Miljööverdomstolen

Monday, 24 November, 23:24

Nyheter om Miljööverdomstolen

Sortering: Relevans | Senaste
DN - 21 nov 14 kl. 10:36

Besked om Arlanda i dag

Mark- och Miljööverdomstolen ger i dag klockan 11 besked om flygplatsen Arlandas miljötillstånd. Flygplatsoperatören Swedavia har överklagat 10 av totalt 36 villkor i det miljötillstånd som underrätten mark- och miljödomstolen beslutade om i november förra året..

UNT - 21 nov 14 kl. 09:27

Besked om Arlanda i dag

Mark- och Miljööverdomstolen ger i dag besked om Arlandas miljötillstånd..

Helsingborgs Dagblad - 21 nov 14 kl. 09:30

Besked om Arlanda i dag

Mark- och Miljööverdomstolen ger i dag klockan 11 besked om flygplatsen Arlandas miljötillstånd. Flygplatsoperatören Swedavia har överklagat 10 av totalt 36 villkor i det miljötillstånd som underrätten mark- och miljödomstolen beslutade om i november förra året. Då sattes bland annat upp begränsningar för inflygningar till Arlandas bana tre..

UNT - 21 nov 14 kl. 11:05

Inflygningsförbud på Arlanda slopas

Arlanda flygplats får rätt av Mark- och Miljööverdomstolen på en rad punkter efter att ha överklagat villkoren i sitt miljötillstånd..

SvD - 21 nov 14 kl. 11:05

Inflygningsförbud på Arlanda slopas

Arlanda flygplats får rätt av Mark- och Miljööverdomstolen på en rad punkter efter att ha överklagat villkoren i sitt miljötillstånd..

DI - 21 nov 14 kl. 11:09

Arlanda får rätt

Arlanda flygplats får rätt av Mark- och Miljööverdomstolen på en rad punkter efter att ha överklagat villkoren i sitt miljötillstånd. Domen innebär bland annat att förbudet mot raka inflygningar upphävs från och med den 1 januari 2018..

Affärsvärlden - 21 nov 14 kl. 11:27

Slopat förbud för Arlanda

Enligt en ny dom får Arlanda flygplats rätt av Mark- och Miljööverdomstolen på flera punkter efter att ha överklagat villkoren i sitt miljötillstånd..

SR - 21 nov 14 kl. 11:06

Arlanda får rätt

Mark- och Miljööverdomstolen ger i domen om Arlandas miljötillstånd Swedavia rätt i flera frågor. Domen innebär bland annat att förbudet mot raka inflygningar upphävs från och med den 1 januari 2018. Beslutet kan överklagas till Högsta domstolen..

Expressen - 21 nov 14 kl. 11:11

Beskedet: Arlanda får behålla flera flygturer

På fredagen kom beskedet från Mark- och Miljööverdomstolen om Arlandas miljötillstånd. Nu får Swedavia rätt på flera punkter. