Världen Idag > Nyheter

Saturday, 31 January, 06:26

Världen Idag - 04 sep 13 kl. 00:00

Syriska flyktingar får stanna i Sverige


Sverige blir därmed det första EU-land som omprövar situationen i Syrien och låter alla som fått tidsbegränsade tillstånd stanna och ta hit sina familjer.  Alla andra EU-länder ger tidsbegränsade, ofta ettåriga tillstånd, rapporterar Ekot.- Konflikten får man ju säga, milt uttryckt, har ju förvärrats avsevärt. Vi gör bedömningen att den inte kommer att upphöra inom överskådlig tid och då gör vi en ny praxis förändring. Då gäller enligt internationell rätt att de ska.
Läs mer på Världen Idag


Läs mer om:
EU, Syrien, Ekot, Sverige

Dela artikeln

1 Delningar
| Dela


Kommentera gärna

Liknande nyheter

Taggar: Syriska, flyktingarfår , stannai , Sverige
UNT - 03 sep 13 kl. 06:38

Syriska flyktingar får stanna

Alla syrier som kommer till Sverige får stanna permanent. Det har Migrationsverket beslutat eftersom krisen i Syrien har förvärrats. Sverige blir först ut i EU med att ge syriska flyktingar permanent uppehållstillstånd.

SvD - 03 sep 13 kl. 11:35

Syriska flyktingar får stanna i Sverige

Krisen i Syrien har förvärrats och därför får nu alla syriska flyktingar som kommer till Sverige permanent uppehållstillstånd..

Sydsvenskan - 03 sep 13 kl. 07:07

Syriska flyktingar får stanna

Alla syrier som kommer till Sverige får stanna permanent. Det har Migrationsverket beslutat eftersom krisen i Syrien har förvärrats. Sverige blir först ut i EU med att ge syriska flyktingar permanent uppehållstillstånd..

YLE - 13 sep 13 kl. 10:42

TS: Hautala vill ta emot fler flyktingar från Syrien

Biståndsminister Heidi Hautala (de Gröna) föreslår att Finland ska ta emot mer flyktingar från Syrien. Hautala säger till Turun Sanomat att man inom regeringen har fört preliminära samtal om en extra flyktingkvot. Direkta förhandlingar har det ännu inte blivit.

Helsingborgs Dagblad - 03 sep 13 kl. 06:43

Syriska flyktingar får stanna

Alla syrier som kommer till Sverige får permanent uppehållstillstånd. Det har Migrationsverket beslutat med anledning av att krisen i Syrien har förvärrats, rapporterar SR Ekot. Sverige blir därmed först i EU med att ge permanent uppehållstillstånd till syriska flyktingar.

YLE - 20 sep 13 kl. 14:31

Finland tar emot fler syriska flyktingar

Regeringen har beslutat att Finland nästa år tar emot fler syriska flyktingar. Finland tar sammanlagt emot 500 flyktingar från Syrien år 2014. Nästa års flyktingkvot höjs temporärt med 300 personer till 1050 flyktingar - inom kvoten reserveras 500 platser till syrierna.

SvD - 03 sep 13 kl. 06:38

Syriska flyktingar får stanna

Alla syrier som kommer till Sverige får stanna permanent..

SmålandsPosten - 03 sep 13 kl. 06:40

Syriska flyktingar får stanna

Alla syrier som kommer till Sverige får permanent uppehållstillstånd. Det har Migrationsverket beslutat med anledning av att krisen i Syrien har förvärrats, rapporterar SR Ekot. Sverige blir därmed först i EU med att ge permanent uppehållstillstånd till syriska flyktingar.

BT - 03 sep 13 kl. 06:40

Syriska flyktingar får stanna

Alla syrier som kommer till Sverige får permanent uppehållstillstånd. Det har Migrationsverket beslutat med anledning av att krisen i Syrien har förvärrats, rapporterar SR Ekot. Sverige blir därmed först i EU med att ge permanent uppehållstillstånd till syriska flyktingar.

Kristianstadsbladet - 03 sep 13 kl. 06:38

Syriska flyktingar får stanna


Alla syrier som kommer till Sverige får permanent uppehållstillstånd. Det har Migrationsverket beslutat med anledning av att krisen i Syrien har förvärrats, rapporterar SR Ekot.Sverige blir därmed först i EU med att ge permanent uppehållstillstånd till syriska flyktingar.

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 14 timmar sedan

Kristdemokraterna väljer ordförande och partistyrelse i april

På fredagen höll Kristdemokraternas partistyrelse sammanträde i Stockholm. Där beslutades att ett extra riksting ska utlysas och hållas den 25 april. Då väljs ny partiorförande efter Göran Hägglund, som på torsdagen meddelade sin avgång.

