Köpings+Budocenter

Saturday, 25 October, 12:11

Nyheter om Köpings+Budocenter

Sortering: Relevans | Senaste
UNT - Igår: 16:19

Viteshot för Linköpings resursskolor

Skolinspektionen hotar Linköpings kommun med vite..

SvD - Igår: 16:19

Viteshot för Linköpings resursskolor

Skolinspektionen hotar Linköpings kommun med 700 000 kronor i vite. Anledningen är kommunens sex resursskolor för elever som behöver mycket stöd. Enligt Skolinspektionen har kommunen organiserat skolverksamheten på ett sätt som bryter mot skollagen..

Magazin24 - Igår: 20:33

Länsderby och tufft motstånd väntar IBK Köping

IBK Köpings herrar möter favoriterna till att vinna division 1, IBF Västerås i ett länsderby på fredagskvällen. Det har varit en tung period för IBK Köpings herrar men tränaren Martin Nilsson kan se att formkurvan stiger lite lätt uppåt. Men på fredagen väntar storsatsande IBF Västerås i ett länsderby på hemmaplan.

Nerikes Allehanda - 20 okt 14 kl. 09:00

19.00: Jönköpings Södra-Degerfors

Två formstarka lag möts på Stadsparksvallen under måndagskvällen. Följ superettan-matchen mellan Jönköpings Södra och Degerfors via na.se..

Kristianstadsbladet - Igår: 16:19

Viteshot för Linköpings resursskolor


Skolinspektionen hotar Linköpings kommun med 700 000 kronor i vite. Anledningen är kommunens sex resursskolor för elever som behöver mycket stöd. Enligt Skolinspektionen har kommunen organiserat skolverksamheten på ett sätt som bryter mot skollagen.

BT - Igår: 16:19

Viteshot för Linköpings resursskolor

Skolinspektionen hotar Linköpings kommun med 700 000 kronor i vite. Anledningen är kommunens sex resursskolor för elever som behöver mycket stöd. Enligt Skolinspektionen har kommunen organiserat skolverksamheten på ett sätt som bryter mot skollagen.

Helsingborgs Dagblad - Igår: 16:21

Viteshot för Linköpings resursskolor

Skolinspektionen hotar Linköpings kommun med 700 000 kronor i vite. Anledningen är kommunens sex resursskolor för elever som behöver mycket stöd. Enligt Skolinspektionen har kommunen organiserat skolverksamheten på ett sätt som bryter mot skollagen.

SN - 19 okt 14 kl. 16:59

Hen är Nyköpings bästa kulturdebattör

Skådespelerskan Vibeke Nielsen från Runtuna är Nyköpings vassaste kulturdebattör. Det står klart efter söndagens debattdueller i NK-villan där Vibeke i finalen slog ut musikern och blivande revypappan Lars Borg..

Magazin24 - Igår: 20:44

Försvarsspelet måste bli bättre hos IBK Köpings damer

Mål framåt gör IBK Köpings damer men de måste bli bättre i försvaret, enligt tränaren Harri Nevalainen. På söndag väntar Sala Silverstaden för IBK Köpings damer. Ett IBK Köping som spelade bättre i helgen men de måste fortfarande bli bättre i försvarsspelet.

Magazin24 - Igår: 10:28

Nyckeln till Köpings Baskets framgång = vältränade

I helgen väntar en tuff hemmamatch mot Tensta Basket för Köpings Basket. Köpings Basket har börjat säsongen bra och tränaren Åke Bärlin vet varför. – Vi har märkt att vi är bra tränade.

Magazin24 - 13 timmar sedan

Skitmål och fel marginaler

INNEBANDY – Vi hade inte marginalerna på vår sida, säger IBK Köpings tränare Martin Nilsson. Om första perioden tillhörde gästerna och tillika länsderbymotståndaren IBF Västerås, så tillhörde period två och tre hemmalaget IBK Köping. – Vi hade flera ”skitmål” emot oss, säger Martin Nilsson, IBK Köpings tränare.

Kristianstadsbladet - I förrgår: 06:05

Kultur på recept når fler

Karda ull, dreja, se på teater, dansa eller sjunga i kör kan vara ett sätt att ta sig ur en sjukskrivning.Kultur på recept sprider sig till allt fler ställen.
Målgruppen är långtidssjukskrivna, ofta med stressrelaterade problem, ångest och/eller depression och kanske långvarig smärta.

BT - I förrgår: 06:05

Kultur på recept når fler

Karda ull, dreja, se på teater, dansa eller sjunga i kör kan vara ett sätt att ta sig ur en sjukskrivning. Kultur på recept sprider sig till allt fler ställen.Målgruppen är långtidssjukskrivna, ofta med stressrelaterade problem, ångest och/eller depression och kanske långvarig smärta.

