Lisbeth åkerman

Tuesday, 01 September, 20:04

Nyheter om Lisbeth åkerman

Sortering: Relevans | Senaste
Västerbottens Folkblad - 26 jul 15 kl. 10:21

Lisbeth Salander på topp 10-lista

När tidningen The Guardian listar 10 fiktiva och inspirerande – men kompromisslösa – kvinnor hamnar Stieg Larssons romanhjälte Lisbeth Salander på en sjätteplats. ”Det är svårt att säga vad det är som gör Lisbeth Salander så lockande. Hon är en figur som står utanför samhället vilket ger henne en frihet som kvinnor sällan tillåts i […].

Dagens Media - 04 aug 15 kl. 07:45

Malin Åkerman frontar Smarteyes höstkampanj

Izabella Scorupco får sällskap av skådespelerskan Malin Åkerman som optikerkedjans ansikte utåt..

Dagen - 28 jul 15 kl. 03:05

”Jag lever för att Gud vill att jag ska leva”

15 000 kronor. Så mycket lade Lisbeth Broberg och hennes make på telefonsamtal innan de gifte sig. Då var Lisbeth 60 år.

UNT - 26 jul 15 kl. 10:19

Lisbeth Salander på topp 10-lista

När tidningen The Guardian listar 10 fiktiva och inspirerande - men kompromisslösa - kvinnor hamnar Stieg Larssons romanhjälte Lisbeth Salander på en sjätteplats..

SR - 26 jul 15 kl. 20:30

Lisbeth Salander på lista över coola romanhjältinnor

När tidningen The Guardian listar tio fiktiva och inspirerande, men kompromisslösa, kvinnor hamnar Stieg Larssons romanhjälte Lisbeth Salander på en sjätteplats..

Helsingborgs Dagblad - 26 jul 15 kl. 10:20

Lisbeth Salander på topp 10-lista

När tidningen The Guardian listar 10 fiktiva och inspirerande — men kompromisslösa — kvinnor hamnar Stieg Larssons romanhjälte Lisbeth Salander på en sjätteplats."Det är svårt att säga vad det är som gör Lisbeth Salander så lockande. Hon är en figur som står utanför samhället vilket ger henne en frihet som kvinnor sällan tillåts i litteraturen.

Resume - 24 aug 15 kl. 16:20

Är du Lisbeth Salander?

I ett blogginlägg skriver forskaren Tobias Hübinette om sina likheter med Stieg Larssons romankaraktär. Men att han nu kommer ut som Lisbeth Salander vill den tidigare Expo-medarbetaren inte skriva under på..

UNT - 17 aug 15 kl. 14:00

Stort sug efter Lisbeth Salander

Låt Stieg Larssons böcker vila i frid menar hans barndomsvänner och sambo..

Aftonbladet - 23 aug 15 kl. 08:05

Bli först i Sverige: Läs ett stycke i nya 'Millennium'-boken

Lisbeth Salander & Mikael Blomkvist är tillbaka – läs ur boken här.

UNT - 24 aug 15 kl. 11:55

Millennium-utdrag i utländska medier

Marknadsföringen av den fjärde "Millennium"-boken om Lisbeth Salander är långtifrån en svensk angelägenhet, det är årets stora internationella boklansering..

DalaDemokraten - 24 aug 15 kl. 20:30

Debuterar med improvisationer

Lisbeth Diers från Danmark och Herman Müntzing från Sverige skivdebuterar med improviserad musik som spelas i nuet. Det är musik som är mer som konst än som musik. Mjuka klanger bryts med tunga rytmer..

Expressen - 16 aug 15 kl. 20:30

Samba och slagverk avslutade kalaset

Kulturkalaset i Göteborg avslutades på söndagen – det med buller och bång i form av sambadans och slagverksorkester när färgglada Hammarkullekarnevalen tågade från Götaplatsen till den publiktäta avslutningen på Kungstorget. – Det är en underbar stämning, säger Lisbeth Batista från sambagruppen A Bunda..

