Annette+Carlson

Wednesday, 16 April, 09:14

Nyheter om Annette+Carlson

Sortering: Relevans | Senaste
Dalarnas tidningar - 08 apr 14 kl. 13:47

Annette toppar fp-listan

Folkpartiets lista till kommunvalet toppas av Annette Franz som har partiets enda plats i kommunfullmäktige. Shigeru Ishida som lämnat miljöpartiet är nu tredje namn på folkpartilistan..

DN - 1 timme sedan

påsken är vårstådningens tid

Påsklovet är en tid på året då begagnatsajten Blocket har allra flest besökare.– Jag tror att ledighet och vårkänslor gör att många städar ur sina förråd, säger Annette Karlberg, pressansvarig på Blocket..

BT - 08 apr 14 kl. 11:35

Borås rasar i skolrankning

Borås tappar placeringar när skolor i landets alla kommuner jämförs. De nyanlända eleverna pekas ut som en möjlig orsak till att resultaten försämras. I fjol ställde kommunen till presskonferens och kallade då sitt resultat för en imponerande bedrift.

UT - 10 apr 14 kl. 07:55

Fyra frågor till Annette Bohman

verksamhetschef funktionsnedsättning inom Ulricehamns kommun. Vem har ansvaret för att genomföra ett sådant här beslut?
– Beslutet fattas av handläggarenheten på kommunen och det är min verksamhet som skall verkställa det, alternativt att kommunen köper en plats av annan kommun eller utförare.

Opinionen.se - 08 apr 14 kl. 21:25

180 ska bort från Volvofabrik


Volvo Lastvagnar ska minska sin personal med ytterligare 180 arbetare på kollektivsidan fram till i höst vid lastbilsfabriken i Tuve i Göteborg. Det är ett resultat av Volvo-koncernens jakt på effektiviseringar och bättre lönsamhet. Men Volvo Lastvagnar hoppas inte behöva lägga något varsel där här gången.

Kristianstadsbladet - 08 apr 14 kl. 21:22

180 ska bort från Volvofabrik


Volvo Lastvagnar ska minska sin personal med ytterligare 180 arbetare på kollektivsidan fram till i höst vid lastbilsfabriken i Tuve i Göteborg. Det är ett resultat av Volvo-koncernens jakt på effektiviseringar och bättre lönsamhet.Men Volvo Lastvagnar hoppas inte behöva lägga något varsel där här gången.

TA - 08 apr 14 kl. 21:22

180 ska bort från Volvofabrik


Volvo Lastvagnar ska minska sin personal med ytterligare 180 arbetare på kollektivsidan fram till i höst vid lastbilsfabriken i Tuve i Göteborg. Det är ett resultat av Volvo-koncernens jakt på effektiviseringar och bättre lönsamhet.Men Volvo Lastvagnar hoppas inte behöva lägga något varsel där här gången.

BT - 08 apr 14 kl. 21:33

180 sparkas från Volvo i Göteborg

Volvo Lastvagnar minskar med 180 arbetare fram till i höst vid lastbilsfabriken i Tuve. Det är ett resultat av Volvo-koncernens jakt på effektiviseringar och bättre lönsamhet. Men Volvo Lastvagnar hoppas inte behöva lägga något varsel där här gången.

BT - 08 apr 14 kl. 21:22

180 ska bort från Volvofabrik

Volvo Lastvagnar ska minska sin personal med ytterligare 180 arbetare på kollektivsidan fram till i höst vid lastbilsfabriken i Tuve i Göteborg. Det är ett resultat av Volvo-koncernens jakt på effektiviseringar och bättre lönsamhet. Men Volvo Lastvagnar hoppas inte behöva lägga något varsel där här gången.

YLE - 06 apr 14 kl. 18:31

HIFK en seger från handbollsfinal

HIFK tog sin andra raka vinst över Atlas i den ena semifinalserien i damernas handbollsliga. Nu är Helsingforsklubben en seger från final. HIFK besegrade Atlas borta i Vanda med 22-16 och leder nu matchserien med 2-0.

BT - 02 apr 14 kl. 09:02

Palmén använder alliansens politik

Socialdemokraterna och ansvarigt kommunalråd Lena Palmén försitter aldrig ett tillfälle att hävda att regeringens skattesänkningar minskat de totala skatteintäkterna. Inget kunde vara mer fel. Sedan 2006 har regeringen sänkt skatterna för vanligt folk, så att vanliga löntagare får ut en extra månadslön om året.

