Annette+Carlson

Friday, 28 November, 20:01

Nyheter om Annette+Carlson

Sortering: Relevans | Senaste
BT - 20 nov 14 kl. 14:22

Annette Carlson kritisk mot de rödgröna

– Detta besked hade vi kunnat få direkt. Kommunalrådet Annette Carlson (M) anser att de rödgröna borde ha meddelat att arbetsordning för budgeten ändras. Carlson framhåller att Alliansen länge varit tydlig med avsikten att lägga en egen budget.

BT - 10 nov 14 kl. 16:41

Just nu: SD i en vågmästarposition

Förhandlingarna om makten i Borås mellan de rödgröna och allianspartierna har brutit samman. Sedan det komplicerade valresultatatet har Allianspartierna suttit i samtal med de rödgröna partierna om hur Borås ska styras de kommande fyra åren. Via ett pressmeddelande på måndagseftermiddagen meddelar Alliansen att man nu lägger ner dessa samtal.

BT - 13 nov 14 kl. 14:30

Nytt möte om makten i Borås

Mötet mellan de rödgröna och alliansen slutade med – ett nytt möte. Det fanns många frågor i samband med eftermiddagens sittning – men få svar. Efter två timmars samtal var beskedet att inget kommer att sägas, mer än att parterna ska mötas igen, nästa tisdag.

BT - 20 okt 14 kl. 17:02

Utmanades - men hon sitter kvar

Moderaterna i Borås beslutade i kväll att Annette Carlson sitter kvar som oppositionsråd även kommande mandatperiod. Röster har höjts om att Annette Carlson borde ersatts då hon i valet fick mindre personkryss än exempelvis andranamnet Ulf Sjösten. Men när (M) valde sina företrädare i kommunens olika delar blev det alltså som valberedningen föreslog – fyra år till för Carlson.

BT - 10 nov 14 kl. 16:41

"Kommer använda vågmästarrollen"

Förhandlingarna om makten i Borås mellan de rödgröna och allianspartierna har brutit samman. Sedan det komplicerade valresultatatet har Allianspartierna suttit i samtal med de rödgröna partierna om hur Borås ska styras de kommande fyra åren. Via ett pressmeddelande på måndagseftermiddagen meddelar Alliansen att man nu lägger ner dessa samtal.

BT - 12 nov 14 kl. 17:06

Inte överens om någonting

Blocken står mycket långt ifrån varandra inför morgondagens möte om makten i Borås. De är inte ens överens om att det rör sig om förhandlingar. – Vi får börja om från början.

BT - 14 nov 14 kl. 11:12

Här invigs Borås nya park

I förmiddags invigdes Borås nyaste park. I Generationsparken, som är en del av Ekarängsparken, ska årligen ett träd för alla nya boråsare planteras. Förskolebarn från Tolvskillingen och Torgets förskola hjälpte till att skyffla över jord på den alldeles nyplanterade ek som är det första trädet i den nya Generationsparken.

BT - 20 okt 14 kl. 17:02

Carlson föreslås sitta kvar

Valberedningen hos Moderaterna i Borås föreslår att partiet fortsätter på utstakad väg: nämligen att Annette Carlson sitter fyra år till som oppositionsråd. – Jag tycker att jag har växt in i rollen som kommunalråd under de senaste fyra åren och fortsätter gärna, säger Annette Carlson om nomineringen. Känner du dig säker på att få sitta kvar?

BT - Igår: 13:53

Alliansen dribblar bort löfte från valet

Replik på debattartiklar från moderaterna Annette Carlsson och Ulrik Nilsson 19/11 och folkpartisten Anna Svalander 20/11. Gemensamt för de båda debattartiklarna är att de försöker dribbla bort det löfte som gavs till väljarna före valet – att inte ge Sverigedemokraterna något avgörande inflytande över Boråspolitiken. Samma löfte gavs från S, MP och V.

Resume - 21 timmar sedan

Bygger med proffs… maxar hamburgaren… och norska printälskare

Erik Öhlin på XL-BYGG är Sveriges Bästa Marknadschef i kategorin byggvaruhus. Annette Jannerö på Max vinner i snabbmatskategorin medan sporthandelsvinnare blir Marcus Wibergh på XXL..

BT - 24 nov 14 kl. 08:01

Gör Annette Carlson en Caesar?

Klockan åtta denna måndagsmorgon offentliggör de rödgröna i Borås sitt förslag till kommunal budget för 2015. Ulf Olsson, Ida Legnemark och Tom Andersson lägger en stram sådan med bibehållet skatteuttag utan större överraskningar; ett mindre påslag till förskolorna kan vi räkna med, extrapengar till miljöprojekt därtill, och, i linje med Ulf Olssons debattartikel i BT i fredags, en tydlig markering om värdet för Borås med mångfald och alla nyanlända. Det senare kan förstås vara självskrivet i en budget, men ska också läsas som en markering av avståndstagandet till Sverigedemokraterna.

