Lars+Kruse

Friday, 31 October, 04:59

Nyheter om Lars+Kruse

Sortering: Relevans | Senaste
Helsingborgs Dagblad - 26 okt 14 kl. 20:05

Fullt när Lars Roos höll konsert i Klippan

S:t Petri kyrka får ta in 300 personer och hade inga problem att fylla samtliga platser när pianisten Lars Roos gästade kyrkan under söndagen. Lars Roos, som fyller 70 år nästa år, har inte gjort några spelningar på tre år men gästar nu Sverige och ger fem konserter bland annat i Klippan..

DalaDemokraten - 10 timmar sedan

Fyller tomrum om Lars Norén

Allt sedan premiären av "Fursteslickaren" på Dramaten 1973 har Lars Norén varit rubrikernas man. ”Lägg ner pjäsen så fort som möjligt!” skrev Aftonbladets Allan Fagerström, ”Årets sämsta pjäs” var rubriken på Per Olov Enquists recension i Expressen och de andra huvudstadstidningar föll in i kören..

Expressen - I förrgår: 20:11

Kim Anderzon hade planerat sitt eget farväl

Kim Anderzon pratade igenom sin begravning med livspartnern Lars Naumburg, innan cancerbeskedet. Nu förbereds en öppen ceremoni, vid Kims önskade gravplats i Stockholm. – Det är så Kim vill ha det, säger Lars Naumburg..

Expressen - Igår: 18:58

Lars Lagerbäck: "Är hur tråkigt som helst"

Fotbollssverige sörjer Klas Ingesson, som gick bort i sitt hem på onsdagsmorgonen. En av många som nåddes av det tragiska beskedet var Islands förbundskapten Lars Lagerbäck. – Det är hur tråkigt som helst, säger Lagerbäck till SportExpressen.

Affärsvärlden - I förrgår: 14:01

Lars E O Svensson hyllad

Räntesänkningen och Riksbankens nedjusterade räntebana kommenteras rikligt i internationell affärspress. "Lars Svensson: 1, Sadomonetarists: 0" skriver Financial Times om att den förre vice riksbankschefen fick rätt..

DI - 27 okt 14 kl. 12:46

Lars EO Svenssons drastiska ränteförslag

Reporäntan bör sänkas till noll eller minus 0,25 procent. Och att därefter höja den de närmaste två åren är ”helt orealistiskt”. Det säger den före detta direktionsledamoten Lars EO Svensson till Bloomberg..

GöteborgsPosten - I förrgår: 19:00

Lars Bäckström talar med kluven tunga om strandskyddet

Det ter sig väldigt märkligt att landshövding Lars Bäckström och Länsstyrelsen skärper strandskyddet i Bohuslän medan man tillstyrker motsatsen i länets egen havsskärgård, skriver Klas Ålander och Christer Carlsson för Skärgårdsupproret..

DalaDemokraten - 10 timmar sedan

"Måsen" talar till vår tid

Vibeke Bjelke har i höst iscensatt en sevärd Måsen på Dramatens stora scen. Det är förresten slående i hur hög grad detta sysslolösa borgerskap påminner om just Lars Noréns tidigare pjäser. Det kan vara värt att påminna sig att Lars Noréns faktiskt själv för en del år sedan regisserade Tjechov.

NSD - 27 okt 14 kl. 06:00

I dag: Bodenprofil i hovrätten

Lars Degselius, 77, dömdes av tingsrätten till tio års fängelse för mord på sin sambo..

GöteborgsPosten - 25 okt 14 kl. 07:00

Ny kriminalroman från Lars Kepler

Att läsa Lars Keplers nya roman leder omedelbart till en ökad vilja att noga dra ner persiennerna. I går släpptes Stalker, femte boken från författarparet Ahndoril..

SvD - 23 okt 14 kl. 00:00

Lars Lerin - Lars Bohman Gallery

Norrtelje Tidning - 28 okt 14 kl. 04:00

87-årige Lars fick vänta en timme på färdtjänst

När 87-årige Lars Artberg i Lännbyberg beställde färdtjänst fick han vänta en timme på bilen. Anledningen var att bilen var tvungen att köras fram från Stockholm..

YA - 17 timmar sedan

Tre Isander på SD-platser

Att Lars Rosenqvist (SD) lämnar kommunpolitiken påverkar inte partiet. Det menar gruppledare Claes Isander som nu får nästan hela familjen med sig in i det nya kommunfullmäktige.
Som YA berättade i går har SD:s förstanamn Lars Rosenqvist anmodats av sitt parti att lämna sina politiska uppdrag.

YA - I förrgår: 23:00

SD:s toppnamn blir utslängt av partiet

Foto: Mark Hanlon
Lars Rosenqvist, SD:s förstanamn i kommunalvalet, har ombetts av partiet att lämna sitt politiska uppdrag. Orsaken är hans kommentarer på ett högerextremistiskt nätforum.
– Det är klart att det känns tungt när man har kämpat mycket.

