Fatima+Doubakil

Tuesday, 31 March, 22:44

Nyheter om Fatima+Doubakil

Sortering: Relevans | Senaste
GöteborgsPosten - I förrgår: 07:00

Unga i Biskopsgården: Vi vet vad som krävs

Efter den senaste skottlossningen i Biskopsgården höjs röster om skärpta vapenlagar. Andra talar om skolan.Men vad säger ungdomarna som bor där?

Expressen - 27 feb 15 kl. 08:53

Seinabo och Fatima Sey prisades på gala

Halvsyskonen Fatima och Seinabo Sey fick ta emot varsitt pris på Scandinavian soul awards – för årets soloartist respektive pop/soul-artist..

SVT - 07 mar 15 kl. 11:10

Kärleksbombning efter intervju om hatbrott

I ”Aktuellt” berättade Fatima Raza hur det är att utsättas för hatbrott. Och reaktionerna från tittare som berörts av inslaget har varit många och översvallande, berättar hon själv för SVT..

SVT - 05 mar 15 kl. 21:29

Hatbrott del av hennes vardag

I hennes brevlåda kan det lika gärna komma hundbajs som post. I ICA-kön kan någon vända sig om och säga till henne att hon ska ”åka hem”. En promenad slutade med att hon blev misshandlad.

UNT - 27 feb 15 kl. 08:23

Soulpriser till syskonen Sey

Halvsyskonen Fatima och Seinabo Sey fick ta emot varsitt pris på Scandinavian soul awards - för årets soloartist respektive pop/soul-artist..

Västerbottens Folkblad - 27 feb 15 kl. 08:24

Soulpriser till syskonen Sey

Halvsyskonen Fatima och Seinabo Sey fick ta emot varsitt pris på Scandinavian soul awards – för årets soloartist respektive pop/soul-artist. Under torsdagens gala, som hölls för andra gången, fick även den före detta ”Idol”-deltagaren Christoffer Hiding ta emot priset för årets album, för skivan ”Yes, higher!”.

Sydsvenskan - 27 feb 15 kl. 08:24

Soulpriser till syskonen Sey

Halvsyskonen Fatima och Seinabo Sey fick ta emot varsitt pris på Scandinavian soul awards — för årets soloartist respektive pop/soul-artist.Under torsdagens gala, som hölls för andra gången, fick även den före detta "Idol"-deltagaren Christoffer Hiding ta emot priset för årets album, för skivan "Yes, higher!".

Helsingborgs Dagblad - 27 feb 15 kl. 08:24

Soulpriser till syskonen Sey

Halvsyskonen Fatima och Seinabo Sey fick ta emot varsitt pris på Scandinavian soul awards — för årets soloartist respektive pop/soul-artist.Under torsdagens gala, som hölls för andra gången, fick även den före detta "Idol"-deltagaren Christoffer Hiding ta emot priset för årets album, för skivan "Yes, higher!".

LV - 12 feb 15 kl. 08:42

Statliga pengar till praktik

Hultsfreds Gymnasium har fått 36 000 kronor av staten, för att kunna förverkliga Sanne Gunnarsson och Fatima Aronssons önskan om att göra praktik i Thailand.
– Vi har nog inte fattat att vi ska iväg, det känns både coolt och spännande att få lära oss hur olika event arrangeras i Thailand jämfört med här..

Helsingborgs Dagblad - 07 feb 15 kl. 15:16

Författaren Assia Djebar död

Assia Djebar, psuedonym för Fatima-Zohra Imalayens, var en av Nordafrikas mest kända och inflytelserika författare. Hon har länge framhållits som favorit inför Nobelpriset i litteratur..

Sydsvenskan - 07 feb 15 kl. 15:16

Författaren Assia Djebar död

Assia Djebar, psuedonym för Fatima-Zohra Imalayens, var en av Nordafrikas mest kända och inflytelserika författare. Hon har länge framhållits som favorit inför Nobelpriset i litteratur..

