Kristianstads+Boxningsklubb

Wednesday, 30 July, 11:02

Nyheter om Kristianstads+Boxningsklubb

Sortering: Relevans | Senaste
DalaDemokraten - Igår: 07:18

Sänkta straff för assistansfusk

Hovrätten i Malmö mildrar straffen för en 39-årig man i Kristianstad och hans fru som i Kristianstads tingsrätt dömdes till vardera tre och ett halvt års fängelse för grovt bidragsbrott..

ÖstersundsPosten - Igår: 07:18

Sänkta straff för assistansfusk

Hovrätten i Malmö mildrar straffen för en 39-årig man i Kristianstad och hans fru som i Kristianstads tingsrätt dömdes till vardera tre och ett halvt års fängelse för grovt bidragsbrott..

SvD - Igår: 07:18

Sänkta straff för assistansfusk

Hovrätten i Malmö mildrar straffen för en 39-årig man i Kristianstad och hans fru som i Kristianstads tingsrätt dömdes till vardera tre och ett halvt års fängelse för grovt bidragsbrott..

Expressen - Igår: 07:27

Sänkta straff för par som assistentfuskade

MALMÖ. Hovrätten i Malmö mildrar straffen för en 39-årig man i Kristianstad och hans fru som i Kristianstads tingsrätt dömdes till vardera tre och ett halvt års fängelse för grovt bidragsbrott..

Helsingborgs Dagblad - Igår: 07:20

Sänkta straff för assistansfusk

Hovrätten i Malmö mildrar straffen för en 39-årig man i Kristianstad och hans fru som i Kristianstads tingsrätt dömdes till vardera tre och ett halvt års fängelse för grovt bidragsbrott. Mannen har enligt domen spelat rörelsehindrad och oförmögen att kommunicera med andra. På så sätt ska paret ha lurat till sig över fyra miljoner kronor i assistansersättning..

Helsingborgs Dagblad - 22 timmar sedan

Våldsman fick kraftigt sänkt straff

Hovrätten anser det inte bevisat att 24-åringen verkligen gjorde sig skyldig till våldtäkt. Därmed kortas det tidigare utdömda fängelsestraffet ned från sex till ett år för misshandel, ofredande och olaga hot. Enligt Kristianstads tingsrätt skulle mannen, hemmahörande i Östra Göinge, minst två gånger ha våldtagit en kvinna han i fjol höstas inledde ett förhållande med..

Kristianstadsbladet - I förrgår: 06:37

Handlare undrar: vart är pengarna?

Foto: Tommy Svensson
O-ringens ledning tror att tävlingen kan vara värd 150 miljoner i turistpengar. Kristianstads handlare undrar vart de pengarna i så fall har hamnat.
Enligt en utredning som O-ringens ledning har beställt tjänade förra årets värdkommun boden 85 miljoner kronor i turistpengar på orienteringstävlingen.

Kristianstadsbladet - Igår: 08:00

Badande kan åter bli varnade med röd flagg

Både Kristianstads kommun och räddningstjänsten är positiva till att återuppta flaggningen med röd flagg på badstränderna och ålfiskare är redo att hissa varningen åt de badande om starka undervattenströmmar.
– Det är ett bra initiativ. Jag vet inte hur det gick till förr när man hissade flaggorna men det vore bra att återuppta det.

Kristianstadsbladet - 2 timmar sedan

Österäng och stadsbuss 2

Foto: Peter Åklundh
Reaktion mot den planerade nedläggningen av slingan av stadsbusslinje 2 som går runt Österängområdet.
Boende på Österäng åker dagligen med Skånetrafikens linje 2 till och från skolan, jobbet eller till buss- och tågstationen för pendling till jobb inom Kristianstads kommun eller till andra kommuner. Alla är beroende av att transporten fungerar och att bussen kommer i tid!

