Annette+Carlson

Tuesday, 23 September, 14:20

Nyheter om Annette+Carlson

Sortering: Relevans | Senaste
BT - 20 sep 14 kl. 09:42

Tre toppolitiker i Borås petas av väljarna

Tre av kommunalråden petas från toppen av sina väljare. – Det är jättebra att vi har unga kvinnor som är duktiga och som folk faktiskt har kryssat, säger Tom Andersson (MP). Valet handlar inte bara om lagarbete.

BT - 14 sep 14 kl. 21:17

M missnöjda

Moderaternas valvaka på kafé Viskan i centrala Borås är välbesökt men tystnaden när SVT:S Valundersökningen presenterades var total. Enligt undersökningen hamnar Moderaterna på 22,2 procent vilket är åtta procentenheter under valresultatet 2010. – Nu ser det ut att bli ett komplicerat läge.

BT - 11 sep 14 kl. 08:55

Vi bygger framtidens Borås ihop

Slutreplik. Svar till Ulrik Nilsson och Annette Carlson (M), BT 9/9. Ska Borås stad gå framåt ”så måste den utvecklas med boråsare” skriver Ulrik Nilsson och Annette Carlson (M), och det är bara att hålla med.

BT - 11 sep 14 kl. 11:22

18.00 Följ BT:s partiledardebatt

Vilken är egentligen den stora politiska stridsfrågan i Borås? Det beror på vilket parti du frågar. I kväll klockan 18 drabbar de samman i BT:s stora slutdebatt.

BT - 11 sep 14 kl. 11:22

En slutspurt med olika valfokus

Vilken är egentligen den stora politiska stridsfrågan i Borås? Det beror på vilket parti du frågar. I kväll klockan 18 drabbar de samman i BT:s stora slutdebatt.

BT - 11 sep 14 kl. 11:22

"Oroliga för att valfriheten ska försvinna"

Vilken är egentligen den stora politiska stridsfrågan i Borås? Det beror på vilket parti du frågar. I kväll klockan 18 drabbar de samman i BT:s stora slutdebatt.

BT - 04 sep 14 kl. 16:57

Södra torget är bäst för bussarna

Replik. Svar till Annette Carlson (M), BT 26/8. Huruvida du använder dig av kollektiva transportmedel som buss när du förflyttar dig inom staden undandrar sig min bedömning, men för undertecknad som dagligen transporterar sig med detta trafikslag är och förblir Södra torget den överlägset bästa platsen som central knutpunkt för bussarna i Borås.

Dalarnas tidningar - I förrgår: 13:35

Därför är Rättviks skola bäst i länet

Toppen av den "rättvikska" skolpyramiden hittar man i ett stort luftigt rum högst upp i kommunhuset. Här, mellan väggar som sett Rättvik formas under årtionden, huserar kommunens starka kvinna – centerpartistiska kommunalrådet Annette Riesbeck..

Trelleborgs Allehanda - Igår: 06:30

Slår larm om stressig arbetsmiljö

Foto: Jenny Isaksson
”Många går hem och gråter, har ont i magen och känner sig stressade”, säger Annette Larsson, skyddsombud på avdelning 22 på Trelleborgs lasarett. Hon och kollegan Karin Eurenius kräver nu att sjukvårdsledningen gör något åt problemen.
– Samtidigt som vi blivit mindre personal har vi fått fler arbetsuppgifter, vi hinner inte med patienterna, säger Annette Larsson som upplever att hon och hennes undersköterskekollegor inte har möjlighet att vårda patienterna så som de borde.

Uppsalanyheter.se - 16 sep 14 kl. 23:21

Bildsvep: Storvreta - Växjö

Bildsvep: Storvreta - VäxjöSSL Herr: Storvreta och Växjö möttes i säsongens superligapremiär, vår fotograf Annette Bohlin var på plats i Fyrishov och bjuder här på ett bildsvep från matchen.Storvreta och Växjö möttes i säsongens superligapremiär, vår fotograf Annette Bohlin var på plats i Fyrishov och bjuder här på ett bildsvep från matchen.                                   Alla foton: Annette Bohlin  .

Skånskan - 17 sep 14 kl. 06:00

Oroas över kommunens framtid efter valet


"Jag vet inte ens om jag vill bo kvar här mer", säger Annette Linander (C) några dagar efter valet..

