Barometern > Nyheter

Friday, 25 July, 03:33

Barometern - 08 feb 14 kl. 09:14

Egen matematik

Hur ska Socialdemokraterna få balans mellan utgifter och inkomster i vårens budget? Frågetecknen blir allt fler.
Att det finns stora hål i Socialdemokraternas budget står dock klart. De jobbskatteavdrag som trätt i kraft kostar tolv miljarder kronor, pengar som inte fanns reserverade i det stora oppositionspartiets höstbudget. Det är mot den bakgrunden som partiet börjat att tona ner tidigare dyra löften.
Läs mer på Barometern Bilden delad av Barometern via deras RSS-flöde och visas på deras server.Läs mer om:
Socialdemokraterna, Socialdemokraternas, Magdalena Andersson, Stefan Löfvens, SVT Nyheter, Anderssons, Löfven, OECD, SCR, Anders Borg, Metallordförande, Stefan Löfven, Moderaterna, Tunström

Dela artikeln

0 Delningar
| Dela


Kommentera gärna

Liknande nyheter

Taggar: Egen, matematik
Regeringen - 31 mar 14 kl. 14:46

Förslag om mer matematik i högstadiet

Regeringen vill öka undervisningstiden i matematik med en timme i veckan för alla elever i högstadiet från och med höstterminen 2016. Duktiga lärare kombinerat med utökad undervisningstid gör att fler elever får större möjligheter att klara kunskapskraven i matematik. Satsningen är fullt finansierad och kostar årligen 490 miljoner kronor.

NT - 31 mar 14 kl. 14:27

Matematik förs in i vardagen

Skogen är full av matematik. Räkna och mäta, hoppa och kolla. Det finns massor av saker som lockar fantasin hos stora och små..

Skånskan - 21 apr 14 kl. 23:30

Regeringens egen matematik

Regeringen har fått skarp kritik för att man har skurit ned på antalet högskoleplatser trots ett rekordstort söktryck..

Kristianstadsbladet - 30 mar 14 kl. 20:09

Mer matte på högstadiet


Ytterligare en timme matematik i veckan för högstadieeleverna från och med höstterminen 2016. Det är en av regeringens kommande åtgärder för att slå mot sjunkande skolresultat, rapporterar SVT Nyheter.Satsningen kommer att kosta 490 miljoner kronor per år.

BT - 30 mar 14 kl. 20:09

Mer matte på högstadiet

Ytterligare en timme matematik i veckan för högstadieeleverna från och med höstterminen 2016. Det är en av regeringens kommande åtgärder för att slå mot sjunkande skolresultat, rapporterar SVT Nyheter. Satsningen kommer att kosta 490 miljoner kronor per år.

Kristianstadsbladet - 02 mar 14 kl. 01:31

25 000 i examenspremie per ämne


Studenter som tar examen som ämneslärare i matematik, fysik, kemi, biologi och teknik ska belönas med en premie på 25 000 kronor per ämne.Det föreslår utbildningsminister Jan Björklund i en debattartikel i Dagens Nyheter, för att råda bot på den skriande bristen på lärare i dessa ämnen.Han vill även utöka antalet utbildningsplatser för matematik- och NO-lärare, samt bilda ett snabbspår för forskare som vill vidareutbilda sig till lektorer..

SvD - 04 jun 14 kl. 16:45

Forskare: Lita helt och hållet på Pisa

Många elever med högsta betyg i matematik var skoltrötta och struntade i att göra bra ifrån sig på det ”oviktiga” och icke betygsgrundande Pisa-testet i matematik, visar en stor granskning som DN har gjort. Det har lyft frågan om Pisa-resultaten är missvisande, men det anser inte utbildningsforskaren Christian Bennet: – Jag tror man ska lita helt och hållet på Pisa och ta raset på väldigt stort allvar..

Västerbottens Folkblad - 06 feb 14 kl. 12:57

Lärarna gillar lyftet

Lärarna ger tummen upp till med statens satsning på matematik, enligt en undersökning från Lärarnas Riksförbund som presenterades på Matematikbiennalen i Umeå. Ny undersökning från Lärarnas Riksförbund visar att lärarna är mycket positiva till de statliga satsningarna när det gäller fortbildning i matematik. – Men samtidigt har lärarna ännu inte sett något större intresse från [...

YLE - 09 apr 14 kl. 08:41

Matematikern har de roligaste partytricken

Han kallar sig själv för en mattenörd. Matt Parker har en passion för siffror som ingen annan. Efter att ha börjat sin karriär som matematiklärare har Parker nu hittat sitt riktiga kall och kombinerar kärleken till både matematik och humor.

