åka+skridskor+

Monday, 02 February, 01:12

Nyheter om åka+skridskor+

Sortering: Relevans | Senaste
Nerikes Allehanda - 27 jan 15 kl. 12:55

Gubbarna bjuder på knytkalas

Alla är överens: Knytgubbarna i Fellingsbro gör ett fantastisk jobb. Tack vare ett tiotal pensionärer får alla barn chans att åka skridskor och dessutom låna utrustningen..

DalaDemokraten - 21 jan 15 kl. 08:15

Trafikregler även på isen

Får man köra hur som helst på isen? Det undrar en Leksandsbo som skrivit till trafikenheten vid kommunen för att få svar. Enligt Leksandsbon har bilisterna tagit över på isen och försvårar för de som vill promenera, åka skridskor eller skidor..

Dalarnas tidningar - 21 jan 15 kl. 08:15

Trafikregler även på isen

Får man köra hur som helst på isen? Det undrar en Leksandsbo som skrivit till trafikenheten vid kommunen för att få svar. Enligt Leksandsbon har bilisterna tagit över på isen och försvårar för de som vill promenera, åka skridskor eller skidor..

Expressen - 24 jan 15 kl. 19:04

Premiär för filmen om Somalias bandylag

Från att aldrig ha stått på ett par skridskor till bandy-VM i Irkutsk. Den första dokumentären signerad Filip och Fredrik har världspremiär i Göteborg. Under 90 minuter film blir bandy ett integrationsprojekt när Somalias landslag skapas – i Borlänge.

SmålandsPosten - 28 jan 15 kl. 22:49

På filmpremiär med Somalias bandylandslag

Somalias landslag i bandy - visst låter det som ett skämt.
Men igår var det premiär för den svenska filmens största integrationsgrej, Filip Hammars och Fredrik Wikingssons "Trevligt folk".
En riktig hjärtevärmare som i dokumentär form skildrar den osannolika storyn om hur Somalia fick sitt bandylandslag i Borlänge.

Expressen - 03 jan 15 kl. 08:01

Arvid, 11, skejtade 1000 varv på skridskor

Arvid Marklund, 11, i Trelleborg är killen som snart kommer att ge Vasaloppsåkarna en riktig match. På 13,5 timme skejtade han 1 000 varv på skridskor runt isbanan i Trelleborg, och då ingår två pauser för lunch och middag. – Fötterna värker och det var precis, men jag klarade det, säger en lagom utsliten 11-åring efter bragden..

Dalarnas tidningar - 30 dec 14 kl. 14:43

Skridskor på nyårsaftonen?

Sylvesterloppet, ett familjearrangemang på isen vid Orsa camping, genomförs på nyårsaftonen med start klockan 11-13. Deltagarna åker en rundbana om cirka 2 km för vuxna och en kortare bana för barn. För varje varv får deltagarna en lott.

Västerbottens Folkblad - 15 jan 15 kl. 13:05

Podcast: Erik möter Tore Ökvist

Som liten grabb spelade Tore Ökvist nästan dagligen landhockey på Böleskolans rastgård och när han var elva år började han spela hockey i Tegs SK – men det var inte lätt att mäta sig med de övriga när han knappt kunde åka skridskor. Trotts detta skulle han, enligt många, komma att bli Björklövens absolut största genom […].

Sydsvenskan - 28 jan 15 kl. 09:25

Feelgood från Filip och Fredrik

Att Kanal 5-profilerna Fredrik Hammar och Filip Wikingsson tagit initiativ till ett dokumentärfilmsprojekt om ett somaliskt bandylandslag i Borlänge har knappast kunnat undgå någon som är det minsta lilla filmintresserad. Förhandsskriverierna har varit massiva de senaste dagarna. Och det är inte märkligt.

SN - 05 jan 15 kl. 21:38

Islycka på Svandammen

Trettondagsafton med sol och minusgrader. Då passar det bra att dra på sig skridskor och svischa runt på Svandammen..