Skånskan - 17 sep 14 kl. 06:00

Oroas över kommunens framtid


Annette Linander är stolt över att Centern höll ställningarna i Eslöv – men i övrigt oroad för kommunens framtid.
– Jag vet inte ens om jag vill bo kvar här mer, säger hon några dagar efter valet..

DalaDemokraten - 14 sep 14 kl. 18:40

Vem var Sven Fr. Psilander?

Det tog Annette Robertsdotter Mård fem år att fundera, skissa, researcha och leta dokument och artiklar i tidningslägg och landstingsarkiv. Resultatet har blivit en genomarbetad dokumentation på närmare 160 sidor (upplaga 400 exemplar) om en mer eller mindre bortglömd, ensam - och ende läkaren vid Falu lasarett vid den här tiden..

Dalarnas tidningar - 13 sep 14 kl. 01:00

De gör upp om valet till fullmäktige

Socialdemokraternas förstanamn är Jan Dahlquist och för Centerpartiet är Annette Riesbeck nummer ett..

Dalarnas tidningar - 15 sep 14 kl. 01:59

Alliansen behåller makten i Rättvik

Annette Riesbeck (C), kommunalråd, låter lättad. Centern har nu tretton mandat i fullmäktige och är största partiet. Tillsammans får allianspartierna 20 platser och behåller majoriteten..

Kristianstadsbladet - 7 timmar sedan

Kollisionen med vildsvinet gav henne men för livet

Foto: Tommy Svensson
För snart tio år sedan krockade Annette Schöld-Jonasson med ett vildsvin. På bråkdelen av en sekund förändrades livet för alltid. I dag lever den tidigare så aktiva Hjärsåstjejen med svåra smärtor, har svårt att gå och tvingats till sjukpension.

Uppsalanyheter.se - I förrgår: 01:15

Guskförlust i seriefinalen inför storpublik

Guskförlust i seriefinalen inför storpublikHerrtvåan: Gusk förlorade seriefinalen mot Akropolis inför drygt 800 åskådare på Gamlis IP och avståndet upp till förstaplatsen är nu fem poäng. Chansen till avancemang anses därmed vara borta för uppsalalaget.Gusk förlorade seriefinalen mot Akropolis inför drygt 800 åskådare på Gamlis IP och avståndet upp till förstaplatsen är nu fem poäng.

BT - 11 sep 14 kl. 17:30

Förslag som hotar över 1300 jobb för unga i Sjuhärad

Enligt färska siffror från Arbetsförmedlingen minskar nu arbetslösheten. För ungdomarna ser det särskilt ljust ut. Alliansens reformer som lägre arbetsgivaravgift för ungdomar och en sänkt restaurangmoms är en viktig förklaring.

YLE - 13 sep 14 kl. 19:19

Tallqvist har spelat klart, kanske

HIFK:s handbollsikon Annette Tallqvist är i en annorlunda roll denna säsong. Som spelare har hon vunnit elva mästerkskap i rödtröjorna och nu jagar hon guld som assisterande tränare. Efter den förra säsong som igen slutade i HIFK:s mästerskapskalas meddelade Annette Tallqvist att hon fått nog av spelandet.

BT - 10 sep 14 kl. 09:04

Vad vill S i Borås göra med Boråsregionen?

Vi är nio kommuner som har valt att samarbeta genom Boråsregionen – Sjuhärads kommunalförbund för att göra vårt område till en ännu bättre plats att leva, bo och arbeta i. Tillsammans ska vi driva utvecklingen framåt och tillvarata gemensamma intressen. Under den senaste mandatperioden upplever vi dock att tempot har mattats av och att det behövs en ny glöd i samarbetet.

BT - 05 sep 14 kl. 08:56

Jag väntar på skoldebatten

Det ansvariga kommunalrådet för skolan, Lena Palmén (S), vill enligt en artikel i BT (29/8) debattera skolan med Moderaterna. Jag väntar med spänning på var och när vi ska träffas och förväntar mig att Lena Palmén snarast kontaktar mig för att få till en debatt. Någon inbjudan har ännu inte kommit.

BT - 14 sep 14 kl. 21:17

Ericson: "Fört en kamp mot bilden av ett svartmålat Sverige"

Moderaternas valvaka på kafé Viskan i centrala Borås är välbesökt men tystnaden när SVT:S Valundersökningen presenterades var total. Ett politiskt kaos. Det är vad som väntar Sverige konstaterade riksdagsledamoten Jan Ericson på Moderaternas valvaka i kväll.

