Annette Carlson

Friday, 28 August, 04:08

Nyheter om Annette Carlson

Sortering: Relevans | Senaste
Sydsvenskan - 12 aug 15 kl. 04:00

Margareta Carlson Sandberg

Margareta Carlson Sandberg, Lund, har avlidit i en ålder av 80 år. Hon sörjes närmast av maken Benny, sönerna Pelle och Paul med familjer, samt bröderna Lars och Per med familjer..

Nyan - 12 aug 15 kl. 06:00

”Vi älskar Skandinavien”

Ingenjörerna Annette Birgelen och Olaf Birgelen är från Darmstadt i Tyskland och är på cykelsemester på Åland. De sitter på Torggatan och njuter av varsin kanelbulle. – Vi älskar Skandinavien och kommer ofta hit.

SVT - 16 aug 15 kl. 19:18

Svenskan som dömer på EM

SVT Sports Yvonne Åstrand träffade den svenska domaren Annette Fransen Iacobaeus, en av drygt 30 femstjärniga domare i världen..

Uppsalanyheter.se - 13 aug 15 kl. 00:58

Bildsvep: Storvreta - AIK

Bildsvep: Uppsalanyheters fotograf Annette Bohlin var på plats när Storvreta tog emot AIK i en het träningsmatch i Fyrishov inför storpublik på drygt tusen personer. Vi bjuder här på ett bildsvep från matchen.Uppsalanyheters fotograf Annette Bohlin var på plats när Storvreta tog emot AIK i en het träningsmatch i Fyrishov inför storpublik på drygt tusen personer.

ÖstersundsPosten - 26 jun 15 kl. 09:00

Personalbrist i djursjukvården

På Evidensia Södra Djursjukhuset i Stockholm byggs det om och ut, säger chefen Annette Nyholm. Branschen växer, förra året ökade antalet patientbesök till 1,4 miljoner och sjukhuset skriker efter mer personal..

Expressen - 09 jul 15 kl. 20:29

Nekades bussfärd trots mobilbiljetten

Amelia, 12, skulle åka buss från sin pappa i Genevad till sin mamma i Halmstad. Hon råkade köpa fel mobilbiljett och ville ha hjälp att köpa en ny. Men chauffören sa nej och bad henne kliva av.

UNT - 03 aug 15 kl. 00:30

Straffa inbrott hårdare

Inför en ny brottsrubricering, inbrottsstöld, som medför att fler tvingas avtjäna fängelsestraff för inbrott, skriver Mikael Oscarsson och Andreas Carlson..

E24 - 22 aug 15 kl. 08:33

Apple rekryterar erfaren Teslaingenjör

Mystiken kring Apples bilrelaterade utvecklingsprojekt tätnar. Nu kommer nämligen uppgifter om att Apple har rekryterat en mycket erfaren ingenjör från elbilsjätten Tesla vid namn Jamie Carlson..

SR - 17 aug 15 kl. 04:25

Homoadoptioner splittrar KD

Ledande kristdemokrater trotsar partiledaren Ebba Busch Thor när det gäller frågan om homosexuella ska få adoptera barn. Partiets gruppledare i riksdagen, Andreas Carlson, och EU-parlamentarikern Lars Adaktusson är två av dem som vill att KD ska stå fast vid att samkönade par inte ska kunna prövas som adoptivföräldrar..

ÖstersundsPosten - 24 aug 15 kl. 07:10

11 personer till sjukhus efter utsläpp i trapphus

– Elva personer har antingen förts till sjukhus eller tagit sig dit själva, säger Roland Carlson, vakthavande befäl vid polisen i Östergötland..

GöteborgsPosten - 19 jul 15 kl. 05:00

Korta processen för asylsökande från säkra länder

Det krisartade läget i omvärlden visar inga tecken på förbättring. Samtidigt håller Sveriges regering och stadsminister Stefan Löfven tyst om hur prekär situationen är för landet. Det har blivit dags att agera, skriver Andreas Carlson (KD) och Aron Modig (KD)..

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Skärp straffen för bostadsinbrott

Eftersom inbrott i bostaden innebär en stor integritetskränkning vill Kristdemokraterna skärpa straffen för inbrott. Vi vill införa en ny brottsrubricering, inbrottsstöld, med en högre straffskala än den som gäller för grov stöld, skriver Andreas Carlson och Peter Kullgren..

