Danska

Sunday, 01 March, 19:24

Nyheter om Danska

Sortering: Relevans | Senaste
SVT - 26 feb 15 kl. 12:10

Danska partier vill förbjuda islamistgrupp

Den Danska riksåklagaren (Rigsadvokaten) ska undersöka om den islamistiska organisationen Hizb ut-Tahrir kan tvångsupplösas. Bland de politiska partierna finns en majoritet för ett förbud..

SvD - 19 feb 15 kl. 20:01

Danska terrorpaketet får kritik

Den Danska regeringens nya plan för att bekämpa terrorism presenterades på torsdagen av statsminister Helle Thorning-Schmidt. Nära 1 miljard Danska kronor, motsvarande 1,2 miljarder svenska, kommer att satsas på ökad säkerhet de närmaste fyra åren..

SR - I förrgår: 11:41

Dirty Dancing dansk arbetsseger

När musikalen Dirty Dancing sätts upp i Köpenhamn är det Danska skådisar på scen, det pratas Danska men sjungs på engelska och regissören är svensk. Anders Albien regisserar precis som han gjorde när den sattes upp i Stockholm. Vår recensent David Richter har varit i Köpenhamn..

DI - 25 feb 15 kl. 15:13

Minskat tryck på Danska kronan

Den värsta pressen på den Danska kronan har lagt sig. Men det finns risk för förnyat tryck när ECB drar igång köpen av räntepapper. Det säger SEB:s chefsekonom Robert Bergqvist..

DI - 25 feb 15 kl. 11:33

Lego leker hem miljarder

Lego ökade omsättningen och resultatet under 2014 delvis med stöd av framgångsrika filmer. Den Danska leksakstillverkaren ökade omsättningen med 13 procent till 28,6 miljarder Danska kronor medan nettoresultatet klättrade 15 procent till 7 miljarder Danska kronor..

SVT - 26 feb 15 kl. 12:50

Konflikt med landslagen pressar Danska fotbollsförbundet

Danska fotbollsförbundet behöver spara pengar, men föga förvånande väljer samtliga landslagsspelare att tacka nej till en lönesäkning. Nu riskerar förbundet att spelarna blir otillgängliga för landslagsspel under det första halvåret 2015..

Affärsvärlden - 24 feb 15 kl. 08:23

Förlust för Jyske Bank

Danska Jyske Bank redovisar ett resultat före skatt på -301 miljoner Danska kronor (591) för det fjärde kvartalet 2014..

Affärsvärlden - 23 feb 15 kl. 10:55

Läkemedelsjätte drar in miljardbelopp på notering av it-konsult

Danska läkemedelsjätten Novo Nordisk förväntar sig att dra in mellan 1,7 och 2,2 miljarder Danska kronor på en börsnotering av sitt it-konsultbolag NNIT. Det skriver Reuters..

Expressen - 25 feb 15 kl. 09:47

Efter rekordvinsten – Danska SÄPO kallas in

Det Danska spelbolaget ska kontakta säkerhetspolisen PET för att hjälpa kvinnan från Helsingör som vann över 400 miljoner kronor på Eurojackpot i helgen. – Det skulle vara tråkigt om rädsla för hennes säkerhet förstörde glädjen över vinsten, säger Danske Spils kommunikationschef Thomas Rørsig till Berlingske Tidende..

SVT - 19 feb 15 kl. 20:28

Danska terrorpaketet får kritik

Den Danska regeringens nya plan för att bekämpa terrorism presenterades på torsdagen av statsminister Helle Thorning-Schmidt..

UNT - 19 feb 15 kl. 20:01

Danska terrorpaketet får kritik

Den Danska regeringens nya plan för att bekämpa terrorism presenterades på torsdagen av statsminister Helle Thorning-Schmidt..

GT - 22 feb 15 kl. 13:18

Larsson laddad inför Danska vårpremiären

I kväll börjar allvaret i Johan Larssons nya fotbollsliv - vårpremiär i Danska ligan mot Ålborg på bortaplan. – Jag är här för att vinna titlar, säger han i en tv-intervju på klubbens hemsida..

DI - 24 feb 15 kl. 08:29

Jyske Banks resultat - 386 miljoner kronor

Danska Jyske Bank redovisar ett resultat före skatt på -301 miljoner Danska kronor, motsvarande 384,5 miljoner svenska kronor (591) för det fjärde kvartalet 2014..

GT - 22 feb 15 kl. 20:44

Alingsås skakade de Danska favoriterna

Alingsås var redan borta från slutspelet i Champions League. Men 18-årige Felix Claars skytte mot Danska storlaget Kolding fick tv-experten Claes Hellgren att jubla. – Man blir alldeles till sig när man ser den killen, sa Hellgren i TV10 under matchen..

DI - 20 feb 15 kl. 14:43

Danska kronan rekordfaller

Den Danska kronan har på fredagen tappat nästan 2 öre till 7:462 mot euron, vilket är det största intradags-fallet sedan euron introducerades 1999..

