Miljööverdomstolen

Sunday, 30 August, 09:46

Nyheter om Miljööverdomstolen

Sortering: Relevans | Senaste
Nerikes Allehanda - I förrgår: 20:17

Fönsterstrid fortsätter i miljööverdomstolen

Nu prövas ett fönsterbyte på Sankta Birgittagatan på Öster i högsta instans. Det är mark- och Miljööverdomstolen som har meddelat Örebro kommun prövningstillstånd..

NSD - 18 timmar sedan

Fridykare årets miljöstipendiat

Fridykaren Oleg Soudavnyi som rensar botten på luleälven har fått Bodens kommun miljöstipendium 2015..

Dagens Medicin - I förrgår: 09:00

Miljö är temat för världens största hjärtmöte

ESC 2015. Hur farligt är kyla och luftföroreningar för hjärt-kärlhälsan? Det är frågor som kan få fördjupade svar på den europeiska kardiologikongressen ESC som börjar på lördag i London.

Helsingborgs Dagblad - Igår: 10:20

Biodlarförening får stadens miljöpris

Nordvästra Skånes biodlarförening får Helsingborgs stads miljöpris 2015. En 135-årig förening som på sistone har blivit riktigt trendig..

SVT - I förrgår: 17:52

Metaller för miljarder i gamla soptippar

Samtidigt som gruvbolag öppnar nya gruvor för utvinna markens mineraler så ligger det värdefulla metaller för många miljarder kronor kvar på gamla nedlagda soptippar. Miljön skulle tjäna mycket på en återvinning, men paradoxalt nog stoppas den av miljöskatter, skriver tidningen Ny teknik..

SvD - 12 timmar sedan

”Fria och kreativa miljön vid universiteten är hotad”

Den offentliga verksamheten – vård, skola, omsorg – har under senare år genomgått stora förändringar, och resul­tatet har som bekant inte alltid varit lyckat. Lite mer i skym­undan har också universitet och högskolor förändrats – dessvärre på ett sätt som riskerar universitetens essens: den fria och kreativa miljön. Det skriver flera debattörer vid Göteborgs universitet..

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Fick klartecken

En vaktmästarbostad i industrifastigheten är helt okej, enligt bygg- och miljönämnden..

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Avvaktar bygglovet

Inget bygglov nu, men däremot antogs detaljplanen. Så kan man summera bygg- och miljönämndens beslut kring Jannelund 20:2, gamla brandstationen..

Helsingborgs Dagblad - 8 timmar sedan

Extra miljoner mot mjölkkrisen

Regeringen vill skjuta till 100 miljoner kronor extra för att minska dieselskatten för bönder. Totalt avsätts 300 miljoner i höstbudgeten för vad som ses som ett stöd till den krisande mjölkbranschen, rapporterar Dagens Nyheter.Socialdemokraternas regeringspartner Miljöpartiet är av miljöskäl generellt för högre skatt på diesel, men uppges vara för stödet.

DalaDemokraten - I förrgår: 18:03

Vem tar ansvar för de sjuka och sköra?

Ansvarslösa Centerparitet, miljöparitet och socialdemokraterna!.

E24 - Igår: 14:42

Minskad vinst för Consilium

Consilium, som utvecklar system för säkerhet, miljö och navigation, redovisar ett totalresultat efter skatt på 11,5 miljoner kronor för det andra kvartalet 2015 (17,9)..

Helsingborgs Dagblad - Igår: 13:34

Svartbygge preskriberat

Hobbylokalen inreddes till bostad för uthyrning. Grannen störs av verksamheten, menar att det är ett svartbygge och drivit ärende till Mark- och miljödomstolen..

Vimmerby Tidning - Igår: 12:33

Lantbrukare hotas av vite

Ett lantbrukarepar i Kinda hotas av vite om de inte åtgärdar brister i gårdens gödselhantering.
Det har miljö-, bygg- och räddningsnämnden beslutat..

