Nyheter 24 > Utrikes

Sunday, 19 April, 16:06

Nyheter 24 - 03 feb 14 kl. 11:14

Lärare låg med sin 15 år gamla elev – sparkasRelationer med lärare


BODEN. När skolan fick veta om vad som hänt mellan elev och lärare gjorde de en egen utredning och sparkade läraren. Skolan ansåg honom inte längre vara lämplig som lärare.

Förundersökning inleddPolisen är inblandad och en anmälan är gjord angående "sexuellt utnyttjande av person i beroendeställning".
För att åtal ska väckas behöver åklagaren bevisa att mannen utnyttjat sin ställning för att förmå flickan till sexuella handlingar.
Läs mer på Nyheter 24


Läs mer om:
Boden

Dela artikeln

0 Delningar
| Dela


Kommentera gärna

Liknande nyheter

Taggar: Lärare, lågmed sin 15 , år, gamla, elev, sparkasRelationer, med lärare
DalaDemokraten - 01 jun 14 kl. 11:07

MC-förare axelskadad

Vid 15-tiden i lördags kom larm om att en motorcykelförare kört omkull och skadat sig. Platsen var enskild väg norr om gamla GP-verket i västra Grängesberg. Föraren hade ådragit sig en axelskada och fick åka med ambulans till sjukvård..

SVT - 28 feb 14 kl. 16:25

Sir Alex hyllar agande lärare

Man Uniteds förre legendariske tränare Sir Alex Ferguson, 72, hyllar sin gamla skollärare, som pryglade honom med ett skärp då han varit uppstudsig..

Resume - 15 aug 14 kl. 12:32

Björklund hyllar sin lärare

Folkpartiledaren Jan Björklund hyllar sin gamla lärare i partiets nya reklamfilm. Byrån bakom är INGO. .

Expressen - 27 feb 14 kl. 13:53

Åkesson ställs mot sin tidigare lärare i debatt

När Jimmie Åkesson intervjuades i "Nyfiken på partiledaren" berättade han om de hotfulla invandrargäng som under hans uppväxt format hans syn på invandring. Men skolkamrater och lärare menar att hans ord är ren lögn. På torsdagskvällen möts partiledaren och hans gamla lärare Per Nilsson i "Debatt" i SVT..

Västerbottens Folkblad - 11 dec 14 kl. 10:32

Rekrytering en viktig framtidsfråga för Skellefteås skolor

Det behövs fler förskolelärare, speciallärare/specialpedagoger, lärare i moderna språk, lärare i trä/metallslöjd, samt lärare i matematik/no-ämnen och teknik. Rekryteringsbehovet i Skellefteå på grund av beräknade pensionsavgångar 2015-2016 är bland annat 17 förskolelärare och åtta specialpedagoger/speciallärare. Barn och grundskolenämnden har ett mål på att ha två tredjedelar förskolelärare och en tredjedel barnskötare i barngrupperna i förskolan.

SVT - 30 sep 14 kl. 22:30

Lärare om omklippta Pippi-filmen: Barn saknar rätt förförståelse

SVT har beslutat att klippa bort kränkande inslag ur nyutgåvan av tv-serien om Pippi Långstrump. Omklippningen har skapat rubriker även utomlands, och åsikterna om huruvida det är rätt eller fel att  ändra i gamla filmer och gamla böcker går isär..

Affärsvärlden - 29 dec 14 kl. 11:37

Rika föräldrar anlitar privatlärare till 3-åringar

Ängsligheten bland de förmögna brittiska föräldrarna är stora över att få in sina barn på ”rätt” skola. Det har gjort att privatlärare anlitats redan när barnen är tre år gamla för att förbereda dem för inträdesproven , skriver CNBC..

YLE - 06 jan 15 kl. 17:34

Åldersgräns för Formel 1-förare

Formel 1-förarna måste i fortsättningen vara minst 18 år gamla för att få köra i Formel 1-serien. I år är en av förararna endast 17 år gammal. FIA har beslutat att från och med säsongen 2016 måste alla förare i Formel 1-serien vara 18 år eller äldre.

Sydsvenskan - 22 okt 14 kl. 04:00

Lärarbesök i klassrum bästa fortbildningen

Det är fler lärare än vanligt i klassrummet den här fredagsmorgonen hos klass 6 på Ängsdals skolor i Bunkeflo, Malmö.
– Som ni vet kör vi ett projekt här med oss lärare, att vi ska lära av varandra och bli bättre lärare. Därför är Malin här idag, hon ska kolla mig, förklarar deras lärare Lars Strindelius..

Nyan - 17 dec 14 kl. 12:02

SoS firar 40 med öppet hus

Samhälleliga och sociala programmet, SoS, vid Ålands yrkesgymnasium firar 40 år sedan starten och bjuder in till öppet hus i morgon, torsdag.
– Vi välkomnar alla gamla studerande och lärare och övriga som haft koppling till Samhälleliga och sociala programmet, säger läraren Lotta Nordberg.
Under Öppna huset kan man även se en mindre utställning som gjorts av programmets nuvarande studerande.

