Länstidningen+Östersund

Thursday, 28 May, 01:47

Nyheter om Länstidningen+Östersund

Sortering: Relevans | Senaste
ÖstersundsPosten - 21 maj 15 kl. 06:28

Veteranbilar fyllde torget i Östersund

– Oj vilken fin, utbrast 23-åriga Liza Woldner från Östersund..

ÖstersundsPosten - 19 maj 15 kl. 08:33

Polisutryckning i centrala Östersund

Larmet kom från ett företag som ligger längs Storsjöstråket i Östersund..

GöteborgsPosten - 20 maj 15 kl. 21:39

Kvicka Östersund för tufft för Utkiken

Kiken inkasserade sin andra förlust hemma i Superettan mot ett kvickt spelande Östersund som ännu inte förlorat någon match. 0–2 blev slutresultatet..

ÖstersundsPosten - I förrgår: 11:33

Sofie från Östersund tävlar mot gladiatorerna

I år sänds den åttonde säsongen av TV4:s program Gladiatorerna. På torsdag 5 juni gör 23-åriga Sofie Nässén från Östersund upp om en semifinalplats. Hon var en av många tusen som tog sig igenom uttagningarna för att få möta de fruktade gladiatorerna..

Västerbottens Folkblad - 22 maj 15 kl. 08:18

En uppmaning till hugade inlandskvinnor

Efter att utställningen Inland avslutats på Västerbottens museum har debatten om stad och landsbygd fortsatt. En debatt som tog fart i februari med att Expressens kulturreporter Björn Barr åkte till Östersund för att rapportera om Melodifestivalen. Texten med rubriken ”Det är kul när det händer något” fick hård kritik för att den utmålade Östersund som […].

ÖstersundsPosten - 23 maj 15 kl. 09:32

Östersund har lägst andel gifta i hela landet

Sammanställningen har gjorts utifrån siffror från Statistiska centralbyrån och är sammanställd i relation till befolkningsmängden på respektive ort. Östersund är den ort i landet som har lägst andel gifta..

ÖstersundsPosten - 19 maj 15 kl. 12:12

Fyraårig pojke försvann i Östersund

Larmet om att en fyraårig pojke försvunnit från Willys i Östersund kom in till polisen vid 11.25..

ÖstersundsPosten - 22 maj 15 kl. 17:07

Konkurs för Östersundsföretag

Östersundsföretaget startades 2007 och har byggt sin verksamhet på annonsförsäljning. Bland annat producerade man gratistidningen extraöstersund. Dessutom skötte Säljstyrkan annonseringen inför STCC-tävlingen på Åre Östersund Airport 2012.

ÖstersundsPosten - 11 timmar sedan

22-åring döms för våld mot tjänsteman

Det var i november förra året som kvinnan i sällskap med sin syster befann sig på en krog i Östersund..

Helsingborgs Dagblad - I förrgår: 23:37

Scania fastanställer 400

Lastbils- och busstillverkaren Scania fastanställer runt 400 personer i Södertälje.Anledningen är ett nytt avtal som har slutits med facket om att högst tio procent av personalen får vara inhyrd. I dagens läge betyder det 380 konsulter, skriver Länstidningen i Södertälje.

Sydsvenskan - I förrgår: 23:37

Scania fastanställer 400

Lastbils- och busstillverkaren Scania fastanställer runt 400 personer i Södertälje.Anledningen är ett nytt avtal som har slutits med facket om att högst tio procent av personalen får vara inhyrd. I dagens läge betyder det 380 konsulter, skriver Länstidningen i Södertälje.

Helsingborgs Dagblad - 24 maj 15 kl. 19:22

Nouri Östersunds hjälte i ny seger

Brwa Nouri blev straffhjälte i 87:e minuten när Östersund vann med 3—2 hemma mot Assyriska i superettan. Mittfältaren var dessutom inblandad i de två andra målen som framspelare, först till Jamie Hopcutts 1—1 och sedan till Michael Omohs 2—1.Tränaren Graham Potter var efteråt mest nöjd med det viktiga och vackra kvitteringsmålet.

