SR > Kultur

Monday, 22 December, 10:57

SR - 04 okt 13 kl. 15:06

"Perplex" på Teater Tribunalen


Den tyske dramatikern Marius von Mayenburg har spelats förhållandevis flitigt i Sverige: ?Eldansikte?, ?Det kalla barnet? och ?
Läs mer på SR


Läs mer om:
Marius, Mayenburg, Sverige, Sverigepremiär, Teater Tribunalen, Stockholm, Ulf Peter Hallbergi, Henrik Dahl

Dela artikeln

12 Delningar
| Dela


Kommentera gärna

Liknande nyheter

Taggar: Perplex, Teater, Tribunalen
Aftonbladet - 09 maj 14 kl. 13:54

Klass ett om klass

Studenter gör teater om valspektakel med Teater Tribunalen.

Aftonbladet - 05 okt 13 kl. 14:38

Medelklass i förvirring bäddar för framgång

Teater Tribunalens Perplex en komedi med glimt i ögat och kvickt samspel.

SR - 21 okt 14 kl. 13:25

"Om kriget kommer" på Teater Tribunalen

Teater Tribunalen i Stockholm drar sig inte för att vara uttalat politiska och är inte sällan också dagsaktuella. Häromsistens var det pjäsen "Stoppa vapenexporten" som hade premiär precis när Saudi-affären avslöjades. Nu har "Om kriget kommer" haft premiär i helgen, där Jan Käll skrivit en politisk fars med musik och dans och som handlar om politiker som är beredda till till mycket för att få Sverige med i NATO.

SR - 04 mar 14 kl. 11:15

"Terrified to the last degree" på Teater tribunalen

"Terrified to the last degree - betraktelser över tid, ensamhet och rädsla", det är titeln på Teater Tribunalens senaste uppsättning. En scenisk betraktelse över människans grundstillstånd med texter bearbetade av Magnus Lindman och i regi av Frida Röhl..

Fria Tidningen - 12 okt 13 kl. 08:05

Avgrunden under medelklassoffan

Kultur Teater Tribunalens nya pjäs Perplex väcker oro och bjuder på skratt..

Sydsvenskan - 05 aug 14 kl. 05:30

Samboskap öppnar för mer teater

Nu flyttar Teater 23 och Teaterrepubliken ihop.
– Det här är ett sätt att öppna huset mer för Malmöpubliken, säger Mario Castro Sepulveda på Teater 23..

Västerbottens Folkblad - 20 sep 13 kl. 22:24

Trevlig teater ? och en aning ljum

?Misantropen? är underhållande utan att det slår gnistor om den.

SR - 19 dec 13 kl. 11:05

Frida Röhl till Folkteatern i Göteborg

Frida Röhl blir ny konstnärlig ledare för Folkteatern i Göteborg. Idag är Frida Röhl konstnärlig ledare för Teater Tribunalen i Stockholm..

Dalarnas tidningar - 24 sep 14 kl. 04:32

Teater i Transtrand

Än går det att visa teater i Transtrands bygdegård. Torsdag 25 sept kommer teater Nolby och ger föreställningen "Aftonstjärnan". Transtrands byalag och kommunens kulturförvaltning är arrangörer..

DalaDemokraten - 24 sep 14 kl. 04:32

Teater i Transtrand

Än går det att visa teater i Transtrands bygdegård. Torsdag 25 sept kommer teater Nolby och ger föreställningen "Aftonstjärnan". Transtrands byalag och kommunens kulturförvaltning är arrangörer..

Fler nyheter från SR

SR - 45 minuter sedan

Udo Jurgens, 80 år

Den österrikiske schlagerstjärnan Udo Jurgens avled igår eftermiddag, 80 år gammal. Han var en de mest kända och mest omtycka artisterna i de tyskspråkiga länderna och nyheten om hans plötsliga död är huvudnyhet i medierna där idag..

