Lars+Kruse

Friday, 26 December, 05:27

Nyheter om Lars+Kruse

Sortering: Relevans | Senaste
Expressen - 22 dec 14 kl. 10:33

14-åringen nekar till mordet på Michael

MALMÖ. 14-åringen som misstänks för att tillsammans med en 16-åring ha mördat Michael De Vera på Linnéskolans skolgård förnekar brott. Det uppger 14-åringens advokat, Lars Kruse för Kvällsposten..

DI - Igår: 07:28

Lars EO Svensson: Ingves måste trycka ned kronan

Riksbanken måste snabbt våga ta till både statspappersköp och valutainterventioner föra att få fart på inflationen. Det anser Lars E O Svensson, tidigare vice riksbankschef och mångårig kritiker av Riksbankens räntesättning..

Expressen - I förrgår: 17:31

"Lars var väldigt bra - en fantastisk tränare"

AIK:s nyförvärv Dickson Etuhu har redan fått en försmak av svensk fotboll. Under sin karriär har han tränats av både Roy Hodgson och Lars Lagerbäck - och fått lära sig samma sak av båda två. – De är som tvillingar, säger Etuhu till SportExpressen.

DN - 21 dec 14 kl. 00:10

Lars Danielsson: Inte vårt ansvar att flyga hem svenskar

En ny flodvåg skulle utlösa samma kaos som den förra. I dag tar svenska staten ännu mindre ansvar för sina ­medborgare i utlandet än 2004. Det hävdar Lars Danielsson, tjänstemannen som blev symbol för statens senfärdiga reaktion på tsunamikatastrofen.

Dalarnas tidningar - 19 dec 14 kl. 10:59

Svartenbrandt släppt ur häktet

Den 1 december anhölls Lars Ferm, tidigare Lars-Inge Svartenbrandt, i sin frånvaro då han var misstänkt för ett grovt brott..

Dalarnas tidningar - 19 dec 14 kl. 10:59

Svartenbrandt släppt ur häktet

Den 1 december anhölls Lars Ferm, tidigare Lars-Inge Svartenbrandt, i sin frånvaro då han var misstänkt för ett grovt brott..

ÖstersundsPosten - 19 dec 14 kl. 12:38

Mannen berättar om överfallet

När ÖP pratar med mannen, som vi kan kalla Lars, låter han märkbart tagen av torsdagskvällens händelse. Lars var ute och gick i skogen ovanför parkeringen vid Minnesgärde. Han skulle rasta sin flickväns chihuahua när tre män närmade sig..

SR - 19 dec 14 kl. 10:16

Lars Palmgren minns ett möte på Kuba: "Stor förändring har kommit"

I onsdags kom beskedet att Kuba och USA nu närmar sig ytterligare, efter decennier av frostiga relationer. USA öppnar ambassad i landet och båda länderna har utväxlat fångar. För Sveriges Radios tidigare Latinamerikakorrespondent Lars Palmgren väcker beskedet minnen från ett möte i Havanna....

Helsingborgs Dagblad - I förrgår: 16:19

Avsked av en älskad stad

Lars Möllers krönika..

BT - 13 timmar sedan

Anlagd moskébrand

Tre personer har skadats i en brand som rasar i en moské i Eskilstuna. De har förts till sjukhus, en av dem med rökskador. – Vad jag förstår ska ingen vara allvarligt skadad, säger Lars Franzell, presstalesman på Eskilstunapolisen.

Expressen - 15 dec 14 kl. 07:44

Lars Gustafsson: En politisk skandal

Lars Gustafsson rasar mot alliansens drastiska neddragning av anslaget till kulturtidskrifterna..

BT - I förrgår: 18:59

Pendeltåg i krock med hjullastare

Ett tåg kolliderade med en hjullastare vid Huvudsta torg i Solna vid 18-tiden. Hjullastaren hade fått stopp på spåret när tåget körde in i den. - Föraren hade hoppat ur maskinen, men tåget smällde på ganska bra så hjullastaren blev demolerad, säger Lars Lindberg, ledningsoperatör på räddningstjänsten i Stockholm.

