Världen Idag > Nyheter

Tuesday, 25 November, 22:47

Världen Idag - 04 sep 13 kl. 00:00

Syriska flyktingar får stanna i Sverige


Sverige blir därmed det första EU-land som omprövar situationen i Syrien och låter alla som fått tidsbegränsade tillstånd stanna och ta hit sina familjer.  Alla andra EU-länder ger tidsbegränsade, ofta ettåriga tillstånd, rapporterar Ekot.- Konflikten får man ju säga, milt uttryckt, har ju förvärrats avsevärt. Vi gör bedömningen att den inte kommer att upphöra inom överskådlig tid och då gör vi en ny praxis förändring. Då gäller enligt internationell rätt att de ska.
Läs mer på Världen Idag


Läs mer om:
EU, Syrien, Ekot, Sverige

Dela artikeln

1 Delningar
| Dela


Kommentera gärna

Liknande nyheter

Taggar: Syriska, flyktingarfår , stannai , Sverige
UNT - 03 sep 13 kl. 06:38

Syriska flyktingar får stanna

Alla syrier som kommer till Sverige får stanna permanent. Det har Migrationsverket beslutat eftersom krisen i Syrien har förvärrats. Sverige blir först ut i EU med att ge syriska flyktingar permanent uppehållstillstånd.

SvD - 03 sep 13 kl. 11:35

Syriska flyktingar får stanna i Sverige

Krisen i Syrien har förvärrats och därför får nu alla syriska flyktingar som kommer till Sverige permanent uppehållstillstånd..

Sydsvenskan - 03 sep 13 kl. 07:07

Syriska flyktingar får stanna

Alla syrier som kommer till Sverige får stanna permanent. Det har Migrationsverket beslutat eftersom krisen i Syrien har förvärrats. Sverige blir först ut i EU med att ge syriska flyktingar permanent uppehållstillstånd..

YLE - 13 sep 13 kl. 10:42

TS: Hautala vill ta emot fler flyktingar från Syrien

Biståndsminister Heidi Hautala (de Gröna) föreslår att Finland ska ta emot mer flyktingar från Syrien. Hautala säger till Turun Sanomat att man inom regeringen har fört preliminära samtal om en extra flyktingkvot. Direkta förhandlingar har det ännu inte blivit.

Helsingborgs Dagblad - 03 sep 13 kl. 06:43

Syriska flyktingar får stanna

Alla syrier som kommer till Sverige får permanent uppehållstillstånd. Det har Migrationsverket beslutat med anledning av att krisen i Syrien har förvärrats, rapporterar SR Ekot. Sverige blir därmed först i EU med att ge permanent uppehållstillstånd till syriska flyktingar.

YLE - 20 sep 13 kl. 14:31

Finland tar emot fler syriska flyktingar

Regeringen har beslutat att Finland nästa år tar emot fler syriska flyktingar. Finland tar sammanlagt emot 500 flyktingar från Syrien år 2014. Nästa års flyktingkvot höjs temporärt med 300 personer till 1050 flyktingar - inom kvoten reserveras 500 platser till syrierna.

SvD - 03 sep 13 kl. 06:38

Syriska flyktingar får stanna

Alla syrier som kommer till Sverige får stanna permanent..

BT - 03 sep 13 kl. 06:40

Syriska flyktingar får stanna

Alla syrier som kommer till Sverige får permanent uppehållstillstånd. Det har Migrationsverket beslutat med anledning av att krisen i Syrien har förvärrats, rapporterar SR Ekot. Sverige blir därmed först i EU med att ge permanent uppehållstillstånd till syriska flyktingar.

SmålandsPosten - 03 sep 13 kl. 06:40

Syriska flyktingar får stanna

Alla syrier som kommer till Sverige får permanent uppehållstillstånd. Det har Migrationsverket beslutat med anledning av att krisen i Syrien har förvärrats, rapporterar SR Ekot. Sverige blir därmed först i EU med att ge permanent uppehållstillstånd till syriska flyktingar.

Kristianstadsbladet - 03 sep 13 kl. 06:38

Syriska flyktingar får stanna


Alla syrier som kommer till Sverige får permanent uppehållstillstånd. Det har Migrationsverket beslutat med anledning av att krisen i Syrien har förvärrats, rapporterar SR Ekot.Sverige blir därmed först i EU med att ge permanent uppehållstillstånd till syriska flyktingar.

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 22 timmar sedan

Birro sparkad av Expressen

Det var i podcasten Radio Läns­man, som uppger sig vara politiskt närstående Sverige­demokraterna, som Marcus Birro nyligen uttalade sig om de mordhot han fått på senare tid. De kom efter att Marcus Birro twittrade: "Köper inte snacket om att 'religioner' är farliga. Vad har den största delen av världens religiösa terrorism gemensamt?

Världen Idag - 8 timmar sedan

Påven uppmanar Europa att välkomna immigranter

Europa behöver lyfta upp människan och inte låta allt endast kretsa runt ekonomi, var påve Franciskus budskap när han talade till ledamöterna i Europaparlamentet i Strasbourg på tisdagen, efter att ha välkomnats med stående applåder. Han beskrev dagens Europa som en kontinent som blivit en "farmor som inte längre är fruktsam" och som riskerar att förlora sin själ, skriver BBC. – Det är dags att bygga ett Europa som inte bara kretsar kring ekonomin, utan också människans heligh.