YLE - 17 sep 14 kl. 17:56

Mycket ska bli bättre i mästarnas spel

HIFK har dominerat i damligan i handboll de senaste åren och saktar inte ner på farten. Då Annette Tallqvist den här säsongen står på sidan om planen stiger yngre förmågor fram. Mycket arbete återstår ändå innan spelet ser ut som chefstränare Birgitta Lindholm vill ha det.

BT - 09 sep 14 kl. 18:58

Ulf Olsson till attack mot förslag om gratis parkering: "Vore en katastrof"

Handeln i Borås står still. Det visar nya siffror från Svensk handel. När politiker i går debatterade frågan kom det till stor del att handla om hur människor ska ta sig till butikerna för att handla.

Helsingborgs Dagblad - 10 sep 14 kl. 09:22

Måndagscykling

Korpens cykling är nu avslutat och 68 kom till avslutningen. Sedan kommer vi ha slutdragning på de som har cyklat flest gånger som sker om en månad. Följande vinnare korades; Annette Paulsson, Ann-Christin Steen, Mary Jönsson, Kerstin Emanuelsson, Eva Lagun, Cecilia Nilsson, Agne Lindberg, Ann-Marie Ebbesson, Ann-Marie Elofsson, Carl-Axel Wilhelmsson, Kjell Lindau, Karin Hernandez.

Realtid - 04 sep 14 kl. 09:48

Catella rekryterar ny projektledare

Annette Utternäs blir ny senior projektledare på Catellas fastighetsrådgivning i Göteborg.

DalaDemokraten - 08 sep 14 kl. 13:31

Hälsomässan lockade uppåt 200 besökare

– Vi var 20 utställare i Jannesgården, och det blev en succé. Dubbelt så många besökare i år, som vid mässan förra året, säger Annette "Bojsan" Mamén..

Dalarnas tidningar - 08 sep 14 kl. 13:31

Hälsomässan lockade uppåt 200 besökare

– Vi var 20 utställare i Jannesgården, och det blev en succé. Dubbelt så många besökare i år, som vid mässan förra året, säger Annette "Bojsan" Mamén..

BT - 09 sep 14 kl. 10:35

Äras de som äras bör

Replik. Svar till Ulf Olsson (S), 7/9.
Kommunstyrelsens ordförande Ulf Olsson (S) skriver i BT en skrytartikel om det goda företagsklimatet i Borås.

BT - 07 sep 14 kl. 07:46

Boråsare: Höj skatten ? för barnens bästa

Boråsarna har tröttnat på överfulla förskolor och brister i skolan. 68 procent vill höja skatten i Borås om pengarna går till förskolan och skolan. ”Jag är inte förvånad”, säger Ida Legnemark (V).

BT - 11 sep 14 kl. 08:55

2100 boråsare har valt skola

Vi lär våra barn att de kan påverka sina liv. Att våra ungdomar själva har rätt att bestämma vilken skola de ska gå i borde vara självklart i ett modernt Sverige. När Socialdemokraterna hade makten fanns inte valmöjligheten för gemene man.

SmålandsPosten - 06 sep 14 kl. 10:28

Nu protesterar kyrkfolket i Älmeboda

Vi vill behålla vår präst! Så står det på protestlistorna som under Konst- och hembygdsrundan ska läggas ut på flera ställen i Älmeboda församling. – Vi reagerar starkt på det här och vi undrar hur det har kunnat bli så här.

Uppsalanyheter.se - 06 sep 14 kl. 01:25

Storvreta fortsätter att rada upp segrar

Storvreta fortsätter att rada upp segrarTräningsmatch: Storvreta fortsätter att rada upp segrar i försäsongsmatcherna, på fredagkvällen var det nykomlingarna KAIS Moras tur att möta försäsongens hetaste lag.Storvreta fortsätter att rada upp segrar i försäsongsmatcherna, på fredagkvällen var det nykomlingarna KAIS Moras tur att möta försäsongens hetaste lag.   Det är Mora som gör matchens första mål, i den 15:e minuten - det är en boll som studsar lite olyckligt på en hemmaspelare och in i mål bakom Vikotr Klinsten men repliken kom omgående.

BT - 03 sep 14 kl. 21:57

Het valdebatt? Nej, inte i Borås

Det är välkommet med bred enighet kring byggande. Förvisso pågår det en skarp och ideologisk valrörelse, vilket den ska det vara. Men mycket av den politik som berör väljarna i vardagen bedrivs på kommunal nivå, och där är det viktigt att hitta samförstånd för kommunens och invånarnas bästa.

