Nyheter 24 > Utrikes

Wednesday, 28 January, 23:11

Nyheter 24 - 03 feb 14 kl. 11:14

Lärare låg med sin 15 år gamla elev – sparkasRelationer med lärare


BODEN. När skolan fick veta om vad som hänt mellan elev och lärare gjorde de en egen utredning och sparkade läraren. Skolan ansåg honom inte längre vara lämplig som lärare.

Förundersökning inleddPolisen är inblandad och en anmälan är gjord angående "sexuellt utnyttjande av person i beroendeställning".
För att åtal ska väckas behöver åklagaren bevisa att mannen utnyttjat sin ställning för att förmå flickan till sexuella handlingar.
Läs mer på Nyheter 24


Läs mer om:
Boden

Dela artikeln

0 Delningar
| Dela


Kommentera gärna

Liknande nyheter

Taggar: Lärare, lågmed sin 15 , år, gamla, elev, sparkasRelationer, med lärare
DalaDemokraten - 01 jun 14 kl. 11:07

MC-förare axelskadad

Vid 15-tiden i lördags kom larm om att en motorcykelförare kört omkull och skadat sig. Platsen var enskild väg norr om gamla GP-verket i västra Grängesberg. Föraren hade ådragit sig en axelskada och fick åka med ambulans till sjukvård..

SVT - 28 feb 14 kl. 16:25

Sir Alex hyllar agande lärare

Man Uniteds förre legendariske tränare Sir Alex Ferguson, 72, hyllar sin gamla skollärare, som pryglade honom med ett skärp då han varit uppstudsig..

Resume - 15 aug 14 kl. 12:32

Björklund hyllar sin lärare

Folkpartiledaren Jan Björklund hyllar sin gamla lärare i partiets nya reklamfilm. Byrån bakom är INGO. .

Expressen - 27 feb 14 kl. 13:53

Åkesson ställs mot sin tidigare lärare i debatt

När Jimmie Åkesson intervjuades i "Nyfiken på partiledaren" berättade han om de hotfulla invandrargäng som under hans uppväxt format hans syn på invandring. Men skolkamrater och lärare menar att hans ord är ren lögn. På torsdagskvällen möts partiledaren och hans gamla lärare Per Nilsson i "Debatt" i SVT..

Västerbottens Folkblad - 11 dec 14 kl. 10:32

Rekrytering en viktig framtidsfråga för Skellefteås skolor

Det behövs fler förskolelärare, speciallärare/specialpedagoger, lärare i moderna språk, lärare i trä/metallslöjd, samt lärare i matematik/no-ämnen och teknik. Rekryteringsbehovet i Skellefteå på grund av beräknade pensionsavgångar 2015-2016 är bland annat 17 förskolelärare och åtta specialpedagoger/speciallärare. Barn och grundskolenämnden har ett mål på att ha två tredjedelar förskolelärare och en tredjedel barnskötare i barngrupperna i förskolan.

SVT - 30 sep 14 kl. 22:30

Lärare om omklippta Pippi-filmen: Barn saknar rätt förförståelse

SVT har beslutat att klippa bort kränkande inslag ur nyutgåvan av tv-serien om Pippi Långstrump. Omklippningen har skapat rubriker även utomlands, och åsikterna om huruvida det är rätt eller fel att  ändra i gamla filmer och gamla böcker går isär..

Affärsvärlden - 29 dec 14 kl. 11:37

Rika föräldrar anlitar privatlärare till 3-åringar

Ängsligheten bland de förmögna brittiska föräldrarna är stora över att få in sina barn på ”rätt” skola. Det har gjort att privatlärare anlitats redan när barnen är tre år gamla för att förbereda dem för inträdesproven , skriver CNBC..

YLE - 06 jan 15 kl. 17:34

Åldersgräns för Formel 1-förare

Formel 1-förarna måste i fortsättningen vara minst 18 år gamla för att få köra i Formel 1-serien. I år är en av förararna endast 17 år gammal. FIA har beslutat att från och med säsongen 2016 måste alla förare i Formel 1-serien vara 18 år eller äldre.

Sydsvenskan - 22 okt 14 kl. 04:00

Lärarbesök i klassrum bästa fortbildningen

Det är fler lärare än vanligt i klassrummet den här fredagsmorgonen hos klass 6 på Ängsdals skolor i Bunkeflo, Malmö.
– Som ni vet kör vi ett projekt här med oss lärare, att vi ska lära av varandra och bli bättre lärare. Därför är Malin här idag, hon ska kolla mig, förklarar deras lärare Lars Strindelius..

DI - 09 dec 14 kl. 09:49

Arbetsbarometer: Här finns jobben

Sjuksköterskebristen fortsätter, liksom bristen på förskollärare, speciallärare, fritidspedagoger och lärare i matematik och NO. I år rapporterar arbetsgivarna även att det saknas tandsköterskeutbildade och lärare för grundskolans tidiga år. Det skriver SCB i sin Arbetskraftsbarometer för 2014..

