Annette+Carlson

Thursday, 23 October, 21:53

Nyheter om Annette+Carlson

Sortering: Relevans | Senaste
BT - 20 okt 14 kl. 17:02

Utmanades - men hon sitter kvar

Moderaterna i Borås beslutade i kväll att Annette Carlson sitter kvar som oppositionsråd även kommande mandatperiod. Röster har höjts om att Annette Carlson borde ersatts då hon i valet fick mindre personkryss än exempelvis andranamnet Ulf Sjösten. Men när (M) valde sina företrädare i kommunens olika delar blev det alltså som valberedningen föreslog – fyra år till för Carlson.

BT - 20 okt 14 kl. 17:02

Carlson föreslås sitta kvar

Valberedningen hos Moderaterna i Borås föreslår att partiet fortsätter på utstakad väg: nämligen att Annette Carlson sitter fyra år till som oppositionsråd. – Jag tycker att jag har växt in i rollen som kommunalråd under de senaste fyra åren och fortsätter gärna, säger Annette Carlson om nomineringen. Känner du dig säker på att få sitta kvar?

BT - Igår: 22:28

Kommunalråd - efter lottning

Valberedningens omröstning av Moderaternas nya kandidat till kommunalråd var "relativt jämn" berättade Ulrik Nilsson (M) under gårdagen. Nu visar det sig två kandidater hade lika många röster var och att valet fick avgöras med lottning. Igår kväll beslutade Moderaterna i Borås att Annette Carlson ska få sitta kvar som oppositionsråd.

BT - 19 okt 14 kl. 09:16

Eklund: Byt ut dem nu

Det är dags för borgerligheten i Borås att byta frontfigurer, skriver BT:s chefredaktör Stefan Eklund i sin krönika. Det är dags för borgerligheten i Borås att byta frontfigurer, av två skäl: 1) Väljarna vill det, 2) Boråspolitiken behöver det. Om vi förutsätter att det blir ett röd-grönt styre i Borås (miljöpartisten Tom Andersson hotar tydligen med att byta block om han inte får bli kommunalråd, så det lär han ju bli – en intressant prioritering mellan makt och ideologi i den taktiken, för övrigt…) så är det de två största borgerliga partierna som får de två kommunalrådsposterna i opposition, det vill säga Moderaterna och Folkpartiet

BT - 8 timmar sedan

Insändare: Oro över tillståndet i Väster

"De verksamhetsförändringar som nu sker i stadsdel Väster är djupt oroande". Från de rödgröna har inte hörts ett ord om det som faktiskt sker. Striktare biståndsbedömning, färre pedagoger i skola och förskola, inställda lektioner samt högre sjukskrivningstal redovisas i den senaste budgetuppföljningen.

BT - 15 timmar sedan

Här är Borås makthavare

”Det är jätteviktigt var vi politiker bor”, säger Malin Carlsson (S) på Sjöbo. Annette Carlson (M) som bor på Norrby håller med om att det har betydelse. Och ytterst handlar politikernas adress om förtroendet och legitimiteten för det politiska systemet.

Dalarnas tidningar - Igår: 08:30

Kritiserar att motioner läggs på hög

Det är i en tjänsteskrivelse som Annette Riesbeck tar upp att antalet obesvarade motioner och medborgarförslag på senare år har lagts på hög..

DalaDemokraten - Igår: 08:30

Kritiserar att motioner läggs på hög

Det är i en tjänsteskrivelse som Annette Riesbeck tar upp att antalet obesvarade motioner och medborgarförslag på senare år har lagts på hög..

Expressen - 11 okt 14 kl. 18:18

Krock med ett vildsvin förstörde Annettes liv

Annette Schöld Jonasson har både stort motorintresse och körvana. Men när vildsvinet dök upp på vägen i Göinge hade hon inte en chans. Annette överlevde men smärtorna i ryggen innebär ett livslångt lidande och en ofrivillig tillvaro som sjukpensionär på deltid.

Uppsalanyheter.se - 20 okt 14 kl. 01:22

Bildsvep: Sirius - AIK

Bildsvep: Sirius - AIKSSL Herr: Sirius tog emot AIK i innebandyns superliga på söndagen, vår fotograf Annette Bohlin var på plats och bjuder här på ett bildsvep från matchen.Sirius tog emot AIK i innebandyns superliga på söndagen, vår fotograf Annette Bohlin var på plats och bjuder här på ett bildsvep från matchen.                                 Alla foton: Annette Bohlin  .

DalaDemokraten - 02 okt 14 kl. 10:00

Annette Backman blandar och ger

Annette Backman har övergett skimret med direktmåleriet i naturen..

