Lars+Kruse

Thursday, 23 October, 00:22

Nyheter om Lars+Kruse

Sortering: Relevans | Senaste
Nya Wermlands Tidningen - I förrgår: 13:38

Lars Lerin nominerad till Augustpriset

Lars Lerins Naturlära har nominerats till Augustpriset i kategorin Årets fackbok..

BT - Igår: 11:50

Sverigedemokrat avstår sin plats

Lars-Erik Johansson (SD) har meddelat Herrljunga kommun att han avsäger sig sin plats som kommunfullmäktigeledamot för Sverigedemokraterna med omedelbar verkan. Lars-Erik Johansson valdes in på det tredje av partiets tre mandat i årets val till kommunfullmäktige..

Expressen - I förrgår: 11:49

Läkarna missade att Lars, 62, hade cancer

Specialistläkaren tog inte Lars Danielssons, 62, urinträngningar på allvar och gav honom medicin för urinvägsinfektion. Ett par år senare diagnostiserades han med en elakartad cancer i urinblåsan - men överlevde. - När jag fick beskedet kändes det som det bara stod död och begravning i pannan på mig, säger han till Kvällsposten..

Världen Idag - Igår: 12:03

Lars Adaktusson: KD behöver bli mer radikalt

I en debattartikel i förra veckans nummer av tidningen Kristdemokraten lyfter Lars Adakutsson några områden där han vill se en intern förändringsdiskussion. KD fick 4,6 procent av rösterna i riksdagsvalet, vilket är den lägsta siffran sedan 1994 då partiet fick 4,1 procent. Adaktusson skriver att det vore riskabelt "att slå sig till ro när valresultatet är det sämsta på 20 år".

GöteborgsPosten - 16 okt 14 kl. 07:18

Lars Lerin slog rekordet på Tjörn

Lars Lerin ordnade besökarrekord på Nordiska Akvarellmuseet i Skärhamn. Nu hoppas chefen att effekten spiller över på lite mindre publikfriande arrangemang..

Nya Wermlands Tidningen - 17 okt 14 kl. 06:00

Magsmärtor sinkade Gävert på militär-VM

Lars-Olof Gävert fick en smärtsam resa mot målet i helgens maratonlopp i Eindhoven. Men trots det ser han nu ljusare på framtiden. – Jag har jäkligt ont i magen.

UT - Igår: 14:22

Holmin ersättare i regionstyrelsen

Lars Holmin (M) valdes i tisdags in som ersättare i regionstyrelsen. Det tidigare kommunalrådet hoppas på fler regionuppdrag. Lars Holmin sade redan före valet att han siktade på att ta steget mot regionen.

Helsingborgs Dagblad - 15 timmar sedan

Världsartist till Klippan

Pianisten Lars Roos ger en konsert i S:t Petri..

IDG - Igår: 15:59

Styrkebesked av HiQ

Konsultbolaget HiQ redovisar starka siffror för tredje kvartalet. "För att vara Q3 är det väldigt bra", säger koncernchef Lars Stugemo..

Helsingborgs Dagblad - 16 timmar sedan

Alla kommunalråden klara

Kristdemokraterna blev sist ut, de låter Lars Thunberg fortsätta som kommunalråd..

Hela Gotland - 11 timmar sedan

Gotlandsbåten söker nytt fartyg

Gotlandsbåten är i full färd med att söka efter alternativ till det grekiska fartyget. Varför vill bolagets vd Lars Meijer inte ange..

SR - 13 okt 14 kl. 16:16

Operaregissören Lars Runsten har gått bort

Regissören, scenografen, librettoförfattaren och kompositören Lars Runsten har gått bort, 83 år gammal..

BT - I förrgår: 20:58

Maktposterna nu fördelade

Ulricehamns nya kommunfullmäktige har valt Celso Silva Goncalves (S) till ordförande. Vice ordförande blev Lars Holmin (M) efter sluten omröstning. Valet av socialdemokraten Celso Silva Goncalves till kommunfullmäktiges ordförande gav knappast upphov till några höjda ögonbryn och han valdes utan votering.

SVT - 7 timmar sedan

Demonstration mot Vilks på norskt bibliotek

Protester planeras mot konstnären Lars Vilks föreläsning om gatukonstnären Dan Parks konst på Deichmanske bibliotek i Oslo..

IDG - 11 timmar sedan

"Bara början på Nordeas it-elände"

"Nedskrivningar i miljardklassen är förstås jobbiga, men det verkligt stora problemet för Nordea är att företaget missat chansen att ligga i frontlinjen för it-utveckling i bankvärlden", skriver Computer Swedens Lars Danielsson..

City - 12 timmar sedan

Lärarbesök i klassrum bästa fortbildningen

– Som ni vet kör vi ett projekt här med oss lärare, att vi ska lära av varandra och bli bättre lärare. Därför är Malin här idag, hon ska kolla mig, förklarar deras lärare Lars Strindelius. Framför eleverna gör han som han brukar.

