Världen Idag > Nyheter

Friday, 27 March, 09:10

Världen Idag - 04 sep 13 kl. 00:00

Syriska flyktingar får stanna i Sverige


Sverige blir därmed det första EU-land som omprövar situationen i Syrien och låter alla som fått tidsbegränsade tillstånd stanna och ta hit sina familjer.  Alla andra EU-länder ger tidsbegränsade, ofta ettåriga tillstånd, rapporterar Ekot.- Konflikten får man ju säga, milt uttryckt, har ju förvärrats avsevärt. Vi gör bedömningen att den inte kommer att upphöra inom överskådlig tid och då gör vi en ny praxis förändring. Då gäller enligt internationell rätt att de ska.
Läs mer på Världen Idag

Tips: Åk på sommarsemester.


Läs mer om:
EU, Syrien, Ekot, Sverige

Dela artikeln

1 Delningar
| Dela


Kommentera gärna

Liknande nyheter

Taggar: Syriska, flyktingarfår , stannai , Sverige
UNT - 03 sep 13 kl. 06:38

Syriska flyktingar får stanna

Alla syrier som kommer till Sverige får stanna permanent. Det har Migrationsverket beslutat eftersom krisen i Syrien har förvärrats. Sverige blir först ut i EU med att ge syriska flyktingar permanent uppehållstillstånd.

SvD - 03 sep 13 kl. 11:35

Syriska flyktingar får stanna i Sverige

Krisen i Syrien har förvärrats och därför får nu alla syriska flyktingar som kommer till Sverige permanent uppehållstillstånd..

Sydsvenskan - 03 sep 13 kl. 07:07

Syriska flyktingar får stanna

Alla syrier som kommer till Sverige får stanna permanent. Det har Migrationsverket beslutat eftersom krisen i Syrien har förvärrats. Sverige blir först ut i EU med att ge syriska flyktingar permanent uppehållstillstånd..

YLE - 13 sep 13 kl. 10:42

TS: Hautala vill ta emot fler flyktingar från Syrien

Biståndsminister Heidi Hautala (de Gröna) föreslår att Finland ska ta emot mer flyktingar från Syrien. Hautala säger till Turun Sanomat att man inom regeringen har fört preliminära samtal om en extra flyktingkvot. Direkta förhandlingar har det ännu inte blivit.

Helsingborgs Dagblad - 03 sep 13 kl. 06:43

Syriska flyktingar får stanna

Alla syrier som kommer till Sverige får permanent uppehållstillstånd. Det har Migrationsverket beslutat med anledning av att krisen i Syrien har förvärrats, rapporterar SR Ekot. Sverige blir därmed först i EU med att ge permanent uppehållstillstånd till syriska flyktingar.

YLE - 20 sep 13 kl. 14:31

Finland tar emot fler syriska flyktingar

Regeringen har beslutat att Finland nästa år tar emot fler syriska flyktingar. Finland tar sammanlagt emot 500 flyktingar från Syrien år 2014. Nästa års flyktingkvot höjs temporärt med 300 personer till 1050 flyktingar - inom kvoten reserveras 500 platser till syrierna.

SvD - 03 sep 13 kl. 06:38

Syriska flyktingar får stanna

Alla syrier som kommer till Sverige får stanna permanent..

SmålandsPosten - 03 sep 13 kl. 06:40

Syriska flyktingar får stanna

Alla syrier som kommer till Sverige får permanent uppehållstillstånd. Det har Migrationsverket beslutat med anledning av att krisen i Syrien har förvärrats, rapporterar SR Ekot. Sverige blir därmed först i EU med att ge permanent uppehållstillstånd till syriska flyktingar.

Kristianstadsbladet - 03 sep 13 kl. 06:38

Syriska flyktingar får stanna


Alla syrier som kommer till Sverige får permanent uppehållstillstånd. Det har Migrationsverket beslutat med anledning av att krisen i Syrien har förvärrats, rapporterar SR Ekot.Sverige blir därmed först i EU med att ge permanent uppehållstillstånd till syriska flyktingar.

BT - 03 sep 13 kl. 06:40

Syriska flyktingar får stanna

Alla syrier som kommer till Sverige får permanent uppehållstillstånd. Det har Migrationsverket beslutat med anledning av att krisen i Syrien har förvärrats, rapporterar SR Ekot. Sverige blir därmed först i EU med att ge permanent uppehållstillstånd till syriska flyktingar.

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 1 timme sedan

Vårdnadsbidraget snart avskaffat

Världen idag har tidigare rapporterat om turerna kring vårdnadsbidraget. S-MP-regeringen aviserade redan efter valet att vårdnadsbidraget skulle bort. Men det hade man inte stöd för i riksdagen.

