Annette+Carlson

Friday, 31 July, 02:58

Nyheter om Annette+Carlson

Sortering: Relevans | Senaste
GT - I förrgår: 09:36

Ny häktesförhandling i Lisa Holm-fallet

Klockan tio på tisdagsförmiddagen hålls det omhäktningsförhandling mot 35-åringen som misstänks ha mördat Lisa Holm. Chefsåklagare Annette Olsson begär att få häkta mannen ytterligare fyra veckor. Själv kommer mannen inte att vara med under förhandlingen..

GT - I förrgår: 09:36

Misstänkte 35-åringen i fallet Lisa omhäktas

35-åringen som misstänks ha mördat Lisa Holm omhäktas nu. Chefsåklagare Annette Olsson begärde att få omhäkta mannen ytterligare fyra veckor – och tingsrätten gick på hennes linje..

GT - I förrgår: 13:08

Advokatens kritik mot bevisen i Lisa-fallet

I samband med omhäktningsförhandlingen har chefsåklagaren Annette Olsson berättat att man hittat DNA tillhörande den mordmisstänkte 35-åringen på Lisa Holms kläder. Uppgifter som mannens försvarare Inger Rönnbäck inte menar stärkt någon teknisk bevisning mot hennes klient. – Det fanns i alla fall med vid förra häktningsförhandlingen så det är inte så intressant, särskilt inte när det är muntliga uppgifter och man inte har det på papper och inte vet omständigheterna kring det och så vidare, säger hon..

Expressen - 09 jul 15 kl. 20:29

Nekades bussfärd trots mobilbiljetten

Amelia, 12, skulle åka buss från sin pappa i Genevad till sin mamma i Halmstad. Hon råkade köpa fel mobilbiljett och ville ha hjälp att köpa en ny. Men chauffören sa nej och bad henne kliva av.

Sydsvenskan - 15 jul 15 kl. 04:00

Ska inte brevet ligga en viss tid?

Om det är som Annette Rihagen på Postnord skriver den 14/7 har man ju faktiskt på Postnord begått ett formellt fel, om jag förstår saken rätt.Rekommenderade brev skall väl ligga viss tid innan det skickas tillbaka till avsändaren. Är det 30 dagar?

Expressen - 10 jul 15 kl. 20:45

Hemmeslövsstrand byter namn till Riviera

Glöm Hemmeslövsstrand, nu har fritidshusområdet som ligger i närheten av hotell Riviera strand i Båstad bytt namn till just – Riviera. – Det är inte så vanligt med den här typen av namnändringar på bebyggelser, säger Annette C Torensjö på Lantmäteriet..

Sydsvenskan - 12 jul 15 kl. 04:00

Posten får inte öppna brevet av säkerhetsskäl

När man som avsändare väljer att rekommendera en försändelse ger det en extra säkerhet. Det innebär bland annat att mottagaren måste legitimera sig vid utlämnandet. Postnord, eller dess ombud, får enligt lag aldrig öppna en försändelse.

Uppsalanyheter.se - 09 jul 15 kl. 22:12

Recension: "Riktig rock n roll med riktiga instrument"

The Refreshments rockade loss på Parksnäckan under sitt mantra "Riktig rock n roll med riktiga instrument och riktiga karlar", man levererar fullt riktigt rock n roll men det lyfter liksom aldrig riktigt.The Refreshments rockade loss på Parksnäckan under sitt mantra "Riktig rock n roll med riktiga instrument och riktiga karlar", man levererar fullt riktigt rock n roll men det lyfter liksom aldrig riktigt.   The Refreshments har passerat 25-års strecket som band med ett år och består av Joakim Arnell på Bas och sång, Johan Blohm på piano och sång samt trummisen Mats Forsberg och gitarristen Jonas Göransson.

ÖstersundsPosten - 26 jun 15 kl. 09:00

Personalbrist i djursjukvården

På Evidensia Södra Djursjukhuset i Stockholm byggs det om och ut, säger chefen Annette Nyholm. Branschen växer, förra året ökade antalet patientbesök till 1,4 miljoner och sjukhuset skriker efter mer personal..

Expressen - 05 jun 15 kl. 13:14

Bad att koppla hund – misshandlades svårt

Annette Schultz, 66, blev slagen gul och blå när hon påpekade att hunden borde gå i koppel. I dag är hon både rädd och upprörd efter rallarsvingen som knockade henne. – Jag har aldrig tidigare varit i slagsmål.

ÖstersundsPosten - 17 jun 15 kl. 11:37

Varning: "Kallt vatten är väldigt förrädiskt"

Förra året drunknade 137 personer i hela Sverige enligt statistik från Svenska livräddningssällskapet, av dem var det fem stycken som drunknade i länet. Under maj och juni är det särskilt förrädiskt, speciellt vid fint väder, säger Annette Nääs..

