Nyheter 24 > Utrikes

Friday, 19 December, 00:03

Nyheter 24 - 03 feb 14 kl. 11:14

Lärare låg med sin 15 år gamla elev – sparkasRelationer med lärare


BODEN. När skolan fick veta om vad som hänt mellan elev och lärare gjorde de en egen utredning och sparkade läraren. Skolan ansåg honom inte längre vara lämplig som lärare.

Förundersökning inleddPolisen är inblandad och en anmälan är gjord angående "sexuellt utnyttjande av person i beroendeställning".
För att åtal ska väckas behöver åklagaren bevisa att mannen utnyttjat sin ställning för att förmå flickan till sexuella handlingar.
Läs mer på Nyheter 24


Läs mer om:
Boden

Dela artikeln

0 Delningar
| Dela


Kommentera gärna

Liknande nyheter

Taggar: Lärare, lågmed sin 15 , år, gamla, elev, sparkasRelationer, med lärare
DalaDemokraten - 01 jun 14 kl. 11:07

MC-förare axelskadad

Vid 15-tiden i lördags kom larm om att en motorcykelförare kört omkull och skadat sig. Platsen var enskild väg norr om gamla GP-verket i västra Grängesberg. Föraren hade ådragit sig en axelskada och fick åka med ambulans till sjukvård..

SVT - 28 feb 14 kl. 16:25

Sir Alex hyllar agande lärare

Man Uniteds förre legendariske tränare Sir Alex Ferguson, 72, hyllar sin gamla skollärare, som pryglade honom med ett skärp då han varit uppstudsig..

Resume - 15 aug 14 kl. 12:32

Björklund hyllar sin lärare

Folkpartiledaren Jan Björklund hyllar sin gamla lärare i partiets nya reklamfilm. Byrån bakom är INGO. .

Expressen - 27 feb 14 kl. 13:53

Åkesson ställs mot sin tidigare lärare i debatt

När Jimmie Åkesson intervjuades i "Nyfiken på partiledaren" berättade han om de hotfulla invandrargäng som under hans uppväxt format hans syn på invandring. Men skolkamrater och lärare menar att hans ord är ren lögn. På torsdagskvällen möts partiledaren och hans gamla lärare Per Nilsson i "Debatt" i SVT..

Västerbottens Folkblad - 11 dec 14 kl. 10:32

Rekrytering en viktig framtidsfråga för Skellefteås skolor

Det behövs fler förskolelärare, speciallärare/specialpedagoger, lärare i moderna språk, lärare i trä/metallslöjd, samt lärare i matematik/no-ämnen och teknik. Rekryteringsbehovet i Skellefteå på grund av beräknade pensionsavgångar 2015-2016 är bland annat 17 förskolelärare och åtta specialpedagoger/speciallärare. Barn och grundskolenämnden har ett mål på att ha två tredjedelar förskolelärare och en tredjedel barnskötare i barngrupperna i förskolan.

SVT - 30 sep 14 kl. 22:30

Lärare om omklippta Pippi-filmen: Barn saknar rätt förförståelse

SVT har beslutat att klippa bort kränkande inslag ur nyutgåvan av tv-serien om Pippi Långstrump. Omklippningen har skapat rubriker även utomlands, och åsikterna om huruvida det är rätt eller fel att  ändra i gamla filmer och gamla böcker går isär..

Sydsvenskan - 22 okt 14 kl. 04:00

Lärarbesök i klassrum bästa fortbildningen

Det är fler lärare än vanligt i klassrummet den här fredagsmorgonen hos klass 6 på Ängsdals skolor i Bunkeflo, Malmö.
– Som ni vet kör vi ett projekt här med oss lärare, att vi ska lära av varandra och bli bättre lärare. Därför är Malin här idag, hon ska kolla mig, förklarar deras lärare Lars Strindelius..

DI - 09 dec 14 kl. 09:49

Arbetsbarometer: Här finns jobben

Sjuksköterskebristen fortsätter, liksom bristen på förskollärare, speciallärare, fritidspedagoger och lärare i matematik och NO. I år rapporterar arbetsgivarna även att det saknas tandsköterskeutbildade och lärare för grundskolans tidiga år. Det skriver SCB i sin Arbetskraftsbarometer för 2014..

Nyan - Igår: 12:02

SoS firar 40 med öppet hus

Samhälleliga och sociala programmet, SoS, vid Ålands yrkesgymnasium firar 40 år sedan starten och bjuder in till öppet hus i morgon, torsdag.
– Vi välkomnar alla gamla studerande och lärare och övriga som haft koppling till Samhälleliga och sociala programmet, säger läraren Lotta Nordberg.
Under Öppna huset kan man även se en mindre utställning som gjorts av programmets nuvarande studerande.

