Barometern > Nyheter

Wednesday, 01 April, 05:05

Barometern - 08 feb 14 kl. 09:14

Egen matematikHur ska Socialdemokraterna få balans mellan utgifter och inkomster i vårens budget? Frågetecknen blir allt fler.
Att det finns stora hål i Socialdemokraternas budget står dock klart. De jobbskatteavdrag som trätt i kraft kostar tolv miljarder kronor, pengar som inte fanns reserverade i det stora oppositionspartiets höstbudget. Det är mot den bakgrunden som partiet börjat att tona ner tidigare dyra löften.
Läs mer på Barometern

Tips: Åk på sommarsemester.


Läs mer om:
Socialdemokraterna, Socialdemokraternas, Magdalena Andersson, Stefan Löfvens, SVT Nyheter, Anderssons, Löfven, OECD, SCR, Anders Borg, Metallordförande, Stefan Löfven, Moderaterna, Tunström

Dela artikeln

0 Delningar
| Dela


Kommentera gärna

Liknande nyheter

Taggar: Egen, matematik
SVT - 04 feb 15 kl. 20:07

Matematik i grupp ska höja resultaten

Mer tid att diskutera matematik med sina kollegor och läromedel som ger lärarna stöd att prata matematik med eleverna i klassrummet. Det är två åtgärder som kan lyfta svensk matematikundervisning. Det visar en kartläggning från Vetenskapsrådet..

Regeringen - 31 mar 14 kl. 14:46

Förslag om mer matematik i högstadiet

Regeringen vill öka undervisningstiden i matematik med en timme i veckan för alla elever i högstadiet från och med höstterminen 2016. Duktiga lärare kombinerat med utökad undervisningstid gör att fler elever får större möjligheter att klara kunskapskraven i matematik. Satsningen är fullt finansierad och kostar årligen 490 miljoner kronor.

NT - 31 mar 14 kl. 14:27

Matematik förs in i vardagen

Skogen är full av matematik. Räkna och mäta, hoppa och kolla. Det finns massor av saker som lockar fantasin hos stora och små..

SvD - 18 mar 15 kl. 05:24

Mer matematik i skolan

En timme mer matematik i veckan i högstadiet. Det förslaget väntas Alliansen och Sverigedemokraterna rösta igenom i riksdagen i dag i form av ett tillkännagivande..

Skånskan - 21 apr 14 kl. 23:30

Regeringens egen matematik

Regeringen har fått skarp kritik för att man har skurit ned på antalet högskoleplatser trots ett rekordstort söktryck..

SR - 14 aug 14 kl. 06:00

Kvinna vann prestigefyllt pris i matematik

För första gången har en kvinna fått Fields-priset i matematik: Maryam Mirzhakani, tillsammans med tre andra matematiker..

NSD - 14 aug 14 kl. 10:00

Utforska och upplev matematikens värld

Matematik är att utforska, förklara och lokalisera..

Nyan - 08 dec 14 kl. 09:00

Åländska elever bäst i Norden på matematik

Resultatnivån i matematik har sjunkit i de finsk- och svenskspråkiga skolorna i Finland sedan år 2003. Men de åländska skolorna har lyckats gå emot den negativa trenden..

SR - 18 mar 15 kl. 04:10

Klubbas igenom i dag: Mer matematik i högstadiet

Riksdagen väntas i dag rösta igenom ett tillkännagivande om att alla elever i högstadiet ska ges en timme mer matematik i veckan. Det är ett av Alliansens skolförslag som får majoritet med stöd av Sverigedemokraterna..

DI - 18 mar 15 kl. 16:53

Riksdagen vill ha mer matematik i skolan

En timme mer matematik i veckan i högstadiet vill riksdagen ha från hösten 2016..

Fler nyheter från Barometern

Barometern - 01 okt 14 kl. 22:22

Sen seger signerad Sirbäck

När det går trögt och spelet inte fungerar. Det är bra att ha spelare med målskytte i sitt dna då. – Riktigt skönt, säger Henrik Sirbäck.