Kristianstadsbladet - Igår: 07:18

Sänkta straff för assistansfusk


Hovrätten i Malmö mildrar straffen för en 39-årig man i Kristianstad och hans fru som i Kristianstads tingsrätt dömdes till vardera tre och ett halvt års fängelse för grovt bidragsbrott.Mannen har enligt domen spelat rörelsehindrad och oförmögen att kommunicera med andra. På så sätt ska paret ha lurat till sig över fyra miljoner kronor i assistansersättning.

BT - Igår: 07:18

Sänkta straff för assistansfusk

Hovrätten i Malmö mildrar straffen för en 39-årig man i Kristianstad och hans fru som i Kristianstads tingsrätt dömdes till vardera tre och ett halvt års fängelse för grovt bidragsbrott. Mannen har enligt domen spelat rörelsehindrad och oförmögen att kommunicera med andra. På så sätt ska paret ha lurat till sig över fyra miljoner kronor i assistansersättning.

Kristianstadsbladet - 25 jul 14 kl. 11:48

Allögårdens kök stängt tillsvidare


Efter onsdagsnattens brand på Allögården håller boendets restaurang stängt. Även mötesplatsen är stängd under helgen, men beräknas kunna öppna igen på måndag. Allögården är en av Kristianstads två centrala mötesplatser som stadens äldre kan komma till för att umgås och delta i aktiviteter.

Kristianstadsbladet - 22 timmar sedan

Våldsman fick kraftigt sänkt straff


Hovrätten anser det inte bevisat att 24-åringen verkligen gjorde sig skyldig till våldtäkt. Därmed kortas det tidigare utdömda fängelsestraffet ned från sex till ett år för misshandel, ofredande och olaga hot.Enligt Kristianstads tingsrätt skulle mannen, hemmahörande i Östra Göinge, minst två gånger ha våldtagit en kvinna han i fjol höstas inledde ett förhållande med.

BT - 22 timmar sedan

Våldsman fick kraftigt sänkt straff

Hovrätten anser det inte bevisat att 24-åringen verkligen gjorde sig skyldig till våldtäkt. Därmed kortas det tidigare utdömda fängelsestraffet ned från sex till ett år för misshandel, ofredande och olaga hot. Enligt Kristianstads tingsrätt skulle mannen, hemmahörande i Östra Göinge, minst två gånger ha våldtagit en kvinna han i fjol höstas inledde ett förhållande med.

Expressen - 22 jul 14 kl. 08:48

Nyförvärvet laddade upp inför U20-EM

En seger mot Lugi och en förlust mot Flensburg. Det blev en bra uppladdning inför U20-EM för IFK Kristianstads nyförvärv Jerry Tollbring. – Nu känns det som att jag är i matchform, säger Jerry Tollbring..

Expressen - 22 jul 14 kl. 14:28

IFK Kristianstad mot greker och slovener

IFK Kristianstads Europaäventyr går via Grekland och Slovenien i höst. En okej lottning resemässigt menar Ola Lindgren, som inte vet mycket om det grekiska motståndet än. – Det låter överkomligt, men det vet vi inte innan vi har samlat information om dem, säger Lindgren..

Kristianstadsbladet - 25 jul 14 kl. 07:00

Levande musik och färgfyllt skapande


Kristianstads 400-årsjubileum fortsätter med ett celebert besök från Krakow när the Royal Krakow Academic Orchestra, en polsk stråkorkester där flera av medlemmarna kommer ur den legendariska violinisten Nigel Kennedys Orchestra of Life, spelar i Nosaby kyrka den 9 augusti. Orkestern som enbart är bestående av solister kommer att ackompanjeras av de två internationellt verksamma svenska musikerna Magnus Nilsson på fagott och Peter Wilgotsson på saxofon.Den polska cellisten Jan Kalinowski medverkar som solist.

Kristianstadsbladet - 25 jul 14 kl. 17:06

Räddningstjänsten avråder från eldning


Det råder inte eldningsförbud men räddningstjänsten manar till försiktighet om man ska grilla och avråder från att elda i skog och mark. "Ett formellt eldningsförbud kan komma att utfärdas om värmen fortsätter", skriver Kristianstads kommun på sin hemsida. – Grilla gärna men se till att ha en grill som är över marken och släck kolen ordentligt, tänk på att kolen kan fortsätta glöda i flera dagar, säger Anders Pålsson, Brandingenjör på Räddningstjänsten nordost.

