Kristianstads+Boxningsklubb

Sunday, 31 August, 12:14

Nyheter om Kristianstads+Boxningsklubb

Sortering: Relevans | Senaste
Kristianstadsbladet - Igår: 19:31

Krisen är över i KDFF

Den ekonomiska Krisen är över i Kristianstads DFF. För några timmar sedan gjorde Kristianstads kommun tummen upp och den pusselbiten blev avgörande. "Kommunen kommer att skriva av en skuld på 181 000 kronor gällande plan- och lokalhyror, och det gjorde att vi hamnade på rätt sida i ekonomin", säger KDFF:s sportchef Henrik Nygren.

Expressen - 23 timmar sedan

Kristianstad räddar sin licens – har betalat

Elitlicensen ser ut att vara räddad. Kristianstads DFF har betalt av alla sina skulder och den ekonomiska krisen är över - bland annat efter hjälp av kommunen. - Vi var väldigt oroliga för ett tag sedan så det känns väldigt bra nu, säger sportchefen Henrik Nygren..

SVT - Igår: 20:34

Ekonomiska krisen över för Kristianstad

Den ekonomiska krisen är tillfälligt över för damallsvenska Kristianstad. Under fredagen gav Kristianstads kommun klartecken för att skriva av en skuld på 181 000 kronor. – Det känns fantastiskt skönt, säger KDFF:s sportchef Henrik Nygren till Kristianstadsbladet..

Kristianstadsbladet - 19 timmar sedan

De körde för livet

Foto: Karolina Alfredsson

Runt 190 mc-tjejer från Skåne och Blekingen samlades vid Tydingesjön i lördags och körde i kortege mot Kristianstads centrum. För dagen klädda i rosa slog de ett slag för livet och samlade in pengar till Lydiagården och Bröstcancerföreningen i östra Skåne..

Kristianstadsbladet - Igår: 10:31

Ekon ska fylla kunskapsluckorna om Hanöbukten

Foto: Lasse Ottosson
Kunskapen om vad som döljer sig under Hanöbuktens yta är skral. Därför har havsbotten i veckan skannats av med ekolod för att kartlägga naturvärdena som gömmer sig där.
Projektet, som genomförs av Bromölla, Kristianstads och Simrishamns kommuner samt Havs- och vattenmyndigheten, ska ge en bokstavlig bild av hur det ser ut.

Kristianstadsbladet - I förrgår: 21:13

Hållbar utfrågning

Foto: Tom Wall
Kristianstad är bra, men kan bli ännu bättre. Det blev slutsatsen av utfrågningen om hållbarhet som Framtidsveckan arrangerade på torsdagen.
Grundfrågan var hur Kristianstads kommun kan bli hållbar i alla avseenden, det vill säga ekonomiskt, socialt och demokratiskt .

Kristianstadsbladet - 21 aug 14 kl. 11:45

Peter Pan på teatern

Arkivfoto: Tommy Svensson
Jesus, Dracula och nu: Peter Pan. Emil Sigfridsson senaste musikal på Kristianstads teater kommer att handla om den grönklädde priatbekämparen som vägrar att bli vuxen.
I februari blir det sverigepremiär för musikalen om Peter Pan på Kristianstads teater.

Kristianstadsbladet - 20 aug 14 kl. 20:13

KFF skrällde i cupen

Foto: Annica Jönsson
Kristianstads FF stod för en riktig skräll i Svenska Cupen när man besegrade allsvenska Kalmar FF med 2–1.
648 personer hade tagit sig till Kristianstads IP och man fick se ett piggt KFF. Redan i den tredje minuten tog man också ledningen genom Joel Nilsson som blev snyggt framspelad av Richard Sandström.

Kristianstadsbladet - 17 timmar sedan

KFF stal en poäng av Örgryte IS

Foto: Bosse Nilsson
Kristianstads FF stal en poäng av topplaget Örgryte IS genom att spela 00 hemma på Idrottsplatsen. "Jag är nöjd med poängen och vår andra halvlek", säger tränaren Christian Carlsson.
Bromöllasonen, och Örgrytetränaren, Marcus Lantz var inte lika nöjd.

SR - 20 aug 14 kl. 20:39

Kalmar FF ute ur cupen

Den andra omgången av svenska cupen bjöd på en del skrällar. Allsvenska Kalmar FF åkte ut mot Kristianstads FF..

SVT - 20 aug 14 kl. 14:03

18.00: Kristiandstad-Kalmar FF

Direktsändning från den andra omgången av Svenska Cupen och matchen mellan Kristianstads FF - Kalmar FF. I studion: David Fjäll, Daniel Nannskog och Elena Lövholm. Kommentator: Pelle Bäckman..