Uppsalanyheter.se - 04 apr 14 kl. 00:11

Bildsvep: Storvreta - AIK semifinal 5

Bildsvep: Storvreta - AIK semifinal 5Uppsalanyheter var på plats i Fyrishov när Storvreta tog emot AIK i SM-semifinalens femte match i bäst av sju. Vi bjuder här på ett bildsvep från matchen.Uppsalanyheter var på plats i Fyrishov när Storvreta tog emot AIK i SM-semifinalens femte match i bäst av sju.

BT - 18 mar 14 kl. 08:45

Bra att Moderaterna börjar bry sig om skolan

Borås är en bra stad att leva och bo i. Det visar undersökningar som gjorts om nöjdheten med den kommunala servicen i Borås. Men det finns också områden som kan bli ännu bättre.

UT - 27 mar 14 kl. 08:54

Förskolebarnen lär sig om Filippinerna

Personal från Nyckelpigans förskola kom förra veckan hem från Filippinerna. Genom ett EU-finansierat projekt har de fått lära sig mer om en annan kultur. Pia Croona, Christina Eriksson, Gunilla Fischer och Annette Sjögren från Nyckelpigans förskola har spenderat en och halv vecka på Filippinerna.

Kristianstadsbladet - 10 apr 14 kl. 08:56

Lockande gränsland

Foto: Sprisse Nilsson
Mötet mellan de båda Öskg-medlemmarna Malin Schönbeck och Kjell Åström fungerar väl. Det menar konstskribent Simon Berg, som ser två skilda uttryck som lyfter varandra.
Konst
Malin Schönbeck & Kjell Åström.

Expressen - 25 mar 14 kl. 15:08

Löftet: "Får se unika bilder på skidkungen"

Marcus Hellner är först ut när populära "Mästarmötet" är tillbaka i TV4 på fredag. - Utan att avslöja för mycket kan jag säga att tittarna kommer få se unika bilder på vår skidkung, säger Annette Mörk, producent för programmet..

Barometern - 06 apr 14 kl. 09:25

Uteblivna svar utreds av JO

Snart ska JO avgöra om det var rätt av kommunen att inte längre besvara hundratals förfrågningar från en Kalmarkvinna. ”Hennes frågor har mist sina rimliga proportioner.” Barometern har i tidigare artiklar skrivit om den mejlbombning som Kalmar kommun utsatts för.

BT - 01 apr 14 kl. 08:24

Ett välregisserat kongressmöte

Tisdagens möte angående kongresshuset blev precis så välbesökt och välregisserat som kommunalråden kunde önska sig.
Exakt två timmar långt där den första halvtimman gick åt till en genomgång av Svensk Handels utveckling 1991–2013, och vikten av att vi skall konsumera lokalt. Vad har detta långsökta sammanhang med ett nytt kongresshus i Folkets hus att göra?

Uppsalanyheter.se - 25 mar 14 kl. 03:10

Vimmelbilder från Storvreta - Mullsjö

Vimmelbilder från Storvreta - MullsjöUppsalanyheters fotograf Annette Bohlin fanns på plats i Fyrishov på folkfesten i samband med kvartsfinalen mellan Storvreta och Mullsjö. Vi bjuder här på ett vimmel från matchen, är du med på bild?Uppsalanyheters fotograf Annette Bohlin fanns på plats i Fyrishov på folkfesten i samband med kvartsfinalen mellan Storvreta och Mullsjö.

Dalarnas tidningar - 21 mar 14 kl. 05:32

– Tänk på Dalhallas bästa och framtid

Debatten kring Dalhalla och dess operaverksamhet, finansiering och betydelse som nationell arena fortsätter. Annette Riesbeck, kommunalråd i Rättvik, är oroad över arenas framtid och manar till samarbete..

DN - 23 mar 14 kl. 00:05

”Skattestödet till småföretag skapar inte fler riktiga jobb”

Ny rapport. De så kallade 3:12-reglerna måste skärpas, eftersom de används för omfattande skatteplanering och inte leder till några nya jobb. Börja med krav på aktivitet i företagen och inför begränsningar för fria yrkesutövare när utdelningar beräknas, skriver nationalekonomerna Annette Alstadsæter och Martin Jacob..

BT - 17 mar 14 kl. 20:59

De orter kan drabbas av färre turer

Kollektivtrafiken på landsbygden ses över av Västra Götalandsregionen. I Borås räds man eventuella neddragningar i turtätheten i bland annat Sandhult, Bosnäs, Dannike, Bredared och Hedared. – Om det här blir normerade blir det negativt för Borås, men vi vet inte än hur man kommer att tolka det här, säger Tom Andersson (MP), kommunalråd med ansvar för kollektivtrafikfrågor.