BT - 13 nov 14 kl. 14:30

Just nu: Möte om makten i Borås

Här är mötet som kan avgöra Borås politiska framtid – just nu träffas representanter från de rödgröna och alliansen. Från den rödgröna sidan är Ulf Olsson (S), Pelle Höög (S), Tom Andersson (MP) och Lennart Andreasson (V) på plats, medan alliansen företräds av Annette Carlson (M), Morgan Hjalmarsson (FP), Kerstin Hermansson (C) och Falco Güldenpfennig (KD). – Oavsett vad man kallar det här mötet för går vi in helt prestigelöst, säger Ulf Olsson.

BT - 19 nov 14 kl. 08:37

Vi gör vad vi lovade inför valet

Allianspartierna föreslås lägga sig för de rödgröna, eftersom de är fler och sedan vinner de rödgröna över SD i fullmäktige. SD:s påverkan blir då att allianspartierna säger att det är fritt fram att socialisera Borås. Det var inte det vi lovade väljarna, skriver Ulrik Nilsson och Annette Carlson.

Skånskan - 23 nov 14 kl. 08:00

Dansglädjen lockar 700 till Attitude 69


Annette Losells dansdröm och förening har blivit till prisat aktiebolag..

BT - 02 nov 14 kl. 10:17

Med hopp om bättre förutsättningar

DET ÄR min förhoppning att vi ska kunna lämna ifrån oss stadsdel Väster utan betungande skulder när en nyvald stadsdelsnämnd tar över rodret efter nyår, skriver Lennart Andreasson. Jag läste med stigande förvåning det moderata kommunalrådet Annette Carlsons inlägg i BT 24/10. Hon oroar sig över är att hon inget hört om att stadsdelsnämnden Väster vidtar åtgärder för att hålla sin budget inom givna ramar.

Nyan - Igår: 16:05

Turist-vd i ÅCA-styre

Lotta Berner-Sjölund, vd för Visit Åland, blir ny styrelsemedlem i Ålands centralandelslag. Hon utsågs vid ÅCA:s höststämma i går.
På mötet återvaldes ledamöterna Anders Ingves, Anders Å Karlsson till styrelsen för perioden 2015-2016.

BT - 10 nov 14 kl. 21:04

Carlson: "Har inget att skämmas för om SD väljer att stödja oss"

Förhandlingarna om makten i Borås har brutit samman. Båda blocken skyller på varandra och nu meddelar Alliansen att man är beredda få igenom sin budget med hjälp av SD. På måndagseftermiddagen stod det klart att förhandlingarna mellan de rödgröna och Alliansen i Borås hade brutit samman.

BT - 11 nov 14 kl. 20:31

Svalander om kaoset: "Spännande"

De rödgröna säger att de är beredda att förhandla om allt. Alliansen hävdar att de inte fått något bud. – Antingen är det Ulf Olsson som ljuger eller så ljuger de som informerat mig om förhandlingarna, säger Anna Svalander (FP).

BT - 19 nov 14 kl. 06:28

"Man kan undra vad de håller på med"

Roland Andersson (S), med egna erfarenheter av att styra över blockgränserna, kommenterar maktkaoset i Borås. – Så uppträder man inte om man vill nå ett resultat. Man kan undra vad de håller på med.

BT - 11 nov 14 kl. 19:04

Olsson till BT: ?Inget möte i kväll"

Kommunalrådet Ulf Olsson (S) anlände vid 17.30-tiden till Landvetter efter sitt i all hast avbrutna möte med nordiska partivänner i Oslo. Dock blir det inget möte med de borgerliga ikväll.

BT - 18 nov 14 kl. 08:19

Nu: Alliansen kräver att Vänsterpartiet utesluts

Alliansen ställer nu ultimatum för att ens sätta sig vid förhandlingsbordet. De vill inte förhandla med Vänsterpartiet och kräver att partiet inte får presidieplatser i nämnder och bolag. Fler bilder i artikeln.

Dalarnas tidningar - 14 nov 14 kl. 23:32

Rättvik om förvaltningsplanen för stora rovdjur

Kommunstyrelsens ordförande Annette Riesbeck (C) skriver att förslaget till förvaltningsplan i huvudsak är bra, men slår ner på en formulering och trycker på för att förvaltningens mål bör utformas så att förvaltningsnivån varken ska underskridas eller överskridas i för stor utsträckning..

