Världen Idag > Nyheter

Friday, 19 December, 09:02

Världen Idag - 04 sep 13 kl. 00:00

Syriska flyktingar får stanna i Sverige


Sverige blir därmed det första EU-land som omprövar situationen i Syrien och låter alla som fått tidsbegränsade tillstånd stanna och ta hit sina familjer.  Alla andra EU-länder ger tidsbegränsade, ofta ettåriga tillstånd, rapporterar Ekot.- Konflikten får man ju säga, milt uttryckt, har ju förvärrats avsevärt. Vi gör bedömningen att den inte kommer att upphöra inom överskådlig tid och då gör vi en ny praxis förändring. Då gäller enligt internationell rätt att de ska.
Läs mer på Världen Idag


Läs mer om:
EU, Syrien, Ekot, Sverige

Dela artikeln

1 Delningar
| Dela


Kommentera gärna

Liknande nyheter

Taggar: Syriska, flyktingarfår , stannai , Sverige
UNT - 03 sep 13 kl. 06:38

Syriska flyktingar får stanna

Alla syrier som kommer till Sverige får stanna permanent. Det har Migrationsverket beslutat eftersom krisen i Syrien har förvärrats. Sverige blir först ut i EU med att ge syriska flyktingar permanent uppehållstillstånd.

SvD - 03 sep 13 kl. 11:35

Syriska flyktingar får stanna i Sverige

Krisen i Syrien har förvärrats och därför får nu alla syriska flyktingar som kommer till Sverige permanent uppehållstillstånd..

Sydsvenskan - 03 sep 13 kl. 07:07

Syriska flyktingar får stanna

Alla syrier som kommer till Sverige får stanna permanent. Det har Migrationsverket beslutat eftersom krisen i Syrien har förvärrats. Sverige blir först ut i EU med att ge syriska flyktingar permanent uppehållstillstånd..

YLE - 13 sep 13 kl. 10:42

TS: Hautala vill ta emot fler flyktingar från Syrien

Biståndsminister Heidi Hautala (de Gröna) föreslår att Finland ska ta emot mer flyktingar från Syrien. Hautala säger till Turun Sanomat att man inom regeringen har fört preliminära samtal om en extra flyktingkvot. Direkta förhandlingar har det ännu inte blivit.

Helsingborgs Dagblad - 03 sep 13 kl. 06:43

Syriska flyktingar får stanna

Alla syrier som kommer till Sverige får permanent uppehållstillstånd. Det har Migrationsverket beslutat med anledning av att krisen i Syrien har förvärrats, rapporterar SR Ekot. Sverige blir därmed först i EU med att ge permanent uppehållstillstånd till syriska flyktingar.

YLE - 20 sep 13 kl. 14:31

Finland tar emot fler syriska flyktingar

Regeringen har beslutat att Finland nästa år tar emot fler syriska flyktingar. Finland tar sammanlagt emot 500 flyktingar från Syrien år 2014. Nästa års flyktingkvot höjs temporärt med 300 personer till 1050 flyktingar - inom kvoten reserveras 500 platser till syrierna.

SvD - 03 sep 13 kl. 06:38

Syriska flyktingar får stanna

Alla syrier som kommer till Sverige får stanna permanent..

BT - 03 sep 13 kl. 06:40

Syriska flyktingar får stanna

Alla syrier som kommer till Sverige får permanent uppehållstillstånd. Det har Migrationsverket beslutat med anledning av att krisen i Syrien har förvärrats, rapporterar SR Ekot. Sverige blir därmed först i EU med att ge permanent uppehållstillstånd till syriska flyktingar.

Kristianstadsbladet - 03 sep 13 kl. 06:38

Syriska flyktingar får stanna


Alla syrier som kommer till Sverige får permanent uppehållstillstånd. Det har Migrationsverket beslutat med anledning av att krisen i Syrien har förvärrats, rapporterar SR Ekot.Sverige blir därmed först i EU med att ge permanent uppehållstillstånd till syriska flyktingar.

SmålandsPosten - 03 sep 13 kl. 06:40

Syriska flyktingar får stanna

Alla syrier som kommer till Sverige får permanent uppehållstillstånd. Det har Migrationsverket beslutat med anledning av att krisen i Syrien har förvärrats, rapporterar SR Ekot. Sverige blir därmed först i EU med att ge permanent uppehållstillstånd till syriska flyktingar.

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 10 minuter sedan

Välkommet utspel av Hägglund

På torsdagen meddelade Göran Hägg­lund att Kristdemokraterna var beredda att ompröva delar av asylpolitiken. Det är ett välkommet besked och fler av allianspartierna lär komma med liknande utspel innan valrörelsen drar i gång på allvar.Förslagen som presenterades går förstås att diskutera och vissa av dem kanske inte är de mest optimala lösningarna för att underlätta integrationen bland asylsökande.

