SR > Kultur

Thursday, 28 May, 07:48

SR - 04 okt 13 kl. 15:06

"Perplex" på Teater Tribunalen


Den tyske dramatikern Marius von Mayenburg har spelats förhållandevis flitigt i Sverige: ?Eldansikte?, ?Det kalla barnet? och ?
Läs mer på SR


Läs mer om:
Marius, Mayenburg, Sverige, Sverigepremiär, Teater Tribunalen, Stockholm, Ulf Peter Hallbergi, Henrik Dahl

Dela artikeln

12 Delningar
| Dela


Kommentera gärna

Liknande nyheter

Taggar: Perplex, Teater, Tribunalen
SR - 09 mar 15 kl. 13:29

"Experimentet" på Teater Tribunalen

Under 2012-2014 genomfördes ett sociologiskt experiment i Blekinge. En grupp långtidssjukskrivna med psykiska diagnoser fick under en niomåndersperiod 500 kronor i månaden utan andra krav på motprestation än att då och då svara på forskarnas frågor. Nu har dramatikern Lucia Cajchanova skrivit en pjäs utifrån egna intervjuer med några av de som deltog i studien, den heter Experimentet och spelas på frigruppen Teater Tribunalen i Stockholm, Henrik Dahl har regisserat och Jenny Aschenbrenner var på premiären..

Aftonbladet - 09 maj 14 kl. 13:54

Klass ett om klass

Studenter gör teater om valspektakel med Teater Tribunalen.

Aftonbladet - 05 okt 13 kl. 14:38

Medelklass i förvirring bäddar för framgång

Teater Tribunalens Perplex en komedi med glimt i ögat och kvickt samspel.

SR - 21 okt 14 kl. 13:25

"Om kriget kommer" på Teater Tribunalen

Teater Tribunalen i Stockholm drar sig inte för att vara uttalat politiska och är inte sällan också dagsaktuella. Häromsistens var det pjäsen "Stoppa vapenexporten" som hade premiär precis när Saudi-affären avslöjades. Nu har "Om kriget kommer" haft premiär i helgen, där Jan Käll skrivit en politisk fars med musik och dans och som handlar om politiker som är beredda till till mycket för att få Sverige med i NATO.

SR - 04 mar 14 kl. 11:15

"Terrified to the last degree" på Teater tribunalen

"Terrified to the last degree - betraktelser över tid, ensamhet och rädsla", det är titeln på Teater Tribunalens senaste uppsättning. En scenisk betraktelse över människans grundstillstånd med texter bearbetade av Magnus Lindman och i regi av Frida Röhl..

Fria Tidningen - 12 okt 13 kl. 08:05

Avgrunden under medelklassoffan

Kultur Teater Tribunalens nya pjäs Perplex väcker oro och bjuder på skratt..

SvD - 05 mar 15 kl. 11:51

Med utrymme för människovärdet

Långtidssjukskrivna är dömda att hamna utanför i ett samhälle där alla prestationer mäts. Teater Tribunalen vänder på steken och vill visa att ”dom” också är ”vi”..

SR - 25 feb 15 kl. 13:00

H2O på Unga Dramaten

Forskningen och teatern blir allt bättre kompisar, snart har ett sociologiskt forskningsexperiment premiär i scenform på Teater Tribunalen och på Unga Dramaten spelas just nu en naturkunskapslektion om vatten och vätskor för barn från 5 år. Agneta Ehrensvärd har regisserat H2O, skapat av Fundus Theatre, och Jenny Aschenbrenner har sett den..

Sydsvenskan - 05 aug 14 kl. 05:30

Samboskap öppnar för mer teater

Nu flyttar Teater 23 och Teaterrepubliken ihop.
– Det här är ett sätt att öppna huset mer för Malmöpubliken, säger Mario Castro Sepulveda på Teater 23..

Västerbottens Folkblad - 20 sep 13 kl. 22:24

Trevlig teater ? och en aning ljum

?Misantropen? är underhållande utan att det slår gnistor om den.

