Annette+Carlson

Saturday, 20 December, 07:36

Nyheter om Annette+Carlson

Sortering: Relevans | Senaste
BT - 22 timmar sedan

Här är de rödgrönas besked ? ord för ord

Läs hela brevet från de rödgröna. Så här låter det i beskedet som kom tidigt på fredagsmorgonen: "Vi kan nu konstatera att Kommunfullmäktige har antagit en budget som gemensamt stöds av Moderaterna, Kristdemokraterna, Folkpartiet, Centerpartiet och Sverigedemokraterna. Det är därför rimligt att dessa partier nu också ges möjlighet att bilda ett gemensamt styre, byggt antingen på de fem partier som gemensamt antog budgeten eller genom annan konstellation med egen majoritet i Kommunfullmäktige.

BT - 09 dec 14 kl. 14:45

M i Borås på väg att svänga om SD

Vad har hänt inom Moderaterna i Borås när det gäller renhållningen mot rasismen? När rasister och nazister gästade staden i samband med Jönssonsligans musikfestivaler i början av 2000-talet hade vi en moderat kommunstyrelseordförande som hette Ulf Sjösten. Då tågade alla fullmäktiges partier sida vid sida i ett gemensamt demonstrationståg mot rasism och främlingsfientlighet, och ett gemensamt dokument mot rasismen togs fram, en ”deklaration” som undertecknades av samtliga partier.

BT - 20 nov 14 kl. 14:22

Annette Carlson kritisk mot de rödgröna

– Detta besked hade vi kunnat få direkt. Kommunalrådet Annette Carlson (M) anser att de rödgröna borde ha meddelat att arbetsordning för budgeten ändras. Carlson framhåller att Alliansen länge varit tydlig med avsikten att lägga en egen budget.

BT - 02 dec 14 kl. 20:12

Carlsons känga till Olsson

– Ska vi andra block låta Sverigedemokraterna styra vårt agerande eller ska vi agera utifrån vår egen politik? Kommunalrådet Annette Carlsons (M) besked är att i Borås lägger Alliansen fram en egen budget. Annette Carlson ser likheter mellan budgetkaoset på riksplanet och den stundande budgetdebatten i Borås – Situationen är jämförbar på det sättet att det finns tre grupper.

BT - 02 dec 14 kl. 20:12

Carlsons känga till Ulf Olsson

– Ska vi andra block låta Sverigedemokraterna styra vårt agerande eller ska vi agera utifrån vår egen politik? Kommunalrådet Annette Carlsons (M) besked är att i Borås lägger Alliansen fram en egen budget. Annette Carlson ser likheter mellan budgetkaoset på riksplanet och den stundande budgetdebatten i Borås – Situationen är jämförbar på det sättet att det finns tre grupper.

BT - Igår: 07:51

Söndrat fullmäktige i budgetdebatt

Vi och dem. Vi mot dem. De orden präglade alla timmarna Borås politiker tillbringade vid den inledande dagen av budgetfullmäktige.

BT - 10 dec 14 kl. 17:48

SD bjöd in till budget- samtal ? alla tackade nej

Sverigedemokraterna i Borås bjöd in både Alliansen och de rödgröna till sitt kansli för samtal om deras respektive budget. Men bägge sidor har nu tackat nej. I ett brev bjuder Patric Silfverklinga (SD) in både Alliansen och de rödgröna till partiets kansli på torsdag kväll för att "ta del av eran syn på budgeten samt beredas tillfälle att ställa frågor kring denna".

BT - I förrgår: 22:46

Citerade Palme: "Inte vi och dem..."

Vi och dem. Vi mot dem. De orden präglade alla timmarna Borås politiker tillbringade vid den inledande dagen av budgetfullmäktige.

