BT > Nyheter

Friday, 19 December, 22:38

BT - 07 dec 13 kl. 09:59

Ohållbart läge för Borås tiggare


Politikerna vill stänga tältlägret och planera att erbjuda tiggarna en hemresa.
– Läget är ohållbart, säger kommunalråden Lena Palmén (S) om tältlägret mitt i stan.
Ett första steg är den mjuka vägen.
Planen är att erbjuda människorna som tigger en hemresa, för att kunna stänga lägret.
Politikerna vill sätta stopp för det växande tältlägret mitt i stan.
Läs mer på BT Bilden delad av BT via deras RSS-flöde och visas på deras server.


Läs mer om:
Lena Palmén, Palmén, Ulf Olsson, Annika Andersson, eBT, Borås

Dela artikeln

199 Delningar
| Dela


Kommentera gärna

Liknande nyheter

Taggar: Ohållbart, lägeför , Borås, tiggare
FriaTider - 14 jan 14 kl. 17:12

Fler tiggare till Borås

Borås kommun betalade hemresan åt drygt 40 tiggande romer från Rumänien, varav ett tjugotal kort därefter reste tillbaka till Borås. Nu kommer ytterligare 30 tiggare till Borås – och fler är på väg..

GT - 16 jul 14 kl. 11:07

Pojke stal från tiggare – får ungdomstjänst

BORÅS. En 17-årig pojke döms för stöld till 30 timmars ungdomstjänst sedan han i slutet av maj stulit en kopp med pengar från en tiggare som satt på marken, skriver Borås Tidning på nätet..

GöteborgsPosten - 16 dec 13 kl. 11:30

Borås bussar hem rumänska tiggare

Borås stad bussar i dag hem en grupp tiggare från Rumänien som slagit läger i en park i centrum. Minst 40 personer valde att följa med tillbaka till sin hemby..

DN - 16 jul 14 kl. 10:39

17-åring stal pengar från tiggare

En 17-årig pojke döms för stöld till 30 timmars ungdomstjänst sedan han i slutet av maj stulit en kopp med pengar från en tiggare som satt på marken, skriver Borås Tidning på nätet..

BT - 14 jan 14 kl. 14:51

Ytterligare 30 tiggare till Borås

I dag väntas närmare 30 nya tiggare komma till Borås. Samtidigt åker flera av dem som hjälpt tiggarna till deras hemstad Buzau för att dela ut de gåvor boråsarna skänkte strax före jul. Läget för dem som kommer till Borås för att tigga är kärvare nu än vad det var före jul.

Västerbottens Folkblad - 22 maj 14 kl. 20:10

[PLUS] Tiggare slog annan tiggare

En tiggare från Rumänien har åtalats för att ha misshandlat en kvinnlig landsman..

BT - 20 mar 14 kl. 07:52

Missnöje efter M:s utspel om att neka utländska tiggare sovplats

Ännu en grupp tiggare är på väg mot Borås. Samtidigt väcks frågan om de ska ha rätt att bo på härbärget. – Jag är missnöjd med Moderaternas initiativ i den här frågan, säger Else-Marie Lindgren (KD) i sociala omsorgsnämnden.

Sydsvenskan - 05 jul 14 kl. 18:48

Attacker mot tiggare väntas bli fler

Att tiggare misshandlas, anklagas för brott eller hotas väntas bli allt vanligare. I fredags misshandlades en tiggare i Umeå efter ett bråk med andra tiggare..

Västerbottens Folkblad - 22 maj 14 kl. 19:23

Kvinnlig tiggare slogs medvetslös av annan tiggare

En kvinnlig tiggare har blivit misshandlad, uppger polisen. Kvinnan befan sig på Rådhustorget. Där ska hon ha blivit slagen medvetslös av en annan tiggare.

GT - 10 dec 13 kl. 10:38

Kommun lägger ner tältläger - "Ohållbart"

Borås kommun har beslutat att ett tältläger där ett 70-tal personer bor ska stängas, rapporterar TV4 Nyheterna Borås. De som bor i lägret kommer att erbjudas gratis hemresa..

Fler nyheter från BT

BT - 45 minuter sedan

Hydria Invest förvärvar Skövdeföretag

VA Teknik, som ingår i Hydria Invest, förvärvar Skövdeföretaget Mellegård & Naij. Det uppköpta företaget tillverkar mekanisk utrustning för vattenrening och avfallshantering. Siktet är inställt på exportmarknaden.