BT - 15 jan 15 kl. 08:31

UIF efter förlusten: "Vi behöver rannsaka oss"

Ulricehamn spelade inte som ett lag och det straffade sig mot Sörhaga/Alingsås. De föll trots mängder av chanser. – Det här var en käftsmäll, säger Daniel Elofsson, tränare i Ulricehamn.

Expressen - 07 jan 15 kl. 17:22

Frölundas guldhjälte tillbaka: "Känns roligt"

Frölundas guldhjälte Jens Karlsson la skridskorna på hyllan för två år sen. I kväll gör han comeback – i division 2. – Det känns roligt – men jag har knappt haft skridskor på mig på två år så jag vet inte hur det ska gå, säger Karlsson..

Sydsvenskan - 06 jan 15 kl. 16:46

Lycka över att glida på torget

– Det är roligare att åka ute men jag vet inte riktigt varför, säger Gustav Laurén från Höllviken.
Han åker skridskor på Stortorget i Trelleborg. Hans hemkommun Vellinge har precis som Svedala och Burlöv valt bort tillfälliga isbanor..

Sydsvenskan - 15 jan 15 kl. 19:00

Bygg en ny ishall i Lund – den som finns är så full av folk att det är farligt

Lunds kommun är den elfte största kommunen i Sverige. Med många barnfamiljer och studerande ungdomar har det blivit en stad med mycket liv och rörelse. Trots detta finns det bara en ishall i kommunen.

Dalarnas tidningar - 02 jan 15 kl. 21:31

TV: "Kan bli kanonhelg"

Under julledigheten har många begett sig ut på sjöarna för att åka skridskor. Och även i helgen kan skridskofantaster se fram emot en perfekt blankis, i alla fall enligt Anders Hedlund..

UNT - 30 dec 14 kl. 05:56

Lockande men förrädiska isar

Isarna lägger sig i stora delar av landet och tusentals helglediga har redan gett sig ut på skridskor eller med pimpelspö..

SvD - 30 dec 14 kl. 05:56

Lockande men förrädiska isar

Isarna lägger sig i stora delar av landet och tusentals helglediga har redan gett sig ut på skridskor eller med pimpelspö..

SvD - 30 dec 14 kl. 05:56

Lockande men förrädiska isar

Isarna lägger sig i stora delar av landet och tusentals helglediga har redan gett sig ut på skridskor eller med pimpelspö..

Helsingborgs Dagblad - 30 dec 14 kl. 05:58

Lockande men förrädiska isar

Isarna lägger sig i stora delar av landet och tusentals helglediga har redan gett sig ut på skridskor eller med pimpelspö. Men isläget är fortfarande förrädiskt..

UT - 14 jan 15 kl. 21:37

UIF släppte två i öppen bur

Det blev ett dramatiskt slut på UIF:s bortamatch i Alingsås under onsdagskvällen. Laget var på väg ifatt Sörhaga men släppte två puckar i öppen kasse. Det var en mycket bitter och irriterad Daniel Elofsson efter matchen.

YLE - 24 jan 15 kl. 06:00

Får rökare fler pauser på jobbet?

Vi har kommit en bra bit från 1920-talets lungstärkande cigariller på munstycke ordinerade av läkare och 1970-talets rökfyllda konferensrum, bussar och väntrum. Som tur är. Det är numera med nöd och näppe tillåtet att röka i det egna hemmet - ibland inte ens där om man bor på hyra.

SN - 30 dec 14 kl. 17:15

TV: Isen – hetast på jullovet

Papporna har spolat isen. Inga matchande tröjor krävs i hockeyn. Sedan i fredags har skär efter skär tagits vid Stigtomta skola.

YLE - 05 jan 15 kl. 14:21

Staden förbjöd barnens skridskobana i Gillerbacken

Ville Könönen kunde tre vintrar i rad snöra på barnen skridskorna hemma och lära dem åka skridskor i närmaste park. Det går inte i år, Vanda stad satte stopp för den hemmagjorda skridskobanan. Gillerbacken i Myrbacka är ett bostadsområde där det bor många barn.

UT - 15 jan 15 kl. 11:33

Ellinor har fastnat för hockey

Hon började inte spela hockey förrän hon var tio. Men redan nu är 14-åriga Ellinor Enblom så bra att hon är en del av Västergötlands distriktslag. Nyligen fick hon vara med och lyfta segerbucklan i Flickpucken.

