Faluån

Saturday, 01 August, 18:10

Nyheter om Faluån

Sortering: Relevans | Senaste
Dalarnas tidningar - 19 jul 15 kl. 12:19

Faluån renare än vanligt

Ån är renare än på länge. Hur det kommer sig har delvis att göra med kommunens åtgärdsprogram, men delvis med den renhållning som kommunen arbetar med. Håkan Andersson är chef för enheten Trafik - och mark vid kommunen, han berättar att kommunen gör en tillsyn av ån varje dag..

Sydsvenskan - 12 jul 15 kl. 04:00

En orms dagbok – del 2

Ett får som heter Shaun ska få ett eget land i Skånes Djurpark. Varför det? Enligt min mening gör sig får mycket bättre i matsmältningssystemet än i spetsen för det ena eller andra landet.

DalaDemokraten - 09 jun 15 kl. 10:34

Klabbron repareras i sommar

Bron över Faluån mellan Åhlénsparkeringen och Folkets hus ska repareras. Enligt Falu kommun startar arbetet den 15 juni och förväntas pågå till den sista juli..

Dalarnas tidningar - 29 maj 15 kl. 22:58

Löptävling runt Kålgården

Utomhusfestivalen genomförs i Falun för tredje året. Under tre dagar arrangeras en mängd olika tävlingar och aktiviteter, varav Dt-loppet är en av dessa. Efter att Friskis och Svettis bjudit deltagarna på uppvärmning gav sig löparna iväg.

Dalarnas tidningar - 05 maj 15 kl. 10:24

Bron vid Tisken på plats igen

Sedan en månad tillbaka har Faluborna fått lov att ta en omväg för att passera över Faluån vid Tisken. Gång- och cykelvägen har varit avstängd medan bron varit nedplockad..

Dalarnas tidningar - 12 apr 15 kl. 21:10

Satsar på ny restaurang i centrum

Det är i Victuscellas gamla lokaler på Myntgatan, alldeles vid Faluån, som den nya restaurangen kommer att ligga..

DalaDemokraten - 03 mar 15 kl. 19:31

Stora delar av å-rummet skjuts på framtiden

När det gäller ombyggnaden av å-rummet tvingas kommunen sänka ambitionen för 2015 till 12,5 miljoner kronor. Och i de pengarna ligger redan den påbörjade ombyggnaden för den så kallade Pilparken väster om Faluån vid Östra Hamngatan..

Dalarnas tidningar - 19 feb 15 kl. 21:49

Isskulpturen rasade strax före invigningen

15 glimrande isskulpturer stoltserar på den annars så platta Medborgarplatsen vid Faluån bakom Dalarnas Museum. 15 olika konstnärer, en från varje kommun i Dalarna har arbetat i flera dagar med både motorsåg och stämjärn för att hinna klart till VM..

Dalarnas tidningar - 06 feb 15 kl. 10:17

Mindre pengar till satsningen på Å-rummet

Stadsvisionen tar upp Å-rummet kring Faluån som en plats för förändring..

DalaDemokraten - 13 feb 15 kl. 14:06

Falun klär sig i VM skrud

På stora torget håller man för fullt på att montera upp den stora scenen där prisutdelning och musikunderhållning kommer hållas varje kväll. SVT:s sportstudio är under uppbyggnad och man kan ana hur det kommer att se ut när det är klart. Isblocken står på rad vid Faluån bredvid Medborgarplatsen och väntar på att bli skulpterade till vackra konstverk.

DalaDemokraten - 13 feb 15 kl. 14:06

Falun klär sig i VM-skrud

På stora torget håller man för fullt på att montera upp den stora scenen där prisutdelning och musikunderhållning kommer hållas varje kväll. SVT:s sportstudio är under uppbyggnad och man kan ana hur det kommer att se ut när det är klart. Isblocken står på rad vid Faluån bredvid Medborgarplatsen och väntar på att bli skulpterade till vackra konstverk.

Dalarnas tidningar - 10 nov 14 kl. 14:28

Gruppmisshandel vid Faluån

Strax efter midnatt på lördagsmorgonen uppmärksammade en polispatrull ett bråk vid Faluån i centrum. En av de inblandade anmälde då att han misshandlats av tre personer, som slagit och sparkat honom..

DalaDemokraten - 17 nov 14 kl. 17:24

Insändare: Grattis alla Falubor!

Staden växer. Vi stoltserar med en femfilig väg utan störande blomsterarrangemang. Mera asfalt, från Åhlenshuset till Faluån..

