Länstidningen+Östersund

Saturday, 31 January, 17:08

Nyheter om Länstidningen+Östersund

Sortering: Relevans | Senaste
ÖstersundsPosten - Igår: 19:09

Östersund utslaget i SM

Länets enda lag i SM i Örebro, Östersund/Majiet, försvann ur turneringen på den andra dagen. Då hade laget förlorat tre raka matcher i denna trippelknocksteg..

ÖstersundsPosten - 27 jan 15 kl. 17:59

Ny Diöschef i Östersund

Diös Fastigheter med huvudkontor i Östersund äger i storleksordningen 360 fastigheter från Luleå i norr till Borlänge i söder..

ÖstersundsPosten - 24 jan 15 kl. 20:39

Östersund föll trots jätteupphämtning

De första två perioderna var hemmalagets, men det dröjde ett tag innan Östersund hamnade i ett stort underläge i dambasketens division ett..

ÖstersundsPosten - I förrgår: 20:43

Östersund/Majiet fick sig en lektion

SM i Örebro började med en riktig curlinglektion för det unga Östersund/Majiet. Laget ställdes mot EM-guldmedaljörerna i lag Karlstad/Edin, något som förstås skulle visa sig vara alltför svårt. I läget 3–13, efter sex omgångar, kastade östersundsgrabbarna in handduken..

ÖstersundsPosten - 25 jan 15 kl. 18:38

Östersund fick revansch på Uppsala

Enpoängsförlusten mot Fryshuset (62–63) hade trots allt många positiva bitar. Östersund kom tillbaka från elva poängs underläge i sista perioden och gjorde match av det hela..

ÖstersundsPosten - 27 jan 15 kl. 11:36

TV: "Det är hockeyfeber i Östersund"

I Hockeypuls Allettan analyseras Östersunds fina skalp mot Huddinge i helgen, samtidigt utses Allettans största stjärna. Där nämns en spelare i Östersund som en kandidat..

ÖstersundsPosten - 26 jan 15 kl. 06:51

Stadsarkitekten om viktiga byggnader i Östersund

Under Siv Reuterswärds 16 år som stadsarkitekt har bland annat garnisonen lagts ned och militären lämnat Östersund..

ÖstersundsPosten - 28 jan 15 kl. 15:53

Spana in mello-artisternas Instagramkonton

Många av artisterna som kommer till deltävlingen i Melodifestivalen i Östersund har Instagramkonton där du kan följa vad de gör om dagarna och hur de laddar inför deltävlingen. 100 procent Östersund tipsar om några artister att följa..

Helsingborgs Dagblad - 12 jan 15 kl. 03:54

"Motorsågslag" knepig för brandmän

Sedan årsskiftet krävs ett särskilt "körkort" för att få jobba med motorsåg. Målet är att minska olyckorna inom skogsbruket. Men de nya bestämmelserna har ställt till det för Räddningstjänsten, där motorsågar ofta är en viktig del av utrustningen, rapporterar Länstidningen i Östersund.

ÖstersundsPosten - 21 jan 15 kl. 22:17

Östersund storsatsar med universitetet

Kommunstyrelsen i Östersund har beslutat att förlänga det fyraåriga samverkansprojektet ”Attraktionskraft” med fyra år till..

ÖstersundsPosten - 27 jan 15 kl. 10:22

Vi visar Östersunds IK–Hudiksvall

I lördags slog ÖIK serieledande Huddinge med 2–0 hemma i Östersund Arena och hakar på den täta toppstriden. Ny viktig match redan onsdag kväll mot Hudiksvall. Lagen möttes i Hälsingland förra veckan, en jämn fajt där Östersund till slut vann 3–2.

ÖstersundsPosten - Igår: 14:39

JO-anmäler kommunen för orättvisa busskort

Härjedalen kommuns JO-anmäls av en man i Funäsdalen som tycker att reglerna kring busskort för gymnasielever är diskriminerande. De elever som väljer gymnasieskola utanför kommunen måste själva betala för sina resor till exempelvis Östersund. De elever som i stället väljer Härjedalens gymnasieskola får både gratis busskort och hyressubvention enligt anmälan.

ÖstersundsPosten - 25 jan 15 kl. 14:23

Alla klarade blåsproven

Vägarna kring Östersund har varit flitigt trafikerade under helgen, bland annat till följd av snöskotertävlingar och halkkörningsövningar vid Gräfsåsen. Under söndagsmorgonen höll ett flertal patruller i Östersund en trafikkontroll i Karlslundområdet, strax innan Lillängerondellen. Detta resulterade i att 53 billister fick blåsa och alla var dessbättre utan anmärkning.

ÖstersundsPosten - 21 jan 15 kl. 11:10

Nytt flygbolag till Åre/Östersund

– Vi ska vara nära marknaden här, och vara lyhörda till hur kunder vill ha det just här, säger Eva Nyh Hederberg, som kommer att basa för regionen Sundsvall och Åre/Östersund..

