Landskrona+Simsällskap

Tuesday, 05 May, 17:15

Nyheter om Landskrona+Simsällskap

Sortering: Relevans | Senaste
Helsingborgs Dagblad - 22 apr 15 kl. 04:00

Landskrona simsällskap tog sitt första SM-guld

Anders Hilding har tagit denna bild på Landskrona Simsällskaps tränare Hasse Chrunak och simmaren Pensé Andersen. Hasse matchade fram Pensé till klubbens första SM-guld som togs i mars 1978 och det skulle bli fler SM-medaljer i ryggsim innan karriären var över.Minnesbanken har ett rikt innehåll med bilder från Landskrona som berättar om sin bebyggelse, arbetsliv, personer och fritid med mera.

Helsingborgs Dagblad - 27 apr 15 kl. 16:00

Landskrona Sjöfartssällskap 100 år

Landskrona Sjöfartssällskap kan i år se tillbaka på 100 år av gemenskap och sammankomster med medlemmar verksamma inom eller med intresse för sjöfartsnäringen. Sällskapets bildades av ett 30-tal personer - skeppsredare och sjökaptener och andra med yrken beroende av sjöfarten. Syftet var att verka för sjöfartens främjande genom sammankomster och överläggningar.

Sydsvenskan - 29 apr 15 kl. 15:48

Öster ska bli vackrare

En vackrare stad med mer grönska. Det är ett av målen med nästa etapp i förnyelsen av Landskronas östra delar, där kommunen och Landskrona stadsutvecklingsbolag igår bjöd in till byggstart för kommande miljonprojekt i Dammhagsparken och saluhallstorget.– Vi binder ihop öster med väster, förklarar Christian Alexandersson, vd Landskrona stadsutveckling.

Helsingborgs Dagblad - 4 timmar sedan

Medlemsmöte i Varvshistoriska Föreningen.

Varvshistoriska Föreningen har haft medlemsmöte i Filmsalen på Landskrona Museum. Ordföranden Ove Elf, kunde hälsa ett trettiotal medlemmar välkomna till föreningens sista möte före sommaruppehållet.Han hälsade särskilt dagens föredragshållare Chefredaktör på HD Landskrona Posten Lars Johansson hjärtligt välkommen.

Helsingborgs Dagblad - 24 apr 15 kl. 10:34

Landskrona stad har teleproblem

Landskrona stad meddelar just nu (cirka kl 10.30 på fredagen) på sin hemsida att det är stora störningar i telefonin och att det därför svårt komma i kontakt med någon på kommunen. Det går dock att mejla..

Helsingborgs Dagblad - 23 apr 15 kl. 08:38

Harrys skriver på hyresavtal

Restaurangkedjan Harrys etablering i Landskrona presenteras idag vid en pressträff i Landskrona stadshus..

Helsingborgs Dagblad - 25 apr 15 kl. 17:37

Vårig yra fick unga och gamla att stanna till

På lördagen var det våryra i Landskrona. Besökarna kunde då shoppa, åka karusell och prata lite med polisen..

Helsingborgs Dagblad - Igår: 04:00

Bolag ska bli mäklare åt kommunen

Landskrona ska få ytterligare ett kommunalt bolag. Målet: att locka hit näringslivet..

Helsingborgs Dagblad - 28 apr 15 kl. 09:49

Persson blir ny tränare i Landskrona

SST NET Landskrona har gjort klart med ny tränare. Det blir senaste säsongens lagkapten Christian Persson som ersätter Patric Johansson och Christian har skrivit på ett tvåårigt avtal som spelande tränare. – Att signa Christian kändes helt rätt, han är väldigt omtyckt i alla led.

Helsingborgs Dagblad - 24 apr 15 kl. 12:35

Sex LS finaler vid Svenskt Grand Prix

Sex finalplatser för LS vid Svenskt Grand PrixLandskrona Simsällskaps fem simmare knep sex finalplatser vi GP-finalerna den gångna helgen i Jönköping.Clara Vater -97 tog sig till A-final på 50 fjärilsim där hon placerade sig på sjunde plats med tiden 29,19. Bra simmat trots en längre sjukdomsperiod och endast ett fåtal pass i vattnet inför tävlingen.