Uppsalanyheter.se - 28 jun 15 kl. 02:56

Uppsala Kurd illa ute - vände till säsongens viktigaste seger

Herrtrean: Det finns matcher som är viktiga och sen finns det matcher som man helt enkelt inte får förlora, Uppsala Kurd var riktigt illa ute på lördagen men kunde vända ett underläge med två mål till seger med bara några minuter kvar.Det finns matcher som är viktiga och sen finns det matcher som man helt enkelt inte får förlora, Uppsala Kurd var riktigt illa ute på lördagen men kunde vända ett underläge med två mål till seger med bara några minuter kvar.   Lördagens match mot bottenkollegan Österåker var oerhört viktig för båda lagen, om gästerna hade vunnit skulle man hänga av Uppsala Kurd i botten och vid en hemmaseger skulle Uppsala Kurd gå upp på samma poäng (nio) som Österåker och få kontakt med lagen ovanför strecket.

Dalarnas tidningar - 11 jun 15 kl. 14:23

Hundratals slöt upp för ambulansen

Nära 8 000 Rättvikare, av totalt 11 000 invånare, kräver i en protestskrivelse att ambulansstationen i centralorten blir kvar. Under måndagskvällen överlämnades namnunderskrifterna av Anna-Lena Lärfors, Björn Jonsson och Henrietta Wedberg till kommunalrådet Annette Riesbeck (C)..

Dalarnas tidningar - 09 jun 15 kl. 19:00

Annette Riesbeck (c) om protestlistorna

Här ser du hela livesändningen från Rättvik.

UNT - 07 jun 15 kl. 13:36

Delikatessen är redan här

Annette Olsson i Vendel i de södra delarna av Tierps kommun trodde att sambon drev med henne..

Norrtelje Tidning - 10 jun 15 kl. 19:45

Nytt lagförslag ger bönder hopp

– Det är exakt det här vi har kämpat för under lång tid. Det säger mjölkbonden Annette Gustawson om regeringens förslag att svenskt djurskydd ska bli krav vid offentlig upphandling..

Dalarnas tidningar - 09 jun 15 kl. 20:45

Hundratals slöt upp för ambulansen i Rättvik

Nära 8 000 Rättvikare, av totalt 11 000 invånare, kräver i en protestskrivelse att ambulansstationen i centralorten blir kvar. Under måndagskvällen överlämnades namnunderskrifterna av Anna-Lena Lärfors, Björn Jonsson och Henrietta Wedberg till kommunalrådet Annette Riesbeck (C)..

Nyan - 10 jun 15 kl. 13:59

Fästingsjukvård på Östersjömöte

Den parlamentariska Östersjökonferensen (BSPC:s) arbetsgrupp för innovation inom social- och hälsovård besöker Åland onsdag–fredag den här veckan. Gruppen får bland annat bekanta sig med arbetet mot borrelia och TBE och får också information om hur Åland klarar utmaningarna att vara en liten vårdgivare i en värld med allt mer ökad specialisering. Lagtingets BSPC delegation är genom Ålands ledamot av arbetsgruppen lagtingsledamoten Annette Holmberg-Jansson (MSÅ) värd för mötet.

Dalarnas tidningar - 03 jun 15 kl. 00:35

Hett och konstruktivt möte om vården

Under ett välbesökt och stundtals hett möte i den gamla kättingsmedjan i Furudals bruk diskuterades landstingets kommande beslut att lägga ned den lokala vårdcentralsfilialen. Tre landstingspolitiker, Göran Engström (C), Nils Gossas (FP) och Anders Björkman (S) fanns på plats för att förklara det nödvändiga beslutet som grundar sig i landstingets stora budgetöverdrag. På plats fanns även de lokala centerpolitiker form av bland andra Annette Riesbeck och Inge Östlund er som hamnat i opposition mot de egna partikamraterna..

YLE - 27 maj 15 kl. 14:53

14 plan med bönder landade i Kronoby

En enastående, ovanlig och exceptionell händelse. Så beskriver flygplatschef Ari Nääppä onsdagen vid flygfältet i Kronoby. Då landade drygt 30 brittiska jordbrukare med 14 småplan.

DalaDemokraten - 19 maj 15 kl. 15:27

Kommunalrådet ger sig inte utan strid

Annette Riesbeck har ännu inte hunnit sätta sig djupare in i underlaget för landstingets planer på att flytta Rättviks ambulans och att lägga ner vårdcentralsfilialen i Furudal. Båda besparingarna kan dock sägas vara gamla planer som nu väcks till liv igen..

Dalarnas tidningar - 19 maj 15 kl. 15:27

Kommunalrådet ger sig inte utan strid

Annette Riesbeck har ännu inte hunnit sätta sig djupare in i underlaget för landstingets planer på att flytta Rättviks ambulans och att lägga ner vårdcentralsfilialen i Furudal. Båda besparingarna kan dock sägas vara gamla planer som nu väcks till liv igen..

