Melleruds

Saturday, 31 January, 23:35

Nyheter om Melleruds

Sortering: Relevans | Senaste
Nya Wermlands Tidningen - 18 dec 14 kl. 16:09

Två byggnader brann ner vid golfbana

Två byggnader i anslutning till Melleruds Golfklubb brann ner natten till torsdag..

GT - 18 dec 14 kl. 11:13

Storbrand på golfbana – byggnad brann ner

En storbrand härjade på Sunnanå golfbana utanför Mellerud under natten mot torsdag. En förrådsbyggnad brann ner till grunden. – Det är en lite tragisk situation här i dag, säger Melleruds Golfklubbs ordförande Lennart Magnusson..

BT - 19 dec 14 kl. 23:00

Klartecken för skyddsjakt på varg

Länsstyrelsen i Västra Götaland ändrar sig och ger klartecken för skyddsjakt på en varg i Kroppefjällsreviret För en månad sedan avslogs en begäran men efter ytterligare tre angrepp på hundar får vargjakten nu starta. Under sommaren och hösten har vargar i området, som ligger inom Melleruds, Vänersborgs, Färgelandas och Bengtsfors kommuner, dödat får vid sex tillfällen och flera gånger också attackerat och dödat hundar. Enligt länsstyrelsen finns stor sannolikhet att angreppen kommer att fortsätta och ger därför tillstånd att skjuta en varg trots att det inte går att avgöra vilken eller vilka av vargarna som orsakat skadorna.

BT - 19 dec 14 kl. 23:00

Klartecken för skyddsjakt på varg

Länsstyrelsen i Västra Götaland ändrar sig och ger klartecken för skyddsjakt på en varg i Kroppefjällsreviret För en månad sedan avslogs en begäran men efter ytterligare tre angrepp på hundar får vargjakten nu starta. Under sommaren och hösten har vargar i området, som ligger inom Melleruds, Vänersborgs, Färgelandas och Bengtsfors kommuner, dödat får vid sex tillfällen och flera gånger också attackerat och dödat hundar. Enligt länsstyrelsen finns stor sannolikhet att angreppen kommer att fortsätta och ger därför tillstånd att skjuta en varg trots att det inte går att avgöra vilken eller vilka av vargarna som orsakat skadorna.

GT - 28 nov 14 kl. 21:43

Mellerud måste ha snöfritt fram till jul

Melleruds kommun satsar 1,3 miljoner kronor på snöröjning i år. Budgeten kommer att hålla – så länge det blir snöfritt fram till årsskiftet. – Får vi ingen snö klarar vi budget i år men kommer det snö spricker den, säger Patrik Tellander, gatu- och parkchef på kommunen, till Ttela..

Nya Wermlands Tidningen - 20 aug 14 kl. 09:25

Melleruds IF vann DM-finalen

Det blev Melleruds IF som vann herrarnas DM för Dalsland 2014. MIF besegrade Bengtsfors IF på Rådavallen med 5–1 i tisdags..

Nya Wermlands Tidningen - 15 aug 14 kl. 09:35

Melleruds IF förnedrat

Serieledaren Melleruds IF skulle bara hämta hem tre poäng från onsdagens bortamöte mot nästjumbon Ödsmål..

Nya Wermlands Tidningen - 01 sep 14 kl. 11:07

BIF kryssade mot serietvåan

Bengtsfors lyckades knipa en poäng när de mötte Melleruds IF inför 116 åskådare på Rådavallen. Matchen slutade 2–2 och alla mål kom före paus..

Nya Wermlands Tidningen - 03 sep 14 kl. 11:41

Göran Blues på gång igen

Melleruds egen blueskung Göran "Blues" Karlsson ligger inte på latsidan. I morgon uppträder han tillsammans med gitarristen Daniel Olsson på 9:9 i Upperud..

Nya Wermlands Tidningen - 20 aug 14 kl. 15:36

Man skadad vid bilolycka

En man skadades allvarligt i samband med en trafikolycka på länsväg 166 i Melleruds kommun på tisdagen..