BT - 30 minuter sedan

Här är vinnarna i Alliansens budget..

Personalen på Byttorpsklint är lättade. Med en rödgrön budget hade man förberett sig på det värsta. – Då hade nog våra dagar varit räknade, säger verksamhetschefen David Clifford.

BT - 15 minuter sedan

...och här är förlorarna

Färre heltidstjänster och en begränsad insyn i äldreomsorgen. Det blir två stora förluster för Borås enligt Kommunals ordförande Lena Eksberg. – Det här förhindrar arbetet med en fortsatt satsning på personalen.

BT - 1 timme sedan

Trio blir delägare i Norrby Trä

XL-Bygg Norrby Trä plockar in nya delägare med tanken att de senare ska ta över företaget. Det handlar om säljarna Sören Fredriksson, Henrik Sporre och Henrik Axelsson. – Tanken är att de ska kunna ta över när vi sedan gör generationsskifte, säger nuvarande majoritetsägaren och vd:n, Björn Peterson.

BT - 2 timmar sedan

Skar upp kapell - tre begärs häktade

Tre män som anhållits i Borås misstänks för godsstölder i både Sverige och Norge, där kapell skurits upp på lastbilar som stått parkerade. De greps efter en kapellskärning vid Kyllaredsmotet och kommer att begäras häktade. – De har kört omkring i två bilar som hållit kontakt med varandra och agerat rätt så proffsigt, säger kriminalinspektör Hans Andrén vid Boråspolisen.

BT - 2 timmar sedan

Efter lång tystnad - nu svarar Silfverklinga om maktläget

Patric Silfverklinga, gruppledare i SD Borås, har länge vägrat svara på frågor från BT. Nu ger han svar om maktläget i Borås, svenskhet och partiets allt tydligare framlyfta nationalism. Vad är din kommentar till beskedet att de rödgröna kommer att lämna ifrån sig den politiska makten?

BT - 2 timmar sedan

Seglande förebilder prisades

10 000 kronor har Ulricehamns kappseglingssällskap fått för att de är goda förebilder. Det är tredje året i rad som Länsförsäkringar Älvsborg delar ut stipendier till föreningar som är lovande förebilder för andra. Årets pris går i Ulricehamns till Ulricehamns kappseglingssällskap och ungdomsledarna där.

BT - 3 timmar sedan

Fler ska jobba med att ta emot ensamkommande barn

Kommunen inrättar sex nya tjänster för att kunna ta emot fler ensamkommande barn. Det handlar om en familjehemssekreterare, en socialsekreterare som ska göra barnutredningar för att omhändertagandet ska bli så bra som möjligt och om en assistent som ska ge administrativt stöd. – Den personen ska bevaka så att vi får tillbaka rätt pengar från Migrationsverket.

BT - 3 timmar sedan

Löfven högst förtroende hos väljare - Romson lägst

En tredjedel av svenskarna, 33 procent, har mycket eller ganska stort förtroende för Stefan Löfven. Han leder över de andra partiledarna på förtroendelistan, tätt följd Annie Lööf på 30 procent och Anna Kinberg Batra på 28 procent, enligt den senaste undersökning av Novus. Minst förtroende har svenskarna för Jimmie Åkesson, 18 procent, och för Åsa Romson, där enbart 13 procent av svenskarna svarar att de har mycket eller stort förtroende för språkröret.

BT - 4 timmar sedan

Nytt supergym öppnar i gamla Textilmuséet

Tre våningar och över 3 000 kvadratmeter. I början på nästa år öppnar ett nytt jättegym i gamla Textilmuséet. – Vi har döpt anläggningen till Arena fitness.

Dela artikeln

199 Delningar
| DelaNyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Nyhetspressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.
Faktaruta

Låneinstitut


Ett låneinstitut är en bank eller ett annat finansiellt institut som lånar ut pengar. De tjänar pengar på skillnaden i ränta som dom lånar pengar och sedan lånar ut.
När du lånar pengar vill du givetvis låna till låg ränta. Dessa banker har bland den lägsta räntan:

SEB

Länsförsäkringar


Betalningsanmärkning?

Om du har betalningsanmärkningar kan vissa institut ge dig hyffsade räntor som tex:

Bluestep

Rekommenderat

Om du är aktiv och kommenterar och delar artiklar kommer dina favoriter upp här:
Om oss

Nyhetspressen är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Nyhetspressen.se besöks mer än 100000 gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.