DalaDemokraten - 11 nov 14 kl. 14:03

Misshandel på Östra Hamngatan

Mellan klockan 02.00–02.30 på lördagsmorgonen uppmärksammade en polispatrull ett bråk vid gångbron över Faluån i höjd med Victuscella.

DalaDemokraten - 29 sep 14 kl. 07:02

Höst i Falun

Den här stämningsfulla höstbilden är tagen vid Faluån av Cathrine Wickström, Falun en disig septembermorgon..

DalaDemokraten - 17 sep 14 kl. 13:27

Höstmorgon i Falun

Det är tidig septembermorgon i Falun. Dalarnas vackra residensstad börjar så smått vakna till liv. Spindlarnas välspunna nät lyser som små lampor i motljuset nere vid Faluån, och uppe på Elsborg sprätter en smått märkvärdig skata runt på sin morgonpromenad.

Dalarnas tidningar - 07 sep 14 kl. 23:04

Snart kan Varpan och Faluån öppnas för fiske

Fiskeentusiasterna Mathias Holgersson och Anders Jörgensson är försiktigt förväntningsfulla. De har länge hoppats på den aktuella öppningen vad gäller fiske i centrala Falun..

DalaDemokraten - 05 sep 14 kl. 10:25

Cirka 70 meter kajkant i Faluån måste åtgärdas

– Men det finns en sträcka på cirka 70 meter uppströms vid Näringslivets hus som måste åtgärdas inom de närmaste tre åren. Och det innebär att vi redan nu måste börja jobba med det, säger Lennerthson..

DalaDemokraten - 07 jun 14 kl. 13:11

Flödet i Faluån blir allt sämre

Som det är i dag finns det tre aktörer när det gäller ansvaret i Faluån, Jan-Åke Holmdahl, säkerhetsansvarig i kommunen, trafik- och fritidsförvaltningen och Falu Energi & Vatten..

Dalarnas tidningar - 02 jun 14 kl. 15:21

Faluån nådde rekordlåga nivåer

Många Falubor reagerade i förra veckan på att vattennivån i Faluån, och i Tisken, var onormalt låg..

Dalarnas tidningar - 14 jun 14 kl. 16:50

Gummibåtar fyllde Faluån

Det började som en rolig idé av Pierre Sonnerhed från Falun som är initiativtagare till båtracet..

Dalarnas tidningar - 13 jun 14 kl. 11:43

Stort gummibåtsrace i Faluån på lördag

Gummibåtsfärden börjar vid Magasinsbron och slutar vid Slussen i Falun. Samlingen sker klockan 14:00 på lördag. Hittills har 896 personer anmält sitt intresse på facebook..

DalaDemokraten - 14 jun 14 kl. 16:21

Faluån blev Venedig för en dag

Det var när Pierre Sonnerhed satt och snackade med sina kompisar som han fick idén med att ordna ett gummibåtsrace i Falun. Han skulle åka gummibåt i Falun med sina kompisar. Pierre började med att bjuda in folk genom facebook.

Dalarnas tidningar - 08 jun 14 kl. 13:14

Oflyt för bajamaja

En bajamaja i Kvarnparken får inte stå i fred. Flera gånger under veckan har den blivit vält, men på söndagen hade vandalerna gått ett steg längre och kastat plasttoaletten i Faluån..

Dalarnas tidningar - 02 jun 14 kl. 15:06

TV: Mamma attackerade barn i lekpark

Mer i DT Puls: Rekordlåga vattennivåer i Faluån • Kommunalråd kan avsättas efter Gagns Inn affären – se live-tv klockan19 på dt.se • Studenter från Indien på sommarskola på SSAB • Limakorven är räddad • Sällsynt fjäril hittad i Dalarna.

Dalarnas tidningar - 15 maj 14 kl. 05:32

Lugn natt i Dalarna

Vid halv tre-tiden larmades dock räddningstjänsten om ett drunkningstillbud i centrala Falun. Men enligt polisen var ingen i nöd utan två personer hade bestämt sig för att bada i Faluån. LÄS MER.

DalaDemokraten - 15 maj 14 kl. 05:50

Fulla hoppade i ån

Natten till torsdag kom ett larm om att två berusade personer hoppat i Faluån, längs Östra Hamngatan. Flera personer hjälpe till för att få upp dem..

Dalarnas tidningar - 15 maj 14 kl. 05:47

Nattbadare orsakade utryckning

Vid halv tre-tiden natten till torsdagen larmades räddningstjänsten om ett drunkningstillbud i centrala Falun. En kvinna ska ha slagit larm efter att ha sett två personer hoppa ned i Faluån. När räddningstjänsten anlände visade det sig att personerna inte var i nöd och hade bestämt sig för att ta en simtur.

