Lisbeth+åkerman

Thursday, 24 April, 11:54

Nyheter om Lisbeth+åkerman

Sortering: Relevans | Senaste
NSD - 15 apr 14 kl. 18:10

Välkomsten hotad

.

GT - 14 apr 14 kl. 10:00

Sårbart skydd för slagna kvinnor

Snart är påsken här, och likt andra högtider innebär den att våldsutsatta kvinnor lever extra farligt i sina hem. Samtidigt berättar Sveriges Radios P4 Väst om kvinnojourer som måste neka sökande plats eftersom de har fullt. Lisbeth Hedlund på Caprifolen i Uddevalla konstaterar att de tre platserna som finns periodvis inte möter behovet..

BT - 03 apr 14 kl. 05:00

Stinkande strandfynd från Java

Jonathan Johansson och hans mamma Lisbeth Johansson gjorde ett spännande strandfynd i Heestrand i Bohuslän. En illaluktande klump med namnet Tjipetir på ena sidan. En sökning på internet visade att de inte var ensamma.

Kristianstadsbladet - 03 apr 14 kl. 05:00

Stinkande strandfynd från Java


Jonathan Johansson och hans mamma Lisbeth Johansson gjorde ett spännande strandfynd i Heestrand i Bohuslän. En illaluktande klump med namnet Tjipetir på ena sidan.En sökning på internet visade att de inte var ensamma.

Dagens Media - 06 apr 14 kl. 09:36

"Lisbeth Salander har ersatt Moder Svea"

Pr-chefen Joakim Lind har startat ett forskningsprojekt om kopplingen mellan fiktiva berättelser och platserna de utspelar sig på – och hur den kan utnyttjas i marknadsföring..

Nya Wermlands Tidningen - 07 apr 14 kl. 06:00

Värmlandstrafik hotar e-handel i glesbygd

Värmlandstrafik sätter käppar i hjulen för det moderna, digitaliserade samhället och alla vackra ord om att hela Sverige ska leva. – Jag vet inte vad jag ska göra när de slutar ta emot bussgods, säger Lisbeth Jansson i Högboda som försörjer sig på att sälja kaninhinder till hela Norden..

Barometern - 13 apr 14 kl. 16:07

Påskfynd på Källströmsgården

Lax, ägg, hembakat bröd och skorpor. Besökarna på Källströmsgården påskmarknad kunde i helgen fylla på skafferiet rejält inför påsk. För den som ville köpa annat än ätbara varor, fanns det även ett stort utbud av hantverk.

SvD - 03 apr 14 kl. 05:00

Stinkande strandfynd från Java

Jonathan Johansson och hans mamma Lisbeth Johansson gjorde ett spännande strandfynd i Heestrand i Bohuslän. En illaluktande klump med namnet Tjipetir på ena sidan..

Barometern - 12 apr 14 kl. 09:37

Fortsatt bråk om förskolan

Det politiska bråket om förskolan Näktergalen fortsätter. Efter ett möte med föräldrar i Runsten är läget återigen kyligt mellan utbildningsnämndens ordförande Christina Ateva och kommunalrådet Lisbeth Lennartsson. Förslaget att lägga förskolan Näktergalen i gamla Runstens skola har fått nytt liv.

Barometern - 08 apr 14 kl. 06:33

Landshövdingen ska hjälpa camping

Ägarna vill göra en storsatsning på campingen men måste vänta på detaljplan. På måndagen var länsstyrelsen på plats för diskussion. En satsning på 100 miljoner planeras på Kapelludden men frågetecknen är många kring strandskyddsdispens och arrende.

Helsingborgs Dagblad - 03 apr 14 kl. 05:02

Stinkande strandfynd från Java

Jonathan Johansson och hans mamma Lisbeth Johansson gjorde ett spännande strandfynd i Heestrand i Bohuslän. En illaluktande klump med namnet Tjipetir på ena sidan. En sökning på internet visade att de inte var ensamma.

