Världen Idag > Nyheter

Sunday, 23 November, 00:32

Världen Idag - 04 sep 13 kl. 00:00

Syriska flyktingar får stanna i Sverige


Sverige blir därmed det första EU-land som omprövar situationen i Syrien och låter alla som fått tidsbegränsade tillstånd stanna och ta hit sina familjer.  Alla andra EU-länder ger tidsbegränsade, ofta ettåriga tillstånd, rapporterar Ekot.- Konflikten får man ju säga, milt uttryckt, har ju förvärrats avsevärt. Vi gör bedömningen att den inte kommer att upphöra inom överskådlig tid och då gör vi en ny praxis förändring. Då gäller enligt internationell rätt att de ska.
Läs mer på Världen Idag


Läs mer om:
EU, Syrien, Ekot, Sverige

Dela artikeln

1 Delningar
| Dela


Kommentera gärna

Liknande nyheter

Taggar: Syriska, flyktingarfår , stannai , Sverige
UNT - 03 sep 13 kl. 06:38

Syriska flyktingar får stanna

Alla syrier som kommer till Sverige får stanna permanent. Det har Migrationsverket beslutat eftersom krisen i Syrien har förvärrats. Sverige blir först ut i EU med att ge syriska flyktingar permanent uppehållstillstånd.

SvD - 03 sep 13 kl. 11:35

Syriska flyktingar får stanna i Sverige

Krisen i Syrien har förvärrats och därför får nu alla syriska flyktingar som kommer till Sverige permanent uppehållstillstånd..

Sydsvenskan - 03 sep 13 kl. 07:07

Syriska flyktingar får stanna

Alla syrier som kommer till Sverige får stanna permanent. Det har Migrationsverket beslutat eftersom krisen i Syrien har förvärrats. Sverige blir först ut i EU med att ge syriska flyktingar permanent uppehållstillstånd..

YLE - 13 sep 13 kl. 10:42

TS: Hautala vill ta emot fler flyktingar från Syrien

Biståndsminister Heidi Hautala (de Gröna) föreslår att Finland ska ta emot mer flyktingar från Syrien. Hautala säger till Turun Sanomat att man inom regeringen har fört preliminära samtal om en extra flyktingkvot. Direkta förhandlingar har det ännu inte blivit.

Helsingborgs Dagblad - 03 sep 13 kl. 06:43

Syriska flyktingar får stanna

Alla syrier som kommer till Sverige får permanent uppehållstillstånd. Det har Migrationsverket beslutat med anledning av att krisen i Syrien har förvärrats, rapporterar SR Ekot. Sverige blir därmed först i EU med att ge permanent uppehållstillstånd till syriska flyktingar.

YLE - 20 sep 13 kl. 14:31

Finland tar emot fler syriska flyktingar

Regeringen har beslutat att Finland nästa år tar emot fler syriska flyktingar. Finland tar sammanlagt emot 500 flyktingar från Syrien år 2014. Nästa års flyktingkvot höjs temporärt med 300 personer till 1050 flyktingar - inom kvoten reserveras 500 platser till syrierna.

SvD - 03 sep 13 kl. 06:38

Syriska flyktingar får stanna

Alla syrier som kommer till Sverige får stanna permanent..

SmålandsPosten - 03 sep 13 kl. 06:40

Syriska flyktingar får stanna

Alla syrier som kommer till Sverige får permanent uppehållstillstånd. Det har Migrationsverket beslutat med anledning av att krisen i Syrien har förvärrats, rapporterar SR Ekot. Sverige blir därmed först i EU med att ge permanent uppehållstillstånd till syriska flyktingar.

BT - 03 sep 13 kl. 06:40

Syriska flyktingar får stanna

Alla syrier som kommer till Sverige får permanent uppehållstillstånd. Det har Migrationsverket beslutat med anledning av att krisen i Syrien har förvärrats, rapporterar SR Ekot. Sverige blir därmed först i EU med att ge permanent uppehållstillstånd till syriska flyktingar.

Kristianstadsbladet - 03 sep 13 kl. 06:38

Syriska flyktingar får stanna


Alla syrier som kommer till Sverige får permanent uppehållstillstånd. Det har Migrationsverket beslutat med anledning av att krisen i Syrien har förvärrats, rapporterar SR Ekot.Sverige blir därmed först i EU med att ge permanent uppehållstillstånd till syriska flyktingar.

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - Igår: 13:15

Sorg på Självständighetstorget i Kiev

Över 100 människor dödades under de protester mot president Janukovytj som inleddes för ett år sedan på Självständighetstorget. I dag har många invånare samlats på torget för att minnas de döda. Gråtande människor lägger ner blommor vid foton av offren för det våldsamma svaret på protesterna – som sedan ledde fram till att presidenten störtades.