Dalarnas tidningar - 08 apr 14 kl. 06:16

Kajerna längs Faluånkan bli en dyr historia

Kajerna längs Faluån börjar allt mer påtagligt visa ett behov av upprustning. – Det finns jobb att göra, säger Jonas Lennerthson (S), ordförande i trafik- och fritidsnämnden..

DalaDemokraten - 03 apr 14 kl. 19:53

Faluån och flera broar måste prioriteras

FALUN Torsdagens möte i trafik- och fritidsnämnden handlade mycket om Faluån, kajkanterna och broarna i kommunen..

Dalarnas tidningar - 08 apr 14 kl. 07:57

Dyrt att rusta 100 år gamla kajer vid å

Kajerna längs Faluån börjar allt mer påtagligt visa ett behov av upprustning. – Det finns jobb att göra, säger Jonas Lennerthson (S), ordförande i trafik- och fritidsnämnden..

Dalarnas tidningar - 19 feb 14 kl. 06:20

Soliga sidan av Faluån

En inglasad veranda på Östra Hamngatan, där gästerna kan sitta i solskenet och ta sig en fika året runt. Det är en av många idéer som styrgruppen för utvecklingen av Å-rummet diskuterar just nu..

Dalarnas tidningar - 09 dec 13 kl. 08:00

Fontäneri Faluån?

Dalarnas tidningar - 04 nov 13 kl. 13:25

Oljeutsläpp i Faluån

Ett misstänkt farligt ämne har släppts ut i Faluån. Just nu vet kommunen inte vad det är för ämne. – Vi har kontaktat räddningstjänsten, säger Hanna Lundin, miljöinspektör i Falu kommun..

Dalarnas tidningar - 29 nov 13 kl. 14:08

Kopparvågens dolda skatter

Det ligger ett stadigt stenhus vid Faluån. Få vet vad som döljer sig bakom fasaden. Förr vägdes koppar här.

Dalarnas tidningar - 29 nov 13 kl. 14:00

Koppar-vågensdolda skatter

Det ligger ett stadigt stenhus vid Faluån. Få vet vad som döljer sig bakom fasaden. Förr vägdes koppar här.

Dalarnas tidningar - 23 nov 13 kl. 08:40

Här kan du påverka

Bilden av Östra Hamngatan och området runt Faluån blir annorlunda när bussarna flyttar till nya resecentrum. Nu får Faluborna chansen att förändra centrum..

DalaDemokraten - 30 sep 13 kl. 16:37

Fiskdöd i Faluån ­förklarad

FALUN För några veckor sedan hittades ett 20-tal döda fiskar i Faluån. Nu är det klarlagt varför fiskarna dött. ....

Dalarnas tidningar - 24 sep 13 kl. 07:21

Förening vill se plan upprättas för Faluån

Tiskens vänförening uppmanar nu Falu kommun att göra en plan för Faluns vattenvägar, främst Faluån och Tisken. ? Problemen går inte att dribbla bort, säger ordförande Pär Allansson..

DalaDemokraten - 28 aug 13 kl. 11:30

Faluån ett växande problem

Falun Den soliga, torra och fina sommaren har inte bara fördelar med sig. Speciellt Faluån lider av att inte få ett ordentligt ....

Dalarnas tidningar - 30 sep 13 kl. 09:26

Utsläpp orsakade fiskdöd

Driftstörningar vid Falu gruvas vattenreningen är den troliga orsaken till fiskdöden i Faluån för cirka tre veckor sedan..

Dalarnas tidningar - 03 sep 13 kl. 17:01

Faluån hållerpå att växa igen

Vattnet är brunt och trögflytande. Faluån håller på att växa igen. Nu vill Sten H Larsson (---) att något görs snarast, och föreslår i en motion flera åtgärder..

Dalarnas tidningar - 03 sep 13 kl. 17:15

Faluån håller på att växa igen

Vattnet är brunt och trögflytande. Faluån håller på att växa igen. Nu vill Sten H Larsson (---) att något görs snarast, och föreslår i en motion flera åtgärder..

Dalarnas tidningar - 11 sep 13 kl. 19:50

Oklart varför fisk dött

Ett tjugotal fiskar har hittats döda i Faluån. Miljöförvaltningen har varit vid platsen ? men har inget svar på mysteriet.Om oss

Nyhetspressen är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Nyhetspressen.se besöks mer än 100000 gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.