Expressen - 19 dec 14 kl. 13:59

Lars hittade föremålet - orsakade bomblarm

MALMÖ. En Coca Cola-flaska lindad med silvertejp och försedd med stubintråd. Så ser den misstänkta bomben ut som utlöste ett stiort bomblarm på Rättscentrum i Malmö.

SVT - Igår: 13:13

Stjärnspäckat möte under vinterturnén

Nu är det klart att Sverige möter Elfenbenskusten under vinterturnén. – Det är en riktigt bra fotbollsnation och en spännande utmaning för oss, säger landslagschef Lars Richt..

SR - 17 dec 14 kl. 05:00

Bedömning om "låg risk" i Kvinnoregistret bromsade utredning

Ekots granskning av kvinnoregistret och fallet med Lars och Mirjana visar att förundersökningen om misshandel prioriterades ned eftersom fallet noterats som "låg risk" i registret av Lars tidigare kollegor. Samma poliser som utredde misshandeln. Läs hela granskningen här.

Nya Wermlands Tidningen - Igår: 06:00

Power-stage i alla deltävlingarna

Lars-Erik Torph memorial rally i Säffle är en av sju deltävlingar i Svenska rallycupen 2015. Det blir också en del regelnyheter..

SvD - I förrgår: 22:32

Gör inte Sverige omöjligt att regera

Självfallet handlar det inte om att samarbeta med Sverigedemokraterna. Men dagens isoleringsstraff har inte visat sig effektivt, skriver Lars Tobisson (M)..

BT - 13 timmar sedan

Anlagd brand i moské i Eskilstuna

Fem personer har förts till sjukhus efter en anlagd brand i en moské i Eskilstuna. Enligt polisen startade branden genom att ett föremål kastades in genom fönstret. - Vi har inlett en förundersökning gällande grov mordbrand, säger Lars Franzell, presstalesman på Eskilstunapolisen.

BT - 13 timmar sedan

Anlagd moskébrand i Eskilstuna: fem till sjukhus

Fem personer har förts till sjukhus efter en anlagd brand i en moské i Eskilstuna. Enligt polisen startade branden genom att ett föremål kastades in genom fönstret. – Vi har inlett en förundersökning gällande grov mordbrand, säger Lars Franzell, presstalesman på Eskilstunapolisen.

DalaDemokraten - 22 timmar sedan

– Det jag beskylls för har aldrig hänt

Lars Ferm frigavs från sitt senaste straff 14 april. Tog sig till Borlänge och några nätter på Hotell Brage. För att sen hamna på Falu lasarett i närmare nio veckor.

DN - Igår: 14:22

Sverige mot Elfenbenskusten i januari

En match mot Finland var redan spikad. På julafton stod det klart att Sverige även möter Elfenbenskusten under fotbollslandslagets januariturné i Abu Dhabi. ”Jag är väldigt nöjd med det motståndet”, säger landslagschefen Lars Richt till Svenska fotbollförbundets hemsida..

Nyhetsverket - 17 dec 14 kl. 16:36

Lars Gunnar Lundhs infama erbjudande om falsk vänskap

Lars Gunnar Lundh har publicerat flera artiklar i Journal of Behavior Therapy and Experimental Psychiatry. I denna vetenskapliga tidskrift skrev recensenten om Max Scharnbergs Freud-bok: "In this two volume set, the author presents what is perhaps the most thorough analysis and critique of psychoanalysis - and its modern variants - currently extant in the literature. It would be difficult to overstate the importance of this work.

Norrtelje Tidning - 23 dec 14 kl. 00:01

Lucka 23: Vacker naturbok

Fackbok: Lars Lerin, Naturlära.

