Annette+Carlson

Tuesday, 03 March, 23:33

Nyheter om Annette+Carlson

Sortering: Relevans | Senaste
Sydsvenskan - 9 timmar sedan

Åklagare utreder militäringripande

Åklagare ska utreda om militären gjorde något fel när en radioamatör hölls kvar av beväpnad personal och misstänktes för att vara spion. Tidigare har både polis och åklagare lagt ned ärendet.Det var i samband med en tävling för radioamatörer i närheten av Skövde som militären ingrep.

Helsingborgs Dagblad - 9 timmar sedan

Åklagare utreder militäringripande

Åklagare ska utreda om militären gjorde något fel när en radioamatör hölls kvar av beväpnad personal och misstänktes för att vara spion. Tidigare har både polis och åklagare lagt ned ärendet.Det var i samband med en tävling för radioamatörer i närheten av Skövde som militären ingrep.

SVT - Igår: 15:08

Barbapapa har förlorat sin pappa

Talus Taylor, som tillsammans med sin hustru Annette Tison skapade den berömda figuren, har avlidit 82 år gammal i Paris..

DI - Igår: 11:35

Barbapapas skapare död

Barbapapa har förlorat sin pappa. Talus Taylor, som tillsammans med sin hustru Annette Tison skapade den berömda figuren, har avlidit 82 år gammal i Paris, skriver Le Figaro..

Helsingborgs Dagblad - 14 feb 15 kl. 17:03

Andreas ersättsav Annette

Andreas Jakobsson lämnar HIF:s styrelse på årsmötet i slutet av mars.Orsak: tidsbrist.– När det inte finns tillräckligt med tid för ytterligare delaktighet så ska man kliva av, säger han.

GöteborgsPosten - 25 feb 15 kl. 05:00

Göteborgarna älskar den täta kvartersstaden

Betydligt fler som vill borde få möjligheten att välja att bo i en tät kvartersstad, skriver bland andra Annette Vejen Tellevi, Yimby Göteborg..

BT - 14 jan 15 kl. 14:29

Alliansen i Borås ger upp försöken att bilda majoritet

Alliansen ger upp försöken att bilda ett majoritetsstyre. – Det finns inga möjligheter för oss att bilda en majoritet, säger kommunalrådet Annette Carlson (M). De rödgröna tycker att de jobbar bra tillsammans och de vill inte bryta det samarbetet.

Helsingborgs Dagblad - 15 timmar sedan

Parkpromenad födde Barbapapa

Talus Taylor, som tillsammans med sin hustru Annette Tison skapade den berömda figuren Barbapapa, har avlidit 82 år gammal i Paris, skriver Le Figaro. Familjen med Barbapapa, Barbamama och deras många barn har varit föremål för en rad böcker. Den första gav ut 1970.

Sydsvenskan - 15 timmar sedan

Parkpromenad födde Barbapapa

Talus Taylor, som tillsammans med sin hustru Annette Tison skapade den berömda figuren Barbapapa, har avlidit 82 år gammal i Paris, skriver Le Figaro. Familjen med Barbapapa, Barbamama och deras många barn har varit föremål för en rad böcker. Den första gav ut 1970.

Västerbottens Folkblad - 26 feb 15 kl. 23:00

”Jag kan bli hur obekväm som helst”

LO-förbunden fortsätter att tappa medlemmar, med några undantag. Ett av dem är Kommunal. Umeå-sektionen har exempelvis runt 5000 medlemmar.

Uppsalanyheter.se - 28 feb 15 kl. 22:18

Storseger efter krampaktig inledning

ERik Svenson i Sirius visade vägen med två mål. (Foto: Annette Bohlin)SSL Herr: Efter en trevande inledning visade Sirius att man var minst två nummer större än nästjumbon Höllviken och vann övertygande med 13-3.Efter en trevande inledning visade Sirius att man var minst två nummer större än nästjumbon Höllviken och vann övertygande med 13-3.   Två matcher kvar för Sirius och sen ska laget spela sitt första slutspel på de fem säsonger som laget varait i högsta serien.

DalaDemokraten - 18 feb 15 kl. 05:50

Nu kan festen börja

Annette Riesbeck entusiasm inför Camp Norway-veckorna har flera skäl:.

Dalarnas tidningar - 18 feb 15 kl. 05:50

Nu kan festen börja

Annette Riesbeck entusiasm inför Camp Norway-veckorna har flera skäl:.

Uppsalanyheter.se - 19 feb 15 kl. 00:41

Här ryker Storvretatränaren ihop med sin målvaktsstjärna

Viktor Klintsten och Stefan Forsman ryker ihop. (Foto: Annette Bohlin)SSL Herr: Heta derbykänslor, utsatt läge i tabellen och dessutom släpper målvaktsstjärnan in två "billiga" mål - då får tränare Stefan Forsman nog och byter ut målvakten.Heta derbykänslor, utsatt läge i tabellen och dessutom släpper målvaktsstjärnan in två "billiga" mål - då får tränare Stefan Forsman nog och byter ut målvakten.   Stefan Forsman brukar inte peta för mycket i formationer eller vara känd för att agera under själva matcherna.

YLE - 12 feb 15 kl. 11:28

Kistor av konstmaterial förbjuds på begravningar i Vasa

Nu förbjuder man konstmaterial på kistor i Vasa. Det här gäller både vid kremering och jordfästning. Orsaken är i första hand personalens säkerhet vid kremering.

YLE - I förrgår: 15:42

"En glädjande seger för så många"

Min första tanke var nog glädjens, en stor glädje för bandet och för alla med funktionsnedsättning och för oss som arbetar med den målgruppen, säger sakkunnig Annette Tallberg vid Föreningen för de utvecklingsstördas väl, FDUV. Enligt Tallberg är det först och främst ett punkband bland andra. Andra frågor dyker säkert upp eftersom alla i gruppen har funktionsnedsättningar av något slag.

Nyan - 20 feb 15 kl. 15:23

JCI:styrelse i prisceremonier

2014653Junior Chamber International Mariehamn, JCI Mariehamn, är en frivillig, ideell och icke vinstdrivande förening. Vid årsmötet nyligen utsågs en ny styrelse och många fick pris för aktiviteter inom organisationen. Juniorhandelskamrarnas idé är att påverka samhället i positiv riktning genom att utveckla unga människors ledarskapsförmåga, socialt ansvar, företagsamhet och internationalisering.

BT - 29 dec 14 kl. 12:45

Alliansen bjuder in S till samtal om makten

I början av januari har allianspartierna bjudit in Socialdemokraterna till ett samtal om hur den politiska makten i Borås ska se ut. Den 7 januari, direkt efter helgerna, vill allianspartierna träffa Socialdemokraterna för ett möte. – Vi har inte fått någon återkoppling än, men det är inte så formellt att vi har satt ett sista svarsdatum heller, säger Annette Carlson (M), kommunalråd.

BT - 10 jan 15 kl. 18:53

Carlson om nya partiledaren "Ger ett påläst intryck"

Kommunalrådet Annette Carlson (M) med anledning av valet av Moderaternas nya partiledare Anna Kinberg Batra. Vad tycker du om valet?
– Jag tycker det är bra.

BT - 12 jan 15 kl. 14:31

"Plötsligt väljer han konfrontation"

Maktstriden i Borås blommar upp på nytt. Alliansen menar nu att de rödgröna abdikerar från styret av Borås. Avgå eller ta ansvar, är kravet Alliansen riktar till de rödgröna.

BT - 12 jan 15 kl. 14:31

Alliansen: "De har abdikerat"

Maktstriden i Borås blommar upp på nytt. Konflikten mellan blocken i Borås ökar markant. Alliansen menar nu att de rödgröna abdikerar från styret av Borås.

ÖstersundsPosten - 30 jan 15 kl. 10:51

Premiär för handelns galakväll

– Det är för att premiera alla som jobbar inom handeln. Sammantagen är den en av de största arbetsgivarna i Östersund, sa Annette Lindow..

Helsingborgs Dagblad - 14 feb 15 kl. 17:54

Förvaltare som måste bygga en ny ekonomi

Så hittade valberedningen sin kandidat till slut. Det satt långt inne. Tro tusan det.

BT - 18 jan 15 kl. 16:18

Spadtag med karolinsk salut

Nu har det första spadtaget tagits för Regementsstaden. Och för att markera den historiska kopplingen sköts salut med karolinska musköter. Byggbolaget Peab var på plats liksom arkitektfirman Tengbom, alltmedan mäklaren Fastighetsbyrån delade ut broschyrer om nya Brf Kaserngården med säljande bilder över de 24 lägenheterna som ligger på den plats som bostadsrättsföreningen fått sitt namn ifrån.

BT - 12 jan 15 kl. 14:31

Mötet har avbrutits

Helt oväntat har eftermiddagens kommunstyrelsesammanträde nu avbrutits. Orsaken är det oklara maktläget i Borås. Sammanträdet inleddes med att kommunstyrelsens ordförande Ulf Olsson (S) ville dra ur tre ärenden.

BT - 07 jan 15 kl. 21:19

Vägrar avslöja något om mötet

Ännu finns ingen lösning på dödläget i Borås kommunpolitik. Men i dag träffades företrädare för Alliansen och Socialdemokraterna för nya överläggningar om makten i Borås. De sista dagarna innan jul var dramatiska i Boråspolitiken.