Världen Idag - I förrgår: 00:00

Adaktusson: ”Sanktioner kan bli aktuella”

– När det handlar om brott mot religionsfriheten i den omfattning som det är fråga om i Pakistan, finns det förmodligen anledning att diskutera olika former av sanktioner eller hur relationerna ska se ut på handelsområdet, säger Lars Adaktusson (KD). Han har varit med om att skriva den del i resolutionen som berör mordet på två kristna tegelarbetare i Pakistan nyligen. Texten antogs på tisdagen av Europeiska folkpartiets grupp, EPP, och diskuteras nästa vecka i parlamentsutskotten..

Världen Idag - I förrgår: 00:00

Frihetens pris i Pakistan: 15 000 svenska kronor

– Pappan, sa jag till mig själv, ska inte behöva jobba under en herre som just har mördat hans dotter. Så vi köpte loss honom och de andra i familjen för ungefär 15 000 kronor, berättar pingstpastorn för Världen idag.– Vi ordnade bostad och sängar, och så hjälper vi dem nu ett halvår med deras leverne.

Världen Idag - I förrgår: 00:01

Lukas Berggren: Ska vi underlätta självmord?

I boken "Innan jag glömmer bort mig själv", som ges ut av Alzheimerfonden, skriver 60 kända profiler sina egna nekrologer. En av skribenterna är Björn Ulvaeus. Han berättar där om hur han tog sitt eget liv med en pistol "efter moget övervägande".

Världen Idag - 20 nov 14 kl. 00:00

Wallström: Abbas tillhör de moderata krafterna

Margot Wallström hade fått interpellationer både från Sofia Damm (KD) och Mathias Sundin (FP) som gällde den palestinska staten och det svenska erkännandet. Sofia Damm undrade bland annat om Wallström avsåg ändra Sveriges syn på Hamas "så att den avviker från EU:s syn". Och Mathias Sundin frågade vad Wallström egentligen syftade på när hon talade om de "moderata krafterna" bland palestinierna.

Världen Idag - I förrgår: 15:05

Bachman åter till Sverige på historisk dag

Det israeliska utrikesdepartementet berättar enligt israeliska medier att man valt den 29 november – dagen för den historiska FN-omröstningen 1947 om delning av det brittiska mandatet. Budskapet är menar man att Israel i kontrast till palestinierna har varit öppna för kompromiss.– Vi säger ja till fred, som vi alltid har gjort, och palestinierna säger nej, som de alltid har gjort, säger talespersonen Emmanuel Nachshon enligt Jerusalem Post.

Världen Idag - I förrgår: 10:28

Europarapportör fick omtalat pris

José Mendes Bota har gjort sig känd som en förespråkare för den svenska sexköpslagen, där köparen men inte säljaren kriminaliseras, som ett sätt att motverka människohandel."Samtidigt som varje land borde ha en genomgripande diskussion om sin policy i relation till prostitution, och måste fatta självständiga beslut om detta, anser jag personligen att den svenska modellen är den mest framgångsrika för att motverka trafficking", skriver han i den rapport som han presenterade i sam.

Världen Idag - 20 nov 14 kl. 00:00

Flera elever stannade hemma från skolans hbtq-dagar

Under måndagen och tisdagen anordnade en skola i Pajala temadagar om olika sexuella läggningar och identiteter. Enligt SVT:s Nordnytt var det 20-30 elever som stannade hemma från skolan, elever som kommer ifrån kristna, laestadianska hem. Karin Granholm valde att låta sina två högstadiebarn stanna hemma från skolan.

Världen Idag - 20 nov 14 kl. 00:00

Kommun hissar transflagga

Den 20 november uppmärksammas Transgender day of remembrance. Det handlar alltså om situationen för transpersoner, och detta har Söderhamns kommun beslutat sig för att satsa på. På kommunens webbplats kan man läsa att transpersoner "är människor som genom sitt könsuttryck eller sin könsidentitet inte följer vår kulturs könsnorm.

Världen Idag - 19 nov 14 kl. 13:14

Firade massakern med sötsaker

Bönen i synagogan Bnei Torah i västra Jerusalem tidigt på tisdagsmorgonen förvandlades till en massaker när två palestinier plötsligt tog sin i synagogan och beväpnade med skjutvapen och köttyxor gick till angrepp mot de värnlösa gudstjänstfirarna. Några minuter senare var blodbadet över, efter att poliser anlänt och skjutit gärningsmännen till döds. Fyra rabbiner låg då döda i synagogan och flera personer var svårt skadade.

Dela artikeln

1 Delningar
| DelaNyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Nyhetspressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.
Faktaruta

Låneinstitut


Ett låneinstitut är en bank eller ett annat finansiellt institut som lånar ut pengar. De tjänar pengar på skillnaden i ränta som dom lånar pengar och sedan lånar ut.
När du lånar pengar vill du givetvis låna till låg ränta. Dessa banker har bland den lägsta räntan:

SEB

Länsförsäkringar


Betalningsanmärkning?

Om du har betalningsanmärkningar kan vissa institut ge dig hyffsade räntor som tex:

Bluestep

Rekommenderat

Om du är aktiv och kommenterar och delar artiklar kommer dina favoriter upp här:
Om oss

Nyhetspressen är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Nyhetspressen.se besöks mer än 100000 gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.