Lars+Kruse

Friday, 24 October, 09:42

Nyheter om Lars+Kruse

Sortering: Relevans | Senaste
Nya Wermlands Tidningen - 3 timmar sedan

"Konsten och måleri är mitt liv, det märks i mitt hem"

Hemma hos Lars Lerin och Manoel ”Junior” Marques får konsten ta plats. Väggarna är fyllda av målningar, som ständigt byts ut. Men man får leta ordentligt för att hitta några Lerin-akvareller.

Nya Wermlands Tidningen - 20 okt 14 kl. 13:38

Lars Lerin nominerad till Augustpriset

Lars Lerins Naturlära har nominerats till Augustpriset i kategorin Årets fackbok..

BT - I förrgår: 11:50

Sverigedemokrat avstår sin plats

Lars-Erik Johansson (SD) har meddelat Herrljunga kommun att han avsäger sig sin plats som kommunfullmäktigeledamot för Sverigedemokraterna med omedelbar verkan. Lars-Erik Johansson valdes in på det tredje av partiets tre mandat i årets val till kommunfullmäktige..

Expressen - 20 okt 14 kl. 11:49

Läkarna missade att Lars, 62, hade cancer

Specialistläkaren tog inte Lars Danielssons, 62, urinträngningar på allvar och gav honom medicin för urinvägsinfektion. Ett par år senare diagnostiserades han med en elakartad cancer i urinblåsan - men överlevde. - När jag fick beskedet kändes det som det bara stod död och begravning i pannan på mig, säger han till Kvällsposten..

Världen Idag - I förrgår: 12:03

Lars Adaktusson: KD behöver bli mer radikalt

I en debattartikel i förra veckans nummer av tidningen Kristdemokraten lyfter Lars Adakutsson några områden där han vill se en intern förändringsdiskussion. KD fick 4,6 procent av rösterna i riksdagsvalet, vilket är den lägsta siffran sedan 1994 då partiet fick 4,1 procent. Adaktusson skriver att det vore riskabelt "att slå sig till ro när valresultatet är det sämsta på 20 år".

GöteborgsPosten - 16 okt 14 kl. 07:18

Lars Lerin slog rekordet på Tjörn

Lars Lerin ordnade besökarrekord på Nordiska Akvarellmuseet i Skärhamn. Nu hoppas chefen att effekten spiller över på lite mindre publikfriande arrangemang..

Nya Wermlands Tidningen - 17 okt 14 kl. 06:00

Magsmärtor sinkade Gävert på militär-VM

Lars-Olof Gävert fick en smärtsam resa mot målet i helgens maratonlopp i Eindhoven. Men trots det ser han nu ljusare på framtiden. – Jag har jäkligt ont i magen.

UT - I förrgår: 14:22

Holmin ersättare i regionstyrelsen

Lars Holmin (M) valdes i tisdags in som ersättare i regionstyrelsen. Det tidigare kommunalrådet hoppas på fler regionuppdrag. Lars Holmin sade redan före valet att han siktade på att ta steget mot regionen.

Helsingborgs Dagblad - I förrgår: 08:38

Världsartist till Klippan

Pianisten Lars Roos ger en konsert i S:t Petri..

Dagen - 6 timmar sedan

Regeringens Palestinaväg fel

Genom sitt agerande försvårar således Sveriges regering möjligheterna att bidra till konstruktiv dialog och förhandlingar. Det skriver Lars Adaktusson (kd) i Palestinadebatten..

IDG - 20 timmar sedan

"IBM förvägrar sig själv it-marknadens godbitar"

Det blåser kalla vindar runt IBM. Enligt Computer Swedens Lars Danielsson får bolaget räkna med en betydligt tuffare period framöver..

Dalarnas tidningar - Igår: 07:01

P-rutor för handikappade på gång på Jax

Lars Norrström bor i Nygårdarna och är ofta ner till Jakobsgårdarna för bland annat ta ut pengar..

SVT - 16 timmar sedan

”Biblioteket stöttar nazistpropaganda”

Hundratals personer beräknas demonstrera utanför Norges största folkbibliotek ikväll. Anledningen är att konstnären Lars Vilks håller en föreläsning om Dan Parks konst..

IDG - I förrgår: 15:59

Styrkebesked av HiQ

Konsultbolaget HiQ redovisar starka siffror för tredje kvartalet. "För att vara Q3 är det väldigt bra", säger koncernchef Lars Stugemo..

Helsingborgs Dagblad - I förrgår: 08:09

Alla kommunalråden klara

Kristdemokraterna blev sist ut, de låter Lars Thunberg fortsätta som kommunalråd..