Västerbottens Folkblad - 07 feb 15 kl. 13:09

Författaren Assia Djebar död

Den algerisk-franska författaren Assia Djebar har avlidit, 78 år gammal, uppger den franska tidningen Le Monde. Hon skildrade Algeriets blodiga historia, sett ur kvinnornas ögon. Assia Djebar, psuedonym för Fatima-Zohra Imalayens, var en av Nordafrikas mest kända och inflytelserika författare.

SN - 13 jan 15 kl. 18:33

Nyköpingsvinst i Vi i femman

Fatima Gillbrand och Adrian Hagström från Nyköpings friskola vann den första regionala kvartsfinalen..

Expressen - 17 dec 14 kl. 07:54

Efter separationen - Malmbergs familjejul

Claes Malmberg och hans Fatima lever separerade. Men de ska fira jul tillsammans och skådespelaren säger: - Vi kan vara mallen för hur en lycklig skilsmässa går till..

Sydsvenskan - 10 dec 14 kl. 04:00

Johanna Karlsson: Framtiden är ett skattvalv där de fyra dj som utgör Future Brown rumsterar.

Producentkollektivet Future Brown består av fyra egensinniga diskjockeys som tillsammans låtsas vara bredare än de är. Eller är det egentligen så all dansmusik fungerar? Hur konstiga ljud musiken än bygger på blir den allmängiltig så fort den slår igenom.

Kristianstadsbladet - 07 okt 14 kl. 07:00

Kvinnors liv, mäns förtryck

Foto: TT

Fatima-Zohra Imalayen – kanske vår nästa nobelpristagare. Okänt namn? Kan tro det.

SmålandsPosten - 07 okt 14 kl. 11:48

Och Nobelpriset 2014 går till?... 

Nu börjar nedräkningen inför Nobelpriset i litteratur. Vinnaren tillkännages på torsdag. Vi presenterar en kandidat om dagen fram till dess.

BT - 22 sep 14 kl. 16:16

Ebolasjuka i Liberia nekas vård

Liberia, som drabbats hårdast av ebolaepidemin i Västafrika, har inte tillräckligt med vårdplatser för alla smittade. Nu hoppas landet kunna trefaldiga antalet bäddar. - Jag har varit här sedan i morse, jag var här i går och dagen innan.

Aftonbladet - 26 aug 14 kl. 17:42

Terrorlag pekar ut svenska muslimer

Debattörerna: Finns inget stöd för att personer som stridit utomlands utgör hot mot Sverige.

Sydsvenskan - 09 sep 14 kl. 05:30

Som en ny Dawit

Den svenske läraren Anders Bergström, 57, har gripits av polis i Bahrain.Anders Bergström har i många år delat sin tid mellan Sverige och Bahrain, och är numera både bahrainsk och svensk medborgare.Hans dotter Fatima kämpar intensivt sedan Bergström greps i förra veckan för att svenska myndigheter ska uppmärksamma hans situation, och se till att få loss sin medborgare ur den ökända terrorpolisens grepp i Bahrain.

Expressen - 28 jul 14 kl. 16:34

Dottern var med planet – nu söker de svar

Fatima Dyczynski, 25, var doktorand i flygteknik och på väg hem för att hälsa på sin familj i Australien när hon omkom ombord på flight MH17. Bara dagar innan kraschen skrev hon ett inspirerande inlägg på Facebook till sina vänner. "Kom alltid ihåg.

Expressen - 18 jul 14 kl. 16:30

Ramlade ner på spåret – räddad efter drama

En man som trillat ner på spåret kunde räddas av förbipasserande. Händelsen inträffade mitt under eftermiddagsrusningen på Lunds central. – Folk bankade på tåget för att det skulle stanna, säger Fatima, som blev vittne till händelsen..

Norrtelje Tidning - 27 jun 14 kl. 11:10

De förbereder sig för tuff fasta

Rahima Gharibzada och Fatima Rajba äter endast när solen går under under den traditionella fastemånaden Ramadan..

