Världen Idag > Nyheter

Saturday, 25 October, 13:08

Världen Idag - 04 sep 13 kl. 00:00

Syriska flyktingar får stanna i Sverige

Snusbolaget.se

Sverige blir därmed det första EU-land som omprövar situationen i Syrien och låter alla som fått tidsbegränsade tillstånd stanna och ta hit sina familjer.  Alla andra EU-länder ger tidsbegränsade, ofta ettåriga tillstånd, rapporterar Ekot.- Konflikten får man ju säga, milt uttryckt, har ju förvärrats avsevärt. Vi gör bedömningen att den inte kommer att upphöra inom överskådlig tid och då gör vi en ny praxis förändring. Då gäller enligt internationell rätt att de ska.
Tips: Testa JohnSlots gratis.
Läs mer på Världen Idag


Läs mer om:
EU, Syrien, Ekot, Sverige

Dela artikeln

1 Delningar
| Dela


Kommentera gärna

Liknande nyheter

Taggar: Syriska, flyktingarfår , stannai , Sverige
UNT - 03 sep 13 kl. 06:38

Syriska flyktingar får stanna

Alla syrier som kommer till Sverige får stanna permanent. Det har Migrationsverket beslutat eftersom krisen i Syrien har förvärrats. Sverige blir först ut i EU med att ge syriska flyktingar permanent uppehållstillstånd.

SvD - 03 sep 13 kl. 11:35

Syriska flyktingar får stanna i Sverige

Krisen i Syrien har förvärrats och därför får nu alla syriska flyktingar som kommer till Sverige permanent uppehållstillstånd..

Sydsvenskan - 03 sep 13 kl. 07:07

Syriska flyktingar får stanna

Alla syrier som kommer till Sverige får stanna permanent. Det har Migrationsverket beslutat eftersom krisen i Syrien har förvärrats. Sverige blir först ut i EU med att ge syriska flyktingar permanent uppehållstillstånd..

YLE - 13 sep 13 kl. 10:42

TS: Hautala vill ta emot fler flyktingar från Syrien

Biståndsminister Heidi Hautala (de Gröna) föreslår att Finland ska ta emot mer flyktingar från Syrien. Hautala säger till Turun Sanomat att man inom regeringen har fört preliminära samtal om en extra flyktingkvot. Direkta förhandlingar har det ännu inte blivit.

Helsingborgs Dagblad - 03 sep 13 kl. 06:43

Syriska flyktingar får stanna

Alla syrier som kommer till Sverige får permanent uppehållstillstånd. Det har Migrationsverket beslutat med anledning av att krisen i Syrien har förvärrats, rapporterar SR Ekot. Sverige blir därmed först i EU med att ge permanent uppehållstillstånd till syriska flyktingar.

YLE - 20 sep 13 kl. 14:31

Finland tar emot fler syriska flyktingar

Regeringen har beslutat att Finland nästa år tar emot fler syriska flyktingar. Finland tar sammanlagt emot 500 flyktingar från Syrien år 2014. Nästa års flyktingkvot höjs temporärt med 300 personer till 1050 flyktingar - inom kvoten reserveras 500 platser till syrierna.

SvD - 03 sep 13 kl. 06:38

Syriska flyktingar får stanna

Alla syrier som kommer till Sverige får stanna permanent..

BT - 03 sep 13 kl. 06:40

Syriska flyktingar får stanna

Alla syrier som kommer till Sverige får permanent uppehållstillstånd. Det har Migrationsverket beslutat med anledning av att krisen i Syrien har förvärrats, rapporterar SR Ekot. Sverige blir därmed först i EU med att ge permanent uppehållstillstånd till syriska flyktingar.

Kristianstadsbladet - 03 sep 13 kl. 06:38

Syriska flyktingar får stanna


Alla syrier som kommer till Sverige får permanent uppehållstillstånd. Det har Migrationsverket beslutat med anledning av att krisen i Syrien har förvärrats, rapporterar SR Ekot.Sverige blir därmed först i EU med att ge permanent uppehållstillstånd till syriska flyktingar.

SmålandsPosten - 03 sep 13 kl. 06:40

Syriska flyktingar får stanna

Alla syrier som kommer till Sverige får permanent uppehållstillstånd. Det har Migrationsverket beslutat med anledning av att krisen i Syrien har förvärrats, rapporterar SR Ekot. Sverige blir därmed först i EU med att ge permanent uppehållstillstånd till syriska flyktingar.

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - Igår: 00:00

Tidigare RFSL-ordförande döms till fängelse

Mannen ska ha drogat och våldtagit yngre män i sin lägenhet. Nu döms han enligt Sveriges radio Halland för grov våldtäkt, våldtäkt, olaga frihetberövande, koppleri, sexuellt utnyttjande av person i beroendeställning, olaga hot och trolöshet mot huvudman i Halmstad tingsrätt. Han har tidigare varit lokal ordförande för RFSL och förutom fängelsestraffet åläggs han att betala 545 000 kronor i skadestånd.

Världen Idag - Igår: 13:06

Arken bjuder in till faddergala

Församlingen Arken och insamlingsorganisationen Lyft ett barn ut ur mörkret bjuder tillsammans in till lördagskvällens faddergala. Simon Ådahl och sångare och musiker från församlingen Arken medverkar under galan där arbetet för utsatta barn runt om i världen kommer att stå i centrum. – Det är vår dröm att få bygga 100 hus och ge bort till dem till de barn i vår värld som har det allra svårast, säger pastor Linda Bergling, grundare av Arkens barnmission.