Kristianstadsbladet - 11 timmar sedan

KFF vidare från första omgången i cupen

Kristianstads FF är vidare i svenska cupen efter en betryggande vinst mot division II-laget Asarum. ”Större delen av matchen dominerar vi”, säger KFF:s tränare Christian Carlsson.
Första matchen efter sommaruppehållet och Christian Carlsson fick det kvitto han ville ha på lagets form.

Kristianstadsbladet - 26 jul 14 kl. 09:12

"Nu måste vi ta hand om den här fabriken"

Foto: Peter Åklundh
En stärkt ställning för jobben och en fabrik som man tänker satsa på. De beskeden lämnade Hannu Kottonen, koncernchef för HK Scan, när han besökte anläggningen i Kristianstad.
Högste chefen för Kristianstads största privata arbetsgivare var i stan under O-Ringen.

Kristianstadsbladet - 23 jul 14 kl. 09:42

Nicklasson lyfter KFF?

Foto: Peter Åklundh
I går kom Mjällby AIF och Kristianstads FF överens – och senare på kvällen gjorde Daniel Nicklasson sitt första träningspass med KFF. – Det kändes riktigt bra, kul att träffa grabbarna, säger 33-åringen.
Efter nio raka säsonger i allsvenskan med Gais och Mjällby har Daniel Nicklasson haft ett tungt år i Maif efter sitt armbrott i slutet av förra säsongen.

Kristianstadsbladet - 2 timmar sedan

Rekordsiffror för Högskolan Kristianstad

Foto: Bosse Nilsson
Det är oerhört glädjande och positivt för Kristianstad och hela vår region att Högskolan har utvecklats så positivt. Högskolan kan spela stor roll för den regionala utvecklingen, skriver debattskribenten Anders Tell (S).
Rekordmånga söker nu till utbildningar vid Högskolan Kristianstad.

Kristianstadsbladet - 25 jul 14 kl. 07:01

Lounge Nights på Biljardkompaniet, vad är det?

Foto: Lasse Ottosson
Marco Thiele, som tillsammans med Malsor Sylejmani och David Andersson anordnar Lounge Nights på Biljardkompaniet.
–  Det är ett koncept som man ofta känner igen i storstäder. Vi kommer att ha en loungeaktig miljö på innegården på Biljardkompaniet för att få en skönare stämning.

Kristianstadsbladet - 3 timmar sedan

"Vi behöver bryta med gamla normer"

Foto: Annica Jönsson
Låga slutbetyg ska vändas till en skola i toppklass. Det är en överlevnadsfråga för både Kristianstad och regionen. Det anser Fredrik Axelsson (M), skolkommunalråd och vice ordförande i kommunstyrelsen.

Kristianstadsbladet - 19 jul 14 kl. 13:30

Ökade skulder hotar arenans servering

Foto: Peter Åklundh
Den ekonomiska situationen för Kristianstads Evenemangs AB ser allt mörkare ut. Företagets skatteskuld har mer än fördubblats och i augusti väntar beslut om de får behålla sitt serveringstillstånd.
Kristianstads Evenemangs AB, Keab, är huvudansvarig för evenemang, restauranger och kiosker i arenan samt driver mäss-, konferens och nöjesverksamhet på Yllan.

Kristianstadsbladet - 22 jul 14 kl. 10:17

Nicklasson till KFF

Foto: Lasse Ottosson
Kristianstads FF förstärker inför hösten och lånar Mjällby AIF:s mittfältare Daniel Nicklasson säsongen ut.
- Det ska bli riktigt skoj. Jag har fått alldeles för lite speltid den här säsongen och är grymt sugen på fotboll igen.