Barometern - 01 okt 14 kl. 21:28

Följ MFF i Champions League

Efter bortaförlusten mot Juventus ställs Malmö FF mot Olympiakos i första hemmamatchen i gruppspelet i Champions League. (function(d, s, id) {var js,ijs=d.getElementsByTagName(s)[0];if(d.

Barometern - 01 okt 14 kl. 21:08

Parkgården kan bli villor

Äldreboende i Kalmarsundsparkan kan inom några år vara ett minne blott. Säger kommunen upp hyreskontraktet blir där villor i stället. Som Barometern berättat tidigare kommer avtalet mellan omsorgs­företaget Parkgården i Kalmar AB och Kalmar kommun inte att förlängas när det går ut den 31 december.

Barometern - 01 okt 14 kl. 21:16

Anställdes utan referens från förra chefen

Kalmar kommun betalade över 100 000 kronor för rekryteringen av Kenneth Condrup. Men företaget som föreslog honom tog inga referenser av hans tidigare chef. Kenneth Condrups företrädare Roland Karlsson hade jobbet i 14 år, Kenneth Condrup själv räknade med att vara i Kalmar i fem år, det blev inte ens två.

Barometern - 01 okt 14 kl. 21:05

Många vill springa för Världens barn

De hade hoppats på 500, men har nu 1 500 anmälda. Loppet för ­Världens barn är en succé redan före start. – Men ännu fler är???

Barometern - 01 okt 14 kl. 19:02

Utökad bemanning på demensboende

Ett demensboende i Borgholms kommun har utökat bemanningen nattetid för att säkerställa de boendes säkerhet. Inspektionen för vård och omsorg har tidigare beslutat om ett föreläggande om vite på 800 000 kronor om de inte kom tillrätta med problemen. Nu har de lämnat in en rapport som IVO menar är tillräckliga.

Barometern - 01 okt 14 kl. 18:27

Medarbetare sen till jobbet - 16 timmar

En medarbetare inom hemtjänsten i Kalmar har varit sen till jobbet så många gånger att det uppgått till 16 timmar vid totalt 19 tillfällen under sommaren. Detta har medfört att en brukare inte fått de timmars hemtjänst som han har varit behörig till. Mannen har nu 16 timmars innestående assistans.

Barometern - 01 okt 14 kl. 17:21

Villkorlig dom för djurplågeri

En man som har suttit häktat för djurplågeri har nu släppts. Mannen har fått ett strafföreläggande om villkorlig dom och har fråntagits sin hund. Mannen har vid flertalet tillfällen slagit sin hund utanför giraffens köpcentrum i Kalmar.

Barometern - 01 okt 14 kl. 15:05

Bakslag för Ismael

Uppvärmning och lite smålags–spel. Sedan haltade Ismael av träningen. Mittfältaren har inte spelat en match sedan Kalmar FF besegrade Falkenberg den 14 augusti.

Barometern - 01 okt 14 kl. 15:09

Klockrent pris till Nybrodotter

Tonsättaren Karin Rehnqvist från Nybro har tilldelats det prestigefyllda radio- och tv-priset Prix Italia. Hon delar priset med Claes Holmgren och Owe Ronström för deras gemensamma verk, kyrkokonserten Klockrent. Konserten, där ett hundratal medeltida gotländska kyrkor deltog i genom att ringa i sina klockor, direktsändes i P2 i somras.

Dela artikeln

0 Delningar
| DelaNyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Nyhetspressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.
Faktaruta

Låneinstitut


Ett låneinstitut är en bank eller ett annat finansiellt institut som lånar ut pengar. De tjänar pengar på skillnaden i ränta som dom lånar pengar och sedan lånar ut.
När du lånar pengar vill du givetvis låna till låg ränta. Dessa banker har bland den lägsta räntan:

SEB

Länsförsäkringar


Betalningsanmärkning?

Om du har betalningsanmärkningar kan vissa institut ge dig hyffsade räntor som tex:

Bluestep

Rekommenderat

Om du är aktiv och kommenterar och delar artiklar kommer dina favoriter upp här:
Om oss

Nyhetspressen är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Nyhetspressen.se besöks mer än 100000 gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.