Annette+Carlson

Thursday, 21 August, 02:22

Nyheter om Annette+Carlson

Sortering: Relevans | Senaste
YLE - 10 timmar sedan

Tolv vill bli stadssekreterare i Jakobstad

Tolv personer har sökt tjänsten som stadssekreterare i Jakobstad. Bland de sökande finns Milla Kallioinen som nu sköter tjänsten. Kallionen är juris magister och förvaltningsmagister och från Jakobstad.

Vimmerby Tidning - 16 aug 14 kl. 06:05

”Många frågetecken”

I går skrev vår tidning om Moderaterna, som föreslår läsgaranti och läxhjälp i delar av sitt valprogram.
Centerpartiets Mats Hugosson, andra vice ordförande i kommunstyrelsen och Annette Torstensson, andra vice ordförande i barn- och utbildningsnämnden är skeptiska till förslagen..

Resume - 14 aug 14 kl. 17:04

"Det har varit en otrolig resa"

Efter åtta år återvänder Calle Sjönell till Sverige. Första mötet med vd:n Annette Gårdö och utmaningen att hjälpa Lowe Brindfors till ett kreativt segertåg igen övertygade stjärnkreatören att flytta hem..

Västerbottens Folkblad - 10 aug 14 kl. 23:16

[PLUS] ”Låt dig inte stressas i köpet”

Som köpare på nätet är det viktigt att ställa krav på köparen och inte ha så bråttom, menar Annette....

BT - 14 aug 14 kl. 08:38

Vi har alldeles för lång byggtid

I BT den 2 augusti fanns en artikel om att det fattas bostäder i Sjuhärad. Det har säkert de bostadssökande i vår region upptäckt för länge sedan.
I artikeln finns följande uttalanden bland annat av Ulf Olsson (S): ”Vi vill att allmännyttan, våra kommunala bostadsbolag, ska bygga ännu fler lägenheter.

BT - 13 aug 14 kl. 09:38

Kommunalrådet: "inte den hållningen som partiet har"

Förbjud gatutiggeriet. Det föreslår riksdagsledamoten Cecilia Magnusson (M). Tiggeriet är också en högaktuell fråga i Borås.

Trelleborgs Allehanda - 11 aug 14 kl. 21:45

Tromber drog in över Söderslätt

Läsarfoto
Flera tromber drog in över Söderslätt på måndagskvällen. Tromberna kunde ses vida omkring och observerades av flera läsare som hörde av sig till tidningen.
De första rapporterna om tromberna kom kring klockan 20.

Nya Wermlands Tidningen - 04 aug 14 kl. 06:00

"Vi tror på det här"

I totalt elva år har Annette och Robert Hector undervisat byinvånarna i området Arusha i Tanzania. Just nu är de i Sverige, men på tisdag återvänder de för att lära ut bland annat ledarskap, hur man får tag på rent vatten, hur man handskas med pengar..

UNT - 31 jul 14 kl. 07:00

"Utan Haninge hade inte blivit något Storvretaguld"

1989 byggde Annette och Stefan Forsman upp Storvreta IBK från grunden..

BT - 13 aug 14 kl. 09:51

Vad vill M efter Olle Engström?

I morgon ska Moderaterna i Borås presentera sitt lokala valprogram och valaffischer. De besked och uttryck som ges då är av stor vikt för såväl partiet självt som för Borås i allmänhet. Socialdemokraterna behöver en värdig motvikt och den lokala valkampen har så här långt sovit sin djupaste sommarsömn.

Resume - 29 jul 14 kl. 10:22

Lowe Brindfors bromsar fallet – på gång med nyckelvärvning

Lowe Brindfors går åt rätt håll. Från ett resultat på minus 31 miljoner 2012 stannade fjolåret på minus 12,9 miljoner kronor.– Det går helt enligt plan och det faktiska röresleresultatet om man tar bort omstruktureringskostnaderna är minus sex miljoner.

Helsingborgs Dagblad - 22 jul 14 kl. 06:58

En tjänst bara för mejlbombaren

Allt lutar åt att Kalmar kommun inrättar en tjänst enkom för att tillgodose en enskild kvinnas ständiga krav om att få ut offentliga handlingar. — Frågan är om det kommer bli en tjänst på 100 procent eller 75, säger Annette Andersson, förvaltningschef på kommunledningskontoret till Barometern..

YLE - 06 aug 14 kl. 08:33

Lojo har flest stugor i Nyland

I Västnyland finns över 18 600 sommarstugor. Av dem finns nästan hälften eller drygt 8 400 i Lojo som är den nyländska kommun som har flest fritidsbostäder. Det finns förstås flera orsaker till att Lojo har så många sommarstugor, totalt 8 414 stugor.

