Lisbeth+åkerman

Sunday, 01 March, 21:50

Nyheter om Lisbeth+åkerman

Sortering: Relevans | Senaste
Expressen - 19 feb 15 kl. 15:47

Tror inte hon är i bild – då gör hon detta i SVT

När programledaren lämnade över till Gävledalas reporter i direktsändning på onsdagskvällen fick tittarna se något helt annat än planerat. "Jag tror inte riktigt att hon hör oss just nu", sa Lisbeth Åkerman och skrattade efter tabben i "Rapport"..

SVT - 18 feb 15 kl. 20:24

SVT:s reporter bjuder på dansshow i Rapport

När Rapports programledare Lisbeth Åkerman lämnade över till Falun stod SVTs reporter Gunilla Wikström och diggade till musiken, helt oventandes om att hela svenska folket kunde se henne..

Sydsvenskan - 18 feb 15 kl. 04:00

"Jag har fått hjälp med marknadsföring"

...till Lisbeth Rydén från Dösjebro, en av företagarna som besökte förra veckans lunchträff. Hon driver företaget EllErr konsult sedan 2009..

Sydsvenskan - 17 timmar sedan

"Svårt att förstå varför det ska ta så lång tid"

I tre dagar väntade Lisbeth Nilssons far färdigbehandlad på sjukhus på att kunna komma hem. De anhöriga reagerade på att han inte fick åka hem direkt.
"Ingen mår bra av att ligga länge på sjukhus", säger hemvårdschefen i Kävlinge..

Helsingborgs Dagblad - 8 timmar sedan

Vinst i fyra av sex matcher

BK Käglan i Bjuv deltar med sina bowlande seniorer i Alliansen Ringens seriespel. På grund av olika antal lag i seriespelets sex divisioner är det först nu som säsongens trettonde omgång spelats klar. För BK Käglan blev resultatet enligt nedan:Lag 1 spelade hemma mot Landskrona 1 och vann med 12-8.

Helsingborgs Dagblad - 23 feb 15 kl. 08:06

Föredragsdags i Brunnby

Ikväll klockan 19 blir det föredrag i Brunnby församlingshem.Det är Lisbeth Malmström och Gunilla Åkesson från Lund som berättar om hur 1500-1600-talets kvinnor i våra trakter drabbades av reformationen. Föredraget är en del av den utställning som nu finns att beskåda i Brunnby kyrka: Kvinnorna i förändringens tid..

SvD - 21 feb 15 kl. 16:18

”Ser mörkt ut” för ny Millenniumfilm

Det verkar inte bli någon engelskspråkig version av ”Flickan som lekte med elden”, den tänkta uppföljaren till David Finchers ”The girl with the dragon tattoo” från 2011. Det tror i alla fall inte Rooney Mara, som spelade Lisbeth Salander i den första..

DrivaEget - 25 feb 15 kl. 09:00

“Hjälp! Vad ska jag göra åt min stress?”

 Ditt liv  Mångsysslaren Lisbeth har många bollar i luften men mår inte bra av all stress. Samtidigt behöver hon pengarna. Hur ska hon hantera denna ekvation?

Västerbottens Folkblad - 21 feb 15 kl. 16:20

”Ser mörkt ut” för ny Millenniumfilm

Det verkar inte bli någon engelskspråkig version av ”Flickan som lekte med elden”, den tänkta uppföljaren till David Finchers ”The girl with the dragon tattoo” från 2011. Det tror i alla fall inte Rooney Mara, som spelade Lisbeth Salander i den första. — Jag tror inte att det kommer att hända.

Sydsvenskan - 21 feb 15 kl. 16:20

"Ser mörkt ut" för ny Millenniumfilm

Det verkar inte bli någon engelskspråkig version av "Flickan som lekte med elden", den tänkta uppföljaren till David Finchers "The girl with the dragon tattoo" från 2011. Det tror i alla fall inte Rooney Mara, som spelade Lisbeth Salander i den första.— Jag tror inte att det kommer att hända.

Helsingborgs Dagblad - 21 feb 15 kl. 16:20

"Ser mörkt ut" för ny Millenniumfilm

Det verkar inte bli någon engelskspråkig version av "Flickan som lekte med elden", den tänkta uppföljaren till David Finchers "The girl with the dragon tattoo" från 2011. Det tror i alla fall inte Rooney Mara, som spelade Lisbeth Salander i den första.— Jag tror inte att det kommer att hända.