UNT - Igår: 13:01

Samverkar utan Boa

Fem oppositionspartier i Östhammars kommun, M, FP, KD, LP och MP, samverkar år 2014-2018..

Computer Sweden - 11 timmar sedan

Katastrofkvartalet bara början på Nordeas elände

"Nedskrivningar i miljardklassen är förstås jobbiga, men det verkligt stora problemet för Nordea är att företaget missat chansen att ligga i frontlinjen för it-utveckling i bankvärlden", skriver Computer Swedens Lars Danielsson.

.

Expressen - 14 okt 14 kl. 16:21

Lagerbäcks pik – mot Sverige: Bäst i Norden

Tre raka segrar och en drömstart på EM-kvalet. Lars Lagerbäck är på god väg att ta Island till landets första mästerskap någonsin. Nu är Lars Lagerbäck fylld av självförtroende.

SVT - 18 timmar sedan

Vilks: Klart att profeten som hund provocerar

När Nerikes Allehanda publicerade Lars Vilks teckning av Muhammed som rondellhund blev det snabbt en världsnyhet. Det ledde till upplopp i Pakistan och mordförsök på konstnären..

Trelleborgs Allehanda - Igår: 09:45

Svårt för lantbrukare att få upp betorna

Foto: Tomas Nyberg
Överallt på slätten finns vattensjuka marker som liknar sjöar mer än åkrar. För lantbrukarna, som ska leverera sockerbetor nu, innebär regnet stora problem.
– Det har kommit mycket hela den senaste veckan så det är väldigt blött i markerna, säger Lars-Olof Larsson som driver Hemmesdyngegården.

Hela Gotland - Igår: 19:30

Brommadebatt i riksdagen

Trafikutskottets Lars Hjälmered har väckt en interpellation där han kräver svarom Bromma flygplats ska läggas ned eller inte. Från regeringen var infrastrukturminister Anna Johansson (S) på plats. I plenisalen fanns även riksdagsledamot Gustaf Hoffstedt (M) från Gotland..

IT24 - Igår: 15:59

Styrkebesked av HiQ


Konsultbolaget HiQ redovisar starka siffror för tredje kvartalet. "För att vara Q3 är det väldigt bra", säger koncernchef Lars Stugemo..

Nya Wermlands Tidningen - 18 timmar sedan

Församlingshemmet firar 10-årsjubel

För tio år sedan byggdes den nya delen av Degerfors församlingshem och detta jubiléum tänker Degerfors församling fira i dagarna tre. – VI börjar redan på fredag med firande av FN-dagen och har bjudit in alla elever i låg- och mellanstadiet, säger kyrkoherde Lars Markusson..

Sydsvenskan - 20 timmar sedan

Lärarbesök i klassrum bästa fortbildningen

Det är fler lärare än vanligt i klassrummet den här fredagsmorgonen hos klass 6 på Ängsdals skolor i Bunkeflo, Malmö.
– Som ni vet kör vi ett projekt här med oss lärare, att vi ska lära av varandra och bli bättre lärare. Därför är Malin här idag, hon ska kolla mig, förklarar deras lärare Lars Strindelius..

Skånskan - Igår: 07:00

Husfönster krossade

En boende på Lars Otterstedts väg fick både sin bilruta och två fönster till sitt hus krossade under natten mot söndag..

Expressen - 8 timmar sedan

Svenska sorgen – efter ikonens dödsfall

En av simningens största profiler genom tiderna är död. Den legendariske tränaren Peter Daland avled under söndagen. – Det är alltid sorgligt när en profil och en personlighet av hans kaliber försvinner, säger Dalands tidigare kollega Lars-Erik Paulsson till SportExpressen.

DalaDemokraten - 12 okt 14 kl. 15:09

Inte fiskeområdets ansvar

Tidningen skrev om de ruttna spängerna som Lars Sundberg menade borde åtgärdas. Lars ansåg att när de nu en gång finns där, borde de också skötas och att fiskeområdet borde kunna ta ansvar för det..

Dalarnas tidningar - 12 okt 14 kl. 15:09

Inte fiskeområdets ansvar

Tidningen skrev om de ruttna spängerna som Lars Sundberg menade borde åtgärdas. Lars ansåg att när de nu en gång finns där, borde de också skötas och att fiskeområdet borde kunna ta ansvar för det..

DN - Igår: 15:24

”Klimatsatsningen bygger på MP:s storstadsfokus”

Det är tydligt att den nya regeringens klimatsatsning bygger på MP:s storstadsfokus. Genom att straffbeskatta landsbygdens transporter vill man ge pengar till storstadens kollektivtrafik. Det hotar inte bara jobben utan även det klimatsmarta biobränslet, skriver Lars Hjälmered och Johan Hultberg (båda M)..

