Barometern > Nyheter

Saturday, 23 August, 21:48

Barometern - 08 feb 14 kl. 09:14

Egen matematik


Hur ska Socialdemokraterna få balans mellan utgifter och inkomster i vårens budget? Frågetecknen blir allt fler.
Att det finns stora hål i Socialdemokraternas budget står dock klart. De jobbskatteavdrag som trätt i kraft kostar tolv miljarder kronor, pengar som inte fanns reserverade i det stora oppositionspartiets höstbudget. Det är mot den bakgrunden som partiet börjat att tona ner tidigare dyra löften.
Läs mer på Barometern Bilden delad av Barometern via deras RSS-flöde och visas på deras server.


Läs mer om:
Socialdemokraterna, Socialdemokraternas, Magdalena Andersson, Stefan Löfvens, SVT Nyheter, Anderssons, Löfven, OECD, SCR, Anders Borg, Metallordförande, Stefan Löfven, Moderaterna, Tunström

Dela artikeln

0 Delningar
| Dela


Kommentera gärna

Liknande nyheter

Taggar: Egen, matematik
Regeringen - 31 mar 14 kl. 14:46

Förslag om mer matematik i högstadiet

Regeringen vill öka undervisningstiden i matematik med en timme i veckan för alla elever i högstadiet från och med höstterminen 2016. Duktiga lärare kombinerat med utökad undervisningstid gör att fler elever får större möjligheter att klara kunskapskraven i matematik. Satsningen är fullt finansierad och kostar årligen 490 miljoner kronor.

NT - 31 mar 14 kl. 14:27

Matematik förs in i vardagen

Skogen är full av matematik. Räkna och mäta, hoppa och kolla. Det finns massor av saker som lockar fantasin hos stora och små..

Skånskan - 21 apr 14 kl. 23:30

Regeringens egen matematik

Regeringen har fått skarp kritik för att man har skurit ned på antalet högskoleplatser trots ett rekordstort söktryck..

SR - 14 aug 14 kl. 06:00

Kvinna vann prestigefyllt pris i matematik

För första gången har en kvinna fått Fields-priset i matematik: Maryam Mirzhakani, tillsammans med tre andra matematiker..

NSD - 14 aug 14 kl. 10:00

Utforska och upplev matematikens värld

Matematik är att utforska, förklara och lokalisera..

Kristianstadsbladet - 30 mar 14 kl. 20:09

Mer matte på högstadiet


Ytterligare en timme matematik i veckan för högstadieeleverna från och med höstterminen 2016. Det är en av regeringens kommande åtgärder för att slå mot sjunkande skolresultat, rapporterar SVT Nyheter.Satsningen kommer att kosta 490 miljoner kronor per år.

BT - 30 mar 14 kl. 20:09

Mer matte på högstadiet

Ytterligare en timme matematik i veckan för högstadieeleverna från och med höstterminen 2016. Det är en av regeringens kommande åtgärder för att slå mot sjunkande skolresultat, rapporterar SVT Nyheter. Satsningen kommer att kosta 490 miljoner kronor per år.

Kristianstadsbladet - 02 mar 14 kl. 01:31

25 000 i examenspremie per ämne


Studenter som tar examen som ämneslärare i matematik, fysik, kemi, biologi och teknik ska belönas med en premie på 25 000 kronor per ämne.Det föreslår utbildningsminister Jan Björklund i en debattartikel i Dagens Nyheter, för att råda bot på den skriande bristen på lärare i dessa ämnen.Han vill även utöka antalet utbildningsplatser för matematik- och NO-lärare, samt bilda ett snabbspår för forskare som vill vidareutbilda sig till lektorer..

SvD - 04 jun 14 kl. 16:45

Forskare: Lita helt och hållet på Pisa

Många elever med högsta betyg i matematik var skoltrötta och struntade i att göra bra ifrån sig på det ”oviktiga” och icke betygsgrundande Pisa-testet i matematik, visar en stor granskning som DN har gjort. Det har lyft frågan om Pisa-resultaten är missvisande, men det anser inte utbildningsforskaren Christian Bennet: – Jag tror man ska lita helt och hållet på Pisa och ta raset på väldigt stort allvar..

Västerbottens Folkblad - 06 feb 14 kl. 12:57

Lärarna gillar lyftet

Lärarna ger tummen upp till med statens satsning på matematik, enligt en undersökning från Lärarnas Riksförbund som presenterades på Matematikbiennalen i Umeå. Ny undersökning från Lärarnas Riksförbund visar att lärarna är mycket positiva till de statliga satsningarna när det gäller fortbildning i matematik. – Men samtidigt har lärarna ännu inte sett något större intresse från [...

