Lisbeth+åkerman

Sunday, 01 February, 15:42

Nyheter om Lisbeth+åkerman

Sortering: Relevans | Senaste
Expressen - 28 jan 15 kl. 20:08

Samtalet från okända systern förändrade allt

För 15 år sedan kände de inte till varandras existens – i dag kan de inte föreställa sig ett liv utan varandra. Hemmets Journal var först med att uppmärksamma systrarna Lisbeth Henriksson, 85, från Sävedalen och Lena Karlsson, 70, från Redinge som återförenades på ålderns höst. – Jag är så tacksam över att hon vågade ta kontakt med mig efter alla år, säger Lisbeth..

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Noomi Rapace lycklig under mörk yta

Noomi Rapace går sin egen väg. Vänder svensk jantelag ryggen och startar produktionsbolag i London.
Men hon stänger inte dörren för Lisbeth Salander — rollen som gav henne det internationella genombrottet..

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Noomi Rapace lycklig under mörk yta

Noomi Rapace går sin egen väg. Vänder svensk jantelag ryggen och startar produktionsbolag i London.
Men hon stänger inte dörren för Lisbeth Salander — rollen som gav henne det internationella genombrottet..

SmålandsPosten - 20 jan 15 kl. 06:10

Tjuvar vandaliserade på förskolan Kullen

När personalen på förskolan Kullen i Rottne kom till jobbet i?går möttes de av förödelse. Tjuvar hade brutit sig och vandaliserat.

Dalarnas tidningar - 27 jan 15 kl. 06:58

Café och butik flyttar - rakt över gatan

I två år har Lisbeth Pollack och Susanne Halvarsson drivit Gärna café och precent, ett kombinerat fik och inredningsbutik. Ett koncept som har visat sig gå väldigt bra..

DalaDemokraten - 27 jan 15 kl. 06:58

Café och butik flyttar - rakt över gatan

I två år har Lisbeth Pollack och Susanne Halvarsson drivit Gärna café och precent, ett kombinerat fik och inredningsbutik. Ett koncept som har visat sig gå väldigt bra..

YLE - 21 jan 15 kl. 17:38

”Obehöriga specialklasslärare kan vara väldigt kompetenta”

Zacharias Topeliusskolan har inga behöriga specialklasslärare, ändå tycker Förbundet de utvecklingsstördas väl att skolan har bra undervisning. Men det är trångt och ekar för mycket i skolhuset. Skolan har lediganslagit sju tjänster eftersom de specialklasslärare som idag jobbar på skolan inte är behöriga.

Dalarnas tidningar - 28 jan 15 kl. 11:18

Minnesgåvor till kommunanställda

På den översta bilden syns mottagarna bland förskolans personal vilka är fr v Ewa-Lotta Svärd, Lisbeth Karlsson, Lotta Eriksson, Yvonne Engström, Anita Jansson, Karin Vestberg, Marie Olsson, Marie Johansson, Anna-Karin Örjes, Carina Nilsson, Ulrika Dahl, Helena Eriksson, Eva-Lena Jansson, Marianne Forsman och Janet Björklund. Saknas gör Benita Kjellberg, Birgitta Karlsson och Åsa Olsson..

Sydsvenskan - 25 jan 15 kl. 13:59

Den avige antihjälten briljerar

Det är intressant att fråga sig varför det plötsligt vimlar av hjältar med högfungerande autism inom den samtida fiktionen. Exemplen är många: Stieg Larssons Lisbeth Salander, Saga Norén i tv-serien "Bron", den moderne Sherlock Holmes, är bara några av dem. Vad berättar de om vår tid och vårt samhälle?

SmålandsPosten - 08 jan 15 kl. 14:03

Växjö utan majblommor

Majblomman i Växjö bidrar varje år med 500 000 kronor för att bekämpa barnfattigdom i Sverige. Men i år blir det inget bidrag. Den lokala föreningen har för närvarande ingen fungerande styrelse.