ÖstersundsPosten - 26 aug 15 kl. 18:01

"Jag tänker inte bli Stieg Larsson"

De senaste dagarna har diskussionerna mest handlat om förlagets hårda medierestriktioner. Nu kommer reaktionerna på "Det som inte dödar oss". Är Lisbeth Salander densamma?

ÖstersundsPosten - 17 aug 15 kl. 16:15

Stort sug efter Lisbeth Salander

Få har läst i förväg och översättarna har fått pappersmanus levererade med bud. Men den 27 augusti ska "Det som inte dödar oss" gå att köpa i 25 länder, och kort därefter i ytterligare ett tjugotal..

Dagens Media - 27 aug 15 kl. 13:33

Adlibris låter Salander hacka sajten

Lisbeth Salanders hackeralias ”Wasp” har till synes tagit över Adlibris..

SN - 21 aug 15 kl. 17:26

Det leks för lite, säger Tillitsverket

Det leks för lite tycker Tillitsverket som i våras tog kontakt med Barnkulturcentrums Lisbeth Sommarström. Mötet resulterade i ett fullspäckat höstprogram där barns – och vuxnas – lek står i centrum..

SN - 16 aug 15 kl. 23:15

Från Trosarevyn till TV4

Västerljungsbon och revypappan Christer Wigström beskriver sig själv som en galenpanna. Nu ska han och hans mamma Lisbeth Wigström vara med i nya TV4-programmet "Spring!"..

GöteborgsPosten - 17 aug 15 kl. 14:01

Stort sug efter Lisbeth Salander

Låt Stieg Larssons böcker vila i frid menar hans barndomsvänner och sambo. Men suget efter superhjälten Salander tycks enormt. När den fjärde Millenniumboken nu kommer är det årets största internationella boklansering..

DN - 02 aug 15 kl. 00:51

”Jag greps av en tvångstanke”

För drygt två år sedan fick ­författaren David Lagercrantz det prestigefyllda uppdraget – att ta över stafettpinnen från Stieg ­Larsson och skriva den fjärde boken om Lisbeth Salander och Mikael Blomkvist. Den 27 ­augusti kommer resultatet. DN Kultur publicerar i dag en världsexklusiv dagbok om tillkomsten av ”Det som inte dödar oss” – ett av de största boksläppen i år..

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Nytt förslag om Plantaget

Håkan Sandbergs partikamrat Lisbeth Vestlund (FP) lämnar även hon in ett medborgarförslag till Åmåls kommunfullmäktige, gällande utformningen av Plantaget, som står inför en stor omgörning i höst. Vestlund understryker att hon i det här fallet inte agerar opolitiskt..

SR - 28 aug 15 kl. 12:56

Millenniumrecension: Lisbeth Salander mår utmärkt i nya storyn

Kulturveckan har onekligen präglats av debatten kring årets mest omtalade svenska bok: David Lagercrantz "Det som inte dödar oss", uppföljaren till Stieg Larssons Millennium-serie. Men nu, efter en orkan av förhandsprat - hur bra blev då hans nya bok? Vår kritiker Ulrika Knutsson har läst "Det som inte dödar oss"..

Expressen - 26 aug 15 kl. 08:47

Nu släpps den fjärde boken om Millennium

Lisbeth Salanders och Mikael Blomkvists resa fortsätter i den fjärde boken om Millennium. I dag släpps den omtvistade boken, som skrivits av David Lagercrantz under stort hemlighetsmakeri. Lite är känt om handlingen - men redan nu meddelar förlaget att författaren har "överträffat förväntningarna"..

DN - 02 aug 15 kl. 00:51

David Lagercrantz: ”Jag greps av en tvångstanke”

För drygt två år sedan fick ­författaren David Lagercrantz det prestigefyllda uppdraget – att ta över stafettpinnen från Stieg ­Larsson och skriva den fjärde boken om Lisbeth Salander och Mikael Blomkvist. Den 27 ­augusti kommer resultatet. DN Kultur publicerar i dag en dagbok om tillkomsten av ”Det som inte dödar oss” – ett av de största boksläppen i år..