UT - 06 jan 15 kl. 23:58

Remstam tillbaka i NIK ? Axengren förstärker Dalstorp

Mattias Remstam gör comeback för Nittorp i hockeytvåan. På samma nivå – division 2 – men i en helt annan sport har Erik Axengren kritat på för Dalstorps fotbollsherrar. Klubblegendaren Mattias Remstam sa tack och hej till Nittorp förra våren.

YLE - 13 jan 15 kl. 16:26

Marcus Sandell var vår bästa utförsåkare

Sportjournalisternas förbund har valt de bästa idrottarna i varje gren 2014. Marcus Sandell valdes till vår bästa utförsåkare medan Kenneth Sandvik valdes till den bästa i styrkelyft. Några idrottare har under årens lopp lyckats med konststycket att bli vald till årets bästa idrottare i två olika grenar.

YLE - 13 jan 15 kl. 16:26

Här är listan på de bästa i varje gren 2014 - Marcus Sandell var vår bästa utförsåkare

Sportjournalisternas förbund har valt de bästa idrottarna i varje gren 2014. Marcus Sandell valdes till vår bästa utförsåkare medan Kenneth Sandvik valdes till den bästa i styrkelyft. Några idrottare har under årens lopp lyckats med konststycket att bli vald till årets bästa idrottare i två olika grenar.

Nya Wermlands Tidningen - 24 dec 14 kl. 06:00

Emma på väg mot största äventyret

Emma Murén, 16, får aldrig nog av hockey. Fast åker skridskor hemma i poolen på Hammarö gör hon bara för sprallige NWT-fotografen ”Fruckans” skull. Nu väntar Emmas största äventyr..

DalaDemokraten - 22 dec 14 kl. 07:00

"De såg chansen att ge igen"

Jag kommer i håg känslan när jag åkte fortare än vinden ven på mina skridskor, ostadigt var det men oj vad det gick. Rätt vad det var så nöp det fast och slog i isen, spräckte hakan så blodet sprutade. Det resulterade i fem stygn och jag var sex år.

DN - 24 dec 14 kl. 08:00

Fosshaugs julsaga: ”Det var en gång en julafton på Zinken”

För exakt tio år sedan klättrade bandyprofilen Per Fosshaug över muren till Zinkensdamms IP. På julafton visade han en ung invandrarkille hur man åker skridskor. Om en månad leder Fosshaug ett numera världsberömt somaliskt bandylandslag i ännu ett VM.

Nya Wermlands Tidningen - 21 dec 14 kl. 12:30

Skridskosäsongen i gång

Nu är isbanan i Mariebergsskogen öppen för skridskoåkning. Varje dag mellan klockan 11 och 20 till och med sportlovet, så länge vädret tillåter, finns möjlighet att åka skridskor – antingen på egen hand eller med stöd av Pingu..

DN - 22 dec 14 kl. 14:29

Trailer: Filip & Fredrik presenterar TREVLIGT FOLK

Som första afrikanska lag någonsin har Somalia precis anmält sig till bandy-VM. De unga spelarna bor dock inte i Somalia. De bor i Borlänge.

SmålandsPosten - 06 jan 15 kl. 22:25

Derbyfest utan skönspel

En välspelad halvlek räckte för Åby/Tjureda då Öjaby besegrades med 7–3 (5–2) i derbyreturen på trettondagen. – Första halvleken var rätt okej. I andra tappade vi allt, skönt att vi kunde knipa ihop, sa en närmast lättad Jan Stemberger, tränare i dagens hemmalag.

BT - 08 jan 15 kl. 06:04

Borås kan få miljövänlig ishall

Borås kan få Sveriges miljövänligaste ishall i Knalleland, vägg i vägg med simarenan som därmed får ta del av spillvärme från isproduktionen.
– Vi vill skapa en skridskokultur i staden som gynnar både föreningarna och allmänheten, säger Jacob Lundgren, ordförande i Borås konståkningsklubb. Inom kort presenterar han och Klas Ström, som startade bandyverksamheten i Borås, en förstudie om sin vision.