Nya Wermlands Tidningen - 21 aug 14 kl. 10:11

Fredrik Larsson nätar oftast

Melleruds anfallare Fredrik Larsson är målgladaste spelaren i Dalsland hittills i år. Han är trea i skytteligan i division 4 med 13 mål, bakom Erik Johannessen, Skärhamn, 16, och Hampus Andersson, Vallen, 18..

Nya Wermlands Tidningen - 20 aug 14 kl. 09:40

Tre trafikolyckor i Dalsland

Två olyckor inträffade i tisdags och en under onsdagsmorgonen i Dalslandstrafiken. Det gäller dels 172:an i Färgelanda kommun, dels 166:an i Melleruds kommun. Vid ett tillfälle ska en person ha skadats svårt..

Nya Wermlands Tidningen - 07 aug 14 kl. 16:09

Mellerud överlägset

Melleruds IF visade med eftertryck att man tänker vara med och slåss om seriesegern i division 4 Bohuslän-Dal, när Färgelanda kom på besök till Rådavallen i onsdags..

Nya Wermlands Tidningen - 15 jul 14 kl. 11:32

Melleruds IF – Dalslands publiklag

De är inte Dalslands bästa lag på planen, men när det gäller att locka publik är Melleruds IF i topp..

Nya Wermlands Tidningen - 04 aug 14 kl. 22:08

Lanthandel rånades med pistol

Lanthandeln i Grinstad i Melleruds kommun rånades i går eftermiddag, strax efter klockan tre..

Nya Wermlands Tidningen - 09 jun 14 kl. 15:40

Viktig seger för Melleruds IF

Melleruds IF tog chansen och såg till att haka på i toppen av division 4 Bohuslän-Dal genom att besegra tabelljumbon Stigen/Ellenö i söndags..

Nya Wermlands Tidningen - 25 jun 14 kl. 17:48

Mellerud upp i serieledning

Melleruds IF gick upp i serieledning efter att ha besegrat Viken med 2–1. Mellerud var det bättre laget och vann rättvist, men Viken hade flera kvitteringslägen i matchens slutskede..

Nya Wermlands Tidningen - 18 jun 14 kl. 10:23

Nytt köpcentrum ska ge 200 jobb

150-200 nya jobb är målsättningen när Melleruds Handel och Konsumentföreningen Bohuslän-Älvsborg satsar på nytt köpcentrum..

Nya Wermlands Tidningen - 16 jun 14 kl. 13:05

Hattrick av Fredrik Larsson

20-årige Fredrik Larsson har fått sitt stora genombrott i Melleruds IF den här säsongen..

Nya Wermlands Tidningen - 09 jun 14 kl. 09:38

Mellerud vann rättvist på Stigevi

Det blev ännu en förlust för Stigen/Ellenö när Melleruds IF kom på besök till Nya Stigevi. Bottenlaget förlorade med 1–2 efter att gästerna tagit över i andra halvlek..

Nya Wermlands Tidningen - 21 apr 14 kl. 11:57

Smakstart för Melleruds IF

Favorittippade Melleruds IF fick en smakstart på säsongen i division 4 Bohuslän-Dal när laget besegrade Svarteborg inför närmare 200 personer hemma på Rådavallen med 3-0..

Nya Wermlands Tidningen - 15 maj 14 kl. 11:39

Melleruds IF gick till DM-semifinal

Nya division 6-laget Gustavsfors störde Mellerud, som spelade i trean förra året. Det blev en jämn och tuff match på Björkvallen inför 63 betalande åskådare. Men Mellerud vann med 4–2 och är i semifinal i DM..

Nya Wermlands Tidningen - 06 maj 14 kl. 14:51

Ruta krossad i fritidshus

Polisen fick i måndags eftermiddag in en anmälan om en krossad ruta i ett fritidshus i Högsbyn i Melleruds kommun, strax väster om Dals Rostock..