Helsingborgs Dagblad - 04 jun 14 kl. 14:33

FATIMA: Yellow memories

Fatima Bramme Sey gör soul som är både välklädd och äventyrlig. Soul som, i likhet med Janelle Monáes musik, inte är rädd för att verka nördig eller invecklad.Här hemma har det varit märkligt tyst om henne, kanske för att hon bor och verkar i London.

IDG - 18 jun 14 kl. 14:52

Evry hämtar hr-chef från Cygate

Konsultbolaget Evry har rekryterat Fatima Antonsson till tjänsten som hr-chef för Sverige..

IT24 - 18 jun 14 kl. 14:52

Evry hämtar hr-chef från Cygate


Konsultbolaget Evry har rekryterat Fatima Antonsson till tjänsten som hr-chef för Sverige..

Nerikes Allehanda - 25 maj 14 kl. 17:20

Idag gick första lastbilen till Bosnien

Under söndagen skickade föreningen Banjaluka den första lastbilen med förnödenheter till Bosnien. - Det märks inte i våra lager, vi har fått så fantastiskt mycket, säger Fatima Mahmutovic som är märkbart rörd över det stora engagemanget för bosnierna..

Sydsvenskan - 30 apr 14 kl. 06:30

Johanna Karlsson: Fatimas debutalbum låter oss förstå att hon har full koll på musikhistorien.

Stockholmsångerskan Fatima hörde jag första gången på 00-talet i olika kollaborationer där jazz, alternativ soul och house med uppbrutna trummönster möttes..

Expressen - 16 maj 14 kl. 10:48

Mamma begravdes levande av familjevän

Fatima Perez drog sitt sista andetag på måndagskvällen. Nu erkänner två män mordet och berättar hur de grävde en grav för att lämna den bundna tvåbarnsmamman att dö i..

SmålandsPosten - 23 maj 14 kl. 07:42

Mer Småland i Europa ger fler jobb i Småland

Småland har snålheten, enkelheten och rörligheten. Europa behöver fler jobb. För att jobben ska bli fler behövs ordning och reda i ekonomin, fler företag, mer handel och fler som arbetar.

SvD - 21 apr 14 kl. 06:00

Systrarna som besegrar Sverige

First Aid Kit, Say Lou Lou och Seinabo och Fatima Sey. Vad har några av Sveriges största pophopp gemensamt? De är systrar..

City - 02 maj 14 kl. 11:17

Krönika: Som städerska vet man sin plats

”Ni må ringa in och anmäla när ni får mens”. Det var ord och inga visor när städchefen Turid gick igenom de nya, strängare rutinerna för oss hotellstäderskor på en norsk semesterort. Minnena från den där förmiddagen väcks då jag sitter på konsthallen och tittar på Malmökonstnären Roxy Farhats verk ”Housekeeping”, som är en av filmerna i utställningen ”Nietzsche was a man”.

City - 28 apr 14 kl. 05:53

Mångfaldsgrupp? Vad ska det vara bra för?

I veckan hade vi på City och Sydsvenskan besök från Aktuellt. Det var vår mångfaldsgrupp som bjudit hit programchefen från TV-nyheterna, för att berätta om deras arbete för ökad mångfald i rutan. Aktuellt har blivit rätt bra på att ha både kvinnor och män i inslag och i studion.

Nyan - 04 apr 14 kl. 14:00

Nu diskuteras de hemlösas situation

Landskapsregeringen tar upp de hemlösas situation på Åland vid ett seminarium i sjöfartsmuseet den 8 april kl 13-16.
Projektledare Fatima Stjärnqvist presenterar projektet ”Bostad först” i Helsingborg.
Tore Ahlgren, ordförande för Helsingfors gästhem och härbärge, talar om erfarenheter från arbete med bostadslösa.