Eurosport - 22 timmar sedan

Island bäst rankat i Norden

Lars Lagerbäck gör succé med Island. Nu är hans lag högre rankat hos Fifa än moderslandet Sverige..

Computer Sweden - 20 timmar sedan

"IBM förvägrar sig själv it-marknadens godbitar"


Det blåser kalla vindar runt IBM. Enligt Computer Swedens Lars Danielsson får bolaget räkna med en betydligt tuffare period framöver.

.

SvD - Igår: 06:04

Samverka mot ny typ av krigföring

Ett modernt samhälle måste i dag skydda sig mot nya typer av hot från både nationalstater och icke-statliga aktörer, som al-Qaida och IS. Svenska myndigheter måste nu samverka på ett helt nytt sätt, skriver Lars Nicander, Försvarshögskolan..

UNT - 22 timmar sedan

Boa ville göra upp utan Moderaterna

Borgerligt Alternativ ville göra upp med övriga småpartier för att platsen som oppositionsråd skulle gå till ett annan parti än Moderaterna..

Skånskan - 10 timmar sedan

”Kristina är ännu viktigare nu”


På lördag är det premiär för Kristina från Duvemåla på Göteborgsoperan. Regissören Lars Rudolfsson minns urpremiären i Malmö 1995..

Hela Gotland - Igår: 13:10

Gotlandsbåten söker nytt fartyg

Gotlandsbåten är i full färd med att söka efter alternativ till det grekiska fartyget. Varför vill bolagets vd Lars Meijer inte ange..

Expressen - 17 timmar sedan

"Han vet inte vad vi gör eller hur vi tränar"

Lars Lagerbäck kritiserade Malmö FF:s taktiska insats mot Atletico Madrid. Men Åge Hareide lägger ingen större vikt vid det. – Han vet inte vad vi gör eller hur vi tränar, säger MFF-tränaren till Kvällsposten..

SR - 13 okt 14 kl. 16:16

Operaregissören Lars Runsten har gått bort

Regissören, scenografen, librettoförfattaren och kompositören Lars Runsten har gått bort, 83 år gammal..

BT - Igår: 06:10

Det här tar vi med oss från hotellet

Nästan tre av fyra svenskar anser det moraliskt förkastligt. Ändå gör man det gång på gång - tar med sig saker från hotellrummet.Vanligast är hårprodukter följt av handdukar.

Kristianstadsbladet - Igår: 06:10

Det här tar vi med oss från hotellet

Nästan tre av fyra svenskar anser det moraliskt förkastligt.Ändå gör man det gång på gång - tar med sig saker från hotellrummet.Vanligast är hårprodukter följt av handdukar.

BT - 20 okt 14 kl. 20:58

Maktposterna nu fördelade

Ulricehamns nya kommunfullmäktige har valt Celso Silva Goncalves (S) till ordförande. Vice ordförande blev Lars Holmin (M) efter sluten omröstning. Valet av socialdemokraten Celso Silva Goncalves till kommunfullmäktiges ordförande gav knappast upphov till några höjda ögonbryn och han valdes utan votering.

Dalarnas tidningar - Igår: 06:07

Musikskolan blir en familjecentral?

– Det stämmer att en arbetsgrupp jobbar med frågan och att det är Musikskolans lokaler som är aktuella, bekräftar sektorchef Lars Nyberg, Lärande och stöd..

DalaDemokraten - Igår: 06:07

Musikskolan blir en familjecentral?

– Det stämmer att en arbetsgrupp jobbar med frågan och att det är Musikskolans lokaler som är aktuella, bekräftar sektorchef Lars Nyberg, Lärande och stöd..

SvD - 19 timmar sedan

Eniros ordförande: ”Det har gjort oss upprörda”

Eniro rasar än en gång på börsen - den här gången efter uppgifter om att styrelsen är på väg ut. Ordförande Lars-Johan Jarnheimer säger till SvD Näringsliv att han är upprörd över bankernas agerande..

SVT - Igår: 16:57

Demonstration mot Vilks på norskt bibliotek

Protester planeras mot konstnären Lars Vilks föreläsning om gatukonstnären Dan Parks konst på Deichmanske bibliotek i Oslo..

IDG - Igår: 13:03

"Bara början på Nordeas it-elände"

"Nedskrivningar i miljardklassen är förstås jobbiga, men det verkligt stora problemet för Nordea är att företaget missat chansen att ligga i frontlinjen för it-utveckling i bankvärlden", skriver Computer Swedens Lars Danielsson..