DalaDemokraten - 14 nov 14 kl. 23:32

Rättvik om förvaltningsplanen för stora rovdjur

Kommunstyrelsens ordförande Annette Riesbeck (C) skriver att förslaget till förvaltningsplan i huvudsak är bra, men slår ner på en formulering och trycker på för att förvaltningens mål bör utformas så att förvaltningsnivån varken ska underskridas eller överskridas i för stor utsträckning..

BT - 05 nov 14 kl. 08:56

Ekonomin ? Andreassons ömma tå

Slutreplik. Svar till Lennart Andreasson (V), BT 2/11. Det måste vara en mycket öm tå som jag trampade på med min korta insändare om stadsdelsnämnden Västers ekonomi.

BT - 21 okt 14 kl. 22:28

Kommunalråd - efter lottning

Valberedningens omröstning av Moderaternas nya kandidat till kommunalråd var "relativt jämn" berättade Ulrik Nilsson (M) under gårdagen. Nu visar det sig två kandidater hade lika många röster var och att valet fick avgöras med lottning. Igår kväll beslutade Moderaterna i Borås att Annette Carlson ska få sitta kvar som oppositionsråd.

YLE - I förrgår: 04:24

Närpesbons äggsamling i fara

I går, tisdag, fortsatte rättegången som kretsar kring den stora samling ägg som hittades hemma hos en Närpesbo för tre år sedan. Eirik Granqvist var inkallat vittne för försvarssidan. Närpesbons äggsamling.

BT - 12 nov 14 kl. 18:56

Gör upp med de rödgröna!

Kanske har Alliansens partier i Borås fått några hemliga tips från Martin Jacobson, Lidingökillen som vann poker-VM i Las Vegas natten till onsdagen. För de spelar högt inför "samtalen"/"förhandlingarna" med Socialdemokraterna i Stadshuset under torsdagseftermiddagen. Med tanke på hur stukad Alliansen är internt efter valet och hur svårt de haft att alls enas om ett förhandlingsbud till Ulf Olsson & Co, är det svårt att se den vinnande strategin i att gå fram med egen budget.

BT - 10 nov 14 kl. 14:48

Ledarskribenten hade en dålig dag

Den 6 november hade inte ledarskribenten någon bra dag. Den ledare han producerade väckte mer frågetecken än den gav några rimliga argument för att påstå att stadsdel Väster lider av ett ”bristande rödgrönt ledarskap”. För det första så blir inte en medvetet framförd osanning mer sann för att den repeteras på BT:s ledarsida.

Sydsvenskan - 06 nov 14 kl. 13:09

Sex år gammalt bajs på cykelgaragets vägg

En sex år gammal bajsfläck får det att vända sig i magen på Annette Ris. Den sitter på väggen i cykelparkeringen vid Lunds C där hon brukar ställa sin cykel.
– Skiten är väl fossil vid det här laget men den äcklar mig, säger hon..

BT - 19 okt 14 kl. 09:16

Eklund: Byt ut dem nu

Det är dags för borgerligheten i Borås att byta frontfigurer, skriver BT:s chefredaktör Stefan Eklund i sin krönika. Det är dags för borgerligheten i Borås att byta frontfigurer, av två skäl: 1) Väljarna vill det, 2) Boråspolitiken behöver det. Om vi förutsätter att det blir ett röd-grönt styre i Borås (miljöpartisten Tom Andersson hotar tydligen med att byta block om han inte får bli kommunalråd, så det lär han ju bli – en intressant prioritering mellan makt och ideologi i den taktiken, för övrigt…) så är det de två största borgerliga partierna som får de två kommunalrådsposterna i opposition, det vill säga Moderaterna och Folkpartiet

BT - 06 nov 14 kl. 00:13

Blinda för annat än ideologi

Det har inte varit någon hemlighet att stadsdelsnämnd Väster i Borås har knackig ekonomi. De senaste helårsprognoserna pekar på ett underskott på cirka 6,7 miljoner kronor. Budskapet från stadsdelschefen Monika Svensson är rakt och i sammanhanget nödvändigt: ”Dra ner på kostnaderna”.

BT - 14 nov 14 kl. 15:49

Jovan Vuckovic (M): "Jag är inte rasist"

– Jag är inte rasist.
Moderatpolitikern Jovan Vuckovic vänder sig nu mot den beskrivning som görs av honom efter hans inlägg om flyktingpolitiken. BT skrev i gårdagens tidning om hur Jovan Vuckovics politiska framtid är osäker efter ett par kommentarer han gjort på Facebook.

BT - 23 okt 14 kl. 13:37

Insändare: Oro över tillståndet i Väster

"De verksamhetsförändringar som nu sker i stadsdel Väster är djupt oroande". Från de rödgröna har inte hörts ett ord om det som faktiskt sker. Striktare biståndsbedömning, färre pedagoger i skola och förskola, inställda lektioner samt högre sjukskrivningstal redovisas i den senaste budgetuppföljningen.