Nya Wermlands Tidningen - 24 okt 14 kl. 06:00

"Konsten och måleri är mitt liv, det märks i mitt hem"

Hemma hos Lars Lerin och Manoel ”Junior” Marques får konsten ta plats. Väggarna är fyllda av målningar, som ständigt byts ut. Men man får leta ordentligt för att hitta några Lerin-akvareller.

NSD - Igår: 17:18

Vill skärpa straffet för morddömd

14 års fängelse för mord, det är var åklagaren yrkar på för Lars Degselius, 77 år..

DalaDemokraten - I förrgår: 09:57

”Nu vet de vad vi vill”

– Vi fick gott om tid att framföra våra synpunkter, så nu vet de vad vi vill, säger Avesta kommunalråd Lars Isacsson..

DI - 21 timmar sedan

Insider tankar i Cdon

Lars Nilsson har den 24-27 oktober köpt 6.000 aktier och han äger därefter 44.000 aktier i Cdon där han är styrelseledamot..

Dagen - Igår: 03:05

Kommunerna missar flyktingmål

En tredjedel av landets kommuner lever inte upp till sina överenskommelser om flyktingmottagande med Migrationsverket. Det visar en genomgång som Dagen har gjort.– Otillfredsställande, säger Lars-­Göran Brandt, länsstyrelsernas samordnare..

Kristianstadsbladet - I förrgår: 19:02

Öppen begravning för Kim Anderzon


Alla som vill får möjligheten att ta ett sista farväl av den folkkära skådespelaren Kim Anderzon som dog i cancer i fredags. - Det kommer bli en öppen begravning, dit alla är välkomna, säger hennes livskamrat Lars Naumburg till Aftonbladet.Begravning blir i Stockholmsområdet i slutet av november.

Trelleborgs Allehanda - I förrgår: 19:02

Öppen begravning för Kim Anderzon


Alla som vill får möjligheten att ta ett sista farväl av den folkkära skådespelaren Kim Anderzon som dog i cancer i fredags. - Det kommer bli en öppen begravning, dit alla är välkomna, säger hennes livskamrat Lars Naumburg till Aftonbladet.Begravning blir i Stockholmsområdet i slutet av november.

Vimmerby Tidning - Igår: 08:59

Ska sätta press på majoriteten

Folkpartisten Lars Karlsson blir nytt oppositionsråd.
Han backas upp av Centerpartiet, Miljöpartiet, Vänsterpartiet och Landsbygdspartiet Oberoende.
– Tillsammans ska vi föra en stark oppositionspolitik..

BT - 27 okt 14 kl. 13:21

Evakuerade efter rök i loket

Omkring 100 personer fick på måndagen evakueras från ett passagerartåg i närheten av Mellerud sedan lokföraren upptäckt intensiv rökutveckling i maskinrummet. Stoppet medför att flera tåg på sträckorna Åmål-Mellerud och Göteborg-Karlstad ställs in under måndagen. – Tåget var helt nyreviderat och alltså i bra skick.

Nya Wermlands Tidningen - 20 okt 14 kl. 13:38

Lars Lerin nominerad till Augustpriset

Lars Lerins Naturlära har nominerats till Augustpriset i kategorin Årets fackbok..

Kristianstadsbladet - 27 okt 14 kl. 13:14

Evakuerade efter rök i loket


Omkring 100 personer fick på måndagen evakueras från ett passagerartåg i närheten av Mellerud sedan lokföraren upptäckt intensiv rökutveckling i maskinrummet.Stoppet medför att flera tåg på sträckorna Åmål-Mellerud och Göteborg-Karlstad ställs in under måndagen. - Tåget var helt nyreviderat och alltså i bra skick.

BT - 27 okt 14 kl. 13:14

Evakuerade efter rök i loket

Omkring 100 personer fick på måndagen evakueras från ett passagerartåg i närheten av Mellerud sedan lokföraren upptäckt intensiv rökutveckling i maskinrummet. Stoppet medför att flera tåg på sträckorna Åmål-Mellerud och Göteborg-Karlstad ställs in under måndagen.- Tåget var helt nyreviderat och alltså i bra skick.

Nyteknik - Igår: 11:57

Hela pappersbruket kan styras med surfplattan

De hade en prima pappersmaskin men inga system. Installationen klarades på rekordtid – och nu kan Lars-Åke Brännström styra hela bruket via webben..

Nya Wermlands Tidningen - 18 timmar sedan

Prisades för kulturhistoriskt evenemang

I måndags prisades Arvika fordonsmuseum för sitt deltagande i Motorhistoriska dagen, den 6 juni. Prisutdelare var Peter Edqvist, Motorhistoriska riksförbundet och Lars Mejern Larsson, riksdagsledamot i Trafikutskottet..

Expressen - 16 timmar sedan

Här skedde flest vilt- olyckor – gata för gata

Se upp för vilda djur längs vägarna. De flesta viltolyckor sker mellan oktober och januari. – Rådjursolyckor är allra vanligast, säger Lars-Erik Nilsson på Nationella viltolycksrådet..