Dagens Media - 23 jul 14 kl. 08:39

Efter upplagefusket – marknadsdirektören lämnar Aller

Hon anklagades för att känna till fusket. Dagens Media kan i dag avslöja att Aller Medias marknadsdirektör, Annette Melander-Berg, lämnar sin tjänst..

Barometern - 22 jul 14 kl. 06:16

?Mejlbombaren? vill få ut 657 handlingar

Kommunen trodde sig kunna klara av ”mejlbombaren” under semestertid. Men nu vill hon läsa 657 handlingar - och listan fylls hela tiden på. Kommunledningen hade ett krismöte efter att Justitieombudsmannen, JO, härom veckan gav Kalmar kommun bakläxa.

Expressen - 22 jul 14 kl. 09:10

Mejlbombaren vill ha ut över 650 handlingar

Striden om offentlighetsprincipen går vidare. Nu lutar allt åt att Kalmar kommun måste inrätta en särskild tjänst för att tillgodose en kvinnas ständiga krav om offentliga handlingar. – Frågan är om det kommer bli en tjänst på 100 procent eller 75, säger Annette Andersson, förvaltningschef på kommunledningskontoret till Barometern..

BT - 05 aug 14 kl. 09:08

Valprogram för hela Borås

Inför höstens riksdagsval hotas Sveriges fortsatta tillväxt. En splittrad opposition föreslår en rad landsbygdsfientliga förslag som höjd kilometerskatt, höjd dieselskatt, höjda arbetsavgifter för ungdomar och slopande av Rut-avdraget. Samtliga förslag hotar jobb och tillväxt i Borås stad.

Uppsalanyheter.se - 19 jul 14 kl. 21:09

Bildsvep: Sirius - Ljungskile

Bildsvep: Sirius - LjungskileSuperettan: Sirius och Ljungskile spelade på lördagen oavgjort 2-2 i Superettanmötet på Studenternas IP, Uppsalanyheters fotograf Annette Bohlin var på plats och bjuder här på ett bildsvep från matchen.Sirius och Ljungskile spelade på lördagen oavgjort 2-2 i Superettanmötet på Studenternas IP, Uppsalanyheters fotograf Annette Bohlin var på plats och bjuder här på ett bildsvep från matchen.                                       Alla foton: Annette Bohlin  .

Barometern - 04 aug 14 kl. 07:25

Offentlig lögn och daglig realitet

I skrivande stund vet jag inte hur det gick för Julia Hausmann. Överlevde hon eller inte när hon blev påkörd av en bil efter att ha bråkat med den motbjudande medlöparen Falk Kupfer, bror till hennes älskade Martin?
Jag kunde fuskat.

Barometern - 04 aug 14 kl. 07:25

Offentlig lögn och daglig realitet

I skrivande stund vet jag inte hur det gick för Julia Hausmann. Överlevde hon eller inte när hon blev påkörd av en bil efter att ha bråkat med den motbjudande medlöparen Falk Kupfer, bror till hennes älskade Martin?
Jag kunde fuskat.

Kristianstadsbladet - 22 jul 14 kl. 06:55

En tjänst bara för mejlbombaren


Allt lutar åt att Kalmar kommun inrättar en tjänst enkom för att tillgodose en enskild kvinnas ständiga krav om att få ut offentliga handlingar. - Frågan är om det kommer bli en tjänst på 100 procent eller 75, säger Annette Andersson, förvaltningschef på kommunledningskontoret till Barometern.Kvinnan har i flera år bombarderat kommunen med ständiga önskningar om att med stöd av offentlighetsprincipen få ut handlingar.

BT - 22 jul 14 kl. 06:55

En tjänst bara för mejlbombaren

Allt lutar åt att Kalmar kommun inrättar en tjänst enkom för att tillgodose en enskild kvinnas ständiga krav om att få ut offentliga handlingar. - Frågan är om det kommer bli en tjänst på 100 procent eller 75, säger Annette Andersson, förvaltningschef på kommunledningskontoret till Barometern.Kvinnan har i flera år bombarderat kommunen med ständiga önskningar om att med stöd av offentlighetsprincipen få ut handlingar.

Nyan - 15 jul 14 kl. 06:00

Långsam postgång stoppade hennes studier

Det tog nästan en månad för Annette Hagströms betyg att komma fram. Trots att antagning.se meddelade att det inte var någon fara fick hon i fredags veta att det inte blir några studier i höst.