SvD - 20 apr 15 kl. 14:08

Tågstopp Landskrona-Helsingborg

Det är just nu helt stopp i tågtrafiken mellan Helsingborg och Landskrona efter en olycka..

Helsingborgs Dagblad - Igår: 16:35

Dramatiker på besök för teaterworkshop

Landskrona är mötesplats för ett internationellt projekt med workshop för dramatiker och producenter..

Helsingborgs Dagblad - Igår: 15:58

Dramatiker på besökför teaterworkshop

Landskrona är mötesplats för ett internationellt projekt med workshop för dramatiker och producenter..

SR - 22 apr 15 kl. 18:11

Arbetslösa unga lockas till industrin i Landskrona

Arbetsförmedlingen i Landskrona ordnade en liten mässa i dag för att locka fler unga att söka industrijobb. Trots att industrin har svårt att hitta folk med rätt kompetens är det få ungdomar som väljer det industritekniska programmet på gymnasiet..

UNT - 20 apr 15 kl. 14:08

Tågstopp Landskrona-Helsingborg

Det är just nu helt stopp i tågtrafiken mellan Helsingborg och Landskrona efter en olycka..

Helsingborgs Dagblad - 20 apr 15 kl. 12:39

Tågstopp mellan Landskrona och Helsingborg

Tågtrafiken på sträckan Landskrona-Helsingborg har stoppats..

Expressen - 20 apr 15 kl. 12:47

Tågstopp efter olycka norr om Landskrona

En person har blivit påkörd av tåget och all trafik på västkustbanan mellan Landskrona och Helsingborg står därför still sedan 12.30-tiden på måndagen. Det finns ingen prognos för när trafiken ska kunna komma i gång igen..

Helsingborgs Dagblad - Igår: 10:01

Chorus Canorus i Plochingen

Världens äldsta ungdomskör, Chorus Canorus från Landskrona, besökte vänorten Plochingen under en helg i april. Värdar var kören Josef Seliger Chor som gjorde sitt yttersta för att besöket skulle bli trevligt. En delegation från Landskrona Stad, med kommunfullmäktiges ordförande Gunlög Stenfelt i spetsen, var med och representerade och gjorde studiebesök.

Helsingborgs Dagblad - 4 timmar sedan

Misstänks för narkotikabrott

På måndagsförmiddagen genomförde polisen en husrannsakan på en adress i centrala Landskrona. Detta i samband med misstankar om att det fanns narkotika i bostaden. Hemma hos lägenhetsinnehavaren befann sig även en kvinna i 20-årsåldern och en tonårig pojke, som båda uppvisade tecken på att vara påverkade av narkotika.

Sydsvenskan - 23 apr 15 kl. 00:30

"Landskrona är en stad med stor social problematik"

Annette Lindberg Mohlin, chef för Individ- och familjeförvaltningen i Landskrona stad: – Landskrona är en stad med stor social problematik och ett flertal komplexa ärenden. Och de senaste åren har vi successivt ökat antalet utredare, tio stycken på två år, för att kunna hålla lagkravet i vår ärendehantering, att alla barnutredningar ska vara klara inom fyra månader. – Men vår situation skulle kunna vara enklare, i extremfall kan det vara så att enskilda ärenden kräver en tidsförlängning.

Helsingborgs Dagblad - 23 apr 15 kl. 00:30

"Landskrona är en stad med stor social problematik"

Annette Lindberg Mohlin, chef för Individ- och familjeförvaltningen i Landskrona stad: – Landskrona är en stad med stor social problematik och ett flertal komplexa ärenden. Och de senaste åren har vi successivt ökat antalet utredare, tio stycken på två år, för att kunna hålla lagkravet i vår ärendehantering, att alla barnutredningar ska vara klara inom fyra månader. – Men vår situation skulle kunna vara enklare, i extremfall kan det vara så att enskilda ärenden kräver en tidsförlängning.

Helsingborgs Dagblad - Igår: 04:00

Vattentorn som lockar matgäster

De använder ett av sin hemstads landmärken för att synas i strömmen av turister. Under fem år driver Landskronaparet restaurang på Teneriffa..

