Världen Idag > Nyheter

Thursday, 23 October, 14:23

Världen Idag - 04 sep 13 kl. 00:00

Syriska flyktingar får stanna i Sverige

Snusbolaget.se

Sverige blir därmed det första EU-land som omprövar situationen i Syrien och låter alla som fått tidsbegränsade tillstånd stanna och ta hit sina familjer.  Alla andra EU-länder ger tidsbegränsade, ofta ettåriga tillstånd, rapporterar Ekot.- Konflikten får man ju säga, milt uttryckt, har ju förvärrats avsevärt. Vi gör bedömningen att den inte kommer att upphöra inom överskådlig tid och då gör vi en ny praxis förändring. Då gäller enligt internationell rätt att de ska.
Tips: Testa JohnSlots gratis.
Läs mer på Världen Idag


Läs mer om:
EU, Syrien, Ekot, Sverige

Dela artikeln

1 Delningar
| Dela


Kommentera gärna

Liknande nyheter

Taggar: Syriska, flyktingarfår , stannai , Sverige
UNT - 03 sep 13 kl. 06:38

Syriska flyktingar får stanna

Alla syrier som kommer till Sverige får stanna permanent. Det har Migrationsverket beslutat eftersom krisen i Syrien har förvärrats. Sverige blir först ut i EU med att ge syriska flyktingar permanent uppehållstillstånd.

SvD - 03 sep 13 kl. 11:35

Syriska flyktingar får stanna i Sverige

Krisen i Syrien har förvärrats och därför får nu alla syriska flyktingar som kommer till Sverige permanent uppehållstillstånd..

Sydsvenskan - 03 sep 13 kl. 07:07

Syriska flyktingar får stanna

Alla syrier som kommer till Sverige får stanna permanent. Det har Migrationsverket beslutat eftersom krisen i Syrien har förvärrats. Sverige blir först ut i EU med att ge syriska flyktingar permanent uppehållstillstånd..

YLE - 13 sep 13 kl. 10:42

TS: Hautala vill ta emot fler flyktingar från Syrien

Biståndsminister Heidi Hautala (de Gröna) föreslår att Finland ska ta emot mer flyktingar från Syrien. Hautala säger till Turun Sanomat att man inom regeringen har fört preliminära samtal om en extra flyktingkvot. Direkta förhandlingar har det ännu inte blivit.

Helsingborgs Dagblad - 03 sep 13 kl. 06:43

Syriska flyktingar får stanna

Alla syrier som kommer till Sverige får permanent uppehållstillstånd. Det har Migrationsverket beslutat med anledning av att krisen i Syrien har förvärrats, rapporterar SR Ekot. Sverige blir därmed först i EU med att ge permanent uppehållstillstånd till syriska flyktingar.

YLE - 20 sep 13 kl. 14:31

Finland tar emot fler syriska flyktingar

Regeringen har beslutat att Finland nästa år tar emot fler syriska flyktingar. Finland tar sammanlagt emot 500 flyktingar från Syrien år 2014. Nästa års flyktingkvot höjs temporärt med 300 personer till 1050 flyktingar - inom kvoten reserveras 500 platser till syrierna.

SvD - 03 sep 13 kl. 06:38

Syriska flyktingar får stanna

Alla syrier som kommer till Sverige får stanna permanent..

SmålandsPosten - 03 sep 13 kl. 06:40

Syriska flyktingar får stanna

Alla syrier som kommer till Sverige får permanent uppehållstillstånd. Det har Migrationsverket beslutat med anledning av att krisen i Syrien har förvärrats, rapporterar SR Ekot. Sverige blir därmed först i EU med att ge permanent uppehållstillstånd till syriska flyktingar.

BT - 03 sep 13 kl. 06:40

Syriska flyktingar får stanna

Alla syrier som kommer till Sverige får permanent uppehållstillstånd. Det har Migrationsverket beslutat med anledning av att krisen i Syrien har förvärrats, rapporterar SR Ekot. Sverige blir därmed först i EU med att ge permanent uppehållstillstånd till syriska flyktingar.

Kristianstadsbladet - 03 sep 13 kl. 06:38

Syriska flyktingar får stanna


Alla syrier som kommer till Sverige får permanent uppehållstillstånd. Det har Migrationsverket beslutat med anledning av att krisen i Syrien har förvärrats, rapporterar SR Ekot.Sverige blir därmed först i EU med att ge permanent uppehållstillstånd till syriska flyktingar.

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 30 minuter sedan

Baby ihjälkörd i Jerusalem

I den täta trafiken på en av Jerusalems större vägar, svängde vid 18-tiden på onsdagskvällen en bil plötsligt in mot en spårvagnshållplats och körde rakt in i de passagerare som just klivit av en spårvagn. En tre månader gammal baby dödades och flera personer blev allvarligt skadade. Bilens förare, 20-årige palestiniern Abed a-Shaludi, sköts av polis när han försökte fly till fots och avled några timmar senare.

Världen Idag - 14 timmar sedan

Budgeten hårt slag mot civilsamhället: "Närmast obegripligt"

Den ideella sektorn har stor betydelse för demokratin och samhällslivet, men understödjandet av ideell verksamhet är inte en uppgift för skattesystemet. Det är resonemanget bakom att regeringen i budgeten som presenterades på torsdagsmorgonen, från och med 2016 vill slopa möjligheten för privatpersoner att kunna få skattereduktion på gåvor till godkända ideella organisationer.Reformen som alliansregeringen införde har inneburit ett betydande tillskott för många aktörer som bedr.