Uppsalanyheter.se - 19 jul 14 kl. 20:06

Sirius tappade tvåmålsledning

Sirius tappade tvåmålsledningSuperettan: Sirius tappade en tvåmålsledning till oavgjort 2-2 mot serieledarna Ljungskile hemma på Studenternas på lördagen, båda lagen hade dessutom chanser att avgöra i slutet av matchen.Sirius tappade en tvåmålsledning till oavgjort 2-2 mot serieledarna Ljungskile hemma på Studenternas på lördagen, båda lagen hade dessutom chanser att avgöra i slutet av matchen.   Jonathan Berg gav Sirius en kalasstart på matchen då han efter fint samarbete med Moses Ogbu satte 1-0 redan i den andra minuten.

Sydsvenskan - 09 jul 14 kl. 15:38

Barnutredningar försvann i datorkrasch

Känsliga utredningar om utsatta barn var plötsligt bara borta när kommunens datorsystem kraschade strax före midsommar.
Hur många familjer som drabbades är ännu oklart.
Det är klart att detta är allvarligt, säger Annette Christiansson, tf chef vid Individ- och familjeomsorgen..

Helsingborgs Dagblad - 09 jul 14 kl. 16:46

Barnutredningar borta i datorhaveri

Ett okänt antal utredningar om utsatta barn försvann när Staffanstorps kommuns datorsystem havererade strax före midsommar. Hur mycket material som har försvunnit är fortfarande oklart, men utredningar kommer att behöva göras om. — Det är klart att detta är allvarligt, säger Annette Christiansson, tf chef vid individ- och familjeomsorgen, till Sydsvenskan..

Helsingborgs Dagblad - 08 jul 14 kl. 08:53

Kommunmästare i hoppning

Vid hopptävling för häst som hölls på Åsbo RF segrade Anna Nordbeck - Be Cool i den lokala 110-klassen.I den regionala 110-klassen segrade Louise Cato - Benauglin Little News. På 2:a plats kom Josefin Hansson - Jonny be Good och 3:a blev Annette Karlsson - Colrawill H.

Nya Wermlands Tidningen - 30 jun 14 kl. 06:00

Hyttdagen höll på att regna bort

Ett 20-tal gästförsäljare fanns på hyttblecket och Annette Rydén gick omkring och bjöd försäljarna på cider och kakor. Regnet höll sig borta några timmar men sen....

BT - 08 jul 14 kl. 09:02

Vi väntar fortfarande på svar

Vi allianspartier vill poängtera att vi står på diametralt motsatt sida jämfört med de rödgröna, understryker företrädare för de fyra partierna i denna replik med anledning av förslag om höjd restaurangmoms och arbetsgivaravgifter. Svar till Socialdemokrater från Boråsregionen, BT 11/6. Ekonomi och ekonomiska reformer behöver inte vara komplicerade att förstå.

Kristianstadsbladet - 09 jul 14 kl. 16:43

Barnutredningar borta i datorhaveri


Ett okänt antal utredningar om utsatta barn försvann när Staffanstorps kommuns datorsystem havererade strax före midsommar. Hur mycket material som har försvunnit är fortfarande oklart, men utredningar kommer att behöva göras om. - Det är klart att detta är allvarligt, säger Annette Christiansson, tf chef vid individ- och familjeomsorgen, till Sydsvenskan.

BT - 09 jul 14 kl. 16:43

Barnutredningar borta i datorhaveri

Ett okänt antal utredningar om utsatta barn försvann när Staffanstorps kommuns datorsystem havererade strax före midsommar. Hur mycket material som har försvunnit är fortfarande oklart, men utredningar kommer att behöva göras om. - Det är klart att detta är allvarligt, säger Annette Christiansson, tf chef vid individ- och familjeomsorgen, till Sydsvenskan.

BT - 26 jun 14 kl. 08:18

Yrkesskola kan tvingas skära ner

Under de senaste fem åren har staten bekostat yrkesinriktad gymnasial vuxenutbildning, yrkesvux. I år har 260 elever i Sjuhärad fått en utbildning inom insatsen. Men från och med nästa år ges troligen inga statsbidrag och verksamheten riskerar att stå inför stora neddragningar.

DalaDemokraten - 27 jun 14 kl. 14:36

Bättre betyg hos Hedemoras nior

Vid bildningsnämndens senaste sammanträde redovisade Vasaskolans rektorer Annette Rönnbergs och Curt-Åke Larsson genomsnittsvärdet för elevernas betyg när skolorna slutade den 13 juni. För årskurs 7 var det 180,6 poäng, årskurs 8 202,5 poäng och årskurs 9 219 poäng. Betyget A i samtliga ämnen ger 340 poäng..

