Danska

Thursday, 27 November, 10:11

Nyheter om Danska

Sortering: Relevans | Senaste
Expressen - I förrgår: 21:22

Drottningen räddade dopet med tuggummi

Det kungliga dopet höll inte måttet. När Danska drottning Ingrid upptäckte att dopfunten läckte som ett såll beordrade hon genast att alla som hade ett tuggummi i munnen skulle komma fram och hjälpa till att laga läckan. Alltihop avslöjas i en nyutkommen bok av den Danska smyckeexperten Nina Hald.

SR - I förrgår: 10:45

Rysk bojkott slår hårt mot Danska grisbönder

Sedan i augusti i år bojkottar Ryssland livsmedel från EU som ett svar på de sanktioner EU infört mot Moskva på grund av krisen i Ukraina. Det slår hårt mot de Danska grisbönderna..

GT - 16 timmar sedan

Beckman kan vara på att lämna Elfsborg

Mikkel Beckman kan vara på väg tillbaka till Danska ligan efter ett misslyckat år i Elfsborg. – Det här året vill man bara glömma fotbollsmässigt. Och det är givetvis så att min tränares död har berört mig mycket, säger Beckman till Danska bt.

Västerbottens Folkblad - 18 nov 14 kl. 12:07

Svenska vann Danska ”Robinson”

Det blev svensk seger i den Danska upplagan av ”Expedition Robinson”. Stina Herbenö från Helsingborg tog hem segern i den populära dokusåpan i vårt grannland, skriver Sydsvenskan. Stina Herbenö har bott och arbetat i Danmark i flera år, men jobbar nu som sjuksköterska på Östra sjukhuset i Göteborg.

UNT - 18 nov 14 kl. 12:06

Svenska vann Danska "Robinson"

Det blev svensk seger i den Danska upplagan av "Expedition Robinson"..

BT - 18 nov 14 kl. 16:25

ESS kan bli dansk kassako

Forskningsanläggningen European Spallation Source (ESS) i Lund kan bli en kassako för Danska intressen när den tas i drift år 2020, skriver nyhetsbyrån News Öresund. Men för att den potentiella samhällsvinsten på två miljarder Danska kronor om året ska bli verklighet krävs en rad satsningar i Danmark - det slår en konsultfirma fast i en rapport, gjord på uppdrag av EU-projektet "ESS och Max IV som tillväxtmotorer i huvudstadsregionen". I rapporten föreslås mer samarbete mellan Danska universitet och företag, och att gränshindren rivs för att göra det möjligt för utomeuropéer att bo i Danmark men arbeta i Sverige..

SvD - 18 nov 14 kl. 12:06

Svenska vann Danska ”Robinson”

Det blev svensk seger i den Danska upplagan av ”Expedition Robinson”. Stina Herbenö från Helsingborg tog hem segern i den populära dokusåpan i vårt grannland, skriver Sydsvenskan..

UNT - 2 timmar sedan

Dansk politiker tar steget till FN

Talmannen i Danska folketinget, socialdemokraten Mogens Lykketoft tar ett kliv uppåt nästa år, då han ska leda FN:s generalförsamling..

SvD - 2 timmar sedan

Dansk politiker tar steget till FN

Talmannen i Danska folketinget, socialdemokraten Mogens Lykketoft tar ett kliv uppåt nästa år, då han ska leda FN:s generalförsamling..

SVT - 18 timmar sedan

Dansk teater i brand

Tidigt i morse brann teatern Sort/Hvid i Köpenhamn ner. Det rapporterar Danska medier idag..

Expressen - 18 nov 14 kl. 13:54

Uppgifter: Dansk tränare nära Blåvitt

Enligt Danska uppgifter är Troels Bech, som tränat en rad Danska klubbar, aktuell för IFK Göteborg. Han kan alltså göra Jörgen Lennartsson sällskap. – Inga kommentarer, säger Bech till bt.

Affärsvärlden - 17 nov 14 kl. 14:18

Norwegian förlänger avtal med Danska staten

Danska staten har återigen valt Norwegian på flera av sina viktigaste resor..

GöteborgsPosten - 19 nov 14 kl. 14:26

Stina Herbenö från Göteborg vann Danska Robinson

I måndags vann Stina Herbenö från Göteborg 500 000 kronor i den Danska upplagan av Expedition Robinson. Hon kom in som joker och blev hårt mobbad av de andra deltagarna. - Jag var verkligen det svarta fåret, säger hon..

SvD - 18 nov 14 kl. 16:25

ESS kan bli dansk kassako

Forskningsanläggningen European Spallation Source (ESS) i Lund kan bli en kassako för Danska intressen när den tas i drift år 2020, skriver nyhetsbyrån News Öresund. Men för att den potentiella samhällsvinsten på två miljarder Danska kronor om året ska bli verklighet krävs en rad satsningar i Danmark - det slår en konsultfirma fast i en rapport, gjord på uppdrag av EU-projektet ”ESS och Max IV som tillväxtmotorer i huvudstadsregionen”..

