Världen Idag > Nyheter

Saturday, 23 August, 03:33

Världen Idag - 04 sep 13 kl. 00:00

Syriska flyktingar får stanna i Sverige


Sverige blir därmed det första EU-land som omprövar situationen i Syrien och låter alla som fått tidsbegränsade tillstånd stanna och ta hit sina familjer.  Alla andra EU-länder ger tidsbegränsade, ofta ettåriga tillstånd, rapporterar Ekot.- Konflikten får man ju säga, milt uttryckt, har ju förvärrats avsevärt. Vi gör bedömningen att den inte kommer att upphöra inom överskådlig tid och då gör vi en ny praxis förändring. Då gäller enligt internationell rätt att de ska.
Tips: Besök accessoarsbutiken SirJames.se
Läs mer på Världen Idag


Läs mer om:
EU, Syrien, Ekot, Sverige

Dela artikeln

1 Delningar
| Dela


Kommentera gärna

Liknande nyheter

Taggar: Syriska, flyktingarfår , stannai , Sverige
UNT - 03 sep 13 kl. 06:38

Syriska flyktingar får stanna

Alla syrier som kommer till Sverige får stanna permanent. Det har Migrationsverket beslutat eftersom krisen i Syrien har förvärrats. Sverige blir först ut i EU med att ge syriska flyktingar permanent uppehållstillstånd.

SvD - 03 sep 13 kl. 11:35

Syriska flyktingar får stanna i Sverige

Krisen i Syrien har förvärrats och därför får nu alla syriska flyktingar som kommer till Sverige permanent uppehållstillstånd..

Sydsvenskan - 03 sep 13 kl. 07:07

Syriska flyktingar får stanna

Alla syrier som kommer till Sverige får stanna permanent. Det har Migrationsverket beslutat eftersom krisen i Syrien har förvärrats. Sverige blir först ut i EU med att ge syriska flyktingar permanent uppehållstillstånd..

YLE - 13 sep 13 kl. 10:42

TS: Hautala vill ta emot fler flyktingar från Syrien

Biståndsminister Heidi Hautala (de Gröna) föreslår att Finland ska ta emot mer flyktingar från Syrien. Hautala säger till Turun Sanomat att man inom regeringen har fört preliminära samtal om en extra flyktingkvot. Direkta förhandlingar har det ännu inte blivit.

Helsingborgs Dagblad - 03 sep 13 kl. 06:43

Syriska flyktingar får stanna

Alla syrier som kommer till Sverige får permanent uppehållstillstånd. Det har Migrationsverket beslutat med anledning av att krisen i Syrien har förvärrats, rapporterar SR Ekot. Sverige blir därmed först i EU med att ge permanent uppehållstillstånd till syriska flyktingar.

YLE - 20 sep 13 kl. 14:31

Finland tar emot fler syriska flyktingar

Regeringen har beslutat att Finland nästa år tar emot fler syriska flyktingar. Finland tar sammanlagt emot 500 flyktingar från Syrien år 2014. Nästa års flyktingkvot höjs temporärt med 300 personer till 1050 flyktingar - inom kvoten reserveras 500 platser till syrierna.

SvD - 03 sep 13 kl. 06:38

Syriska flyktingar får stanna

Alla syrier som kommer till Sverige får stanna permanent..

Kristianstadsbladet - 03 sep 13 kl. 06:38

Syriska flyktingar får stanna


Alla syrier som kommer till Sverige får permanent uppehållstillstånd. Det har Migrationsverket beslutat med anledning av att krisen i Syrien har förvärrats, rapporterar SR Ekot.Sverige blir därmed först i EU med att ge permanent uppehållstillstånd till syriska flyktingar.

SmålandsPosten - 03 sep 13 kl. 06:40

Syriska flyktingar får stanna

Alla syrier som kommer till Sverige får permanent uppehållstillstånd. Det har Migrationsverket beslutat med anledning av att krisen i Syrien har förvärrats, rapporterar SR Ekot. Sverige blir därmed först i EU med att ge permanent uppehållstillstånd till syriska flyktingar.

BT - 03 sep 13 kl. 06:40

Syriska flyktingar får stanna

Alla syrier som kommer till Sverige får permanent uppehållstillstånd. Det har Migrationsverket beslutat med anledning av att krisen i Syrien har förvärrats, rapporterar SR Ekot. Sverige blir därmed först i EU med att ge permanent uppehållstillstånd till syriska flyktingar.

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 11 timmar sedan

Hotellkedja plockade bort biblar

Nu förklarar Travelodge varför de för sju år sedan började plocka bort biblar från hotellrummen."Detta beslut grundade sig på kundundersökningar och det faktum att vi lever i ett multikulturellt samhälle", säger hotellkedjan i ett uttalande till nyhetssajten The Blaze."För att inte diskriminera någon religion kan kunder som skulle vilja ha en bibel hämtas en i någon av Travelodges 500 hotellreceptioner i landet under sin hotellvistelse".