Kristianstadsbladet - 26 aug 14 kl. 09:49

Brittisk arenapop med Måns i Kulturkvarteret

Måns Zelmerlöw har något ihop med Kristianstad. Ungdomskärleken förde honom hit och vänskapen med staden har bestått. För fyra år sedan invigde han arenan.

Kristianstadsbladet - 28 aug 14 kl. 06:30

Straffavgift för tillbyggnad

Ägaren till Gamla Revhakeboden får betala 22 200 kronor i straffavgift för en tillbyggnad på boden, där bygglov beviljas i efterhand. Däremot beviljas inte bygglov för två fönster på den nordöstra gaveln.
Det var i början av juni förra året som grannar till ålaboden anmälde misstänkt otillåtna åtgärder till stadsbyggnadskontoret på Kristianstads kommun.

Kristianstadsbladet - 24 aug 14 kl. 20:04

Bara oavgjort för KFF

Efter två tunga segrar mot Oddevold och främst Kalmar FF så kom Kristianstads FF ner på jorden igen efter 1–1 borta mot söderettans jumbo Skövde.
Skövde tog ledningen i den 19:e minuten då Sargon Abraham hittade rätt bakom Mirza Selimovic, som var tillbaka i KFF-målet.Efter dryga halvtimmen spelad tvingades KFF-kaptenen Henrik Fribrock att utgå på grund av skada och Linus Johansson fick ta hans högerbacksplats.

Kristianstadsbladet - Igår: 07:00

Krönika: Inställt deltagande också ett deltagande

Inför valet 2010 tog Kristianstadsbladet gruppledarna för fullmäktigepartierna i Kristianstads kommun på en tripp till ön Tjärö i Blekinge. Medvetet utanför spridningsområdet, men i dess närhet för att det skulle vara möjligt för alla att delta.
Det blev en bra runda den gången.

Kristianstadsbladet - 22 aug 14 kl. 08:19

Förlust för KHK efter seg start

Kristianstad HK var inte med när elitserielaget Skövde la i högsta växeln ifrån start och drog ifrån direkt. Men KHK visade att de finns kvalitéer när de spelade lika under andra halvlek. Skövde HF 30 (17)Kristianstads HK 21 (8)
Kristianstads HK spelade träningsmatch mot löpstarka Skövde.

Kristianstadsbladet - Igår: 21:07

Kulturen växer ihop

Foto: Bosse Nilsson
Under hela veckan firas invigningen av Kristianstads nya Kulturkvarter. På fredagskvällen klipptes bandet under pompa och ståt.
Kristianstad Stadsmusikkår spelar Always look on the bright side of life medan stadens dignitärer glider upp för röda mattan.

Kristianstadsbladet - 28 aug 14 kl. 07:00

Julgalan utökas efter stort biljettryck

Foto: Bosse Nilsson
Förra året besökte strax över 6 000 människor någon av julgalans två dagar på arenan. Det motsvarar ungefär var sjätte person i tätorten. Nu vill julgalan i Kristianstad utöka med ytterligare en dag.

Kristianstadsbladet - 11 aug 14 kl. 21:20

KFF föll mot tabelltvåan

Kristianstads FF föll på värsta tänkbara sätt i division I-omstarten. 0–2 (0–0) hemma mot tabelltvåan Lund efter rafflande slutminuter.
Matchen på Kristianstads IP lockade rekordpubliken 809 personer och bjöd på en minst sagt händelserik tillställning.

Kristianstadsbladet - 20 aug 14 kl. 07:30

Richard: Ska bli kul att slå honom

Foto: Bosse Nilsson
De är fostrade i samma klubb – och spelade med varandra i Nybro för tolv år sedan. I kväll gör David Elm och Richard Sandström upp när Kalmar FF gästar Kristianstads FF i Svenska Cupen. ”Det ska bli extra kul att slå honom”, skrattar Sandström.

Expressen - 17 aug 14 kl. 13:11

Kristianstads tuffa schema i Portugal

Fem matcher på sex dagar. Det är ett tufft schema för IFK Kristianstad under Portugalturnén - allt för att laget ska vara så bra förberett som möjligt när elitserien drar i gång. - Vi tränar hårdare här än vad jag gjorde Rimbo, men det visste jag om, säger nyförvärvet Jerry Tollbring..

Kristianstadsbladet - 22 timmar sedan

Lokal tronkamp på Trolleholms slott

Foto: Tom Wall
Två veckor återstår till valet. Inför slutspurten "kidnappade" Kristianstadsbladet de politiska gruppledarna i Kristianstad för att under ett dygn, på hemlig ort, diskutera kommunens framtid.
Det är en förväntansfull men även smått nervös skara som har samlats utanför Kristianstadsbladets redaktion.