BT - 28 mar 14 kl. 15:18

Tilda Lisbeth

dotter till Maria Magni och Carl-Magnus Nylander, Sexdrega
Född 9 december. Vikt 3 328 gram, längd 52 cm
Foto Privat

.

BT - 27 mar 14 kl. 18:36

Begränsat bakterieutbrott på Säs

För två veckor sedan upptäcktes patienter med bakterien vancomycinresistenta enterokocker på Säs. Nu kan man konstatera att utbrottet är begränsat. Vid tillfället när bakterien påträffades var fyra personer drabbade.

SvD - 03 mar 14 kl. 20:29

GW: Förhör Lisbeth Palme igen

Utredningen om mordet på Olof Palme behöver ny kraft. Därför bör tio nya poliser sättas in för att lösa brottet, menar professor Leif GW Persson. Han vill också hålla nya förhör med polisens främsta vittne: – Lisbeth Palme skulle jag definitivt vilja höra om, säger han..

Dalarnas tidningar - 19 mar 14 kl. 14:44

SFI blev het potatis för skolpolitiker

SFI (Svenska för invandrare) i Särna splittrar gymnasienämnden. Hittills har det gått som på räls. Nämnden har redan klubbat hälften av sparpaketet på 10 miljoner.

Helsingborgs Dagblad - 18 mar 14 kl. 00:00

Tröttsamt Filip & Fredrik!

Lisbeth Schön pallar inte Filip & Fredrik i USA..

BT - 31 mar 14 kl. 11:53

Solister lyfte storband vid 40-årsjubileum

Tranemo storbands 40-årsjubileum blev rena festföreställningen inför fullsatt hus, med inte mindre än åtta denna gång mest lokala solister, som värdigt bar upp alla tidigare berömda gästers roll, medan bandet bjöd på särdeles varierad kost, allt mött med jubel och stående ovationer. Där ingår även en rad av Borås bästa jazzmusiker bland de 17 musikerna, 5 saxar, 4 trumpeter, 4 tromboner, komp med extra gitarrsolist, men äran för de 40 årens verksamhet tillkommer ledaren Kjell Pettersson som outtröttlig inspirationsgivare, med öron öppna för talanger från alla håll och still going strong. Naturligtvis axlade han också dragspelet i Erik Franks Novelty accordeon, om vi begrep hans franska rätt.

UT - 29 mar 14 kl. 07:50

Tänt i Ulricehamn ?mörkare i Tranemo

Ingen nedsläckning i Ulricehamn. Lite mörkare i Tranemo. Earth hour märks inte särskilt mycket i bygden.

UNT - 12 mar 14 kl. 12:22

Genusfrågan lågt prioriterad i skolan

Kommunen måste bli bättre på genusarbete i skolan. Det säger barn- och utbildningschefen Lisbeth Bodén..

Alingsås tidning - 15 mar 14 kl. 08:14

Pipping satsar på crowdfunding 

ALINGSÅS: Lisbeth Pippings antimobbningsprojekt, som hon drivit med stöttning av Ica Maxi, fortsätter. Nu satsar hon på att få in 200 000 kronor med hjälp av crowdfunding*. Pengar som ska göra det möjligt för fler att bära mössan med texten ”Jag mobbar inte”..

Dalarnas tidningar - 25 feb 14 kl. 21:12

Bokkassar ska locka

Lisbeth Lundberg på biblioteket i Vansbro har reagerat på att läsförståelsen har minskat radikalt bland barn och i synnerhet hos pojkar. – Det finns en koppling till att allt färre vuxna högläser med sina barn och det vill vi råda bot på, säger Lisbeth Lundberg..

Helsingborgs Dagblad - 11 mar 14 kl. 00:00

"Tjockare än vatten" blir bara bättre

Lisbeth Schön gillar "Tjockare än vatten" och en anledning är att hon inte har någon aning om hur det ska sluta..