YLE - 22 jan 15 kl. 07:33

Mänskliga rättigheter för personer med svår utvecklingsstörning

Personer med svår utvecklingsstörning, som tidigare garanterats tjänster via omsorgslagen, måste i framtiden anhålla och kämpa för varje tjänst. Det här betyder att kravet på de anhöriga växer radikalt. Den nationella förnyelsen av handikapplagen framskrider med fart, förslaget ska vara klart före sista mars.

UT - 11 jan 15 kl. 10:42

Strömavbrott efter nattens storm

Flera hushåll drabbades av strömavbrott till följd av nattens storm. Strax före midnatt natten till söndag kom de första larmen om nedfallna träd i Ulricehamnstrakten. Vissa träd hade blåst ner så att de blockerade vägar.

GöteborgsPosten - 02 jan 15 kl. 09:07

Jens Andersen | Denna dagen, ett liv

I Astrid Lindgrens författarskap finns framför allt en tillit till människans förmåga att klara sig, och en övertygelse om att vi trots all ondska ändå kommer att räcka varandra handen, skriver Lisbeth Larsson efter att ha läst en ny biografi..

BT - 24 dec 14 kl. 06:42

Ledsagaren är guld värd

Ledsagaren Anita kommer två gånger i veckan, tisdag och torsdag. Då är Lisbeth för det mesta påklädd och redo för promenad. – Vi går ut i alla väder.

BT - 17 jan 15 kl. 08:48

Omsorgen utvecklas med kultur

Personalen på Hagens äldreboende i Herrljunga ska utveckla sitt arbete. Medlet är att ta in en konstnär i verksamheten. I går gjorde Erik Lundin från projektet Horisont sin första dag på Hagen.

BT - 08 jan 15 kl. 07:01

Vädjar om publicering efter dådet

Organisationen Reportrar utan gränser vädjar till medier runt om i världen att publicera tidningen Charlie Hebdos satirteckningar. "Yttrandefriheten får inte förminskas inför barbariet och ge vika för utpressning från dem som angriper demokratin och de värden vi gemensamt står bakom", heter det i ett uttalande.Många medier hörsammade maningen, medan andra valde en försiktig linje.

BT - 08 jan 15 kl. 07:14

Uppmaningen: "Publicera Charlie Hebdos teckningar"

Organisationen Reportrar utan gränser vädjar till medier runt om i världen att publicera tidningen Charlie Hebdos satirteckningar. "Yttrandefriheten får inte förminskas inför barbariet och ge vika för utpressning från dem som angriper demokratin och de värden vi gemensamt står bakom", heter det i ett uttalande. Många medier hörsammade maningen, medan andra valde en försiktig linje.

BT - 08 jan 15 kl. 08:17

Medierna i dag: Vi kan inte tystas

Medierna kan inte skrämmas till tystnad. Det är budskapet från såväl svenska som utländska medier dagen efter det blodiga attentatet mot satirtidningen Charlie Hebdo. Men det finns även kritiska röster som anser att viss publicering är av ondo.

GT - 24 nov 14 kl. 21:42

Lisbeth fick ägg med tre gulor: "Var gott"

Lisbeth Ottosson, 61, var föga imponerad när GT berättade att Börje Hillfeldt fått tre ägg med dubbla gulor i. Själv kan Kungsbackabon nämligen stoltsera med en trippelgula. – Jag tänkte att "två gulor, det var väl inget.

Helsingborgs Dagblad - 22 dec 14 kl. 13:53

Åke "Bajdoff" Johansson död

Fotbollsspelaren Åke "Bajdoff" Johansson är död. IFK Norrköpings och svenska landslagets gamle backhjälte avled i söndags efter en tids sjukdom, skriver Folkbladets nätupplaga. — Jag och min syster (Lisbeth Trygg, Folkbladets anm) med familjer var hos honom när han gick bort, säger sonen Krister Johansson till tidningen..

YLE - 19 dec 14 kl. 10:11

Alice fick en vän

Äldre människor kan bli väldigt ensamma om de har rörelsehinder och svårt att komma sig ut bland folk. Det var en orsak till att Monica Södergård bestämde att mamma Alice Södergård behöver en vän.
Monica kontaktade Folkhälsans väntjänst som fann Lisbeth.