Världen Idag - 14 timmar sedan

Abbas kommer till Sverige

När S-MP-regeringen tillträdde efter valsegern i höstas var det första utrikespolitiska beslutet att erkänna Palestina som självständig stat. Det var ett kontroversiellt beslut som ifrågasattes av USA, och som kraftigt försämrat Sveriges relation till Israel – som också nyligen stoppade utrikesminister Margot Wallström från att besöka landet. Nu har regeringen bjudit in den palestinske presidenten Mahmoud Abbas till Sverige 10 februari, meddelar utrikesdepartementet, och då ska.

Världen Idag - Igår: 00:00

Birros lunch blev toppnyhet

Författaren och Världen idags krönikör Marcus Birro åt på torsdagen lunch i Stockholm med några av företrädare för Sverigedemokraterna, däribland vikarerande partiledaren Mattias Karlsson. Expressen kom dit med reportrar och fotograf och även konkurrenten Aftonbladet bedömde nyheten så intressant att man lät den ligga överst på sin webbplats en bra stund under torsdagen. Många är de som varit kritiska till både nyhetsvärdering och tillvägagångssätt.

Världen Idag - Igår: 00:00

Melodifestival med och för de hemlösa

– Låten som vinner kommer att bli årets låt för hemlösa, säger tävlingens initiativtagare, Kavian Ferdowsi.Kavian Ferdowsi har själv ett förflutet som hemlös, och lägger all sin tid på att hjälpa hemlösa, bland annat genom att samla in kläder och mat som han sedan delar ut på Stockholms gator. Tanken på en musiktävling kom som en gudomlig ingivelse i höstas, har han berättat.

Världen Idag - Igår: 00:00

Roland Poirier Martinsson: Presidentvalet i USA igång

Det kan verka konstigt, men presidentvalet i USA är redan i gång, trots att folket inte går till urnorna förrän om 609 dagar. Om motsvarande påstående gällt vårt nästa val vore det dags att dra i gång kampanjerna nästa höst – onekligen snart med tanke på att Löfven just installerats. Vad beror det på?

Världen Idag - Igår: 00:00

Hägglund stod för stabilitet

Redan när Göran Hägglund valts till partiledare våren 2004, efter närmast omåttligt populäre Alf Svensson, stakade han ut kursen: partiet måste se längre än till de kristna väljarna för att ha en varaktig framtid och påverkan. "Vi måste göra klart att kristdemokraterna är ett politiskt parti, inget annat. Politik är inte religion.

Världen Idag - 19 timmar sedan

Blixthalka stoppar fredagstidningen

Delar av Världen idags postupplaga av fredagstidningen är inställd på grund av en trafikolycka.Det var när lastbilen skulle köra från tryckeriet till postterminalen som blixthalkan tog över och fick lastbilen av vägen. Chauffören i fråga klarade sig oskadd och de delar av upplagan som klarade sig i olyckan kunde köras vidare till postterminalen och kommer att delas ut som vanligt under fredagen.

Världen Idag - Igår: 00:01

Lukas Berggren: Han kan samla partiet igen

När Göran Hägglund efter riksdagsvalet förlorade posten som socialminister, eller befriades från dess ok, blev han mer partiledare och mer tydlig, kanske rent av revanschsugen. Just "revanschsugen" är ett uttryck han själv använt ett flertal gånger under sin partiledarkarriär, framför allt efter tillbakagångarna i riksdagsvalen. Han har varit nere för räkning flera gånger, men har också alltid velat resa sig upp.

Världen Idag - Igår: 17:39

Statsvetare: "Hägglund har navigerat skickligt och stärkt sin ställning"

Är det oväntat att Göran Hägglund avgår nu?– I det korta loppet är det väl ingen som hade väntat sig att det skulle komma just nu. Men däremot var det en fråga om han skulle sitta mandatperioden ut eller inte.

Världen Idag - I förrgår: 00:00

Siewert Öholm: Äntligen … eller?

Det är inte utan att Gert Fylkings bevingade ord, äntligen, dyker upp när Göran Hägglund nu aviserar sin avgång som KD-ledare. Till och med vid torsdagens överraskande presskonferens om sitt avgångsbeslut, exemplifierade han sig själv med medveten otydlighet. Det var när han fick en fråga om KDU:s ordförande Sara Skyttedals artikel i Expressen (29 jan) där hon skriver att "Islamismen är det största hotet mot demokratin".

Dela artikeln

1 Delningar
| DelaNyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Nyhetspressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.
Faktaruta

Låneinstitut


Ett låneinstitut är en bank eller ett annat finansiellt institut som lånar ut pengar. De tjänar pengar på skillnaden i ränta som dom lånar pengar och sedan lånar ut.
När du lånar pengar vill du givetvis låna till låg ränta. Dessa banker har bland den lägsta räntan:

SEB

Länsförsäkringar


Betalningsanmärkning?

Om du har betalningsanmärkningar kan vissa institut ge dig hyffsade räntor som tex:

Bluestep

Rekommenderat

Om du är aktiv och kommenterar och delar artiklar kommer dina favoriter upp här:
Om oss

Nyhetspressen är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Nyhetspressen.se besöks mer än 100000 gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.