Sydsvenskan - 23 feb 15 kl. 23:04

Dahlin höll nollan i sin Danska ligadebut

Förre MFF-målvakten Johan Dahlin inledde ligaspelet i sin nya klubb Midtjylland på bästa sätt genom att hålla nollan i debuten. Midtjylland hemmaslog OB med 3–0 på måndagskvällen och drygade därmed ut sin ledning i Danska superligan till åtta poäng före tvåan FC Köpenhamn.Tidigare lagkamraten i Malmö Emil Forsberg gick mållös från planen i sin tredje match för Leipzig, som spelade 1–1 borta mot Eintracht Braunschweig i tyska andraligan..

GT - 17 feb 15 kl. 19:32

De visar kärlek mot Danska konsulatet

Här får det Danska folket kärlek efter terroristdådet i Köpenhamn. Med pappershjärtan uppsatta på Danska konsulatets fasad visade liberala ungdomsförbundet sitt stöd. – Vi vill visa att kärleken står över hatet, säger Simona Mohamsson, 20, i liberala ungdomsförbundet..

Supermiljöbloggen - 7 timmar sedan

Vattenfall kan få bygga ny havsbaserad vindkraftspark

vfHorns Rev 3 utanför den Danska västkusten kan när den står klar 2017 leverera el till 450 000 hushåll. Det svenska statliga energibolaget Vattenfall är i dag den näst största operatören av havsbaserade vindkraftparker i världen. Nu har bolaget vunnit koncessionen att bygga och driva ytterligare en, Horns Rev 3, detta efter att ha lämnat det mest konkurrenskraftiga budet.

Expressen - 24 feb 15 kl. 10:15

Grisbönder rasar efter Danska avslöjandet

På måndagen avslöjades att Danska underviktiga grisar slås ihjäl vid födseln genom att slås i betonggolvet. En tiondel av alla spädgrisar som dör de första dagarna kan ha slagits ihjäl, säger branschorganisationen Danske Svineproducenter till Sveriges Radio. Men i Sverige har man en annan princip.

SvD - 20 feb 15 kl. 14:49

Trendskifte när Danska kronan tappar mot euron

Den Danska kronan har på fredagen tappat nästan 2 öre till 7:462 mot euron, vilket är det största intradags-fallet sedan euron introducerades 1999..

UNT - 15 timmar sedan

August prisas för "Stilla hjärta"

Familjedramat "Stilla hjärta" har korats till årets bästa Danska film..

Sydsvenskan - 24 feb 15 kl. 09:08

Danmark kräver svar om tysktunnel

Danska politiker kräver nu att Tyskland ger tydliga besked om när de kommer att godkänna byggandet av förbindelsen under Fehmarn Bält. I dag ska transportminister Magnus Heunicke (S) träffa sin tyska kollega i Berlin.— Det är viktigt att vi vet när de är hundra procent för projektet, precis som vi är från dansk sida, säger Venstres transporttalesman Kristian Pihl Lorentzen till Danmarks radio.

Helsingborgs Dagblad - 24 feb 15 kl. 09:08

Danmark kräver svar om tysktunnel

Danska politiker kräver nu att Tyskland ger tydliga besked om när de kommer att godkänna byggandet av förbindelsen under Fehmarn Bält. I dag ska transportminister Magnus Heunicke (S) träffa sin tyska kollega i Berlin.— Det är viktigt att vi vet när de är hundra procent för projektet, precis som vi är från dansk sida, säger Venstres transporttalesman Kristian Pihl Lorentzen till Danmarks radio.

Expressen - 16 feb 15 kl. 10:48

Danska poliser: Vi får för lite vapenträning

De Danska poliserna är bekymrade över att de får för lite vapenträning. Det uppger det Danska polisfacket – som också är kritiska till bristen på säkerhetsutrusning. – Vi är väl medvetna om att vår utbildning kan vara bättre, säger Mogen Lauridsen, polisinspektör som håller i utbildningen..

DI - 18 feb 15 kl. 07:18

Carlsberg gick 42 procent sämre än förväntat

Danska bryggeriet Carlsberg redovisar ett resultat före skatt på 473 miljoner Danska kronor (1.584) för det fjärde kvartalet 2014..

Nyan - 23 feb 15 kl. 11:25

Dansar i takt med Danska toner

2015342I maj är Folkdansarna på Åland på väg till Bornholm på dansfestival. Arrangörerna har bett alla deltagare att öva in några Danska folkdanser, vilket ålänningarna fick chansen att göra i helgen. Golvet i Uncans samlingsrum bokstavligen gungar under de ivriga folkdansarnas fötter.

UNT - 1 timme sedan

Flera strejker påverkar flyget

Ett 60-tal SAS-flygningar till och från Kastrup i Köpenhamn ställdes in på söndagen på grund av en strejk bland Danska kabinanställda..

Helsingborgs Dagblad - 19 feb 15 kl. 10:17

Danska museer värda att se

Två Danska museer finns med på internationell tio i topp lista.