BT - 10 nov 14 kl. 16:41

Just nu: SD i en vågmästarposition

Förhandlingarna om makten i Borås mellan de rödgröna och allianspartierna har brutit samman. Sedan det komplicerade valresultatatet har Allianspartierna suttit i samtal med de rödgröna partierna om hur Borås ska styras de kommande fyra åren. Via ett pressmeddelande på måndagseftermiddagen meddelar Alliansen att man nu lägger ner dessa samtal.

BT - 18 timmar sedan

TV: "Vänstern och SD är inga alternativ"

BT har träffat kommunalråden Ulf Olsson (S) och Annette Carlsson (M). Tv-inslag i artikeln. Se tv-inslaget nedan för att höra deras kommentarer om den politiska situationen i Borås.

Nya Wermlands Tidningen - I förrgår: 09:38

Vem blir Säffles nästa skolchef?

Ny kommunchef har redan rekryterats. Nästa bit i kommunledningspusslet utgörs av den framtida skolchefen. – Vi har två kandidater kvar och förhoppningsvis kan ett beslut fattas i januari, säger personalchefen Annette Sörensen..

BT - 13 nov 14 kl. 14:30

Nytt möte om makten i Borås

Mötet mellan de rödgröna och alliansen slutade med – ett nytt möte. Det fanns många frågor i samband med eftermiddagens sittning – men få svar. Efter två timmars samtal var beskedet att inget kommer att sägas, mer än att parterna ska mötas igen, nästa tisdag.

Helsingborgs Dagblad - I förrgår: 16:31

Utmärkelse till vårdföretagare

Annette Andersson och Marie-Christine Martinsson med företaget Solklart Vård AB tog hem utmärkelsen "Skånes mest företagsamma människa 2014", som Svenskt Näringsliv står bakom. Företaget driver vårdcentraler i Örkelljunga och Bjuv. Nu i år tog de dessutom över Lydiagården i Höör, som bedriver rehabilitering för cancerpatienter och tidigare gick i konkurs..

BT - 15 dec 14 kl. 18:04

Förslaget: Stäng korttidsboendet

Korttidsboendet Skogslid kan komma att avvecklas. Den rödgröna sidan har lyft ett sådant ärende till kommunstyrelsen och ville agera omedelbart. Alliansgruppen däremot ville bromsa.

BT - 20 okt 14 kl. 17:02

Utmanades - men hon sitter kvar

Moderaterna i Borås beslutade i kväll att Annette Carlson sitter kvar som oppositionsråd även kommande mandatperiod. Röster har höjts om att Annette Carlson borde ersatts då hon i valet fick mindre personkryss än exempelvis andranamnet Ulf Sjösten. Men när (M) valde sina företrädare i kommunens olika delar blev det alltså som valberedningen föreslog – fyra år till för Carlson.

BT - 15 dec 14 kl. 14:52

Vi står långt från både SD och V

Det kanske farligaste antagandet som finns och som har lett till stort lidande världen över är påståendet ”att min fiendes fiende är min vän”. Lennart Andreasson försöker utmåla oss i Alliansen som opålitliga eftersom vi inte är redo att skriva under på att vi stödjer V bara för att vi inte delar SD:s åsikter. Tesen om fiendens fiende är lika farlig i Borås som på alla andra platser.

Expressen - 13 dec 14 kl. 18:50

Hjälper hemlösa: "Fler borde göra något"

MALMÖ. En dag i veckan jobbar Annette Wallbäck, 52, som frivillig på Café David som tillhör Stadsmissionen i Malmö. Här serverar hon gratis frukost och ser till att hemlösa kan få en dusch och rena kläder.

BT - 10 nov 14 kl. 16:41

"Kommer använda vågmästarrollen"

Förhandlingarna om makten i Borås mellan de rödgröna och allianspartierna har brutit samman. Sedan det komplicerade valresultatatet har Allianspartierna suttit i samtal med de rödgröna partierna om hur Borås ska styras de kommande fyra åren. Via ett pressmeddelande på måndagseftermiddagen meddelar Alliansen att man nu lägger ner dessa samtal.

