Annette+Carlson

Sunday, 01 February, 01:27

Nyheter om Annette+Carlson

Sortering: Relevans | Senaste
BT - 14 jan 15 kl. 14:29

Alliansen i Borås ger upp försöken att bilda majoritet

Alliansen ger upp försöken att bilda ett majoritetsstyre. – Det finns inga möjligheter för oss att bilda en majoritet, säger kommunalrådet Annette Carlson (M). De rödgröna tycker att de jobbar bra tillsammans och de vill inte bryta det samarbetet.

BT - 29 dec 14 kl. 12:45

Alliansen bjuder in S till samtal om makten

I början av januari har allianspartierna bjudit in Socialdemokraterna till ett samtal om hur den politiska makten i Borås ska se ut. Den 7 januari, direkt efter helgerna, vill allianspartierna träffa Socialdemokraterna för ett möte. – Vi har inte fått någon återkoppling än, men det är inte så formellt att vi har satt ett sista svarsdatum heller, säger Annette Carlson (M), kommunalråd.

BT - 10 jan 15 kl. 18:53

Carlson om nya partiledaren "Ger ett påläst intryck"

Kommunalrådet Annette Carlson (M) med anledning av valet av Moderaternas nya partiledare Anna Kinberg Batra. Vad tycker du om valet?
– Jag tycker det är bra.

BT - 12 jan 15 kl. 14:31

"Plötsligt väljer han konfrontation"

Maktstriden i Borås blommar upp på nytt. Alliansen menar nu att de rödgröna abdikerar från styret av Borås. Avgå eller ta ansvar, är kravet Alliansen riktar till de rödgröna.

BT - 12 jan 15 kl. 14:31

Alliansen: "De har abdikerat"

Maktstriden i Borås blommar upp på nytt. Konflikten mellan blocken i Borås ökar markant. Alliansen menar nu att de rödgröna abdikerar från styret av Borås.

ÖstersundsPosten - Igår: 10:51

Premiär för handelns galakväll

– Det är för att premiera alla som jobbar inom handeln. Sammantagen är den en av de största arbetsgivarna i Östersund, sa Annette Lindow..

BT - 18 jan 15 kl. 16:18

Spadtag med karolinsk salut

Nu har det första spadtaget tagits för Regementsstaden. Och för att markera den historiska kopplingen sköts salut med karolinska musköter. Byggbolaget Peab var på plats liksom arkitektfirman Tengbom, alltmedan mäklaren Fastighetsbyrån delade ut broschyrer om nya Brf Kaserngården med säljande bilder över de 24 lägenheterna som ligger på den plats som bostadsrättsföreningen fått sitt namn ifrån.

BT - 12 jan 15 kl. 14:31

Mötet har avbrutits

Helt oväntat har eftermiddagens kommunstyrelsesammanträde nu avbrutits. Orsaken är det oklara maktläget i Borås. Sammanträdet inleddes med att kommunstyrelsens ordförande Ulf Olsson (S) ville dra ur tre ärenden.

BT - 07 jan 15 kl. 21:19

Vägrar avslöja något om mötet

Ännu finns ingen lösning på dödläget i Borås kommunpolitik. Men i dag träffades företrädare för Alliansen och Socialdemokraterna för nya överläggningar om makten i Borås. De sista dagarna innan jul var dramatiska i Boråspolitiken.

Expressen - 31 dec 14 kl. 19:31

Annette fann gullviva i rabatten – i december

Den milda vintern sätter sina spår i Sverige. Inte minst i Olskroken där Annette Klövertjärn hittade en utslagen gullviva sin rabatt - i december. – Jag trodde först att det var någon som skojade med mig, säger hon..

YLE - 5 timmar sedan

Sjundeådamerna slog BK-46 med klar marginal

Sjundeå IF:s handbollsdamer tog på lördagskvällen (31.1) sin fjärde seger på lika många matcher efter årsskiftet i FM-serien. BK-46 förlorade matchen i Karis bollhall med elva måls marginal.

