Länstidningen+Östersund

Thursday, 30 October, 16:10

Nyheter om Länstidningen+Östersund

Sortering: Relevans | Senaste
SvD - 13 okt 14 kl. 04:50

Kommunens konst spårlöst försvunnen

Av de totalt 5 008 konstverk som Östersund kommun har i sin ägo är 317 ute på vift. Enligt Länstidningen i Östersund handlar det sammanlagt om värden på miljonbelopp..

Västerbottens Folkblad - 13 okt 14 kl. 04:55

Kommunens konst spårlöst försvunnen

Av de totalt 5 008 konstverk som Östersund kommun har i sin ägo är 317 ute på vift. Enligt Länstidningen i Östersund handlar det sammanlagt om värden på miljonbelopp. — Det är väldigt obehagligt att det är så här.

ÖstersundsPosten - I förrgår: 10:22

Östersund flyttas i ny storfilm

I filmens trailer dyker två välbekanta länsprofiler upp. Dessutom har filmskaparna tagit sig stora friheter vad gäller den geografiska placeringen av Östersund..

UNT - Igår: 01:30

Tio år för beställda skott

En 62-årig man som förmådde sin son för att skjuta mot dennes syster och hennes man i Södertälje i somras får tio års fängelse, skriver Länstidningen..

SvD - Igår: 01:30

Tio år för beställda skott

En 62-årig man som utnyttjade sin son för att skjuta mot dennes syster och hennes man i Södertälje i somras får tio års fängelse, skriver Länstidningen..

Kristianstadsbladet - 13 okt 14 kl. 04:50

Kommunens konst spårlöst försvunnen


Av de totalt 5 008 konstverk som Östersund kommun har i sin ägo är 317 ute på vift. Enligt Länstidningen i Östersund handlar det sammanlagt om värden på miljonbelopp. - Det är väldigt obehagligt att det är så här.

Trelleborgs Allehanda - 13 okt 14 kl. 04:50

Kommunens konst spårlöst försvunnen


Av de totalt 5 008 konstverk som Östersund kommun har i sin ägo är 317 ute på vift. Enligt Länstidningen i Östersund handlar det sammanlagt om värden på miljonbelopp. - Det är väldigt obehagligt att det är så här.

ÖstersundsPosten - 24 okt 14 kl. 16:20

Mycket hemmaplan för Östersund i USM

Fem lag från Jämtland Basket och Östersund Basket finns med i årets USM-spel (som i de yngre åldrarna benäms URM). Två lag har redan gått i gång, P16 och F15. Facit; så nära succé man kan komma..

ÖstersundsPosten - 25 okt 14 kl. 05:47

Man nersparkad i centrala Östersund

Misshandeln skedde vid 00:45 i korsningen Storgatan/Residensgräns i centrala Östersund. Flera personer ska ha gett sig på mannen och bland annat sparkat honom..

Kristianstadsbladet - 07 okt 14 kl. 01:30

Landshövding städar upp rödgrön röra


Jämtlands läns landshövding Jöran Hägglund (C) kritiserade sin företrädare för att hon var med i en regeringskritisk Facebookgrupp. Nu har det visat sig att Hägglund själv är med i gruppen "Rödgrön röra". - Det finns inga ursäkter.

SVT - 21 okt 14 kl. 20:01

Just nu: Hammarby gör 1-0 på Östersund

Hammarby leder med 1-0 mot Östersund efter att Nahir Besara gett hemmalaget ledningen strax före pausen..

BT - 07 okt 14 kl. 01:30

Landshövding städar upp rödgrön röra

Jämtlands läns landshövding Jöran Hägglund (C) kritiserade sin företrädare för att hon var med i en regeringskritisk Facebookgrupp. Nu har det visat sig att Hägglund själv är med i gruppen "Rödgrön röra". - Det finns inga ursäkter.

Helsingborgs Dagblad - Igår: 01:32

Tio år för beställda skott

En 62-årig man som utnyttjade sin son för att skjuta mot dennes syster och hennes man i Södertälje i somras får tio års fängelse, skriver Länstidningen. Dramat har sin upprinnelse i en konflikt mellan 62-åringen och hans fru, där dottern inte ville välja sida. Mannen köpte då ett vapen och bad sin 16-årige son att skjuta dottern och hennes man..

Expressen - I förrgår: 14:11

Özcan kan förlänga - efter klubbens succé

Özcan Melkemichel kan vara på väg tillbaka till superettan. Hans AFC United leder division 1 norra. Tränaren följer gärna med sitt lag upp.

ÖstersundsPosten - 2 timmar sedan

Krock i centrala Östersund

Flera fordon är inblandade, enligt larmet..

ÖstersundsPosten - Igår: 20:11

Lundbäck gjorde mål direkt i Sirius

Brödrarduon i IFK Östersund är inbjudna till provspel i veckan..

ÖstersundsPosten - 1 timme sedan

"Kul med filmproduktion i länet"

– Vi svarade på frågor om inspelningsplatser i Östersund..

ÖstersundsPosten - Igår: 14:57

Man anhållen för narkotikabrott

Mannen greps av poliser i närheten av Östersund vid 20.45-tiden på tisdagskvällen sedan de fått ett larm om ofredande..

Expressen - 25 okt 14 kl. 20:25

Matchen bröts efter smällare på läktaren

Det hockeyallsvenska mötet mellan Vita Hästen och Södertälje blev tumultartat. Bland annat avbröts matchen i cirka 20 minuter efter att en åskådare på bortasektionen smällt en smällare. Det uppger Länstidningen i Södertälje..

Helsingborgs Dagblad - 10 okt 14 kl. 21:19

Svensk by fick el och kungahälsning

För de flesta är elförsörjning en självklarhet. För invånarna i byn Hosjöbottnarna utanför Östersund kom strömmen inte förrän på fredagen. Då invigdes den första elkabeln.

ÖstersundsPosten - 14 okt 14 kl. 11:32

Storbråk i Östersund var mellan "kändisar"

Strax efter klockan 23 på fredagskvällen fick polisen in ett samtal om att 10-12 personer bråkade på en plats öster om centrala Östersund..

ÖstersundsPosten - Igår: 21:39

Man misstänks för knarkbrott

Vid 17.30-tiden på tisdagseftermiddagen kontrollerade polisen en 22-årig man i centrala Östersund..

ÖstersundsPosten - 20 okt 14 kl. 21:46

Han blir nytt kommunalråd i Östersund

Socialdemokraternas medlemsmöte i Östersund på måndagskvällen var synnerligen välbesökt. Fattas bara annat då partiets laguppställning slogs fast. Det var betydligt fler nominerade än vad det fanns platser till.

Kristianstadsbladet - Igår: 01:30

Tio år för beställda skott


En 62-årig man som utnyttjade sin son för att skjuta mot dennes syster och hennes man i Södertälje i somras får tio års fängelse, skriver Länstidningen.Dramat har sin upprinnelse i en konflikt mellan 62-åringen och hans fru, där dottern inte ville välja sida. Mannen köpte då ett vapen och bad sin 16-årige son att skjuta dottern och hennes man.

BT - Igår: 01:30

Tio år för beställda skott

En 62-årig man som utnyttjade sin son för att skjuta mot dennes syster och hennes man i Södertälje i somras får tio års fängelse, skriver Länstidningen. Dramat har sin upprinnelse i en konflikt mellan 62-åringen och hans fru, där dottern inte ville välja sida. Mannen köpte då ett vapen och bad sin 16-årige son att skjuta dottern och hennes man.

ÖstersundsPosten - 20 timmar sedan

Sture Bergwall lämnar IVO-anmälan

I början av september blev Sture Bergwall inlåst på psykiatriska kliniken i Östersund..

ÖstersundsPosten - I förrgår: 20:47

Snart öppnar värmestugan igen

Just nu renoveras Betelkyrkans lokaler i Östersund. Inom kort kommer värmestugan för socialt utsatta människor att kunna öppna där..

Kristianstadsbladet - 18 timmar sedan

Systrar gör succé på Youtube


Systrarna Faia och Rihan Younan - 22 och 23 år gamla - från Södertälje gör succé på Youtube. Deras låt "To our countries" om det fina och positiva i Syrien, där de har sina rötter, och andra konfliktdrabbade länder i Mellanöstern har hittills över 1,2 miljoner visningar på den populära videotjänsten.Låten, som systrarna har skrivit och spelat in själva, är en reaktion på allt elände i Mellanöstern som kablas ut i tv, berättar de för Länstidningen i Södertälje.