Kristianstadsbladet - 17 aug 14 kl. 19:38

KFF besegrade Oddevold


Kristianstads FF repade sig snabbt efter den tunga förlusten mot Lunds BK och besegrade topplaget IK Oddevold med 1–0 på bortaplan. Egzon Sekiraca blev matchvinnare när han gjorde 1–0 på hörna i den 67:e minuten.
Texten uppdateras..

Kristianstadsbladet - 24 aug 14 kl. 19:31

KDFF bröt trenden

Kristianstads DFF vann borta mot Piteå med 3-2. KDFF bröt treden och var effektiva i boxen och visade beslutsamhet i det offensiva spelet.
Kristianstad hade det svårt i första halvlek.

Kristianstadsbladet - 25 aug 14 kl. 10:05

Rosengren: Vi ser det lilla i det stora

Foto: Tommy Svensson
När Peter Rosengren engagerade sig politiskt var Centerpartiet det självklara valet.
– Jag hade länge tänkt engagera mig innan jag slutligen gick med i partiet, säger han. Med en så stor kommun och så många tätorter så måste hela Kristianstad leva.

Kristianstadsbladet - 27 aug 14 kl. 08:00

Lagom kul och lagom hemskt

Foto: Tommy Svensson
Underhållningspatrullens stora höstuppsättning blir en skräckkomedi med en delikat balans mellan skoj och skrik. Kristianstadsbladet träffade den centrala blomman.
Två förälskade unga människor, en elak tandläkare, en opportunistisk ägare till en blomsteraffär och en köttätande växt från yttre rymden.

Kristianstadsbladet - Igår: 10:30

Slutade - men syskonen fick Maria till Kristianstad

Foto: Tom Wall
Hon var EM-målvakt 2012, men i vintras bestämde Maria Olsson sig för att sluta med handbollen och satsa på annat i livet. Men tomheten och ett träningspass i Kristianstad ändrade allt. ”Ska jag sitta och titta på när Anna och Markus spelar?

Kristianstadsbladet - 22 aug 14 kl. 08:59

Vinnaren är inte det viktiga

Foto: Bosse Nilsson
Vem som vinner är inte Andreas Lundströms fokus. Hans jobb är att se till att valet kan genomföras. Att det finns lokaler att rösta i, valsedlar på plats och folk som räknar resultatet.

Kristianstadsbladet - 18 aug 14 kl. 13:55

KDFF försvarar lånet: Kostar inget extra

Kristianstads DFF tigger pengar till miljonskulden – samtidigt lånar man in Becky Edwards. Ett beslut som väcker stora känslor runt den allsvenska krisklubben. ”Det sänder konstiga signaler”, säger en tidigareKDFF-profil.

Kristianstadsbladet - I förrgår: 13:26

Ny miljonvinst för IFK

Sportsligt sett blev det inget höjdarår för ett hårt satsande IFK Kristianstad. Men på den ekonomiska spelplanen hade man som väntat lekstuga med sina elitseriekonkurrenter. Gårdagens årsmöte visade att IFK gick med 1,5 miljoner i vinst under det gångna budgetåret.

Kristianstadsbladet - I förrgår: 13:26

Ny miljonvinst för IFK

Sportsligt sett blev det inget höjdarår för ett hårt satsande IFK Kristianstad. Men på den ekonomiska spelplanen hade man som väntat lekstuga med sina elitseriekonkurrenter. Gårdagens årsmöte visade att IFK gick med 1,5 miljoner i vinst under det gångna budgetåret.

Barometern - 20 aug 14 kl. 21:13

Nytt fiasko i Svenska cupen

The same procedure as last year? The same procedure as every year. Kalmar FF är utslaget ur cupen.

Barometern - 20 aug 14 kl. 21:13

Nytt fiasko i Svenska cupen

The same procedure as last year? The same procedure as every year. Kalmar FF är utslaget ur cupen.

Kristianstadsbladet - 21 aug 14 kl. 06:30

Kaninpesten härjar i Skåne

Foto: SVA
Många ringer kommunen om att de funnit döda och döende kaniner. Statens veterinärmedicinska anstalt befarar att ett stort utbrott av kaninpest pågår i landskapet.
– Det har vi haft många samtal om, säger Lina Mohlin, teknikcenter Kristianstads kommun.

Kristianstadsbladet - 26 aug 14 kl. 10:35

Ohlsson har lämnat Tollarp

Åhusbon Håkan Ohlsson, 48, är historia i division III-laget Tollarps IF. I stället har Joakim Svensson tagit över tränarrollen, med hjälp av fyra extra ögon. Samtidigt jobbar styrelsen på för en långsiktig lösning.