NSD - 21 aug 15 kl. 16:13

Här laddar Weeping Willows upp i Luleå

Bara en halvtimme efter att bandet landat i Luleå drog Weeping Willows på sig instrumenten..

SR - 13 aug 15 kl. 07:37

Fler flickor i skolan - ekonomisk vinst för Afghanistan

Allt färre unga flickor blir bortgifta och får barn vid tidig ålder i Afghanistan. Och om de får gå i skolan kommer landets ekonomiska läge att få en rejäl skjuts, menar Annette Sachs Robertson, representant vid FN:s befolkningsfond i Afghanistan..

Västerbottens Folkblad - 17 aug 15 kl. 23:00

Kristdemokraternas identitetskris

Motionsbehandlingen är i gång inför kristdemokraternas riksting i oktober. En motion, gällande homosexuellas rätt att adoptera barn väntas bli en av de mer debatterade frågorna då det har öppnat upp för en intern debatt hos KD. Partistyrelsen valde att ställa sig bakom motionen, men både Kristdemokraternas gruppledare i riksdagen, Andreas Carlson och Lars Adaktusson valde […].

GT - 28 jul 15 kl. 09:36

Ny häktesförhandling i Lisa Holm-fallet

Klockan tio på tisdagsförmiddagen hålls det omhäktningsförhandling mot 35-åringen som misstänks ha mördat Lisa Holm. Chefsåklagare Annette Olsson begär att få häkta mannen ytterligare fyra veckor. Själv kommer mannen inte att vara med under förhandlingen..

Expressen - 23 aug 15 kl. 23:53

Många till sjukhus efter mystiskt utsläpp

Räddningstjänsten ryckte ut efter ett mystiskt utsläpp i centrala Norrköping. Både brandmän och privatpersoner är drabbade av andningssvårigheter. – 11 personer är förda till sjukhus, säger Roland Carlson, vakthavande polisbefäl..

Expressen - 10 jul 15 kl. 20:45

Hemmeslövsstrand byter namn till Riviera

Glöm Hemmeslövsstrand, nu har fritidshusområdet som ligger i närheten av hotell Riviera strand i Båstad bytt namn till just – Riviera. – Det är inte så vanligt med den här typen av namnändringar på bebyggelser, säger Annette C Torensjö på Lantmäteriet..

GT - 28 jul 15 kl. 09:36

Misstänkte 35-åringen i fallet Lisa omhäktas

35-åringen som misstänks ha mördat Lisa Holm omhäktas nu. Chefsåklagare Annette Olsson begärde att få omhäkta mannen ytterligare fyra veckor – och tingsrätten gick på hennes linje..

Helsingborgs Dagblad - 15 aug 15 kl. 04:00

Kerstin Gottschalk

Kerstin Gottschalk avled den 8 april. Kerstin skulle ha fyllt 70 år den 15 augusti. Kerstin bodde i Kvidinge.

Expressen - 13 aug 15 kl. 15:04

Dahléns advokat: "Då blir jag förbannad"

Travtränaren Magnus Dahlén dömdes till 30 000 kronor i böter och sex månaders körförbud för felaktig hantering av mediciner och behandlingsjournaler. Något som Dahléns advokat, Annette Johansson, anser vara riktigt – men hon är mycket irriterad över Svensk Travsports hantering av fallet. – Jag går i taket!

Västerbottens Folkblad - 08 jul 15 kl. 12:03

Artister samlas för klimatupprop

Flera svenska artister ansluter sig till den ideella föreningen ”Stormvarning” och samlar sig till ett klimatupprop under Malmöfestivalen den 19 augusti. Bland de medverkande artisterna finns Titiyo, Rebecka Törnqvist, Magnus Carlson, Little Jinder och Nino Ramsby. Evenemanget beskrivs som ett ”musikaliskt upprop” med konserter samt föredrag av klimatforskare som Thomas Sterner, professor i miljöekonomi vid […].

Uppsalanyheter.se - 13 aug 15 kl. 00:13

Träningsseger inför storpublik

Träning: Storvreta vann onsdagens träningsmatch mot AIK inför över tusen personer i Fyrishov. Segern är Storvretas tredje raka och skrevs till 7-4.Storvreta vann onsdagens träningsmatch mot AIK inför över tusen personer i Fyrishov.