YLE - 16 feb 15 kl. 13:02

Skogens gröna guld kan förfalla på grund av okunskap

Många nyblivna skogsägare har ingen kunskap om hur man sköter en skog. I värsta fall kan skogen stå och förfalla i årtionden om skogsägaren inte tar sig för att skaffa hjälp. För hjälp finns att få av de lokala skogsvårdsföreningarna.

Helsingborgs Dagblad - 16 feb 15 kl. 10:20

Årsmöte med PRO Teckomatorp

PRO, Teckomatorp har haft sedvanligt årsmöte 11/2. Att notera är omval av ordf. Nils-Erik Jönsson, omval av sekr.

Expressen - 28 jan 15 kl. 20:08

Samtalet från okända systern förändrade allt

För 15 år sedan kände de inte till varandras existens – i dag kan de inte föreställa sig ett liv utan varandra. Hemmets Journal var först med att uppmärksamma systrarna Lisbeth Henriksson, 85, från Sävedalen och Lena Karlsson, 70, från Redinge som återförenades på ålderns höst. – Jag är så tacksam över att hon vågade ta kontakt med mig efter alla år, säger Lisbeth..

Expressen - 09 feb 15 kl. 20:21

Dement ska ha fått örfil av sköterska

En undersköterska ska ha tryckt ner en dement kvinna i sängen och gett henne en örfil. Nu har kommunen anmält händelsen. – Det här är bedrövligt, säger Lisbeth Storm, enhetschef på Uddevalla kommun, till Nyhetsbyrån Siren..

GT - 09 feb 15 kl. 20:21

Dement ska ha blivit kallad "jävla grisfitta"

"Jävla grisfitta" ska en dement kvinna ha blivit kallat på ett boende i Uddevalla. Dessutom ska en undersköterska ha tryckt ner kvinnan i sängen och gett henne en örfil. Nu har kommunen anmält händelsen.

YLE - 11 feb 15 kl. 12:59

"Utvecklingsstörning borde uppfattas som en sjukdom"

Att börja behandla utvecklingsstörning som en sjukdom kunde förbättra forskningen och hindra att fler föds med utvecklingsstörning, anser läkaren Robert Paul. Det här oortodoxa förslaget kritiseras av FDUV, som tycker det tyder på en förlegad inställning. Yles temakväll om utvecklingsstörning i går kväll på TV2, blev en succé.

Helsingborgs Dagblad - 01 feb 15 kl. 14:44

Noomi Rapace lycklig under mörk yta

Noomi Rapace går sin egen väg. Vänder svensk jantelag ryggen och startar produktionsbolag i London.
Men hon stänger inte dörren för Lisbeth Salander — rollen som gav henne det internationella genombrottet..

Sydsvenskan - 01 feb 15 kl. 14:44

Noomi Rapace lycklig under mörk yta

Noomi Rapace går sin egen väg. Vänder svensk jantelag ryggen och startar produktionsbolag i London.
Men hon stänger inte dörren för Lisbeth Salander — rollen som gav henne det internationella genombrottet..

SmålandsPosten - 20 jan 15 kl. 06:10

Tjuvar vandaliserade på förskolan Kullen

När personalen på förskolan Kullen i Rottne kom till jobbet i?går möttes de av förödelse. Tjuvar hade brutit sig och vandaliserat.

Dalarnas tidningar - 27 jan 15 kl. 06:58

Café och butik flyttar - rakt över gatan

I två år har Lisbeth Pollack och Susanne Halvarsson drivit Gärna café och precent, ett kombinerat fik och inredningsbutik. Ett koncept som har visat sig gå väldigt bra..

DalaDemokraten - 27 jan 15 kl. 06:58

Café och butik flyttar - rakt över gatan

I två år har Lisbeth Pollack och Susanne Halvarsson drivit Gärna café och precent, ett kombinerat fik och inredningsbutik. Ett koncept som har visat sig gå väldigt bra..

YLE - 21 jan 15 kl. 17:38

”Obehöriga specialklasslärare kan vara väldigt kompetenta”

Zacharias Topeliusskolan har inga behöriga specialklasslärare, ändå tycker Förbundet de utvecklingsstördas väl att skolan har bra undervisning. Men det är trångt och ekar för mycket i skolhuset. Skolan har lediganslagit sju tjänster eftersom de specialklasslärare som idag jobbar på skolan inte är behöriga.

