Lars+Kruse

Wednesday, 20 August, 08:48

Nyheter om Lars+Kruse

Sortering: Relevans | Senaste
GöteborgsPosten - 14 aug 14 kl. 08:08

Lars Åberg: Därför måste vänstern börja tala om Hamas

Lars Åberg skriver i sin krönika om att vi måste prata om det som Hamas symboliserar..

Hela Gotland - 12 aug 14 kl. 21:03

Lars Jonsson får köpa prästgården

Konstnären Lars Jonsson kommer troligen att få köpa Vamlingbo prästgärd.Nu har styrelsen i Heligholm AB fått i uppdrag att genomföra försäljningen..

Barometern - 19 timmar sedan

Ångerfull tjuv filmades på Ica

Mannen gick in på Ica Möre Livs AB och stal Lions insamlingsbössa. En uppmärksam kund och en övervakningskamera avslöjade honom. Vid 14-tiden i måndags fångades en man i 25-årsåldern på en övervakningskamera på Ica Möre Livs AB i Söderåkra.

Trelleborgs Allehanda - 15 aug 14 kl. 09:56

Ökat antal beslag i Trelleborg

Arkiv: Claes Nyberg
De första sex månaderna under 2014 har varit ett bra år i antal beslag i Trelleborg för Tullverket.
Ändå så har man inte gjort någon särskild satsning i staden enligt Lars Bäckström på gränsskyddsverksamheten i Sydsverige. – Vi försöker att planera var vi placerar våra resurser, men i Sydsverige har vi många olika fronter som kräver vår uppmärksamhet, säger Lars Bäckström.

City - 1 timme sedan

Professorn: därför har utbytesstudenter fortfarande fördomar om Sverige

Malmö har sin moderna högskoleprofil och Lund en anrik studenttradition. Men det har sällan de utländska studenterna koll på. Hit kommer de för utbildningarnas skull.

Dagens Media - 16 timmar sedan

"HD ska behålla sin särart"

Sydvenskans vd Lars Dahmén om förändringarna på Helsingborgs Dagblad..

Nya Wermlands Tidningen - 13 aug 14 kl. 14:16

Lars Gustavsson besegrade smärtan

– På gränsen till outhärdligt, samtidigt som det är en större och mäktigare än det mesta i löpupplevelse. Så beskriver Åmålsbon Lars Gustavsson världens kanske tuffaste, men också vackraste maratonlopp – AXA Fjällmaraton. I lördags gick årets upplaga av stapeln i det jämtländska fjällandskapet, och efter nära sju timmars slit kunde Gustavsson korsa mållinjen i Vålådalen..

Hela Gotland - Igår: 08:23

Så mycket kostade prästgården

Konstnären Lars Jonsson köper Vamlingbo prästgård av Heligholm Utveckling AB..

NSD - 19 timmar sedan

Datalagringen ska få ett ansikte

Luleåborna ska få nytta av länets nya industri, datalagring, genom konst..

BT - I förrgår: 07:42

Problem när kaninerna blir allt fler

De har pigga ögon, långa mjuka öron och är allmänt gulliga. Men framförallt är de många. Väldigt många.

Dalarnas tidningar - 13 aug 14 kl. 08:51

Lars har flyttat till vinterns Sydafrika

I våras fick Borlängebon Lars Lagestam ett intressant erbjudande om att jobba i Sydafrika i två år. Detta var ett erbjudande som han inte kunde tacka nej till och i maj reste han till Sydafrika, för första gången i sitt liv..

NSD - Igår: 18:11

LF:s drömresa ställs in

LF Baskets drömresa till Kina ställs in..

Nya Wermlands Tidningen - 18 timmar sedan

Gudstjänst på Espenäs

I söndagens gudstjänst på Espenäs predikar Lars-Erik Jonsson..

DalaDemokraten - Igår: 21:57

Positiva siffror i Rättviks bandy

– Det ser bra ut ekonomiskt. Vi har nu ett positivt kapital, inte mycket, men ändå. Vi har höga ambitioner i klubben och då gäller det att ha svarta siffror för att få elitlicens, säger ordföranden Lars Karlsson och tillägger:.

Dalarnas tidningar - Igår: 21:57

Positiva siffror i Rättviks bandy

– Det ser bra ut ekonomiskt. Vi har nu ett positivt kapital, inte mycket, men ändå. Vi har höga ambitioner i klubben och då gäller det att ha svarta siffror för att få elitlicens, säger ordföranden Lars Karlsson och tillägger:.

SvD - Igår: 18:59

118 118 Hallå vad står på?

Det är många frågetecken i Eniro efter Johan Lindgrens sorti. Uppenbarligen har styrelsen, med ordförande Lars-Johan Jarnheimer i spetsen, tagit sig en riktig funderare över den tidigare vd:ns insatser i bolaget..

Nerikes Allehanda - 12 aug 14 kl. 13:13

Peter och Lars blir nya kulturchefer

Peter Alsbjer blir ny bibliotekschef i Örebro kommun och Lars Hilmersson blir ny chef för Örebro kulturskola, skriver Örebro kommun i pressmeddelande..