Kristianstadsbladet - 04 apr 14 kl. 09:06

Sluta straffa pensionärerna

Foto: Hasse Holmberg / TT
Det är orimligt och ovärdigt att Sverige som enda land i världen straffar pensionärer med högre skatt än löntagare. Det skriver de socialdemokratiska riksdagsledamöterna Christer Adelsbo och Annelie Karlsson.Replik på Gunilla Nordgren, Annette Åkesson, Christer Akej ”På tolv år sänkte inte S skatten för pensionärer”, 17/3.

Uppsalanyheter.se - 30 mar 14 kl. 21:37

Bildsvep: Storvreta - AIK semifinal 3

Bildsvep: Storvreta - AIK semifinal 3Uppsalanyheter var på plats på Fyrishov när Storvreta tog emot AIK för semifinal 3 på söndagen, vi bjuder här på ett bildsvep från matchen.Uppsalanyheter var på plats på Fyrishov när Storvreta tog emot AIK för semifinal 3 på söndagen, vi bjuder här på ett bildsvep från matchen.                                                         Alla foton: Annette Bohlin  .

Skånskan - 15 mar 14 kl. 10:00

Politiken hjälpte i sorgen


Annette Linander (C) om vägen tillbaka efter sambons olycka..

BT - 19 mar 14 kl. 21:34

Fler tiggare på väg till Borås

Ännu en grupp tiggare är på väg mot Borås. Samtidigt väcks frågan om de ska ha rätt att bo på härbärget. – Jag är missnöjd med Moderaternas initiativ i den här frågan, säger Else-Marie Lindgren (KD).

Kristianstadsbladet - 24 mar 14 kl. 07:07

S sänkte skatten för pensionärerna

Replik på Gunilla Nordgren, Annette Åkesson, Christer Akej ”På tolv år sänkte (S) inte skatten för pensionärer”, 17/3.
Tre moderata riksdagsledamöter hävdar att Socialdemokraterna inte sänkte skatten för pensionärerna under tolv år vid makten.Detta är lögn.

Corren - 04 mar 14 kl. 16:30

"Det är fruktansvärt"

"Motala var en halvdöd stad innan det här, nu dör den ut helt och hållet". Annette Wickström som arbetat på Autoliv i 28 år suckade på eftermiddagen..

BT - 14 mar 14 kl. 19:32

Pensionärsmöte ? då fick politiker det hett om öronen

Pensionärsskatten och inkomstklyftorna jämfört med löntagare är ett rött skynke för seniorer över hela landet. Ilska och burop mötte politiker som försvarade systemet vid en frågestund på Stora torget i Borås under fredagen. PRO Södra Älvborg hade uppmanat representanter för samtliga partier att bekänna färg inför valet i tre viktiga intressefrågor: pensioner och skatter, bristen på äldreboenden och rimliga boendealternativ för äldre samt resursbristen inom äldreomsorgen.

LV - 10 mar 14 kl. 08:36

Liz hyllades som företagare

En oväntad överaskning väntade Liz Pettersson i Västervik i lördags förmiddag när Annika Stagård, Eva-Lena Fungmark och Annette Torstensson från förbundet Centerkvinnorna ringde på dörren för att överlämna diplom, tårta och blommor. Liz Pettersson har nämnligen utnämnts till årets kvinnliga företagare av Centerkvinnorna och Centerpartiet, och när passar bättre att fira det om inte på internationella kvinnodagen?.

GT - 22 feb 14 kl. 17:24

Annette: Jag fick en puss av Springsteen

SJUNTORP. När Annette Dahlin-Johansson, 45, från Sjuntorp reste till Sydafrika för att se Bruce Springsteen gick drömmen i uppfyllelse. Rockstjärnan gav henne en puss – efter att hon dansat på scenen.

YLE - 18 mar 14 kl. 19:03

Atlas och SIF till semifinal

Vandaklubben Atlas tog i damernas handbollsslutspel sin tredje seger över BK-46 med siffrorna 29-21, och avancerade vidare till semifinalstadiet. Även Sjundeå IF är semifinalklar efter en klar seger över KyIF. Sjundeå krossade Kyrkslätt med 32-19, och möter nu grundseriens tvåa Dicken i sin semifinalserie.