Dalarnas tidningar - 27 jun 14 kl. 13:56

Bättre betyg hos Hedemoras nior

Vid bildningsnämndens senaste sammanträde redovisade Vasaskolans rektorer Annette Rönnbergs och Curt-Åke Larsson genomsnittsvärdet för elevernas betyg när skolorna slutade den 13 juni. För årskurs 7 var det 180,6 poäng, årskurs 8 202,5 poäng och årskurs 9 219 poäng. Betyget A i samtliga ämnen ger 340 poäng..

Barometern - 14 jul 14 kl. 06:49

Vem är kallad till Växjö stift?

Den överlägset största medlemsorganisationen i Småland ska i höst välja ny ledare. Det är Växjö stift – Svenska kyrkans ”regionala organ” – som ska utse en ny biskop efter Jan-Olof Johansson. Biskopen är nu ingen verkställande direktör för kyrkan – eller någon partiledare.

Barometern - 14 jul 14 kl. 06:49

Vem är kallad till Växjö stift?

Den överlägset största medlemsorganisationen i Småland ska i höst välja ny ledare. Det är Växjö stift – Svenska kyrkans ”regionala organ” – som ska utse en ny biskop efter Jan-Olof Johansson.
Biskopen är nu ingen verkställande direktör för kyrkan – eller någon partiledare.

SmålandsPosten - 14 jul 14 kl. 06:25

Vem flyttar in på Östrabo?

Den överlägset största medlems­organisationen i Småland ska i höst välja ny ledare. Det är Växjö stift –Svenska kyrkans ”regionala organ” – som ska utse en ny biskop efter Jan-Olof Johansson.
Biskopen är nu ingen verkställande direktör för kyrkan – eller någon partiledare.

Trelleborgs Allehanda - 24 jun 14 kl. 21:18

Hett möte mellan vänner

Foto: Sara Johari
Det har inte blivit någon fart på utmaningarna på den lilla "VM-planen" på Trelleborgs stortorg. Men på tisdagseftermiddagen möttes två tremannalag i vänskaplig kamp.
Kombattanterna var fitnessföretaget Fenix The Green och Söderslätts Countryfestival.

Dalarnas tidningar - 26 jun 14 kl. 07:15

Musik vid Siljan inleds med Dalabilder

Festivalen invigs på söndag klockan 15.00 på Kulturhuset i Rättvik. Invigningstalare är kommunstyrelsens ordförande Annette Riesbeck.

Expressen - 26 jun 14 kl. 11:43

Hur lär du dina barn att simma?

Under årets fem första månader har 29 personer drunknat. Nu visar statistik att simkunnigheten varierar stort i landet. Sämst är man i Jämtlands län.

BT - 18 jun 14 kl. 21:50

Klart: Jättesatsning på äldre

I mars nästa år är tanken att den nya kommungemensamma träffpunkten för äldre och funktionshindrade i Borås ska öppna. I dag fattade fullmäktige beslut om att genomföra satsningen. – Detta är en glädjens dag för alla föreningar i Borås som nu får nya lokaler i Simonsland, sade Morgan Hjalmarsson (FP), kommunalråd inför att fullmäktigeledamöterna i går sade ja till att satsa på en stor gemensam träffpunkt för äldre och funktionshindrade.

BT - 25 maj 14 kl. 23:59

Carlson: "En otrolig valrörelse"

Moderaterna gjorde ett katastrofval, och slutade på 13,5 procent och blott tre mandat i EU-parlamentet. Annette Carlson, kommunalråd, ser resultatet som en besvikelse. – Det är ett val där vi tappar ett mandat, ja.

BT - 16 jun 14 kl. 18:36

Satsar 400 miljoner på bredband

Inom kort ska Borås stadsnät byggas ut rejält. Borås Elnät AB ska under de kommande fem åren investera 405 miljoner kronor vilket ska ge boråsarna bredband med minst 100 Mbit/sek. Bredbandet i Borås har kritiserats från både företagare och hushåll.

Dalarnas tidningar - 10 jun 14 kl. 09:10

Nu är danssommaren invigd

Det är tredje sommaren i rad som Annette Klockarmark, från Rupstjärn utanför Svärdsjö, anordnar danskvällar med bugg och foxtrot i Grycksboparken..

Dalarnas tidningar - 09 jun 14 kl. 11:55

Skutan skrotas

– Att få bort båten är det viktigaste om det så sker på vårbekostnad så ska den bort. det finns inget annat alternativ, säger Annette Riesbeck..Om oss

Nyhetspressen är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Nyhetspressen.se besöks mer än 100000 gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.