YLE - Igår: 19:58

Lars Sunds ungdomsroman i nyutgåva

Nästa år är det 40 år sen Lars Sunds ungdomsroman Natten är ännu ung blev utgiven och även Jakobstads musikinstitut fyller fyrtio. Jubileumsåret till ära blir boken musikal och ges också ut i nyutgåva på förlaget Scriptum. - Jag är glad och ödmjuk.

DN - 13 timmar sedan

Akuta rasrisken i norska fjällen är över

Den akuta risken för ett stort ras på Mannen i västra Norge såg på torsdagen ut att vara över och berget har döpts om till "Seigmannen" efter ett segt godis. Chefsgeologen Lars Harald Blikra varnar dock för att blåsa faran över..

NSD - Igår: 12:53

Här är Luleås målvaktsval – i derbyt

Här är Luleå Hockeys målvaktsval..

Expressen - Igår: 09:46

Toppmoderat: Måste börja prata med SD

Övriga partier måste på sikt börja prata med Sverigedemokraterna. Det säger Skånemoderaternas ordförande Lars-Ingvar Ljungman till Svenska Dagbladet..

Helsingborgs Dagblad - I förrgår: 13:16

Avhoppad vice riksbankschef hyllad

Räntesänkningen och Riksbankens nedjusterade räntebana kommenteras rikligt i internationell affärspress. "Lars Svensson: 1, Sadomonetarists: 0" är en kommentar..

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Samma tjuvar misstänksligga bakom inbrottsvåg

En inbrottsvåg drar fram bland företagen i Sankt Lars-området. Restaurang Bistro Epice har drabbats två gånger sedan förra fredagen..

GöteborgsPosten - 13 timmar sedan

Skager (M): Sparka Ransgård

Sparka Jonas Ransgård. Ersätt honom med Martin Wannholt.Det säger moderaternas "grand old man", Lars-Åke Skager och rasar mot förslaget att peta Wannholt som kommunalråd..

GT - Igår: 12:27

Mardrömsbeskedet – hans korsband är av

Joel Johansson tvingades kliva av mot Hammarby i helgen. Beskedet är det värsta tänkbara. – Korsbandet är av och det finns inget mer att säga, säger Gais sjukgymnast Lars Göthfeldt..

GöteborgsPosten - Igår: 05:00

MP:s motstånd mot EU:s frihandelsavtal osakligt

Det är av största vikt att frihandelsavtalet mellan EU och USA kommer på plats så fort som möjligt, inte minst för Sveriges del. Det är därför bekymmersamt att Miljöpartiet, på osakliga grunder, sätter sig på tvären, skriver Lars Adaktusson (KD)..

Expressen - Igår: 00:47

"Samarbetar inte med Sverigedemokraterna"

Moderaterna i Skåne öppnar för att samarbeta med SD på ett lokalt plan. Enligt Skånemoderaternas ordförande Lars-Ingvar Ljungman kan ett samarbete bli nödvändigt. – Det parlamentariska läget är ju sådant att vi inte kan stänga ute en fjärdedel av väljarna, säger han, säger han till SVT..

UNT - I förrgår: 12:09

Delar av fjäll väntas rasa i Norge

När delar av det norska fjället Mannen rasar är svårt att säga, men rimligtvis sker det i dag, säger chefsgeolog Lars Harald Blikra..

DI - I förrgår: 22:30

Räntechocker redan på Per Albins tid

Inte ens under depressionen på 1930-talet var Riksbankens styrränta lika låg som nu. På den tiden ansågs en sänkning till 2,5 procent vara en extrem åtgärd. "Det var väldigt kontroversiellt", säger ekonomihistorikern Lars Magnusson.

UNT - I förrgår: 18:47

Lyfter fram människan

Utställningen Eric Sahlström – en uppländsk storspelman invigdes på tisdagskvällen på Tierps bibliotek..

UNT - I förrgår: 18:47

Lyfter fram människan

Utställningen Eric Sahlström – en uppländsk storspelman invigdes på tisdagskvällen på Tierps bibliotek..

Expressen - 6 timmar sedan

Ljungman får medhåll efter uttalande om SD

Skånemoderaternas ordförande Lars-Ingvar Ljungmans uttalanden om SD har väckt starka reaktioner. Både i partiet och utanför. Ljungman ifrågasatte i en intervju med P4 Malmöhus partiets policy gentemot SD.

Kristianstadsbladet - Igår: 05:55

Husspindeln hittar hem på hösten

Ser du en spindel inne i lägenheten blir den troligen bara glad om du släpper ut den, de trivs inte i våra torra bostäder.Men i svala utrymmen kan vissa arter göra sig hemmastadda - under hösten kryper en och annan in för att söka skydd från kylan.
En av de största spindlarna vi har i landet, större husspindel, trivs bra i garaget.Om oss

Nyhetspressen är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Nyhetspressen.se besöks mer än 100000 gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.