Fler nyheter från Nyheter 24

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Vad är det här mystiska ljusskenet?

ENGLAND. George Taylor var ute med sin hund i Rendelshamskogen den 26 januari, när han plötsligt fick syn på någonting ovanligt, skriver brittiska Metro. Tre ljusklot färdades över himlen, samtidigt som en helikopter flög under.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Så här har idealen för kvinnokroppen sett ut de senaste 3000 åren

Sajten Buzzfeed har sammanfattat hur kroppsidealen för kvinnor har förändrats under de senaste 3000 åren, från de gamla grekerna som var fokuserade på den manliga kroppen, till timglas-idealet idag. 1. Gamla Egypten 1292 – 1069 f.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Expert: De som inte ligger äter mer

Mycket vill ha mer Det största problemet är om du är van vid att ha sex regelbundet men sedan slutar, till exempel om du har en partner och sedan blir singel. – Om du plötsligt slutar ha sex kommer din kropp att känna bristen och därför leta efter andra sätt att fylla behovet på, det är så lätt att försöka fylla tomrummet med mat, säger La Flamme.  – Det är en väldigt viktig del av att gå ner i vikt - att omfamna din sensualitet lika väl som din sexualitet.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Är du yngst i familjen? – då kommer du älska att läsa det här

LÄS MER: Den här brorsan vet vad syskon behöverAv de yngsta syskonen uppgav 46 procent att de tycker att de själva är roligare än sina syskon. Samma siffra hos de äldsta var 36 procent.  Äldre mer framgångsrikaForskarna som ligger bakom studien menar dock att ålder och familjeförhållanden även kan påverka resultatet.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Skulle ta selfie – kördes över av tåg

INDIEN. De tre männen körde bil till Taj Mahal i måndags när den tragiska olyckan inträffade, rapporterar The Telegraph. De hade tagit en paus vid vägkanten när de såg ett tåg komma åkande på det närliggande tågspåret.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Islamofobisk reklam "trollas" av superhjälte

USA. De senaste dagarna har San Franciscos bussar varit täcka med annonser med islamofobiskt innehåll, skriver Good.LÄS MER: Den här gripande reklamen hyllas – se den så förstår du I reklamerna har muslimer bland annat jämförts med nazister.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Klippet som visar den verkliga bilden av kvinnor som tränar

"This girl can" är kampanjen som syftar till att berätta den verkliga historien om kvinnor som tränar, genom att använda bilder som är raka motsatsen till de idealiserade och stiliserade bilderna av kvinnor som vi annars är vana att se på. LÄS MER: Ellen Bergström: "Jag vill visa dem att det är okej att ha små bröst" Det är den brittiska organisationen Sport England som ligger bakom kampanjen och vill att den ska inspirera kvinnor att röra sig mer oavsett kroppsform eller förmåga.  Vill uppmuntra Idén föddes efter att en undersökning visat att 75 procent av brittiska kvinnor vill vara mer aktiva men inte vågar, på grund av oron att bedömas för att vara fel storlek, eller inte vara tillräckligt skickliga.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Han räddades från förintelsen – träffar sin befriare 70 år senare

"Jag har velat göra det här i 70 år. Jag älskar dig så mycket." Det sa Joshua Kaufman, 87, till Daniel Gillespie, 89, när de träffades i Huntington Beach i Kalifornien i december, skriver engelska Metro.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Försäljningen rasar – Barbie säljer dåligt

USA. Det verkar som att folk börjar bli allt mer trötta på Barbiedockan för försäljningsmässigt har det inte gått bra.LÄS MER: Nu har Barbie fått acne Leksaksföretaget Mattels nettovinst har nämligen minskat med 59 procent under 2014 års tre sista månader, skriver DI.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Nu kan du köpa garanterat fint väder

FRANKRIKE. Det är det franska företaget Oliver’s Travels som påstår sig kunna ordna fint väder åt sina kunder. Genom att flyga ovanför moln och strö ut små silverpartiklar ska molnen att lösas upp och försvinna, skriver brittiska Metro.

Dela artikeln

0 Delningar
| DelaNyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Nyhetspressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.
Faktaruta

Låneinstitut


Ett låneinstitut är en bank eller ett annat finansiellt institut som lånar ut pengar. De tjänar pengar på skillnaden i ränta som dom lånar pengar och sedan lånar ut.
När du lånar pengar vill du givetvis låna till låg ränta. Dessa banker har bland den lägsta räntan:

SEB

Länsförsäkringar


Betalningsanmärkning?

Om du har betalningsanmärkningar kan vissa institut ge dig hyffsade räntor som tex:

Bluestep

Rekommenderat

Om du är aktiv och kommenterar och delar artiklar kommer dina favoriter upp här:
Om oss

Nyhetspressen är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Nyhetspressen.se besöks mer än 100000 gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.