Nya Wermlands Tidningen - 25 sep 14 kl. 21:05

Skolverket slår larm – många obehöriga lärare

Var tredje lärare i grundskolan och varannan lärare på gymnasiet saknar behörighet i de ämnen de undervisar i. – Svenska skolan står och faller med tillgången till kompetenta lärare, säger Skolverkets generaldirektör Anna Ekström..

Fler nyheter från Nyheter 24

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Fetma ska räknas som ett handikapp – enligt nytt beslut från EU

En dansk förskolelärare anmälde sin arbetsgivare eftersom han menade att han fått sparken för att han varit för fet. Bland annat menade förskolan att mannen, som vägde 160 kilo, var för överviktig för att kunna böja sig ned och knyta barnens skor, något som mannen hävdade inte var sant. – Jag tycker inte att det är okej att avskeda någon bara för att man är fet, säger mannen till BBC.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Skola kränkte blind pojke med grovt straff – ersatte hans käpp med en poolleksak

Föräldrar till en elev på Gracemor Elementary School i Kansas City rasar nu mot bestraffningen mot deras son, rapporterar Fox.Sonen, åttaårige Dakota Nafzinger, föddes utan ögon. – De sa att jag skulle få ha den under de närmaste två veckorna, säger Dakota, som bär poolleksaken i ett snöre runt handleden.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Donken porrchockade kunderna – visade vuxenfilm i matsalen

SCHWEIZ. Kunderna på Mcdonalds i  oväntad överraskning. Restaurangen bjöd oavsiktligt kunderna på porr, skriver New York PostLÄS MER: "Hemlös" försöker stjäla mat – resultatet är otroligt vackert Den tyska kanalen som var på och som vanligtvis brukar sända sport hade bytt över till porr, något som inte de anställda på McDonalds hade koll på.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

7 fakta som visar vardagen för många av världens barn

1. Miljontals fast i konflikter Cirka 230 miljoner barn lever i länder och regioner som är påverkade av väpnade konflikter. Av dem är 15 miljoner barn fast i konflikter i Centralafrikanska Republiken, Irak, Södra Sudan, Syrien, Ukraina och Palestina.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Polisen flög över pool med en osmaklig botten

På poolens botten kunde de se ett jättestort hakkors. 

.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Upploppen i USA – det här har hänt

Det här är vad som hänt: LÄS MER:   9 augusti 2014 Den obeväpnade 18-åringen Michael Brown är tillsammans med en vän på väg hem när han skjuts ihjäl av polis. Dagen efter utbryter både kravaller och fredliga protester i Browns hemstad Ferguson. De protesterande menar att Brown sköts på grund av sin hudfärg.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Ammade bebis på hotell – täcktes över med servett

STORBRITANNIEN. Lou Burns, 35, befann sig på hotellet Claridge tillsammans med sin mamma och syster när hon ombads att täcka för bröstet medan hon ammade sin tolv veckor gamla dotter, skriver London Evening Standard.
Burns började gråta när personalen bad henne att täcka för bröstet för att undvika att andra gäster blev "stötta".

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Kvinna tog med gris ombord flygplan som känslomässigt stöd

Så resonerade möjligen den kvinna som i onsdags blev avslängd från ett plan för att ha tagit med sig en livs levande gris ombord på flygningen till Connecticut.

Trodde det var en stor väska

En av passagerarna, Jonathan Skolnik, professor vid University of Massachusetts Amherst, berättade för ABC News att han först misstog grisen för en duffel bag. Först när kvinnan kom närmre förstod han vad det var han faktiskt såg.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Supermodellen ses som ett sexobjekt – är bara 9 år gammal

MOSKVA. Kristina Pimenova har kallats en av världens vackraste flickor, och har arbetat som modell sedan hon var tre år gammal. Nu vid nio års ålder är hon redan en veteran på catwalken.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Poliser blev vettskrämda av banan – grep ung man

USA. Nathan Channing skulle skoja till det lite med ett par poliser och bestämde sig för att vifta lite med en banan mot dem, skriver NY Daily News.
Det visade sig vara ett fruktlöst misstag.

Dela artikeln

0 Delningar
| DelaNyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Nyhetspressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.
Faktaruta

Låneinstitut


Ett låneinstitut är en bank eller ett annat finansiellt institut som lånar ut pengar. De tjänar pengar på skillnaden i ränta som dom lånar pengar och sedan lånar ut.
När du lånar pengar vill du givetvis låna till låg ränta. Dessa banker har bland den lägsta räntan:

SEB

Länsförsäkringar


Betalningsanmärkning?

Om du har betalningsanmärkningar kan vissa institut ge dig hyffsade räntor som tex:

Bluestep

Rekommenderat

Om du är aktiv och kommenterar och delar artiklar kommer dina favoriter upp här:
Om oss

Nyhetspressen är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Nyhetspressen.se besöks mer än 100000 gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.