BT - 13 okt 14 kl. 14:23

Ett nederlag för valfriheten

Enstaka fall av bristfällig kvalitet i privata vård- och omsorgsföretag leder nu till en omfattande nedmontering av välfärden, där hundratusentals jobb riskerar att försvinna, skriver Annette Carlson. Inför regeringsskiftet väcktes oro kring vad som skulle hända med valfriheten i välfärden. Efter bara någon vecka av rödgrönt styre så har den oron besannats.

BT - I förrgår: 00:30

Vill V i Borås höja priset på el?

Nu gäller det att förhindra att valfriheten hotas av de rödgröna. Det var ingen vanlig presskonferens i Stadshuset. Socialdemokraternas Ulf Olsson, Miljöpartiets Tom Andersson och Vänsterpartiets Ida Legnemark skulle nämligen informera om hur det politiska styret i Borås ska formeras efter valet.

BT - 20 sep 14 kl. 09:42

Tre toppolitiker i Borås petas av väljarna

Tre av kommunalråden petas från toppen av sina väljare. – Det är jättebra att vi har unga kvinnor som är duktiga och som folk faktiskt har kryssat, säger Tom Andersson (MP). Valet handlar inte bara om lagarbete.

Uppsalanyheter.se - 18 okt 14 kl. 04:15

Tung FBC-förlust mot Falun

Tung FBC-förlust mot FalunSSL Dam: FBC Uppsala åkte på en ny tung förlust på fredagen när man tog emot Falun hemma i Allianshallen, efter en stark sista period kunde gästerna vända underläge 2-1 till seger 2-3, sista målet inprickat med endast halvminuten kvar av tredje perioden.FBC Uppsala åkte på en ny tung förlust på fredagen när man tog emot Falun hemma i Allianshallen, efter en stark sista period kunde gästerna vända underläge 2-1 till seger 2-3, sista målet inprickat med endast halvminuten kvar av tredje perioden.   Efter första perioden var ställningen 1-1 och FBC Uppsala som släppte in ett tidigt mål kunde kvittera genom Cecilia Erngren och i andra

BT - 15 okt 14 kl. 06:19

Oklart läge: Politikerna i Borås slåss om makten

Tronskiften kan vara på gång i Borås kommunstyrelse. Det är oklart vilka som ska få posterna som heltidsavlönade politiker. Och politikerna har svårt att komma överens om hur makten ska fördelas.

BT - 15 okt 14 kl. 06:19

Boråspolitiker slåss om makten

Tronskiften kan vara på gång i Borås kommunstyrelse. Det är oklart vilka som ska få posterna som heltidsavlönade politiker. Och politikerna har svårt att komma överens om hur makten ska fördelas.

BT - 15 okt 14 kl. 18:12

Så påverkas trafiken i Borås av superbussen - MP: "Läget är akut"

När superbussarna kliver in i Borås får bilarna maka på sig. Se stor grafik via länk i artikeln! Och bildspel!

Kristianstadsbladet - 09 okt 14 kl. 20:19

Räddar jobbet som företagare


I fjol fanns 828 000 enmansföretag i Sverige - 200 000 fler än tio år tidigare. Men många blir inte företagare av ren lust, utan har varit anställda som tvingats starta eget för att få fortsätta jobba. - Det förekommer mer i vissa branscher än i andra, men trenden är tydlig överlag: man säger upp anställda för att anlita egenföretagare, säger arbetslivsforskaren Annette Thörnquist, enligt tidningen Du&jobbets nätupplaga.

BT - 09 okt 14 kl. 20:19

Räddar jobbet som företagare

I fjol fanns 828 000 enmansföretag i Sverige - 200 000 fler än tio år tidigare. Men många blir inte företagare av ren lust, utan har varit anställda som tvingats starta eget för att få fortsätta jobba. - Det förekommer mer i vissa branscher än i andra, men trenden är tydlig överlag: man säger upp anställda för att anlita egenföretagare, säger arbetslivsforskaren Annette Thörnquist, enligt tidningen Du&jobbets nätupplaga.

BT - 14 sep 14 kl. 21:17

M missnöjda

Moderaternas valvaka på kafé Viskan i centrala Borås är välbesökt men tystnaden när SVT:S Valundersökningen presenterades var total. Enligt undersökningen hamnar Moderaterna på 22,2 procent vilket är åtta procentenheter under valresultatet 2010. – Nu ser det ut att bli ett komplicerat läge.

Expressen - 03 okt 14 kl. 16:02

Aida Hadzialic, 27, är den yngsta ministern

En 27-årig Halmstadbo blir regeringens yngsta minister. Aida Hadzialic (S) tar plats i Stefan Löfvens regering som gymnasie- och kunskapslyftsminister. Då jublas det på Sannarpsgymnasiet i Halmstad - där Hadzialic själv gick för bara åtta år sedan.