Världen Idag - Igår: 00:00

Livstecken vid sena aborter oproblematiskt för Vårdförbundet

Lobbyorganisationen RFSU har på Dagens nyheters debattsida skrivit en artikel där de ifrågasätter att kristdemokrater i två landsting vill föra upp frågan om samvetsfrihet inom vården. Undertecknare av artikeln är förutom RFSU:s förbundsordförande Kristina Ljungros även Vårdförbundets och Läkarförbundets ordföranden Sineva Ribeiro och Heidi Stensmyren. Enligt skribenterna skulle ett införande av samvetsfrihet inte bara"försvåra för kvinnor i behov av abort", det kan också.

Världen Idag - 23 timmar sedan

Amerikan frigiven i Nordkorea

Jeffrey Fowle greps i maj i staden Chongjin efter att han lämnat en bibel på klubb för seglare. Efter nära sex månader i fängelse är han nu fri. I ett uttalande från Vita huset tillkännagavs på tisdagen att han kunnat lämna landet tillsammans med de som förhandlat om hans frigivande.

Världen Idag - Igår: 00:00

Siewert Öholm: Öppenhet eller intolerans i kulturpolitiken

Det så kallade "kulturetablisse­manget", det vill säga det lilla fåtal människor som rör sig mellan Aftonbladets kultur­redaktion, DN-kulturen och SVT:s /SR:s kulturredaktioner tycks ha plågats av uppenbara ångest­attacker efter regeringsbildningen den 3 oktober. Sverige fick nämligen då en ny kultur­minister, som till mångas för­våning hävdade att Jesus är en av hennes förebilder. Nya statsrådet, Alice Bah Kuhnke, deklarerade dessutom att hon är kristen, vilket tycks ha or.

Världen Idag - Igår: 11:43

Dags att bestämma sig om kyrkoavgift

I och med att Svenska kyrkan skildes från staten år 2000 övergick den gamla benämningen "kyrkoskatt" till att kallas "kyrkoavgift". Då öppnades även möjligheten för andra trossamfund att ansöka om att få så kalla bidragshjälp, ett beslut som fattas av regeringen.Det innebär i praktiken att man som privatperson kan få ge medlemsavgift till det trossamfund man tillhör via skattesystemet.

Världen Idag - Igår: 11:08

Fossmo slipper livstid

Helge Fossmo, 43, som 2004 dömdes till livstids fängelse för anstiftan till mord och anstiftan till mordförsök, får fängelsedomen tidsbestäm till 24 år, meddelade Örebro tingsrätt på onsdagen.Det innebär att han kan bli villkorligt frigiven år 2020 då han har avtjänat två tredjedelar av straffet, rapporterar TT.Enligt tingsrätten så är det bland annat den låga risken för att Fossmo återffaller i allvarlig brottslighet som varit avgörande för beslutet.

Världen Idag - Igår: 00:00

”Vad ska jag göra med fostret när det lever?”

Bakgrunden till brevet är en omorganisation på barnmorskans arbetsplats, som skulle innebära att hon återigen tvingas medverka vid sena aborter. Hon har varit verksam i yrket i över tre decennier och säger att hon har "hiskeliga minnesbilder" från den tid då hon var på en avdelning där hon medverkade vid aborter kring graviditetsvecka 16, "där fostret kämpat och försökt andas under 5–15 minuter.""Eftersom det inte finns några regler och bestämmelser om vad man ska ta sig till m.

Världen Idag - Igår: 00:01

Lukas Berggren: Human avlivning och överlevnadsrisk

Det är drygt tre år sedan berättelserna om foster som överlevde aborter nådde allmänheten. Frustrerade och uppgivna barnmorskor berättade om den maktlöshet de kände inför att lämna aborterade foster att självdö i sköljrum. En anonym sjuksköterska sa då följande till Dagens Medicin: "Det känns fruktansvärt att låta fullt friska foster ligga och dö framför våra ögon, men vi kan ingenting göra.

Världen Idag - Igår: 00:01

Johan Lundell: Kräv Asia Bibis frihet!

Förra veckan befäste en pakistansk domstol dödsdomen av den för hädelse dömda kristna kvinnan Asia Bibi. Många har försökt – och försöker fortfarande – att hjälpa henne. Flera politiker i Pakistan, både guvernören i Punjab, Salman Taseer, och en minister, Shahbaz Bhatti, har mördats för att ha försökt reformera blasfemi-lagarna.

Dela artikeln

1 Delningar
| DelaNyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Nyhetspressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.
Faktaruta

Låneinstitut


Ett låneinstitut är en bank eller ett annat finansiellt institut som lånar ut pengar. De tjänar pengar på skillnaden i ränta som dom lånar pengar och sedan lånar ut.
När du lånar pengar vill du givetvis låna till låg ränta. Dessa banker har bland den lägsta räntan:

SEB

Länsförsäkringar


Betalningsanmärkning?

Om du har betalningsanmärkningar kan vissa institut ge dig hyffsade räntor som tex:

Bluestep

Rekommenderat

Om du är aktiv och kommenterar och delar artiklar kommer dina favoriter upp här:
Om oss

Nyhetspressen är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Nyhetspressen.se besöks mer än 100000 gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.