Lisbeth+åkerman

Saturday, 20 December, 14:42

Nyheter om Lisbeth+åkerman

Sortering: Relevans | Senaste
GT - 24 nov 14 kl. 21:42

Lisbeth fick ägg med tre gulor: "Var gott"

Lisbeth Ottosson, 61, var föga imponerad när GT berättade att Börje Hillfeldt fått tre ägg med dubbla gulor i. Själv kan Kungsbackabon nämligen stoltsera med en trippelgula. – Jag tänkte att "två gulor, det var väl inget.

YLE - Igår: 10:11

Alice fick en vän

Äldre människor kan bli väldigt ensamma om de har rörelsehinder och svårt att komma sig ut bland folk. Det var en orsak till att Monica Södergård bestämde att mamma Alice Södergård behöver en vän.
Monica kontaktade Folkhälsans väntjänst som fann Lisbeth.

Nya Wermlands Tidningen - 12 dec 14 kl. 09:52

Intensivt 2015 väntar

Från hot om stängning av verksamheter, starka reaktioner och beslut om extra miljoner så har nu nästa års budget klubbats i socialnämnden. – Det här känns bra, säger nämndens avgående ordförande Lisbeth Westerberg (C)..

Helsingborgs Dagblad - 20 nov 14 kl. 15:56

Lisbeth Gustavson: "Det är inte kulturministerns ansvar att rädda journalistiken eller forma politiken."

USA är ett föregångsland när det gäller att bygga upp konsensus kring frihet och demokrati, skriver Lisbeth Gustavson..

Expressen - 12 dec 14 kl. 19:12

Drabbades av Sven – nu kommer Alexander

Stormen Alexander drar in över Sydsverige och väcker obehagliga minnen. När Sven slog till med full kraft drabbades butiken Carrié Present som fick rutorna krossade av ett tak som kom flygande. – Det var bara fem minuter efter att jag gått därifrån.

Skånskan - 11 dec 14 kl. 16:44

Drygt 40 barn står i kö till förskolan

Fler familjer än beräknat med barn i förskoleåldern har flyttat till Höör. Något som bidragit till att närmare 50 barn just nu står i kö till en plats i förskolan.
– Utökningen har tyvärr bidragit till att vi har en kö, säger barn- och utbildningschefen Lisbeth Johansson..

Nya Wermlands Tidningen - 19 nov 14 kl. 21:41

Vestlunds utan uppdrag

Det har uppstått en djup splittring inom Folkpartiet i Åmål. Äkta paret Lisbeth och Peter Vestlund anser sig mobbade av flera inom den lokala FP-toppen. – Jag känner mig grundlurad.

Sydsvenskan - 20 nov 14 kl. 15:36

Lisbeth Gustavson: "Det är inte kulturministerns ansvar att rädda journalistiken eller forma politiken."

USA är ett föregångsland när det gäller att bygga upp konsensus kring frihet och demokrati, skriver Lisbeth Gustavson..

BT - 11 dec 14 kl. 12:46

Ormar i stresstest i Kriminalvården

De som går på Kriminalvårdens grundutbildning i Skåne genomgår stresshanteringsövningar där de bland annat ska klappa levande ormar, skriver facktidningen Publikt. - Jag kan överhuvudtaget inte se det pedagogiska värdet i de här övningarna. Man framkallar stress med metoder som är inspirerade av tortyrsituationer, säger Maria Rahn Andersson, i avdelningsstyrelsen för fackföbundet ST inom kriminalvården, till tidningen.

Sydsvenskan - 03 dec 14 kl. 04:00

Överallt är här, alltid är nu

Lisbeth Larssons vandringar i Virginia Woolfs fotspår öppnar för fler dimensioner än de rumsliga, konstaterar Amanda Svensson..