Sydsvenskan - 24 maj 15 kl. 19:22

Nouri Östersunds hjälte i ny seger

Brwa Nouri blev straffhjälte i 87:e minuten när Östersund vann med 3—2 hemma mot Assyriska i superettan. Mittfältaren var dessutom inblandad i de två andra målen som framspelare, först till Jamie Hopcutts 1—1 och sedan till Michael Omohs 2—1.Tränaren Graham Potter var efteråt mest nöjd med det viktiga och vackra kvitteringsmålet.

ÖstersundsPosten - I förrgår: 22:12

Ovanlig adress för fylleri

Men under måndagskvällen togs en berusad person om hand från Karlslund i Östersund..

ÖstersundsPosten - 21 maj 15 kl. 16:25

Jämtar åker till Unesco- möte i Japan

En grupp från Östersunds kommun och Region Jämtland Härjedalen ska på lördag delta i Unesco:s årliga årsmöte för nätverket Creative City Network i den japanska staden Kanazawa. Syftet med gruppens deltagande i Japan är att marknadsföra årskonferensen som kommer att arrangeras i Östersund år 2016. Konferensen kommer att vara sammankopplad med en internationell forskarkonferens.

ÖstersundsPosten - 9 timmar sedan

Ica Maxi väntas få ännu ett ja till utbyggnad

Ica vill bygga ut butiken på Stadsdel Norr i Östersund och under våren har det varit några turer i frågan..

ÖstersundsPosten - 11 maj 15 kl. 12:21

Årets företagare i Östersund på gång

Det är Östersunds kommun och Företagarna i Östersund som står bakom priset, och konferensen ”Våga vinn” 26 maj på Frösö Park Hotel..

SvD - 18 maj 15 kl. 13:14

Sprängolycka på skola i Östersund

En elev vid en skola i Östersund har förts till sjukhus efter en sprängolycka. Enligt ett brev som skolans rektor skickat ut till föräldrar ska sprängmedel ha tagits med till skolan..

ÖstersundsPosten - Igår: 21:13

Palestinsk stad vill bli vänort till Östersund

Det är borgmästaren i staden Al-Bireh på Västbanken som har skickat ett brev till Östersunds kommundirektör Bengt Marsh..

ÖstersundsPosten - 15 timmar sedan

Följ skollagen!

Politikerna i Östersund verkar inte ha förstått att det är kommunen som har ansvaret för skolan och inte staten..

ÖstersundsPosten - Igår: 13:42

Hyreskonflikten skadar Östersund

Kommunalrådet Karin Thomassons (MP) döva öron inför elitfotbollens villkor får mig att tveka..

ÖstersundsPosten - Igår: 18:34

PC hetast för rådhusflytten

I april blev det känt att kommunhuset i Östersund är fuktskadat och att 220 kommunanställda behöver flyttas till andra lokaler..

Västerbottens Folkblad - 24 maj 15 kl. 22:20

[PLUS] Warhammer invaderade Vilhelmina

Spelare från Umeå och Östersund tillhörde dem som valde att åka till Vilhelmina på lördagen. Där....

DN - 24 maj 15 kl. 20:45

Nouri Östersunds hjälte i ny seger

Brwa Nouri blev straffhjälte i 87:e minuten när Östersund vann med 3–2 hemma mot Assyriska i superettan..

ÖstersundsPosten - 10 timmar sedan

LISTA: Här är teaterhöstens pärlor i Östersund

Östersunds Teaterförening har presenterat en del av höstens bokningar på sin hemsida. Här blandas dystra framtidsberättelser om medicinska försök i "Effekten" med komikern Carl-Einar Häckner senaste show "Skärvor"..