Dalarnas tidningar - 28 jan 15 kl. 11:18

Minnesgåvor till kommunanställda

På den översta bilden syns mottagarna bland förskolans personal vilka är fr v Ewa-Lotta Svärd, Lisbeth Karlsson, Lotta Eriksson, Yvonne Engström, Anita Jansson, Karin Vestberg, Marie Olsson, Marie Johansson, Anna-Karin Örjes, Carina Nilsson, Ulrika Dahl, Helena Eriksson, Eva-Lena Jansson, Marianne Forsman och Janet Björklund. Saknas gör Benita Kjellberg, Birgitta Karlsson och Åsa Olsson..

Sydsvenskan - 25 jan 15 kl. 13:59

Den avige antihjälten briljerar

Det är intressant att fråga sig varför det plötsligt vimlar av hjältar med högfungerande autism inom den samtida fiktionen. Exemplen är många: Stieg Larssons Lisbeth Salander, Saga Norén i tv-serien "Bron", den moderne Sherlock Holmes, är bara några av dem. Vad berättar de om vår tid och vårt samhälle?

SmålandsPosten - 08 jan 15 kl. 14:03

Växjö utan majblommor

Majblomman i Växjö bidrar varje år med 500 000 kronor för att bekämpa barnfattigdom i Sverige. Men i år blir det inget bidrag. Den lokala föreningen har för närvarande ingen fungerande styrelse.

YLE - 22 jan 15 kl. 07:33

Mänskliga rättigheter för personer med svår utvecklingsstörning

Personer med svår utvecklingsstörning, som tidigare garanterats tjänster via omsorgslagen, måste i framtiden anhålla och kämpa för varje tjänst. Det här betyder att kravet på de anhöriga växer radikalt. Den nationella förnyelsen av handikapplagen framskrider med fart, förslaget ska vara klart före sista mars.

UT - 11 jan 15 kl. 10:42

Strömavbrott efter nattens storm

Flera hushåll drabbades av strömavbrott till följd av nattens storm. Strax före midnatt natten till söndag kom de första larmen om nedfallna träd i Ulricehamnstrakten. Vissa träd hade blåst ner så att de blockerade vägar.

GöteborgsPosten - 02 jan 15 kl. 09:07

Jens Andersen | Denna dagen, ett liv

I Astrid Lindgrens författarskap finns framför allt en tillit till människans förmåga att klara sig, och en övertygelse om att vi trots all ondska ändå kommer att räcka varandra handen, skriver Lisbeth Larsson efter att ha läst en ny biografi..

BT - 24 dec 14 kl. 06:42

Ledsagaren är guld värd

Ledsagaren Anita kommer två gånger i veckan, tisdag och torsdag. Då är Lisbeth för det mesta påklädd och redo för promenad. – Vi går ut i alla väder.

BT - 17 jan 15 kl. 08:48

Omsorgen utvecklas med kultur

Personalen på Hagens äldreboende i Herrljunga ska utveckla sitt arbete. Medlet är att ta in en konstnär i verksamheten. I går gjorde Erik Lundin från projektet Horisont sin första dag på Hagen.

BT - 08 jan 15 kl. 07:01

Vädjar om publicering efter dådet

Organisationen Reportrar utan gränser vädjar till medier runt om i världen att publicera tidningen Charlie Hebdos satirteckningar. "Yttrandefriheten får inte förminskas inför barbariet och ge vika för utpressning från dem som angriper demokratin och de värden vi gemensamt står bakom", heter det i ett uttalande.Många medier hörsammade maningen, medan andra valde en försiktig linje.

BT - 08 jan 15 kl. 07:14

Uppmaningen: "Publicera Charlie Hebdos teckningar"

Organisationen Reportrar utan gränser vädjar till medier runt om i världen att publicera tidningen Charlie Hebdos satirteckningar. "Yttrandefriheten får inte förminskas inför barbariet och ge vika för utpressning från dem som angriper demokratin och de värden vi gemensamt står bakom", heter det i ett uttalande. Många medier hörsammade maningen, medan andra valde en försiktig linje.

BT - 08 jan 15 kl. 08:17

Medierna i dag: Vi kan inte tystas

Medierna kan inte skrämmas till tystnad. Det är budskapet från såväl svenska som utländska medier dagen efter det blodiga attentatet mot satirtidningen Charlie Hebdo. Men det finns även kritiska röster som anser att viss publicering är av ondo.