Sydsvenskan - 16 dec 14 kl. 18:00

Högt i tak – när det passar

I Danmark är det högt i tak. Så brukar det i alla fall heta när sexism, rasism eller allmän vulgaritet försvaras – det finns fina exempel, bara från det gångna året.I Sverige däremot, där är det tyst.

SmålandsPosten - 10 dec 14 kl. 06:25

Klart med ordförande i nämnderna

Nu är det klart vilka Social­demokraterna och Centerpartiet vill se som ordföranden i de olika nämnderna. Alla är män, undantag är myndighetsnämnden. Lisbeth Holmqvist (S) föreslås bli myndighetsnämndens ordförande.

ÖstersundsPosten - 09 nov 14 kl. 14:36

Nygammal butik öppnar i Marieby

Om man svänger höger strax efter Mariebys kyrka och följer grusvägen tills den tar slut, då kommer man till Lisbeth Genstrands torp. Inte helt lätt att hitta om man inte vet var man ska, men Lisbeth garanterar att det sitter skyltar när hon har öppet. Och det har hon lite då och då..

SmålandsPosten - 25 nov 14 kl. 06:13

Kockar besvikna på Centerkrav

Centern kräver att andelen naturliga råvaror ska öka i de kommunala köken för att vardagen ska bli giftfri.
– Giftfri? Tror de att vi har motsatsen i dag?

GT - 22 nov 14 kl. 16:43

Wannholt: "Har hela tiden känt stödet"

Theo Papaioannou (Vv) och Martin Wannholt (M) var båda på plats under demonstrationerna på Götaplatsen och Avenyn. Och de hyllades av demonstranterna. – Jag är här för att stötta Wannholt och demonstrera emot Västlänken.

Sydsvenskan - 03 dec 14 kl. 04:00

Alexander Agrell: Sofi Hellborg och Cennet Jönsson töjer jazzen mot funk, afrobeat och spanskt.

Hur var det nu, är Lund innerst inne en kulturstad?Ett argument för är att stan äger åtminstone två saxofonister i toppklass som driver egna projekt. Bägge har just producerat nytt.

UT - 21 nov 14 kl. 21:33

Nu är granen på plats

Varje år står den där, på Stora torget mellan Rådhuset och bokhandeln. Julgranen. Fast av förståeliga skäl är det inte samma år från år.

UNT - 17 nov 14 kl. 10:02

Fascinerande kartläggning av Woolfs författarskap

Staffan Bergsten har läst en mångsidig bok om Virgina Woolfs författarskap..

Skånskan - 14 nov 14 kl. 12:00

Ny skolchef hyllar digital satsning


Hon fick sin utbildning inom butiksbranschen. Men hittade rätt i läraryrket. Sen en månad tillbaka är Lisbeth Johansson ny barn- och utbildningschef i Höör..

Nya Wermlands Tidningen - 10 nov 14 kl. 10:59

Tomtar i prästgården

På onsdag kväll den 26 november visar Lisbeth Svanberg, Sikhall egentillverkade tomtar i Bolstads Prästgård..

UNT - 09 nov 14 kl. 11:09

Skolbarn får stanna hos dagmamma

Fritidshemmens kvalitet ska utvecklas och skolbarn som går i familjedaghem får av allt att döma vara kvar..

DalaDemokraten - 06 nov 14 kl. 15:39

Alliansen har spruckit

Anna Eling (FP) kom i stället för Bo Brännström FP-oppositionsråd. Clas Jakobsson (M), Birgitta Sacrédeus (KD), Lisbeth Mörk-Amnelius (DSP) Dalarnas sjukvårdsparti, Gunilla Franklin (M), deltog..

UNT - 05 nov 14 kl. 18:33

Rooney Mara i filmatisering av känd pjäs

Rooney Mara, mest känd för Lisbeth Salander-rollen i Hollywoodversionen av "Män som hatar kvinnor", har gjort klart med nästa projekt..

