar: Syriska, flyktingarfår , stannai , Sverige
UNT - 03 sep 13 kl. 06:38

Syriska flyktingar får stanna

Alla syrier som kommer till Sverige får stanna permanent. Det har Migrationsverket beslutat eftersom krisen i Syrien har förvärrats. Sverige blir först ut i EU med att ge syriska flyktingar permanent uppehållstillstånd.

SvD - 03 sep 13 kl. 11:35

Syriska flyktingar får stanna i Sverige

Krisen i Syrien har förvärrats och därför får nu alla syriska flyktingar som kommer till Sverige permanent uppehållstillstånd..

Sydsvenskan - 03 sep 13 kl. 07:07

Syriska flyktingar får stanna

Alla syrier som kommer till Sverige får stanna permanent. Det har Migrationsverket beslutat eftersom krisen i Syrien har förvärrats. Sverige blir först ut i EU med att ge syriska flyktingar permanent uppehållstillstånd..

YLE - 13 sep 13 kl. 10:42

TS: Hautala vill ta emot fler flyktingar från Syrien

Biståndsminister Heidi Hautala (de Gröna) föreslår att Finland ska ta emot mer flyktingar från Syrien. Hautala säger till Turun Sanomat att man inom regeringen har fört preliminära samtal om en extra flyktingkvot. Direkta förhandlingar har det ännu inte blivit.

Helsingborgs Dagblad - 03 sep 13 kl. 06:43

Syriska flyktingar får stanna

Alla syrier som kommer till Sverige får permanent uppehållstillstånd. Det har Migrationsverket beslutat med anledning av att krisen i Syrien har förvärrats, rapporterar SR Ekot. Sverige blir därmed först i EU med att ge permanent uppehållstillstånd till syriska flyktingar.

YLE - 20 sep 13 kl. 14:31

Finland tar emot fler syriska flyktingar

Regeringen har beslutat att Finland nästa år tar emot fler syriska flyktingar. Finland tar sammanlagt emot 500 flyktingar från Syrien år 2014. Nästa års flyktingkvot höjs temporärt med 300 personer till 1050 flyktingar - inom kvoten reserveras 500 platser till syrierna.

SvD - 03 sep 13 kl. 06:38

Syriska flyktingar får stanna

Alla syrier som kommer till Sverige får stanna permanent..

BT - 03 sep 13 kl. 06:40

Syriska flyktingar får stanna

Alla syrier som kommer till Sverige får permanent uppehållstillstånd. Det har Migrationsverket beslutat med anledning av att krisen i Syrien har förvärrats, rapporterar SR Ekot. Sverige blir därmed först i EU med att ge permanent uppehållstillstånd till syriska flyktingar.

Kristianstadsbladet - 03 sep 13 kl. 06:38

Syriska flyktingar får stanna


Alla syrier som kommer till Sverige får permanent uppehållstillstånd. Det har Migrationsverket beslutat med anledning av att krisen i Syrien har förvärrats, rapporterar SR Ekot.Sverige blir därmed först i EU med att ge permanent uppehållstillstånd till syriska flyktingar.

SmålandsPosten - 03 sep 13 kl. 06:40

Syriska flyktingar får stanna

Alla syrier som kommer till Sverige får permanent uppehållstillstånd. Det har Migrationsverket beslutat med anledning av att krisen i Syrien har förvärrats, rapporterar SR Ekot. Sverige blir därmed först i EU med att ge permanent uppehållstillstånd till syriska flyktingar.

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - Igår: 00:00

Livets ord-pastorn ber om "ljuvlighetsström" efter turbulent år

Det är en solbränd, glad och avslappnad Joakim Lundqvist som möter Världen idag i Livets ords entré för en fotosession. Arbetet med att färdigställa det sista inför Europakonferensen pågår då för fullt och Joakim Lundqvist passar på att uppmuntra några av de många volontärerna när vi rör oss på området. De senaste ett och ett halvt åren har varit allt annat än lugna för Livets ord-pastorn.

Världen Idag - Igår: 00:00

Facebook öppnar för över 70 könsidentiteter

Tidigare har användare kunnat välja andra alternativ än man och kvinna genom att ta språkinställningen US English. Nu gör Facebook alltså detta möjligt även på svenska med uttryck som "transkille", "annat" och "ickebinär", skriver SVT Nyheter på sin webbplats. Listan på förslagen har tagits fram av RFSL (Riksförbundet för homosexuellas, bisexuellas, transpersoners och queeras rättigheter).

Världen Idag - Igår: 00:00

Stefan Gustavsson: Kyrkan behöver omvända sig från rädslan att kalla till omvändelse

Under Luleå Pride i juni arrangerades en regnbågsmässa i Luleå domkyrka. Temat var: "Kom in som du är, kom ut som du vill vara ". Tankegången passar perfekt in under en pridefestival.

