Cdon-avhopparna

Thursday, 03 September, 12:49

Nyheter om Cdon-avhopparna

Sortering: Relevans | Senaste
Affärsvärlden - 11 aug 15 kl. 08:39

Cdon får ny vd

Magnus Fredin har utnämnts till vd för dotterbolaget CDON (marknadsplatsen CDON.com) och ersätter Patrik Settlin. Det skriver bolaget i ett pressmeddelande..

SvD - 11 aug 15 kl. 08:30

Magnus Fredin ny vd för Cdon

Magnus Fredin har utnämnts till vd för Cdon där han ersätter Patrik Settlin som dock kvarstår inom koncernen under en engångsperiod. Cdon är Qliros omsättningsmässigt största dotterbolag..

DI - 11 aug 15 kl. 08:26

Qliro: Magnus Fredin ny vd för dotterbolaget Cdon

Magnus Fredin har utnämnts till vd för Cdon där han ersätter Patrik Settlin som dock kvarstår inom koncernen under en engångsperiod. Cdon är Qliros omsättningsmässigt största dotterbolag..

SvD - 17 aug 15 kl. 09:54

Passionerad e-handlare blir ny vd på Cdon

Den digitala handelns snabbhet och flexibilitet lockar 34-årige Magnus Fredin. Efter tio år i e-handelsbranschen tar han ytterligare ett kliv på karriärstegen och är från och med i dag måndag vd för Cdon..

UNT - 19 maj 15 kl. 10:39

Varning för falska brev från Cdon

Polisen varnar på sin Facebooksida för falska mejl med orderbekräftelser och fakturor som felaktigt uppges komma från nätvaruhuset Cdon..

P3 - 19 maj 15 kl. 09:47

Polisen varnar för bluffmejl från CDON - Eva kan ha fått trojanen

Upp till 1 000 svenskar har fått mejl från CDON.com om att de ska betala en faktura på 51 000 kronor. Nu varnar polisen för de här professionella bedragarna..

Dalarnas tidningar - 19 maj 15 kl. 07:12

Varning för falska brev från Cdon

Polisen varnar på sin Facebooksida för falska mejl med orderbekräftelser och fakturor från nätvaruhuset Cdon. Mängder av anmälningar om detta strömmar in till polisen nu..

DI - 19 maj 15 kl. 10:44

Varning för falska brev från Cdon

Polisen varnar på sin Facebooksida för falska mejl med orderbekräftelser och fakturor som felaktigt uppges komma från nätvaruhuset Cdon. Mängder av anmälningar om detta strömmar in till polisen nu..

SR - 19 maj 15 kl. 08:27

Polisen varnar för falska fakturor från Cdon

Polisen varnar nu för falska mejl med orderbekräftelser och fakturor från nätvaruhuset Cdon..

SN - 19 maj 15 kl. 00:03

Varning för falska brev från Cdon

Polisen varnar på sin Facebooksida för falska mejl med orderbekräftelser och fakturor från nätvaruhuset Cdon. Mängder av anmälningar om detta strömmar in till polisen nu. I mejlet finns en faktura bifogad i komprimerad form.

IDG - 19 maj 15 kl. 11:17

Se upp för falska mejl som ser ut att komma från Cdon


Nu är det återigen dags att varna för ett försök till nätfiske..

Helsingborgs Dagblad - 19 maj 15 kl. 13:37

Varnar för bluffmejl

En man i Munkas Ljungby fick ett mejl med en faktura från CDon på 55 000 kronor. Men mannen hade inte gjort några inköp och anmälde bedrägeriförsöket till polisen..

Helsingborgs Dagblad - 21 maj 15 kl. 15:59

Nätbedrägeriet fortsätter

Anmälningar fortsätter att strömma in till polisen om bluffakturor som ser ut att komma från nätvaruhuset Cdon..

P3 - 20 maj 15 kl. 14:49

Så gör du för att skydda dig mot trojanen som kan stjäla dina pengar

Igår rapporterade P3 Nyheter om bluffmejl från CDON.com som innehåller en trojan som kan tömma dina konton på pengar..

Polisen - 21 maj 15 kl. 13:57

Varning för falska mejl med bluffaktura

Polisen har de senaste dagarna fått in många anmälningar gällande falska mejl där företaget CDON felaktigt står som avsändare..

Helsingborgs Dagblad - 20 maj 15 kl. 11:22

Cdon-bedrägeriäven i Höganäs

En 74-årig höganäsare har polisanmält att han utsatts för ett känt bedrägeritrick..