Västerbottens Folkblad - 17 aug 15 kl. 14:01

Stort sug efter Lisbeth Salander

Låt Stieg Larssons böcker vila i frid menar hans barndomsvänner och sambo. Men suget efter superhjälten Salander tycks enormt. När den fjärde Millenniumboken nu kommer är det årets största internationella boklansering.

ÖstersundsPosten - 26 aug 15 kl. 18:01

David Lagercrantz: "Jag tänker inte bli Stieg Larsson"

De senaste dagarna har diskussionerna mest handlat om förlagets hårda medierestriktioner. Nu kommer reaktionerna på "Det som inte dödar oss". Är Lisbeth Salander densamma?

Västerbottens Folkblad - 02 aug 15 kl. 11:42

David Lagercrantz hade tvångstankar

Författaren David Lagercrantz hade svårt att ta sig an Stieg Larssons antihjältinna när han skrev nya ”Millennium”-boken, erkänner han i en dagbok som Dagens Nyheter publicerade i söndagens tidning. ”Jag har skjutit upp Lisbeth Salanders entré i boken. Det är som om jag är rädd för henne.

Västerbottens Folkblad - 24 aug 15 kl. 11:56

Millennium-utdrag i utländska medier

Marknadsföringen av den fjärde ”Millennium”-boken om Lisbeth Salander är långtifrån en svensk angelägenhet, det är årets stora internationella boklansering. Nu har de första utdragen ur David Lagercrantz fortsättning på Stieg Larssons trilogi börjat dyka upp i internationell press. Danska Berlingske är en av tidningarna som på måndagen publicerar ett kapitel ur boken ”Det som inte […].

DN - 18 aug 15 kl. 09:10

Lotta Olsson: Lisbeth Salander behöver inte David Lagercrantz


Varför blev Stieg Larssons Millenniumtrilogi ”Män som hatar kvinnor” (2005), ”Flickan som lekte med elden” (2006) och ”Luftslottet som sprängdes” (2007) en global succé? Var det på grund av Stieg Larssons förmåga att hitta på romanpersonligheter?.

SR - 29 aug 15 kl. 06:00

Lördagskrönikan: "Ju mer pengar, desto större kris"

Fenomenböckernas betydelse blev tydlig i den gångna veckans turbulens och nervositet kring David Lagercrantz Millenium-uppföljare. För problemtyngda förlaget Norstedts är framgång för "Det som inte dödar oss" förmodligen avgörande för vilken litteratur man kommer att kunna ge ut de närmaste åren. I veckans lördagskrönika tar SR:s kulturchef Mattias Hermansson med sig Mikael Blomkvist och Lisbeth Salander ut i verkligheten..

Sydsvenskan - 15 aug 15 kl. 21:55

Kommunen pudlar om hunden Vilma

Kommunens regelverk var nära att tvinga MS-sjuka Lisbeth Olofsson att göra sig av med sin pudel Vilma. I sista stund beviljades hemtjänsthjälp med att rasta hunden.
– Men jag och min syster har fått ringa och kriga varje dag i sex veckor för att mamma ska få ett drägligt liv, säger sonen Rikard Salmijärvi..

SR - 26 aug 15 kl. 15:42

Stor utländsk hype kring Millenniumsläppet

Vid midnatt släpps David Lagercrantz nya Millenniumbok "Det som inte dödar oss", Sveriges kanske mest uppmärksammade boksläpp hittills. Svenska och utländska journalister flockades i förlaget Norstedts lokaler under förmiddagen för att få ställa frågor till författaren. Men trots en lång inledning av David Lagercrantz om passionen för Lisbeth Salander och Mikael Blomkist, tog frågestunden sin början i veckans kontroverser om att journalister inte fått lov att läsa boken innan de intervjuar författaren..

Sydsvenskan - 29 aug 15 kl. 04:00

Imported

Kul eller gravplundring?Hej Koftan. Vad tycker du om att de ger ut den här nya Lisbeth Salander-boken?

