SR > Kultur

Friday, 27 March, 02:55

SR - 04 okt 13 kl. 15:06

"Perplex" på Teater Tribunalen


Den tyske dramatikern Marius von Mayenburg har spelats förhållandevis flitigt i Sverige: ?Eldansikte?, ?Det kalla barnet? och ?
Läs mer på SR

Tips: Åk på sommarsemester.


Läs mer om:
Marius, Mayenburg, Sverige, Sverigepremiär, Teater Tribunalen, Stockholm, Ulf Peter Hallbergi, Henrik Dahl

Dela artikeln

12 Delningar
| Dela


Kommentera gärna

Liknande nyheter

Taggar: Perplex, Teater, Tribunalen
SR - 09 mar 15 kl. 13:29

"Experimentet" på Teater Tribunalen

Under 2012-2014 genomfördes ett sociologiskt experiment i Blekinge. En grupp långtidssjukskrivna med psykiska diagnoser fick under en niomåndersperiod 500 kronor i månaden utan andra krav på motprestation än att då och då svara på forskarnas frågor. Nu har dramatikern Lucia Cajchanova skrivit en pjäs utifrån egna intervjuer med några av de som deltog i studien, den heter Experimentet och spelas på frigruppen Teater Tribunalen i Stockholm, Henrik Dahl har regisserat och Jenny Aschenbrenner var på premiären..

Aftonbladet - 09 maj 14 kl. 13:54

Klass ett om klass

Studenter gör teater om valspektakel med Teater Tribunalen.

Aftonbladet - 05 okt 13 kl. 14:38

Medelklass i förvirring bäddar för framgång

Teater Tribunalens Perplex en komedi med glimt i ögat och kvickt samspel.

SR - 21 okt 14 kl. 13:25

"Om kriget kommer" på Teater Tribunalen

Teater Tribunalen i Stockholm drar sig inte för att vara uttalat politiska och är inte sällan också dagsaktuella. Häromsistens var det pjäsen "Stoppa vapenexporten" som hade premiär precis när Saudi-affären avslöjades. Nu har "Om kriget kommer" haft premiär i helgen, där Jan Käll skrivit en politisk fars med musik och dans och som handlar om politiker som är beredda till till mycket för att få Sverige med i NATO.

SR - 04 mar 14 kl. 11:15

"Terrified to the last degree" på Teater tribunalen

"Terrified to the last degree - betraktelser över tid, ensamhet och rädsla", det är titeln på Teater Tribunalens senaste uppsättning. En scenisk betraktelse över människans grundstillstånd med texter bearbetade av Magnus Lindman och i regi av Frida Röhl..

Fria Tidningen - 12 okt 13 kl. 08:05

Avgrunden under medelklassoffan

Kultur Teater Tribunalens nya pjäs Perplex väcker oro och bjuder på skratt..

SvD - 05 mar 15 kl. 11:51

Med utrymme för människovärdet

Långtidssjukskrivna är dömda att hamna utanför i ett samhälle där alla prestationer mäts. Teater Tribunalen vänder på steken och vill visa att ”dom” också är ”vi”..

SR - 25 feb 15 kl. 13:00

H2O på Unga Dramaten

Forskningen och teatern blir allt bättre kompisar, snart har ett sociologiskt forskningsexperiment premiär i scenform på Teater Tribunalen och på Unga Dramaten spelas just nu en naturkunskapslektion om vatten och vätskor för barn från 5 år. Agneta Ehrensvärd har regisserat H2O, skapat av Fundus Theatre, och Jenny Aschenbrenner har sett den..

Sydsvenskan - 05 aug 14 kl. 05:30

Samboskap öppnar för mer teater

Nu flyttar Teater 23 och Teaterrepubliken ihop.
– Det här är ett sätt att öppna huset mer för Malmöpubliken, säger Mario Castro Sepulveda på Teater 23..

Västerbottens Folkblad - 20 sep 13 kl. 22:24

Trevlig teater ? och en aning ljum

?Misantropen? är underhållande utan att det slår gnistor om den.

