Länstidningen+Östersund

Thursday, 18 December, 11:34

Nyheter om Länstidningen+Östersund

Sortering: Relevans | Senaste
Västerbottens Folkblad - 01 dec 14 kl. 06:53

Beslutet påverkar hela landet

Postens beslut att upphöra med tidningsdistribution på helger påverkar hela Sverige. Inom koncernen Mittmedia försvinner helgtidningen för deras 19 lokaltidningar. - Det berör 4 500 av våra läsare, säger Viktoria Winberg, chefredaktör Länstidningen i Östersund.

ÖstersundsPosten - Igår: 22:47

Misstänkt rattfylla i Östersund

Vid 22-tiden på tisdagskvällen stoppade polisen en man i Östersund..

ÖstersundsPosten - 14 dec 14 kl. 22:25

Villainbrott i Östersund

Det har varit inbrott i en villa i bostadsområdet Karlslund i Östersund..

ÖstersundsPosten - 12 dec 14 kl. 12:11

Östersund får nobben

La Clusaz är utan snö. Det kan teoretiskt öppna för världscuptävlingar i Östersund..

ÖstersundsPosten - 23 timmar sedan

Doc Lounge startar i Östersund

Doc Lounge finns i hela Norden i bland annat Stockholm, Göteborg, Bergen och Odense och i februari är tanken att filmklubben ska öppna i Östersund..

Expressen - Igår: 17:06

Häst fastklämd vid krasch i Östersund

På fredagen åkte en hästtransport av vägen i utkanten av Östersund. Hästen klämdes i kraschen och efter många och långa försök var veterinär tvungen att avliva djuret. Transporten körde över ett elskåp i kraschen som gjorde att flera närliggande fastigheter blev strömlösa..

ÖstersundsPosten - Igår: 19:26

Framgångar för Östersund i kampsport

Deltagarna från Östersund Judo var ytterst effektiva vid helgens Sundsvallscupen 2. Tävlingen lockade 28 deltagare från 33 klubbar och Östersunds lilla trupp på sex deltagare lyckades vinna hela tio medaljer..

ÖstersundsPosten - 06 dec 14 kl. 20:11

Östersund föll i gruppfinalen

Östersund krossade Sundsvall med 93–54, men fick det mycket tuffare mot Södertälje. Laget var bra med i första perioden och ledde flera gånger, men sedan var det stopp..

SR - 07 dec 14 kl. 14:10

Personbästa av Brorsson i Östersund

Mona Brorsson blev 29:a i jaktstarten i Östersund. Hennes främsta världscupplacering hittills i karriären..

Eurosport - 11 dec 14 kl. 18:51

Världscuptävlingar inställda - Östersund står redo: "Vi har ju konstsnö"

Det är snöbrist och taskiga väderutsikter i franska La Clusaz. Därför ställs nästa veckas världscuptävlingar in. En ersättare ska utses och Östersund står beredda om frågan kommer.

ÖstersundsPosten - 11 dec 14 kl. 09:12

Schyffert och Lindström till Östersund

Vad kostar ett rikare liv? Den frågan ställer sig Henrik Schyffert och Fredrik Lindström i sin humorföreställning "Ägd" som nästa år gör sin andra Sverigeturné. I turnéplanen finns flera nya städer och 26 mars kommer de till Östersund..

Expressen - 05 dec 14 kl. 06:54

Elisabeth Högberg: 'Började grina i spåret'

STOCKHOLM/ÖSTERSUND. Elisabeth Högberg gjorde sin bästa individuella prestation någonsin i distansloppet i Östersund. Men så sent som i våras petades hon från landslagstruppen.

ÖstersundsPosten - 14 dec 14 kl. 17:44

ÖBS föll på individuella misstag

Östersund inledde matchen bra och skapade flera fina målchanser. Umeå tog ledningen på en straff och utökade ledningen före paus. Östersund gjorde en riktigt bra första halvlek, men släppte sedan in tre snabba mål på individuella misstag.

SVT - 20 nov 14 kl. 22:17

Hjärtopererad skickades hem och dog

En 16-årig flicka i Jämtland dog efter att ha genomgått en hjärtoperation och sedan skickats hem trots bröstsmärtor. Nu har föräldrarna anmält Skånes universitetssjukhus i Lund till Inspektionen för vård och omsorg, skriver Länstidningen i Östersund på nätet..

SvD - 20 nov 14 kl. 22:06

Hjärtopererad skickades hem och dog

En 16-årig flicka i Jämtland dog efter att ha genomgått en hjärtoperation och sedan skickats hem trots bröstsmärtor. Nu har föräldrarna anmält Skånes universitetssjukhus i Lund till Inspektionen för vård och omsorg, skriver Länstidningen i Östersund på nätet..

Expressen - 07 dec 14 kl. 06:41

Finska ilskan - efter loppet i Östersund

Finska Kaisa Mäkäräinen kom trea på skidskyttesprinten i Östersund på lördagen. Trots pallplatsen var hon irriterad på underlaget. – Det finns en väldigt stor risk att man kraschar, säger hon till fasterskier.