Dalarnas tidningar - 20 dec 14 kl. 06:55

"Vi vill ha en dialog"

Det var ledsna miner hos barnen och föräldrarna som DT träffade på planen mittemot Knuten i Kvarnsveden. Här brukar barnen åka skridskor varje vinter, men det verkar inte bli något av med det den här vintern..

Dalarnas tidningar - 22 dec 14 kl. 01:00

Barn tävlade mot tomten

För andra året i rad anordnade skridskoklubben Dala Active Skaters tävlingar med jultema för barn. De tävlandes tidigare erfarenhet av skridskoåkning var skiftande. På plats vid startlinjen fanns både de som tävlat tidigare och en som stod på skridskor för första gången dagen innan.

Sydsvenskan - 30 dec 14 kl. 04:00

Felix Elofsson

Ålder: 19 år.Från: Limhamn.Familj: Mamma Åse, pappa Mats, lillebror Oskar (även han på skidgymnasiet i Järpen).

BT - 30 dec 14 kl. 05:56

Lockande men förrädiska isar

Isarna lägger sig i stora delar av landet och tusentals helglediga har redan gett sig ut på skridskor eller med pimpelspö. Men isläget är fortfarande förrädiskt.Ute på Lejondalssjön i Upplands-Bro kommun har isen lagt sig och säsongens första pimpelfiskare testar lyckan.

BT - 29 dec 14 kl. 06:33

Storsatsning på idrott för unga

Byttorps IF och Norrby IF drar igång en flerårig satsning på idrottsskolor för barn och ungdomar upp till 16 år. Andra föreningar erbjuds haka på projektet som kallas IF Samhälle. Det finns också planer på en fritidsbank där utrustning kan lånas kostnadsfritt.

Magazin24 - 09 dec 14 kl. 17:06

Kan nästa bandystjärna hittas här?

BANDY Det är inte alltid så lätt att stå på ett par skridskor men när Magazin24 besökte bandyskolan på Krillan så var det många barn som var ivriga på att börja träna. Det var 24 nyfikna och spända barn som väntade på att bandyskolan skulle dra i gång på måndagseftermiddagen. Ledarna samlade alla vid mittpunkten [...

Sydsvenskan - 10 dec 14 kl. 17:01

Emporias tak blir skridskobana i vinter

I vinter ska det gå att åka skridskor på köpcentret Emporias tak. Redan till helgen smygöppnar den drygt 200 kvadratmeter stora banan..

Sydsvenskan - 22 dec 14 kl. 04:00

Minnena som arbetsredskap

Hur minns man, om man lärt sig att lögnen är ett sätt att överleva?För Emilia Degenius, psykoanalytiker och psykolog, är minnet ett arbetsredskap. Det är något hon använder dagligen.

Expressen - 02 dec 14 kl. 22:36

Dök upp på träningen - Kings straffas nu hårt

Vjatjeslav Vojnov är avstängd från all träning med Los Angeles Kings. Ändå var han med och åkte skridskor med laget. Nu tvingas klubben böta 750 00 kronor för missen, skriver NHL.

SmålandsPosten - 18 dec 14 kl. 08:14

"Coffe är fan bättre än Kallio"

På lördag möter Lakers Lakejer HV71:s supporterlag North Bank Supporters i ett derbymöte. Även om det osar rivalitet är syftet något helt annat än att så split.
– Derbykänslor är det helt klart, men framförallt är syftet att skapa vänskapsband som håller även utanför ishockeyn, berättar lagkaptenen Christoffer "Coffe" Mattisson.

UT - 10 dec 14 kl. 22:09

Serieledaren straffade UIF

Det var jämnt i skott och puckinnehav men slutresultatet blev ändå 1–5. – Vi mötte seriens bästa lag men gör en del misstag som straffar oss direkt. Hanhals IF blev seriesegrare i Södra A–tvåan efter 1–5 i Lassarinken.Om oss

Nyhetspressen är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Nyhetspressen.se besöks mer än 100000 gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.