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Passion i Sextemplet

Sextemplet är vad några grannar kallar den fina, anrika privatteatern i Norrköping där det ges burlesque show i gatuplan och där det planeras swingersklubb i källaren. Filmen Sextemplet berättar historien om de två eldsjälarna bakom projekten, som tog sin början när swingersklubben Adam och Eva brann ned. Filmaren Johan Palmgren berättar om dokumentären och människorna i filmen..

SR - 16 timmar sedan

Gränsen nådd för antijapansk TV?

I "Motståndsupermannen" från 2010 tar en jättelik kines tag i en liten japansk soldat och sliter honom i två delar, så att blodet klafsar. Men nu ska kinesiska censurmyndigheten granska vulgära anti-japanska inslag i nya kinesiska tv-serien "Bekämpa djävlarna tillsammans".Och det kanske var på tiden..

SR - Igår: 07:00

Utlåningen av e-böcker fortsätter öka

Utlåningen av e-böcker fortsätter att öka. Det visar den biblioteksstatistik som Kungliga biblioteket presenterar och som Svenska Dagbladet skriver om..

SR - 16 timmar sedan

Trummisen Christer Jansson död

En av Sveriges mest anlitade pop- och rocktrummisar Christer Jansson är död..

SR - 17 timmar sedan

Sprillans ny talshow på finska

En helt ny talkshow med gäster, snackisar och bra nyhetskoll på Finland väntar i P2 i höst. Det är Sisuradio i Sveriges Radio som till hösten satsar och gör om i tablån..

SR - 18 timmar sedan

Zhala tar inte rygg på någon

Zhala är den första artisten som signats till Robyns egna skivbolag Konichiwa Records. Nu släpper hon sitt självbetitlade debutalbum och Kulturnytts Tali da Silva har lyssnat på en skiva full av självförtroende..

SR - 19 timmar sedan

Citaten i Zlatan-biografin var påhittade

Författaren David Lagercrantz som skrivit Zlatans självbiografi "Jag är Zlatan" säger nu att han hittat på alla citat i boken. Till brittiska The Telegraph säger han att han skrev den som en roman..

SR - 22 timmar sedan

Bästa av svensk scenkonst visar upp sig

Igår drog den stora Scenkonstbiennalen igång i Malmö, där ett urval av det bästa av svensk scenkonst visas, men där det också arrangeras seminarier, workshops och utfrågningar av politiker. Kulturredaktionens Roger Wilson är på plats i Malmö..

SR - 23 timmar sedan

Delar av Stims styrelse utan ansvarsfrihet efter stämma

Delar av styrelsen för Sveriges största upphovsrättsorganisation Stim som årligen delar ut miljoner till låtskrivare och kompositörer fick inte ansvarsfrihet igår när det var årsstämma uppger källor till Kulturnytt. Det har funnits missnöje med styrelsen tidigare..

SR - 23 timmar sedan

Delar av Stim-styrelse nekad ansvarsfrihet

Delar av styrelsen för Sveriges största upphovsrättsorganisation Stim som årligen delar ut miljoner till låtskrivare och kompositörer fick inte ansvarsfrihet igår när det var årsstämma uppger källor till Kulturnytt..

Dela artikeln

12 Delningar
| DelaNyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Nyhetspressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.
Faktaruta

Låneinstitut


Ett låneinstitut är en bank eller ett annat finansiellt institut som lånar ut pengar. De tjänar pengar på skillnaden i ränta som dom lånar pengar och sedan lånar ut.
När du lånar pengar vill du givetvis låna till låg ränta. Dessa banker har bland den lägsta räntan:

SEB

Länsförsäkringar


Betalningsanmärkning?

Om du har betalningsanmärkningar kan vissa institut ge dig hyffsade räntor som tex:

Bluestep

Rekommenderat

Om du är aktiv och kommenterar och delar artiklar kommer dina favoriter upp här:
Om oss

Nyhetspressen är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Nyhetspressen.se besöks mer än 100000 gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.