Nya Wermlands Tidningen - 12 dec 14 kl. 09:52

Intensivt 2015 väntar

Från hot om stängning av verksamheter, starka reaktioner och beslut om extra miljoner så har nu nästa års budget klubbats i socialnämnden. – Det här känns bra, säger nämndens avgående ordförande Lisbeth Westerberg (C)..

Helsingborgs Dagblad - 20 nov 14 kl. 15:56

Lisbeth Gustavson: "Det är inte kulturministerns ansvar att rädda journalistiken eller forma politiken."

USA är ett föregångsland när det gäller att bygga upp konsensus kring frihet och demokrati, skriver Lisbeth Gustavson..

Expressen - 12 dec 14 kl. 19:12

Drabbades av Sven – nu kommer Alexander

Stormen Alexander drar in över Sydsverige och väcker obehagliga minnen. När Sven slog till med full kraft drabbades butiken Carrié Present som fick rutorna krossade av ett tak som kom flygande. – Det var bara fem minuter efter att jag gått därifrån.

Skånskan - 11 dec 14 kl. 16:44

Drygt 40 barn står i kö till förskolan

Fler familjer än beräknat med barn i förskoleåldern har flyttat till Höör. Något som bidragit till att närmare 50 barn just nu står i kö till en plats i förskolan.
– Utökningen har tyvärr bidragit till att vi har en kö, säger barn- och utbildningschefen Lisbeth Johansson..

Nya Wermlands Tidningen - 19 nov 14 kl. 21:41

Vestlunds utan uppdrag

Det har uppstått en djup splittring inom Folkpartiet i Åmål. Äkta paret Lisbeth och Peter Vestlund anser sig mobbade av flera inom den lokala FP-toppen. – Jag känner mig grundlurad.

Sydsvenskan - 20 nov 14 kl. 15:36

Lisbeth Gustavson: "Det är inte kulturministerns ansvar att rädda journalistiken eller forma politiken."

USA är ett föregångsland när det gäller att bygga upp konsensus kring frihet och demokrati, skriver Lisbeth Gustavson..

BT - 11 dec 14 kl. 12:46

Ormar i stresstest i Kriminalvården

De som går på Kriminalvårdens grundutbildning i Skåne genomgår stresshanteringsövningar där de bland annat ska klappa levande ormar, skriver facktidningen Publikt. - Jag kan överhuvudtaget inte se det pedagogiska värdet i de här övningarna. Man framkallar stress med metoder som är inspirerade av tortyrsituationer, säger Maria Rahn Andersson, i avdelningsstyrelsen för fackföbundet ST inom kriminalvården, till tidningen.

Sydsvenskan - 03 dec 14 kl. 04:00

Överallt är här, alltid är nu

Lisbeth Larssons vandringar i Virginia Woolfs fotspår öppnar för fler dimensioner än de rumsliga, konstaterar Amanda Svensson..

Sydsvenskan - 16 dec 14 kl. 18:00

Högt i tak – när det passar

I Danmark är det högt i tak. Så brukar det i alla fall heta när sexism, rasism eller allmän vulgaritet försvaras – det finns fina exempel, bara från det gångna året.I Sverige däremot, där är det tyst.

SmålandsPosten - 10 dec 14 kl. 06:25

Klart med ordförande i nämnderna

Nu är det klart vilka Social­demokraterna och Centerpartiet vill se som ordföranden i de olika nämnderna. Alla är män, undantag är myndighetsnämnden. Lisbeth Holmqvist (S) föreslås bli myndighetsnämndens ordförande.

ÖstersundsPosten - 09 nov 14 kl. 14:36

Nygammal butik öppnar i Marieby

Om man svänger höger strax efter Mariebys kyrka och följer grusvägen tills den tar slut, då kommer man till Lisbeth Genstrands torp. Inte helt lätt att hitta om man inte vet var man ska, men Lisbeth garanterar att det sitter skyltar när hon har öppet. Och det har hon lite då och då..

