Danska

Friday, 19 December, 02:27

Nyheter om Danska

Sortering: Relevans | Senaste
SvD - 15 dec 14 kl. 12:29

Jättenedskrivning i Danske Bank

Aktien i den Danska storbanken Danske Bank, nummer fem i på den svenska bankmarknaden, sjunker med 1,6 procent på Köpenhamnsbörsen. Nedskrivningar på 9 miljarder Danska kronor i Finland, Nordirland och Estland tynger..

UNT - 14 dec 14 kl. 22:52

Danmark presenterar Arktis-anspråket

895 000 kvadratkilometer karg havsbotten i Arktis norr om Grönland - det anspråket kommer Danska diplomater på måndagen att lämna in till FN:s högkvarter i New York, rapporterar Danska nyhetsbyrån Ritzau..

BT - 15 dec 14 kl. 12:29

Jättenedskrivning i Danske Bank

Aktien i den Danska storbanken Danske Bank, nummer fem i på den svenska bankmarknaden, sjunker med 1,6 procent på Köpenhamnsbörsen. Nedskrivningar på 9 miljarder Danska kronor i Finland, Nordirland och Estland tynger. Nedskrivningen följer på en stresstest genomförd av Danmarks finansinspektion i höstas.

Helsingborgs Dagblad - 15 dec 14 kl. 12:32

Jättenedskrivning i Danske Bank

Aktien i den Danska storbanken Danske Bank, nummer fem i på den svenska bankmarknaden, sjunker med 1,6 procent på Köpenhamnsbörsen. Nedskrivningar på 9 miljarder Danska kronor i Finland, Nordirland och Estland tynger. Nedskrivningen följer på en stresstest genomförd av Danmarks finansinspektion i höstas..

SvD - 14 dec 14 kl. 22:52

Danmark presenterar Arktis-anspråket

895 000 kvadratkilometer karg havsbotten i Arktis norr om Grönland - det anspråket kommer Danska diplomater på måndagen att lämna in till FN:s högkvarter i New York, rapporterar Danska nyhetsbyrån Ritzau. Det enorma området motsvarar 20 gånger Danmarks yta, och även om det bara gäller det som är på och i havsbotten är det ett viktigt krav, säger utrikesminister Martin Lidegaard (R)..

Helsingborgs Dagblad - 14 dec 14 kl. 22:59

Danmark presenterar Arktis-anspråket

895 000 kvadratkilometer karg havsbotten i Arktis norr om Grönland — det anspråket kommer Danska diplomater på måndagen att lämna in till FN:s högkvarter i New York, rapporterar Danska nyhetsbyrån Ritzau. Det enorma området motsvarar 20 gånger Danmarks yta, och även om det bara gäller det som är på och i havsbotten är det ett viktigt krav, säger utrikesminister Martin Lidegaard (R)..

Skånskan - 12 dec 14 kl. 17:30

Danska tåg till Ystad läggs ned


De Danska direkttågen mellan Köpenhamn och Ystad slopas för att finansiera sänkta biljettpriser på Bornholmsfärjan..

Expressen - 13 dec 14 kl. 16:21

Försvarsministern: Flygplanet var ryskt

Under fredagen var ett passagerarplan från Kastrup nära på att krocka med ett rysk militärflyg. Uppgiften bekräftades först av det Danska försvaret och senare också av försvarsminister Peter Hultqvist (S). – Vi identifierade det i internationellt luftrum, säger Jesper Duevang Rasmussen, örlogskapten och pressofficer vid det Danska flygvapnet, till Kvällsposten..

HBL - 15 dec 14 kl. 14:26

Jättenedskrivning i Danske Bank

Aktien i den Danska storbanken Danske Bank sjunker med 1,6 procent på Köpenhamnsbörsen. Nedskrivningar på 9 miljarder Danska kronor (cirka 1,2 miljarder euro) i Finland, Nordirland och Estland tynger. Nedskrivningen följer på ett stresstest som genomfördes av Danmarks finansinspektion i höstas.

