Världen Idag > Nyheter

Friday, 06 March, 06:52

Världen Idag - 04 sep 13 kl. 00:00

Syriska flyktingar får stanna i Sverige


Sverige blir därmed det första EU-land som omprövar situationen i Syrien och låter alla som fått tidsbegränsade tillstånd stanna och ta hit sina familjer.  Alla andra EU-länder ger tidsbegränsade, ofta ettåriga tillstånd, rapporterar Ekot.- Konflikten får man ju säga, milt uttryckt, har ju förvärrats avsevärt. Vi gör bedömningen att den inte kommer att upphöra inom överskådlig tid och då gör vi en ny praxis förändring. Då gäller enligt internationell rätt att de ska.
Läs mer på Världen Idag


Läs mer om:
EU, Syrien, Ekot, Sverige

Dela artikeln

1 Delningar
| Dela


Kommentera gärna

Liknande nyheter

Taggar: Syriska, flyktingarfår , stannai , Sverige
UNT - 03 sep 13 kl. 06:38

Syriska flyktingar får stanna

Alla syrier som kommer till Sverige får stanna permanent. Det har Migrationsverket beslutat eftersom krisen i Syrien har förvärrats. Sverige blir först ut i EU med att ge syriska flyktingar permanent uppehållstillstånd.

SvD - 03 sep 13 kl. 11:35

Syriska flyktingar får stanna i Sverige

Krisen i Syrien har förvärrats och därför får nu alla syriska flyktingar som kommer till Sverige permanent uppehållstillstånd..

Sydsvenskan - 03 sep 13 kl. 07:07

Syriska flyktingar får stanna

Alla syrier som kommer till Sverige får stanna permanent. Det har Migrationsverket beslutat eftersom krisen i Syrien har förvärrats. Sverige blir först ut i EU med att ge syriska flyktingar permanent uppehållstillstånd..

YLE - 13 sep 13 kl. 10:42

TS: Hautala vill ta emot fler flyktingar från Syrien

Biståndsminister Heidi Hautala (de Gröna) föreslår att Finland ska ta emot mer flyktingar från Syrien. Hautala säger till Turun Sanomat att man inom regeringen har fört preliminära samtal om en extra flyktingkvot. Direkta förhandlingar har det ännu inte blivit.

Helsingborgs Dagblad - 03 sep 13 kl. 06:43

Syriska flyktingar får stanna

Alla syrier som kommer till Sverige får permanent uppehållstillstånd. Det har Migrationsverket beslutat med anledning av att krisen i Syrien har förvärrats, rapporterar SR Ekot. Sverige blir därmed först i EU med att ge permanent uppehållstillstånd till syriska flyktingar.

YLE - 20 sep 13 kl. 14:31

Finland tar emot fler syriska flyktingar

Regeringen har beslutat att Finland nästa år tar emot fler syriska flyktingar. Finland tar sammanlagt emot 500 flyktingar från Syrien år 2014. Nästa års flyktingkvot höjs temporärt med 300 personer till 1050 flyktingar - inom kvoten reserveras 500 platser till syrierna.

SvD - 03 sep 13 kl. 06:38

Syriska flyktingar får stanna

Alla syrier som kommer till Sverige får stanna permanent..

SmålandsPosten - 03 sep 13 kl. 06:40

Syriska flyktingar får stanna

Alla syrier som kommer till Sverige får permanent uppehållstillstånd. Det har Migrationsverket beslutat med anledning av att krisen i Syrien har förvärrats, rapporterar SR Ekot. Sverige blir därmed först i EU med att ge permanent uppehållstillstånd till syriska flyktingar.

BT - 03 sep 13 kl. 06:40

Syriska flyktingar får stanna

Alla syrier som kommer till Sverige får permanent uppehållstillstånd. Det har Migrationsverket beslutat med anledning av att krisen i Syrien har förvärrats, rapporterar SR Ekot. Sverige blir därmed först i EU med att ge permanent uppehållstillstånd till syriska flyktingar.

Kristianstadsbladet - 03 sep 13 kl. 06:38

Syriska flyktingar får stanna


Alla syrier som kommer till Sverige får permanent uppehållstillstånd. Det har Migrationsverket beslutat med anledning av att krisen i Syrien har förvärrats, rapporterar SR Ekot.Sverige blir därmed först i EU med att ge permanent uppehållstillstånd till syriska flyktingar.

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 15 timmar sedan

TV4: Därför tog vi bort Israel-avsnittet

Du säger i DN att ni fick ett "fåtal reaktioner" förra gången programmet sändes. Vad var det för reaktioner ni fick?– "Tina på besök" har sänts två gånger i TV4 och har setts av närmare 650 000 tittare.

Världen Idag - Igår: 00:00

"Djupt beklagligt bojkotta israeliska produkter"

Det var efter påtryckningar från bland annat Palestinagrupperna som företaget Oatly valde att bryta sitt samarbete med ett israeliskt företag. Mathias Sundin har skrivit ett öppet brev till företaget där han menar att det är "djupt beklagligt" att bojkotta varor från Israel. - Att bojkotta produkter från en demokrati, men fortsätta handla med några av världens värsta diktaturer blir väldigt, väldigt märkligt, menar han.