Nya Wermlands Tidningen - 10 mar 14 kl. 06:00

Succé för Öjebokörens tolkande av Stevie Wonder

Det är så fint tolkat av Öjebokören, menar flera i publiken under lördagens konsert i Musikpalatset. – Vi känner igen Stevie Wonders sånger och texter, säger Lisbeth och Månicka..

Barometern - 15 mar 14 kl. 08:20

Flera alternativ för förskola

Förskolebarnen ska vara utflyttade om sex månader. Ändå är en lokallösning för förskolan Gläntan långt i från klar. Pastorsvillan i Södvik som förskolan Gläntan ligger i idag har hyrts ut av Filadelfiaförsamlingen till kommunen under tio år.

Kristianstadsbladet - 13 mar 14 kl. 01:30

Resistent bakterie i Borås


Fyra patienter på Södra Älvsborgs sjukhus i Borås har smittats av den resistenta tarmbakterien VRE. Sjukhuset försöker nu spåra smittan för att begränsa spridningen, uppger Borås Tidning.Bland annat kommer patienter som vistats på den aktuella avdelningen de senaste tre månaderna att kontaktas.

BT - 13 mar 14 kl. 01:30

Resistent bakterie i Borås

Fyra patienter på Södra Älvsborgs sjukhus i Borås har smittats av den resistenta tarmbakterien VRE. Sjukhuset försöker nu spåra smittan för att begränsa spridningen, uppger Borås Tidning. Bland annat kommer patienter som vistats på den aktuella avdelningen de senaste tre månaderna att kontaktas.

SvD - 03 mar 14 kl. 20:45

GW Persson: Förhör Lisbeth Palme på nytt

Professorn vill sätta in tio poliser för att lösa Palmegåtan..

BT - 12 mar 14 kl. 18:09

Fruktad bakterie upptäckt på Säs

En av de mindre vanliga antibiotikaresistenta tarmbakterierna har dykt upp på Södra Älvsborgs sjukhus i Borås. Fyra patienter har konstaterats bära på bakterien, och sjukhuset har inlett smittspårning för att inte bakterien ska spridas ytterligare. – Det är våra mest sjuka patienter som är i riskzonen, friska personer behöver inte oroa sig för att bli sjuka, säger sjukhusets vårdhygienläkare Lisbeth Karlsson.

NT - 04 mar 14 kl. 09:33

10 år senare dök flaskposten upp

"Hoppas det här brevet inte kommer fram förrän 2005, för det är 2004 nu." Så står det i flaskposten som Lisbeth Svanborg nu har hittat..

GT - 08 mar 14 kl. 10:03

Värmen och våren har kommit till Västsverige

Våren har kommit till Västsverige. Milt väder med en hel del sol är det som gäller nästa vecka. - Det ser väldigt fint ut med stigande temperaturer genom hela nästa vecka, säger Lisbeth Håvik, meteorolog på Storm..

HBL - 06 mar 14 kl. 15:30

Årets Sibbokvinna gör insats i vardagen

SIBBO. Kvinnodagen firades litet i förtid i Kalkstrand i Sibbo på torsdagen

Lisbeth Sundman är årets Sibbokvinna.
– Lisbeth belönas för sina insatser för sin familj, för allt hon har gjort under årens lopp, utan att klaga, alltid med en positiv livssyn och alltid nära till skratt.

Kristianstadsbladet - 13 mar 14 kl. 11:14

Resistent tarmbakterie i Borås


Fyra patienter på Södra Älvsborgs sjukhus i Borås har smittats av VRE, vankomycinresistenta enterokocker. Nu försöker man spåra smittan för att begränsa spridningen, enligt Borås Tidning.Bland annat kommer patienter som vistats på den aktuella avdelningen de senaste tre månaderna att kontaktas.