Världen Idag - 22 timmar sedan

Han hoppas Nineve blir räddningen

Halef är nyligen invald till sin andra fyraårsperiod för Krist­demokraterna (KD). Han är också syrian. Han tillhör det kristna folk som historiskt har sina rötter i Irak, Syrien, Libanon och de östra delarna av Turkiet, men som nu är utspritt över hela världen.

Världen Idag - Igår: 13:49

Europaparlamentet röstar om palestinsk stat

En uppmaning till medlemsländerna att erkänna staten Palestina debatteras i veckan i Europaparlamentet. EU-länderna bör erkänna staten Palestina "med 1967 års gränser som grund och med Jerusalem som huvudstad", enligt ett resolutionsförslag från vänsterpartiernas partigrupp, Europeiska enade vänstern, skriver EU Observer. Den slutliga formuleringen kan dock komma att ändras före omröstningen, som sker på torsdag.

Världen Idag - Igår: 00:00

”Sexuella revolutionen förödande”

Mannen och kvinnan som komp­lement till varandra var temat för den mångreligiösa konferens som påven Franciskus anordnade i Vatikanen i förra veckan. Såväl judiska som muslimska representanter var inbjudna, liksom protestantiska kristna, som representerades av bland andra amerikanerna Rick Warren, pastor för megakyrkan Saddleback, och Russel Moore, ordförande för Sydstatsbaptisternas kommission för etik och religionsfrihet. Påven inledde konferensen på måndagen och talade om äkte.

Världen Idag - Igår: 00:00

Marcus Birro: När skrivandet blir en stig

Jag blir glad av att läsa att många människor drömmer om att bli författare.I tider av brutal ytlighet, medialt skymningsmörker och twitter-hysteri, vilar det något mycket trösterikt i att människor gärna ser sig själva som balanserat tungsinta framför en dator, och med hjärtat fullt av människor, historier, händelser och platser.Själv har jag gett ut 14 böcker vid det här laget, och eftersom jag med pinsam regelbundenhet känner mig nödgad att upplysa folk om hur många bö.

Världen Idag - Igår: 00:00

Svenska kyrkan storsatsar på flyktingar

– Vi pratade mycket konkret om mottagandet i Sverige, om Migrationsverkets brist på bostäder och om hur viktigt det är att hitta lösningar för att allt ska fungera bra, säger Kristina Hellqvist, handläggare för flykting- och integrationsfrågor på kyrkokansliet.Tillsammans med ärkebiskop Antje Jackelén och Svenska kyrkans generalsekreterare Helén Ottosson Lovén träffade hon på torsdagen myndighetens generaldirektör Anders Danielsson.Upprinnelsen till mötet var en debattartikel.

Världen Idag - Igår: 00:00

Stefan Swärd: Vi behöver en ny bibelväckelse

Andliga väckelse- och förnyelserörelser brukar alltid präglas av ökat bibelintresse och bibelläsning. Gudsmötet och uppfyllelsen av Anden leder alltid till de heliga skrifterna. Mötet med Jesus inspirerar att ta reda på Jesu ord och Jesu vilja, och detta finner man när man läser Bibeln.

Världen Idag - 21 nov 14 kl. 13:15

Sorg på Självständighetstorget i Kiev

Över 100 människor dödades under de protester mot president Janukovytj som inleddes för ett år sedan på Självständighetstorget. I dag har många invånare samlats på torget för att minnas de döda. Gråtande människor lägger ner blommor vid foton av offren för det våldsamma svaret på protesterna – som sedan ledde fram till att presidenten störtades.

Världen Idag - 21 nov 14 kl. 00:00

Adaktusson: ”Sanktioner kan bli aktuella”

– När det handlar om brott mot religionsfriheten i den omfattning som det är fråga om i Pakistan, finns det förmodligen anledning att diskutera olika former av sanktioner eller hur relationerna ska se ut på handelsområdet, säger Lars Adaktusson (KD). Han har varit med om att skriva den del i resolutionen som berör mordet på två kristna tegelarbetare i Pakistan nyligen. Texten antogs på tisdagen av Europeiska folkpartiets grupp, EPP, och diskuteras nästa vecka i parlamentsutskotten..

Dela artikeln

1 Delningar
| DelaNyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Nyhetspressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.
Faktaruta

Låneinstitut


Ett låneinstitut är en bank eller ett annat finansiellt institut som lånar ut pengar. De tjänar pengar på skillnaden i ränta som dom lånar pengar och sedan lånar ut.
När du lånar pengar vill du givetvis låna till låg ränta. Dessa banker har bland den lägsta räntan:

SEB

Länsförsäkringar


Betalningsanmärkning?

Om du har betalningsanmärkningar kan vissa institut ge dig hyffsade räntor som tex:

Bluestep

Rekommenderat

Om du är aktiv och kommenterar och delar artiklar kommer dina favoriter upp här:
Om oss

Nyhetspressen är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Nyhetspressen.se besöks mer än 100000 gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.