UNT - 14 maj 15 kl. 12:24

Bening i nyproduktion av "Måsen"

Annette Bening ("American beauty") och Saorsie Ronan ("Hanna", "The Grand Budapest Hotel") ska medverka i en filmversion av Anton Tjechovs klassiska pjäs "Måsen"..

SvD - 14 maj 15 kl. 12:24

Bening i nyproduktion av ”Måsen”

Annette Bening (”American beauty”) och Saorsie Ronan (”Hanna”, ”The Grand Budapest Hotel”) ska medverka i en filmversion av Anton Tjechovs klassiska pjäs ”Måsen”. De får sällskap av ”House of cards”-skådespelaren Corey Stoll..

Nyan - 04 maj 15 kl. 15:57

Laaksonen efterträder Gammals vid lagtinget

43-åriga Jessica Laaksonen från Finström Torrbolstad tar över kanslisekreterarposten vid lagtinget efter Annette Gammals. Gammals gick i pension förra veckan. – Det känns bra.

Nyan - 26 maj 15 kl. 06:00

”Hen” krävde omröstning i lagtinget

Lagtinget säger ja till ordet ”hen” i den nya körkortslagstiftningen. Men det behövdes en omröstning där ja-sidan vann med elva röster mot tio - och flera partier sprack i frågan. Debatten om förslaget till ny körkortslag kom till stor del att handla om ordet ”hen” som infördes i texten i lag- och kulturutskottets behandling.

Sydsvenskan - 14 maj 15 kl. 12:25

Bening i nyproduktion av "Måsen"

Annette Bening ("American beauty") och Saorsie Ronan ("Hanna", "The Grand Budapest Hotel") ska medverka i en filmversion av Anton Tjechovs klassiska pjäs "Måsen". De får sällskap av "House of cards"-skådespelaren Corey Stoll.Variety skriver att filmen kommer att regisseras av teaterregissören Michael Mayer.

Helsingborgs Dagblad - 14 maj 15 kl. 12:25

Bening i nyproduktion av "Måsen"

Annette Bening ("American beauty") och Saorsie Ronan ("Hanna", "The Grand Budapest Hotel") ska medverka i en filmversion av Anton Tjechovs klassiska pjäs "Måsen". De får sällskap av "House of cards"-skådespelaren Corey Stoll.Variety skriver att filmen kommer att regisseras av teaterregissören Michael Mayer.

Västerbottens Folkblad - 14 maj 15 kl. 12:25

Bening i nyproduktion av ”Måsen”

Annette Bening (”American beauty”) och Saorsie Ronan (”Hanna”, ”The Grand Budapest Hotel”) ska medverka i en filmversion av Anton Tjechovs klassiska pjäs ”Måsen”. De får sällskap av ”House of cards”-skådespelaren Corey Stoll. Variety skriver att filmen kommer att regisseras av teaterregissören Michael Mayer.

Dalarnas tidningar - 12 maj 15 kl. 04:22

Aktivitetsdag i Öje

Torsdagen denna vecka, Kristi himmelsfärdsdag, blir en aktivitetsdag i Öje. Man börjar på morgonen med Gökotta vid Sleslåttkojan. Där underhåller Kitty och Olle Bäcke, komminister Annette Oskarsson håller andakt och naturskyddsföreningens Bertil Helmersson ska locka fram göken.

DalaDemokraten - 05 maj 15 kl. 05:02

Uppskattad festival – hos rättvikarna

Att Camp Norway, och Rättviks internationella satsning mot Norge, har satt positiva avtryck både hos de gästande norrmännen och hos rättvikarna själva har Annette Riesbeck fått mer än dagliga bevis för..

Dalarnas tidningar - 05 maj 15 kl. 05:02

Uppskattad festival – hos rättvikarna

Att Camp Norway, och Rättviks internationella satsning mot Norge, har satt positiva avtryck både hos de gästande norrmännen och hos rättvikarna själva har Annette Riesbeck fått mer än dagliga bevis för..

NSD - 06 maj 15 kl. 17:14

Socialtjänsten informerad om hot mot familjen

Socialtjänsten i Boden är informerad om att självbrännarens man är polisanmäld för olaga hot och att hotet kan uppfattas som ett hot mot den egna familjen..

Nyan - 17 maj 15 kl. 07:00

Inget utbrett skolk från lagtinget

Nya Åland har kontrollerat hur många gånger lagtingsledamöterna har varit borta under 2014. Britt Lundberg och Gun-Mari Lindholm hade flest frånvaroanmälningar förra året. Nej.

Dagen - 09 apr 15 kl. 03:00

”Ett ord för dagen” räddade Annette

8 frågor till Annette Bergman, på UCB Sverige som ger ut gratis andaktshäften..