Expressen - 9 timmar sedan

"Hoppas han går hem skärper till försvaret"

Efter Malmö FF:s förlust mot Salzburg var experten Lars Lagerbäck kritisk till gästernas försvarsspel. Den förre förbundskaptenen menar att svenska klubbar måste utbilda sina spelare bättre. – Jag tycker att det är någonting man behöver se över ordentligt, säger Lagerbäck i Viasat..

Barometern - 2 timmar sedan

Vallien byter båt mot raket

Konstnären Bertil Vallien och smeden Lars Larsson jobbar bra ihop. Den här veckan levereras deras gemensamma praktskulptur till Saab Aero i Linköping. Vallien och Larsson känner varandra sedan många år och har ett antal gemensamma projekt bakom sig.

Trelleborgs Allehanda - Igår: 08:00

Moderaternas kärleksbudskap till Trelleborg

"All you need is love" trodde man var ett slagord som försvann när 1960-talet gick över i 70-talet, men nu tar Moderaterna i Trelleborg upp kärleksbudskapet i sitt kommunala valprogram.
"Med kärlek till Trelleborg" är det stående temat i programmet, där partiet listar sina visioner inför framtiden.- Det här är vad vi skulle vilja genomföra om vi får egen majoritet.

Resume - 16 timmar sedan

Viasat förlänger med Lagerbäck

Viasat Sport har förlängt kontraktet med fotbollsexperten Lars Lagerbäck. – Lagerbäck är en självklar startspelare i Viasats laguppställning och jag tycker att det är extremt trevligt att han vill kombinera sitt isländska förbundskaptenjobb med en full satsning hos oss, säger sportchefen Per Nunstedt..

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Lexmark höjer Readsoft-bud igen

Amerikanska Lexmark International har köpt på sig ytterligare aktier i mjukvaruföretaget Readsoft i Helsingborg och höjer sitt kontantbud på bolaget till 57 kronor per aktie. Lexmark har köpt 1,2 miljoner A-aktier och 5,8 miljoner B-aktier från Readsofts grundare Lars Appelstål och Jan Andersson och kontrollerar nu motsvarande 35,4 procent av kapitalet och 52,2 procent av rösterna..

YLE - 12 aug 14 kl. 10:24

Konstnären Lars-Gunnar Nordström är död

Den finländska konstnären Lars-Gunnar Nordström avled på söndagen 89 år gammal. I Finland är han banbrytande inom det nonfigurativa måleriet. Nordström arbetade som målare, grafiker och skulptör.

Helsingborgs Dagblad - 9 timmar sedan

Svensk soldat hittad efter 70 år

En svensk frivilligsoldat som i finsk uniform stupade i strider mot sovjetiska förband på Karelska näset vid midsommar 1944 har hittats efter 70 år, skriver Svenska Dagbladet. — Fyndet av kvarlevorna är sensationellt eftersom senaste upptäckten av en stupad svensk från andra världskriget mig veterligen gjordes 1958, säger militärhistorikern Lars Gyllensten till tidningen..

GT - Igår: 14:24

Drogad kvinna lät sonen köra bilen

KUNGSBACKA. En drogpåverkad kvinna satte sig vid ratten och körde iväg. Några kilometer längre bort lät hon sin son i 10-årsåldern köra bilen.

SR - 21 timmar sedan

75 journalister försvinner när HD och Sydsvenskan slås ihop

Sydsvenskan och Helsingborgs Dagblad får en gemensam kulturredaktion under ledning av Sydsvenskans nuvarande kulturchef Rakel Chukri. Politisk chefredaktör för båda tidningarna blir Heidi Avellan. Redaktionen får en gemensam ledning med Pia Rehnquist som chefredaktör för Sydsvenskan och Lars Johansson för HD..

Nya Wermlands Tidningen - I förrgår: 06:00

"Vi har en bra chans att gå upp"

Förra säsongen var Kristinehamns bordtennisförening, KBTF, nykomling i division 2. Med ett år på nacken satsar laget nu uppåt, en serieseger kommande säsong ses inte vara omöjligt. – Vi har ett väldigt starkt lag och bred trupp, men ska vi vinna serien måste alla spela på topp, säger Lars Nyman, lagledare..

Expressen - Igår: 00:21

Lagerbäck förlänger med Viasat - kör OS

Lars Lagerbäck förlänger sitt avtal som tv-expert med Viasat. SportExpressen.se kan berätta att samarbetet nu tar sikte mot Rio-OS 2016.

Sydsvenskan - 5 minuter sedan

Lexmark höjer Readsoft-bud igen

Amerikanska Lexmark International har köpt på sig ytterligare aktier i mjukvaruföretaget Readsoft i Helsingborg och höjer sitt kontantbud på bolaget till 57 kronor per aktie.Lexmark har köpt 1,2 miljoner A-aktier och 5,8 miljoner B-aktier från Readsofts grundare Lars Appelstål och Jan Andersson och kontrollerar nu motsvarande 35,4 procent av kapitalet och 52,2 procent av rösterna.Det nya budet om 57 kronor löper till och med den 4 september, enligt ett pressmeddelande från Lexmark.