Västerbottens Folkblad - 14 dec 14 kl. 23:32

[PLUS] Tennissiffror när IFK vann igen

Målfest och glädje sammanfattar bandymatchen mellan IFK Umeå och Östersund..

ÖstersundsPosten - 30 nov 14 kl. 19:14

Efterlängtad seger för Östersund

Det blev några dramatiska minuter i sista perioden när Lidingö pressade på och ett tag bara var tre poäng ifrån Östersund. En dramatik som vi inte kunde förutspå i mittenskedet av matchen. Östersund hade ett tag 21 bollar upp på Lidingö..

ÖstersundsPosten - 5 minuter sedan

Vinnarduo i Östersund kan bada i miljoner

När Svenska Spels vinnarambassadör Pierre Jonsson ringde upp för att meddela vinsten blev överraskningen total..

ÖstersundsPosten - Igår: 18:51

Spelprogrammet klart för Allettan

Allettans program är nu officiellt och de åtta lagen kommer att spela en dubbelserie, med start redan i mellandagarna. Östersunds IK har lottats att börja med en bortamatch mot Piteå och sedan en hemmamatch mot Östersund, två dagar senare..

ÖstersundsPosten - 11 dec 14 kl. 10:51

Systraskap på Gamla Tingshuset

Allt började när Sabina Wärme, från Östersund, och Amanda Lindgren, från Umeå, träffades på folkhögskolan Birka. Tillsammans bildade de duon Systraskap. Det var för tre år sedan och sedan dess har de varit ständigt aktuella med spelningar, singelsläpp och politiska ställningstaganden.

Helsingborgs Dagblad - 20 nov 14 kl. 22:08

Hjärtopererad skickades hem och dog

En 16-årig flicka i Jämtland dog efter att ha genomgått en hjärtoperation och sedan skickats hem trots bröstsmärtor. Nu har föräldrarna anmält Skånes universitetssjukhus i Lund till Inspektionen för vård och omsorg, skriver Länstidningen i Östersund på nätet. Flickan hade ett hål mellan hjärtats förmak som behövde stängas..

ÖstersundsPosten - 14 dec 14 kl. 11:29

Bilbrand i centrala Östersund

Branden släcktes, som inte spridit sig till omkringliggande byggnader. Ägaren - en 27-årig man - kontaktades..

ÖstersundsPosten - 21 timmar sedan

Utse inte Tord Andnor

Vid årets sista fullmäktige 18 december i Östersund ska partierna nominera representanter i nämnder och styrelser för de kommande fyra åren..

DN - Igår: 12:07

De jobbar på i ullstrumporna

Nästan alla ”svenska” kläder tillverkas i dag utomlands. Men Woolpower både väver tyget och syr underställ och strumpor i Östersund.– Våra ägare vill behålla produktionen i Sverige trots att det ger lägre vinst.

ÖstersundsPosten - Igår: 09:48

Ska vi vänta sex timmar på bussen?

Vi som bor efter sträckan Järpen-Trångsviken har under måndag-fredag haft minst fyra möjligheter att ta bussen till Östersund under förmiddagen och lika många under eftermiddagen. De flesta turerna är nu indragna och det går två turer på morgonen och en på eftermiddagen..

ÖstersundsPosten - 30 minuter sedan

Nya OS-tankar ger Östersund en chans

En tidigare mossig och starkt konservativ internationell olympisk rörelse satte vid sin 127:e session i Monaco ner foten mot mer hållbara och miljömässiga spel. Det här skedde utifrån krav från bland annat Sverige. Mötet hölls så sent som i början av december..

ÖstersundsPosten - Igår: 10:00

Ensam julgran söker klappar

Clarion Hotel Grand i Östersund samlar in julklappar som de i år i samarbete med Svenska kyrkan delar ut till barn och ungdomar som annars inte skulle få någon klapp..

Expressen - 04 dec 14 kl. 19:14

Högbergs framgång - satte nytt personbästa

STOCKHOLM/ÖSTERSUND. I våras petades hon. Nu är hon tillbaka, bättre än någonsin.

ÖstersundsPosten - 14 timmar sedan

En hyllning till Sinatra

I början av oktober besökte Gunhild Carling Östersund och Gamla Teatern tillsammans med Carling Family. 18 december kommer hon tillbaks och då tar hon med sig Christer Sjögren, Andreas Weise och Sandviken Big Band..

ÖstersundsPosten - 02 dec 14 kl. 08:54

Katt klev på tåget – och åkte mot Östersund

Resenärerna på ett Botniatåg, som under måndagskvällen var på väg mot Östersund, fick en oväntad resupplevelse..