Helsingborgs Dagblad - 05 feb 14 kl. 09:33

Eldsjäl som står på de ungas sida

Ett namn som ständigt återkommer när det handlar om arbetet med Landskronas ungdomar är Fatima Čokić..

Sydsvenskan - 07 jan 14 kl. 06:30

Idag hjälper Collen LaRose FBI att förstå ”homegrown terrorism”

För sex år sedan satte al-Qaida-ledaren Abu Omar al-Baghdadi ett pris på Lars Vilks huvud – straffet för att han avbildat profeten Muhammed som rondellhund.Colleen LaRose, en arbetslös alkoholist i Pennsylvania, bestämde sig för att utföra mordet.I augusti 2009 reste hon till Europa för att skjuta Lars Vilks i Nyhamnsläge.

Sydsvenskan - 06 jan 14 kl. 18:44

Historien om "Jihad Jane"

För sex år sen satte al-Qaida-ledaren Abu Omar al-Baghdadi ett pris på Lars Vilks huvud - straffet för att han avbildat profeten Muhammed som rondellhund.
Colleen LaRose, en arbetslös alkoholist i Pennsylvania, bestämde sig för att utföra mordet.
I augusti 2009 reste hon till Europa för att skjuta Lars Vilks i Nyhamnsläge.

Barometern - 11 dec 13 kl. 07:37

Att förlora vår syn är det vi fruktar allra mest

Blunda en stund och tänk på hur högt du värderar synen. Och blunda igen och tänk på att det finaste arv du kan lämna efter till dina barn och barnbarn är förutsättningar för bra syn hela livet. Men i dag saknas det grundläggande kunskaper för att kunna bota och förebygga många ögonsjukdomar och behovet av ögonforskning är mycket stort.

DN - 18 nov 13 kl. 00:05

Heder utan samvete

Gå ut och fika, eller åka hem till någon och se på film eller laga tacos ... helt vanliga saker”. Det är vad Fatima, i dag i 20-årsåldern, drömde om när hon gick i skolan.

SVT Debatt - 05 dec 13 kl. 06:00

Pojkarna slits itu av kravet på heder

HEDERSKULTUR I mitt arbete ser jag stora kunskapsskillnader gällande begreppet hedersvåld: vissa har erfarenheter, andra står helt oförstående. Många fler i Sverige behöver lära sig vad hedersvåld egentligen är – för flickornas, men också för pojkarnas skull. I ett Sverige där våld och förtryck är något fult, men där man samtidigt av sin familj förväntas delta i förtrycket för att vara manlig, slits pojkarna i dag mitt itu, skriver Fatima Svanå.

Barometern - 27 nov 13 kl. 07:39

Glädjen till jobbet har tappats bort

Jag vill ha tillbaka min arbetsglädje och längtan till mitt jobb. Jag vill höra skratt och fnitter tillbaka på min arbetsplats. Men allt jag hör är, ”Har ni läst vad som står i tidningen idag om omsorgen?

NSD - 11 nov 13 kl. 15:48

"De behöver hjälp"

Hennes hemby utplånades när tyfonen Haiyan drog in över Filipinerna. 52-åriga hertsöbon Fatima Rosendals eget hus rasade över hennes släktingar som klarade sig mirakulöst. Men de har inte mat, kläder eller rent vatten.

YLE - 31 okt 13 kl. 12:29

Cirkusen kom till stan

Följ med bakom kulisserna på Sirkus Finlandia. Möt de ståtliga kamelerna Adriana och Fatima, Calle Jr som utför ett av cirkusens svåraste nummer och minihästen Hugo..

YLE - 31 okt 13 kl. 12:42

Cirkusen kom till stan - följ med bakom kulisserna!

Följ med bakom kulisserna på Sirkus Finlandia. Möt de ståtliga kamelerna Adriana och Fatima, Calle Jr som utför ett av cirkusens svåraste nummer och minihästen Hugo..Om oss

Nyhetspressen är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Nyhetspressen.se besöks mer än 100000 gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.