Expressen - 13 dec 14 kl. 16:21

Försvarsministern: Planet var ryskt

Under fredagen var ett passagerarplan från Kastrup nära på att krocka med ett utländskt militärflyg. Nu bekräftar det Danska försvaret att de identifierade ett rysk plan under fredagen. – Vi identifierade det i internationellt luftrum, säger Jesper Duevang Rasmussen, örlogskapten och pressofficer vid det Danska flygvapnet, till Kvällsposten..

Expressen - 11 dec 14 kl. 17:06

Danska målvakten om den otäcka bilolyckan

Sandra Toft är en av världens bästa handbollsmålvakter och på torsdagskvällen spelar hon när Danmark möter Norge i EM. Men karriären kunde ha tagit slut för länge sen. 2009 var hon nära att bli förlamad efter en bilolycka.

EU-Parlamentet - Igår: 12:54

Pressmeddelande - Polsk-Danska filmen Ida vinner 2014 års Luxpris

Plenarsammanträde : Europaparlamentets talman Martin Schulz tillkännagav på onsdagen att den polsk-Danska filmen Ida vinner årets Luxpris för film. Ida handlar om en ung kvinna som söker sin identitet och är en personlig berättelse som utspelar sig i Europas smärtsamma förflutna.

Källa : © Europeiska unionen, 2014 - EP.

GT - 15 dec 14 kl. 06:48

Mannerströms krav: Köp svensk skinka

Julskinkan kan ses som julbordets okrönte konung. Men den billigare Danska varianten kommer med ett annat pris – extremt dålig djurhållning. De Danska grisarna trängs i boxar utan att kunna röra sig, kultingarnas svansar klipps av och antibiotika sprutas in i djuren på andra sidan Kattegatt.

Aftonbladet - 10 timmar sedan

”Det är idiotiskt – vi spelar handboll”

Svenskan rasar mot Danska tidningens lista.

DI - 08 dec 14 kl. 08:11

SAS köper Cimber

SAS förvärvar Danska Cimber, som specialiserar sig på regionalflygningar. Värdet på transaktionen uppgår till 20 miljoner Danska kronor med slutbetalning i april 2015..

Helsingborgs Dagblad - 10 dec 14 kl. 15:29

"Ta större hänsyn till Danska intressen"

För att HH-tunneln ska komma upp på dagordningen i Danmark krävs att man från svensk sida tar större hänsyn till Danska intressen. Det skriver Henrik Persson och Uffe Palludan, som båda är framtidsforskare med lång erfarenhet av att arbeta med frågor som rör Öresundssamarbetet..

Expressen - 14 dec 14 kl. 12:57

Elmander: "Jag inte varit klar i huvudet"

Sorgen när Johan Elmanders pappa hastigt gick bort blev för mycket. Den svenska landslagsstjärnan klarade inte att prestera, han kritiserades hårt för insatserna i sin Danska klubb – och valde till slut att tacka nej till svenska landslaget. Nu berättar han om sorgen, hur den påverkat honom – och om framtiden.

SVT - 07 dec 14 kl. 21:18

Danska politiker polisanmälda

Fyra Danska folketingsledamöter, bland dem förra partiledaren för Dansk Folkeparti Pia Kjærsgaard och tidigare arbetsmarknadsministern Inger Støjberg (Venstre), har polisanmälts anklagade för att ha försökt påverka en pågående rättsprocess..

BT - 14 dec 14 kl. 22:52

Danmark presenterar Arktis-anspråket

895 000 kvadratkilometer karg havsbotten i Arktis norr om Grönland - det anspråket kommer Danska diplomater på måndagen att lämna in till FN:s högkvarter i New York, rapporterar Danska nyhetsbyrån Ritzau. Det enorma området motsvarar 20 gånger Danmarks yta, och även om det bara gäller det som är på och i havsbotten är det ett viktigt krav, säger utrikesminister Martin Lidegaard (R). - Det är ovanligt att man får möjlighet att ändra sina gränser och göra vårt land och riksgemenskap större.

SVT - 10 dec 14 kl. 15:57

Danska skådespelare går till jobbet med skador

Var fjärde dansk skådespelare har gått till jobbet med skador under de senaste fem åren. Det visar en undersökning som det Danska skådespelarförbundet har gjort..

Helsingborgs Dagblad - 6 timmar sedan

Kontringar nyckeln i grannfejden

Sverige mot Norge. Semifinalen i handbolls-EM bjuder på en klassisk grannfejd. Och mitt i allt — en Danska.

