BT > Nyheter

Thursday, 27 November, 19:08

BT - 07 dec 13 kl. 09:59

Ohållbart läge för Borås tiggare


Politikerna vill stänga tältlägret och planera att erbjuda tiggarna en hemresa.
– Läget är ohållbart, säger kommunalråden Lena Palmén (S) om tältlägret mitt i stan.
Ett första steg är den mjuka vägen.
Planen är att erbjuda människorna som tigger en hemresa, för att kunna stänga lägret.
Politikerna vill sätta stopp för det växande tältlägret mitt i stan.
Läs mer på BT Bilden delad av BT via deras RSS-flöde och visas på deras server.


Läs mer om:
Lena Palmén, Palmén, Ulf Olsson, Annika Andersson, eBT, Borås

Dela artikeln

199 Delningar
| Dela


Kommentera gärna

Liknande nyheter

Taggar: Ohållbart, lägeför , Borås, tiggare
FriaTider - 14 jan 14 kl. 17:12

Fler tiggare till Borås

Borås kommun betalade hemresan åt drygt 40 tiggande romer från Rumänien, varav ett tjugotal kort därefter reste tillbaka till Borås. Nu kommer ytterligare 30 tiggare till Borås – och fler är på väg..

GT - 16 jul 14 kl. 11:07

Pojke stal från tiggare – får ungdomstjänst

BORÅS. En 17-årig pojke döms för stöld till 30 timmars ungdomstjänst sedan han i slutet av maj stulit en kopp med pengar från en tiggare som satt på marken, skriver Borås Tidning på nätet..

GöteborgsPosten - 16 dec 13 kl. 11:30

Borås bussar hem rumänska tiggare

Borås stad bussar i dag hem en grupp tiggare från Rumänien som slagit läger i en park i centrum. Minst 40 personer valde att följa med tillbaka till sin hemby..

DN - 16 jul 14 kl. 10:39

17-åring stal pengar från tiggare

En 17-årig pojke döms för stöld till 30 timmars ungdomstjänst sedan han i slutet av maj stulit en kopp med pengar från en tiggare som satt på marken, skriver Borås Tidning på nätet..

BT - 14 jan 14 kl. 14:51

Ytterligare 30 tiggare till Borås

I dag väntas närmare 30 nya tiggare komma till Borås. Samtidigt åker flera av dem som hjälpt tiggarna till deras hemstad Buzau för att dela ut de gåvor boråsarna skänkte strax före jul. Läget för dem som kommer till Borås för att tigga är kärvare nu än vad det var före jul.

Västerbottens Folkblad - 22 maj 14 kl. 20:10

[PLUS] Tiggare slog annan tiggare

En tiggare från Rumänien har åtalats för att ha misshandlat en kvinnlig landsman..

BT - 20 mar 14 kl. 07:52

Missnöje efter M:s utspel om att neka utländska tiggare sovplats

Ännu en grupp tiggare är på väg mot Borås. Samtidigt väcks frågan om de ska ha rätt att bo på härbärget. – Jag är missnöjd med Moderaternas initiativ i den här frågan, säger Else-Marie Lindgren (KD) i sociala omsorgsnämnden.

Sydsvenskan - 05 jul 14 kl. 18:48

Attacker mot tiggare väntas bli fler

Att tiggare misshandlas, anklagas för brott eller hotas väntas bli allt vanligare. I fredags misshandlades en tiggare i Umeå efter ett bråk med andra tiggare..

Västerbottens Folkblad - 22 maj 14 kl. 19:23

Kvinnlig tiggare slogs medvetslös av annan tiggare

En kvinnlig tiggare har blivit misshandlad, uppger polisen. Kvinnan befan sig på Rådhustorget. Där ska hon ha blivit slagen medvetslös av en annan tiggare.

GT - 10 dec 13 kl. 10:38

Kommun lägger ner tältläger - "Ohållbart"

Borås kommun har beslutat att ett tältläger där ett 70-tal personer bor ska stängas, rapporterar TV4 Nyheterna Borås. De som bor i lägret kommer att erbjudas gratis hemresa..

Fler nyheter från BT

BT - 1 timme sedan

Just nu: Krock på Göteborgsvägen

Två personbilar har kolliderat på Göteborgsvägen vid Tullamotet, inte på riksväg 40 som angavs i det första larmet. Olyckan ska ha skett vid en avfart på Göteborgsvägen och två personer har förts till sjukhus, enligt räddningstjänsten. .

