BT > Nyheter

Friday, 24 October, 18:04

BT - 07 dec 13 kl. 09:59

Ohållbart läge för Borås tiggare

Snusbolaget.se

Politikerna vill stänga tältlägret och planera att erbjuda tiggarna en hemresa.
– Läget är ohållbart, säger kommunalråden Lena Palmén (S) om tältlägret mitt i stan.
Ett första steg är den mjuka vägen.
Planen är att erbjuda människorna som tigger en hemresa, för att kunna stänga lägret.
Politikerna vill sätta stopp för det växande tältlägret mitt i stan.
Tips: Testa JohnSlots gratis.
Läs mer på BT Bilden delad av BT via deras RSS-flöde och visas på deras server.


Läs mer om:
Lena Palmén, Palmén, Ulf Olsson, Annika Andersson, eBT, Borås

Dela artikeln

199 Delningar
| Dela


Kommentera gärna

Liknande nyheter

Taggar: Ohållbart, lägeför , Borås, tiggare
FriaTider - 14 jan 14 kl. 17:12

Fler tiggare till Borås

Borås kommun betalade hemresan åt drygt 40 tiggande romer från Rumänien, varav ett tjugotal kort därefter reste tillbaka till Borås. Nu kommer ytterligare 30 tiggare till Borås – och fler är på väg..

GT - 16 jul 14 kl. 11:07

Pojke stal från tiggare – får ungdomstjänst

BORÅS. En 17-årig pojke döms för stöld till 30 timmars ungdomstjänst sedan han i slutet av maj stulit en kopp med pengar från en tiggare som satt på marken, skriver Borås Tidning på nätet..

GöteborgsPosten - 16 dec 13 kl. 11:30

Borås bussar hem rumänska tiggare

Borås stad bussar i dag hem en grupp tiggare från Rumänien som slagit läger i en park i centrum. Minst 40 personer valde att följa med tillbaka till sin hemby..

DN - 16 jul 14 kl. 10:39

17-åring stal pengar från tiggare

En 17-årig pojke döms för stöld till 30 timmars ungdomstjänst sedan han i slutet av maj stulit en kopp med pengar från en tiggare som satt på marken, skriver Borås Tidning på nätet..

BT - 14 jan 14 kl. 14:51

Ytterligare 30 tiggare till Borås

I dag väntas närmare 30 nya tiggare komma till Borås. Samtidigt åker flera av dem som hjälpt tiggarna till deras hemstad Buzau för att dela ut de gåvor boråsarna skänkte strax före jul. Läget för dem som kommer till Borås för att tigga är kärvare nu än vad det var före jul.

Västerbottens Folkblad - 22 maj 14 kl. 20:10

[PLUS] Tiggare slog annan tiggare

En tiggare från Rumänien har åtalats för att ha misshandlat en kvinnlig landsman..

BT - 20 mar 14 kl. 07:52

Missnöje efter M:s utspel om att neka utländska tiggare sovplats

Ännu en grupp tiggare är på väg mot Borås. Samtidigt väcks frågan om de ska ha rätt att bo på härbärget. – Jag är missnöjd med Moderaternas initiativ i den här frågan, säger Else-Marie Lindgren (KD) i sociala omsorgsnämnden.

Sydsvenskan - 05 jul 14 kl. 18:48

Attacker mot tiggare väntas bli fler

Att tiggare misshandlas, anklagas för brott eller hotas väntas bli allt vanligare. I fredags misshandlades en tiggare i Umeå efter ett bråk med andra tiggare..

Västerbottens Folkblad - 22 maj 14 kl. 19:23

Kvinnlig tiggare slogs medvetslös av annan tiggare

En kvinnlig tiggare har blivit misshandlad, uppger polisen. Kvinnan befan sig på Rådhustorget. Där ska hon ha blivit slagen medvetslös av en annan tiggare.

GT - 10 dec 13 kl. 10:38

Kommun lägger ner tältläger - "Ohållbart"

Borås kommun har beslutat att ett tältläger där ett 70-tal personer bor ska stängas, rapporterar TV4 Nyheterna Borås. De som bor i lägret kommer att erbjudas gratis hemresa..

Fler nyheter från BT

BT - 1 timme sedan

Föremål med spännande historier på antikmässan

På fredagen öppnade årets antikmässa på Åhaga och BT bad några utställare att lyfta fram föremål som de kände lite extra för. Live-published photos and videos via Shootitlive (function(){var d=document,b=d.body,s=d.