Expressen - 14 dec 14 kl. 12:57

Elmander: "Har inte varit klar i huvudet"

Sorgen när Johan Elmanders pappa hastigt gick bort blev för mycket. Den svenska landslagsstjärnan klarade inte att prestera, han kritiserades hårt för insatserna i sin Danska klubb – och valde till slut att tacka nej till svenska landslaget. Nu berättar han om sorgen, hur den påverkat honom – och om framtiden.

SvD - 07 dec 14 kl. 19:07

Danska politiker polisanmälda

Fyra Danska folketingsledamöter, bland dem förra partiledaren för Dansk Folkeparti Pia Kjærsgaard och tidigare arbetsmarknadsministern Inger Støjberg (Venstre), har polisanmälts anklagade för att ha försökt påverka en pågående rättsprocess, uppger nyhetsbyrån Ritzau..

Helsingborgs Dagblad - 07 dec 14 kl. 19:09

Danska politiker polisanmälda

Fyra Danska folketingsledamöter, bland dem förra partiledaren för Dansk Folkeparti Pia Kjærsgaard och tidigare arbetsmarknadsministern Inger Støjberg (Venstre), har polisanmälts anklagade för att ha försökt påverka en pågående rättsprocess, uppger nyhetsbyrån Ritzau..

Sydsvenskan - 08 dec 14 kl. 08:18

SAS köper Danska Cimber

SAS köper det regionala flygbolaget Cimber med bas i Köpenhamn. Affären gör att SAS kan flytta över mindre flygplan till Cimber. Värdet på affären är enligt ett pressmeddelande från SAS 20 miljoner Danska kronor.

Helsingborgs Dagblad - 10 timmar sedan

"Lär av dansk sjukvårdsreform"

I Danmark har sammanslagningar till större regioner visat sig ge bättre sjukvård. Därför bör Sverige titta närmare på den Danska modellen, skriver läkaren Paul Grundy, expert på sjukvårdsutveckling och ambassadör för organisationen Healthcare Denmark..

SvD - 09 dec 14 kl. 07:09

Danmark betalar misstänkta pirater

Efter Danmarks misslyckade försök att åtala nio misstänkta somaliska pirater, får Danska staten nu betala ersättning för olaga frihetsberövande. Var och en av de nio har fått 19 600 Danska kronor var, totalt 176 400 kronor..

PrivataAffärer - Igår: 10:16

Bankens dystopiska profetior om 2015

ECB-chefen Mario Draghi avgår. Marknaden med högriskobligationer kollapsar och Ryssland ställer in betalningarna. Danska Saxo Bank målar upp ett dramatiskt 2015....

Metro - 15 dec 14 kl. 10:57

Dansk skalle från Rom söker skelett

Nationalmuseet i Köpenhamn äger ett kranium som Danska katoliker hittills har trott vara....

Affärsvärlden - Igår: 11:51

Sydbank: Aktien fortsatt köpvärd

Sydbank behåller köprekommendationen på det Danska vindkraftsbolaget Vestas Wind Systems trots att den amerikanska senaten i går kväll godkände en "ultrakort" PTC-förlängning. Det framgår av en aktiekommentar från i dag..

SvD - Igår: 22:32

Lundbeck: avbryter desmoteplase-utv, tar nedskrivning 4 kv

Efter en utvärdering av tillgänglig data har Danska Lundbeck beslutat av att avbryta den fortsatta utvecklingen av desmoteplase, en substans för akut ischemisk stroke..

BT - 09 dec 14 kl. 07:09

Danmark betalar misstänkta pirater

Efter Danmarks misslyckade försök att åtala nio misstänkta somaliska pirater, får Danska staten nu betala ersättning för olaga frihetsberövande. Var och en av de nio har fått 19 600 Danska kronor var, totalt 176 400 kronor. De nio greps på öppet hav den 10 november förra året sedan ett danskt och ett kinesiskt handelsfartyg utsatts för piratangrepp utanför Somalias kust.

Skånskan - 14 timmar sedan

Danmark vill tillåta dubbelt medborgarskap


Den nya lagen gör det möjligt att skaffa medborgarskap i landet man bor i och samtidigt ha kvar sitt Danska medborgarskap..