Uppsalanyheter.se - 28 jan 15 kl. 23:10

Storvreta vann prestigemötet

Storvretas målvakt Viktor Klintsten höll nollan. (Foto: Annette Bohlin)SSL Herr: Storvreta besegrade AIK i onsdagens superligamöt i Fyrishov med 2-0, mycket av försnacket handlade om Rickie Hyvärinens återkomst till Fyrishov.Storvreta besegrade AIK i onsdagens superligamöt i Fyrishov med 2-0, mycket av försnacket handlade om Rickie Hyvärinens återkomst till Fyrishov.   Storvreta nollade gästande AIK på onsdagen i en match där prestigen och koncentrationen nästan gick att ta på.

ÖstersundsPosten - 13 jan 15 kl. 17:01

Linsell i mörker sedan strax före jul

– Sista felanmälan hos oss är från nionde december, säger Annette Berggren, belysningsansvarig på Trafikverket som ansvarar för de flesta släckta gatlamporna..

SmålandsPosten - 16 jan 15 kl. 06:20

Kronobergarna säljer för miljarder

6,3 miljarder – det är det sammanlagda värdet av allt som har annonserats på Blocket under förra året i Kronobergs län.
Enligt Blocket ska trädgårdsmöbler vara det som gick snabbast att sälja. Det sammanlagda värdet av allt som annonserades på Blocket i Kronoberg ligger alltså på 6,3 miljarder kronor.

DrivaEget - 16 jan 15 kl. 11:45

“Jag står inte ut med att få kritik” – psykologen ger råd

 Ditt liv  Läsaren Annette är småföretagare inom kulturbranschen. Det går bra förutom en sak: att ta kritik. “Jag känner mig fullkomligt tillintetgjord”.

Nyan - 13 jan 15 kl. 13:29

Lagtingspolitiker: Sluta sälja energidrycker till ungdomar

Flera lagtingsledamöter hoppas att näringslivet på Åland tog initiativet att sluta sälja energidrycker till barn och ungdomar under 18 år. Annette Holmberg-Jansson (MSÅ) säger att man behöver begränsa barns tillgång till dryckerna. Hon lyfte fram att energidrycker i kombination med alkohol har lett till att ungdomar i andra nordiska länder dött.

Nya Wermlands Tidningen - 31 dec 14 kl. 06:00

Lugn och ro för vovven

På Segersta hundpensionat firas nyårsafton i lugn och ro. Hundarna som kommer till Annette Ihlberg under helgen har problem med fyrverkerier och får därför fira in det nya året borta från familjen..

BT - 19 dec 14 kl. 09:32

Här är de rödgrönas besked ? ord för ord

Läs hela brevet från de rödgröna. Så här låter det i beskedet som kom tidigt på fredagsmorgonen: "Vi kan nu konstatera att Kommunfullmäktige har antagit en budget som gemensamt stöds av Moderaterna, Kristdemokraterna, Folkpartiet, Centerpartiet och Sverigedemokraterna. Det är därför rimligt att dessa partier nu också ges möjlighet att bilda ett gemensamt styre, byggt antingen på de fem partier som gemensamt antog budgeten eller genom annan konstellation med egen majoritet i Kommunfullmäktige.

BT - 09 dec 14 kl. 14:45

M i Borås på väg att svänga om SD

Vad har hänt inom Moderaterna i Borås när det gäller renhållningen mot rasismen? När rasister och nazister gästade staden i samband med Jönssonsligans musikfestivaler i början av 2000-talet hade vi en moderat kommunstyrelseordförande som hette Ulf Sjösten. Då tågade alla fullmäktiges partier sida vid sida i ett gemensamt demonstrationståg mot rasism och främlingsfientlighet, och ett gemensamt dokument mot rasismen togs fram, en ”deklaration” som undertecknades av samtliga partier.