Världen Idag - Igår: 00:00

Halloween – lek eller allvar?

Allhelgonahelgen närmar sig, men för många barnfamiljer är det numera Halloweenfirandet som står i centrum, och det börjar ta sig in bland de svenska traditionerna. Men hur ska man som kristen förälder ställa sig när barnen vill klä ut sig till liemannen och ungdomar samlas för att se på skräckfilmer? I USA, där Halloweenfirandet är stort, har kristna vitt skilda uppfattningar.

Världen Idag - I förrgår: 00:00

Hård kritik mot slopat gåvoavdrag

- Detta är en markering mot den ideella sektorn som samhällsaktör. Det menar Bengt Swerlander, generalsekreterare för Erikshjälpen, om att regeringen beslutat ta bort möjligheten till gåvoavdrag från och med 2016. Han reagerar inte minst på en formulering i budgetpropositionen där det står att avdragsrätt på gåvor "ökar den ideella sektorns verksamheters beroende av enskilda personers förmåga och vilja att bidra.

Världen Idag - I förrgår: 00:00

Lukas Berggren: Skatt på hjälpsamhet

Skatt är inte bara ett sätt för stat, landsting och kommuner att samla in pengar till den verksamhet man bedriver. Det är också ett effektivt redskap för att styra människors beteenden. Höga skatter höjer trösklar, låga skatter sänker trösklar.

Världen Idag - Igår: 13:52

Baby ihjälkörd i Jerusalem

I den täta trafiken på en av Jerusalems större vägar, svängde vid 18-tiden på onsdagskvällen en bil plötsligt in mot en spårvagnshållplats och körde rakt in i de passagerare som just klivit av en spårvagn. En tre månader gammal baby dödades och flera personer blev allvarligt skadade. Bilens förare, 20-årige palestiniern Abed a-Shaludi, sköts av polis när han försökte fly till fots och avled några timmar senare.

Världen Idag - I förrgår: 00:00

Budgeten hårt slag mot civilsamhället: "Närmast obegripligt"

Den ideella sektorn har stor betydelse för demokratin och samhällslivet, men understödjandet av ideell verksamhet är inte en uppgift för skattesystemet. Det är resonemanget bakom att regeringen i budgeten som presenterades på torsdagsmorgonen, från och med 2016 vill slopa möjligheten för privatpersoner att kunna få skattereduktion på gåvor till godkända ideella organisationer.Reformen som alliansregeringen införde har inneburit ett betydande tillskott för många aktörer som bedr.

Världen Idag - 22 okt 14 kl. 00:00

Livstecken vid sena aborter oproblematiskt för Vårdförbundet

Lobbyorganisationen RFSU har på Dagens nyheters debattsida skrivit en artikel där de ifrågasätter att kristdemokrater i två landsting vill föra upp frågan om samvetsfrihet inom vården. Undertecknare av artikeln är förutom RFSU:s förbundsordförande Kristina Ljungros även Vårdförbundets och Läkarförbundets ordföranden Sineva Ribeiro och Heidi Stensmyren. Enligt skribenterna skulle ett införande av samvetsfrihet inte bara"försvåra för kvinnor i behov av abort", det kan också.

Världen Idag - I förrgår: 14:54

Amerikan frigiven i Nordkorea

Jeffrey Fowle greps i maj i staden Chongjin efter att han lämnat en bibel på klubb för seglare. Efter nära sex månader i fängelse är han nu fri. I ett uttalande från Vita huset tillkännagavs på tisdagen att han kunnat lämna landet tillsammans med de som förhandlat om hans frigivande.

Världen Idag - 22 okt 14 kl. 00:00

Siewert Öholm: Öppenhet eller intolerans i kulturpolitiken

Det så kallade "kulturetablisse­manget", det vill säga det lilla fåtal människor som rör sig mellan Aftonbladets kultur­redaktion, DN-kulturen och SVT:s /SR:s kulturredaktioner tycks ha plågats av uppenbara ångest­attacker efter regeringsbildningen den 3 oktober. Sverige fick nämligen då en ny kultur­minister, som till mångas för­våning hävdade att Jesus är en av hennes förebilder. Nya statsrådet, Alice Bah Kuhnke, deklarerade dessutom att hon är kristen, vilket tycks ha or.

Dela artikeln

1 Delningar
| Dela



Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Nyhetspressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.




Faktaruta

Låneinstitut


Ett låneinstitut är en bank eller ett annat finansiellt institut som lånar ut pengar. De tjänar pengar på skillnaden i ränta som dom lånar pengar och sedan lånar ut.
När du lånar pengar vill du givetvis låna till låg ränta. Dessa banker har bland den lägsta räntan:

SEB

Länsförsäkringar


Betalningsanmärkning?

Om du har betalningsanmärkningar kan vissa institut ge dig hyffsade räntor som tex:

Bluestep

Rekommenderat

Om du är aktiv och kommenterar och delar artiklar kommer dina favoriter upp här:




Om oss

Nyhetspressen är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Nyhetspressen.se besöks mer än 100000 gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.