SN - Igår: 21:51

IFK värvar stor mittsexa

IFK Nyköpings handbollsherrar har gjort klart med ett nyförvärv..

Expressen - 20 okt 14 kl. 12:15

Fansens svar: Tycker att det är lite oproffsigt

IFK Norrköpings ordförande Peter Hunt gick till attack mot fansens bengalbränning i bortamatchen mot Gefle. Nu svarar Peking Fanz ordförande Johan Ydregård på kritiken. – Jag tycker att det är lite oproffsigt, säger Ydregård till Norrköpings Tidningar..

GöteborgsPosten - I förrgår: 14:37

Vasell: Domen var väntad

Jönköpings tingsrätt friar 24-åringen i målet om matchfixning. Det var väntat..

UNT - I förrgår: 14:16

Mutmisstänkt spelare frikänd

En 24-årig man, som åtalats för mutbrott, frias från anklagelserna av Jönköpings tingsrätt..

SN - 17 okt 14 kl. 08:00

Han blir Nyköpings borgmästare

NYKÖPING Miljöpartiets Jonas Hultberg, 29 år, blir ny ordförande i Nyköpings kommunfullmäktige på tisdag. I praktiken kommer han att fungera som borgmästare och ge mer makt åt de folkvalda..

SN - Igår: 19:55

Nyköpingstalang laddar för finalen

Rami Kaib, 18, fostrad i Nyköpings BIS som i morgon spelar U17-final med sitt Elfsborg mot Brommapojkarna på Borås Arena..

SN - 15 okt 14 kl. 17:50

Nyköpings BIS tar nästa steg i samhällsprojektet

Nyköpings BIS arbetar för fullt med sitt samhällsinriktade projekt "Nyköping För Alla". Responsen på de olika projekten som ryms där har hittills varit god – och klubben har mer på gång..

LV - Igår: 09:08

Skolinspektionen hotar kommunen

Skolinspektionen anser att Linköpings resursskolor bryter mot lagen. Om kommunen inte följer Skolinspektionens krav måste de betala vite på 700 000 kronor..

Dagen - I förrgår: 03:00

Nu kan flyktingbarnen flytta in på slottet

Nu är det klart att Nya slottet i Bjärka-Säby blir hem för ensamkommande flyktingbarn. Linköpings kommun har sagt ja till att hyra lokalerna, som ägs av pingstkyrkan..

DN - 4 timmar sedan

Linköping jobbar för lön till damerna

Linköping. Bäst i Sverige men inte nöjda för det. Nu tar Linköpings HC nästa steg i sin damsatsning.

Resume - I förrgår: 07:00

Lika som bär – men skrattet fastnade i halsen för kopian

Linköpings ”Gröna påsen” har plankats av Kalmar.Efter hot om stämning plockas nu kopian bort..

SR - Igår: 18:15

Bandyenkät: ”Den bästa elitserien på 10, 15 år”

Inför fredagens elitseriepremiär i bandy har Radiosporten frågat ut några av profilerna inför säsongsstarten. Villa/Lidköpings tränare ser årets serie som den bästa på över ett decenium. – Det är nog den bästa på 10, 15 år skulle jag vilja säga, säger Johan Sixtensson till Radiosporten..

SN - 14 timmar sedan

Ny revisorsroll för Wigertz

Moderata oppositionsrådet Anne-Marie Wigertz lämnar Nyköpings kommunfullmäktige och blir ny ordförande i revisionen. Och Folkpartiets gruppledare Göran Silfverling tar plats i fullmäktiges presidium, tills vidare..

Magazin24 - I förrgår: 18:47

Liverapportering från Köping HC-Hedemora

Magazin24.se är på plats i Köpings Ishall för att liverapportera från division 2-matchen mellan Köping HC och Hedemora. Nedsläpp klockan 19.

SmålandsPosten - I förrgår: 14:16

Mutbrottsmisstänkt fotbollsspelare frias

En 24-årig fotbollsspelare, som tidigare representerat en klubb i länet, frias från misstanken om grovt givande av muta. Förra veckan hölls en historisk rättegång i Jönköping. En 24-årig fotbollsspelare stod inför rätta misstänkt för grovt givande av muta.

SN - 21 okt 14 kl. 20:42

Alan: "Ett intressant projekt"

Intresset för en förlängning har varit ömsesidigt ett bra tag. Det står nu klart att Melke Alan tränar Nyköpings BIS de två kommande säsongerna. Kontraktet signerades under tisdagen..

Sydsvenskan - Igår: 22:04

Tuggummi avslöjar farlig strålning

Tuggummi kan lösa problem vid strålningsolyckor, enligt en studie vid Linköpings universitet.
.