Världen Idag - 4 minuter sedan

KD-utspel fick ros och ris

Från Allianskollegor kom försiktigt positiva tongångar:"Att påståendet man ibland hör om att vi inte vågar diskutera invandring och integration är felaktigt, visar nu också @goranhagglund i dag", twittrade tidigare utrikesministern Carl Bildt (M). Och Jan Björklund, partiledare för Folkpartiet, sa i en kommentar att han inte vill utesluta förslagen, men välkomnar diskussionen. Enligt Miljöpartiets språkrör, klimat- och miljöminister Åsa Romson, sänder utspelet fel signaler.

Världen Idag - 9 timmar sedan

Berit Simonsson: Detta blir spännande

Det gick att genomföra. Många av oss kommer ihåg den unika händelsen. Jag tänker på höger­trafik­omläggningen i Sverige klockan 05.

Världen Idag - 9 timmar sedan

Lisa Abramowicz: Betydelsen av ett namn

Vad är ett namn? frågar Julia i balkongscenen i Shakespeares pjäs ”Romeo och Julia”, apropå striderna mellan kärleksparets ätter Capulet och Montagu och det kan man ju kanske förstå att Julia ifrågasätter. Men att ändra på det namn som ett land – Judéen – kallades för vid en viss historisk tidpunkt?

Världen Idag - 9 timmar sedan

Debatt: ”Hjälpa människor på flykt är bland det viktigaste vi kan göra”

Sverigedemokraternas valframgång i senaste valet och deras ambition att göra invandringen till en huvudfråga i ett nyval gör oss mycket bekymrade.Många myter och förenklingar om invandringen sprids i dag via främlingsfientliga hemsidor. Invandringen och invandrare lyfts fram som en viktig orsak till ett antal svenska problem, som ökad arbetslöshet, ökad kriminalitet, ökad islamisering och ökad gettoisering av vissa områden i våra större städer, med mera.

Världen Idag - Igår: 00:00

KD vill minska kostnader för flyktingmottagande

Göran Hägglund skriver att han har varit "arg och sorgsen denna höst". Känslorna beror på att "vi blivit ett land där ingen diskuterar hur vi ska lösa samhällsproblem för att alla är upptagna med att klistra etiketter på varandra".Att ha en human migrationspolitik är ett självändamål, men att öppenheten och generositeten ska kosta så mycket som möjligt är inte det, skriver Hägglund.

Världen Idag - I förrgår: 00:00

Ruth Nordström nominerad till ”Läsarnas upplänning”

Hallå där Ruth Nordström ordförande i Scandinavian Human Right Lawyers och vd för stiftelsen Provita, tillika ledarskribent på Världen idag. För någon vecka sedan blev du framröstad av tidningen Dagens läsare till ”Årets förebild”, och häromdagen blev du nominerad som en av tio till titeln ”Läsarnas upplänning” av Upsala Nya Tidning, UNT, utifrån ditt engagemang i traffickingfrågan. Hur tänker du kring det?

Världen Idag - I förrgår: 00:00

Siewert Öholm: Löfvens vänstersväng höll inte

Stefan Löfven möttes egentligen från sin första dag som parti­ledare av ganska stora och positiva förväntningar. En samhällspolitiskt – om än inte regeringsmässigt – erfaren man, lite i övre medelåldern. Regeringen Reinfeldt trampade vatten, även om den skötte sitt jobb.

Världen Idag - Igår: 14:14

EU-parlamentet röstade till stöd för palestinsk stat "i princip"

EU-parlamentet stöder i princip ett erkännande av en palestinsk stat och tvåstatslösningen, och det behöver gå hand i hand med utvecklingen i fredssamtal, som bör gå vidare. Så formuleras den första punkten i den resolution som antogs av en majoritet i Europaparlamentet i dag. Vänsterpartiernas partigrupp GUE hade mycket mer långtgående formuleringar i sitt resolutionsförslag, med en uppmaning till alla medlemsstater att erkänna staten Palestina "med 1967 års gränser som grund o.

Världen Idag - I förrgår: 00:00

Lukas Berggren: Låt oss göra SD omöjliga och onödiga

Synen på, men även förhållningssättet till, Sverigedemokraterna diskuteras nu flitigt i kristenheten. Åsikterna går minst sagt isär. En del menar att SD är ett rasistiskt eller fascistiskt parti, andra är öppna för samtal eller rent av samarbete.

Dela artikeln

1 Delningar
| DelaNyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Nyhetspressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.
Faktaruta

Låneinstitut


Ett låneinstitut är en bank eller ett annat finansiellt institut som lånar ut pengar. De tjänar pengar på skillnaden i ränta som dom lånar pengar och sedan lånar ut.
När du lånar pengar vill du givetvis låna till låg ränta. Dessa banker har bland den lägsta räntan:

SEB

Länsförsäkringar


Betalningsanmärkning?

Om du har betalningsanmärkningar kan vissa institut ge dig hyffsade räntor som tex:

Bluestep

Rekommenderat

Om du är aktiv och kommenterar och delar artiklar kommer dina favoriter upp här:
Om oss

Nyhetspressen är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Nyhetspressen.se besöks mer än 100000 gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.