Världen Idag - 19 timmar sedan

Efter klotterattacken – i natt kärleksbombades Lötenkyrkan

I fredags gjorde diakoniassistenten Andreas Tyrberg en tråkig upptäckt när han kom till jobbet i Lötenkyrkan i Uppsala. På kyrkans entré hade någon eller några personer ristat in hakkors och annat klotter på fönsterdörrarna.När Tyrberg kom till jobbet på måndagmorgonen gjorde möttes han däremot av en betydligt trevligare syn då kyrkan under natten "utsatts" för en "kärleksattack".

Världen Idag - Igår: 00:00

”Krävs krafttag mot religiös förföljelse”

I en skriftlig fråga till inrikesminister Anders Ygeman (S) berättar Skånberg om en kvinna som växte upp i Somalia som muslim, men när hon flyttade till Sverige konverterade hon till kristendomen.  ”I dag lever denna kvinna under dödshot och med överfallslarm”, skriver han. Han frågar om det finns anledning att se över hur polisen och säkerhetspolisen arbetar med säkerhetsfrågor kring konvertiter.

Världen Idag - Igår: 00:00

Ruth Nordström: Vi är många som tror

Svenska Dagbladet publicerade nyligen en ledarartikel signerad Ivar Arpi med inledningen: ”Dold folksjukdom – Du kan vara religiös utan att du vet om det! I dag säger de allra flesta svenskar att de inte tror på Gud, men visst är vi fortfarande kristna på många sätt”. Arpi analyserar religionshistorikern David Thurfjells nya bok, ”Det gudlösa folket – de postkristna svenskarna och religionen” (Molin & Sorgenfrei Förlag) och skriver: ”Hugger man av huvudet på en kyckling kan kroppen fortfaran.

Världen Idag - 24 jul 15 kl. 00:00

Lisa Abramowicz: Svårt förstå entusiasmen över iranavtalet

Reaktionerna på avtalet mellan Iran och stormakterna (P5+1) i FNs Säkerhetsråd om Irans kärnteknikprogram, har varit entusiastiska och lättade. Avtalet ses som en diplomatisk seger, främst för USAs president Obama och hans utrikesminister Kerry. I många svenska media har entusiasmen varit påtaglig och skepticismen mot avtalet sällsynt.

Världen Idag - 24 jul 15 kl. 14:09

Turkiet växlar upp kampen mot IS

Tre turkiska stridsflygplan avfyrade fyra målstyrda bomber mot tre IS-mål inne i Syrien: två kommandocentraler och en samlingsplats för terrorgruppens medlemmar. Flygplanen korsade inte gränsen till Syrien utan befann sig hela tiden i turkiskt luftrum, enligt den premiärminister Ahmet Davutoglus kansli. Anfallet kom timmar efter att en turkisk soldat dödats i en skottväxling med IS vid den syriska gränsen.

Världen Idag - 24 jul 15 kl. 09:00

Temakvällar nyhet på Europakonferensen

Två talare som besöker Europakonferensen för första gången denna sommar är Magnus Persson, pastor i Malmö United, och världsevangelisten Nicky Cruz.Nicky Cruz vittnesbörd tar avstamp i hans eget mörka förflutna, som ledare för det fruktade New York-gänget The Mau-Maus. I David Wilkersons bok Korset och stiletten är hans frälsningsupplevelse en av höjdpunkterna, och i dag når Nicky Cruz ungdomar som lever som han en gång gjorde.

Världen Idag - 24 jul 15 kl. 08:54

Samfundsgränser lyser med sin frånvaro på Sommaroas

– Vad är det som pågår här egentligen?Frågan kommer från den unga tjej som jobbar i Idrottshusets kiosk.– Vi är kristna som samlas från olika kyrkor, förklarar Rebecka Lind som bor i Jönköping och frivilligarbetar i mötesbyrån.

Dela artikeln

1 Delningar
| DelaNyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Nyhetspressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.
Faktaruta

Låneinstitut


Ett låneinstitut är en bank eller ett annat finansiellt institut som lånar ut pengar. De tjänar pengar på skillnaden i ränta som dom lånar pengar och sedan lånar ut.
När du lånar pengar vill du givetvis låna till låg ränta. Dessa banker har bland den lägsta räntan:

SEB

Länsförsäkringar


Betalningsanmärkning?

Om du har betalningsanmärkningar kan vissa institut ge dig hyffsade räntor som tex:

Bluestep

Rekommenderat

Om du är aktiv och kommenterar och delar artiklar kommer dina favoriter upp här:
Om oss

Nyhetspressen är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Nyhetspressen.se besöks mer än 100000 gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.