Nya Wermlands Tidningen - 31 mar 14 kl. 13:23

Bengtsfors vidare i DM

Bengtsfors vann DM-matchen mot Brålanda på Melleruds konstgräs med 2–1. Det var fantastiskt vårväder och det fanns en del publik på plats för att stödja lagen..

Nya Wermlands Tidningen - 31 mar 14 kl. 19:44

Marcus Hultman vann dubbelt

Thomas Halling från Åmål segrade med John Ö Jensen-tränade J.H.C.

GT - 21 mar 14 kl. 12:03

Nobbades – nu får han hjälp med gardinerna

I juni förra året fick en 68-årig man nobben av socialnämnden i Melleruds kommun att få hjälp. Nu har kammarrätten sagt sitt. Mannen har rätt att få hjälp med strykning och upphängning av gardiner..

GT - 21 mar 14 kl. 12:03

Domen: Strykta kläder en mänsklig rättighet

I juni förra året fick en 68-årig man nobben av socialnämnden i Melleruds kommun att få hjälp. Nu har kammarrätten sagt sitt. Mannen har rätt att få hjälp med strykning och upphängning av gardiner..

Nya Wermlands Tidningen - 06 mar 14 kl. 09:52

Ingemar Carlsson omvald ordförande i DFF

Dalslands Fotbollförbunds årsmöte hölls på Hotell Dalsland i Ed. Ingemar Carlsson, Färgelanda, omvaldes som ordförande och årets juniorer blev Ahmed Bachlan, Melleruds IF och Karin Jingfors, IF Viken..

Barometern - 07 mar 14 kl. 15:58

En doft av diesel

Det doftar diesel och stekande asfalt, öken-highway och en aldrig sjunkande sol. Det är bredbent och bluesbestänkt och vibrerande kompgitarrer när Dalsländska Rebel Road debuterar. Själva har de beskrivit sig som en kombo av sentida Lynyrd Skynyrd och Zack Wyldes Black Label Society, vilket ligger väldigt nära sanningen även om tyngden från BLS saknas i stora stycken.

Expressen - 20 feb 14 kl. 22:54

Brandbilskrasch där en dog var en olycka

MELLERUD. En brandman omkom och tre skadades när en brandbil voltade av vägen i samband med en utryckning i Mellerud i höstas. Nu är utredningen av händelsen klar – det var en ren olycka.

Nya Wermlands Tidningen - 12 feb 14 kl. 16:54

Före detta anställd misstänkt för bedrägeri

En före detta anställd hos Melleruds kommun är misstänkt för att ha svindlat sin arbetsgivare på nästan 240 000 kronor. – Personen är skäligen misstänkt men förnekar brott, säger Martin Svedberg vid polisen i Vänersborg..

Nya Wermlands Tidningen - 31 jan 14 kl. 15:02

Klart med nya hyror i tre av fem kommuner

Hyresförhandlingarna är nu klara i tre av de fem Dalslandskommunerna. Hyresgästföreningen och AB Melleruds Bostäder – som stått mycket långt ifrån varandra – har accepterat ett centralt medlingsbud..

Nya Wermlands Tidningen - 15 jan 14 kl. 10:49

DVVJ drabbades av urspårning

I tisdags eftermiddag spårade en fullastad godsvagn ur när den och flera andra backades in på ett industrispår på Melleruds järnvägsstation...

Nya Wermlands Tidningen - 17 dec 13 kl. 06:00

Melleruds Bostäder vill chockhöja hyrorna

Kommunala AB Melleruds Bostäder vill chockhöja hyrorna med 17,5 procent. – Fullt rimligt, säger Hans Wikström, vd för Melleruds Bostäder. – Oanständigt högt, menar Hyresgästförhandlingens förhandlare, Peter Laang..