ÖstersundsPosten - 24 maj 15 kl. 03:57

Körde in i hus och smet

Det ska ha blivit ett stort hål på träväggen. Bilföraren valde att inte stanna kvar och backade och körde sedan därifrån. Närmaste polispatrull fanns i Östersund och kunde komma fram först vid 03-tiden..

ÖstersundsPosten - Igår: 22:07

Årets företagare om könsstympning och bilfritt centrum

– Det finns många duktiga företagare i Östersund, så vi har inte fått det förr, säger han efter att ha fått blommor och skålat med de andra nominerade; Pontus Erikssons ägare Maria och Ola Jernström och Jonas och Rosmari Hagström som drivit Jämtlands musikskola i fem år..

ÖstersundsPosten - 23 maj 15 kl. 19:47

Vingklippt IFK föll mot "brittiskt lag"

Ett skadeskjutet IFK Östersund saknade fem man – Christoffer Fryklund (bröllopsresa), Patrik Lindgren och Patrik Kvarnlöf (ryggskada), Martin Johansson (knä) samt Markus Svärd..

ÖstersundsPosten - Igår: 21:28

Önskan om Science center i Östersund

– Ett science center skulle skapa ett intresse för teknik och naturvetenskap. Fler ska våga gå vidare till högre studier och förstå värdet av kunskap, säger Susanne Kindström, initiativtagare till idéerna om centret..

ÖstersundsPosten - Igår: 05:55

Den goda människan - bor hon i Sezuan eller i Östersund?

Premiären närmar sig. På onsdag ska det sitta. Om Bertolt Brechts pjäs funnits länge på önskelistan är det först nu lagom till 45-årsjubileet som rollbesättningen finns, tillräckligt många hängivna amatörer som har tid och dessutom kan ta in stor mängd text..

ÖstersundsPosten - 13 maj 15 kl. 10:21

Förställningar ställs in på Gamla Teatern

På lördag skulle det ha varit premiär för konsertförställningen "Älskade pappor" på Gamla Teatern i Östersund. Skådespelerskan Maria Lundqvist tillsammans med sin pappa Bert Lundqvist och musikerna Elise Einarsdotter, Olle Steinholtz och Kristoffer Hellström skulle ha inlett sin turné i Östersund för att sedan åka vidare till Göteborg och Höganäs men nu är förställningen i Östersund inställd och flyttas fram till hösten..

ÖstersundsPosten - 13 maj 15 kl. 10:21

Föreställningar ställs in på Gamla Teatern

På lördag skulle det ha varit premiär för konsertföreställningen "Älskade pappor" på Gamla Teatern i Östersund. Skådespelerskan Maria Lundqvist tillsammans med sin pappa Bert Lundqvist och musikerna Elise Einarsdotter, Olle Steinholtz och Kristoffer Hellström skulle ha inlett sin turné i Östersund för att sedan åka vidare till Göteborg och Höganäs men nu är föreställningen i Östersund inställd och flyttas fram till hösten..

ÖstersundsPosten - 8 timmar sedan

Inlandsbanefestivalen på turné genom Norrlands inland

Sedan 2007 har Norrlands inland gästats av ett gäng artister med Inlandsbanefestivalen. Rutten har gått längs inlandsbanans nuvarande och historiska orter, stora som små. I år stannar festivalen till på fyra platser i Jämtland: Lit, Sikås, Hoting och Östersund.

ÖstersundsPosten - 24 maj 15 kl. 19:05

Stor utmaning för förskolan i Östersund

Om man utgår ifrån hur många förskolebarn som finns i kommunen i dag, så skulle det behövas ytterligare nio förskoleavdelningar för att kunna minska barngrupperna till 17 barn..

ÖstersundsPosten - 25 maj 15 kl. 01:39

Man i 40-årsåldern skrämde boende i Sveg

Det var strax före 01.00 under söndagsnatten som polisen åkte från Östersund till Sveg. Där hade flera personer ringt till polisen och varit oroliga.