BT - 11 sep 14 kl. 08:55

Vi bygger framtidens Borås ihop

Slutreplik. Svar till Ulrik Nilsson och Annette Carlson (M), BT 9/9. Ska Borås stad gå framåt ”så måste den utvecklas med boråsare” skriver Ulrik Nilsson och Annette Carlson (M), och det är bara att hålla med.

BT - 11 sep 14 kl. 11:22

18.00 Följ BT:s partiledardebatt

Vilken är egentligen den stora politiska stridsfrågan i Borås? Det beror på vilket parti du frågar. I kväll klockan 18 drabbar de samman i BT:s stora slutdebatt.

BT - 11 sep 14 kl. 11:22

En slutspurt med olika valfokus

Vilken är egentligen den stora politiska stridsfrågan i Borås? Det beror på vilket parti du frågar. I kväll klockan 18 drabbar de samman i BT:s stora slutdebatt.

BT - 11 sep 14 kl. 11:22

"Oroliga för att valfriheten ska försvinna"

Vilken är egentligen den stora politiska stridsfrågan i Borås? Det beror på vilket parti du frågar. I kväll klockan 18 drabbar de samman i BT:s stora slutdebatt.

BT - 04 sep 14 kl. 16:57

Södra torget är bäst för bussarna

Replik. Svar till Annette Carlson (M), BT 26/8. Huruvida du använder dig av kollektiva transportmedel som buss när du förflyttar dig inom staden undandrar sig min bedömning, men för undertecknad som dagligen transporterar sig med detta trafikslag är och förblir Södra torget den överlägset bästa platsen som central knutpunkt för bussarna i Borås.

Expressen - 28 sep 14 kl. 08:12

"Han berättade att min förra tjej hade en ny..."

Under 30 år dominerade lilla Sverige världstennisen. Nu berättar de tre största stjärnorna Björn Borg, Mats Wilander och Stefan Edberg om svensk tennis uppgång och fall i Mats Holms och Ulf Roosvalds bok "När vi var bäst". SportExpressen.

Dalarnas tidningar - 21 sep 14 kl. 13:35

Därför är Rättviks skola bäst i länet

Toppen av den "rättvikska" skolpyramiden hittar man i ett stort luftigt rum högst upp i kommunhuset. Här, mellan väggar som sett Rättvik formas under årtionden, huserar kommunens starka kvinna – centerpartistiska kommunalrådet Annette Riesbeck..

Trelleborgs Allehanda - 22 sep 14 kl. 06:30

Slår larm om stressig arbetsmiljö

Foto: Jenny Isaksson
”Många går hem och gråter, har ont i magen och känner sig stressade”, säger Annette Larsson, skyddsombud på avdelning 22 på Trelleborgs lasarett. Hon och kollegan Karin Eurenius kräver nu att sjukvårdsledningen gör något åt problemen.
– Samtidigt som vi blivit mindre personal har vi fått fler arbetsuppgifter, vi hinner inte med patienterna, säger Annette Larsson som upplever att hon och hennes undersköterskekollegor inte har möjlighet att vårda patienterna så som de borde.

Uppsalanyheter.se - 16 sep 14 kl. 23:21

Bildsvep: Storvreta - Växjö

Bildsvep: Storvreta - VäxjöSSL Herr: Storvreta och Växjö möttes i säsongens superligapremiär, vår fotograf Annette Bohlin var på plats i Fyrishov och bjuder här på ett bildsvep från matchen.Storvreta och Växjö möttes i säsongens superligapremiär, vår fotograf Annette Bohlin var på plats i Fyrishov och bjuder här på ett bildsvep från matchen.                                   Alla foton: Annette Bohlin  .

Skånskan - 17 sep 14 kl. 06:00

Oroas över kommunens framtid efter valet


"Jag vet inte ens om jag vill bo kvar här mer", säger Annette Linander (C) några dagar efter valet..

Skånskan - 17 sep 14 kl. 06:00

Oroas över kommunens framtid


Annette Linander är stolt över att Centern höll ställningarna i Eslöv – men i övrigt oroad för kommunens framtid.
– Jag vet inte ens om jag vill bo kvar här mer, säger hon några dagar efter valet..

DalaDemokraten - 14 sep 14 kl. 18:40

Vem var Sven Fr. Psilander?

Det tog Annette Robertsdotter Mård fem år att fundera, skissa, researcha och leta dokument och artiklar i tidningslägg och landstingsarkiv. Resultatet har blivit en genomarbetad dokumentation på närmare 160 sidor (upplaga 400 exemplar) om en mer eller mindre bortglömd, ensam - och ende läkaren vid Falu lasarett vid den här tiden..

