Världen Idag > Nyheter

Monday, 27 April, 20:33

Världen Idag - 04 sep 13 kl. 00:00

Syriska flyktingar får stanna i Sverige


Sverige blir därmed det första EU-land som omprövar situationen i Syrien och låter alla som fått tidsbegränsade tillstånd stanna och ta hit sina familjer.  Alla andra EU-länder ger tidsbegränsade, ofta ettåriga tillstånd, rapporterar Ekot.- Konflikten får man ju säga, milt uttryckt, har ju förvärrats avsevärt. Vi gör bedömningen att den inte kommer att upphöra inom överskådlig tid och då gör vi en ny praxis förändring. Då gäller enligt internationell rätt att de ska.
Läs mer på Världen Idag


Läs mer om:
EU, Syrien, Ekot, Sverige

Dela artikeln

1 Delningar
| Dela


Kommentera gärna

Liknande nyheter

Taggar: Syriska, flyktingarfår , stannai , Sverige
UNT - 03 sep 13 kl. 06:38

Syriska flyktingar får stanna

Alla syrier som kommer till Sverige får stanna permanent. Det har Migrationsverket beslutat eftersom krisen i Syrien har förvärrats. Sverige blir först ut i EU med att ge syriska flyktingar permanent uppehållstillstånd.

SvD - 03 sep 13 kl. 11:35

Syriska flyktingar får stanna i Sverige

Krisen i Syrien har förvärrats och därför får nu alla syriska flyktingar som kommer till Sverige permanent uppehållstillstånd..

Sydsvenskan - 03 sep 13 kl. 07:07

Syriska flyktingar får stanna

Alla syrier som kommer till Sverige får stanna permanent. Det har Migrationsverket beslutat eftersom krisen i Syrien har förvärrats. Sverige blir först ut i EU med att ge syriska flyktingar permanent uppehållstillstånd..

YLE - 13 sep 13 kl. 10:42

TS: Hautala vill ta emot fler flyktingar från Syrien

Biståndsminister Heidi Hautala (de Gröna) föreslår att Finland ska ta emot mer flyktingar från Syrien. Hautala säger till Turun Sanomat att man inom regeringen har fört preliminära samtal om en extra flyktingkvot. Direkta förhandlingar har det ännu inte blivit.

Helsingborgs Dagblad - 03 sep 13 kl. 06:43

Syriska flyktingar får stanna

Alla syrier som kommer till Sverige får permanent uppehållstillstånd. Det har Migrationsverket beslutat med anledning av att krisen i Syrien har förvärrats, rapporterar SR Ekot. Sverige blir därmed först i EU med att ge permanent uppehållstillstånd till syriska flyktingar.

YLE - 20 sep 13 kl. 14:31

Finland tar emot fler syriska flyktingar

Regeringen har beslutat att Finland nästa år tar emot fler syriska flyktingar. Finland tar sammanlagt emot 500 flyktingar från Syrien år 2014. Nästa års flyktingkvot höjs temporärt med 300 personer till 1050 flyktingar - inom kvoten reserveras 500 platser till syrierna.

SvD - 03 sep 13 kl. 06:38

Syriska flyktingar får stanna

Alla syrier som kommer till Sverige får stanna permanent..

SmålandsPosten - 03 sep 13 kl. 06:40

Syriska flyktingar får stanna

Alla syrier som kommer till Sverige får permanent uppehållstillstånd. Det har Migrationsverket beslutat med anledning av att krisen i Syrien har förvärrats, rapporterar SR Ekot. Sverige blir därmed först i EU med att ge permanent uppehållstillstånd till syriska flyktingar.

BT - 03 sep 13 kl. 06:40

Syriska flyktingar får stanna

Alla syrier som kommer till Sverige får permanent uppehållstillstånd. Det har Migrationsverket beslutat med anledning av att krisen i Syrien har förvärrats, rapporterar SR Ekot. Sverige blir därmed först i EU med att ge permanent uppehållstillstånd till syriska flyktingar.

Kristianstadsbladet - 03 sep 13 kl. 06:38

Syriska flyktingar får stanna


Alla syrier som kommer till Sverige får permanent uppehållstillstånd. Det har Migrationsverket beslutat med anledning av att krisen i Syrien har förvärrats, rapporterar SR Ekot.Sverige blir därmed först i EU med att ge permanent uppehållstillstånd till syriska flyktingar.

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 4 timmar sedan

Livets ord återlanserar tidskrift

Det sista numret av Keryx utkom i juni förra året. Där skrev Livets ords förre ledare Ulf Ekman en artikel om sin resa till katolicismen. Sedan dess har Livets ord valt att sätta tidskriften på paus.