ÖstersundsPosten - 28 jan 15 kl. 13:13

Företagsprofil döms för grov rattfylla

Det var i november 2014 som polisen stoppade personen som körde på E14 i Östersund..

ÖstersundsPosten - 19 jan 15 kl. 21:22

Starka resultat av Jämtland och Östersund

Jämtland Baskets tre ungdomslag har startat säsongen mycket bra i den konkurrenskraftiga Stockholmsserien. Östersund Basket ligger i toppskiktet i Herrar 17 och damer 17, medan Jämtland vunnit tre matcher i den tuffa U19-serien för herrar..

ÖstersundsPosten - 22 jan 15 kl. 20:54

Nytt boende ordnat för tiggarna i Östersund

Ett 20-tal av tiggarna har under en period bott i IOGT:s lokal i Odensala, men hyreskontraktet löper ut fredag 23 januari och Josefina Hilding, projektanställd hos Östersunds församling, har arbetat intensivt med att ordna nytt husrum. På torsdagen löstes en del av problemet när hon fick klart med en annan lokal i Östersund..

ÖstersundsPosten - Igår: 22:18

Slog sönder saker och hotade folk

Poliser kallades till orten i Jämtland. De grep mannen som är 18 år och körde honom till polishuset i Östersund..

ÖstersundsPosten - 27 jan 15 kl. 11:47

Så ska det sparas i skolan

I oktober förra året beslutade kommunfullmäktige i Östersund om budgeten för 2015..

ÖstersundsPosten - Igår: 10:51

Premiär för handelns galakväll

– Det är för att premiera alla som jobbar inom handeln. Sammantagen är den en av de största arbetsgivarna i Östersund, sa Annette Lindow..

ÖstersundsPosten - 21 jan 15 kl. 11:21

Så ska Östersund arena förvandlas

Det svarar kommunens eventstrateg Putte Eby på frågan om hur en islada ska förvandlas till en glamorös konserthall? Se och hör hur arenan pimpas inför Melodifestivalen i Östersund 21 februari. Putte avslöjar också var scenen ska byggas upp och varför det är möjligt att spela hockey dagen efter schlagerkalaset..

ÖstersundsPosten - Igår: 19:37

Stolpe-ut i ungdoms-OS

Det var stolpe-ut för de svenska deltagarna under torsdagens tävlingar i Liechtenstein. Enda länsnamnet på start var Kevin Stein Lagerheim från Östersund Frösö, men han körde ur i andra storslalomåket. De övriga svenskarna körde också ur..

ÖstersundsPosten - I förrgår: 14:27

Så mycket gick barn och utbildning back

I fjol beslutade kommunfullmäktige i Östersund att barn- och utbildningsnämnden ska spara pengar. Nämndens budget för 2015 minskades med 9,2 miljoner kronor..

ÖstersundsPosten - 19 jan 15 kl. 20:27

Restaurang i Östersund fick pris

Det skedde i samband med Nordin Choice Hotels vinterkonferens på Friends Arena i Stockholm under helgen. Det finns 15 Kitchen & Table-restauranger i Sverige och Norge och den i Östersund har alltså utsetts till årets restaurang..

ÖstersundsPosten - 27 jan 15 kl. 10:12

Nattlig nazistaktion i Östersund

När ÖP:s och LT:s personal kom till sina redaktionslokaler på tisdagsmorgonen möttes de av avspärrningstejp med en nazistisk organisations namn och logotyp på..

ÖstersundsPosten - Igår: 19:38

Domstolsnej till bar på terrassen på Marité

I en dom avslår mark- och miljödomstolen i Östersund överklagandet från KMM Nöjen AB som driver restaurangen Marité..

ÖstersundsPosten - Igår: 12:47

50 år i sportens tjänst

Dagen till ära var alla medarbetare på Intersport Sporttjänst i Östersund klädda i specialtryckta tröjor. Bröstet pryds av en stor bild på Håkan och texten: Ett stort tack och lycka till i framtiden..

ÖstersundsPosten - Igår: 16:43

Kyrkan i Hede stöttar utflugna gymnasieelever

Det är onsdagskväll i Östersund när TH kliver in i ABFs lokaler. Där har en grupp ungdomar från Hedebygdens församling samlats för att umgås. Initiativtagare till träffen är deras hemförsamling..

Skånskan - 21 timmar sedan

Stefan Ilic till Syrianska

Stefan Ilic var på väg hem till Skåne efter utflykten till Östersund, men nu står det klart att den 23-årige yttermittfältaren fortsätter i Superettanklubben Syrianska..

ÖstersundsPosten - Igår: 12:45

Ny restaurang i anrik lokal

Det är restaurangen Vezzo som kommer att öppna i Östersund. Restaurangen kommer att husera på Storgatan 28 där krogar som Onkel Adam, O'Learys och New York tidigare har legat..