DN - 11 timmar sedan

Mest välbetalda vd:n fick 120 miljoner i lön

Kvinnan som förra året slog alla svenska manliga vd:ar på fingrarna har gjort det igen – och i år drygar hon ut försprånget. Ane Maersk Mc Kinney Uggla, arvtagerska till Danska Maersk-koncernen, fördubblade lönen från 60 till 120 miljoner kronor..

DN - 7 timmar sedan

Dansk tidning listar ”snyggaste” handbollsspelarna


Danska Ekstrabladet har publicerat en lista på vad tidningen anser vara de tio snyggaste spelarna i pågående handbolls-EM. Listan har fått stor uppmärksamhet, och delade reaktioner. ”Vi vet, det är under all kritik”, skriver tidningen..

BT - I förrgår: 09:14

Stortapp för dansk fläskfilé

Dansk fläskfilé har tappat kraftigt i popularitet bland svenska handlare. Både Axfood, Ica och Coop har dragit ner marknadsföringen av dansk fläskfilé till en minimal nivå. I stället marknadsförs svenskt kött, rapporterar Atl, Lantbrukets affärstidning.

Expressen - 14 timmar sedan

Listan väcker ilska hos svenska legendarerna

Handbolls-EM i Kroatien och Ungern pågår för fullt. Den Danska tidningen Ekstrabladet publicerade på onsdagen en lista över de snyggaste spelarna i mästerskapet. Detta får tidigare svenska landslagsspelare att reagera.

Expressen - 07 dec 14 kl. 21:38

Fyra Danska politiker har anmälts till polisen

STOCKHOLM. Fyra Danska folketingsledamöter, bland dem förra partiledaren för Dansk Folkeparti Pia Kjærsgaard och tidigare arbetsmarknadsministern Inger Støjberg (Venstre), har polisanmälts anklagade för att ha försökt påverka en pågående rättsprocess, uppger nyhetsbyrån Ritzau..

SvD - Igår: 06:30

Nya fiskekvoter för Västerhavet

EU har kommit överens om fiskekvoterna för Västerhavet under 2015. Fiskare i Nordsjön får höjda kvoter för skarpsill, vitling, rödspätta, hummer och räkor, enligt Danska livsmedelsdepartementet. Kvoterna för torskfisket i Nordsjön och Skagerrak ökar med fem procent..

Affärsvärlden - I förrgår: 08:35

Mekonomens andra vinstvarning i år

Den Danska skalle som träffat Mekonomen innebär att bolaget vinstvarnar för andra gången i år..

Helsingborgs Dagblad - 08 dec 14 kl. 08:13

SAS köper Danska Cimber

SAS köper det regionala flygbolaget Cimber med bas i Köpenhamn. Affären gör att SAS kan flytta över mindre flygplan till Cimber. Värdet på affären är enligt ett pressmeddelande från SAS 20 miljoner Danska kronor.

SvD - I förrgår: 02:04

Nya fiskekvoter för Västerhavet

EU har kommit överens om fiskekvoterna för Västerhavet under 2015. Fiskare i Nordsjön får höjda kvoter för skarpsill, vitling, rödspätta, hummer och räkor, enligt Danska Fødevareministeren. Kvoterna för torskfisket i Nordsjön och Skagerrak ökar med fem procent..

Helsingborgs Dagblad - 09 dec 14 kl. 07:11

Danmark betalar misstänkta pirater

Efter Danmarks misslyckade försök att åtala nio misstänkta somaliska pirater, får Danska staten nu betala ersättning för olaga frihetsberövande. Var och en av de nio har fått 19 600 Danska kronor var, totalt 176 400 kronor. De nio greps på öppet hav den 10 november förra året sedan ett danskt och ett kinesiskt handelsfartyg utsatts för piratangrepp utanför Somalias kust..

Sydsvenskan - 19 timmar sedan

Svenska och Danska blandas till "öresundska"

I Öresundsbrons trafikcentral heter "vägrenen" alltid "nødspår".
Vid olyckor och stormar finns det inte utrymme för språkliga missförstånd mellan svenskar och Danskar..Om oss

Nyhetspressen är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Nyhetspressen.se besöks mer än 100000 gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.