BT - 18 nov 14 kl. 14:41

Ledare: Vem blinkar först i Borås?

Havererade förhandlingar leder till budgetpolitiskt chickenrace. Borås ska inte vara en nyliberal experimentverkstad. Men Borås ska inte heller vara en arena där politiker med socialistiska skygglappar styr.

BT - 23 okt 14 kl. 06:42

Här är Borås makthavare

”Det är jätteviktigt var vi politiker bor”, säger Malin Carlsson (S) på Sjöbo. Annette Carlson (M) som bor på Norrby håller med om att det har betydelse. Och ytterst handlar politikernas adress om förtroendet och legitimiteten för det politiska systemet.

Dalarnas tidningar - 22 okt 14 kl. 08:30

Kritiserar att motioner läggs på hög

Det är i en tjänsteskrivelse som Annette Riesbeck tar upp att antalet obesvarade motioner och medborgarförslag på senare år har lagts på hög..

DalaDemokraten - 22 okt 14 kl. 08:30

Kritiserar att motioner läggs på hög

Det är i en tjänsteskrivelse som Annette Riesbeck tar upp att antalet obesvarade motioner och medborgarförslag på senare år har lagts på hög..

Expressen - 11 okt 14 kl. 18:18

Krock med ett vildsvin förstörde Annettes liv

Annette Schöld Jonasson har både stort motorintresse och körvana. Men när vildsvinet dök upp på vägen i Göinge hade hon inte en chans. Annette överlevde men smärtorna i ryggen innebär ett livslångt lidande och en ofrivillig tillvaro som sjukpensionär på deltid.

SmålandsPosten - 06 nov 14 kl. 06:22

Felaktiga siffror om elevbetyg

Tingsryds kommunfullmäktige blev nästan lurad av skolförvaltningen. Men Kristdemokraten Anette Weidenmark upptäckte de felaktiga siffrorna om elevernas skolbetyg. – Jag anser att det är anmärkningsvärt att barn- och utbildningsnämnden ger kommunfullmäktige ett underlag med felaktig information, sade Anette Weidenmark på fullmäktiges möte i Yxnanäs.

Uppsalanyheter.se - 20 okt 14 kl. 01:22

Bildsvep: Sirius - AIK

Bildsvep: Sirius - AIKSSL Herr: Sirius tog emot AIK i innebandyns superliga på söndagen, vår fotograf Annette Bohlin var på plats och bjuder här på ett bildsvep från matchen.Sirius tog emot AIK i innebandyns superliga på söndagen, vår fotograf Annette Bohlin var på plats och bjuder här på ett bildsvep från matchen.                                 Alla foton: Annette Bohlin  .

DalaDemokraten - 02 okt 14 kl. 10:00

Annette Backman blandar och ger

Annette Backman har övergett skimret med direktmåleriet i naturen..

BT - 26 okt 14 kl. 11:13

Avhopparen som är tillbaka

Han återvände till politiken och utmanade Annette Carlson när Moderaterna i Borås skulle välja kommunalråd. I helgintervjun möter BT Moderaternas Robin Nyhlén. ”Vill jag göra saker ska det vara till hundra procent”, säger Robin Nylén.

HBL - 28 okt 14 kl. 14:57

Fem hedersdoktorer vid Hankens promotion

Fem hedersdoktorer och 75 andra promoveras vid Svenska Handelshögskolans doktorspromotion i Helsingfors i slutet av november.Tre blir hedersdoktorer tack vare sina vetenskapliga meriter. De är R.

BT - 13 okt 14 kl. 14:23

Ett nederlag för valfriheten

Enstaka fall av bristfällig kvalitet i privata vård- och omsorgsföretag leder nu till en omfattande nedmontering av välfärden, där hundratusentals jobb riskerar att försvinna, skriver Annette Carlson. Inför regeringsskiftet väcktes oro kring vad som skulle hända med valfriheten i välfärden. Efter bara någon vecka av rödgrönt styre så har den oron besannats.

BT - 21 okt 14 kl. 00:30

Vill V i Borås höja priset på el?

Nu gäller det att förhindra att valfriheten hotas av de rödgröna. Det var ingen vanlig presskonferens i Stadshuset. Socialdemokraternas Ulf Olsson, Miljöpartiets Tom Andersson och Vänsterpartiets Ida Legnemark skulle nämligen informera om hur det politiska styret i Borås ska formeras efter valet.Om oss

Nyhetspressen är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Nyhetspressen.se besöks mer än 100000 gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.