UNT - 03 nov 14 kl. 12:48

Hyresgäster välkomnar fler hyresrätter i Knivsta

Hyresbostäderna i Knivsta har varit få - tills nu..

SvD - 05 nov 14 kl. 18:33

Rooney Mara i filmatisering av känd pjäs

Rooney Mara, mest känd för rollen som Lisbeth Salander i Hollywoodversionen av ”Män som hatar kvinnor”, har gjort klart med nästa filmprojekt. Enligt Variety ska hon spela huvudrollen i en filmatisering av den skotske dramatikern David Harrowers omtalade pjäs ”Blackbird”..

Expressen - 05 nov 14 kl. 23:53

Barn blev inlåst när personalen städade

Personalen ställde en stol för det funktionshindrade barnet dörr men glömde sedan att ta bort den. Nu har en anställd vid korttidsboendet i Ängelholm blivit avstängd från sitt arbete. – Det är absolut förbjudet att låsa in någon på det här sättet, oavsett skäl, säger Lisbeth Unger, chef för verksamhetsområde för personer med funktionsnedsättning, till Helsingborgs Dagblad..

Västerbottens Folkblad - 05 nov 14 kl. 18:34

Rooney Mara i filmatisering av känd pjäs

Rooney Mara, mest känd för rollen som Lisbeth Salander i Hollywoodversionen av ”Män som hatar kvinnor”, har gjort klart med nästa filmprojekt. Enligt Variety ska hon spela huvudrollen i en filmatisering av den skotske dramatikern David Harrowers omtalade pjäs ”Blackbird”. Ben Mendelsohn kommer också att göra en huvudroll i filmen som ska regisseras av Benedic […].

NSD - 16 okt 14 kl. 08:00

Hon har aldrig ångrat plugget

Lisbeth Isaksson valde att utbilda sig till socionom istället för att ta ett jobb med en högre lön i industrisektorn..

GöteborgsPosten - 05 nov 14 kl. 12:02

Lena Andersson | Utan personligt ansvar

Med Utan personligt ansvar fortsätter Lena Andersson tala rakt in i ett kollektiv av sårade hjärtan. Ester Nilsson älskar åter en man hon inte kan få. Hennes vägar och villovägar är i all sin tragik mycket underhållande, skriver Lisbeth Larsson..

Helsingborgs Dagblad - 05 nov 14 kl. 18:36

Rooney Mara i filmatisering av känd pjäs

Rooney Mara, mest känd för rollen som Lisbeth Salander i Hollywoodversionen av "Män som hatar kvinnor", har gjort klart med nästa filmprojekt. Enligt Variety ska hon spela huvudrollen i en filmatisering av den skotske dramatikern David Harrowers omtalade pjäs "Blackbird". Ben Mendelsohn kommer också att göra en huvudroll i filmen som ska regisseras av Benedic Andrews, till vardags hyllad teaterregissör..

UNT - 31 okt 14 kl. 13:01

Alla elever ska få rätt stöd

Genom att ge rätt stöd till elever med särskilda behov lyfter man även andra..

GT - 03 nov 14 kl. 07:22

Ord mot ord mellan Wannholt och partiet

I veckan blev det klart att Martin Wannholt (M) verkar petas från sin post som kommunalråd i Göteborg. Nu har det startats en Facebookgrupp till stöd för honom – och själv säger han till GT att han fått en förklaring. – Ordföranden uttryckte det nog i termer av att ha gått emot partilinjen vad gäller Västlänken, säger Wannholt.

SvD - 28 okt 14 kl. 01:00

Med kartan som guide till Virginia Woolf

I ”Promenader i Virginia Woolfs London” närmar sig Lisbeth Larsson Virginia Woolfs författarskap genom att fokusera på hur London där framträder som social scen, geografisk verklighet och urban fantasi..

