Världen Idag > Nyheter

Monday, 28 July, 18:24

Världen Idag - 04 sep 13 kl. 00:00

Syriska flyktingar får stanna i Sverige


Sverige blir därmed det första EU-land som omprövar situationen i Syrien och låter alla som fått tidsbegränsade tillstånd stanna och ta hit sina familjer.  Alla andra EU-länder ger tidsbegränsade, ofta ettåriga tillstånd, rapporterar Ekot.- Konflikten får man ju säga, milt uttryckt, har ju förvärrats avsevärt. Vi gör bedömningen att den inte kommer att upphöra inom överskådlig tid och då gör vi en ny praxis förändring. Då gäller enligt internationell rätt att de ska.
Läs mer på Världen Idag


Läs mer om:
EU, Syrien, Ekot, Sverige

Dela artikeln

1 Delningar
| Dela


Kommentera gärna

Liknande nyheter

Taggar: Syriska, flyktingarfår , stannai , Sverige
UNT - 03 sep 13 kl. 06:38

Syriska flyktingar får stanna

Alla syrier som kommer till Sverige får stanna permanent. Det har Migrationsverket beslutat eftersom krisen i Syrien har förvärrats. Sverige blir först ut i EU med att ge syriska flyktingar permanent uppehållstillstånd.

SvD - 03 sep 13 kl. 11:35

Syriska flyktingar får stanna i Sverige

Krisen i Syrien har förvärrats och därför får nu alla syriska flyktingar som kommer till Sverige permanent uppehållstillstånd..

Sydsvenskan - 03 sep 13 kl. 07:07

Syriska flyktingar får stanna

Alla syrier som kommer till Sverige får stanna permanent. Det har Migrationsverket beslutat eftersom krisen i Syrien har förvärrats. Sverige blir först ut i EU med att ge syriska flyktingar permanent uppehållstillstånd..

YLE - 13 sep 13 kl. 10:42

TS: Hautala vill ta emot fler flyktingar från Syrien

Biståndsminister Heidi Hautala (de Gröna) föreslår att Finland ska ta emot mer flyktingar från Syrien. Hautala säger till Turun Sanomat att man inom regeringen har fört preliminära samtal om en extra flyktingkvot. Direkta förhandlingar har det ännu inte blivit.

YLE - 20 sep 13 kl. 14:31

Finland tar emot fler syriska flyktingar

Regeringen har beslutat att Finland nästa år tar emot fler syriska flyktingar. Finland tar sammanlagt emot 500 flyktingar från Syrien år 2014. Nästa års flyktingkvot höjs temporärt med 300 personer till 1050 flyktingar - inom kvoten reserveras 500 platser till syrierna.

Helsingborgs Dagblad - 03 sep 13 kl. 06:43

Syriska flyktingar får stanna

Alla syrier som kommer till Sverige får permanent uppehållstillstånd. Det har Migrationsverket beslutat med anledning av att krisen i Syrien har förvärrats, rapporterar SR Ekot. Sverige blir därmed först i EU med att ge permanent uppehållstillstånd till syriska flyktingar.

SvD - 03 sep 13 kl. 06:38

Syriska flyktingar får stanna

Alla syrier som kommer till Sverige får stanna permanent..

SmålandsPosten - 03 sep 13 kl. 06:40

Syriska flyktingar får stanna

Alla syrier som kommer till Sverige får permanent uppehållstillstånd. Det har Migrationsverket beslutat med anledning av att krisen i Syrien har förvärrats, rapporterar SR Ekot. Sverige blir därmed först i EU med att ge permanent uppehållstillstånd till syriska flyktingar.

Kristianstadsbladet - 03 sep 13 kl. 06:38

Syriska flyktingar får stanna


Alla syrier som kommer till Sverige får permanent uppehållstillstånd. Det har Migrationsverket beslutat med anledning av att krisen i Syrien har förvärrats, rapporterar SR Ekot.Sverige blir därmed först i EU med att ge permanent uppehållstillstånd till syriska flyktingar.

BT - 03 sep 13 kl. 06:40

Syriska flyktingar får stanna

Alla syrier som kommer till Sverige får permanent uppehållstillstånd. Det har Migrationsverket beslutat med anledning av att krisen i Syrien har förvärrats, rapporterar SR Ekot. Sverige blir därmed först i EU med att ge permanent uppehållstillstånd till syriska flyktingar.

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 3 timmar sedan

Pastorer flyr för sina liv i Ukraina

– En söndag tvingades vår pastor i Shaktersk, i Donetskregionen, att fly för sitt liv tillsammans med hustru, son och övriga familj för att komma undan väpnande separatister som invaderat kyrkan, tvingat ut medlemmarna och ”exproprierat” byggnaden och allt som fanns i den. Det berättar en källa, som bett om att få vara anonym, för Christian Åkerhielm i en mejlväxling som Världen idag har fått ta del av. – Pastorn tillbringade några timmar som fånge hos DNR [Folkrepubliken.

Världen Idag - 3 timmar sedan

De vädjar för Iraks kristna

Ett mål är att hålla en större demonstration i Stockholm den 9 augusti. Dessutom vill man verka för att Europas länder ger tillfälliga uppehållstillstånd åt de kristna som fördrivits av islamister från staden Mosul i Irak, samt för att det bildas en skyddszon för de kristna i norra Irak. – Vi vill tala med en röst i Sverige, säger Tony Saliba, ordförande i St Matti och St Behnams syrisk-ortodoxa församling i Flemingsberg utanför Stockholm.

Världen Idag - 4 timmar sedan

”Shaken baby är en myt”

Hon är mycket kritisk till hanteringen av Viola och Andres Soto, Uppsalaparet som efter ett akutvårdsbesök med sin sju veckor gamla bebis anmäldes för barnmisshandel. Röntgen hade visat sprickor i skelettet, sjukhusets Barnskyddsteam (BT) kopplades in och plötsligt var paret anmälda. Världen idag kunde nyligen rapportera att åklagaren nu lagt ned förundersökningen i brist på bevis.

Världen Idag - 18 timmar sedan

Dan Salomonsson: Vi väljer ledare för det oväntade

Det finns ögonblick som varar för alltid. Sekunder som vi när som helst kan minnas med alla detaljer på plats. Orden som sas, personerna som var med, tankarna vi tänkte just då har för alltid etsat sig in i vårt medvetan­de.

Världen Idag - 18 timmar sedan

Ruth Nordström: Samvetsfrihet och den svenska abortlobbyn

Det så kallade ”barnmorskefall­et”, där barnmorskan Ellinor Grimmark förlorade tre jobb därför att hon inte ville utföra aborter, har väckt debatt i Sverige.  Under Almedalsveckan arrangerades ett flertal seminarier där samvetsfrihet i den svenska sjukvården diskuterades. Svenska Dagbladet publicerade nyligen en kolumn av Katarina Wennstam där hon driver tesen att barnmorskefallet hotar rätten till fri abort i Sverige.

Världen Idag - 25 jul 14 kl. 00:00

”Misshandlat” barn hade kraftig D-vitaminbrist

Det var förra sommaren som det började "knastra" i den knappt två månader gamle Ivans skuldror, kort tid efter vad föräldrarna upplevt som en relativt hårdhänt rutinmässig läkarundersökning på BVC. När röntgen visade revbensfrakturer gjordes en anmälan om möjlig barnmisshandel, och familjen placerades på ett särskilt utredningshem.Först denna vår lade åklagaren ner förundersökningen, och familjen friades från alla misstankar (se Världen idag, 7 juli).

Världen Idag - 25 jul 14 kl. 00:00

Hamas fortsätter avvisa vapenvila

Det var i tisdags som en raket från Gaza slog ner i närheten av flygplatsen i Tel Aviv. Det fick flera flygbolag i USA och Europa att med omedelbar verkan ställa in alla flyg till Israel. Premiär­minister Benjamin Netanyahu vädjade till den amerikanske utrikesminist­ern John Kerry om hjälp med att få flygstoppet hävt.

Världen Idag - 25 jul 14 kl. 00:01

Berit Simonsson: Tro som håller i alla väder

Jag har haft den länge, min gamla Fjällrävenjacka, säkert 35-40 år. Vilken kvalitet, den är nästan outslitlig. Människor tycker nog ibland, välmenande, att jag ändå borde förnya mig...

Världen Idag - 24 jul 14 kl. 00:00

Tidigare dödsdömda Meriam nu i Italien

Meriam Ibrahim välkomnades på Ciampinos flygplats utanför Rom av Italiens premiärminister Matteo Renzi, skriver tidningen The Telegraph, som publicerade de första bilderna på familjen utanför sudanesisk mark.Enligt tidningen var familjens utresa frukten av intensiva diplomatiska samtal mellan å ena sidan Italien, Vatikanen och USA och å andra sidan Sudan. Familjen flögs till Italien i ett regeringsägt flygplan, tillsammans med Italiens vice utrikesminister Lapo Pistelli.

Världen Idag - 24 jul 14 kl. 00:00

Miljöpartist vill se Israel upplöst

Jerker Nordlund är Miljöpartiets andranamn i Herrljunga. På sin Facebooksida har han skrivit att Israel är att betrakta som en sinnessjukdom. Han vill också se ett globalt krig mot staten Israel.

Dela artikeln

1 Delningar
| DelaNyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Nyhetspressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.
Faktaruta

Låneinstitut


Ett låneinstitut är en bank eller ett annat finansiellt institut som lånar ut pengar. De tjänar pengar på skillnaden i ränta som dom lånar pengar och sedan lånar ut.
När du lånar pengar vill du givetvis låna till låg ränta. Dessa banker har bland den lägsta räntan:

SEB

Länsförsäkringar


Betalningsanmärkning?

Om du har betalningsanmärkningar kan vissa institut ge dig hyffsade räntor som tex:

Bluestep

Rekommenderat

Om du är aktiv och kommenterar och delar artiklar kommer dina favoriter upp här:
Om oss

Nyhetspressen är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Nyhetspressen.se besöks mer än 100000 gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.