Expressen - 15 apr 15 kl. 11:54

Trots ms – sprang 366 maratonlopp på ett år

En ms-diagnos kan knäcka de flesta men för Annette Fredskov, 43, blev det i stället startskottet för att leva livet fullt ut. Inom loppet av ett år sprang hon 366 maraton och i maj är hon aktuell för sitt 600 lopp. – Alla trodde det var omöjligt men jag tvekade aldrig, säger Annette Fredskov till Kvällsposten..

Nyan - 30 apr 15 kl. 18:45

Över 40 år i maktens tjänst

När kanslisekreterare Annette Gammals började jobba i förvaltningen 1974 var flera av de nuvarande lagtingsledamöterna inte ens födda. I över 40 år har hon varit i maktens tjänst. I dag går hon i pension från sitt livsverk.

Expressen - 30 apr 15 kl. 03:45

Brand utbröt i lägenhet

En brand utbröt i en lägenhet på Skånegatan i Stockholm strax före klockan 03 i natt. Det är ännu oklart om någon människa kommit till skada i branden. – Det har satt in rökdykare och två brandstationer arbetar med att släcka branden, jag har ingen information om det ska finnas några skadade, säger Annette Bäcklin på Stockholms brandförsvar..

Dalarnas tidningar - 21 apr 15 kl. 22:21

Riesbeck beklagar turer om fria kläder

Frågan om fria arbetskläder väcktes i fullmäktige genom en enkel fråga till Annette Riesbeck (C), ställd av socialdemokraternas Lars-Erik Kalles..

DalaDemokraten - 21 apr 15 kl. 22:21

Riesbeck beklagar turer om fria kläder

Frågan om fria arbetskläder väcktes i fullmäktige genom en enkel fråga till Annette Riesbeck (C), ställd av socialdemokraternas Lars-Erik Kalles..

Dalarnas tidningar - 23 apr 15 kl. 06:35

Bagge från Idol köpte parkbänk i Rättvik

När Anders Bagge och Molly Sandén vid tolvtiden på tisdagen, i strålande väder, klev av bussen i Rättvik för inspelningen av programmet Idol, möttes de av värden Annette Riesbeck och ett gäng unga spelmän från Vikarbyns lilla spelmanslag..

DalaDemokraten - 23 apr 15 kl. 06:35

Bagge från Idol köpte parkbänk i Rättvik

När Anders Bagge och Molly Sandén vid tolvtiden på tisdagen, i strålande väder, klev av bussen i Rättvik för inspelningen av programmet Idol, möttes de av värden Annette Riesbeck och ett gäng unga spelmän från Vikarbyns lilla spelmanslag..

Uppsalanyheter.se - 03 maj 15 kl. 05:32

Fortsatt tungt för Uppsala Kurd

Herrtrean: Efter den inledande poängen i premiären mot Bele Barkarby har Uppsala Kurd åkt på två raka förluster, på lördagen åkte man på en riktig stjärnsmäll med 5-1 mot Juventus.Efter den inledande poängen i premiären mot Bele Barkarby har Uppsala Kurd åkt på två raka förluster, på lördagen åkte man på en riktig stjärnsmäll med 5-1 mot Juventus.   Premiären bådade gott för Uppsala Kurd som tog en poäng mot Bele Barkarby, men efter ytterligare två omgångar ligger man sist i serien tillsammans med just Bele Barkarby, båda lagen utan någon seger.

Uppsalanyheter.se - 27 apr 15 kl. 00:22

Uppsala Kurd föll i hemmapremiären

Herrtrean: Uppsala Kurd föll med uddamålet 0-1 mot Farsta i helgens hemmapremiär, efter två omgångar har laget skrapat ihop en poäng.Uppsala Kurd föll med uddamålet 0-1 mot Farsta i helgens hemmapremiär, efter två omgångar har laget skrapat ihop en poäng.   När herrtrean hade premiär för en vecka sedan spelade Uppsala Kurd oavgjort borta mot Bele Barkarby, i helgens hemmapremiär blev laget utan poäng.

Sydsvenskan - 23 apr 15 kl. 00:30

"Landskrona är en stad med stor social problematik"

Annette Lindberg Mohlin, chef för Individ- och familjeförvaltningen i Landskrona stad: – Landskrona är en stad med stor social problematik och ett flertal komplexa ärenden. Och de senaste åren har vi successivt ökat antalet utredare, tio stycken på två år, för att kunna hålla lagkravet i vår ärendehantering, att alla barnutredningar ska vara klara inom fyra månader. – Men vår situation skulle kunna vara enklare, i extremfall kan det vara så att enskilda ärenden kräver en tidsförlängning.Om oss

Nyhetspressen är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Nyhetspressen.se besöks mer än 100000 gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.