Barometern > Nyheter

Wednesday, 01 October, 10:10

Barometern - 08 feb 14 kl. 09:14

Egen matematik


Hur ska Socialdemokraterna få balans mellan utgifter och inkomster i vårens budget? Frågetecknen blir allt fler.
Att det finns stora hål i Socialdemokraternas budget står dock klart. De jobbskatteavdrag som trätt i kraft kostar tolv miljarder kronor, pengar som inte fanns reserverade i det stora oppositionspartiets höstbudget. Det är mot den bakgrunden som partiet börjat att tona ner tidigare dyra löften.
Tips: Jämför pris på bläckpatroner
Läs mer på Barometern Bilden delad av Barometern via deras RSS-flöde och visas på deras server.


Läs mer om:
Socialdemokraterna, Socialdemokraternas, Magdalena Andersson, Stefan Löfvens, SVT Nyheter, Anderssons, Löfven, OECD, SCR, Anders Borg, Metallordförande, Stefan Löfven, Moderaterna, Tunström

Dela artikeln

0 Delningar
| Dela


Kommentera gärna

Liknande nyheter

Taggar: Egen, matematik
Regeringen - 31 mar 14 kl. 14:46

Förslag om mer matematik i högstadiet

Regeringen vill öka undervisningstiden i matematik med en timme i veckan för alla elever i högstadiet från och med höstterminen 2016. Duktiga lärare kombinerat med utökad undervisningstid gör att fler elever får större möjligheter att klara kunskapskraven i matematik. Satsningen är fullt finansierad och kostar årligen 490 miljoner kronor.

NT - 31 mar 14 kl. 14:27

Matematik förs in i vardagen

Skogen är full av matematik. Räkna och mäta, hoppa och kolla. Det finns massor av saker som lockar fantasin hos stora och små..

Skånskan - 21 apr 14 kl. 23:30

Regeringens egen matematik

Regeringen har fått skarp kritik för att man har skurit ned på antalet högskoleplatser trots ett rekordstort söktryck..

SR - 14 aug 14 kl. 06:00

Kvinna vann prestigefyllt pris i matematik

För första gången har en kvinna fått Fields-priset i matematik: Maryam Mirzhakani, tillsammans med tre andra matematiker..

NSD - 14 aug 14 kl. 10:00

Utforska och upplev matematikens värld

Matematik är att utforska, förklara och lokalisera..

Kristianstadsbladet - 30 mar 14 kl. 20:09

Mer matte på högstadiet


Ytterligare en timme matematik i veckan för högstadieeleverna från och med höstterminen 2016. Det är en av regeringens kommande åtgärder för att slå mot sjunkande skolresultat, rapporterar SVT Nyheter.Satsningen kommer att kosta 490 miljoner kronor per år.

BT - 30 mar 14 kl. 20:09

Mer matte på högstadiet

Ytterligare en timme matematik i veckan för högstadieeleverna från och med höstterminen 2016. Det är en av regeringens kommande åtgärder för att slå mot sjunkande skolresultat, rapporterar SVT Nyheter. Satsningen kommer att kosta 490 miljoner kronor per år.

Kristianstadsbladet - 02 mar 14 kl. 01:31

25 000 i examenspremie per ämne


Studenter som tar examen som ämneslärare i matematik, fysik, kemi, biologi och teknik ska belönas med en premie på 25 000 kronor per ämne.Det föreslår utbildningsminister Jan Björklund i en debattartikel i Dagens Nyheter, för att råda bot på den skriande bristen på lärare i dessa ämnen.Han vill även utöka antalet utbildningsplatser för matematik- och NO-lärare, samt bilda ett snabbspår för forskare som vill vidareutbilda sig till lektorer..

DalaDemokraten - 10 sep 14 kl. 11:45

Ny snabbväg för mattelärare

Bristen på lärare i matematik och naturvetenskap, särskilt i storstäderna, har fått Göteborgs universitet och Göteborgs stad att ta fram en ny lärarutbildning som leder till snabbare examen. Utbildningen, som startar till våren, vänder sig till dem som redan har ämnesbehörighet i matematik och naturvetenskap, men saknar den pedagogiska biten..

Helsingborgs Dagblad - 10 sep 14 kl. 11:48

Ny snabbväg för mattelärare

Bristen på lärare i matematik och naturvetenskap, särskilt i storstäderna, har fått Göteborgs universitet och Göteborgs stad att ta fram en ny lärarutbildning som leder till snabbare examen. Utbildningen, som startar till våren, vänder sig till dem som redan har ämnesbehörighet i matematik och naturvetenskap, men saknar den pedagogiska biten..