SmålandsPosten - 12 dec 14 kl. 12:48

Svenskorna frånåkta i Hochfilzen

Med varsin bom var Elisabeth Högberg och Mona Brorsson långt efter täten i fredagens sprinttävling över 7,5 kilometer i världscupen i skidskytte i Hochfilzen, Österrike. Högberg, nia på 15 kilometer i premiären i Östersund, var nu 37:a, 1.35 efter segrande finländskan Kaisa Mäkäräinen.

ÖstersundsPosten - 23 timmar sedan

Norskt fall kan påverka Östersund

Den här veckan har den norska kronan fallit i värde, som mest med 4 procent. Orsaken till det är bland annat fallande oljepriser. Det har lett till att den svenska kronan och den norska är nu rätt jämbördiga..

SvD - 14 nov 14 kl. 01:30

513 konstverk på vift i Jämtland

Landstinget i Jämtland har en omfattande konstsamling på 8 604 verk. Men av dessa är 513 rapporterade som saknade, skriver Länstidningen i Östersund..

DN - 30 nov 14 kl. 20:49

Snöbrist kan flytta tävling till Östersund

Östersund kan få ännu en världscuptävling i skidskytte i vinter. Om mindre än två veckor. Detta på grund av snöbristen i österrikiska Hochfilzen..

ÖstersundsPosten - I förrgår: 13:13

Döms till samhällstjänst för Guldfyndsrånet

Rätten finner det klarlagt att mannen är skyldig till rån mot Guldfynd i centrala Östersund..

BT - 12 dec 14 kl. 22:19

Vd använder SCA:s flyg vid jaktresor

Nyligen tog SCA:s ordförande Sverker Martin-Löf företagets vd Jan Johansson i försvar för att Johansson tog frun med sig i företagets privatjet. Nu visar det sig att Martin-Löf själv använt företagets tre flygplan för jaktresor, ibland ensam och ibland med sina hundar som enda medresenärer enligt en granskning som Svenska Dagbladet och analyssajten N360 gjort. Planen ska vid ett flertal tillfällen flugits tomma upp från Bromma till Östersund för att hämta Sverker Martin-Löf.

ÖstersundsPosten - Igår: 20:19

Pär Jönsson (M): Många i vår partigrupp som känner sig oerhört svikna

Moderaterna i Östersund har haft det jobbigt senaste veckan. Först polisanmäldes Tord Jemteborn efter att partikollegan Henric Carlsson sms:at Daniel Kindberg om åsikter som Jemteborn ska ha uttryckt under en middag..

Västerbottens Folkblad - 21 timmar sedan

Schyffert och Lindström utökar turné

I förra veckan avslöjade Henrik Schyffert och Fredrik Lindström att de ger sig ut på en ny Sverigeturné med humorshowen ”Ägd”. Sedan dess har de flest biljetterna sålt slut – nu meddelar arrangören Blixten att det blir ytterligare nio föreställningar. Enligt ett pressmeddelande blir det extraföreställningar i Falun, Östersund, Sundsvall, Bollnäs, Eskilstuna, Skövde, Västerås, Lund […].

ÖstersundsPosten - I förrgår: 06:04

Så vill arkitektstudenterna att framtidens sjukhus ska se ut

Det är masterstudenterna i vårdarkitektur som under hösten har jobbat fram sju olika förslag på hur framtidens sjukhus i Östersund skulle kunna se ut och på måndagen presenterades deras arbeten..

Nya Wermlands Tidningen - 12 dec 14 kl. 22:04

Dubbla förluster för Ahlmarks

Elitseriepremiären för damer gick av stapeln i Östersund och Karlstadslaget Team Ahlmarks var på plats..

Helsingborgs Dagblad - 21 timmar sedan

Schyffert och Lindström utökar turné

I förra veckan avslöjade Henrik Schyffert och Fredrik Lindström att de ger sig ut på en ny Sverigeturné med humorshowen "Ägd". Sedan dess har de flest biljetterna sålt slut - nu meddelar arrangören Blixten att det blir ytterligare nio föreställningar. Enligt ett pressmeddelande blir det extraföreställningar i Falun, Östersund, Sundsvall, Bollnäs, Eskilstuna, Skövde, Västerås, Lund och Helsingborg..

ÖstersundsPosten - 13 dec 14 kl. 10:40

Så mycket höjs sopavgifterna i Östersund

Från årsskiftet höjs grundavgiften samt hämtningsavgifterna för sopor till förbränning..

ÖstersundsPosten - 18 timmar sedan

Cheferna fälldes efter självmordet – nu är de utköpta

I vintras dömde tingsrätten i Östersund två chefer i Krokoms kommun för socialsekreterare Lars Perssons självmord. De bägge hade arbetsmiljöansvaret och tingsrätten kom fram till att de inte hade försökt lösa en mobbningskonflikt på jobbet utan i stället satt i gång processen att försöka få honom avskedad, utan att veta om det fanns grund för avsked..Om oss

Nyhetspressen är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Nyhetspressen.se besöks mer än 100000 gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.