GT - 7 timmar sedan

Falkenberg går emot Henkes spelarönskan

Patrik Ingelsten kommer inte spela den allsvenska avslutningsmatchen mot Mjällby. Falkenberg gick emot Henrik Larssons önskan att ta ut den inlånade anfallaren. – Han hade sin inställning, men föreningarna har ett avtal som vi följer, säger Falkenbergs ordförande Lars-Eric Nilsson..

SVT - I förrgår: 11:17

”Vill prestera på VM i Falun”

Förra vinterns succéman i skidlandslaget väljer en annorlunda uppladdning. – Jag gjorde mitt sista skidpass den 15 maj, och då kunde jag fortfarande ta på mig skidorna utanför dörren hemma i Bruksvallarna, berättar Lars Nelson för SVT Sport..

Dalarnas tidningar - 09 okt 14 kl. 08:40

Lars Wennås berättar om åren i Gärdebyn

Lars Wennås, född i Uppsala och i dag 79 år, är väl känd i Rättvik och Dalarna – kanske framför allt som politiker..

DalaDemokraten - 09 okt 14 kl. 08:40

Lars Wennås berättar om åren i Gärdebyn

Lars Wennås, född i Uppsala och i dag 79 år, är väl känd i Rättvik och Dalarna – kanske framför allt som politiker..

Sydsvenskan - Igår: 16:58

Lövsopare – ett tröstlöst jobb

Det finns 30 000 rännstensbrunnar bara i Malmö. När regnet öser ner proppas gallren igen av höstlöv och Lars-Inge Johannesson får börja om från början igen. .

DI - 19 okt 14 kl. 13:07

Experten: Besättningen kan spränga ubåten

Militärhistorikern och författaren Lars Gyllenhaal, som bland annat skrivit om ryska specialförband, säger att Försvarsmakten troligtvis inte agerar utifrån en inövad rutin just nu..

Vimmerby Tidning - Igår: 08:56

”Trafikverkets bud orimligt”

Trafikverkets ljumma intresse för en ny infart till Västervik förvånar Harald Hjalmarsson (M).
– Lars Bergström säger att man inte ser något nationellt intresse. Men för flera år sedan skrev vi en avsiktsförklaring med Trafikverket där det står att en södra infart är av både nationell och regional betydelse, säger Västerviks ordförande i kommunstyrelsen..

BT - 16 okt 14 kl. 19:52

Flera vägar översvämmade i väst

Det ihållande regnet ställde till problem på flera vägar i Västsverige under torsdagen - främst i mellersta Bohuslän och i Dalsland. - Vi har sju, åtta vägar som är helt avstängda, och ett femtontal vägar där det är varningstavlor för att det är vatten som går upp i närheten av vägbanan eller upp på vägbanan, säger Lars Svensson, sektionschef för underhållsområde väst hos Trafikverket.På en del platser föll uppemot 40 millimeter och Lars Svensson uppskattade läget på vägarna som värst vid 19-tiden.

GöteborgsPosten - I förrgår: 05:00

Göteborgs tillväxt hotas av Brommas nedläggning

Att smidigt och snabbt kunna ta sig till och från Stockholm är viktigt för hela Sverige och det svenska näringslivet. Just därför är Bromma flygplats inte en enskild Stockholmsangelägenhet, skriver bland andra Lars Hjälmered (M)..

SvD - 19 okt 14 kl. 15:43

Så får du råd, Magdalena!

Sverige är i stort behov av investeringar samtidigt som staten lånar nästan gratis. Ändå saknas det pengar enligt regeringen. En lösning kan vara att helt göra om budgetsystemet, menar bland andra ekonomiprofessorn Lars Calmfors..

GöteborgsPosten - I förrgår: 05:00

Mer byråkrati om strandskyddet utökas

Landshövding Lars Bäckström hänvisar till lagen när han kommenterar vår kritik mot det föreslagna strandskyddet. Det gör vi också och har flera gånger påpekat bristerna i myndighetens hantering, skriver Maria Derner och Robert Larsson..

Kristianstadsbladet - 17 timmar sedan

Nytt stängsel ska hindra dödsolyckor

Foto: Tommy Svensson
Målet är att halvera antalet omkomna i järnvägstrafiken fram till 2020. Trafikverket sätter nu upp stängsel vid spåret på särskilt olycksdrabbade sträckor, bland annat i Bromölla.
De senaste veckorna har kraftiga stängsel monterats upp vid järnvägsbron i Bromölla samt efter plankorsningen på Storgatan i riktning mot Gualöv.

SR - Igår: 06:00

"Augustjuryn missar viktiga böcker om Mellanöstern"

Per Wästberg, Sara Stridsberg och Lars Lerin - det var några av författarna som igår nominerades till Augustpriset - men juryn har missat viktiga böcker om Mellanöstern - det menar Sveriges Radios mellanösternkorrespondent Cecilia Uddén..Om oss

Nyhetspressen är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Nyhetspressen.se besöks mer än 100000 gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.