BT - 22 dec 14 kl. 16:57

Vändningen: Bjuder in rivalen

I dag har kaoset inom Boråspolitiken pågått i hundra dagar. Samtidigt går Alliansen ut med beskedet att man tänker kontakta Socialdemokraterna. Den politika ovissheten är fortsatt massiv efter förra veckans brev från de rödgröna till Alliansen – det brev som Ulrik Nilsson (M) döpt till "politikens variant på att göra slut via sms" (BT 20/12).

BT - 20 dec 14 kl. 08:58

Pinsamt billiga poäng från Moderaterna i Borås

De båda moderaterna, Annette Carlson och Ulrik Nilsson, skriver i en slutreplik (15/12) till Lennart Andreasson att kommunister måste portförbjudas i partier som vill kalla sig demokratiska. Så kan det låta när man inte kan sin egen historia. Därför blir det enbart pinsamt och skrattretande när moderater försöker framstå som någon slags demokratins härförare.

BT - 28 dec 14 kl. 07:40

Osannolikt med uppgörelse i Borås ? på kort sikt

Från käbbel till Decemberöverenskommelsen. En orolig höst i svensk inrikespolitik slutade i samförstånd över blockgränsen. Följer politikerna i Borås efter med Januariuppgörelsen?

Uppsalanyheter.se - 11 jan 15 kl. 20:48

"Bara" oavgjort för FBC Uppsala

Amanda Delgado-Johansson stressa en Karlstadsförsvarare. (Foto: Annette Bohlin)SSL Dam: FBC Uppsala fick "bara" oavgjort 2-2 mot bottenlaget Karlstad i söndagens superligamöte. det brukar vara jämna matcher mellan de två lagen och söndagens match var inget undantag.FBC Uppsala fick "bara" oavgjort 2-2 mot bottenlaget Karlstad i söndagens superligamöte.

Uppsalanyheter.se - 12 jan 15 kl. 04:00

Siriuspoäng mot hemmastarka Warberg

Sirius Erik Svenson (23) fick med sig en poäng från mötet med sin förra klubb. (Foto: Annette Bohlin, arkivbild)SSL Herr: Sirius tog en poäng i söndagens superligamöte genom att spela oavgjort borta mot Warberg. Sirius Billy Nilsson blev poängräddare med sin kvittering till 5-5 i mitten av tredje perioden.Sirius tog en poäng i söndagens superligamöte genom att spela oavgjort borta mot Warberg.

Uppsalanyheter.se - 13 jan 15 kl. 23:34

Tung förlust för Uppsala Basket

Anton Gaddefors i Uppsala Basket gjorde 14 poäng. (Foto: Annette Bohlin)Basketligan: Uppsala Basket åkte på en blytung förlust mot Sundsvall på tisdagen i basketligan, gästerna inledde med att skjuta fantastiskt men skyttet kom av sig.Uppsala Basket åkte på en blytung förlust mot Sundsvall på tisdagen i basketligan, gästerna inledde med att skjuta fantastiskt men skyttet kom av sig.   Gästerna startade matchen bäst och satte i princip alla skottförsöken och drog tidigt ifrån till 7-14 en ledning som man sedan utökade till 9-20.

BT - 10 jan 15 kl. 11:33

Ledare: Har det slutat regna i Borås?

När det slutade regna i Borås – om en stads självkänsla” var titeln på programmet i Sveriges Radio P 1. Den skulle kanske ha kunnat vara ”Så fixar du 82 minuter fantastiskt PR för en stad i Public Service-radion”. Nej, nu ska vi inte vara tykna, sånt får göteborgarna ägna sig åt.

Uppsalanyheter.se - 03 jan 15 kl. 23:16

2015-01-03 Bildsvep Storvretacupen

Täby och hammarby möttes i Storvretacupen på lördagen. (Foto: Annette Bohlin)Storvretacupen fortsatte på lördagen med andra dagens cupspel för den så kallade mellangruppen, Uppsalanyheter bjuder här på ett bildsvep från ett urval av matcher.Storvretacupen fortsatte på lördagen med andra dagens cupspel för den så kallade mellangruppen, Uppsalanyheter bjuder här på ett bildsvep från ett urval av matcher.                                             Alla foton: Annette Bohlin  .