GT - 24 nov 14 kl. 21:42

Lisbeth fick ägg med tre gulor: "Var gott"

Lisbeth Ottosson, 61, var föga imponerad när GT berättade att Börje Hillfeldt fått tre ägg med dubbla gulor i. Själv kan Kungsbackabon nämligen stoltsera med en trippelgula. – Jag tänkte att "två gulor, det var väl inget.

YLE - 19 dec 14 kl. 10:11

Alice fick en vän

Äldre människor kan bli väldigt ensamma om de har rörelsehinder och svårt att komma sig ut bland folk. Det var en orsak till att Monica Södergård bestämde att mamma Alice Södergård behöver en vän.
Monica kontaktade Folkhälsans väntjänst som fann Lisbeth.

Helsingborgs Dagblad - 22 dec 14 kl. 13:53

Åke "Bajdoff" Johansson död

Fotbollsspelaren Åke "Bajdoff" Johansson är död. IFK Norrköpings och svenska landslagets gamle backhjälte avled i söndags efter en tids sjukdom, skriver Folkbladets nätupplaga. — Jag och min syster (Lisbeth Trygg, Folkbladets anm) med familjer var hos honom när han gick bort, säger sonen Krister Johansson till tidningen..

Nya Wermlands Tidningen - 12 dec 14 kl. 09:52

Intensivt 2015 väntar

Från hot om stängning av verksamheter, starka reaktioner och beslut om extra miljoner så har nu nästa års budget klubbats i socialnämnden. – Det här känns bra, säger nämndens avgående ordförande Lisbeth Westerberg (C)..

Helsingborgs Dagblad - 20 nov 14 kl. 15:56

Lisbeth Gustavson: "Det är inte kulturministerns ansvar att rädda journalistiken eller forma politiken."

USA är ett föregångsland när det gäller att bygga upp konsensus kring frihet och demokrati, skriver Lisbeth Gustavson..

Expressen - 12 dec 14 kl. 19:12

Drabbades av Sven – nu kommer Alexander

Stormen Alexander drar in över Sydsverige och väcker obehagliga minnen. När Sven slog till med full kraft drabbades butiken Carrié Present som fick rutorna krossade av ett tak som kom flygande. – Det var bara fem minuter efter att jag gått därifrån.

Skånskan - 11 dec 14 kl. 16:44

Drygt 40 barn står i kö till förskolan

Fler familjer än beräknat med barn i förskoleåldern har flyttat till Höör. Något som bidragit till att närmare 50 barn just nu står i kö till en plats i förskolan.
– Utökningen har tyvärr bidragit till att vi har en kö, säger barn- och utbildningschefen Lisbeth Johansson..

Nya Wermlands Tidningen - 19 nov 14 kl. 21:41

Vestlunds utan uppdrag

Det har uppstått en djup splittring inom Folkpartiet i Åmål. Äkta paret Lisbeth och Peter Vestlund anser sig mobbade av flera inom den lokala FP-toppen. – Jag känner mig grundlurad.

Sydsvenskan - 20 nov 14 kl. 15:36

Lisbeth Gustavson: "Det är inte kulturministerns ansvar att rädda journalistiken eller forma politiken."

USA är ett föregångsland när det gäller att bygga upp konsensus kring frihet och demokrati, skriver Lisbeth Gustavson..

BT - 11 dec 14 kl. 12:46

Ormar i stresstest i Kriminalvården

De som går på Kriminalvårdens grundutbildning i Skåne genomgår stresshanteringsövningar där de bland annat ska klappa levande ormar, skriver facktidningen Publikt. - Jag kan överhuvudtaget inte se det pedagogiska värdet i de här övningarna. Man framkallar stress med metoder som är inspirerade av tortyrsituationer, säger Maria Rahn Andersson, i avdelningsstyrelsen för fackföbundet ST inom kriminalvården, till tidningen.

Sydsvenskan - 03 dec 14 kl. 04:00

Överallt är här, alltid är nu

Lisbeth Larssons vandringar i Virginia Woolfs fotspår öppnar för fler dimensioner än de rumsliga, konstaterar Amanda Svensson..Om oss

Nyhetspressen är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Nyhetspressen.se besöks mer än 100000 gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.