Helsingborgs Dagblad - 27 apr 15 kl. 15:20

Frukost på Albins

Landskronas kulturchef Kjell Thoresson och näringslivschef Anna Classon samt Jesse Kemppinen från Region Skånes näringslivsavdelning besökte Albins folkhögskola och samtalade kring vad Albins kan göra för att Landskrona ska bli attraktivt för unga vuxna. Några förslag som dök upp var att hitta matchningar mellan arbetsgivare och arbetssökande, samt att skolan ska hitta former för att synas i Landskrona med all sin kunskap.Frukost på Albins är ett återkommande arrangemang..

Helsingborgs Dagblad - 02 maj 15 kl. 13:55

"En av de viktigaste platserna för kitesurfing"

På lördagen invigdes Landskrona Surfcenters nya anläggning i Lundåkrahamnen..

Helsingborgs Dagblad - 13 timmar sedan

Lennart Appelros

Lennart Appelros, Örebro, avled den 19 april i en ålder av 92 år. Närmast anhöriga är hustrun Karin, samt sönerna Peter och Ingemar. Begravningsakten äger rum i Örebro.

Sydsvenskan - 02 maj 15 kl. 04:00

Olika dyrt att ha trygghetslarm i NV-Skåne

Tusentals äldre har trygghetslarm i nordvästra Skåne. Men de betalar väldigt olika för servicen. I Båstad kostar det 315 kronor i månaden.

Sydsvenskan - 30 apr 15 kl. 15:13

Gymnasieskolan i fokus

Skolpolitikerna i Landskrona vill se över gymnasieskolans programutbud. Inte ens var fjärde elev i kommunens niondeklasser vill i dag läsa på hemmaplan..

Helsingborgs Dagblad - 29 apr 15 kl. 04:00

Lummigt område känt utanför stadens gränser

Värdshuset Gröna Lund, anlagt i slutet av på 1850-talet av traktör Olaus Ohlsson. Hela detta planterade och lummiga område var känt långt utanför stadens gränser under mer än tre årtionden. I bakgrunden ser man det vid den tiden nybyggda Nessens magasin.

Helsingborgs Dagblad - 15 apr 15 kl. 14:08

Landskrona energis mejlserver nere

Det är problem att sända och ta emot e-post som domänen med landskrona.net.

Helsingborgs Dagblad - 3 timmar sedan

Anhållen för misshandel av sin sambo

Under natten till tisdagen grep och anhöll polisen en man i 40-årsåldern som misstänks för att ha misshandlat sin sambo, en kvinna i 20-årsåldern. Händelsen inträffade i ett flerfamiljshus i Landskrona. Enligt anmälan har mannen slagit kvinnan på överkroppen.

Skånskan - 20 apr 15 kl. 12:53

Tågstopp mellan Helsingborg och Landskrona

Det är just nu tågstopp på sträckan mellan Helingborg och Landskrona..

Helsingborgs Dagblad - 16 apr 15 kl. 22:26

Trafikolycka på E6 vid Landskrona

Klockan tio på kvällen inträffade en trafikolycka på E6 strax söder om Landskrona. Olyckan skedde i det södergående körfältet..

Helsingborgs Dagblad - 27 apr 15 kl. 14:46

Djurplågeri i hundrastgård

Vid lunchtid på söndagen var en man i 40-årsåldern ute och rastade sin hund vid Sjögången i Landskrona..

Helsingborgs Dagblad - 23 apr 15 kl. 20:29

I deras lilla tvåa blomstrar konsten

I en tvåa i Landskrona trängs konst av flera europeiska stjärnor. Mitt i samlingen bor konstnärsparet Nina Slejko Blom och Conny Blom. Vi hälsade på inför deras gemensamma utställning i Landskrona konsthall..

Sydsvenskan - 23 apr 15 kl. 20:29

I deras lilla tvåa blomstrar konsten

I en tvåa i Landskrona trängs konst av flera europeiska stjärnor. Mitt i samlingen bor konstnärsparet Nina Slejko Blom och Conny Blom. Vi hälsade på inför deras gemensamma utställning i Landskrona konsthall..

