Barometern > Nyheter

Monday, 28 July, 12:19

Barometern - 08 feb 14 kl. 09:14

Egen matematik


Hur ska Socialdemokraterna få balans mellan utgifter och inkomster i vårens budget? Frågetecknen blir allt fler.
Att det finns stora hål i Socialdemokraternas budget står dock klart. De jobbskatteavdrag som trätt i kraft kostar tolv miljarder kronor, pengar som inte fanns reserverade i det stora oppositionspartiets höstbudget. Det är mot den bakgrunden som partiet börjat att tona ner tidigare dyra löften.
Läs mer på Barometern Bilden delad av Barometern via deras RSS-flöde och visas på deras server.


Läs mer om:
Socialdemokraterna, Socialdemokraternas, Magdalena Andersson, Stefan Löfvens, SVT Nyheter, Anderssons, Löfven, OECD, SCR, Anders Borg, Metallordförande, Stefan Löfven, Moderaterna, Tunström

Dela artikeln

0 Delningar
| Dela


Kommentera gärna

Liknande nyheter

Taggar: Egen, matematik
Regeringen - 31 mar 14 kl. 14:46

Förslag om mer matematik i högstadiet

Regeringen vill öka undervisningstiden i matematik med en timme i veckan för alla elever i högstadiet från och med höstterminen 2016. Duktiga lärare kombinerat med utökad undervisningstid gör att fler elever får större möjligheter att klara kunskapskraven i matematik. Satsningen är fullt finansierad och kostar årligen 490 miljoner kronor.

NT - 31 mar 14 kl. 14:27

Matematik förs in i vardagen

Skogen är full av matematik. Räkna och mäta, hoppa och kolla. Det finns massor av saker som lockar fantasin hos stora och små..

Skånskan - 21 apr 14 kl. 23:30

Regeringens egen matematik

Regeringen har fått skarp kritik för att man har skurit ned på antalet högskoleplatser trots ett rekordstort söktryck..

BT - 30 mar 14 kl. 20:09

Mer matte på högstadiet

Ytterligare en timme matematik i veckan för högstadieeleverna från och med höstterminen 2016. Det är en av regeringens kommande åtgärder för att slå mot sjunkande skolresultat, rapporterar SVT Nyheter. Satsningen kommer att kosta 490 miljoner kronor per år.

Kristianstadsbladet - 30 mar 14 kl. 20:09

Mer matte på högstadiet


Ytterligare en timme matematik i veckan för högstadieeleverna från och med höstterminen 2016. Det är en av regeringens kommande åtgärder för att slå mot sjunkande skolresultat, rapporterar SVT Nyheter.Satsningen kommer att kosta 490 miljoner kronor per år.

Kristianstadsbladet - 02 mar 14 kl. 01:31

25 000 i examenspremie per ämne


Studenter som tar examen som ämneslärare i matematik, fysik, kemi, biologi och teknik ska belönas med en premie på 25 000 kronor per ämne.Det föreslår utbildningsminister Jan Björklund i en debattartikel i Dagens Nyheter, för att råda bot på den skriande bristen på lärare i dessa ämnen.Han vill även utöka antalet utbildningsplatser för matematik- och NO-lärare, samt bilda ett snabbspår för forskare som vill vidareutbilda sig till lektorer..

SvD - 04 jun 14 kl. 16:45

Forskare: Lita helt och hållet på Pisa

Många elever med högsta betyg i matematik var skoltrötta och struntade i att göra bra ifrån sig på det ”oviktiga” och icke betygsgrundande Pisa-testet i matematik, visar en stor granskning som DN har gjort. Det har lyft frågan om Pisa-resultaten är missvisande, men det anser inte utbildningsforskaren Christian Bennet: – Jag tror man ska lita helt och hållet på Pisa och ta raset på väldigt stort allvar..

Västerbottens Folkblad - 06 feb 14 kl. 12:57

Lärarna gillar lyftet

Lärarna ger tummen upp till med statens satsning på matematik, enligt en undersökning från Lärarnas Riksförbund som presenterades på Matematikbiennalen i Umeå. Ny undersökning från Lärarnas Riksförbund visar att lärarna är mycket positiva till de statliga satsningarna när det gäller fortbildning i matematik. – Men samtidigt har lärarna ännu inte sett något större intresse från [...