Världen Idag - 18 aug 15 kl. 12:36

KD-ledningen splittrad om homoadoptioner

De kristdemokratiska partistyrelseledamöterna Lars Adaktusson, Europaparlamentariker, och Andreas Carlson, gruppledare i riksdagen, har reserverat sig mot partistyrelsens förslag om att samkönade par ska kunna prövas för adoption. Sara Skyttedal, som i egenskap av KDU-ordförande har rösträtt i partistyrelsen, har rent formellt inte reserverat sig men röstat mot förslaget. Det kunde Sveriges radios Ekot rapportera på måndagen.

GT - 28 jul 15 kl. 13:08

Advokatens kritik mot bevisen i Lisa-fallet

I samband med omhäktningsförhandlingen har chefsåklagaren Annette Olsson berättat att man hittat DNA tillhörande den mordmisstänkte 35-åringen på Lisa Holms kläder. Uppgifter som mannens försvarare Inger Rönnbäck inte menar stärkt någon teknisk bevisning mot hennes klient. – Det fanns i alla fall med vid förra häktningsförhandlingen så det är inte så intressant, särskilt inte när det är muntliga uppgifter och man inte har det på papper och inte vet omständigheterna kring det och så vidare, säger hon..

Sydsvenskan - 15 jul 15 kl. 04:00

Ska inte brevet ligga en viss tid?

Om det är som Annette Rihagen på Postnord skriver den 14/7 har man ju faktiskt på Postnord begått ett formellt fel, om jag förstår saken rätt.Rekommenderade brev skall väl ligga viss tid innan det skickas tillbaka till avsändaren. Är det 30 dagar?

Sydsvenskan - 12 jul 15 kl. 04:00

Posten får inte öppna brevet av säkerhetsskäl

När man som avsändare väljer att rekommendera en försändelse ger det en extra säkerhet. Det innebär bland annat att mottagaren måste legitimera sig vid utlämnandet. Postnord, eller dess ombud, får enligt lag aldrig öppna en försändelse.

Helsingborgs Dagblad - 08 jul 15 kl. 12:03

Artister samlas för klimatupprop

Flera svenska artister ansluter sig till den ideella föreningen "Stormvarning" och samlar sig till ett klimatupprop under Malmöfestivalen den 19 augusti.Bland de medverkande artisterna finns Titiyo, Rebecka Törnqvist, Magnus Carlson, Little Jinder och Nino Ramsby.Evenemanget beskrivs som ett "musikaliskt upprop" med konserter samt föredrag av klimatforskare som Thomas Sterner, professor i miljöekonomi vid Göteborgs universitet.

Sydsvenskan - 08 jul 15 kl. 12:03

Artister samlas för klimatupprop

Flera svenska artister ansluter sig till den ideella föreningen "Stormvarning" och samlar sig till ett klimatupprop under Malmöfestivalen den 19 augusti.Bland de medverkande artisterna finns Titiyo, Rebecka Törnqvist, Magnus Carlson, Little Jinder och Nino Ramsby.Evenemanget beskrivs som ett "musikaliskt upprop" med konserter samt föredrag av klimatforskare som Thomas Sterner, professor i miljöekonomi vid Göteborgs universitet.

Helsingborgs Dagblad - 17 aug 15 kl. 06:52

KD splittrat om homoadoptioner

Kristdemokraternas partistyrelse är splittrad i frågan om homosexuellas rätt att adoptera barn. Styrelsen har visserligen ställt sig bakom förslaget att tillåta homoadoptioner men flera ledande kristdemokrater har reserverat sig i frågan, erfar Ekot i Sveriges Radio.Lars Adaktusson, ledamot i Europaparlamentet, och Andreas Carlson, gruppledare i riksdagen, har reserverat sig mot partistyrelsens beslut.

Sydsvenskan - 17 aug 15 kl. 06:52

KD splittrat om homoadoptioner

Kristdemokraternas partistyrelse är splittrad i frågan om homosexuellas rätt att adoptera barn. Styrelsen har visserligen ställt sig bakom förslaget att tillåta homoadoptioner men flera ledande kristdemokrater har reserverat sig i frågan, erfar Ekot i Sveriges Radio.Lars Adaktusson, ledamot i Europaparlamentet, och Andreas Carlson, gruppledare i riksdagen, har reserverat sig mot partistyrelsens beslut.