BT - 18 timmar sedan

Systrar gör succé på Youtube

Systrarna Faia och Rihan Younan - 22 och 23 år gamla - från Södertälje gör succé på Youtube. Deras låt "To our countries" om det fina och positiva i Syrien, där de har sina rötter, och andra konfliktdrabbade länder i Mellanöstern har hittills över 1,2 miljoner visningar på den populära videotjänsten. Låten, som systrarna har skrivit och spelat in själva, är en reaktion på allt elände i Mellanöstern som kablas ut i tv, berättar de för Länstidningen i Södertälje.

ÖstersundsPosten - 22 timmar sedan

Mannen hittade mobil och blev brottsling

Det var i juli 2013 som den 29-årige mannen från mellersta Sverige hittade en splitter ny mobiltelefon på golvet i en taxi i Östersund..

ÖstersundsPosten - I förrgår: 10:48

Konstkrönikan: Naturmåleri med känsla och form

På Galleri Renées borta på Brunflovägen startade Göran Boström sin utställningskarriär i Östersund..

ÖstersundsPosten - Igår: 15:06

Landslaget har hittat vintern i Finland

Sveriges A-landslag har precis som tidigare valt Muonio som sista lägerort innan VC-premiären i Östersund. Den lilla finska orten är snösäker och bjuder som vanligt på service av högsta klass..

ÖstersundsPosten - I förrgår: 11:03

Vi har råd med fria arbetskläder för förskolepersonalen

Den 23 oktober hade kommunfullmäktige i Östersund möte. Då möttes för första gången de nyvalda politiker som väljarna valde i september..

ÖstersundsPosten - 10 timmar sedan

Därför flyttades Östersunds station till Undersåker

I tisdags kunde du se både filmens trailer och ett ÖPTV-klipp från bakom kulisserna på "Sune i fjällen" som spelats in här i Jämtland. Det har riktats kritik mot att det i filmen finns en skylt med texten Östersund C (centralstation) trots att filmscenen spelades in i Undersåker..

Dalarnas tidningar - 27 okt 14 kl. 14:30

Ge dig själv en vitaminboost i höstmörkret

Hon kallar sig vegoinspiratör och är till vardags caféansvarig på yogastudion Yogashalas hälsocafé i Östersund..

ÖstersundsPosten - I förrgår: 10:47

Opera på bio en riktig höjdare

På måndagskvällen var det premiär för livesändningar från Royal Opera House Covent Garden i London på biostaden i Östersund..

ÖstersundsPosten - Igår: 19:34

Kulturskatter som är resultat av kvinnomöda

Väl i Östersund tvättades de i ett badkar av landshövdingens fru innan de 1911 ställdes ut för första gången. Numera hänger de i svagt belysta glasmontrar och anses i princip ovärderliga..

ÖstersundsPosten - 22 timmar sedan

Ovanlig gäst i Badhusparken

Gräsänderna i Badhusparken har fått ovanligt sällskap. Det är en hane av fågelarten mandarinand som slagit följe med gräsänderna. Tidigare hade en mandarinand skådats i centrala Nälden.

ÖstersundsPosten - Igår: 13:22

Landsbygdsfientlig politik av regeringen

Före valet utlovades höjda studiebidrag till landets studenter och miljarder i byggbonus till nya studentlägenheter. Detta kan vi trots skriande behov i bland annat Östersund inte se en stavelse om i regeringens budgetförslag..

ÖstersundsPosten - I förrgår: 10:42

Här teståker ÖP:s reporter nya snabba familjebilen

Östersund-Postens testförare Tommy Nygaard är lärare på fordonsgymnasiet till vardags men har en bakgrund med att köra bilar på flera tusen hästkrafter på 402 meter..

ÖstersundsPosten - I förrgår: 16:05

Så tyckte resenärerna om resan

– Jag tycker faktiskt det gick riktigt bra. Det är bullrigt och det lever om, men isättningen vid landning var mjuk och fin. Resan kändes trygg, säger Roland Lätth som reste från Umeå till Östersund på tisdagsmorgonen..Om oss

Nyhetspressen är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Nyhetspressen.se besöks mer än 100000 gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.