Expressen - Igår: 12:18

Elfenbenskusten ställs mot Sverige i januari

Det blir ett stjärnspäckat motstånd för Sverige under vinterturnén. Landslaget har gjort klart med en träningsmatch mot Elfenbenskusten. – Jag är väldigt nöjd med motståndet, säger landslagschefen Lars Richt..

DN - 22 dec 14 kl. 07:00

Dagbok från handbolls-EM

Handbolls-EM är över, med ett svenskt brons som facit. DN:s Lars Grimlund följde de svenska damerna under två veckors tid i Kroatien och Ungern..

NSD - 21 dec 14 kl. 16:20

Först en backattack – nu letar han center

Två nordamerikanska backar är klara för Luleå..

DI - I förrgår: 08:20

Gifter sig för att kunna ge bort pensionen

Vissa människor gifter sig av kärlek. Och andra för att de mår illa vid blotta tanken på att deras pensionsförsäkring skulle hamna hos allmänna pensionsfonden. Artisten Lars-Åke "Babsan" Wilhelmsson tillhör de sistnämnda..

Expressen - 23 dec 14 kl. 04:32

22-åring död efter gängmisshandel

22-åringen som misshandlades grovt av ett gäng på ett tiotal personer i Skärholmen i södra Stockholm i helgen har avlidit, enligt polisen. – Han avled på sjukhus tidigt i måndags natt alternativt sent i söndags kväll, säger Lars Burman, stationsbefäl på Söderortspolisen..

Nya Wermlands Tidningen - Igår: 06:00

Alla kommuner bör följa upp snöröjning

I Värmlands län prioriterar samtliga 14 granskade kommuner gång- och cykelvägar högre eller lika högt som bilvägar. Nio kommuner prioriterar gång- och cykelvägar högre än bilvägar och dessa förtjänar en särskild eloge, skriver Lars Strömgren och Jonatan Arenius..

Cornucopia - Igår: 09:09

Tomtarna ut i kylan - S&M-regeringen önskar God Jul!

Strip av Niklas Ericsson (Twitter: @KluddNiklas) fritt efter konceptidé av Lars Wilderäng.

Cornucopia? Evig tillväxt i en ändlig värld?

Nya Wermlands Tidningen - I förrgår: 06:00

Tyvärr – ingen skidpremiär i Filipstad

Det blir ingen skidpremiär i Filipstad på annandagen. Det viktigaste fattas – tillräckligt med snö. – Vi kommer igen med tävling senare, säger Lars-Göran Pettersson..

DalaDemokraten - 16 dec 14 kl. 16:01

Lars Sund bjuder på mustig historia

Anton Tjechov kallade alla sina dramer för komedier, trots att de alltid handlade om påtvingade uppbrott, ekonomisk ruin, självmord och olycklig kärlek, allt förföriskt inlindat i elegant och till synes fjäderlätt konversation. Detta tjechovska drag präglar även Lars Sunds nya och brett upplagda roman ”Tre systrar och en berättare”, den första delen i en planerad episk trilogi som sträcker sig från 1948 fram till dags dato. På sitt karakteristiska vis spränger Lars Sund upp kronologin och berättelsen vindlar associativt genom de två decennier som skildras i denna första del..

ÖstersundsPosten - 15 timmar sedan

Den frivillige häktesbesökaren

Lars ingår i en grupp om sex personer från Röda korset som är frivilliga häktesbesökare. Två kvällar i veckan finns någon av dem där som samtalspartner och lyssnande medmänniska. De är också de enda, förutom personal, präst och åklagare, som får besöka häktade med restriktioner, vilket betyder att de har begränsade kontakter med omvärlden.

Expressen - I förrgår: 19:34

Pendeltåg krockade med en hjullastare

Ett pendeltåg har krockat med en hjullastare vid Huvudsta torg i Solna och lamslagit tågtrafiken. På pendeln fanns 500-700 människor som nu måste evakueras. – Alla som går västerut från Stockholm går på de spåren.