Expressen - 31 dec 14 kl. 19:31

Annette fann gullviva i rabatten – i december

Den milda vintern sätter sina spår i Sverige. Inte minst i Olskroken där Annette Klövertjärn hittade en utslagen gullviva sin rabatt - i december. – Jag trodde först att det var någon som skojade med mig, säger hon..

YLE - 31 jan 15 kl. 19:53

Sjundeådamerna slog BK-46 med klar marginal

Sjundeå IF:s handbollsdamer tog på lördagskvällen (31.1) sin fjärde seger på lika många matcher efter årsskiftet i FM-serien. BK-46 förlorade matchen i Karis bollhall med elva måls marginal.

Uppsalanyheter.se - 28 jan 15 kl. 23:10

Storvreta vann prestigemötet

Storvretas målvakt Viktor Klintsten höll nollan. (Foto: Annette Bohlin)SSL Herr: Storvreta besegrade AIK i onsdagens superligamöt i Fyrishov med 2-0, mycket av försnacket handlade om Rickie Hyvärinens återkomst till Fyrishov.Storvreta besegrade AIK i onsdagens superligamöt i Fyrishov med 2-0, mycket av försnacket handlade om Rickie Hyvärinens återkomst till Fyrishov.   Storvreta nollade gästande AIK på onsdagen i en match där prestigen och koncentrationen nästan gick att ta på.

ÖstersundsPosten - 13 jan 15 kl. 17:01

Linsell i mörker sedan strax före jul

– Sista felanmälan hos oss är från nionde december, säger Annette Berggren, belysningsansvarig på Trafikverket som ansvarar för de flesta släckta gatlamporna..

SmålandsPosten - 16 jan 15 kl. 06:20

Kronobergarna säljer för miljarder

6,3 miljarder – det är det sammanlagda värdet av allt som har annonserats på Blocket under förra året i Kronobergs län.
Enligt Blocket ska trädgårdsmöbler vara det som gick snabbast att sälja. Det sammanlagda värdet av allt som annonserades på Blocket i Kronoberg ligger alltså på 6,3 miljarder kronor.

DrivaEget - 16 jan 15 kl. 11:45

“Jag står inte ut med att få kritik” – psykologen ger råd

 Ditt liv  Läsaren Annette är småföretagare inom kulturbranschen. Det går bra förutom en sak: att ta kritik. “Jag känner mig fullkomligt tillintetgjord”.

Nyan - 13 jan 15 kl. 13:29

Lagtingspolitiker: Sluta sälja energidrycker till ungdomar

Flera lagtingsledamöter hoppas att näringslivet på Åland tog initiativet att sluta sälja energidrycker till barn och ungdomar under 18 år. Annette Holmberg-Jansson (MSÅ) säger att man behöver begränsa barns tillgång till dryckerna. Hon lyfte fram att energidrycker i kombination med alkohol har lett till att ungdomar i andra nordiska länder dött.

Nya Wermlands Tidningen - 31 dec 14 kl. 06:00

Lugn och ro för vovven

På Segersta hundpensionat firas nyårsafton i lugn och ro. Hundarna som kommer till Annette Ihlberg under helgen har problem med fyrverkerier och får därför fira in det nya året borta från familjen..

BT - 19 dec 14 kl. 09:32

Här är de rödgrönas besked ? ord för ord

Läs hela brevet från de rödgröna. Så här låter det i beskedet som kom tidigt på fredagsmorgonen: "Vi kan nu konstatera att Kommunfullmäktige har antagit en budget som gemensamt stöds av Moderaterna, Kristdemokraterna, Folkpartiet, Centerpartiet och Sverigedemokraterna. Det är därför rimligt att dessa partier nu också ges möjlighet att bilda ett gemensamt styre, byggt antingen på de fem partier som gemensamt antog budgeten eller genom annan konstellation med egen majoritet i Kommunfullmäktige.

BT - 09 dec 14 kl. 14:45

M i Borås på väg att svänga om SD

Vad har hänt inom Moderaterna i Borås när det gäller renhållningen mot rasismen? När rasister och nazister gästade staden i samband med Jönssonsligans musikfestivaler i början av 2000-talet hade vi en moderat kommunstyrelseordförande som hette Ulf Sjösten. Då tågade alla fullmäktiges partier sida vid sida i ett gemensamt demonstrationståg mot rasism och främlingsfientlighet, och ett gemensamt dokument mot rasismen togs fram, en ”deklaration” som undertecknades av samtliga partier.