DI - 27 aug 15 kl. 08:10

Dansk knatte stämmer jätten Amazon för stöld

En dansk småspelare har tröttnat på stölder och kräver nu skadestånd av jättarna Amazon, Groupon och svenska Cdon.Det rapporterar danska medier..

LV - 19 maj 15 kl. 08:39

Nya bluffakturor i omlopp

En ny typ av falska mail har börjat dyka upp. Ett företag i Hultsfred fick på måndagen en faktura på drygt 23 000 kronor från, som det verkade, musik och elektronikföretaget Cdon punkt com,
– Men, mailet är falskt, varnar företagaren. Öppna det inte..

Sydsvenskan - 21 maj 15 kl. 11:53

Nätfiskare bedrar äldre med bluffmejl

Hundratals anmälningar fortsätter strömma in till Skånepolisen om bluffakturor som ser ut att komma från Cdon. Nu går man ut med en varning och vänder sig särskilt till äldre..

DI - 16 jul 15 kl. 08:10

Qliro presenterar minussiffror

E-handelsbolaget Qliro, som ändrat namn från CDON, redovisar ett resultat efter skatt på -10,8 miljoner kronor för det andra kvartalet 2015 (21,2). Resultatet per aktie uppgick till -0:07 kronor (0:17)..

Polisen - 28 maj 15 kl. 15:00

Klicka inte på länkar i bluffmejl

Just nu cirkulerar bluffmejl som ser ut att komma från Cdon, Elgiganten eller Skatteverket. Klicka inte på länken i mejlet. Då laddas ett skadligt program ned som kan läsa av dina bankuppgifter..

Affärsvärlden - 18 jun 15 kl. 09:27

Stenbecks stora sorgebarn

E-handeln blomstrar och sektorn haussas på aktiemarknaden. Ändå sätter Qliro ständigt nya bottenrekord på börsen. Misstron är kompakt mot det Kinnevikägda bolaget som tidigare hette Cdon..

Nerikes Allehanda - 20 maj 15 kl. 14:54

Två fall av bedrägerier polisanmälda

Polisen har fått in anmälan om två fall av bedrägerier.I Hallsberg har en person fått en faktura via epost på 31 751 kronor från en avsändaren som utgett sig komma från internethandelföretaget CDON..

DN - 19 maj 15 kl. 05:37

Varning för falska fakturor från nätvaruhus

Polisen varnar på sin Facebooksida för falska mejl med orderbekräftelser och fakturor från nätvaruhuset Cdon. Mängder av anmälningar om detta strömmar in till polisen nu..

ÖstersundsPosten - 28 maj 15 kl. 20:18

Antalet anmälningar om bluffmejl ökar

För lite mer än en vecka sedan varnade bland annat Per Thelin på Jämtlandspolisen för en variant av dataintrång, som utförs i Cdon:s namn, som tagit fart..

Nyteknik - 28 maj 15 kl. 13:14

Trojanattacken: ”Ovanligt med svenskt utseende”

Den uppmärksammade trojanattacken i mejl som ser ut att komma från Elgiganten och Cdon är skåpmat i säkerhetsvärlden. Det ovanliga är den svenska utformningen som troligen gör att effekten är större än vanligt i Sverige..

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Polisen varnar för falska mejl

Polisen i Sverige får just nu in en stor mängd med anmälningar om falska mail där CDON felaktigt står som avsändare. Nu varnar man än en gång för de falska mejlen..

DN - 25 maj 15 kl. 12:37

Skatteverket varnar för bluffmejl

Skatteverket varnar för bluffmejl om deklarationen. Trojanen i mejlet är troligen den samma som vid ett bluffmejl från Cdon..

Expressen - 28 maj 15 kl. 08:17

Efter viruslarmet – myndighet kopplas in

Den senaste tidens bluffmejl - så kallade trojanattacker - bedöms vara allvarliga. Tusentals datorer har smittats av trojanen vars avsändare uppgett sig komma från bland annat Skatteverket, Cdon och Elgiganten. Nu har Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) kopplats in, skriver SVT Nyheter..

Resume - 24 aug 15 kl. 13:40

DDB Göteborg tar hem Reklamcupen

DN:s Reklamcup är avgjord. Vinnare blev DDB Göteborg och Pågen framför Garbergs Malmö och Cdon. .