.

Sydsvenskan - 19 feb 15 kl. 10:17

Danska museer värda att se

Två Danska museer finns med på internationell tio i topp lista.

.

UNT - 26 feb 15 kl. 12:00

Fotbollskonflikt i Danmark

Det Danska fotbollsförbundet, DBU, behöver spara pengar..

SvD - 1 timme sedan

Flera strejker påverkar flyget

Ett 60-tal SAS-flygningar till och från Kastrup i Köpenhamn ställdes in på söndagen på grund av en strejk bland Danska kabinanställda. Men konflikten påverkade inte några flighter till svenska flygplatser enligt Swedavia..

Affärsvärlden - 17 feb 15 kl. 08:13

Pandora toppar förväntningarna

Danska smyckestillverkaren Pandora redovisar ett resultat före skatt på 1.259 miljoner Danska kronor (914) för det fjärde kvartalet 2014..

SvD - 18 feb 15 kl. 07:44

Carlsberg: Östeuropeisk vinstmarginal besvikelse i bokslut

Den Danska bryggerijätten Carlsbergs affärsområde Östeuropas rörelseresultat för det fjärde kvartalet var närmare 17 procent sämre än väntat då det nådde 545 miljoner Danska kronor mot väntade 654 miljoner enligt SME Direkt..

SvD - 17 feb 15 kl. 22:38

Danska PET varnades i september

Den Danska säkerhetspolisen (PET) uppmärksammades om den misstänkte gärningsmannens radikalisering redan i september. En expert betonar dock att det inte går att bevaka alla tänkbara våldsmän av den här typen..

Sydsvenskan - 22 timmar sedan

Helikoptersök efter larm om kantrad båt

Den Danska sjöräddningen genomförde vid 18-tiden en sökinsats vid Öresundsbron efter att en privatperson trodde sig ha sett en kantrad roddbåt i vattnet..

SvD - 15 feb 15 kl. 19:13

Minneshögtider för terroroffren

Alla Danska statsbyggnader och fartyg kommer att flagga på halv stång under måndagen för att minnas offren för terrordåden i Köpenhamn, meddelar Danska justitiedepartementet..

Expressen - 21 feb 15 kl. 20:32

Arbetslös mamma vann 315 miljoner

315 009 958 Danska kronor. Det kan en 47-årig fembarnsmamma i Helsingör räkna hem efter att ha vunnit den hittills största lottovinsten i dansk historia. Och pengarna kommer ruggigt vältajmat: enligt uppgift ska kvinnan nyligen ha förlorat sitt jobb.

SvD - 15 timmar sedan

August prisas för ”Stilla hjärta”

Familjedramat ”Stilla hjärta” har korats till årets bästa Danska film. Det var tredje gången regissören Bille August belönades med Bodilstatyetten i Köpenhamn..

DI - I förrgår: 07:21

Fotbollskonflikt i Danmark

Det Danska fotbollsförbundet, DBU, behöver spara pengar. Men det förslag om en 17-procentig lönesänkning till spelarna i samband med landslagsuppdrag har inte accepterats..

DN - 21 feb 15 kl. 18:31

Hon tar strid för den Danska mångfalden

Det är valår i Danmark och efter terrorattentatet har tonen skruvats upp rejält igen efter de första dagarnas tillfälliga politiska lugn. Politikern Özlem Cekic är van att befinna sig i korselden mellan olika intressen. När hon kom in i folketinget hade det aldrig tidigare suttit en muslimsk kvinna i det Danska parlamentet.

Skånskan - Igår: 12:48

Konflikt ställer in flyg


Den pågående konflikten mellan SAS och det Danska facket för kabinpersonalen fortsatte under lördagen..

SvD - 17 feb 15 kl. 14:30

Tyst minut vid Danska ligans omstart

När vårsäsongen av den Danska superligan i fotboll sätter igång i helgen inleds matcherna med en tyst minut för att hedra offren för terrordåden i Köpenhamn..

UNT - 17 feb 15 kl. 14:30

Tyst minut vid Danska ligans omstart

När vårsäsongen av den Danska superligan i fotboll sätter igång i helgen inleds matcherna med en tyst minut för att hedra offren för terrordåden i Köpenhamn..

SR - 19 feb 15 kl. 15:17

Danmarks regering presenterade ny plan mot terror

Idag lade den Danska regeringen fram sin nya plan för att bekämpa terror. Nästan en miljard Danska kronor ska satsas på ett tolvpunktsprogram. Statsminister Helle Thorning-Schmidt sa idag vid en presskonferens att åtgärdspaketet inte är ett hastverk utan något man arbetet med sedan attentaten i Paris för en dryg månad sen..

DI - I förrgår: 10:36

Vattenfall bygger dansk vindkraftspark

Energijätten Vattenfall har vinnit en koncession att få bygga en större vindkraftspark utanför den Danska västkusten..Om oss

Nyhetspressen är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Nyhetspressen.se besöks mer än 100000 gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.