Fler nyheter från Barometern

Barometern - 45 minuter sedan

Gräsbrand i Påboda

Just nu brinner det i marken utanför Påboda i Torsås kommun. Ingen byggnad är hotad av branden. Mer information kommer.

Barometern - 2 timmar sedan

Nouri hoppas på spel mot HIF

En liten tröst i bedrövelsen. Emin Nouri är på väg tillbaka.
– Jag hoppas få chansen på fredag, säger Nouri.

Barometern - 2 timmar sedan

Han nobbar U21 ? prioriterar spel i AZ Alkmaar

Två blågula kvaltrupper – ingen Mattias Johansson. 22-åringen stannar hemma i Holland och tränar.
– Det gäller att prioritera ibland och vara lite egoistisk.

Barometern - 2 timmar sedan

Väljare positiva till SD-samarbete

Nästan hälften av svenskarna, 48 procent, tycker att övriga partier i riksdagen ska samarbeta med Sverigedemokraterna i frågor där de har liknande uppfattning. Något färre, 43 procent, vill att allt ska göras för att begränsa SD:s inflytande. Det framgår av Ipsos mätning för Dagens Nyheter, där 1 514 personer tillfrågades 17-24 september.

Barometern - 1 timme sedan

Två män dömda för vapenbrott

Dagsböter blev straffet för de båda män från en ort i Oskarshamns kommun som åtalats för brott mot vapenlagen. Det var i januari i år som det uppdagades att den ena av männen som är i ­40-årsåldern förvarat ett hagelgevär i sin bostad som tillhörde den andre ­åtalade, en man i 55-årsåldern.
Enligt åtalet ska vapnet inte ha förvarats enligt vad vapenlicensen medger.

Barometern - 1 timme sedan

75-åring åtalas ? körde på 90-åring

En man i 75-årsåldern åtalas nu för vållande till kroppsskada efter att ha kört på en 90-åring. Olyckan inträffade den 27 maj i år på Hantverksgatan utanför kulturhuset i Oskarshamn.
Att 90-åringen överlevde får betraktas som ett under med de skador han fick.

Barometern - 2 timmar sedan

OT:s hockeypodd del 5 ? Roger Jönsson gästar

Femte avsnittet spelades in i IKO:s juniorers omklädningsrum direkt efter IKO:s 3-2-seger över Södertälje. Sportchefen Roger Jönsson gästar och berättar det senaste om vad som händer på spelarfronten. Ur innehållet: • Micke Larsson dyker upp och drar Ekroth/Kessler-storyn.

Barometern - 2 timmar sedan

Missbrukare får öl för att städa

Nu startar ett mycket kontroversiellt projekt i en tysk stad. Alkoholister och narkomaner får öl för att städa Essens gator. Till en början är det sex personer som deltar i projektet, som döpts till Pick Up, som inleds på onsdagen.

Barometern - 3 timmar sedan

Sverige är ingen miljöbov

Sverige presenteras i en rapport från Världsnaturfonden som land nummer tio i världen på listan över hur stater belastar miljön. Frågan är hur organisationen egentligen räknar. När rapporten presenterades på tisdagsmorgonen talades det bland annat om att skogar inte växer i takt med avverkningen.

Barometern - 3 timmar sedan

Region utan identitet

När Moderaterna i Kalmar län genomfört utbildningar för blivande politiker brukar det ske tillsammans med distrikten i Kronoberg, ­Jönköping, Blekinge och Östergötland.
Skånemoderaterna kör sitt eget race.
Mot denna bakgrund ter det sig inte så förvånande att tanken på ett Sydsvenskt storlandsting grusades.

Dela artikeln

0 Delningar
| DelaNyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Nyhetspressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.
Faktaruta

Låneinstitut


Ett låneinstitut är en bank eller ett annat finansiellt institut som lånar ut pengar. De tjänar pengar på skillnaden i ränta som dom lånar pengar och sedan lånar ut.
När du lånar pengar vill du givetvis låna till låg ränta. Dessa banker har bland den lägsta räntan:

SEB

Länsförsäkringar


Betalningsanmärkning?

Om du har betalningsanmärkningar kan vissa institut ge dig hyffsade räntor som tex:

Bluestep

Rekommenderat

Om du är aktiv och kommenterar och delar artiklar kommer dina favoriter upp här:
Om oss

Nyhetspressen är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Nyhetspressen.se besöks mer än 100000 gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.