ÖstersundsPosten - 28 jan 15 kl. 15:50

Så ska Östersund få ny direktör

Det var i oktober förra året som Bengt Marsh berättade att han slutar som kommundirektör 31 maj 2015, när hans förordnande går ut..

ÖstersundsPosten - 5 timmar sedan

”Jojje” tar med Blues Brothers-folk till Östersund

Den legendariske musikern Georg ”Jojje” Wadenius – bland annat känd för att ha spelat med Pugh Rogefeldt, medverkat i grupperna Made In Sweden och Blood Sweat & Tears och skapat barnskivor som ”Goda' goda'” – är ute på Sverigeturné med The New York Connection..

ÖstersundsPosten - I förrgår: 18:51

Mycket vilt vid vägarna

På mindre än en timme, mellan 16:22 och 17:16 på onsdagen, fick polisen i Östersund rapporter om sex olyckor där bilister kört på vilt..

ÖstersundsPosten - 22 timmar sedan

Flera medaljhopp vid SM i Östersund

Det är första gången ett SM i judo arrangeras så långt norrut och det är den klart största tävlingen för Östersunds judoklubb. Med 202 anmälda, som kommer från Skåne i söder till Vilhelmina i norr, som tillsammans med 16 domare ska pusslas ut i matcher på tre mattområden i Östersunds sporthall, så blir det en stor apparat..

Västerbottens Folkblad - 20 timmar sedan

Umeå BSKT tog andra raka

Trots en katastrofal start blev det en fjärde raka seger för Umeå BSKT mot Jämtland Basket den här säsongen när de besegrade tabelljumbon på bortaplan i Östersund på fredagskvällen med 95-91. Umeå startade matchen mot Jämtland som om de inte stigit av bussen och hamnade tidigt i ett rejält underläge. Ett stillastående anfallsspel, iskallt skytte […].

ÖstersundsPosten - 27 jan 15 kl. 12:27

Ny förskola kan bli ännu större

Det är sedan tidigare känt att kommunen planerar att bygga nya förskolor vid Hofvallen och på Remonthagen i Östersund..

ÖstersundsPosten - 27 jan 15 kl. 14:58

Bostadsområde nu närmare verklighet

Det var i oktober i fjol som ÖP berättade om att BoKlok hade köpt tomten bredvid radiohuset i Odensala i Östersund..

ÖstersundsPosten - 27 jan 15 kl. 19:50

Power play nyckel till ÖIK:s segrar

Om Östersund haft stolpe in i allettan så här långt har det varit stolpe ut för onsdagens gäster..

ÖstersundsPosten - 28 jan 15 kl. 15:46

Brandlarm tömde Rådhuset

Det var ett falsklarm. Det avslöjades redan innan brandmännen från räddningstjänsten i Östersund nådde fram och banade sig väg mellan kommuntjänstemännen och förtroendevalda från pågående nämndsammanträden..

ÖstersundsPosten - I förrgår: 04:46

Kvinna greps för stöld i Torvalla

Det var vid klockan 01.00 natten till torsdag som en kvinna greps misstänkt för stöld i Torvalla, Östersund. Den misstänkta kvinnan förhördes och släpptes senare under natten.

ÖstersundsPosten - 26 jan 15 kl. 14:54

Sämre resultat än väntat för Östersund

I oktober förra året såg det ut som att Östersunds kommun skulle få ett överskott i ekonomin på 81 miljoner kronor för 2014..

ÖstersundsPosten - 26 jan 15 kl. 15:37

ÖIK-målvakten till Karlskrona

26-åringen hade som ambition att spela i allsvenskan redan från säsongens start och hade kontakt med flera lag, men det blev inget. I stället valde Östersund att värva honom som en skadeersättare för Johan Berge..

ÖstersundsPosten - 27 jan 15 kl. 12:39

Östersundare nomineras till partiledningen

Ingrid Mårtensson är vice ordförande för den relativt nystartade lokalavdelningen i Jämtland och Härjedalen. Hon är 53 år gammal och är anställd som sektionschef på Arbetsförmedlingen i Östersund..

ÖstersundsPosten - 26 jan 15 kl. 03:05

Narkotikapåverkade ungdomar påträffade vid knarktillslag

Vid 22-tiden på söndagskvällen genomförde polisen en husrannsakan i en lägenhet i centrala Östersund. I lägenheten påträffades fem personer och samtliga visade tecken på att vara påverkade av narkotika..

ÖstersundsPosten - 26 jan 15 kl. 14:49

Trafikskyltarna som skapar förvirring

Östersunds kommun tillsammans med polisen ser över skyltfloran i Östersund. Vid en genomsyn visar det sig att flera skyltar är tveksamma. Både vad gäller placering och effekt..Om oss

Nyhetspressen är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Nyhetspressen.se besöks mer än 100000 gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.