BT - 12 nov 14 kl. 17:06

Inte överens om någonting

Blocken står mycket långt ifrån varandra inför morgondagens möte om makten i Borås. De är inte ens överens om att det rör sig om förhandlingar. – Vi får börja om från början.

BT - 14 nov 14 kl. 11:12

Här invigs Borås nya park

I förmiddags invigdes Borås nyaste park. I Generationsparken, som är en del av Ekarängsparken, ska årligen ett träd för alla nya boråsare planteras. Förskolebarn från Tolvskillingen och Torgets förskola hjälpte till att skyffla över jord på den alldeles nyplanterade ek som är det första trädet i den nya Generationsparken.

BT - 07 dec 14 kl. 07:59

"Vi tar ansvar för vår politik och våra väljare"

Kommunalråd Annette Carlson (M) är beredd att ta över ansvaret för Borås tillsammans med allianskollegorna. På måndag presenterar de sin budget. Precis som i riksdagen kan Sverigedemokraterna avgöra hur det går i Borås.

Uppsalanyheter.se - 3 timmar sedan

Nykomlingen upp på allsvensk kvalplats efter derbyseger

Alundas försvar jobbar effektivt framför mål. (Foto: Annette Bohlin)Herrettan: Hagunda hade revansch att utkräva i returmötet mot Alunda på fredagen, det blev dock gästerna som drog det längsta strået och vann med uddamålet 7-8.Hagunda hade revansch att utkräva i returmötet mot Alunda på fredagen, det blev dock gästerna som drog det längsta strået och vann med uddamålet 7-8.   Det började bra för Hagunda som redan efter knappt två minuter ledde med 2-0 och när första perioden var färdigspelad stod det 3-1 till Hagunda.

BT - 20 okt 14 kl. 17:02

Carlson föreslås sitta kvar

Valberedningen hos Moderaterna i Borås föreslår att partiet fortsätter på utstakad väg: nämligen att Annette Carlson sitter fyra år till som oppositionsråd. – Jag tycker att jag har växt in i rollen som kommunalråd under de senaste fyra åren och fortsätter gärna, säger Annette Carlson om nomineringen. Känner du dig säker på att få sitta kvar?

BT - 27 nov 14 kl. 13:53

Alliansen dribblar bort löfte från valet

Replik på debattartiklar från moderaterna Annette Carlsson och Ulrik Nilsson 19/11 och folkpartisten Anna Svalander 20/11. Gemensamt för de båda debattartiklarna är att de försöker dribbla bort det löfte som gavs till väljarna före valet – att inte ge Sverigedemokraterna något avgörande inflytande över Boråspolitiken. Samma löfte gavs från S, MP och V.

BT - 29 nov 14 kl. 10:42

Vad visste väljarna i Borås?

I en debattartikel den 10 november meddelar Kerstin Hermansson (C) att hon vill fortsätta kämpa för att de äldre skall leva gott och med största möjliga frihet. Kommer det att krävas mer pengar för att uppnå målet? Pengar som kanske istället går till kongresshus, kanal på Västerlånggatan och glashus i Stadsparken.

Resume - 27 nov 14 kl. 23:00

Bygger med proffs… maxar hamburgaren… och norska printälskare

Erik Öhlin på XL-BYGG är Sveriges Bästa Marknadschef i kategorin byggvaruhus. Annette Jannerö på Max vinner i snabbmatskategorin medan sporthandelsvinnare blir Marcus Wibergh på XXL..

BT - 03 dec 14 kl. 14:23

Alliansen i Borås har inte brutit något löfte

Det har nog inte hänt tidigare att just vi skriver att vi håller med Lars Ohly (V), men nu är det ett faktum. Lars Ohly twittrade den 27 november strax efter klockan nio: ”Jag förstår inte varför borgerligheten skall ta ansvar för hur SD röstar. Så resonerade vi aldrig när högeralliansen regerade”.

BT - 24 nov 14 kl. 08:01

Gör Annette Carlson en Caesar?

