Barometern > Nyheter

Tuesday, 02 September, 03:51

Barometern - 08 feb 14 kl. 09:14

Egen matematik


Hur ska Socialdemokraterna få balans mellan utgifter och inkomster i vårens budget? Frågetecknen blir allt fler.
Att det finns stora hål i Socialdemokraternas budget står dock klart. De jobbskatteavdrag som trätt i kraft kostar tolv miljarder kronor, pengar som inte fanns reserverade i det stora oppositionspartiets höstbudget. Det är mot den bakgrunden som partiet börjat att tona ner tidigare dyra löften.
Tips: Besök accessoarsbutiken SirJames.se
Läs mer på Barometern Bilden delad av Barometern via deras RSS-flöde och visas på deras server.


Läs mer om:
Socialdemokraterna, Socialdemokraternas, Magdalena Andersson, Stefan Löfvens, SVT Nyheter, Anderssons, Löfven, OECD, SCR, Anders Borg, Metallordförande, Stefan Löfven, Moderaterna, Tunström

Dela artikeln

0 Delningar
| Dela


Kommentera gärna

Liknande nyheter

Taggar: Egen, matematik
Regeringen - 31 mar 14 kl. 14:46

Förslag om mer matematik i högstadiet

Regeringen vill öka undervisningstiden i matematik med en timme i veckan för alla elever i högstadiet från och med höstterminen 2016. Duktiga lärare kombinerat med utökad undervisningstid gör att fler elever får större möjligheter att klara kunskapskraven i matematik. Satsningen är fullt finansierad och kostar årligen 490 miljoner kronor.

NT - 31 mar 14 kl. 14:27

Matematik förs in i vardagen

Skogen är full av matematik. Räkna och mäta, hoppa och kolla. Det finns massor av saker som lockar fantasin hos stora och små..

Skånskan - 21 apr 14 kl. 23:30

Regeringens egen matematik

Regeringen har fått skarp kritik för att man har skurit ned på antalet högskoleplatser trots ett rekordstort söktryck..

SR - 14 aug 14 kl. 06:00

Kvinna vann prestigefyllt pris i matematik

För första gången har en kvinna fått Fields-priset i matematik: Maryam Mirzhakani, tillsammans med tre andra matematiker..

NSD - 14 aug 14 kl. 10:00

Utforska och upplev matematikens värld

Matematik är att utforska, förklara och lokalisera..

Kristianstadsbladet - 30 mar 14 kl. 20:09

Mer matte på högstadiet


Ytterligare en timme matematik i veckan för högstadieeleverna från och med höstterminen 2016. Det är en av regeringens kommande åtgärder för att slå mot sjunkande skolresultat, rapporterar SVT Nyheter.Satsningen kommer att kosta 490 miljoner kronor per år.

BT - 30 mar 14 kl. 20:09

Mer matte på högstadiet

Ytterligare en timme matematik i veckan för högstadieeleverna från och med höstterminen 2016. Det är en av regeringens kommande åtgärder för att slå mot sjunkande skolresultat, rapporterar SVT Nyheter. Satsningen kommer att kosta 490 miljoner kronor per år.

Kristianstadsbladet - 02 mar 14 kl. 01:31

25 000 i examenspremie per ämne


Studenter som tar examen som ämneslärare i matematik, fysik, kemi, biologi och teknik ska belönas med en premie på 25 000 kronor per ämne.Det föreslår utbildningsminister Jan Björklund i en debattartikel i Dagens Nyheter, för att råda bot på den skriande bristen på lärare i dessa ämnen.Han vill även utöka antalet utbildningsplatser för matematik- och NO-lärare, samt bilda ett snabbspår för forskare som vill vidareutbilda sig till lektorer..

SvD - 04 jun 14 kl. 16:45

Forskare: Lita helt och hållet på Pisa

Många elever med högsta betyg i matematik var skoltrötta och struntade i att göra bra ifrån sig på det ”oviktiga” och icke betygsgrundande Pisa-testet i matematik, visar en stor granskning som DN har gjort. Det har lyft frågan om Pisa-resultaten är missvisande, men det anser inte utbildningsforskaren Christian Bennet: – Jag tror man ska lita helt och hållet på Pisa och ta raset på väldigt stort allvar..

Västerbottens Folkblad - 06 feb 14 kl. 12:57

Lärarna gillar lyftet

Lärarna ger tummen upp till med statens satsning på matematik, enligt en undersökning från Lärarnas Riksförbund som presenterades på Matematikbiennalen i Umeå. Ny undersökning från Lärarnas Riksförbund visar att lärarna är mycket positiva till de statliga satsningarna när det gäller fortbildning i matematik. – Men samtidigt har lärarna ännu inte sett något större intresse från [...