IDG - Igår: 05:20

Evry blir minibanksleverantör i Danmark

Evry och Danska it-företaget Bec har inngått ett femårigt avtal om leveranser av system och tjänster för 450 minibanker..

Computer Sweden - Igår: 05:20

Evry blir minibanksleverantör i Danmark

Evry och Danska it-företaget Bec har inngått ett femårigt avtal om leveranser av system och tjänster för 450 minibanker.

.

Helsingborgs Dagblad - 18 nov 14 kl. 12:08

Svenska vann Danska "Robinson"

Det blev svensk seger i den Danska upplagan av "Expedition Robinson". Stina Herbenö från Helsingborg tog hem segern i den populära dokusåpan i vårt grannland, skriver Sydsvenskan. Stina Herbenö har bott och arbetat i Danmark i flera år, men jobbar nu som sjuksköterska på Östra sjukhuset i Göteborg..

BT - 19 nov 14 kl. 07:41

Drogpengar på växlingskontor

Dansk polis har anhållit tre personer, misstänkta för att ha tvättat över 100 miljoner Danska kronor, uppger Köpenhamnspolisen. Misstankarna är ett resultat av spaningar mot en grupp kriminella under 2013, som levererat cannabis till hashbodarna på Pusherstreet i Köpenhamns fristad Christiania. Flera personer dömdes då till mellan två och tre års fängelse.

Eurosport - 21 timmar sedan

Danmark vill arrangera F1-lopp

Danska tidningen Herning Folkeblad uppger att det kan bli aktuellt med ett Formel 1-lopp på dansk mark 2018..

DI - 24 nov 14 kl. 09:10

Lundbeck sparkar vd:n

Det Danska läkemedels- och forskningsbolaget Lundbecks vd, Ulf Wiinberg, kommer att lämna koncernen. Det framgår av ett pressmeddelande..

SvD - 24 nov 14 kl. 09:09

Lundbecks chef får sparken

Vd:n för det Danska börsnoterade läkemedelsbolaget Lundbeck Ulf Wiinberg lämnar sin post med omedelbar verkan..

UNT - 24 nov 14 kl. 09:09

Lundbecks chef får sparken

Vd:n för det Danska börsnoterade läkemedelsbolaget Lundbeck Ulf Wiinberg lämnar sin post med omedelbar verkan..

Sydsvenskan - 18 nov 14 kl. 09:42

Skånska vann Danska Robinson

Det krävdes en skånska för att segra i den Danska övärlden. Stina Herbenö från Helsingborg vann igår kväll grannlandets upplaga av Expedition Robinson..

Helsingborgs Dagblad - 13 nov 14 kl. 04:56

Grön miljard i dansk budget

Den Danska regeringen har gjort upp med stödpartierna SF och Enhedslistan om att satsa drygt en miljard Danska kronor (cirka 1,3 miljarder svenska kronor) på miljö och grön omställning de kommande fyra åren. Bland annat ska 55,2 miljoner satsas på ett pilotprojekt med stora värmepumpar på fjärrvärmeverk. På så vis ska energi från vind- och solkraft kunna lagras och värma Danska hushåll, i stället för att exporteras..

DI - 24 nov 14 kl. 09:10

Lundbeck: Vd avgår efter att ha brutit mot kod

Det Danska läkemedels- och forskningsbolaget Lundbecks vd, Ulf Winberg, kommer att lämna koncernen. Det framgår av ett pressmeddelande..

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Dansk politiker tar steget till FN

Talmannen i Danska folketinget, socialdemokraten Mogens Lykketoft tar ett kliv uppåt nästa år, då han ska leda FN:s generalförsamling..

SvD - I förrgår: 08:58

Insideranklagelser mot Carnegies handel i OW

Investmentbanken Carnegie har flera gångar handlat med stora aktieposter i OW Bunker strax innan det kommit dåliga nyheter om det nu konkursdrabbade bolaget. Det skriver den Danska tidningen Børsen på tisdagen..

SvD - I förrgår: 08:58

Insideranklagelser mot Carnegies handel i OW

Investmentbanken Carnegie har flera gångar handlat med stora aktieposter i OW Bunker strax innan det kommit dåliga nyheter om det nu konkursdrabbade bolaget. Det skriver den Danska tidningen Børsen på tisdagen..

Realtid - 11 nov 14 kl. 17:20

Miljonförlust för Danska pensionsfonder

Danska fonder torskar miljoner efter OW Bunker-konkursen..

DI - I förrgår: 07:41

NCC spår stabil dansk byggmarknad

Den Danska byggmarknaden förväntas totalt sett vara stabil 2015 med investeringar i nivå med 2014. Bostadsmarknaden förväntas växa i Köpenhamn och Århus..

Sydsvenskan - 20 nov 14 kl. 04:00

Ännu öppnare öppettider?

Ett nytt lagförslag öppnar för att Danska affärer får hålla öppet även på tidigare fredade helgdagar.Sedan den strikta "lukkeloven" avskaffades 2012 får Danska affärer hålla öppet hela veckan, med undantag för tretton röda dagar som till exempel Grundlagsdagen, skärtorsdag och juldagen.Näringsministeriet vill nu att det ska gå att söka dispens för öppethållande även på helgdagar, om de sammanfaller med lokala festligheter då många människor är ute..

