Lisen+Bratt

Thursday, 29 January, 05:17

Nyheter om Lisen+Bratt

Sortering: Relevans | Senaste
SR - 23 jan 15 kl. 12:06

Midaircondo möter symfonikerna

I kväll, fredag, spelar den hyllade elektroduon Midaircondo med Göteborgssymfonikerna. I veckan kom också deras fjärde album. Som tidigare handlar det om låtar som improviseras fram av medlemmarna Lisen Rylander och Lisa Nordström.

SmålandsPosten - 24 jan 15 kl. 19:46

Taif avgjorde i straffdrama

Det krävdes straffarv för att skilja Troja/Ljungby och Tingsryd åt i Allettans andra Kronobergsderby. 3 116 gratis-åskådare fick se matchen sluta 1–1 innan Filip Owesson blev Taif-hjälte på straffarna. Tingsryd vann således med 2–1 och tog bonuspoängen.

BT - 07 jan 15 kl. 10:15

HPV-vaccin orsakar inte MS

Vaccin mot HPV, som kan orsaka livmoderhalscancer, ökar inte risken för multipel skleros (MS). Det konstaterar svenska och danska forskare i en stor registerstudie vars resultat redovisas i the Journal of the American Medical Association (JAMA). I den aktuella studien har forskarna följt nästan fyra miljoner flickor och kvinnor i olika nationella register för att se om HPV-vaccination är kopplat till ökad risk för nervsjukdomen MS eller andra sjukdomar som förstör nervernas skyddande fetthölje, myelin.

YLE - 12 jan 15 kl. 08:43

Huset som flyttade på sig

Det första man ser i ett öde hus i söder är den tomma Lonkeroburken och cigarrettasken från ifjol. Medan man kliver över glassplittret och det sönderslagna handfatet på golvet kan man beundra unga nutidskonstnärers tags och fempennisgraffiti på väggarna. Vi får kanske veta att Risto är homo eller att någon älskar Suski.

SVT - 16 dec 14 kl. 12:36

Leksand svarar på Salos kritik

 Bråken inom Leksand fortsätter. I söndags meddelade Tommy Salo att han avgår som sportchef - för andra gången i år - och angav som skäl att vd:n Kjell Kruse lagt sig i hans arbete. Nu svarar klubben genom styrelseledamoten och fd NHL-målisen Johan Hedberg.

SmålandsPosten - 13 nov 14 kl. 06:40

Äventyr med Maja

PAPPA OCH JAG
Text: Ulf Nilsson
Bild: Lisen Adbåge
Förlag: Bonnier Carlsen förlag Sedan debuten på 1970-talet har Ulf Nilsson varit en mycket produktiv författare. Han har skrivit för alla åldrar från de gulliga böckerna om Lilla syster kanin, till romaner med ett klassperspektiv ur de svagares synvinkel. Det handlar ofta om att beseg­ra sina rädslor och inte väja för det skrämmande.

Dalarnas tidningar - 06 nov 14 kl. 06:17

Nu ställer Lisen ut sina bilder på Fotografiska

Den heter Daughters/Döttrar och materialet ges även ut i bokform med samma namn..

DalaDemokraten - 06 nov 14 kl. 06:17

Nu ställer Lisen ut sina bilder på Fotografiska

Den heter Daughters/Döttrar och materialet ges även ut i bokform med samma namn..

Dalarnas tidningar - 06 nov 14 kl. 06:17

Stibecks bilder av döttrar på Fotografiska

Fotografen Lisen Stibeck är uppväxt i Mora och nu boende i Stockholm. Under fyra år besökte hon regelbundet fyra kontinenter med sin kamera: Hongkong, Sverige, Marocko, Indonesien, USA, Mexiko och på Island..

HBL - 03 dec 14 kl. 10:09

Ärkebiskopen får fint utmärkestecken

Storkorset av Finlands Lejons orden går i år till ärkebiskop Kari Mäkinen, Kones huvudägare Antti Herlin och till den tidigare ekonomikommissionären Olli Rehn. Storkorset är det högsta förtjänsttecknet på självständighetsdagen.Kommendörstecknet av I klass av Finlands Vita Ros orden går till utrikesrådet Eikka Kosonen, till Sampos koncernchef Kari Stadigh, riksdagens generalsekreterare Seppo Tiitinen och Helsingfors universitets kansler Thomas Wilhelmsson.

SmålandsPosten - 16 nov 14 kl. 21:43

Allettan nära för Taif

Nu är allettan nära, Tingsryd.
Efter 2–1 borta mot Dalen ska i princip allt gå snett för att Taif ska missa en topp fyra-placering.
- Vi tänker inte så, säger tränaren Martin Karlsson.