Kristianstadsbladet - 15 aug 14 kl. 09:00

KFF lyfter upp U19-talanger

Kristianstads FF förstärker truppen inför hösten. Division I-laget lyfter upp 17-årige Christoffer Ekström och Masud Faiz, 18, från egna ledet.
Ekström är en lovande vänsterback och alltså en av spelarna som ansluter till KFF:s A-trupp.

SR - 15 aug 14 kl. 12:58

Allsvenska klubben måste få in en miljon kronor - på två veckor

Kristianstads DFF har två veckor på sig att få in en miljon kronor. Om de inte lyckas får de inte spela i damallsvenskan nästa säsong. – Men det ser bra ut, säger Kristiansstads tränare Elisabet Gunnarsdottir..

Kristianstadsbladet - 25 aug 14 kl. 06:52

(M)indre klasser och mer kunskap

Nya Moderaterna och Alliansen har stärkt svensk skola och nu tar vi nästa steg för att fortsätta återupprätta kunskapsskolan.
Redan nästa år vill vi investera mellan 20 och 25 miljoner kronor mer i skolan i Kristianstads kommun, och under nästa mandatperiod byggs satsningen ut till totalt 35-40 miljoner kronor mer per år. Satsningen består av flera delar och har som mål att höja resultaten och kunskapsnivån.

Kristianstadsbladet - 20 aug 14 kl. 06:30

Tre parter kan komma ta över drift av arenan

Till helgen kan det vara klart med nya ägare till driften av Kristianstad Arena. Intressenterna är IFK Kristianstad, Ica Maxis vd Fredrik Rosengren och Bånkens krögare, som även vill ta över verksamheten på Yllan.
– Vi går för att hitta den här lösningen, säger IFK:s klubbchef Nikolas Larsson.

Kristianstadsbladet - 21 aug 14 kl. 08:30

Ständig beredskap på skyfall

Foto: Peter Åklundh
Frågan om häftiga skyfall är högaktuell i Kristianstads kommun, inte minst genom Kristianstads utsatta låga läge. Ett extremt regn kan förvandla den invallade staden till en stor bassäng – planer finns på att skapa olika magasin dit vattnet kan ledas vid en översvämning.
De senaste två dygnen har en klass 3-varning utfärdats för låglandet vid Suseån kring Halmstad.

Kristianstadsbladet - 22 aug 14 kl. 08:37

Sigfridsson sätter upp "Peter Pan"

Foto: Tommy Svensson
Återigen har Kristianstads musikalmogul rott hem en Sverigepremiär. Den 21 februari 2015 flyger pojken som vägrar bli stor in i Kristianstads teater.
Emil Sigfridsson var skeptisk från början när högra handen och regissören David Rix envisades med att tjata om sin favorithistoria – J.

Kristianstadsbladet - 19 aug 14 kl. 19:44

KD vill minska barngrupperna

Foto: Annica Jönsson
Minskade barngrupper i förskolan och inom fritidsverksamheten. Det presenterade barn- och äldreminister Maria Larsson (KD) när hon besökte Kristianstad och Lill-Antons förskola.
Totalt föreslår Kristdemokraterna att 1,4 miljarder ska avsättas för att minska barngruppernas storlek inom förskolan.

Kristianstadsbladet - 26 aug 14 kl. 06:30

Många kör för fort vid skolor

Foto: Annica Jönsson
Hela 45 procent av bilisterna håller inte hastigheten utanför Kristianstads skolor. Det visar en undersökning från Motormännen. Allra fortast går det på Snapphanevägen.

Kristianstadsbladet - 20 aug 14 kl. 07:00

"Det är bästa nivån på tio år"

Foto: TT
Niondeklassarnas meritvärde ökar i Kristianstad, fler uppnår målen och fler blir behöriga till gymnasiet. Samtidigt sjunker antalet högskolebehöriga gymnasieelever.
Det genomsnittliga meritvärdet i årskurs nio har ökat bland Kristianstads elever.

Kristianstadsbladet - 22 aug 14 kl. 06:30

Borgarna kan få styra fyra år till

Om det vore val i dag så skulle en ny Femklöver, inklusive Kristdemokraterna, få egen majoritet i Kristianstads kommunfullmäktige. Men det finns osäkerheter som kan förändra läget.
Ipsos augustimätning av Kristianstadsbornas partisympatier är egentligen ingen munter läsning för de borgerliga partier som styrt Kristianstad tillsammans med Åhuspartiet och Miljöpartiet under mandatperioden.Om oss

Nyhetspressen är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Nyhetspressen.se besöks mer än 100000 gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.