Fler nyheter från SR

SR - 20 timmar sedan

Måns Hirschfeldt om "Svenskjävel"

"Svenskjävel" är en av årets redan på förhand mest omtalade och också mer prisbelönta svenska filmer. Det är en debut, signerad Ronnie Sandahl, skribent och författare som står för både manus och regi och i huvudrollen ser vi Bianca Kronlöf. Och Kulturnytts biofåtölj sitter Måns Hirschfeldt..

SR - 8 timmar sedan

Kritik mot bristen på kvinnor på Östersjöfestivalen

Det står bara en kvinnlig kompositör på programmet till Östersjöfestivalen i Berwaldhallen i Stockholm. Helena Wessman, chef för Berwaldhallen menar att det är för att många av de jubilarer man väljer att lyfta fram i år är män. Men könsfördelningen, nio män och en kvinna, imponerar inte på Maria Lithell Flyg, ordförande för föreningen Kvinnlig anhopning av Svenska Tonsättare, KVAST..

SR - 10 timmar sedan

Saudiaffären blir tv-serie

Ekots avslöjande av Sveriges hemliga planer på att bygga en vapenfabrik i Saudiarabien blir en politisk thriller för tv. Produktionsbolaget Götafilm har köpt rättigheterna till boken "Saudivapen", skriver Dagens Nyheter..

SR - 13 timmar sedan

Kulturutskottet enat om att utreda tv-licens

Frågan om finansieringen av public service ska utredas ännu en gång. Det beslutade riksdagens kulturutskott i dag i full enighet. Utskottet vill att en utredning ska finnas på plats i god tid innan nästa sändningstillstånd 2020..

SR - 14 timmar sedan

Gävlemoderaten Daniel Kvarnlöf: Rimlig bedömning

Beskedet i kammarrätten igår att Gävle kan bli fristad för förföljda konstnärer välkomnas av Gävlemoderaten Daniel Kvarnlöf, som var den som från början ville pröva ärendet i domstol..

SR - 17 timmar sedan

Vad får man göra med konst på nätet?

Vilken upphovsrätt har egentligen svenska gatukonstnärer över sina verk? Den frågan har aktualiserats igen, sedan Googles digitala konstplattform "Google Art Project" dubblerat sitt utbud av gatukonst..

SR - 14 timmar sedan

Rättsprocessen mellan Universal och flera artister nära ett slut

Rättsprocessen mellan skivbolaget Universal och flera artister, däribland Public Enemy och Whitesnake kan gå mot ett slut. Enligt uppgifter i The Hollywood Reporter har parterna förlikats..

SR - 19 timmar sedan

Städning och blöjbyten blev konst

Om revolutionen sker under helgen - vem städar då upp på gatorna på måndagen? Sådana frågor har rört den amerikanska konstnären Mierle Laderman Ukeles sen sextiotalet. Hon står bakom en av vårens mest hyllade utställningar, på Marabouparken i Sundbyberg och konsthall C i Hökarängen i Stockholm..

SR - 21 timmar sedan

Gävle får bli fristadskommun

Kammarrätten i Sundsvall slår fast att det är fritt fram för Gävle att vara en fristadskommun. Därmed rivs förvaltningsrättens dom upp..

SR - 20 timmar sedan

Rekordintresse för Alexander McQueen-utställning i London

Klädskaparen Alexander McQueen-utställningen slog alla intresserekord i Victoria & Albert museets historia – innan den ens öppnat. Sveriges Radios korrespondent Staffan Sonning såg utställningen i London tillsammans med en av muséets modekuratorer..

Dela artikeln

12 Delningar
| DelaNyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Nyhetspressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.
Faktaruta

Låneinstitut


Ett låneinstitut är en bank eller ett annat finansiellt institut som lånar ut pengar. De tjänar pengar på skillnaden i ränta som dom lånar pengar och sedan lånar ut.
När du lånar pengar vill du givetvis låna till låg ränta. Dessa banker har bland den lägsta räntan:

SEB

Länsförsäkringar


Betalningsanmärkning?

Om du har betalningsanmärkningar kan vissa institut ge dig hyffsade räntor som tex:

Bluestep

Rekommenderat

Om du är aktiv och kommenterar och delar artiklar kommer dina favoriter upp här:
Om oss

Nyhetspressen är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Nyhetspressen.se besöks mer än 100000 gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.