YLE - 05 nov 14 kl. 13:13

De menlösas, håglösas och sinnessvagas ödegård

Den här gången är jag inte beväpnad med pilbåge eller hemgjorda shuriken (kaststjärnor) utan diverse kameror. För säkerhets skull har jag med mig Lisen Julin som är fotograf och ”urban explorer”. Jag är nämligen bättre på hemgjorda kaststjärnor än på att plåta bilder…
Öde hus Det här är en serie om öde hus och ställen där vi besöker allehanda platser som Gud och samhället glömde bort.

YLE - 04 nov 14 kl. 13:16

De menlösas, håglösas och sinnessvagas ödegård

Den här gången är jag inte beväpnad med pilbåge eller hemgjorda shuriken (kaststjärnor) utan diverse kameror. För säkerhets skull har jag med mig Lisen Julin som är fotograf och ”urban explorer”. Jag är nämligen bättre på hemgjorda kaststjärnor än på att plåta bilder…
Öde hus Det här är en serie om öde hus och ställen där vi besöker allehanda platser som Gud och samhället glömde bort.

SmålandsPosten - 28 okt 14 kl. 22:00

Öster kollade in fem unga

Öster vill förstärka sin lokala förankring. På tisdagen kollade sportchefen och U 21-tränaren Peter Wibrån in fem talanger från regionen när Öster spelade 3-3 mot Husqvarna FF i U 21:s B-slutspel. – Samtliga fem skötte sig okej, sammanfattar Peter Wibrån.

Sydsvenskan - 04 okt 14 kl. 05:30

Märta Söderbergs öde är relevant än idag

Den 18 januari 1899 gifter sig författaren Hjalmar Söderberg med societetskvinnan Märta Abenius.År 1902 inleder han sina kortfattade dagboksanteckningar med orden: "Obestämd längtan efter en ny kvinna".När Märta Söderberg blir gravid för tredje gången, har författaren redan börjat leva dubbelliv med älskarinnan Maria von Platen – som ska komma att inspirera till Lydia i "Den allvarsamma leken".

NSD - 02 sep 14 kl. 22:10

Åkerlunds fyra: Målvaktsbryderier

Med ordinarie målvakten Johannes "Kotten" Ylipää fotskadad och reservmålisen Dennis Ängsund bortrest stod Ohtana/Aapua med ett problem inför matchen mot Pålänge..

ÖstersundsPosten - 15 aug 14 kl. 10:44

Minnesord: Lisen Lindqvist, Bromma

Lisen föddes i Sveg och var första barnet till Britta och Jonas Nillbrand. Familjen flyttade till Östersund 1938 där brodern Stig föddes..

P3 - 13 jun 14 kl. 09:16

Ny ridpodd med Lisen Bratt Fredricson

Måndag den 23 juni är det premiär för Ridpodden, en podcast om hästar och ridning med Lisen Bratt Fredricson, en av Sveriges främsta hoppryttare..

Supermiljöbloggen - 25 aug 14 kl. 20:07

Så låter det när musiker möter forskare

59526_495321694831_5078753_nFem unika intervjuer. Stormvarning – ett initiativ som vill lyfta klimatfrågan tillbaka in i det offentliga samtalet och som tagit musiker, artister och forskare till sin hjälp – arrangerade under måndagskvällen en välbesökt klimatkonsert i Vitabergsparken i Stockholm. Inför evenemanget publicerades fem intervjuer där just musikerna och artisterna fått möjlighet att samtal med forskarna om frågor som klimat, oro och framtidshopp.

YLE - 22 aug 14 kl. 10:40

"Man kan vara hbt och kristen"

Många talade om en historisk händelse. Tvåtusen människor gick man ur huse och tågade för tolerans, jämlikhet och mänskliga rättigheter i Jakobstad under sommarens Jeppis Pride. − Vi är många som är trötta på bibelbältet och på den här bilden av en bakåtsträvande, halvtrög och halvdum österbottning.

YA - 20 aug 14 kl. 11:26

V vill skapa ett rikare kulturliv i Skurup

Foto: Johan Mårtensson
Avgiftsfri kulturskola, och ett stort kulturhus med bibliotek, teater och konst under samma tak. Kulturlivet i kommunen är en av Vänsterpartiets hjärtefrågor inför valet.
”Vänsterpartiet i Skurup är inte till salu.