SVT - 22 timmar sedan

Regeringen och V uppges vara överens

Regeringspartierna Socialdemokraterna och Miljöpartiet måste förhandla med Vänstern för att få igenom sin budget i höst. Nu erfar SvD att Vänstern fått igenom en rad välfärdsreformer för omkring 1,7 miljarder kronor..

DI - I förrgår: 08:33

Därför måste Magdalena Andersson höja skatten

Det finns många skäl bakom den kontroversiella höjningen av bensinskatten men det är ingen hemlighet att Miljöpartiet trycker på. Det säger finansminister Magdalena Andersson i en intervju med Aftonbladet, där hon också delar ut en känga till Anders Borg..

Nyteknik - I förrgår: 15:25

”Viktigt få till ökad återvinning”

Det är viktigt att öka återvinningen av material. Men vilka förändringar av deponiskatten som regeringen är beredd att genomföra är för tidigt att uppge. Det säger statssekreteraren på miljödepartementet..

Nerikes Allehanda - Igår: 08:20

Naturreservat utökas med 66 nya hektar

Naturreservatet Oset och Rynningeviken kan utökas med 66 hektar. Tanken är att miljökompensera etableringen av Elektroskandia vid Munkatorp – något som ändå överklagats av Ornitologiska klubben..

Sydsvenskan - I förrgår: 16:20

Vi accepterar inte ständigt utbrett tiggeri i vårt land

Miljöpartiets reaktion (26/8) på vår debattartikel i Svenska Dagbladet om tiggeriet följer en sedan länge inövad metod. Blanda ihop korten, förvandla sakfrågan till en symbolfråga och beskyll meningsmotståndaren för att vara främlingsfientlig. Så gjorde man nyligen mot vår kollega Philip Sandberg (FP) i Lund och nu gör man det mot Folkpartiet i Vellinge.

SvD - 10 timmar sedan

”Sverige en nyckelspelare i arbetet för klimatet”

Ländernas åtaganden inför FN:s avgörande klimattoppmöte i Paris om tre månader kommer inte att räcka för att nå tvågradersmålet. Det säger den nuvarande ordförande för förhandlingarna, Perus miljöminister Manuel Pulgar-Vidal, till SvD. Han hoppas att Sverige ska ha en nyckelroll i Paris – och öka ambitionen ytterligare..

SVT - 15 minuter sedan

Albin Ekdal: ”Vi ska inte ligga kring nedflyttningsstrecket”

SVT Sport åkte till Hamburg för att träffa landslagsmittfältaren Albin Ekdal i sin nya miljö. Där gav 26-åringen sina tankar kring de kommande EM-kvalmatcherna och sin egen status i landslaget. ”Zlatan är en nummer ett och vi har många duktiga bakom honom.

Nerikes Allehanda - Igår: 15:24

MP vill ha fler rosa gator i Örebro

Rosa gatan är en succé och det behövs fler bilfria gator varje sommar i Örebro. Det menar Miljöpartiet..

SN - Igår: 07:57

Solen laddar kommunbilar

Kommunala bolaget Oxelö Energi satsar på miljövänlig energi för den egna bilparken och invigde i torsdags en solcellsdriven laddstation för eldrivna fordon. I nuläget har Oxelö Energi två elbilar och de ska bli fler, säger Per Alm, vd för bolaget..

Supermiljöbloggen - Igår: 16:59

Länstyrelsen Gotlands Län: Ojnareskogen är oersättlig

Regeringen gav i måndags Länstyrelsen Gotland Län i uppdrag att snabbt utreda om det finns andra områden på Gotland som har lika skyddsvärd natur som området vid Bästeträsk, där Ojnareskogen ingår. Utredningen är nu genomförd: Den senaste veckans arbete visade att det inte finns något område av tillräcklig kvalitet och omfattning som kan ersätta Bästeträsk för att uppfylla Sveriges förpliktelser enligt art- och habitatdirektivet, säger Anna-Lena Fritz chef Naturvårdsenheten på Länstyrelsen Gotlands Län. Hela utredningen finns att läsa här.

YLE - Igår: 16:27

Klimatfrågor aktuella vid utrikesministermöte i Alaska

Arktis är ett av jordklotets mest unika, mest extrema och mest krävande områden. Det är lika stort som Afrika, omfattar Norra ishavet runt Nordpolen och landområden i Ryssland, Alaska, Kanada, Grönland, Island och Skandinavien. Här finns en enorm artrikedom av t ex fåglar, och flera av världens rikaste fisken, säger naturskyddschef Jari Luukkonen från Världsnaturfonden WWF.

Helsingborgs Dagblad - 18 timmar sedan

Obama försvarar oljebeslut

Inför en resa till en stor Arktiskonferens i Alaska har USA:s president Barack Obama försvarat beslutet att låta oljebolaget Shell borra i Tjuktjerhavet.Miljögrupper anklagar Obama för att vara en hycklare eftersom han de senaste månaderna har betonat vikten av åtgärder mot klimatförändringar och ändå ger Shell grönt ljus att borra.Sveriges utrikesminister Margot Wallström ska delta på mötet i Alaska, som börjar på måndagen, tillsammans med utrikesministrar från andra arktiska länder.

Sydsvenskan - 18 timmar sedan

Obama försvarar oljebeslut

Inför en resa till en stor Arktiskonferens i Alaska har USA:s president Barack Obama försvarat beslutet att låta oljebolaget Shell borra i Tjuktjerhavet.Miljögrupper anklagar Obama för att vara en hycklare eftersom han de senaste månaderna har betonat vikten av åtgärder mot klimatförändringar och ändå ger Shell grönt ljus att borra.Sveriges utrikesminister Margot Wallström ska delta på mötet i Alaska, som börjar på måndagen, tillsammans med utrikesministrar från andra arktiska länder.

Helsingborgs Dagblad - 22 timmar sedan

Studenter nekas hyra tomma bostäder

Enligt Studentkåren i Blekinge saknar 150 studenter i länet en permanent boendelösning. Samtidigt står ett helt våningsplan med sju lägenheter oanvända på ett äldreboende i Karlskrona kommun. Men där tar det stopp, för stiftelsen som äger fastigheten låter inte yngre personer hyra bostad där, rapporterar Blekinge Läns Tidning.

Sydsvenskan - 22 timmar sedan

Studenter nekas hyra tomma bostäder

Enligt Studentkåren i Blekinge saknar 150 studenter i länet en permanent boendelösning. Samtidigt står ett helt våningsplan med sju lägenheter oanvända på ett äldreboende i Karlskrona kommun. Men där tar det stopp, för stiftelsen som äger fastigheten låter inte yngre personer hyra bostad där, rapporterar Blekinge Läns Tidning.

Sydsvenskan - Igår: 17:39

Det framtida Lund måste byggas med kvalitet

Byggnadsnämndens ordförande Björn Abelson försvarar (26/8) givetvis den plan han godkänt. Några svar på mina frågor om byggplanerna vid Kung Oskars bro blir det inte, bara påståenden om att man löst alla problem.”Bullret löses med bra fasadmaterial” skriver han medan planbestämmelserna stadgar fasad i ”tegel, puts eller stenliknande material” (lundensisk tradition).

YLE - Igår: 08:28

Sören Lillkung: "Fånga ögonblicket"

I vår nejd är vi bra på att hitta nya lösningar men dåliga på att samverka och skapa långsiktiga helheter, skriver Sören Lillkung som föreslår att kultur, turism och utbildning samlas både virtuellt och fysiskt. Vid ett seminarium gällande nyskriven musikteater, arrangerat av Helsingfors musikfestspel i augusti, framkom det i många talturer en beundran över den vitalitet och handlingskraft konst- och musiklivet vid Österbottens västkust uppvisar. "Man gör istället för att tala" var bland annat ett citat.