Kristianstadsbladet - 24 jul 14 kl. 11:03

Athena Farrokhzads sommarprat anmäls

Foto: Lars Pehrson / SvD / TT
Poeten Athena Farrokhzad medverkar vid Kristianstads Bokfestival i september. Under måndagen sommarpratade hon i P1 och det renderade ett antal i anmälningar.
"Rasism är när jag som fem år gammal kommer fram i glasskön under midsommarfirandet, och hör kvinnan som delar ut glassar till barnen i blomsterkransar, säga till sin kollega: Sådana är de, de äter all glass och så blir det inga kvar till de svenska barnen", sa Athena Farrokhzad när hon medverkade i Sveriges Radios "Sommar i P1".

Kristianstadsbladet - 22 jul 14 kl. 07:14

"Åhus behöver vårdas över hela byn"


Har en undran om vem som städar efter beachhandbollen?Varje år så är Lotsgatan full av skräp och ingen verkar bry sig. Och i år har beachhandbollen skyltat åt turisterna att ta vägen från Stubbagatan nya cykel/gångvägen ut till Lotsgatan.

Kristianstadsbladet - 23 jul 14 kl. 10:30

"Jag lärde mig tidigt att ta ansvar"

Foto: Tommy Svensson
Väljarna befinner sig just nu i ett politiskt vägskäl och det blir välfärdsfrågorna som avgör valutgången. Det är socialdemokraten och Kristianstads oppositionsråd Heléne Fritzon övertygad om.
I de stora kommunala investeringarna de senaste åren, exempelvis arenan och Rådhus Skåne, har Socialdemokraterna varit överens med den styrande femklövern.

Kristianstadsbladet - 21 jul 14 kl. 06:32

Nattliga brandlarm

Under loppet av sju minuter fick räddningstjänsten i Kristianstad ta emot två brandlarm under natten till måndagen.
Det första larmet kom klockan 0.52 och gällde en brand i en lägenhet på Kanalgatan i centrala Kristianstad.

Kristianstadsbladet - 14 jul 14 kl. 16:37

Studio Kb - 14 juli

Dagens gäster: Pierre Månsson (FP, Kristianstads kommun), Krister Asplund (Absolut), Mats G Jönsson (Åhus beachhandboll festival), Mattias Asper (Mjällby AIF). Man diskuterar Åhus utveckling och Mjällby AIF.
Your.

Kristianstadsbladet - 23 jul 14 kl. 11:54

Anne Lundberg skjutsar kändisar på väg

Resan är målet när Anne Lundberg bilar genom Sverige och plockar upp kändisar längs med vägen. Det blir 160 mil och 12 samtal om allt mellan himmel och jord - eller åtminstone mellan söder och norr.
Resan börjar i söder.

Trelleborgs Allehanda - 23 jul 14 kl. 11:54

Anne Lundberg skjutsar kändisar på väg

Resan är målet när Anne Lundberg bilar genom Sverige och plockar upp kändisar längs med vägen. Det blir 160 mil och 12 samtal om allt mellan himmel och jord - eller åtminstone mellan söder och norr.
Resan börjar i söder.

Kristianstadsbladet - 25 jul 14 kl. 07:00

Traktens dotter gör entré

Foto: Bosse Nilsson
Pernilla Andersson har sällat sig till visfestivalens spelschema. Firade låtskrivaren och sångerskan från Kristianstad är först ut på lördag i Åhus. Men innan dess dyker hon upp i SVT:s nya tv-program ”Anne på väg”.

YA - 25 jul 14 kl. 04:00

Mord och inga visor

Foto: HENRIK MONTGOMERY / TT
Athena Farrokhzad kritiserades för sitt Sommarprogram. Snart kommer hon till Skåne med sin odemokratiska syn.
”Jag hatar hela borgerligheten.

Trelleborgs Allehanda - 11 jul 14 kl. 09:25

"Laget har sett lite tröttkört ut"

Foto: Claes Nyberg
TA:s reporter Jonas Jakobsson bloggar om "nya" TFF inför helgens match mot Kristianstads FF.
.