BT - 20 nov 14 kl. 14:22

Annette Carlson kritisk mot de rödgröna

– Detta besked hade vi kunnat få direkt. Kommunalrådet Annette Carlson (M) anser att de rödgröna borde ha meddelat att arbetsordning för budgeten ändras. Carlson framhåller att Alliansen länge varit tydlig med avsikten att lägga en egen budget.

BT - 02 dec 14 kl. 20:12

Carlsons känga till Olsson

– Ska vi andra block låta Sverigedemokraterna styra vårt agerande eller ska vi agera utifrån vår egen politik? Kommunalrådet Annette Carlsons (M) besked är att i Borås lägger Alliansen fram en egen budget. Annette Carlson ser likheter mellan budgetkaoset på riksplanet och den stundande budgetdebatten i Borås – Situationen är jämförbar på det sättet att det finns tre grupper.

Uppsalanyheter.se - 07 jan 15 kl. 00:12

Ny storseger mot jumbon

Anton Gaddefors blev poängbäst i Uppsala. (Foto: Annette Bohlin)Basketligan: Uppsala Basket hade som väntat inga problem med att besegra tabelljumbon ecoÖrebro när lagen möttes på tisdagen.Uppsala Basket hade som väntat inga problem med att besegra tabelljumbon ecoÖrebro när lagen möttes på tisdagen.   Uppsala Basket vann sin 15:e raka seger mot Basketligans jumbolag ecoÖrebro när lagen möttes i Rosendalshallen i Uppsala.

BT - 02 dec 14 kl. 20:12

Carlsons känga till Ulf Olsson

– Ska vi andra block låta Sverigedemokraterna styra vårt agerande eller ska vi agera utifrån vår egen politik? Kommunalrådet Annette Carlsons (M) besked är att i Borås lägger Alliansen fram en egen budget. Annette Carlson ser likheter mellan budgetkaoset på riksplanet och den stundande budgetdebatten i Borås – Situationen är jämförbar på det sättet att det finns tre grupper.

BT - 18 dec 14 kl. 07:51

Söndrat fullmäktige i budgetdebatt

Vi och dem. Vi mot dem. De orden präglade alla timmarna Borås politiker tillbringade vid den inledande dagen av budgetfullmäktige.

BT - 25 dec 14 kl. 11:49

Fulklappen som vi vill bli av med

Knappt har tomten hunnit lämna huset förrän vi lägger ut våra oönskade julklappar på nätet. I år är det paketen med mobiltelefoner som vi helst vill bli av med. Redan på julaftons eftermiddag börjar annonserna trilla in.

BT - 10 dec 14 kl. 17:48

SD bjöd in till budget- samtal ? alla tackade nej

Sverigedemokraterna i Borås bjöd in både Alliansen och de rödgröna till sitt kansli för samtal om deras respektive budget. Men bägge sidor har nu tackat nej. I ett brev bjuder Patric Silfverklinga (SD) in både Alliansen och de rödgröna till partiets kansli på torsdag kväll för att "ta del av eran syn på budgeten samt beredas tillfälle att ställa frågor kring denna".

BT - 17 dec 14 kl. 22:46

Citerade Palme: "Inte vi och dem..."

Vi och dem. Vi mot dem. De orden präglade alla timmarna Borås politiker tillbringade vid den inledande dagen av budgetfullmäktige.

SmålandsPosten - 25 dec 14 kl. 13:24

Mobiltelefonen är årets fulklapp

Knappt har tomten hunnit lämna huset förrän vi lägger ut våra oönskade julklappar på nätet. I år är det paketen med mobiltelefoner som vi helst vill bli av med. Redan på julaftons eftermiddag börjar annonserna trilla in.

BT - 25 dec 14 kl. 11:48

Mobiltelefonen är årets fulklapp

Knappt har tomten hunnit lämna huset förrän vi lägger ut våra oönskade julklappar på nätet. I år är det paketen med mobiltelefoner som vi helst vill bli av med. Redan på julaftons eftermiddag börjar annonserna trilla in.