Världen Idag - 7 timmar sedan

Per Ewert: Jättar finns dom?

Den titel en människa använder när man presenterar sig säger en del om hur man ser på sig själv. När jag ombeds förklara vem jag är, brukar jag normalt inleda med att beskriva mig som "en lärjunge till Jesus från Nasaret". Det kanske kan låta fromt i överkant, men det är samtidigt ett sätt att förklara att det jag gör i olika sammanhang görs utifrån att jag inte är mig själv nog, utan bygger min identitet på honom som sade sig vara vägen, sanningen och livet.

Världen Idag - 20 timmar sedan

Kyrkan och integrationen

Den största händelsen föregående vecka från mitt perspektiv var att Migra­tionsverket beslutade att ge John Kabuidibuidi, Elim­kyrkans kongolesiske pastor, ”pastor Jean”, permanent uppehållstillstånd. Det har varit en dramatisk kamp under fyra års tid för att få pastorn att få stanna i Sverige. Han sattes i förvar, utsattes för flera misslyckade utvisningsförsök, och blev till slut utvisad under dramatiska omständigheter.

Världen Idag - Igår: 15:03

Siewert Öholm: KD:s räddning heter Ebba

KD har varit ett parti i kris i stort sedan Alf Svensson mer eller mindre tvingades lämna partiledarskapet vid en extrastämma 2004. Några vildhjärnor i partiet tyckte att han gjort sitt och ville lyfta sina egna karriärer. Alf fick gå, med hela sin erfarenhet, sin kompetens och sin fulla kraft.

Världen Idag - Igår: 15:04

”En oerhörd katastrof”

­– Det här är en enorm katastrof. I dag sitter folk och bränner sina döda och det är en väldig panik och sorg. Det säger Mikael Alfvén, som är hemma i Sverige men håller kontakt med medarbetare i Katmandu, där Love Nepal har flera hem och en skola för 700 flickor som räddats undan ett liv som sexslavar.

Världen Idag - Igår: 05:00

"Goda värderingar måste vara förankrade i något"

– Ja! ropar de kristdemokratiska ombuden på det extra rikstinget i Folkets hus i Stockholm. Med acklamation har de valt sin nya partiledare.

Världen Idag - I förrgår: 10:58

Ebba Busch Thor vald till ny KD-ledare

Nedan rapporterar Världen idags utsände löpande från Kristdemokraternas extra riksting i Stockholm. Uppdatera sidan kontinuerligt i din webbläsare för att ta del av den senaste rapporteringen. 14.

Världen Idag - I förrgår: 10:58

Nu väljs Kristdemokraternas nya ledning

Nedan rapporterar Världen idags utsände löpande från Kristdemokraternas extra riksting i Stockholm. Uppdatera sidan kontinuerligt.  11.

Världen Idag - 24 apr 15 kl. 00:00

"Jesusföljarna" i Växjö vann SM-guld

På torsdagskvällen tog Växjö Lakers sitt första SM-guld i ishockey någonsin när man efter nästan fem perioders spel kunde avgöra matchen och därmed hela finalserien mot Skellefteå. Och under slutspelet har flera av lagets stjärnor, bland andra Noah Welch, Rhett Rakhshani och Liam Reddox träffas regelbundet för att studera bibeln. Rakhshani kallar sig själv "Jesusfollower" i sin twitterpresentation och backbjässen Noah Welch har tidigare berättat för Världen idag om vad hans kr.

Världen Idag - 24 apr 15 kl. 00:00

KD-toppar hotar med avhopp

Penilla Gunther är riksdagsledamot för KD och var en av de som öppet deklarerade att hon ville bli ny partiledare. Till Svenska dagbladet säger hon nu att hon är orolig att partiet ska gå för långt högerut och att KD måste hålla ihop. – Är det så att vissa av oss eller andra inte tycker att man ställer upp så får det bli konsekvenser av det, säger hon.

Dela artikeln

1 Delningar
| DelaNyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Nyhetspressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.
Faktaruta

Låneinstitut


Ett låneinstitut är en bank eller ett annat finansiellt institut som lånar ut pengar. De tjänar pengar på skillnaden i ränta som dom lånar pengar och sedan lånar ut.
När du lånar pengar vill du givetvis låna till låg ränta. Dessa banker har bland den lägsta räntan:

SEB

Länsförsäkringar


Betalningsanmärkning?

Om du har betalningsanmärkningar kan vissa institut ge dig hyffsade räntor som tex:

Bluestep

Rekommenderat

Om du är aktiv och kommenterar och delar artiklar kommer dina favoriter upp här:
Om oss

Nyhetspressen är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Nyhetspressen.se besöks mer än 100000 gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.