SvD - 24 maj 15 kl. 19:21

Nouri Östersunds hjälte i ny seger

Brwa Nouri blev straffhjälte i 87:e minuten när Östersund vann med 3-2 hemma mot Assyriska i superettan. Mittfältaren var dessutom inblandad i de två andra målen som framspelare, först till Jamie Hopcutts 1-1 och sedan till Michael Omohs 2-1..

ÖstersundsPosten - 7 timmar sedan

HD slår fast domen i Lillhärdalsolyckan

Mannen dömdes i våras till fängelse i ett år och två månader för grovt vållande till annans död och för grov vårdslöshet i trafik. Hovrätten för nedre Norrland hade därmed en mycket strängare syn på fallet än tingsrätten i Östersund, som tidigare dömt mannen till 60 timmars samhällstjänst för olovlig körning..

ÖstersundsPosten - 20 maj 15 kl. 20:10

Man påkörd på övergångsställe

Det var vid 17.50-tiden på onsdagen som olyckan skedde i Fyrvallarondellen, korsningen Stuguvägen-Genvägen, i Östersund..

ÖstersundsPosten - 21 maj 15 kl. 06:35

De läste extra matte efter skoldagens slut

– Det är bra att ha meritpoängen du får med kursen, sa Lina Öhrberg från Östersund på tisdagskvällen..

ÖstersundsPosten - 16 timmar sedan

Här är den vinnande affärsidén som gav östersundsbon 100 000 kronor

För två veckor sedan vann 32-årige Olle Lundberg från Östersund regionfinalen i den prestigefyllda tävlingen Venture Cup för bästa affärsidé. Hans smarta telefonbaserade verktyg som underlättar och effektiviserar dokumentation och rapportering genom scanning av så kallade QR-koder föll juryn på läppen och han belönades med 100 000 kronor..

Dalarnas tidningar - I förrgår: 16:49

"Var finns respekten mot hästen?"

Det tog tvärt stopp för det 5-åriga varmblodsstoet och troligen var hon död redan innan hon föll till marken i åttonde loppet. Tränaren och kusken Rikard N Skoglund kunde inte skydda sig utan hamnade under hästen. När Sporten kontaktar Skoglunds sambo Lina Bergström är hon på väg till Sollefteå för att hämta hem honom till Östersund..

ÖstersundsPosten - I förrgår: 16:49

"Var finns respekten mot hästen?"

Det tog tvärt stopp för det 5-åriga varmblodsstoet och troligen var hon död redan innan hon föll till marken i åttonde loppet. Tränaren och kusken Rikard N Skoglund kunde inte skydda sig utan hamnade under hästen. När Sporten kontaktar Skoglunds sambo Lina Bergström är hon på väg till Sollefteå för att hämta hem honom till Östersund..

DalaDemokraten - I förrgår: 16:49

"Var finns respekten mot hästen?"

Det tog tvärt stopp för det 5-åriga varmblodsstoet och troligen var hon död redan innan hon föll till marken i åttonde loppet. Tränaren och kusken Rikard N Skoglund kunde inte skydda sig utan hamnade under hästen. När Sporten kontaktar Skoglunds sambo Lina Bergström är hon på väg till Sollefteå för att hämta hem honom till Östersund..

ÖstersundsPosten - 23 maj 15 kl. 19:55

Rekordkast av Litzell

Jättetalangen från Torvalla i Östersund kastade alltså nästan 80 meter. Hans nya rekordnotering är en putsning av Patrik Bodéns 29 år gamla rekord, 74.66 – dessutom med nästan fyra meter..

ÖstersundsPosten - 22 maj 15 kl. 22:15

Inga länssegrar i Brunflo tredagars

ÖSTERSUND, NAT/REGIONAL HOPPTÄVLING.Om oss

Nyhetspressen är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Nyhetspressen.se besöks mer än 100000 gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.