UT - 23 aug 14 kl. 11:46

Flygande start för ÅT i derbyt

Den inplanerade grillkvällen för ÅT-spelare och lagets supportrar kunde knappast fått bättre tillbehör. ÅT tog med sig tre poäng efter klar derbyseger. I partytältet pumpade musiken ur högtalarna och barn i regnkläder dansade till musiken.

UT - 23 aug 14 kl. 11:46

ÅT flög fram i derbyt ? behåller serieledningen

Den inplanerade grillkvällen för ÅT-spelare och lagets supportrar kunde knappast fått bättre tillbehör. Åsarp-Trädet tog med sig tre poäng efter klar derbyseger. I partytältet pumpade musiken ur högtalarna och barn i regnkläder dansade till musiken.

UT - 23 aug 14 kl. 11:46

Åsarp-Trädet flög fram i derbyt ? behåller serieledningen

Den inplanerade grillkvällen för ÅT-spelare och lagets supportrar kunde knappast fått bättre tillbehör. Åsarp-Trädet tog med sig tre poäng efter klar derbyseger. I partytältet pumpade musiken ur högtalarna och barn i regnkläder dansade till musiken.

Sydsvenskan - 02 jul 14 kl. 05:30

Babyboom i hopplandslaget

Svensk landslagshoppning står inför rena babybommen – förlåt, babyboomen.
– Ja, de där förstagångspapporna får en del att tänka på. Visst kan de satsa, men det gäller att ta bort något annat, säger Lisen Bratt Fredricson med ett skratt..

YLE - 18 jul 14 kl. 10:03

Världspremiär av Hallongrottan

I det första avsnittet av Hallongrottan pratar Ellen Strömberg och Lisen Sundqvist om gayscenen i Jakobstad och om Jeppis Pride. Fre 18.7.

Sydsvenskan - 28 jul 14 kl. 05:30

I slutet spelar det ingen roll vilken bebis som är vilken

Jag har läst två böcker i veckan som jag vill tipsa om. Den första är Petter Lidbecks/Lisen Adbåges ”Stora bebisbytet” (Natur&Kultur 2012) som är en bilderbok för folk mellan 3-6 år. Jag är inte målgruppen men älskade den från första uppslaget där man kastas in i handlingen med orden ”En morgon hade någon bytt ut alla bebisar.

HBL - 26 jul 14 kl. 15:02

Jakobstad exploderade i färger

Jeppis Pride fick en parad som överträffade alla förväntningar. Hundratals ställde sig i tåget och möttes av applåder från glada åskådare längs gatorna. De tidigare högljudda motståndarna till Jeppis Pride valde att stanna hemma.

Aftonbladet - 26 jun 14 kl. 10:30

Så hittar du livets mening

.

YLE - 23 jul 14 kl. 13:13

Anna-Maria Helsing: Jeppis Pride handlar om allas lika rättigheter!

I slutet av augusti 2013 besökte jag Anna-Maria Helsing i Esse för att spela in ett Samtal om livet. Programmet skulle huvudsakligen handla om hur Anna-Maria, som växte upp som Jehovas vittne, i vuxen ålder valde att gå sin egen väg. Men eftersom Anna-Maria är förlovad med Anitha så pratade vi också en del om den planerade Pridefestivalen.

DN - 11 maj 14 kl. 08:00

Livet efter Ryttareliten

En entreprenör och en konstnär. Tillsammans är de Sveriges mest framgångsrika ryttarpar.Lisen Bratt Fredricson och maken Peder Fredricson söker ständigt nya vägar för att utveckla både sig själva och sin verksamhet.

YLE - 24 jun 14 kl. 16:26

Ge inte upp om katten sprungit bort!

Katthuset i Vasa är sysselsatt så här års. Kattägare söker skötare över semestern eller hjälp med att hitta bortsprungna djur. Eller så ringer argt folk in och förbannar sig över "grannens katt som springer omkring på gräsmattan".

YLE - 29 jun 14 kl. 09:44

Hur högt flyger Holland?

Holland har gått igenom gruppspelet utan poängtapp och bjudit publiken på tio mål under resans lopp. Nästa utmaning är defensivt disciplinerade Mexiko med Guillermo Ochoa som sista utpost. Holland – Mexiko, klockan 19:00 på TV2 svenskt referat av Antti Koivukangas tillsammans med Sebastian Strandvall Förutsättningar: En VM-finalist från fyra år tillbaka mot ett gäng som med nöd och näppe tog sig till VM-slutspelet.

Barometern - 23 jun 14 kl. 09:14

Det här är höjden av snålhet, KLT

Lämna bilen, ta bussen. I ett klimattänk är det ett uttryck de flesta städer vill sända ut. Människor sporras att gå, cykla och åka kollektivt mellan bostad och jobb.