DI - I förrgår: 08:46

Anklagelser mot Carnegies handel i OW Bunker

Investmentbanken Carnegie har flera gångar handlat med stora aktieposter i OW Bunker strax innan det kommit dåliga nyheter om det nu konkursdrabbade bolaget.Det skriver den Danska tidningen Børsen på tisdagen..

Helsingborgs Dagblad - 2 timmar sedan

Dansk politiker tar steget till FN

Talmannen i Danska folketinget, socialdemokraten Mogens Lykketoft tar ett kliv uppåt nästa år, då han ska leda FN:s generalförsamling. — Mycket är avhängigt länderna, i synnerhet de stora ländernas välvilja. Kloka människor har sagt till mig att i FN är all politik procedur och all procedur är politik, säger Lykketoft till Ritzau.

SvD - 24 nov 14 kl. 09:37

Lundbecks chef får sparken

Vd:n för det Danska börsnoterade läkemedelsbolaget Lundbeck Ulf Wiinberg lämnar sin post med omedelbar verkan. Svensken Håkan Björklund, Lundbecks styrelseordförande, tar över ledningen av bolaget tills det att en efterträdare har rekryterats..

Affärsvärlden - 24 nov 14 kl. 09:08

Lundbecks vd avgår

Det Danska läkemedels- och forskningsbolaget Lundbecks vd, Ulf Winberg, kommer att lämna koncernen. Wiinberg uppges avgå på egen begäran efter att ha brutit mot bolagets uppförandekod..

Affärsvärlden - I förrgår: 08:40

Carnegies OW Bunker-handel ifrågasätts

OW Bunkers skandalomsusade konkurs fortsätter att röna uppmärksamhet i media. På tisdagen skriver den Danska tidningen Børsen att investmentbanken Carnegie uppges ha varit så aktiva i sin handel med OW Bunker-aktier att juridiska experter nu begär en förklaring..

DI - Igår: 14:24

Carnegie dementerar OW Bunker-anklagelser

Carnegie slår tillbaka mot de anklagelser som framfördes i tisdagens artikel i Danska Børsen om att investmentbanken skulle legat bakom stora aktieförsäljningar i havererade OW Bunker strax innan bolaget presenterat dåliga nyheter under den dramatiska hösten..

DN - 23 nov 14 kl. 19:11

Sävehof vidare – med en poäng

Sävehof är vidare i Champions League i handboll.Det blev förlust i den sista gruppspelsmatchen mot Györ, 23–35, men det svenska mästarlaget räddades av Danska Viborg..

Helsingborgs Dagblad - 23 nov 14 kl. 18:37

Sävehof vidare — med en poäng

Sävehof är vidare i Champions League i handboll. Det blev förlust i den sista gruppspelsmatchen mot Györ, 23—35, men det svenska mästarlaget räddades av Danska Viborg..

Affärsvärlden - Igår: 14:15

Carnegie: Missvisande statistik kring OW Bunker-handel

Carnegie kommenterar nu den artikel i Danska tidningen Børsen som rörde investmentbankens handel i det konkursade oljehandelsbolaget OW Bunker, där Carnegie i flera fall påstås ha handlat med stora poster i aktien inför dåliga nyheter..

Sydsvenskan - 13 nov 14 kl. 06:53

Grön miljard i dansk budget

Den Danska regeringen har gjort upp med stödpartierna SF och Enhedslistan om att satsa drygt en miljard Danska kronor (cirka 1,3 miljarder svenska kronor) på miljö och grön omställning de kommande fyra åren.(TT).

UNT - 13 nov 14 kl. 06:27

Grön miljard i dansk budget

Den Danska regeringen har gjort upp med stödpartierna SF och Enhedslistan om att satsa drygt en miljard Danska kronor (cirka 1,3 miljarder svenska kronor) på miljö och grön omställning de kommande fyra åren..

SvD - 13 nov 14 kl. 06:27

Grön miljard i dansk budget

Den Danska regeringen har gjort upp med stödpartierna SF och Enhedslistan om att satsa drygt en miljard Danska kronor (cirka 1,3 miljarder svenska kronor) på miljö och grön omställning de kommande fyra åren..

UNT - 13 nov 14 kl. 04:54

Grön miljard i dansk budget

Den Danska regeringen har gjort upp med stödpartierna SF och Enhedslistan om att satsa drygt en miljard Danska kronor (cirka 1,3 miljarder svenska kronor) på miljö och grön omställning de kommande fyra åren..

SvD - 13 nov 14 kl. 04:54

Grön miljard i dansk budget

Den Danska regeringen har gjort upp med stödpartierna SF och Enhedslistan om att satsa drygt en miljard Danska kronor (cirka 1,3 miljarder svenska kronor) på miljö och grön omställning de kommande fyra åren..Om oss

Nyhetspressen är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Nyhetspressen.se besöks mer än 100000 gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.