SmålandsPosten - 25 nov 14 kl. 06:13

Kockar besvikna på Centerkrav

Centern kräver att andelen naturliga råvaror ska öka i de kommunala köken för att vardagen ska bli giftfri.
– Giftfri? Tror de att vi har motsatsen i dag?

GT - 22 nov 14 kl. 16:43

Wannholt: "Har hela tiden känt stödet"

Theo Papaioannou (Vv) och Martin Wannholt (M) var båda på plats under demonstrationerna på Götaplatsen och Avenyn. Och de hyllades av demonstranterna. – Jag är här för att stötta Wannholt och demonstrera emot Västlänken.

Sydsvenskan - 03 dec 14 kl. 04:00

Alexander Agrell: Sofi Hellborg och Cennet Jönsson töjer jazzen mot funk, afrobeat och spanskt.

Hur var det nu, är Lund innerst inne en kulturstad?Ett argument för är att stan äger åtminstone två saxofonister i toppklass som driver egna projekt. Bägge har just producerat nytt.

UT - 21 nov 14 kl. 21:33

Nu är granen på plats

Varje år står den där, på Stora torget mellan Rådhuset och bokhandeln. Julgranen. Fast av förståeliga skäl är det inte samma år från år.

UNT - 17 nov 14 kl. 10:02

Fascinerande kartläggning av Woolfs författarskap

Staffan Bergsten har läst en mångsidig bok om Virgina Woolfs författarskap..

Skånskan - 14 nov 14 kl. 12:00

Ny skolchef hyllar digital satsning


Hon fick sin utbildning inom butiksbranschen. Men hittade rätt i läraryrket. Sen en månad tillbaka är Lisbeth Johansson ny barn- och utbildningschef i Höör..

Nya Wermlands Tidningen - 10 nov 14 kl. 10:59

Tomtar i prästgården

På onsdag kväll den 26 november visar Lisbeth Svanberg, Sikhall egentillverkade tomtar i Bolstads Prästgård..

UNT - 09 nov 14 kl. 11:09

Skolbarn får stanna hos dagmamma

Fritidshemmens kvalitet ska utvecklas och skolbarn som går i familjedaghem får av allt att döma vara kvar..

DalaDemokraten - 06 nov 14 kl. 15:39

Alliansen har spruckit

Anna Eling (FP) kom i stället för Bo Brännström FP-oppositionsråd. Clas Jakobsson (M), Birgitta Sacrédeus (KD), Lisbeth Mörk-Amnelius (DSP) Dalarnas sjukvårdsparti, Gunilla Franklin (M), deltog..

UNT - 05 nov 14 kl. 18:33

Rooney Mara i filmatisering av känd pjäs

Rooney Mara, mest känd för Lisbeth Salander-rollen i Hollywoodversionen av "Män som hatar kvinnor", har gjort klart med nästa projekt..

UNT - 03 nov 14 kl. 12:48

Hyresgäster välkomnar fler hyresrätter i Knivsta

Hyresbostäderna i Knivsta har varit få - tills nu..

SvD - 05 nov 14 kl. 18:33

Rooney Mara i filmatisering av känd pjäs

Rooney Mara, mest känd för rollen som Lisbeth Salander i Hollywoodversionen av ”Män som hatar kvinnor”, har gjort klart med nästa filmprojekt. Enligt Variety ska hon spela huvudrollen i en filmatisering av den skotske dramatikern David Harrowers omtalade pjäs ”Blackbird”..

Expressen - 05 nov 14 kl. 23:53

Barn blev inlåst när personalen städade

Personalen ställde en stol för det funktionshindrade barnet dörr men glömde sedan att ta bort den. Nu har en anställd vid korttidsboendet i Ängelholm blivit avstängd från sitt arbete. – Det är absolut förbjudet att låsa in någon på det här sättet, oavsett skäl, säger Lisbeth Unger, chef för verksamhetsområde för personer med funktionsnedsättning, till Helsingborgs Dagblad..Om oss

Nyhetspressen är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Nyhetspressen.se besöks mer än 100000 gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.