Klockan åtta denna måndagsmorgon offentliggör de rödgröna i Borås sitt förslag till kommunal budget för 2015. Ulf Olsson, Ida Legnemark och Tom Andersson lägger en stram sådan med bibehållet skatteuttag utan större överraskningar; ett mindre påslag till förskolorna kan vi räkna med, extrapengar till miljöprojekt därtill, och, i linje med Ulf Olssons debattartikel i BT i fredags, en tydlig markering om värdet för Borås med mångfald och alla nyanlända. Det senare kan förstås vara självskrivet i en budget, men ska också läsas som en markering av avståndstagandet till Sverigedemokraterna.

BT - 13 dec 14 kl. 10:59

Halvhjärtade inviter duger inte

Tyvärr visar S i Borås att bindningen till V är viktigare än att ta ansvar för Borås. Det är anmärkningsvärt att S som så ofta talar om ansvar inte kan lösgöra sig från V, något de historiskt alltid har gjort, skriver Alliansen i Borås. Vi vill inleda med att citera Magdalena Andersson (S), finansminister, som under hösten 2013, då Socialdemokraterna var i opposition, sa: ”Det är tyvärr inte oppositionens uppgift att lotsa igenom budgetar”.

BT - 13 nov 14 kl. 14:30

Just nu: Möte om makten i Borås

Här är mötet som kan avgöra Borås politiska framtid – just nu träffas representanter från de rödgröna och alliansen. Från den rödgröna sidan är Ulf Olsson (S), Pelle Höög (S), Tom Andersson (MP) och Lennart Andreasson (V) på plats, medan alliansen företräds av Annette Carlson (M), Morgan Hjalmarsson (FP), Kerstin Hermansson (C) och Falco Güldenpfennig (KD). – Oavsett vad man kallar det här mötet för går vi in helt prestigelöst, säger Ulf Olsson.

BT - 09 dec 14 kl. 07:17

Bostäder för 15 000 i nya Landvetter stad

Härryda kommun inväntar inte ett beslut om järnvägsstation vid Landvetter flygplats. Satsningen på Landvetter Stad mellan nuvarande Landvetter centrum och den nya Götalandsbanan ska ge bostäder för 15000 invånare. I förra veckan hade kommunerna i BoHäM (Bollebygd-Härryda-Mark) ett möte med Trafikverket, Västra Götalandsregionen och Västtrafik.

BT - 19 nov 14 kl. 08:37

Vi gör vad vi lovade inför valet

Allianspartierna föreslås lägga sig för de rödgröna, eftersom de är fler och sedan vinner de rödgröna över SD i fullmäktige. SD:s påverkan blir då att allianspartierna säger att det är fritt fram att socialisera Borås. Det var inte det vi lovade väljarna, skriver Ulrik Nilsson och Annette Carlson.

Expressen - 29 nov 14 kl. 06:56

Rånarna greps efter våldsam stöldturné

FALKÖPING/BANKERYD. ”Du stannar här annars skjuter jag”. Så ska rånaren ha sagt till den äldre kvinnan samtidigt som han riktade en pistol mot henne.

Skånskan - 23 nov 14 kl. 08:00

Dansglädjen lockar 700 till Attitude 69


Annette Losells dansdröm och förening har blivit till prisat aktiebolag..

SmålandsPosten - 09 dec 14 kl. 07:19

Fyra nytryckta böcker av Modiano

Efter att Patrick Modiano tillkännagivits som årets vinnare av Nobelpriset i litteratur har tryckpressarna gått varma. I dag publicerar vi recensioner på böcker av och om Patrick Modiano.
Bonniers och Norstedts förlag har med anledning av att Patrick Modiano tilldelats årets Nobelpris i litteratur snabbt givit ut nytryck av två titlar vardera.