Helsingborgs Dagblad - 27 apr 15 kl. 15:23

Landskronas Familjemässa 2015

Lions Club Landskrona/Citadella har nu avverkat sitt största arrangemang någonsin – Familjemässan i Landskrona idrottshall som hade cirka 60 utställare med många olika inriktningar – mode, teknik, hälsa, skönhet, barn, mat, hantverk, bilar, sport, MC, IT och mycket annat.I skrivande stund kan konstateras att utställarna liksom besökarna varit nöjda med dagen. Det är alltid trevligt när man får se kläderna live, det vill säga i en modevisning och dessutom ha möjlighet att känna och klämma på materialen.

Helsingborgs Dagblad - 01 maj 15 kl. 13:57

Följ derbyt mål för mål

Derbydags i division 1 södra. Här kan du följa drabbningen mellan Eskilsminne och Landskrona BoIS mål för mål. Efter matchen sänder vi eftersnack och spelarintervjuer direkt från Harlyckans IP.

Helsingborgs Dagblad - 23 apr 15 kl. 15:01

Stärk vuxenutbildningen

Komvux är en viktig del i det livslånga lärandet med möjlighet till omskolning och ny utbildning även mitt i livet. Många som studerar inom vuxenutbildningen saknar fullständigt gymnasiebetyg. I Landskrona lämnar var fjärde elev gymnasiet med ofullständiga betyg.

Helsingborgs Dagblad - 01 maj 15 kl. 14:26

Ljusblå himmel – röda budskap

Bistert, men nu kommer ljusare tider. En framtid som ska värna om välfärd och rättvisa och ta krafttag mot arbetslösheten. Det var budskapet när S-riksdagsmannen Rikard Larsson talade på första maj i Landskrona..

Helsingborgs Dagblad - 30 apr 15 kl. 14:53

Glömde sätta tillbaka pumphandtaget

Bilisten körde in på Statoil-macken på Österleden i Landskrona vid 13.30-tiden för att tanka. När tankningen var klar körde bilisten iväg – men glömde att pumphandtaget fortfarande satt kvar.

Helsingborgs Dagblad - Igår: 11:02

Eva Helgesson sitter kvar som förbundsbas

För två år sedan valdes Eva Helgesson, Landskrona, till den första kvinnliga ordföranden någonsin i Svenska Tyngdlyftningsförbundet. Nu är den första mandatperioden avklarad men Eva får fortsatt förtroende och vid förbundets årsmöte omvaldes hon för två nya år. Samtidigt tog den fortfarande aktiva lyfterskan Karin Engström, Örebro, plats i styrelsen – som fjärde kvinna genom tiderna – när hon ersätter tidigare förbundsbasen Jonny Kärkkäinen..

Helsingborgs Dagblad - 29 apr 15 kl. 06:12

Inbrott i livsmedelsbutik

En livsmedelsbutik på Östergatan i Landskrona utsattes för ett inbrott tidigt på onsdagsmorgonen..

Helsingborgs Dagblad - 30 apr 15 kl. 13:50

Det utsågstill åretsUF-företag

Idén – golftävlingar där vinsten går till Cancerfonden.
Den idén var så bra att UF-företaget som fem killar står bakom har utsetts till årets UF-företag i Landskrona..

Helsingborgs Dagblad - 26 apr 15 kl. 19:07

Utbuat BoIS föll igen

Nollade, förnedrade och utbuade. Landskrona BoIS föll hemma mot jumbon Husqvarna med 0-3 och har nu spelat tre matcher i division 1-upptakten utan att göra mål..

Helsingborgs Dagblad - 20 apr 15 kl. 07:00

Nya turer kring entreprenadtjänster

Ohlssons i Landskrona AB fick under lång tid mångmiljonuppdrag av Landskrona kommun utan upphandling.
Den här gången fick även andra företag möjlighet att lämna anbud. Vinnare blev ändå Ohlssons.Om oss

Nyhetspressen är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Nyhetspressen.se besöks mer än 100000 gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.