Helsingborgs Dagblad - 11 aug 15 kl. 01:36

Vännerna: Stieg Larsson gravplundras

Lagom till lanseringen av den fjärde "Millennium"-boken kritiserar vännerna till Stieg Larsson kommersialiseringen av den bortgångne författarens arv."Lek med tanken att Stieg varit i livet. Skulle han då verkligen ha ringt just David Lagercrantz när Norstedts behövde en fjärde bok?

Sydsvenskan - 11 aug 15 kl. 01:36

Vännerna: Stieg Larsson gravplundras

Lagom till lanseringen av den fjärde "Millennium"-boken kritiserar vännerna till Stieg Larsson kommersialiseringen av den bortgångne författarens arv."Lek med tanken att Stieg varit i livet. Skulle han då verkligen ha ringt just David Lagercrantz när Norstedts behövde en fjärde bok?

Sydsvenskan - 11 aug 15 kl. 07:07

Vännerna: Stieg Larsson gravplundras

Lagom till lanseringen av den fjärde "Millennium"-boken kritiserar vännerna till Stieg Larsson kommersialiseringen av den bortgångne författarens arv."Lek med tanken att Stieg varit i livet. Skulle han då verkligen ha ringt just David Lagercrantz när Norstedts behövde en fjärde bok?

Sydsvenskan - 15 aug 15 kl. 04:00

Det går ett spökegenom bokhösten

Om två veckor släpper Norstedts en ny Lisbeth Salander-roman, av David Lagercrantz. Förra året kom en ny Hercule Poirot-roman skriven av en brittiska författaren Sophie Hannah.Begreppet ”spökskrivare” har fått en delvis ny innebörd.

Sydsvenskan - 18 aug 15 kl. 17:22

Planerna för Falsterbo-kanalen är inte förankrade

Miljöpartiet vill satsa på en levande hamn och utveckla det som hör ihop med vatten vid Falsterbokanalen, inte att det skall byggas 250 bostäder. Vår vision är att det blir en plats som är föregångare när det gäller miljö och hållbarhet. Vi jobbar för att få ett marint science center för utbildning, forskning och lärande, placerat vid Falsterbokanalen.

Sydsvenskan - 26 aug 15 kl. 17:25

”Vellinge kan åter förknippas med främlingsrädsla”

Vi i Miljöpartiet är oroliga för att Vellinge går mot att bli ett ”grindsamhälle” som är avskilt från omvärlden med någon form av tillträdeskontroll för vissa inpasserande. Den politiska ledningen för Moderaterna i Vellinge kommun har tillsammans med sin allianskollega i Folkpartiet pläderat för att kommunerna ska ges rätt att förbjuda tiggeri på gator och torg i Svenska Dagbladet. När det gäller EU-migranternas situation håller vi med om att det är deras hemländers ansvar att värna om sina egna medborgares väl och ve.

Helsingborgs Dagblad - 27 aug 15 kl. 11:30

Välkommen till ett nytt Millennium

Är ”Det som inte dödar oss” en bra bok eller inte?Efter alla upprivande debatter om att David Lagercrantz skriver en uppföljare till Stieg Larssons Millenniumserie och om hur brutalt förlaget väljer att lansera den, så är det kanske den enda relevanta fråga som återstår.Innan jag besvarar den, så låt mig säga att David Lagercrantz förstås vet att vi är många hundra tusen som har våra bilder av Mikael Blomkvist och Lisbeth Salander efter att ha läst om dem och sett dem på film.

Sydsvenskan - 27 aug 15 kl. 11:30

Välkommen till ett nytt Millennium

Är ”Det som inte dödar oss” en bra bok eller inte?Efter alla upprivande debatter om att David Lagercrantz skriver en uppföljare till Stieg Larssons Millenniumserie och om hur brutalt förlaget väljer att lansera den, så är det kanske den enda relevanta fråga som återstår.Innan jag besvarar den, så låt mig säga att David Lagercrantz förstås vet att vi är många hundra tusen som har våra bilder av Mikael Blomkvist och Lisbeth Salander efter att ha läst om dem och sett dem på film.


Om oss

Nyhetspressen är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.