Expressen - 17 aug 14 kl. 06:42

Gryningspyromanen sätter skräck i Ystad

Beskedet om Gryningspyromanens första permission är en föraning om vad som väntar - Ulf Borgströms frigivning. En dag som många Ystadsbor fruktar. - Vissa ger sig inte så lätt, säger Leif GW Persson och jämför Gryningspyromanen med den fruktade Bombmannen, Lars Tingström..

Trelleborgs Allehanda - 1 timme sedan

Lexmark höjer Readsoft-bud igen


Amerikanska Lexmark International har köpt på sig ytterligare aktier i mjukvaruföretaget Readsoft i Helsingborg och höjer sitt kontantbud på bolaget till 57 kronor per aktie.Lexmark har köpt 1,2 miljoner A-aktier och 5,8 miljoner B-aktier från Readsofts grundare Lars Appelstål och Jan Andersson och kontrollerar nu motsvarande 35,4 procent av kapitalet och 52,2 procent av rösterna.Det nya budet om 57 kronor löper till och med den 4 september, enligt ett pressmeddelande från Lexmark..

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Lexmark höjer Readsoft-bud igen


Amerikanska Lexmark International har köpt på sig ytterligare aktier i mjukvaruföretaget Readsoft i Helsingborg och höjer sitt kontantbud på bolaget till 57 kronor per aktie.Lexmark har köpt 1,2 miljoner A-aktier och 5,8 miljoner B-aktier från Readsofts grundare Lars Appelstål och Jan Andersson och kontrollerar nu motsvarande 35,4 procent av kapitalet och 52,2 procent av rösterna.Det nya budet om 57 kronor löper till och med den 4 september, enligt ett pressmeddelande från Lexmark..

BT - 1 timme sedan

Lexmark höjer Readsoft-bud igen

Amerikanska Lexmark International har köpt på sig ytterligare aktier i mjukvaruföretaget Readsoft i Helsingborg och höjer sitt kontantbud på bolaget till 57 kronor per aktie. Lexmark har köpt 1,2 miljoner A-aktier och 5,8 miljoner B-aktier från Readsofts grundare Lars Appelstål och Jan Andersson och kontrollerar nu motsvarande 35,4 procent av kapitalet och 52,2 procent av rösterna.Det nya budet om 57 kronor löper till och med den 4 september, enligt ett pressmeddelande från Lexmark..

DI - 15 aug 14 kl. 08:52

Stålbad för friskolorna

Friskolesektorn står inför dramatiska förändringar och dagens ägare får svårt att sälja, hävdar Lars Leijonborg som ledde den stora friskoleutredningen..

Resume - Igår: 14:13

Därför chockhöjer Sydsvenskan webb-priset

Sydsvenskan har mer än fördubblat priset för sitt lilla webb-paket från 28 kronor till 59 kronor.-Vi gick ju ut extremt billigt. Nu har vi gjort tester och även tittat på internationella exempel och menar att det är ett rimligt pris, säger Lars Dahmén, vd på Sydsvenskan..

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Valvagnen tog plats i Åseda

Två partier med inriktning på landsbygds­utveckling men med olika syn på vindkraftsutbyggnaden i kommunen. Det blev en bitvis frän debatt om vindkraften i Smålandspostens valvagn i?går i Åseda när kommunalrådet Åke Carlson (C) mötte Lennart Lundahl (LPO).

GöteborgsPosten - I förrgår: 19:00

Trygghetsboenden inrättas i allmännyttan

Det är glädjande att Monica Påhlsson i Liberala seniorer uppmärksammar behovet av trygghetsboenden. Det behövs fler reguljära bostäder som är anpassade för äldre, med tillgång till service och gemensamhetslokaler – men som inte kräver biståndsbeslut som äldreboende, skriver Marina Johansson (S) och Lars Johansson (S)..

YA - 17 timmar sedan

Ettorna fick skolan för sig själva

Foto: Mark Hanlon
På måndagen inställde sig drygt 400 ettor till skoltidens tre sista år. På Österportsskolan fylldes aulan flera gånger om när det blev dags för upprop.
Det var uppenbart lite nervöst och tystnaden från eleverna var påtaglig när rektor Lars-Inge Persson hälsade eleverna välkomna till gymnasiet.

SVT - 15 aug 14 kl. 19:03

Handels rektor sågar kulturpolitikernas strategi

Att motivera kultursatsningar med tillväxtmål och nyttoaspekter i välfärden kan vara farligt, säger Lars Strannegård, rektor för Handelshögskolan i Stockholm..

Aftonbladet - 15 aug 14 kl. 13:52

En äkta hipster

Carsten Palmaer om bebop, Lars Werner och jazzen i Sverige.Om oss

Nyhetspressen är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Nyhetspressen.se besöks mer än 100000 gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.