Helsingborgs Dagblad - 17 jul 15 kl. 02:04

Autoliv köper gps-tillverkare i USA

Svenska Autoliv köper det amerikanska företaget Macoms fordonsteknikdivision för omkring 850 miljoner kronor. Macoms "Automotive Solutions" tillverkar gps-moduler till bilindustrin.I affären ingår också produkter för radiokommunikation och system för förarassistans för att förbättra säkerheten och optimera körningen.

Sydsvenskan - 17 jul 15 kl. 02:04

Autoliv köper gps-tillverkare i USA

Svenska Autoliv köper det amerikanska företaget Macoms fordonsteknikdivision för omkring 850 miljoner kronor. Macoms "Automotive Solutions" tillverkar gps-moduler till bilindustrin.I affären ingår också produkter för radiokommunikation och system för förarassistans för att förbättra säkerheten och optimera körningen.

Sydsvenskan - 22 jun 15 kl. 16:15

Festligt för rosälskare

På söndag blommar Falsterbo upp. Bokstavligen. Då är det dags för den årliga rosfestivalen, som i år avslutas med allsång.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Forskning: Jämställda par har bättre sex

Par som delar upp barnomsorgen lika mellan sig har bättre sex visar en studie om förhållanden gjord i USA.I studien fick paren fylla i en enkät med frågor om i vilken utsträckning de delade på exempelvis hushållsarbete och barnomsorg samt hur nöjda de var med sitt sexliv, skriver Independent. LÄS MER: 7 fittfakta som kommer ge dig bättre sexDaniel Carlson är doktor i sociologi vid Georgia State University och han säger att när kvinnan fick stå för mer än 60 procent av barnomsorgen upplevde båda partnerna att de var mindre nöjda med sexlivet.

Uppsalanyheter.se - 09 jul 15 kl. 22:12

Recension: "Riktig rock n roll med riktiga instrument"

The Refreshments rockade loss på Parksnäckan under sitt mantra "Riktig rock n roll med riktiga instrument och riktiga karlar", man levererar fullt riktigt rock n roll men det lyfter liksom aldrig riktigt.The Refreshments rockade loss på Parksnäckan under sitt mantra "Riktig rock n roll med riktiga instrument och riktiga karlar", man levererar fullt riktigt rock n roll men det lyfter liksom aldrig riktigt.   The Refreshments har passerat 25-års strecket som band med ett år och består av Joakim Arnell på Bas och sång, Johan Blohm på piano och sång samt trummisen Mats Forsberg och gitarristen Jonas Göransson.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Homoadpotioner – frågan som splittrar KD

Homoadoptioner har länge varit en känsligt fråga inom Kristdemokraterna. Trots att homosexuella par haft rätt att adoptera sedan 2003 har KD hela tiden varit emot.Men nu svänger nya partiledaren Ebba Busch Thor i frågan.

Sydsvenskan - 04 aug 15 kl. 04:00

Förenade tyskar

När 1800-talets emigranter nådde nya stränder bildade många av dem föreningar för att bevara språk, kultur och en kanske mera svårfångad nationell identitet. Några kom att hålla fast vid ett romantiserat minne som inte längre var giltigt medan andra också speglade den politiska utvecklingen i det gamla hemlandet.I historikern Annette Forséns studie ”Tysk föreningsverksamhet i Finland och Sverige 1910-1950” är det uppenbart att det är det senare som gäller.

Supermiljöbloggen - 09 jul 15 kl. 12:18

Allt fler svenska artister engagerar sig i klimatfrågan

Musiker, artister och forskare gör gemensam sak på Malmöfestivalen den 19 augusti. Supermiljöbloggen har tidigare skrivit om Stormvarning – ett initiativ som vill lyfta klimatfrågan tillbaka in i det offentliga samtalet och som tagit musiker, artister och forskare till sin hjälp. I augusti förra året arrangerades bland annat en välbesökt klimatkonsert i Vitabergsparken i Stockholm.

Sydsvenskan - 17 aug 15 kl. 15:16

Vad barnbehöver är kärlek

Tidningen Kristdemokraten har i sommar stolt berättat om det egna partiets engagemang i Stockholm Pride. Och när partiledaren Ebba Busch Thor frågades ut av representanter för RFSL var hon tydlig:"Att vi skapar ett samhälle som respekterar var och ens människovärde är grundläggande kristdemokratisk politik."Bra så, av en partiledare som i andra sammanhang anses värdekonservativ.


Om oss

Nyhetspressen är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.