Världen Idag - Igår: 00:00

Adaktusson vill att KD omprövar decemberöverenskommelse

"Överenskommelsen, som för Kristdemokraternas del ingicks av den partiledning som just avgått, har långtgående effekter när det gäller möjligheterna att föra ut den egna politiken och kommer att dominera svensk inrikespolitik under åtta år framåt", skriver Adaktusson i Svenska Dagbladet. Han påpekar att den nya ledningen inte är juridiskt bunden av det beslut som då fattades. Han betonar att det mandat som de kristdemokratiska riksdagsledamöterna har fått från sina väljare är.

Världen Idag - Igår: 21:39

Starka reaktioner på TV4:s beslut att ta bort Israel-avsnitt

Efter Världen idags artikel i tisdags om att TV4 valt att ta bort Israel-avsnittet av "Tina på besök" från sin hemsida, har reaktionerna i sociala medier varit starka. I programmet benämner tv-kocken Tina Nordström Jerusalem som "Israels hjärta". Det var efter påtryckningar från organisationen Palestinagrupperna som TV4 förklarade att kanalen brustit i rutinerna i och med att man valt att reprisera programmet i söndags, trots "ett fåtal reaktioner" när programmet sändes första gå.

Världen Idag - I förrgår: 00:00

Roar Sörensen: Netanyahu – ett nödvändigt orosmoment

I skrivande stund har premiärminister Benjamin Netanyahus tal i USA:s kongress på tisdagen ännu inte ägt rum. Men det har talats om det i månader, och alla, såväl i Israel som i USA, tycks ha en åsikt om det. Israel är splittrat till om talet alls borde hållas.

Världen Idag - I förrgår: 00:00

”Hoppet dog med Nemtsov”

Raden av ryska regimkritiker som mördats blev ännu längre på fredagen, då 55-årige oppositionsledaren Boris Nemtsov, på 1990-talet tippad att bli president Jeltsins efterträdare, sköts till döds utanför Kreml. Inte heller den här gången ses det som troligt att någon ansvarig för mordet kommer att ställas inför rätta – även om president Vladimir Putin tillsatt en utredning. Mordet var av allt döma professionellt utfört.

Världen Idag - I förrgår: 00:00

Nöjesprofil: Jag tar på mig Davidsstjärnan

"Jag har aldrig själv mött antisemitism. Inte heller har jag tidigare betraktat Sverige som ett antisemitiskt land. Men de senaste åren har någonting dramatiskt hänt", skriver Micael Bindefeld, som i januari delade ut de första stipendierna från sin stiftelse till minne av Förintelsen.

Världen Idag - Igår: 12:01

Han blir ny biskop i Strängnäs stift

I dag samlades de röstberättigade delegaterna i biskopsvalet i Strängnäs stift till en första röstningsomgång.I det preliminära resultatet av omröstningen fick Johan Dalman, domprost i Strängnäs domkyrkoförsamling, en majoritet av rösterna med 68,5 procent. Det innebär att det inte blir någon andra omgång utan att Dalman därmed är vald till ny biskop och kommer att efterträda Hans-Erik Nordin som varit biskop sedan 2005 och nu går i pension.

Världen Idag - I förrgår: 00:00

Gomér lämnar Ja till livets styrelse

Gomér ska själv ha sagt till Ja till livets ordförande Stefan Swärd att hon inte vill sitta kvar i styrelsen, men hon upplever att hon i praktiken inte hade något annat val. – Anledningen till att jag inte vill sitta kvar är att jag vet att det inte skulle passa att jag gjorde det, när jag har en ordförande som säger att det inte är förenligt att vara sverigedemokrat och sitta i styrelsen. Diskussionen om Gunilla Gomérs engagemang i Ja till livets styrelse blossade upp när hon i h.

Världen Idag - I förrgår: 00:00

Hotet från Iran fokus i Netanyahus tal

Omkring 50 demokratiska ledamöter avstod från att delta när Benjamin Netanyahu, för tredje gången, talade i kongressen. Han var inbjuden av John Boehner, Republikanernas ledare i representanthuset och president Barack Obama lade sig vinn om att inte träffa Netanyahu under besöket. Trots att talet inleddes med att Netanyahu talade mycket uppskattande om Obamas insatser så uppenbarade det den djupa spricka som finns mellan de båda.

Dela artikeln

1 Delningar
| DelaNyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Nyhetspressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.
Faktaruta

Låneinstitut


Ett låneinstitut är en bank eller ett annat finansiellt institut som lånar ut pengar. De tjänar pengar på skillnaden i ränta som dom lånar pengar och sedan lånar ut.
När du lånar pengar vill du givetvis låna till låg ränta. Dessa banker har bland den lägsta räntan:

SEB

Länsförsäkringar


Betalningsanmärkning?

Om du har betalningsanmärkningar kan vissa institut ge dig hyffsade räntor som tex:

Bluestep

Rekommenderat

Om du är aktiv och kommenterar och delar artiklar kommer dina favoriter upp här:
Om oss

Nyhetspressen är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Nyhetspressen.se besöks mer än 100000 gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.