City - Igår: 12:10

Lärarbesök i klassrum bästa fortbildningen

– Som ni vet kör vi ett projekt här med oss lärare, att vi ska lära av varandra och bli bättre lärare. Därför är Malin här idag, hon ska kolla mig, förklarar deras lärare Lars Strindelius. Framför eleverna gör han som han brukar.

UNT - I förrgår: 13:01

Samverkar utan Boa

Fem oppositionspartier i Östhammars kommun, M, FP, KD, LP och MP, samverkar år 2014-2018..

Computer Sweden - Igår: 13:03

Katastrofkvartalet bara början på Nordeas elände

"Nedskrivningar i miljardklassen är förstås jobbiga, men det verkligt stora problemet för Nordea är att företaget missat chansen att ligga i frontlinjen för it-utveckling i bankvärlden", skriver Computer Swedens Lars Danielsson.

.

Expressen - 17 timmar sedan

Hovet om bröllopet: Planeringen är i gång

Överhovpredikant Lars-Göran Lönnermark var med och vigde både prinsessan Madeleine och kronprinsessan Victoria. Hur det blir när prins Carl Philip nu gifter sig med sin Sofia Hellqvist är dock inte klart. – Planeringen pågår säkert, men den är nog väldigt intern än så länge, säger Lönnermark..

Expressen - 14 okt 14 kl. 16:21

Lagerbäcks pik – mot Sverige: Bäst i Norden

Tre raka segrar och en drömstart på EM-kvalet. Lars Lagerbäck är på god väg att ta Island till landets första mästerskap någonsin. Nu är Lars Lagerbäck fylld av självförtroende.

SVT - I förrgår: 06:00

Vilks: Klart att profeten som hund provocerar

När Nerikes Allehanda publicerade Lars Vilks teckning av Muhammed som rondellhund blev det snabbt en världsnyhet. Det ledde till upplopp i Pakistan och mordförsök på konstnären..

Trelleborgs Allehanda - I förrgår: 09:45

Svårt för lantbrukare att få upp betorna

Foto: Tomas Nyberg
Överallt på slätten finns vattensjuka marker som liknar sjöar mer än åkrar. För lantbrukarna, som ska leverera sockerbetor nu, innebär regnet stora problem.
– Det har kommit mycket hela den senaste veckan så det är väldigt blött i markerna, säger Lars-Olof Larsson som driver Hemmesdyngegården.

Dalarnas tidningar - 13 timmar sedan

Men länsstyrelsen vidhåller behovet

– Riskbilden har inte minskat i området. Kommunen behöver ha ambitionen att rekrytera till en styrka i Transtrand likt tidigare 1+3, skriver enhetschef Lars Håkan Jönsson vid samhällsbyggnadsenheten på länsstyrelsen Dalarna..

Helsingborgs Dagblad - 18 timmar sedan

Nytt handelsstopp i Eniro

Handeln i katalogföretaget Eniro stoppades på torsdagseftermiddagen sedan aktien rasat med 20 procent. Enligt di.se berodde kursraset på uppgifter om att styrelsen är på väg att hoppa av och att förhandlingarna med bankerna på väg att bryta samman.

Hela Gotland - I förrgår: 19:30

Brommadebatt i riksdagen

Trafikutskottets Lars Hjälmered har väckt en interpellation där han kräver svarom Bromma flygplats ska läggas ned eller inte. Från regeringen var infrastrukturminister Anna Johansson (S) på plats. I plenisalen fanns även riksdagsledamot Gustaf Hoffstedt (M) från Gotland..

IT24 - I förrgår: 15:59

Styrkebesked av HiQ


Konsultbolaget HiQ redovisar starka siffror för tredje kvartalet. "För att vara Q3 är det väldigt bra", säger koncernchef Lars Stugemo..

Nya Wermlands Tidningen - I förrgår: 06:00

Församlingshemmet firar 10-årsjubel

För tio år sedan byggdes den nya delen av Degerfors församlingshem och detta jubiléum tänker Degerfors församling fira i dagarna tre. – VI börjar redan på fredag med firande av FN-dagen och har bjudit in alla elever i låg- och mellanstadiet, säger kyrkoherde Lars Markusson..

Sydsvenskan - I förrgår: 04:00

Lärarbesök i klassrum bästa fortbildningen

Det är fler lärare än vanligt i klassrummet den här fredagsmorgonen hos klass 6 på Ängsdals skolor i Bunkeflo, Malmö.
– Som ni vet kör vi ett projekt här med oss lärare, att vi ska lära av varandra och bli bättre lärare. Därför är Malin här idag, hon ska kolla mig, förklarar deras lärare Lars Strindelius..Om oss

Nyhetspressen är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Nyhetspressen.se besöks mer än 100000 gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.