SN - 09 jun 15 kl. 13:19

Varning för internetbedragare

Just nu cirkulerar många mejl med falska avsändare. De syftar till att infektera mottagarens dator. Mejlen, som innehåller en bilaga, säger sig komma från bland annat Elgiganten, CDON och Skatteverket.

Cornucopia - 16 jun 15 kl. 15:56

Stjärnklart nu ute som pocket

Stjärnklart är idag släppt som pocket. Onlinehandlarnas system tar olika lång tid att förstå detta, men nu går boken åtminstone att beställa från Bokus för 47:- SEK och omedelbar leverans.

Den går även att beställa från CDON för 59:- SEK och tids nog från Adlibris för 45:- SEK när systemen inser att det är den 16:e juni idag.

Sydsvenskan - 25 maj 15 kl. 12:33

Skatteverket utsatt för bluffmejl

Ett stort antal privatpersoner har hört av sig till Skatteverket efter att bluffmejl spridits i Skatteverkets namn. I ämnesraden till mejlet varnas mottagaren för att inkomstdeklarationen inte är fullständig och personerna uppmanas att ladda ned en bifogad fil.— Vi är väldigt medvetna om problemet och det här är tragiskt.

SN - 25 maj 15 kl. 12:35

Varning: Bluffmejl från "Skatteverket"

Ett stort antal privatpersoner har hört av sig till Skatteverket efter att bluffmejl spridits i Skatteverkets namn. I ämnesraden till mejlet varnas mottagaren för att inkomstdeklarationen inte är fullständig och personerna uppmanas att ladda ned en bifogad fil. - Vi är väldigt medvetna om problemet och det här är tragiskt.

Helsingborgs Dagblad - 28 maj 15 kl. 07:08

Virus har smittat tusentals datorer

Ett datorvirus som på ett listigt sätt lägger beslag på användarens uppgifter sprider sig bland svenska datorer, rapporterar SVT.Tusentals datorer har smittats av viruset, som infekterar datorn genom att mottagaren lockas att öppna ett mejl som felaktigt uppges komma från vitvarujätten Elgiganten eller nätbutiken Cdon. I mejlet påstås mottagaren ha beställt varor för tusentals kronor vilket lurar många att öppna den fil som kommer med mejlet.

Sydsvenskan - 28 maj 15 kl. 07:08

Virus har smittat tusentals datorer

Ett datorvirus som på ett listigt sätt lägger beslag på användarens uppgifter sprider sig bland svenska datorer, rapporterar SVT.Tusentals datorer har smittats av viruset, som infekterar datorn genom att mottagaren lockas att öppna ett mejl som felaktigt uppges komma från vitvarujätten Elgiganten eller nätbutiken Cdon. I mejlet påstås mottagaren ha beställt varor för tusentals kronor vilket lurar många att öppna den fil som kommer med mejlet.

Helsingborgs Dagblad - 25 maj 15 kl. 12:33

Skatteverket utsatt för bluffmejl

Ett stort antal privatpersoner har hört av sig till Skatteverket efter att bluffmejl spridits i Skatteverkets namn. I ämnesraden till mejlet varnas mottagaren för att inkomstdeklarationen inte är fullständig och personerna uppmanas att ladda ned en bifogad fil. — Vi är väldigt medvetna om problemet och det här är tragiskt.

Cornucopia - 28 jul 15 kl. 15:15

Bokrelease Stjärnfall i Stockholm klockan 18:00 idag

Vill kort passa på att påminna om att det är bokrelease av Stjärnfall på SF-bokhandeln i Stockholm klockan 18:00 idag. Vi ses kanske där?

SF-bokhandeln ligger på Västerlånggatan 48 i Gamla Stan, och nås enkelt genom att gå rakt upp från Gamla Stans tunnelbanestation längs Tyska Brinken och sedan svänga åt vänster in på Västerlånggatan.

Cornucopia - 05 jul 15 kl. 18:43

Stjärnklart som inbunden slut centralt

Den inbundna utgåvan av Stjärnklart är nu listad som tillfälligt slut centralt hos Förlagssystem. Det finns fortfarande böcker kvar i lager för leverans hos Adlibris eller välsorterade boklådor, som inte returnerade sina exemplar när pocketutgåvan kom.

Adlibris listar 1 - 2 dagars leveranstid för deras sista ex av den inbundna utgåvan till priset 198:- SEK.


Om oss

Nyhetspressen är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.