Fler nyheter från Barometern

Barometern - 45 minuter sedan

Pedersen missar kvartsfinal - Holta ansluter

Dackarna har ingen tur med sina förare. Nicki Pedersen, som skadade axeln i fredags är sannolikt borta från tisdagens kvartsfinal mot Indianerna.
Däremot ersätter Rune Holta skadade Krzysztof Buczkowski.

Barometern - 2 timmar sedan

Tio skadade i demonstration i Malmö

Polisen tappade kontrollen över en demonstration mot nazistiska Svenskarnas parti Malmö i dag. Runt tusen demonstranter hade samlats på Limhamnstorget när partiledaren Stefan Jacobsson skulle tala. Tio demonstranter har uppsökt sjukhus, varav fem fördes dit i ambulans med allvarliga skador.

Barometern - 3 timmar sedan

Oavgjort för Madesjö

Förlust i vårmötet.
Oavgjort nu i returen.
– Lörby är ett bra lag, säger Madesjös tränare Anders Sjögren.

Barometern - 3 timmar sedan

Djupt personligt verk inledde stråkkvartettfestivalen

För tredje gången hälsade stråkkvartettfestivalen Long Island String Quartet Festival välkommen till konserter i Resmo kyrka på Öland i helgen. Cellisten Per Nyström tillsammans med Claudia Ajmone-Marsan och Daniel Bard, violin och Pål Solbakk, altviolin, öppnade i fredags kväll tredagarsfestivalen med ett verk av stråkkvartettens fader Joseph Haydn.
Jesu sju sista ord på korset är ett drama där musiken byggts kring de ord Jesus uttalade under sista timmarna på korset.

Barometern - 3 timmar sedan

Femte raka för Lindsdal

Femte raka segern. Lindsdal fortsätter imponera.
– Stabilt, säger tränaren Johan Israelsson.

Barometern - 3 timmar sedan

Bilar på Stortorget

Gamla bilar och gammal musik intog Stortorget under lördagen. Möre Cruisers stod för bilutställningen och Möre Rockers bjöd på klassiska gamla raggarlåtar. Under dagen var det också prisutdelning där besökarna fick rösta på sin favoritbil.

Barometern - 4 timmar sedan

Fem skadade i demonstration i Malmö

Polisen tappade kontrollen över en stor demonstration mot nazistiska Svenskarnas parti Malmö i dag. Runt tusen demonstranter hade samlats på Limhamnstorget när partiledaren Stefan Jacobsson skulle tala. Fem demonstranter ska ha skadats allvarligt och förts bort med ambulans.

Barometern - 4 timmar sedan

Första Berga-förlusten på nio matcher

IFK Bergas förlustfria svit stannade på nio matcher. Laget åkte under lördagen på ett nederlag mot Vimmerby. Hemmalagets ledningsmål föll redan efter fem minuter, då Thomas Borg förvaltade ett långt inkast på bästa sätt.

Barometern - 5 timmar sedan

Flera skadade i motdemonstration

Polisen har tappat kontrollen över Limhamnstorget i samband med en stor motdemonstration i samband med att nazistiska Svenskarnas parti börjar sin valupptakt på Limhamnstorget i Malmö. Drygt ett tusen motdemonstranter har samlats på torget när partiledaren Stefan Jacobsson skulle hålla sitt tal. Oroligheterna började redan innan.

Barometern - 5 timmar sedan

Misstänkt rattfyllerist stoppades

En man i 50-årsåldern stoppades av polisen för en kontroll vid 14-tiden på lördagen på Blads väg i Nybro. Mannen misstänks för rattfylleri efter att han blåst positivt i polisens mätinstrument. .

Dela artikeln

0 Delningar
| DelaNyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Nyhetspressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.
Faktaruta

Låneinstitut


Ett låneinstitut är en bank eller ett annat finansiellt institut som lånar ut pengar. De tjänar pengar på skillnaden i ränta som dom lånar pengar och sedan lånar ut.
När du lånar pengar vill du givetvis låna till låg ränta. Dessa banker har bland den lägsta räntan:

SEB

Länsförsäkringar


Betalningsanmärkning?

Om du har betalningsanmärkningar kan vissa institut ge dig hyffsade räntor som tex:

Bluestep

Rekommenderat

Om du är aktiv och kommenterar och delar artiklar kommer dina favoriter upp här:
Om oss

Nyhetspressen är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Nyhetspressen.se besöks mer än 100000 gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.