Helsingborgs Dagblad - 13 jan 14 kl. 07:27

Gardinbyte del av skälig levnadsnivå

Kan två gardinbyten per år anses ingå i en skälig levnadsnivå för en 93-åring? Nej, tyckte Melleruds kommun, som inte ville hjälpa en 93-årig kvinna med gardinerna. Jodå, tyckte förvaltningsrätten, som motiverar beslutet med att det är en "ringa insats som kan förmodas krävas för att vid den beviljade fönsterputsningen också byta gardiner", rapporterar TV4 Nyheterna Väst..

Kristianstadsbladet - 13 jan 14 kl. 07:24

Gardinbyte del av skälig levnadsnivå


Kan två gardinbyten per år anses ingå i en skälig levnadsnivå för en 93-åring?Nej, tyckte Melleruds kommun, som inte ville hjälpa en 93-årig kvinna med gardinerna.Jodå, tyckte förvaltningsrätten, som motiverar beslutet med att det är en "ringa insats som kan förmodas krävas för att vid den beviljade fönsterputsningen också byta gardiner", rapporterar TV4 Nyheterna Väst..

BT - 13 jan 14 kl. 07:26

Gardinbyte del av skälig levnadsnivå

Kan två gardinbyten per år anses ingå i en skälig levnadsnivå för en 93-åring? Nej, tyckte Melleruds kommun, som inte ville hjälpa en 93-årig kvinna med gardinerna.Jodå, tyckte förvaltningsrätten, som motiverar beslutet med att det är en "ringa insats som kan förmodas krävas för att vid den beviljade fönsterputsningen också byta gardiner", rapporterar TV4 Nyheterna Väst..

Nya Wermlands Tidningen - 09 dec 13 kl. 09:39

Mellerud vann futsal-DM

Mycket publik hade tagit sig till Rådahallen i Mellerud när DM i futsal avgjordes på lördagen. Melleruds IF segrare efter 2–1 i finalen mot överraskningen Håfreströms IF..

Nya Wermlands Tidningen - 18 nov 13 kl. 14:01

Eds FF tvåa i Rastacupen

Eds herrlag gick till final och kom tvåa i Rastacupen i futsal i Vänersborg. Laget förlorade finalen mot Melleruds IF efter straffar. På damsidan vann Åsebro/Brålanda..

Nya Wermlands Tidningen - 16 nov 13 kl. 06:00

Stödgala för Filippinerna

Melleruds kommun och Kulturbruket på Dal ordnar i samarbete med ABF en stödgala för Filippinerna söndagen den 17 november..

Nya Wermlands Tidningen - 11 nov 13 kl. 09:13

IFK Åmål till U17-serien

IFK Åmål blir Dalslands lag i U17 division 1 västra Götaland, efter sammanlagt 4–3 i två matcher mot Melleruds IF..

Nya Wermlands Tidningen - 14 nov 13 kl. 11:57

106 000 tipskronor till klubbens unga

Kan småklubbar slåss mot klassiska lag som IFK Göteborg och IK Oddevold? Melleruds IF kan. I Svenska Spels utdelning av pengar till ungdomsidrotten kom MIF sjua i länet..

Nya Wermlands Tidningen - 24 okt 13 kl. 12:51

Mycket att uppleva på Kulturnatta

Ett av Melleruds större kulturevenemang hålls i morgon, lördag. Det är dags för Kulturnatta med stort utbud av konst, musik, film och barnaktiviteter..

GT - 15 okt 13 kl. 09:10

Dags att modernisera kommunpolitiken

Förra året minskade befolkningen i Melleruds kommun med 122 personer. Resultatet blev att invånarantalet vid senaste årsskiftet låg under 9 000 personer. Vilket i sin tur lett till att en långdragen diskussion, som förts i många små kommuner, på nytt blivit aktuell..

Nya Wermlands Tidningen - 06 okt 13 kl. 22:04

Tungt avslut i trean för Mellerud

Melleruds tidiga ledningsmål hjälpte inte i bottenmötet mot Edet, som svarade med tre mål på nio minuter..Om oss

Nyhetspressen är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Nyhetspressen.se besöks mer än 100000 gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.