BT - 22 dec 14 kl. 16:57

Vändningen: Bjuder in rivalen

I dag har kaoset inom Boråspolitiken pågått i hundra dagar. Samtidigt går Alliansen ut med beskedet att man tänker kontakta Socialdemokraterna. Den politika ovissheten är fortsatt massiv efter förra veckans brev från de rödgröna till Alliansen – det brev som Ulrik Nilsson (M) döpt till "politikens variant på att göra slut via sms" (BT 20/12).

BT - 20 dec 14 kl. 08:58

Pinsamt billiga poäng från Moderaterna i Borås

De båda moderaterna, Annette Carlson och Ulrik Nilsson, skriver i en slutreplik (15/12) till Lennart Andreasson att kommunister måste portförbjudas i partier som vill kalla sig demokratiska. Så kan det låta när man inte kan sin egen historia. Därför blir det enbart pinsamt och skrattretande när moderater försöker framstå som någon slags demokratins härförare.

BT - 28 dec 14 kl. 07:40

Osannolikt med uppgörelse i Borås ? på kort sikt

Från käbbel till Decemberöverenskommelsen. En orolig höst i svensk inrikespolitik slutade i samförstånd över blockgränsen. Följer politikerna i Borås efter med Januariuppgörelsen?

Uppsalanyheter.se - 11 jan 15 kl. 20:48

"Bara" oavgjort för FBC Uppsala

Amanda Delgado-Johansson stressa en Karlstadsförsvarare. (Foto: Annette Bohlin)SSL Dam: FBC Uppsala fick "bara" oavgjort 2-2 mot bottenlaget Karlstad i söndagens superligamöte. det brukar vara jämna matcher mellan de två lagen och söndagens match var inget undantag.FBC Uppsala fick "bara" oavgjort 2-2 mot bottenlaget Karlstad i söndagens superligamöte.

Uppsalanyheter.se - 12 jan 15 kl. 04:00

Siriuspoäng mot hemmastarka Warberg

Sirius Erik Svenson (23) fick med sig en poäng från mötet med sin förra klubb. (Foto: Annette Bohlin, arkivbild)SSL Herr: Sirius tog en poäng i söndagens superligamöte genom att spela oavgjort borta mot Warberg. Sirius Billy Nilsson blev poängräddare med sin kvittering till 5-5 i mitten av tredje perioden.Sirius tog en poäng i söndagens superligamöte genom att spela oavgjort borta mot Warberg.

Uppsalanyheter.se - 13 jan 15 kl. 23:34

Tung förlust för Uppsala Basket

Anton Gaddefors i Uppsala Basket gjorde 14 poäng. (Foto: Annette Bohlin)Basketligan: Uppsala Basket åkte på en blytung förlust mot Sundsvall på tisdagen i basketligan, gästerna inledde med att skjuta fantastiskt men skyttet kom av sig.Uppsala Basket åkte på en blytung förlust mot Sundsvall på tisdagen i basketligan, gästerna inledde med att skjuta fantastiskt men skyttet kom av sig.   Gästerna startade matchen bäst och satte i princip alla skottförsöken och drog tidigt ifrån till 7-14 en ledning som man sedan utökade till 9-20.

BT - 10 jan 15 kl. 11:33

Ledare: Har det slutat regna i Borås?

När det slutade regna i Borås – om en stads självkänsla” var titeln på programmet i Sveriges Radio P 1. Den skulle kanske ha kunnat vara ”Så fixar du 82 minuter fantastiskt PR för en stad i Public Service-radion”. Nej, nu ska vi inte vara tykna, sånt får göteborgarna ägna sig åt.

Uppsalanyheter.se - 03 jan 15 kl. 23:16

2015-01-03 Bildsvep Storvretacupen

Täby och hammarby möttes i Storvretacupen på lördagen. (Foto: Annette Bohlin)Storvretacupen fortsatte på lördagen med andra dagens cupspel för den så kallade mellangruppen, Uppsalanyheter bjuder här på ett bildsvep från ett urval av matcher.Storvretacupen fortsatte på lördagen med andra dagens cupspel för den så kallade mellangruppen, Uppsalanyheter bjuder här på ett bildsvep från ett urval av matcher.                                             Alla foton: Annette Bohlin  .

BT - 20 nov 14 kl. 14:22

Annette Carlson kritisk mot de rödgröna

– Detta besked hade vi kunnat få direkt. Kommunalrådet Annette Carlson (M) anser att de rödgröna borde ha meddelat att arbetsordning för budgeten ändras. Carlson framhåller att Alliansen länge varit tydlig med avsikten att lägga en egen budget.Om oss

Nyhetspressen är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Nyhetspressen.se besöks mer än 100000 gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.