Kristianstadsbladet - 23 jul 14 kl. 21:26

Diggiloo lockade tusentals till parken

Foto: Bosse Nilsson
Diggiloo var under onsdagskvällen på besök i Kristianstad i turnéns 13:e spelning för sommaren. Tivoliparken var inför fylld av förväntansfulla besökare som var sugna på underhållning. "Det är en folkfest", säger Ann Herdmo.

Kristianstadsbladet - 21 jul 14 kl. 06:07

"Vi har väl haft marginalerna med oss tidigare"

Foto: Peter Åklundh

Efter att ha vunnit elitklassen tre år i följd fick Flensburg-Handewitts dominans i sanden ett abrupt slut. Både första och andralaget fick tacka för sig redan efter kvartsfinalerna. En riktig skräll och en chock för arrangörerna.

Kristianstadsbladet - 24 jul 14 kl. 07:00

Många besökare i nordost

Foto: Tommy Svensson
Årets sommar har fört fler turister än vanligt till nordost med ont om boenden som följd. Vid sidan om sportevenemangen är det naturen som drar besökare hit.
Att det är betydligt mer turister än vanligt märks på turistbyrån i Kristianstad.

Kristianstadsbladet - 25 jul 14 kl. 08:38

Lillebror fyller 100 år

2014 fyller Kristianstad som bekant 400 år, men också Lillebror drygt tre mil västerut har ett jubileum. Hässleholm har varit stad i 100 år. Anders Bojs har läst två böcker om den jubilerande staden.

Kristianstadsbladet - 11 jul 14 kl. 09:40

Henrik Olsson från start i KFF-målet

I kväll avslutar Kristianstads FF vårsäsongen med bortamatch mot Trelleborgs FF. Då passar tränaren Christian Carlsson på att ge Henrik Olsson chansen mellan stolparna.
- Mirza (Selimovic) har problem med ljumskarna och samtidigt har "Henke" gjort det riktigt bra på träningarna den senaste tiden.

Kristianstadsbladet - 22 jul 14 kl. 07:16

Gueorgiou blev mästaren av Vånga

Foto: Tommy Svensson
”Här kommer han, etappvinnare och världens bästa orienterare genom tiderna”, hörde man från speakerbåset när Thierry Gueorgiou kom springandes på upploppet och gick i mål som vinnare till publikens jubel.
Etapp två blev även den en het historia. I strålande solsken skulle elitlöparna ta sig runt en bana på 15,5 kilometer i kuperad terräng och en höjdskillnad på som mest 620 meter över havet.

Kristianstadsbladet - 12 jul 14 kl. 10:52

Möller med i toppen

Svenska mästerskapen för damer har dragit igång på Araslövs golfklubb. Efter första rundan ligger Kristianstads Golfklubb största medaljhopp på en delad fjärdeplats, bara tre slag upp till ledande Viveca Hoff.
I strålande solsken inleddes Svenska mästerskapen för damer, klasserna, D35, D50, D60 och D70.

Kristianstadsbladet - 16 jul 14 kl. 22:08

Fyra tonåringar döms för grov stöld och häleri

I en dom i tingsrätten 10 juli straffas fyra ungdomar för inbrott, häleri, grov stöld och försök till grov stöld.
Ungdomarna, födda 1997 och 1998, gjorde 25–26 januari 2014 inbrott på Fjälkingevägen i Kristianstad i uppsåt att stjäla. Bytet var parfym, smycken, en klocka och 300 kronor i kontanter.

Kristianstadsbladet - 14 jul 14 kl. 08:22

Predators tog chansen

Foto: Tommy Svensson
Kristianstad Predators tog säsongens viktigaste tvåpoängare då man hemmabesegrade STU Northside Bulls från Stockholmsområdet på Kristianstads IP. Slutresultatet skrevs till klara 36–18.
Med två raka förluster i bagaget, mot två absoluta topplag, var det ett supertaggat Predators som äntrade Kristianstads IP klockan fyra på lördagseftermiddagen.Om oss

Nyhetspressen är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Nyhetspressen.se besöks mer än 100000 gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.