Världen Idag - 9 timmar sedan

Roland Poirier Martinsson: Religioner inte på väg att dö ut

Sedan Newtons Principia kom ut i fransk översättning 1759 har det funnits ett stråk inom västerländsk kultur som väntat på att rationalitet ska radera den mänskliga tron på Gud. Författaren själv, Sir Isaac Newton, såg snarare i gravitationsteorins ordnande av universum ett gudsbevis och den som följer fysikens utveckling sedan upplysningen finner lika lätt argument för en skapare som motsatsen–om man med en skapare menar något så neutralt som att naturen uppstod till följd a.

Världen Idag - 9 timmar sedan

Stefan Swärd: Vägen ut ur stagnation

Inom New Wine Sverige ordnades en ledarkonferens i Citykyrkan Stockholm i förra veckan. Colin Dye och Andrea Wigglesworth från England och Martin Cave från Stavanger kompletterade de svenska talarna. En stark lovsångs- och böneatmosfär präglade samlingarna.

Världen Idag - Igår: 00:00

"Risk att man bygger in potentiell konflikt"

- Det finns en risk att man bygger in en potentiell konflikt när två personer som varit ute efter samma position, och som trott att de bäst kan leda partiet, ska samarbeta i partiledningen, säger hon till Världen idag. Funderingarna kommer ur en egen erfarenhet då Amanda Agestav valdes till KDU-ordförande efter det hon beskriver som en uppslitande ordförandestrid. Men den som konkurrerat om ordförandeposten blev då vice ordförande.

Världen Idag - Igår: 00:00

Missnöje efter att Adaktusson ratats

Flera andra medier har efter Världen idags avslöjande gett samma bild: det fanns ett beslut i KD:s valberedning att utse partiets Europaparlamentariker Lars Adaktusson till andre vice ordförande. Men krav ska ha ställts på att peta Adaktusson från presidiet. Enligt uppgift till Världen idag var det Jakob Forssmed, som var den som var sist kvar att utmana Ebba Busch Thor om partiledarposten, som krävde detta.

Världen Idag - 21 timmar sedan

Maria Larsson blir landshövdning

På torsdagen meddelade regeringen i ett pressmeddelande att man utsett förre barn- och äldreministern Maria Larsson (KD) till ny landshövding i Örebro län.Maria Larsson tillträder tjänsten den 4 maj i år och förordnandet går ut den 31 mars 2021.– Jag är väldigt glad över förtroendet att få verka som landshövding i Örebro län.

Världen Idag - 21 timmar sedan

Dags att registrera Sverigebön

Väntar ni er rusning från start?– Ja, bland de orter som varit med tidigare brukar man vilja registrera sig fortast möjligt. De vet att ju tidigare man registrerar sig, desto fler kommer till samlingarna.

Världen Idag - Igår: 16:49

Protester i Kabul efter brutalt kvinnomord

Det är ohyggliga scener som filmats med mobilkameror och spritts på nätet. En stor grupp män ger sig på en kvinna med plankor och andra tillhyggen och slår henne sönder och samman, innan hon körs över med en bil. Den döda kvinnans kropp bränns sedan och kastas till slut i floden i centrala Kabul.

Världen Idag - I förrgår: 00:00

Boko Haram drivs tillbaka inför valet

Fruktade islamiströrelsen Boko Haram, som nyligen svor trohet till Islamiska staten, har i flera år utövat ett terrorvälde i nordöstra Nigeria och dödat tusentals människor i sin kamp för att bygga upp ett islamiskt kalifat. Nigerias regeringstrupper har länge framstått som oförmögna att göra något åt de mer välbeväpnade och motiverade islamisterna, men nu drivs Boko Haram tillbaka, med hjälp av trupper från Kamerun, Tchad och Niger. – Jag är mycket hoppfull om att det inte.

Världen Idag - I förrgår: 00:00

Gratis preventivmedel var inte hela sanningen

Från 2011 till 2014 har antalet aborter bland kvinnor upp till 25 år i Norrbotten minskat från 500 till 251. Den positiva nyheten plockades upp av många medier förra veckan och den primära, och i flera fall enda, orsak som presenterades till trendbrottet var gratis preventivmedel. Genom subventioner har kvinnor upp till 26 år kunnat få välja preventivmedel och då även långverkande metoder.

Dela artikeln

1 Delningar
| DelaNyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Nyhetspressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.
Faktaruta

Låneinstitut


Ett låneinstitut är en bank eller ett annat finansiellt institut som lånar ut pengar. De tjänar pengar på skillnaden i ränta som dom lånar pengar och sedan lånar ut.
När du lånar pengar vill du givetvis låna till låg ränta. Dessa banker har bland den lägsta räntan:

SEB

Länsförsäkringar


Betalningsanmärkning?

Om du har betalningsanmärkningar kan vissa institut ge dig hyffsade räntor som tex:

Bluestep

Rekommenderat

Om du är aktiv och kommenterar och delar artiklar kommer dina favoriter upp här:
Om oss

Nyhetspressen är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Nyhetspressen.se besöks mer än 100000 gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.