BT - 04 sep 14 kl. 17:26

Härskartekniker och hot

Replik. Svar till Annette Carlson (M) med fler i alliansen i Borås, BT 30/8.
Jag kan välja olika tolkningar av debattartikeln ”Värna om rätten till valfrihet”, skriven av alliansens Carlsson, Hjalmarsson, Hermansson, Guldenpennig.

UT - 02 sep 14 kl. 06:26

Öppet hus i nya danslokalerna

Med tre stora dansgolv och utrymmen för omklädning och dusch har DK Buggie samlat verksamheten till Lindängsvägen. I söndags var det öppet hus för besök. Sedan en månad tillbaka har DK Buggie ett nytt hem för sin verksamhet.

BT - 10 sep 14 kl. 17:06

Hjärtefrågan: alla ofödda barn

Kristna Värdepartiet (KV) ställer nu för första gången upp i valet, förutom till riksdagen även till landstinget i bland annat Västra Götaland och till ett antal kommuner.
Vår hjärtefråga är de ofödda barnen. Varje år dödas omkring 37000 ofödda människor i landet.

Nyan - 24 aug 14 kl. 18:54

Ålänningar deltar i Östersjökonferens

Från och med i dag söndag till tisdag, den 26 augusti, hålls den årliga parlamentariska östersjökonferensen (BSPC) i Olsztyn i Polen.
Parlamentariker från länderna kring Östersjön deltar och från Ålands lagting medverkar fyra personer. Karl-Johan Fogelström (ordförande för Ålands BSPC delegation), Jörgen Pettersson, Annette Holmberg-Jansson och Danne Sundman är lagtingsledamöterna som representerar Åland.

YLE - 20 aug 14 kl. 16:18

Tolv vill bli stadssekreterare i Jakobstad

Tolv personer har sökt tjänsten som stadssekreterare i Jakobstad. Bland de sökande finns Milla Kallioinen som nu sköter tjänsten. Kallionen är juris magister och förvaltningsmagister och från Jakobstad.

BT - 01 sep 14 kl. 08:54

Värna om rätten till valfrihet

Fortsatt valfrihet. Vid rödgrönt styre försvinner rätten att välja. Det vore bedrövligt.

BT - 24 aug 14 kl. 15:16

Det behövs lugn och ro i klassrummen

Det står utom tvivel att lärarna är avgörande för att lyfta svensk skola. Forskningen är tydlig med att den enskilt mest effektiva åtgärden för att förbättra elevers kunskapsresultat är tid mellan elever och lärare. Samtidigt visar Pisa att sen ankomst och skolk är en stor utmaning för svensk skola.

BT - 29 aug 14 kl. 09:02

S lägger ogenomförbara förslag

Allt-till-alla-politik är skadligt för Sverige. Ett sådant exempel kunde vi läsa om lördagen den 16:e augusti då BT skrev om Socialdemokraternas presentation av sitt kommunala handlingsprogram.
BT berättade att Socialdemokraterna nationellt, och med Lena Palmén i spetsen här i Borås, bland annat lovar att införa 230 traineeplatser inom vården och omsorgen.

YLE - 03 sep 14 kl. 09:36

Skolorna behöver större genusmedvetenhet

Modersmålslärare Annette Kronholm-Cederberg efterlyser större genusmedvetenhet i skolan. Lärarna är i allmänhet bra på att inte diskriminera elever på basen av kön men på ett mer subtilt plan behöver genusfrågor uppmärksammas tycker hon. - Hur vi bemöter och vad vi bekräftar och stöder.

Vimmerby Tidning - 16 aug 14 kl. 06:05

”Många frågetecken”

I går skrev vår tidning om Moderaterna, som föreslår läsgaranti och läxhjälp i delar av sitt valprogram.
Centerpartiets Mats Hugosson, andra vice ordförande i kommunstyrelsen och Annette Torstensson, andra vice ordförande i barn- och utbildningsnämnden är skeptiska till förslagen..

Resume - 14 aug 14 kl. 17:04

"Det har varit en otrolig resa"

Efter åtta år återvänder Calle Sjönell till Sverige. Första mötet med vd:n Annette Gårdö och utmaningen att hjälpa Lowe Brindfors till ett kreativt segertåg igen övertygade stjärnkreatören att flytta hem..Om oss

Nyhetspressen är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Nyhetspressen.se besöks mer än 100000 gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.