YLE - 09 apr 14 kl. 08:41

Matematikern har de roligaste partytricken

Han kallar sig själv för en mattenörd. Matt Parker har en passion för siffror som ingen annan. Efter att ha börjat sin karriär som matematiklärare har Parker nu hittat sitt riktiga kall och kombinerar kärleken till både matematik och humor.

SvD - 23 apr 14 kl. 01:26

Hur ökar vi kunskaperna i matematik?

Fler nyheter från Barometern

Barometern - 45 minuter sedan

?Stället kommer att passa Atomic Swing?

Atomic Swing rönte framgångar över hela världen med hits som Stone me into the groove. Nu återförenas de på Kackelstugan på Öland. – De frågade, så vi sa ja.

Barometern - 2 timmar sedan

Bilist väjde för hare ? körde in i träd

En singelolycka inträffade på måndagsförmiddagen på väg 125, nordväst om Läckeby. Bakom olyckan låg, enligt räddningstjänsten, en hare. När den hoppade upp på vägen kom föraren ner i vägrenen på ena sidan, när hon väjde tillbaka hamnade hon i stället i diket på andra sidan där hon körde in i ett träd.

Barometern - 3 timmar sedan

Royal Design öppnar ny butik

Kalmarbaserade Royal Design Group fortsätter expansionen. Till hösten öppnar bolaget en ny flaggskeppsbutik i Stockholm. Nyligen förvärvade Royal Design Group inredningsbolaget Rum21 och sedan tidigare tog man också över åtta Cerverabutiker runt om i Sverige.

Barometern - 2 timmar sedan

Dricksvattnet godkänt

Borgholms kommun meddelade på måndagen att vattnet i Enerum-Hunderum är rent nog att dricka. De två vattenprover som togs förra veckan var båda godkända. Därför har kommunen nu hävt rekommendationen att koka dricksvattnet.

Barometern - 3 timmar sedan

Royal Designöppnar ny butik

Kalmarbaserade Royal Design Group fortsätter expansionen. Till hösten öppnar bolaget en ny flaggskeppsbutik i Stockholm. Nyligen förvärvade Royal Design Group inredningsbolaget Rum21 och sedan tidigare tog man också över åtta Cerverabutiker runt om i Sverige.

Barometern - 3 timmar sedan

Boende i Hunderum väntar på vattenbesked

I drygt en vecka har ett 20-tal hushåll på Norra Öland tvingats att koka vattnet. Borgholm Energi väntar på provsvar. Det var i tisdags för en dryg vecka sedan som vatten­problemen startade.

Barometern - 4 timmar sedan

Strömavbrott i Borgholm

Knappt 200 Eon-kunder i Borgholm är sedan 06.29 i morse utan el. Merparten av de drabbade bor i centrum, resten i norra delarna av staden.

Barometern - 4 timmar sedan

GW utsatt för kreditbedrägeri

Leif GW Persson har fått sin identitet kapad av kreditbedragare, skriver Aftonbladet. En motorcykelhjälm har köpts i hans namn och Leif GW Persson lämnades med en faktura på 4 324 kronor. Beställning till mc-firman ska ha gjorts med Leif GW Perssons fullständiga namn, personnummer och adress, samt ett nummer till en kontantkortsmobil.

Barometern - 4 timmar sedan

Öland jagar Luleå i toppen av solligan

Byxelkrok ligger på femte plats i Sveriges televisions tävling solligan. Göteborg ligger sist. Hur listan ser ut efter denna veckas värmebölja blir klart på fredag.

Barometern - 4 timmar sedan

Guldstrid utbytt mot plats i Europa

Guldstriden sker på annan ort.
I Kalmar finns bara Europa kvar.
– Det känns som en rimlig målsättning, säger Tobias Eriksson.

Dela artikeln

0 Delningar
| DelaNyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Nyhetspressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.
Faktaruta

Låneinstitut


Ett låneinstitut är en bank eller ett annat finansiellt institut som lånar ut pengar. De tjänar pengar på skillnaden i ränta som dom lånar pengar och sedan lånar ut.
När du lånar pengar vill du givetvis låna till låg ränta. Dessa banker har bland den lägsta räntan:

SEB

Länsförsäkringar


Betalningsanmärkning?

Om du har betalningsanmärkningar kan vissa institut ge dig hyffsade räntor som tex:

Bluestep

Rekommenderat

Om du är aktiv och kommenterar och delar artiklar kommer dina favoriter upp här:
Om oss

Nyhetspressen är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Nyhetspressen.se besöks mer än 100000 gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.