Fler nyheter från Nyheter 24

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Båtkatastrof - 700 flyktingar tros ha dött

Det var i natt strax efter tolv som en flyktingbåt med 700 människor ombord kapsejsade utanför ön Lampedusa i Italien. Hittills har bara 28 personer räddats, men en stor räddningsinsats är på väg ut, rapporterar BBC. Joseph Muscat, Maltas premiärminister skriver på twitter att många befaras döda och enligt nyhetsbyrån AFP befaras runt 700 flyktingar ha dött.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Barnens lappar till sin lärare kommer krossa ditt hjärta

Kyle Schwartz är lågstadieläraren som kom på en briljant men enkel plan för att kunna förstå mer av sina studenters vardag. Hon frågade dem helt enkelt vad de önskade att hon visste om dem. Svaren från eleverna, som mestadels kommer från fattiga familjer, öppnade verkligen Kyles ögon för hur tuffa liv många av hennes elever lever.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Här förklarar Hunger Games-stjärnan cultural appropriation så att alla fattar

Amandla Stenberg kanske du främst känner igen som Rue från första Hunger games-filmen. I dag har hon hunnit fylla 16 år och har som skolarbete gjort en video där hon förklarar cultural appropriation. Videon har fått spridning och alla som inte har fattat vad kulturell appropiering är borde se den.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Emily blev avstängd från skolan - hade fel hårfärg

Studenten Emily Reay har haft samma hårfärg i tre år, något som aldrig har orsakat problem tidigare. Därför var det ett oväntat besked som mötte henne när hon började skolan igen efter påsklovet, skriver The Telegraph.
Bildkälla: TTLÄS MER: Ny forskning visar att rödhåriga är smartareHon blev beordrad av skolan att färga sitt hår, det ansågs nämligen vara en opassande färg av lärarna på Trinity School i Carlisle i England.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Kollektivtrafiken är fylld av sexister – här är videon som ska få fler att våga anmäla

Brittiska transportpolisen har släppt en ny video som ska få londonbor att våga rapportera sexuella trakasserier. Videon, döpt till Report to Stop it, visar en kvinna som utsätts för sexuella trakasserier av en man på tunnelbanan.
Bildkälla: Faksimil Youtube Hon försöker diskret att undvika honom, men han följer efter.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Här mejar polismannen ned misstänkt brottsling med bil

Det chockerande klippet filmat av en dash cam, en kamera som sitter på bilar, släpptes nyligen av polisen i Arizona.Klippet visar en polisbil som kör in i en påstådd beväpnad misstänkt som enligt polisen hade begått en rad brott under den dagen.Den misstänkte, Mario Valencia, är enligt polisen misstänkt för att ha rånat en Seven Eleven-butik, brutit sig in i en kyrka och startat en mordbrand, invaderat ett hem, stulit en bil och stulit vapen från en butik samt avfyrat flera skott i närheten av butiken.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

​Kvinnlig jägare får dödshot efter att hon poserat med död giraff

Hon poserar vid en nydödad giraff, och hon är jätteglad.
Det är inte omvärlden. Rebecca Francis, bland annat känd för att ha medverkat i amerikanska tv-shower om jakt, har mottagit mängder av dödshot efter att bilden på henne och den döda giraffen uppmärksammats av komikern Ricky Gervais.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Gira blev utnyttjad som sexslav som 13-åring – fem år senare slår hon tillbaka mot männen

En dag när Gira var på väg till skolan kidnappades hon av en pojke på motorcykel, fyra år senare har SVT träffat flickan. Gira var bara 13 år när hon kidnappades, och under flera månader hölls hon som sexslav av olika män, som när de var klara med Gira såldes henne vidare till nästa. Till slut räddades hon av polisen, men hennes kamp slutade inte där.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Mannen som brutalt knockade treåring till marken är gripen

Ett klipp som visar hur en man misshandlar en treårig pojke skapade stort raseri när det började spridas på nätet under förra veckan. Filmsnutten kommer från en övervakningskamera i en butik i Bakersfield, Kalifornien. Mannen jagar i fatt pojken inne i butiken och ger honom ett kraftigt knytnävsslag i ansiktet.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Kan du lösa det här knepiga matteproblemet?

I internationella mätningar hamnar Singapore ofta i topp när det gäller barns mattekunskaper. Och det kan kanske förstås när man ser den här frågan. Skolsystemet i det lilla asiatiska landet har fått en hel del kritik för att de höga ambitionerna pressar barnen för hårt, vilket i många fall leder till stressymptom.

Dela artikeln

0 Delningar
| DelaNyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Nyhetspressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.
Faktaruta

Låneinstitut


Ett låneinstitut är en bank eller ett annat finansiellt institut som lånar ut pengar. De tjänar pengar på skillnaden i ränta som dom lånar pengar och sedan lånar ut.
När du lånar pengar vill du givetvis låna till låg ränta. Dessa banker har bland den lägsta räntan:

SEB

Länsförsäkringar


Betalningsanmärkning?

Om du har betalningsanmärkningar kan vissa institut ge dig hyffsade räntor som tex:

Bluestep

Rekommenderat

Om du är aktiv och kommenterar och delar artiklar kommer dina favoriter upp här:
Om oss

Nyhetspressen är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Nyhetspressen.se besöks mer än 100000 gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.