Världen Idag - 14 timmar sedan

Hamas har avrättat 18 personer i Gaza

Hamas har avrättat 18 personer i Gaza, anklagade för att ha "samarbetat med Israel". Det uppger organisationens egen tv-kanal al-Aqsa, skriver Expressen.se.

Världen Idag - Igår: 00:00

Nu kommer konsekvenserna i kapp

På en bänk utanför badhytten på sin tomt i Salbohed i Sala kommun sitter Mats Axelsson och berättar om de märkliga dygnen som pågick från början av augusti och fram till förra veckan.Ett par meter bort går Svartån. Ur den pumpade Mats Axelsson, och de andra frivilliga som turades om att ta var sitt åttatimmarspass dygnet runt, vatten till brandbilarna, traktorerna och bandvagnarna som kom hit för att tanka på.

Världen Idag - Igår: 00:00

Lukas Berggren: Vilka står näst på tur, Dawkins?

Det senaste utspelet från ateisternas ateist – Richard Dawkins – har mött massiva reaktioner på de sociala medierna. Och med rätta. Rådet Dawkins ger om en kvinna får vetskap om att hon bär på ett barn med Downs syndrom är följande: "Abortera det och försök igen.

Världen Idag - Igår: 16:08

Etikprofessor varnar för assisterat självmord

Det handlar om Theo Boer, professor i etik vid universitetet i Groningen och tidigare ledamot i en av de fem regionala kommittéer som bedömer huruvida ett önskemål om dödshjälp uppfyller lagen.– Jag stödde lagen tidigare. Men nu, med tolv års erfarenhet, ser jag annorlunda på saken, skriver han i en text som publicerats av Euthanasia Prevention Coalition sedan tidningen Daily Mail citerat ur den i juli.

Världen Idag - Igår: 15:15

Fler åker till Schweiz för assisterat självmord

Mellan åren 2008 och 2012 reste totalt 611 personer från 31 länder till Schweiz för att ta in på så kallade självmordskliniker. De flesta kom från Tyskland och Storbritannien. Snittåldern låg på 69 år och runt 58 procent var kvinnor, visar studien.

Världen Idag - Igår: 12:19

Påven: Jag har två, tre år kvar

På måndagen flög påven tillbaka till Rom efter sitt första påvliga besök i Sydkorea. Under flygresan pratade han öppenhjärtigt med journalister ombord på planet under en timme, när han fick frågan om hur han ser på sin popularitet.– Jag försöker att tänka på mina synder och misstag för att inte bli högmodig.

Världen Idag - Igår: 10:07

Dawkins: Omoraliskt att inte abortera Downs-barn

Den brittiske ateistprofilen Richard Dawkins har orsakat storm på sociala medier.Orsaken är att han på onsdagen på twitter konstaterade att blivande föräldrar som vet att barnet har downs syndrom borde göra abort."Abortera det och försök igen.

Världen Idag - Igår: 09:25

Wiehe och ministrar på kippavandring

Vandringen gick från synagogan till Möllevångstorget. Antisemitism och rasism fördömdes och den stora uppslutningen gladde arrangörerna.
– Men jag är inte helt förvånad eftersom jag vet att det finns ett stort stöd, inte bara för oss judar, att man inte ska bli dömd bara för att man har en viss religiös tillhörighet, säger en av arrangörerna Peter Vig till Skånska Dagbladet.

Världen Idag - Igår: 09:04

Falsk misshandel sprids på nätet

Enligt både svenska och utländska internetsidor och via sociala medier sprids nu berättelsen om hur en fyrbarnsmamma i 40-årsåldern förra veckan har blir bespottad, knuffad och sedan brutalt misshandlad över hela kroppen av ett gäng med sjalar och scarfer i palestinska färger. Artiklarna illustreras av en bild på uppsalakvinnan med sönderslaget och omlindat ansikte. Men historien är inte sann som den beskrivs i artiklarna.

Dela artikeln

1 Delningar
| DelaNyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Nyhetspressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.
Faktaruta

Låneinstitut


Ett låneinstitut är en bank eller ett annat finansiellt institut som lånar ut pengar. De tjänar pengar på skillnaden i ränta som dom lånar pengar och sedan lånar ut.
När du lånar pengar vill du givetvis låna till låg ränta. Dessa banker har bland den lägsta räntan:

SEB

Länsförsäkringar


Betalningsanmärkning?

Om du har betalningsanmärkningar kan vissa institut ge dig hyffsade räntor som tex:

Bluestep

Rekommenderat

Om du är aktiv och kommenterar och delar artiklar kommer dina favoriter upp här:
Om oss

Nyhetspressen är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Nyhetspressen.se besöks mer än 100000 gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.