BT - 1 timme sedan

Varma vindar men fortsatt gråväder

Ovanligt milt, men grått och blåsigt. Så ser väderprognosen ut fram till i mitten av nästa vecka. – Det blir mycket varmare än normalt i stora delar av landet och väderläget fortsätter med lågtryck som pressas in från Atlanten och Brittiska öarna.

BT - 2 timmar sedan

E-handelshus möjligt i Borås

Handelsrådet i Borås vill satsa på ett e-handelshus. Tanken är att e-handelshuset kan vara en plats där e-handelsföretagen möter den traditionella, fysiska, handeln. Ett 50-tal e-handelsföretag har fått frågan om de vill delta i satsningen.

BT - 2 timmar sedan

Sveriges hetaste travkusk flyttar till Mark

Sveriges hetaste travkusk flyttar från Sundsvall till Marks kommun och bygger en komplett travanläggning. Kusken Robert Bergh meddelade idag i ett pressmeddelande att han lämnar Bergsåkertravet och flyttar tlll Åby. Han har köpt en en 65 hektar stor gård intill nuvarande Dunevads travcamp vid Björketorp.

BT - 3 timmar sedan

Rusta erkänner diskriminering

Varuhuset Rusta medger i en förlikning att en nyanställd utsatts för homofoba trakasserier, uppger DO som fört den anställdes talan. Den anställde mannen fick ut arbetskläder i damstorlekar när han började, men lovades då att han skulle få ut kläder i herrstorlek. När den anställde tre månader senare påtalade att så inte skett antydde chefen att mannen var homosexuell, varför han inte borde klaga på att kläderna hade dammodell.

BT - 3 timmar sedan

Elfsborg inblandat i misstänkt läggmatch

Tränaren, lagkapten och vice lagkapten i lettiska Daugava är gripna för misstänkt läggmatch mot Elfsborg i Champions Leaguekvalet i fjol. Det är fotbollskanalen.se som berättar att lettiska LETA skriver att tränaren, lagkaptenen och vice lagkaptenen är gripna av lettisk polis med anledning av att de misstänks ha försökt att påverka matchresultatet.

BT - 4 timmar sedan

I morgon kan han vinna Sveriges bästa skägg

I morgon avgörs det om barberaren från Borås, Iman Kahlaf, har Sveriges bästa skägg. – Hur det går? Jag brukar skämta och säga, det hänger på skägget, säger han.

BT - 5 timmar sedan

Två morddömda frias av hovrätten

De båda männen ska enligt Lunds tingsrätt ha strypt en 31-årig man från Landskrona med en stålvajer och bränt hans kropp. De två männen, 27 och 28 år gamla, dömdes för mord till 18 års fängelse och utvisning. Men hovrätten friar dem helt.

BT - 5 timmar sedan

Glöm inte 60-plussarna

Arbetsgivares förmåga att attrahera, rekrytera och utveckla inte bara medarbetare utan också chefer kommer att ställas på stora prov. När den äldre arbetskraften går i pension blir det centralt att deras kompetens förs vidare, menar skribenterna. Under de kommande åren väntas en stor brist på erfarna chefer.

BT - 5 timmar sedan

På bekostnad av djurens hälsa?

Under ett par månader före valet, talade de flesta etablerade partierna sig varma för landsbygden. Det fanns ingen gräns för hur man älskade just den landsbygd som man varit med om att montera ned sedan 60-talet. Nu är det upp till bevis.

Dela artikeln

199 Delningar
| DelaNyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Nyhetspressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.
Faktaruta

Låneinstitut


Ett låneinstitut är en bank eller ett annat finansiellt institut som lånar ut pengar. De tjänar pengar på skillnaden i ränta som dom lånar pengar och sedan lånar ut.
När du lånar pengar vill du givetvis låna till låg ränta. Dessa banker har bland den lägsta räntan:

SEB

Länsförsäkringar


Betalningsanmärkning?

Om du har betalningsanmärkningar kan vissa institut ge dig hyffsade räntor som tex:

Bluestep

Rekommenderat

Om du är aktiv och kommenterar och delar artiklar kommer dina favoriter upp här:
Om oss

Nyhetspressen är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Nyhetspressen.se besöks mer än 100000 gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.