BT - 30 minuter sedan

Skickade kompisen till förarprovet

En 20-årig man i Småland skickade sin kompis till uppkörningen när det var dags att göra förarprov för att få körkort. Men Trafikverkets inspektör blev misstänksam och fusket avslöjades. Nu har båda dömts för missbruk av urkund, rapporterar P4 Kronoberg.

BT - 30 minuter sedan

Fårfarmare i protest i Paris

Franska fårfarmare, med fåren i släptåg, samlades på torsdagen för att protestera mot vargattacker Fårfarmarna anser att vargattackerna orsakas av regeringens "överbeskyddande" politik. Demonstrationen hölls inför ett möte med jordbruksminister Stephane Le Foll. Samtidigt samlades djurrättsaktivister som vill skydda vargen till en motdemonstration.

BT - 1 timme sedan

Stort bråk i riksdagens pensionsgrupp

Bråk om MP:s medverkan kan hota det långsiktiga samarbetet över blockgränserna om pensionerna. Statsminister Stefan Löfvens regering har fått ett nytt problem på halsen. När pensionsgruppen, som gjort upp om och styr systemet för de svenska pensionerna sedan drygt 20 år tillbaka, skulle träffas för första gången efter valet tågade de borgerliga ledamöterna omgående ut i protest.

BT - 1 timme sedan

Just nu: Krock på riksväg 40

Två personbilar har kolliderat på riksväg 40 i höjd med Tullamotet. Polis, räddningstjänst och ambulans är på väg till platsen. Artikeln uppdateras.

BT - 1 timme sedan

Varslar 24 - nätet bakom tappet

Stugtillverkaren Jabo meddelade i dag att man varslar 24 av sina kollektivanställda. Företagets vd Ulric Bergenholtz meddelade på torsdagseftermiddagen att företaget varslar 24 av sina anställda med omedelbar verkan. Detta på grund av en minskning av försäljningen av stugor.

BT - 2 timmar sedan

Trädtoppar kapas från helikopter

Energikoncernen Eon har börjat med en ny metod för att stormsäkra sina elledningar i skogsområden. I stället för att fälla hela träd, som hotar att blåsa ned över ledningarna, kapas bara topparna – med hjälp av helikopter i luften. Bolaget räknar med att kunna spara uppemot 20 000 kubikmeter växande virke – motsvarande cirka 500 fullastade timmerbilar – åt markägarna samtidigt som arbetet går betydligt fortare.

BT - 3 timmar sedan

Premiär för Netonnet i Jönköping

Succépremiär - så betecknar Netonnet öppningen av ny lagershop i Jönköping idag. Tusen personer stod i kö på torsdagsmorgonen när Netonnet öppnade sin 15:e lagershop i landet.
– Det har blivit succé, vi slår helt klart vad vi budgeterat att sälja under premiären.

BT - 2 timmar sedan

Sätilaskolan fortsatt stängd - då skickas eleverna till museum

Takraset på Sätilaskolan är allvarligare än vad man först trott. Högstadiebyggnaden är fortsatt stängd, eventuellt hela nästa vecka, och eleverna får turas om att gå på lektioner, göra museibesök och ha simprov. I dagens artikel om takraset på Sätilaskolan sa skolans rektor Markus Ring att han trodde att skolan skulle vara öppen igen på måndag.

BT - 3 timmar sedan

Författaren PD James död

Den brittiska deckarförfattaren PD James har avlidit, 94 år gammal, uppger BBC. Hon är mest känd för böckerna om kommissarie Adam Dalgliesh, som filmatiserats och visats i svensk tv. Det blev sammanlagt 14 böcker om honom mellan 1962 och 2008.

Dela artikeln

199 Delningar
| DelaNyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Nyhetspressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.
Faktaruta

Låneinstitut


Ett låneinstitut är en bank eller ett annat finansiellt institut som lånar ut pengar. De tjänar pengar på skillnaden i ränta som dom lånar pengar och sedan lånar ut.
När du lånar pengar vill du givetvis låna till låg ränta. Dessa banker har bland den lägsta räntan:

SEB

Länsförsäkringar


Betalningsanmärkning?

Om du har betalningsanmärkningar kan vissa institut ge dig hyffsade räntor som tex:

Bluestep

Rekommenderat

Om du är aktiv och kommenterar och delar artiklar kommer dina favoriter upp här:
Om oss

Nyhetspressen är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Nyhetspressen.se besöks mer än 100000 gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.