BT - 14 mar 14 kl. 12:20

De rödgröna i Borås saknar kraft

När Socialdemokraterna i Borås gick till val var det under parollen att skolan skulle ligga i topp, att alla elever skulle nå målen. Men det socialdemokratiska styret i staden har misslyckats, inte bara med skolan, utan även med äldreomsorgen, menar alliansen. Idag är det ett halvår kvar till valet.

BT - 14 mar 14 kl. 09:32

"Pensionärernas frågor finns inte på dagordningen i dag"

Rune Johansson, distriktsordförande för PRO Södra Älvsborg, har bjudit in politiker till debatt på Stora torget. Vad ska ni debattera på Stora torget i dag? – Vi har bjudit in politiker och vill ha svar på några för oss viktiga frågor.

BT - 06 mar 14 kl. 13:51

Låt lärarna fokusera på undervisningen

Svar till Gunilla Bördin, BT 22/2. Gunilla Bördin skriver i BT om sin situation som lärare, och hon vill att vi politiker ska komma ut i verkligheten. Jag har de senaste två veckorna besökt tre skolor i Borås stad, och jag förstår den problematik som Gunilla Bördin målar upp.

Nya Wermlands Tidningen - 27 feb 14 kl. 16:14

Ternstedt i topp på regionvalsedel

Vänsterpartiet i Älvsborg har fastställt sina listor inför höstens riksdags- och regionval. Annette Ternstedt från Bengtsfors toppar regionlistan för norra valkretsen och Pål Magnussen från Mellerud är trea på motsvarande valkrets riksdagslista..

Expressen - 28 feb 14 kl. 15:22

Migrationsverket: Händelsen är tragisk

På Migrationsverket är uppgiften om misshandeln av den utvisade journalisten Mher Sahakyam ny. Verksamhetschefen för förvaltningsprocessen, Annette Bäcklund, menar att händelsen är tragisk..

SVT - 24 feb 14 kl. 23:35

Hennes 13-åriga dotter kastades av tåget

I fredags skulle den 13-åriga flickan ta tåget från Sundsvall till sin pappa i Härnösand. Annette Berlin hade laddat dotterns ungdomsbankkort med pengar, så att hon kunde betala en biljett..

YLE - 05 mar 14 kl. 03:00

Färre skattekontor i framtiden?

I framtiden kan skattekontoren vara ett minne blott på många orter. Skatteverket planerar att stänga flera av sina kontor för att spara pengar. En ort där Skatteverket nu stänger sin byrå är Pargas.

Nerikes Allehanda - 15 feb 14 kl. 10:20

Svar på interpellation

Kristdemokraten Bo Rudolfsson skrev en interpellation med två frågor till socialnämndens ordförande Annette Gustafsson (S)..

Expressen - 20 feb 14 kl. 17:20

Skräp på isen sänkte svenskorna i finalen

Den nionde omgången blev avgörande för Sverige. Efter att Maria Wennerströms sten glidit över smuts på isen blev resultatet helt misslyckat. – Man måste hålla rent, sa Viasats Annette Norberg..

Expressen - 19 feb 14 kl. 13:57

Svenska damerna till OS-final i curlingen

Lag Sigfridsson är i OS-final efter en riktig rysare i semifinalen mot Schweiz. Det var två nervösa lag som gjorde massvis med misstag. – Helt otroligt, sade Viasats expertkommentator Annette Norberg i TV3..

BT - 04 mar 14 kl. 08:38

Ett Västra Götaland för alla barn

Alla barn är värda att få växa upp med god hälsa och utan hinder för att kunna lära sig, leka och utvecklas. En stor del av dessa villkor är fortfarande beroende av föräldrarnas situation och kopplat till boende och socioekonomiska faktorer. Vi i den politiska ledningen i Västra Götalandsregionen vill ändå bistå med det vi kan göra för att det inte ska finnas några skillnader i hälsa hos barnen Västra Götaland.

Expressen - 19 feb 14 kl. 13:57

Lag Sigfridsson till OS-final efter rysare

Lag Sigfridsson är i OS-final efter en riktig rysare i semifinalen mot Schweiz. Det var ett nervöst lag som gjorde massvis med misstag som till slut lyckades vinna med 7–5. – Helt otroligt, säger Viasats expertkommentator Annette Norberg i TV3..

ÖstersundsPosten - 13 feb 14 kl. 22:00

Frågan om nya köpcentrum utreds vidare

Som väntat återremitterades frågan om försäljning av kommunal mark på torsdagens kommunfullmäktige. – Det är bra att vi får respit för att föra dialog med politikerna, sa ordförande för Östersund Handel Annette Lindow..Om oss

Nyhetspressen är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?