BT - 02 nov 14 kl. 10:17

Med hopp om bättre förutsättningar

DET ÄR min förhoppning att vi ska kunna lämna ifrån oss stadsdel Väster utan betungande skulder när en nyvald stadsdelsnämnd tar över rodret efter nyår, skriver Lennart Andreasson. Jag läste med stigande förvåning det moderata kommunalrådet Annette Carlsons inlägg i BT 24/10. Hon oroar sig över är att hon inget hört om att stadsdelsnämnden Väster vidtar åtgärder för att hålla sin budget inom givna ramar.

Nyan - 27 nov 14 kl. 16:05

Turist-vd i ÅCA-styre

Lotta Berner-Sjölund, vd för Visit Åland, blir ny styrelsemedlem i Ålands centralandelslag. Hon utsågs vid ÅCA:s höststämma i går.
På mötet återvaldes ledamöterna Anders Ingves, Anders Å Karlsson till styrelsen för perioden 2015-2016.

BT - 10 nov 14 kl. 21:04

Carlson: "Har inget att skämmas för om SD väljer att stödja oss"

Förhandlingarna om makten i Borås har brutit samman. Båda blocken skyller på varandra och nu meddelar Alliansen att man är beredda få igenom sin budget med hjälp av SD. På måndagseftermiddagen stod det klart att förhandlingarna mellan de rödgröna och Alliansen i Borås hade brutit samman.

YLE - 05 dec 14 kl. 14:32

Äggsamlaren kommer att dömas

Den 30-åriga Närpesbom som samlat på sig tusentals ägg kommer med stor sannolikhet att dömas för naturskyddsbrott. På fredagen hölls slutpläderingarna. Åklagaren Annette Enbacka höll fast vid den linje hon haft under den elva dagar långa rättegången.

BT - 11 nov 14 kl. 20:31

Svalander om kaoset: "Spännande"

De rödgröna säger att de är beredda att förhandla om allt. Alliansen hävdar att de inte fått något bud. – Antingen är det Ulf Olsson som ljuger eller så ljuger de som informerat mig om förhandlingarna, säger Anna Svalander (FP).

BT - 19 nov 14 kl. 06:28

"Man kan undra vad de håller på med"

Roland Andersson (S), med egna erfarenheter av att styra över blockgränserna, kommenterar maktkaoset i Borås. – Så uppträder man inte om man vill nå ett resultat. Man kan undra vad de håller på med.

BT - 11 nov 14 kl. 19:04

Olsson till BT: ?Inget möte i kväll"

Kommunalrådet Ulf Olsson (S) anlände vid 17.30-tiden till Landvetter efter sitt i all hast avbrutna möte med nordiska partivänner i Oslo. Dock blir det inget möte med de borgerliga ikväll.

BT - 18 nov 14 kl. 08:19

Nu: Alliansen kräver att Vänsterpartiet utesluts

Alliansen ställer nu ultimatum för att ens sätta sig vid förhandlingsbordet. De vill inte förhandla med Vänsterpartiet och kräver att partiet inte får presidieplatser i nämnder och bolag. Fler bilder i artikeln.

Politologerna - 04 dec 14 kl. 10:07

Trivial Pursuit-effekten, eller, hur man sänker någons politiska självförtroende

Det här är ett gästinlägg av Moa Olin, Maria Tyrberg och Ida Söderlund, studenter på masterprogrammet i statsvetenskap vid Göteborgs universitet. *** Politiskt intresse anses vara en viktig del i en välfungerande demokrati. Om intresset för politik är lågt finns risk för minskat politiskt deltagande, vilket kan urholka demokratiska värden.

Dalarnas tidningar - 14 nov 14 kl. 23:32

Rättvik om förvaltningsplanen för stora rovdjur

Kommunstyrelsens ordförande Annette Riesbeck (C) skriver att förslaget till förvaltningsplan i huvudsak är bra, men slår ner på en formulering och trycker på för att förvaltningens mål bör utformas så att förvaltningsnivån varken ska underskridas eller överskridas i för stor utsträckning..Om oss

Nyhetspressen är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Nyhetspressen.se besöks mer än 100000 gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.