SmålandsPosten - 04 nov 14 kl. 07:23

Jo Nesbø: Sonen

Sonen hade kunnat vara en outhärdlig bok om det inte vore för Jo Nesbøs osvikliga förmåga att fånga spänningen. Sonen är andlöst spännande från första sidan till sista. Lisbeth Salander har en bror.

Dalarnas tidningar - 24 okt 14 kl. 03:21

Frukostcafé på Bruksmuseet

I morgon lördag, klockan 9.30 är det Frukostcafé på Bruksmuseet i Vikmanshyttan. Förutom fika underhåller Einar Forsberg, Lisbeth Lundin, Gunhild Norlander samt musiker.

Nya Wermlands Tidningen - 22 okt 14 kl. 11:13

"Det här är positiva signaler"

Socialnämndens budgetprocess kan skjutas fram till mötet i december, det flaggar nu nämndens ordförande för. – Får vi tydliga besked från kommunstyrelsen om att det finns extra medel så flyttar vi fram beslutet, säger Lisbeth Westerberg..

Kristianstadsbladet - 16 okt 14 kl. 09:04

Måste tillåtas använda hela sin förmåga

Foto: PONTUS LUNDAHL / TT

Replik på Lisbeth Klang ”Annie Lööf gör mig sorgsen”, 13/10.Ja, Lisbeth, du har rätt i att de mjuka, så kallade, kvinnliga egenskaperna måste värderas lika högt som de mer hårda som betraktas som manliga.Men, du har missat att kvinnor inte enbart äger de mjuka egenskaperna, lika lite som att alla män skulle sakna sådana.

SmålandsPosten - 28 okt 14 kl. 09:23

Araby - ett unikt område

Jag har bott på Arabyområdet snart femton år. Eftersom jag är lite av en ensamvarg talar jag inte så mycket med folket som bor här. Men på en unik nivå tror jag man blir lojal med det område man bor på.

YLE - 24 okt 14 kl. 17:41

Förbund för personer med utvecklingsstörning firade 60 år

Förbundet De utvecklingsstördas väl FDUV firade i dag att man har funnits i sex årtionden. Hundratals personer deltog för att uppmärksamma den här milstolpen. Förbundet arrangerade i dag ett festseminarium i byggnaden G18 i Helsingfors.

BT - 28 okt 14 kl. 17:15

Precis så illa som vi beskrev

Borås stad fick nyligen kritik av Skolinspektionen på grund av bristande kvalitet inom förskolan. Detta stämmer väl överens med den insändare vi skrev i mars 2013 då vi skrev om överfulla förskolor. När vi nu tar del av SCB:s statistik för 2013 ser vi att det blev precis lika illa som vi beskrev.

Sydsvenskan - 16 okt 14 kl. 13:51

Sydsvenskans bloggare hos akupunktören

Sydsvenskans sluta-röka-bloggare Lisbeth Nielsen har varit rökfri i tolv dagar. Vi följde med henne till akupunktören. .

DalaDemokraten - 08 okt 14 kl. 15:37

Deras vänskap håller år efter år

Lisbeth Törnqvist skriver:.

NSD - 22 sep 14 kl. 20:15

Hon har fått nog

Efter tre villainbrott på Läkarvägen har Lisbeth Selberg fått nog..

Nya Wermlands Tidningen - 10 okt 14 kl. 06:00

Livet förändrades på ett ögonblick

Varje år drabbas cirka 12 000 personer i Sverige av afasi, drygt tre av tio är under 65. – Det gäller att se till det friska, inte till det sjuka, säger Lisbeth Nilsson som drog i gång Afasilyftets träningsverksamhet i Värmland för 20 år sedan..

Nerikes Allehanda - 10 okt 14 kl. 09:42

28 av förskolans fönster sönderskjutna i natt

"Det här är inget busstreck, det är allvarlig skadegörelse", säger en av Kastanjens förskollelärare Lisbeth Berglund..Om oss

Nyhetspressen är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Nyhetspressen.se besöks mer än 100000 gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.