YLE - 25 sep 14 kl. 08:19

"Finland har inte fattat beslut om operation mot IS"

Enligt försvarsmaktens kommendör Jarmo Lindberg har Finland inte ännu fattat beslut om att delta i fronten mot Islamiska staten IS. Enligt Lindberg kommer man i alla fall inte att skicka stridskrafter eller stridsmaterial. - Inga beslut har fattats.

Dalarnas tidningar - 13 sep 14 kl. 01:00

De gör upp om valet till fullmäktige

Socialdemokraternas förstanamn är Jan Dahlquist och för Centerpartiet är Annette Riesbeck nummer ett..

Dalarnas tidningar - 15 sep 14 kl. 01:59

Alliansen behåller makten i Rättvik

Annette Riesbeck (C), kommunalråd, låter lättad. Centern har nu tretton mandat i fullmäktige och är största partiet. Tillsammans får allianspartierna 20 platser och behåller majoriteten..

Kristianstadsbladet - 23 sep 14 kl. 07:00

Kollisionen med vildsvinet gav henne men för livet

Foto: Tommy Svensson
För snart tio år sedan krockade Annette Schöld-Jonasson med ett vildsvin. På bråkdelen av en sekund förändrades livet för alltid. I dag lever den tidigare så aktiva Hjärsåstjejen med svåra smärtor, har svårt att gå och tvingats till sjukpension.

YLE - 25 sep 14 kl. 08:19

Försvarsmaktens kommendör: Finland inte fattat beslut om operation mot IS

Enligt försvarsmaktens kommendör Jarmo Lindberg har Finland inte ännu fattat beslut om att delta i fronten mot Islamiska staten IS. Enligt Lindberg kommer man i alla fall inte att skicka stridskrafter eller stridsmaterial. - Inga beslut har fattats.

Uppsalanyheter.se - 21 sep 14 kl. 01:15

Guskförlust i seriefinalen inför storpublik

Guskförlust i seriefinalen inför storpublikHerrtvåan: Gusk förlorade seriefinalen mot Akropolis inför drygt 800 åskådare på Gamlis IP och avståndet upp till förstaplatsen är nu fem poäng. Chansen till avancemang anses därmed vara borta för uppsalalaget.Gusk förlorade seriefinalen mot Akropolis inför drygt 800 åskådare på Gamlis IP och avståndet upp till förstaplatsen är nu fem poäng.

BT - 25 sep 14 kl. 00:58

Nystart med bitter eftersmak

Fredrik Reinfeldts avgångsbesked på valnatten hade sina dramatiska poänger, men kan knappast sägas ha nått upp till de höjder som Göran Perssons gjorde 2006. Då svor Persson i kyrkan genom att ställa partiet inför fullbordat faktum. Det ingick varken i Socialdemokraternas trosbekännelse eller liturgiska gestaltning av denna att ”jaget” skulle vara större än ”laget”.

BT - 11 sep 14 kl. 17:30

Förslag som hotar över 1300 jobb för unga i Sjuhärad

Enligt färska siffror från Arbetsförmedlingen minskar nu arbetslösheten. För ungdomarna ser det särskilt ljust ut. Alliansens reformer som lägre arbetsgivaravgift för ungdomar och en sänkt restaurangmoms är en viktig förklaring.

YLE - 13 sep 14 kl. 19:19

Tallqvist har spelat klart, kanske

HIFK:s handbollsikon Annette Tallqvist är i en annorlunda roll denna säsong. Som spelare har hon vunnit elva mästerkskap i rödtröjorna och nu jagar hon guld som assisterande tränare. Efter den förra säsong som igen slutade i HIFK:s mästerskapskalas meddelade Annette Tallqvist att hon fått nog av spelandet.

BT - 10 sep 14 kl. 09:04

Vad vill S i Borås göra med Boråsregionen?

Vi är nio kommuner som har valt att samarbeta genom Boråsregionen – Sjuhärads kommunalförbund för att göra vårt område till en ännu bättre plats att leva, bo och arbeta i. Tillsammans ska vi driva utvecklingen framåt och tillvarata gemensamma intressen. Under den senaste mandatperioden upplever vi dock att tempot har mattats av och att det behövs en ny glöd i samarbetet.

BT - 05 sep 14 kl. 08:56

Jag väntar på skoldebatten

Det ansvariga kommunalrådet för skolan, Lena Palmén (S), vill enligt en artikel i BT (29/8) debattera skolan med Moderaterna. Jag väntar med spänning på var och när vi ska träffas och förväntar mig att Lena Palmén snarast kontaktar mig för att få till en debatt. Någon inbjudan har ännu inte kommit.Om oss

Nyhetspressen är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Nyhetspressen.se besöks mer än 100000 gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.