Dagen - I förrgår: 03:00

Kommun-ja till hem för flyktingbarn på Bjärka-Säby

Nu är det klart att nya slottet i Bjärka-Säby blir hem för ensamkommande flyktingbarn. Linköpings kommun har sagt ja till att hyra lokalerna, som ägs av pingstkyrkan..

Nyteknik - Igår: 13:06

Xylitol i tuggummi avslöjar radioaktiv strålning

Ett vanligt tuggummi kan avslöja ståldosen i kroppen hos personer som varit med om en olycka eller terrordåd, visar forskning från Linköpings universitet..

SN - I förrgår: 19:35

Omläxa för krav på skolkostym

Det får inte kosta skjortan att gå i skolan. Nu får Nyköpings Strand Utbildningscentrum bakläxa för att de vill att gymnasisterna ska köpa kostymer..

SN - 22 okt 14 kl. 06:23

Sprängningar drar ut på tiden

Sprängningsarbetet vid Nyköpings lasarett stoppades i slutet av förra veckan efter det att detonationer spräckt sjukhusets vattenledning och skakat ambulansstationen kraftigt..

Dalarnas tidningar - I förrgår: 14:16

Mutmisstänkt spelare frikänd

En 24-årig man, som åtalats för mutbrott, frias från anklagelserna av Jönköpings tingsrätt. Mannen, själv fotbollsspelare, åtalades för att ha försökt muta tre spelare i IFK Värnamo inför en match mot Gais i superettan förra hösten. Han har hela tiden nekat till brott..

SvD - I förrgår: 14:16

Mutmisstänkt spelare frikänd

En 24-årig man, som åtalats för mutbrott, frias från anklagelserna av Jönköpings tingsrätt. Mannen, själv fotbollsspelare, åtalades för att ha försökt muta tre spelare i IFK Värnamo inför en match mot Gais i superettan förra hösten. Han har hela tiden nekat till brott..

SN - I förrgår: 12:14

Målvaktskris i IFK

Emil och Emil går båda skadade. IFK Nyköpings handbollsherrar har på kort tid hamnat i ett prekärt läge på målvaktssidan..

SVT - Igår: 21:54

Tuggummi avslöjar farlig strålning

Vid olyckor där människor utsatts för radioaktiv strålning kan det vara svårt att veta vilka som har utsatts för farliga stråldoser. Men ett tuggummi kan lösa problemet, enligt en studie vid Linköpings universitet..

SVT - 21 okt 14 kl. 03:19

Psalmsångardom överklagas

Den uppmärksammade domen mot de så kallade "psalmsångarna" i Jönköping har överklagats av åklagaren, uppger Jönköpings-Posten..

SvD - Igår: 21:40

Tuggummi avslöjar farlig strålning

Vid olyckor där människor utsatts för radioaktiv strålning kan det vara svårt att veta vilka som har utsatts för farliga stråldoser. Men ett tuggummi kan lösa problemet, enligt en studie vid Linköpings universitet..

Trelleborgs Allehanda - 20 okt 14 kl. 21:32

Gif Sundsvall mot allsvenskan

Gif Sundsvall tog ett steg mot allsvenskan och Jönköpings Södra är kvar i kampen om en allsvensk plats.Det efter att båda superettanlagen vann på måndagen.
Gif Sundsvall hamnade i underläge i början av andra halvlek hemma mot Varberg sedan Robin Tranberg gjort mål.

Kristianstadsbladet - 20 okt 14 kl. 21:32

Gif Sundsvall mot allsvenskan

Gif Sundsvall tog ett steg mot allsvenskan och Jönköpings Södra är kvar i kampen om en allsvensk plats.Det efter att båda superettanlagen vann på måndagen.
Gif Sundsvall hamnade i underläge i början av andra halvlek hemma mot Varberg sedan Robin Tranberg gjort mål.

SvD - 22 okt 14 kl. 01:30

Luftavfuktare återkallas efter brand

Luftavfuktare har under de senaste dagarna orsakat två bränder i Skaraborg och en i Stockholm. Nu återkallas 7 500 avfuktare i Sverige, skriver Nya Lidköpings-Tidningen..

Nya Wermlands Tidningen - 21 okt 14 kl. 06:00

Nu står det Folkskola på väggen

En septemberdag 1899 invigdes Säffle köpings nya skolhus. Vad det var för byggnad behövde ingen fundera över. Ordet Folkskola kunde läsas på byggnadens framsida..

DN - I förrgår: 14:07

Spelare frias för matchfixning

Den fotbollsspelare som stått åtalad för matchfixning frias av Jönköpings tingsrätt. Domstolen anser det inte bevisat att 24-åringen försökt muta tre spelare i IFK Värnamo..Om oss

Nyhetspressen är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Nyhetspressen.se besöks mer än 100000 gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.