BT - 27 dec 14 kl. 11:36

Boråspolitiker välkomnar beskedet

De ledande politikerna i Borås är positiva till att det finns en överenskommelse som förhindrar nyval. Men om det påverkar det låsta läget i Borås är oklart. Ett bra ansvarstagande från alla partier, kommenterar Ulf Olsson (S), kommunalråd i Borås, uppgörelsen mellan regeringen och allianspartierna.

BT - 10 nov 14 kl. 16:41

Just nu: SD i en vågmästarposition

Förhandlingarna om makten i Borås mellan de rödgröna och allianspartierna har brutit samman. Sedan det komplicerade valresultatatet har Allianspartierna suttit i samtal med de rödgröna partierna om hur Borås ska styras de kommande fyra åren. Via ett pressmeddelande på måndagseftermiddagen meddelar Alliansen att man nu lägger ner dessa samtal.

Uppsalanyheter.se - 23 dec 14 kl. 03:10

Sirius vann sexpoängsmatchen

Billy Nilsson och Johan Eriksson blev två målsskyttar. (Annette Bohlin)SSL Herr: Sirius vann "sexpoängsmatchen" mot Dalen med 7-5 och tog ett viktigt steg mot slutspel i Fyrishov på måndagkvällen.Sirius vann "sexpoängsmatchen" mot Dalen med 7-5 och tog ett viktigt steg mot slutspel i Fyrishov på måndagkvällen.   Det såg ut lite som vi har vant oss vid, Sirius börjar bäst och motståndarna jobbar sig in i matchen, den här gången räckte det inte för gästerna.

Uppsalanyheter.se - 29 dec 14 kl. 21:26

2014-12-29 Bildsvep Storvretacupen

Bildsvep från Storvretacupens tredje dag. (Foto: Annette Bohlin)Då är Storvretacupens första del avklarad, efter tre dagar blir det nu ett uppehåll över nyår och cupen startar om med de lite yngre klasserna i januari. Uppsalanyheter bjuder på ett bildsvep från tredje dagen.Då är Storvretacupens första del avklarad, efter tre dagar blir det nu ett uppehåll över nyår och cupen startar om med de lite yngre klasserna i januari.

BT - 19 dec 14 kl. 12:48

TV: "Vänstern och SD är inga alternativ"

BT har träffat kommunalråden Ulf Olsson (S) och Annette Carlsson (M). Tv-inslag i artikeln. Se tv-inslaget nedan för att höra deras kommentarer om den politiska situationen i Borås.

Nya Wermlands Tidningen - 17 dec 14 kl. 09:38

Vem blir Säffles nästa skolchef?

Ny kommunchef har redan rekryterats. Nästa bit i kommunledningspusslet utgörs av den framtida skolchefen. – Vi har två kandidater kvar och förhoppningsvis kan ett beslut fattas i januari, säger personalchefen Annette Sörensen..

Supermiljöbloggen - 21 dec 14 kl. 17:34

Allianspartierna i Borås rasar mot ”tvångsvegetariska matdagar”

Mat, BöngrytaSer det som ett exempel på socialistisk politik. När Naturvårdsverket för tre år sedan kom med sin rapport Köttkonsumtionens klimatpåverkan förklarade regeringens expertmyndigheten på miljöområdet att det finns flera fördelar med en minskad köttkonsumtion. En viss minskning av svensk köttkonsumtion skulle utöver minskad klimatpåverkan även kunna gynna folkhälsa och ge bättre förutsättningar för den globala livsmedelsförsörjningen.

BT - 13 nov 14 kl. 14:30

Nytt möte om makten i Borås

Mötet mellan de rödgröna och alliansen slutade med – ett nytt möte. Det fanns många frågor i samband med eftermiddagens sittning – men få svar. Efter två timmars samtal var beskedet att inget kommer att sägas, mer än att parterna ska mötas igen, nästa tisdag.Om oss

Nyhetspressen är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Nyhetspressen.se besöks mer än 100000 gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.