SvD - 23 apr 14 kl. 01:26

Hur ökar vi kunskaperna i matematik?

Fler nyheter från Barometern

Barometern - 4 timmar sedan

Förare skadad i crosscartolycka

En person vårdades ännu sent på torsdagskvällen för skador han ådragit sig vid en olycka med en crosscart tidigare på eftermiddagen.
Enligt de första rapporterna ska han ha voltat med crosscarten, inte svimmat men haft ont mellan skulderblad och bröstkorg.
Det var vid 22.

Barometern - 6 timmar sedan

Scenshow crazy light

Islänningarna i FM Belfast, som börjar med en folktom äng framför sig, lyckas erövra Emmaboda och avslutar med dansparty både på och nedanför scenen. Mycket med hjälp av Alexander Bard-kopian på percussion som bjuder på en bländande scenshow och en ryckig hoppdans iklädd hängsel-kortbyxor och knäskydd. Det är synnerligen underhållande.

Barometern - 5 timmar sedan

Amerikan till Vikings

Nybro Vikings hade två värvningar kvar att göra.
Amerikanen Jack Berger blir den ena.
– Han är annan spelartyp än vad vi har, säger Andreas Holfelt.

Barometern - 5 timmar sedan

Veteranrockare gungade torget

The Refreshments har rockat så länge att de kallar sig en evighetsmaskin. I går gungades det på huvuden på Larmtorget. – Gott folk, vad ska ni få höra nu då?

Barometern - 6 timmar sedan

Scenshow på gränsen till crazy light

Islänningarna i FM Belfast, som börjar med en folktom äng framför sig, lyckas erövra Emmaboda och avslutar med dansparty både på och nedanför scenen. Mycket med hjälp av Alexander Bard-kopian på percussion som bjuder på en bländande scenshow och en ryckig hoppdans iklädd hängsel-kortbyxor och knäskydd. Det är synnerligen underhållande.

Barometern - 7 timmar sedan

Småputtrigt men ljummet

Det är stekhett på Emmabodafestivalens äng när Den Svenska Björnstammen går på scenen på torsdagseftermiddagen. Spelningen blir därefter. Det känns lojt och kanske till och med en aning avslaget.

Barometern - 6 timmar sedan

Brandmän vann kampen

Efter krock och omstart paddlade sig laget från räddningstjänsten till seger i OT-kampens första tävling på årets Hamnfestival. Sju lag deltog i tävlingen där det gällde att paddla en drakbåt så snabbt som möjligt en viss sträcka i hamnen. I finalen fick räddningstjänsten möta IFK Oskarshamn.

Barometern - 7 timmar sedan

Cirkusjätte oroar sig inte för konkurrensen

Olympia och Schollini har redan varit här.
Den 115 år gamla cirkusjätten Cirkus Brazil Jack oroar sig inte för det.
– De är mycket mindre cirkusar och konkurerar inte riktigt med oss, säger cirkusdirektören Trolle Rhodin.

Barometern - 7 timmar sedan

Inga extrema alger i sikte

Trots det varma vädret är algläget i Kalmar-sund okej i nuläget, enligt Catherine Legrand, professor i marin- ekologi på Linnéuniversitetet. Enligt SMHI:s senaste rapporter finns det fortsatt intensiva ytansamlingar med alger främst från Åland mot Ölands norra udde.
– SMHI:s kartor visar bara vad som finns på ytan.

Barometern - 7 timmar sedan

Småputtrigt men för ljummet

Det är stekhett på Emmabodafestivalens äng när Den Svenska Björnstammen går på scenen på torsdagseftermiddagen.
Spelningen blir därefter. Det känns lojt och kanske till och med en aning avslaget.

Dela artikeln

0 Delningar
| DelaNyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Nyhetspressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.
Faktaruta

Låneinstitut


Ett låneinstitut är en bank eller ett annat finansiellt institut som lånar ut pengar. De tjänar pengar på skillnaden i ränta som dom lånar pengar och sedan lånar ut.
När du lånar pengar vill du givetvis låna till låg ränta. Dessa banker har bland den lägsta räntan:

SEB

Länsförsäkringar


Betalningsanmärkning?

Om du har betalningsanmärkningar kan vissa institut ge dig hyffsade räntor som tex:

Bluestep

Rekommenderat

Om du är aktiv och kommenterar och delar artiklar kommer dina favoriter upp här:
Om oss

Nyhetspressen är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Nyhetspressen.se besöks mer än 100000 gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.