Fler nyheter från Barometern

Barometern - 5 timmar sedan

Holta höll kvartsfinalen vid liv

Inför det 14:e heatet dundrade Lasse Dahlqvists gamla örhänge Hallå du gamle indian ur högtalarna på G&B Arena.
Jag tror knappast att Dahlqvist tänkte på speedway när han skrev låten 1941. Hur som helst var det ju passande, om än lite förutsägbart, av discjockeyn att välja just den dängan när Indianernas något ålderstigna lag var på kvartsfinalbesök.

Barometern - 5 timmar sedan

Matchhjälten: ?Fantastiskt att vara tillbaka?

Kvartsfinalserien lever.
Tack vare en nytänd gammal Dackestjärna.
– Jag är jättenöjd med min match, säger Rune Holta efter succécomebacken.

Barometern - 6 timmar sedan

Dinosarierna får ett nytt hem

Dinosarierna flyttar till i Vegaparken i Stockholm. Naturhistoriskas utställningschef Claes Enger, som inspekterat "A world of Dinosaurs", hyllar i ett brev till vd Roland Wiberg, Svenska dinosariemuséet AB, och producent Lars Ericsson dem för utställningens kvalitet och möjligheterna att sprida kunskap i ett ämne som intresserar så många. På måndagen på Tingby gård berättade de båda mer om det samarbete som börjat och får med premiär i maj 2015.

Barometern - 6 timmar sedan

Dinosarieutställningen drar norrut och en ny utställning byggs

Dinosarierna får ett nytt hem nästa vår utomhus i Vegaparken i Stockholm. Naturhistoriskas utställningschef Claes Enger, som inspekterat "A world of Dinosaurs", hyllar i ett brev till vd Roland Wiberg, Svenska dinosariemuséet AB, och producent Lars Ericsson dem för utställningens kvalite och möjligheterna att sprida kunskap i ett ämne som intresserar så många.
På måndagen på Tingby gård berättade de båda mer om det samarbete som börjat och får med premiär i maj 2015.

Barometern - 9 timmar sedan

Slut i Målilla: Dackarna vann med 47-43

Den första kvartsfinalen mellan Dackarna och Indianerna är slut. Dackarna vann med 47-43. (function(d, s, id) {var js,ijs=d.

Barometern - 9 timmar sedan

Just nu: Dackarna leder med 35-31

Följ kvartsfinalrysaren mellan Dackarna och Indianerna här: (function(d, s, id) {var js,ijs=d.getElementsByTagName(s)[0];if(d.getElementById(id))return;js=d.

Barometern - 8 timmar sedan

SMHI självkritiskt efter skyfallet

Skyfall över två av landets största städer och åar som svämmat över brädden. Sommarens kraftiga regn och kritik mot sent utfärdade varningar gör att SMHI nu ser över sina system. SMHI har en ny modell för mer träffsäkra prognoser, men ett gammalt varningssystem som inte är anpassat till de olika förhållanden som råder i olika delar av landet.

Barometern - 9 timmar sedan

Just nu: 3-3 i första heatet

Den första kvartsfinalen mellan Dackarna och Indianerna är igång. Efter första heatet står det 3-3. Lindgren vinner, men Rune Holta stretar emot bra för Dackarna.

Barometern - 9 timmar sedan

19.00: Följ Dackarnas kvartsfinal - ny

Klockan 19 drar kvartsfinalen mellan Dackarna och Indianerna igång. Vi rapporterar direkt från matchen. .

Barometern - 9 timmar sedan

19.00: Följ Dackarnas kvartsfinal

Klockan 19 drar matchen mellan Dackarna och Indianerna. Följ direktrapporteringen här. .

Dela artikeln

0 Delningar
| DelaNyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Nyhetspressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.
Faktaruta

Låneinstitut


Ett låneinstitut är en bank eller ett annat finansiellt institut som lånar ut pengar. De tjänar pengar på skillnaden i ränta som dom lånar pengar och sedan lånar ut.
När du lånar pengar vill du givetvis låna till låg ränta. Dessa banker har bland den lägsta räntan:

SEB

Länsförsäkringar


Betalningsanmärkning?

Om du har betalningsanmärkningar kan vissa institut ge dig hyffsade räntor som tex:

Bluestep

Rekommenderat

Om du är aktiv och kommenterar och delar artiklar kommer dina favoriter upp här:
Om oss

Nyhetspressen är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Nyhetspressen.se besöks mer än 100000 gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.