BT - 13 mar 14 kl. 11:14

Resistent tarmbakterie i Borås

Fyra patienter på Södra Älvsborgs sjukhus i Borås har smittats av VRE, vankomycinresistenta enterokocker. Nu försöker man spåra smittan för att begränsa spridningen, enligt Borås Tidning. Bland annat kommer patienter som vistats på den aktuella avdelningen de senaste tre månaderna att kontaktas.

BT - 10 mar 14 kl. 08:44

De tar fajten för kvinnorna

Sisters are doing it for themselves ekar mellan stolsraderna när portarna öppnas till Folkan. Först ut på scen är Ami Hallberg Pauli, initiativtagaren till Ladies fight. I motsats till Ladies night vill de vara en rolig show inte bara för men också av kvinnor – men ”frisinnade män” är också välkomna.

Barometern - 28 feb 14 kl. 12:49

Tomas Buss fick rätt om skolskjuts

Tomas Buss förlorade skolskjutsarna för flera områden till Bergkvarabuss. Nu har kommunen ändrat sig. Några ynka ören skilde vinnande Bergkvarabuss från Tomas Buss anbud.

UT - 01 mar 14 kl. 08:27

Lärare vill filma elever på idrottslektioner

Stenbocksskolans idrottslärare planerar att filma sina elever under lektionerna. Motiveringen: att få bättre förutsättningar att bedöma eleverna. När Mathias Carlsson ledde gårdagseftermiddagens gymnastiklektion med en sjundeklass började han med att berätta för eleverna om planerna.

BT - 08 mar 14 kl. 09:09

Sportkrönika: Problemet löper över gränsen

Fallet Abeba Aregawi väcker många frågor. Problemet handlar om mer än enbart den etiop.....förlåt, svenska löparstjärnan.

BT - 08 mar 14 kl. 09:09

Sportkrönika: Problemet löper över gränsen

Fallet Abeba Aregawi väcker många frågor. Problemet handlar om mer än enbart den etiop.....förlåt, svenska löparstjärnan.

Kristianstadsbladet - 15 feb 14 kl. 11:00

Henrik Fritzon vald till gruppledare

Foto: Lisbeth Westerlund
Kristianstadspolitikern Henrik Fritzon valdes i dag enhälligt av Socialdemokraterna i Skåne att bli partiets gruppledare i Region Skåne.
Henrik Fritzon var, som Kristianstadsbladet tidigare har kunnat berätta om, valberednings förslag. Ett förslag som på lördagens valkonferens i Malmö antogs utan några diskussioner.

Barometern - 16 feb 14 kl. 17:26

Rekordpublik till Hästmannen

Hästmannen, Stig-Anders Svensson, lockade rekordpublik till Lindås Folkets hus på söndagen.
– Den nya filmen är inte rolig för mig, säger han. Nyligen har Peter Gerdehags ”Hästmannens sista strid” haft premiär och den visades på söndagen i Lindås.

Helsingborgs Dagblad - 02 feb 14 kl. 00:00

Skönt med alternativ

Lisbeth Schön lyssnar på "Lundströms bokradio" och måste sluta vispa ägg..

Trelleborgs Allehanda - 02 feb 14 kl. 13:08

Noomi Rapace om nya "Millennium"


Rollen som Lisbeth Salander i "Millennium"-filmatiseringarna öppnade Hollywoods portar för Noomi Rapace.I december kom nyheten om att David Lagercrantz ska komplettera Stieg Larssons deckartrilogi med en fjärde bok - det visste dock inte Noomi Rapace. - Va, är det sant - skrivs det en till bok?

Kristianstadsbladet - 02 feb 14 kl. 13:08

Noomi Rapace om nya "Millennium"


Rollen som Lisbeth Salander i "Millennium"-filmatiseringarna öppnade Hollywoods portar för Noomi Rapace.I december kom nyheten om att David Lagercrantz ska komplettera Stieg Larssons deckartrilogi med en fjärde bok - det visste dock inte Noomi Rapace. - Va, är det sant - skrivs det en till bok?Om oss

Nyhetspressen är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?