SR - 1 timme sedan

Oro att medier tystas inför val i Burma

Nästa år är det presidentval i Burma och förhoppningarna om att det ska bli ett fritt och demokratiskt genomfört val är stora. Media kommer förstås att spela en stor roll i valrörelsen. Under de senaste tre åren har mängder av nya tidningar, radio och TV-kanaler startats i landet.

SR - 1 timme sedan

Förtryck och folkmord av Yezidier aktualiseras igen

Yezidierna är gruppen som säger sig ha blivit utsatta för över 70 folkmord genom historien, beskyllda för att vara djävulsdyrkare. Just nu är de offer för IS brutala framfart. För att återigen belysa Yezidiernas situation släpps nu den tio år gamla boken "Yezidier - en reseessä" i en nyutgåva..

SR - 17 timmar sedan

Ingvar Kjellson, 91 år

Skådespelaren Ingvar Kjellson avled i helgen efter ett liv inom teatern och filmen under närmare 70 år. Kulturnytts teaterkritiker Maria Edström minns honom..

SR - 3 timmar sedan

Azerbajdzjan: Allt svårare att arbeta för webb-tv i exil

I Azerbajdzjan fortsätter trycket att öka mot oberoende journalister, kulturarbetare och människorättsaktivister. Webb-tv-kanalen Meydan TV, som har sin redaktion i Berlin, har nu stängt sitt kontor i Azerbajdzjans huvudstad Baku eftersom situationen där blivit för osäker för bolagets medarbetare. Meydan TV kommer nu istället att samarbeta med enstaka journalister inne i Azerbajdzjan istället för att fungera som organisation i landet..

SR - 4 timmar sedan

22 december: Arja Saijonmaa tolkar Taube

Dagens lucköppnare är Kerstin Berggren, som trodde sig ha hört det mesta av Evert Taubes poesi, men icke: "Arja Saijonmaa har hittat nytt guld i Taubes musikaliska skattkista".

SR - 4 timmar sedan

"Viva hate" av Jens Lien och Peter Birro

En av julens stora tv-satsningar är Peter Birros nya miniserie Viva hate, som sänds i tre timslånga avsnitt med start på juldagen. Det är en personlig skildring om att vara tonåring i Göteborg 1991. I centrum står 19-åriga Daniel och hans band "Viva hate".

SR - Igår: 19:05

Peter Englund lämnar Svenska Akademien - ersätts av Sara Danius

Peter Englund slutar som Svenska Akademiens ständige sekreterare, uppger flera medier. Han ersätts av akademiledamoten Sara Danius. Sara Danius vinterpratar i P1 28 december.

SR - I förrgår: 16:48

Dumanli släppt ut häktet i Turkiet

En domstol i Instabul släppte idag Ekrem Dumanli, chefredaktör för den turkiska tidningen Zaman, ur häktet. Dumanli var en av de som greps i helgen tillsammans med 11 andra personer misstänkta för att ha försökt störta den turkiska presidenten..

SR - I förrgår: 16:15

Nationalmuseum satsar på design

Nationalmuseum fortsätter sitt samarbete med Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm nästa år - men då är det design som gäller..

Dela artikeln

12 Delningar
| DelaNyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Nyhetspressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.
Faktaruta

Låneinstitut


Ett låneinstitut är en bank eller ett annat finansiellt institut som lånar ut pengar. De tjänar pengar på skillnaden i ränta som dom lånar pengar och sedan lånar ut.
När du lånar pengar vill du givetvis låna till låg ränta. Dessa banker har bland den lägsta räntan:

SEB

Länsförsäkringar


Betalningsanmärkning?

Om du har betalningsanmärkningar kan vissa institut ge dig hyffsade räntor som tex:

Bluestep

Rekommenderat

Om du är aktiv och kommenterar och delar artiklar kommer dina favoriter upp här:
Om oss

Nyhetspressen är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Nyhetspressen.se besöks mer än 100000 gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.