Supermiljöbloggen - Igår: 11:16

Regeringen lovar se över minerallagen

Efter år av protester lovar minister Alice Bah Kunhke att regeringen ska se över den omstridda minerallagen. Det var under gårdagen som sameminister Bah Kunhke kom med det glädjande beskedet. - Vi har fångat upp de tydliga signaler som kommit oss till del och därför ser vi behovet av en översyn.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

7 fakta om världens farligaste djur

Du kanske gissar att det är hajen som är världens farligaste djur. Men du har fel...Bildkälla: TT Bild
Världens farligaste djur är helt klart människan.

YLE - I förrgår: 05:04

Bioenergi kan ersätta kolkraft i Kristinestad

Sedan Pohjolan Voima satte reservkraftverket i Kristinestad i malpåse, har staden och näringslivscentralen varit sysselsatta med att söka nya möjligheter för att hitta verksamhet till området. För tillfället handlar det om att söka pengar för utvecklingsprojekt och utredningar. - Uppdraget är, att tillsammans med PVO och staden Kristinestadse, se vad som finns att göra.

YLE - Igår: 12:25

Hissmotståndare ger inte upp - ny omgång i rätten

I Kronohagen i Helsingfors fortsätter den osannolika följetongen kring byggandet av hissar i gamla trapphus. Domstolar har flera gånger tagit ställning till frågan – och får nu göra det än en gång. Turerna kring byggandet av hissar i nio höghus i Kronohagen i Helsingfors börjar nu bli så många att det är svårt att hänga med.

YLE - Igår: 16:27

Kampen om skattkistan Arktis

Arktis är ett av jordklotets mest unika, mest extrema och mest krävande områden. Det är lika stort som Afrika, omfattar Norra ishavet runt Nordpolen och landområden i Ryssland, Alaska, Kanada, Grönland, Island och Skandinavien. Här finns en enorm artrikedom av till exempel fåglar och flera av världens rikaste fisken, såsom stora torskbestånd som också människan behöver som föda, säger naturskyddschef Jari Luukkonen från Världsnaturfonden WWF.

Helsingborgs Dagblad - 5 timmar sedan

Livskunskap på schemat recept mot mobbningen

I senaste rapporten från Friends (2015), kunde vi läsa att så många som 60 000 elever mobbas. Det är en nivå som legat konstant i mer än 20 år, det innebär att ett till två barn mobbas i varje grundskoleklass. Frågan vi ställer oss är vad måste göras för att nå en mobbningsfri skola?

Helsingborgs Dagblad - I förrgår: 04:00

Inget nytt om Ingrid Bergman

En vandring genom Ingrid Bergmans familjealbum och filmer i sällskap med hennes fyra barn (se "Medverkande" ovan). Så kan man sammanfatta Stig Björkmans sympatiska men också lite lata dokumentär om en av våra största svenska filmidoler i världen under 1900-talet. Den serverar inga nya fakta, tar ingen djärv ny vinkel, utan lunkar ganska bekvämt genom hennes liv och karriär.

Sydsvenskan - I förrgår: 04:00

Inget nytt om Ingrid Bergman

En vandring genom Ingrid Bergmans familjealbum och filmer i sällskap med hennes fyra barn (se "Medverkande" ovan). Så kan man sammanfatta Stig Björkmans sympatiska men också lite lata dokumentär om en av våra största svenska filmidoler i världen under 1900-talet. Den serverar inga nya fakta, tar ingen djärv ny vinkel, utan lunkar ganska bekvämt genom hennes liv och karriär.

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

Inför en mobbningslagstiftning som ställer krav på arbetsgivare

Att må bra på jobbet borde vara en självklarhet men tyvärr är det inte så. Ohälsan breder ut sig, vilket leder till en mängd sjukskrivningar. Det är alltför många som går till jobbet med en klump i magen på grund av mobbning på jobbet.


Om oss

Nyhetspressen är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.