Affärsvärlden - 09 dec 14 kl. 11:24

Ingen stämning mot Lars Nyberg – nu

Telia Sonera kommer inte att väcka skadeståndstalan mot förre vd:n Lars Nyberg för hans agerande 2013, kopplat till bolagets affärer i Kazakstan. Men styrelsen håller dörren öppen för framtida stämningar, mot honom och andra chefer..

NSD - 20 dec 14 kl. 10:08

Frölander åter ute på hal is

En av världens främste simmare tidigare..

Nya Wermlands Tidningen - 21 dec 14 kl. 19:50

BIK J20 tog tredje raka segern

Trots sex ordinarie spelare på frånvarolistan tog BIK J20 en kassaskåpssäker seger mot Borlänge på lördagen. Matchen avgjordes i den första perioden som BIK vann med 3–1. – Vi gör en helt okej match, summerar tränaren Lars Englund..

LV - 22 dec 14 kl. 09:06

Västerviks isbana är invigd

Aldrig förr kan 216 kvadratmeter plast ha väckt så mycket uppmärksamhet som i Västervik.
Nu är Spötorgets plastisbana klar och många ville höra Amy Diamond sjunga på lördagens invigning.
– Vi är helnöjda med att ha fått till den här aktivitetsytan, säger Lars Jörbrink, ordförande i Västerviks IK..

Expressen - 22 dec 14 kl. 13:17

Man misstänkt för människorov gripen

En man i 20-årsåldern greps på söndagen misstänkt för att ha hållit en kvinna instängd i en lägenhet i Varberg. På måndagen utökades misstankarna mot mannen. – Han misstänks nu också för våldtäkt, säger Lars Grimbeck, kommunikationschef vid Hallandspolisen..

Skånskan - I förrgår: 10:00

Doktorn har konst uppåt väggarna


Vårdcentralen i Sjöbo ser ut precis som alla andra vårdcentraler. På utsidan.
Men innanför dörrarna möts patienterna av den färgexplosion som utgörs av läkaren Lars-Olof Tobiassons privata popkonstsamling..

LV - 22 dec 14 kl. 10:29

Diamond showade när konstisbanan invigdes

Aldrig förr kan 216 kvadratmeter plast ha väckt så mycket uppmärksamhet som i Västervik.
Nu är Spötorgets plastisbana klar och många ville höra Amy Diamond sjunga på lördagens invigning.
– Vi är helnöjda med att ha fått till den här aktivitetsytan, säger Lars Jörbrink, ordförande i Västerviks IK.

UNT - 22 dec 14 kl. 00:30

Demokratiföraktet

Vi häpnar över den totala bristen på respekt för riksdagsordningen, skriver Lars Hallén och Ingemund Hägg..

Expressen - 20 timmar sedan

Bråket bakom filmen om Astrid Lindgren

Julhelgens stora tv-dokumentär om Astrid Lindgren började med en fajt om vem som skulle göra den. Pikant nog stod i de båda ringhörnorna Kristina Lindström och Maud Nycander, dokumentärfilmarna som tillsammans precis hade gjort hyllade filmen "Palme". Bråket slutade i att Kristina Lindströms SVT-film vann - och Maud Nycanders projekt för Filmlance stoppades.

Aftonbladet - 20 dec 14 kl. 13:54

Därför gifter han sig med 26-årige kampsportaren

Lars-Åke ”Babsan” Wilhelmsson berättar sanningen om äktenskapet.

Helsingborgs Dagblad - I förrgår: 18:58

Pendeltåg i krock med hjullastare

Ett tåg kolliderade med en hjullastare vid Huvudsta torg i Solna vid 18-tiden. Hjullastaren hade fått stopp på spåret när tåget körde in i den. — Föraren hade hoppat ur maskinen, men tåget smällde på ganska bra så hjullastaren blev demolerad, säger Lars Lindberg, ledningsoperatör på räddningstjänsten i Stockholm.Om oss

Nyhetspressen är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Nyhetspressen.se besöks mer än 100000 gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.