YA - 03 jun 14 kl. 14:30

De rustar för hästfest i Grevlunda

Foto: Emma Lawesson
Förberedelserna är i full gång på Grevlundagården. Funktionärer i alla åldrar från Österlens ridklubb bär hinder, reser tält och bygger banor. På onsdag börjar hästfesten som samlar folk från hela Hästsverige.

Trelleborgs Allehanda - 31 maj 14 kl. 12:18

Stephanie vill erövra världen

Foto: Hanna F.Ellborg
Beridare. Där har ni Stephanie Holméns något udda yrkesroll.

Sydsvenskan - 17 maj 14 kl. 05:30

PlockmatBaconrulle med limemarinerad abborre, rosenblad och rödklöversallad

Det är ett tag kvar innan man kan börja skörda egna grönsaker. Till dess kan man plocka det som växer vilt. Kocken Rune Kalf-Hansen och örtspecialisten Lisen Sundgren har vet hur man hittar godsakerna i naturens skafferi..

Nya Wermlands Tidningen - 14 maj 14 kl. 17:42

Arbetskläder kostar Sunne 450 000

Sunne kommun backar om fria arbetskläder till anställda inom vård och omsorg. Kommunstyrelsen vill nu öronmärka 450 000 kronor till arbetskläder för personalen i äldreomsorgen för 2015. – Jättebra, säger undersköterskan Lisen Lindholm Ström..

Sydsvenskan - 11 mar 14 kl. 05:30

Spännande och exklusiv inblick i ryttarelitens värld

Senast jag träffade ryttaren Lisen Bratt Fredricson var under OS i London 2012.Dagen innan hade hon kraschat med sin häst Matrix, men trots att hon var helt mörbultad och knappt kunde gå red hon för hopplandslaget – med den äran.Den scenen säger mycket om personen Lisen Bratt Fredricson och i SVT:s dokumentärserie Ryttareliten som har premiär i SVT får vi följa sex elitryttare under ett år där Lisen och hennes man Peder Fredricson är två av dem.

SmålandsPosten - 15 apr 14 kl. 22:57

Tingsryd har spikatsitt målvaktsupplägg

Wictor Ragnewall och Andreas Hörberg, tränade av förre Trojamålisen Tommy Sandahl.
Där har ni Tingsryds AIF:s paketlösning på målvaktsfrågan till nästa säsong.
– Vi tror på det här, säger Tomas Bergstrand i sportgruppen.

SmålandsPosten - 15 apr 14 kl. 22:57

Lärdomar, uppgradering och en kapten med rätt att bestämma

Jag läste ett inlägg på Twitter från Rhett Rakhshani i går. Översatt till svenska skrev han ungefär:
Vårt lag kommer att lära av dessa erfarenheter och ta med oss dem till nästa säsong. Man lär sig mer av nederlag än av segrar.

SVT Debatt - 25 mar 14 kl. 07:00

SVT bekräftar fördomar om ridsporten

RYTTARELITEN TV-programmet Ryttareliten riskerar cementera bilden av ridning som en sport endast för överklassen. Det hade varit klädsamt om åtminstone en av elitryttarna kom från något enklare förhållanden. Har SVT för avsikt att bekräfta fördomar?

Sydsvenskan - 03 mar 14 kl. 05:30

Talanger redo att ta plats i EM

En generationsväxling är på väg i det svenska hopplandslaget. Det finns en handfull unga talanger som står på gränsen att ta över, men inte förrän nästa år. Inte förrän efter VM i Frankrike om ett halvår.

Sydsvenskan - 03 mar 14 kl. 08:16

Talanger redo att ta plats i EM

En generationsväxling är på väg i det svenska hopplandslaget. Det finns en handfull unga talanger som står på gränsen att ta över, men inte förrän nästa år. Inte förrän efter VM i Frankrike om ett halvår.

YLE - 27 jan 14 kl. 16:04

Mödrarådgivningen uppdaterar mätvärden

Normvärden för mödrarådgivningens längd-och viktkurvor uppdaterades 2011 men ännu används de gamla kurvorna på många håll i landet. Allt beror på vilken leverantör av databaser som kommunen använder och vilka dataanskaffningsbeslut som kommunen gör. Spela upp klipp på Arenan De gamla mätvärdena baseras på tillväxtkurvor hos barn som är födda i mitten av 1950-talet fram till början av 1970-talet.Om oss

Nyhetspressen är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Nyhetspressen.se besöks mer än 100000 gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.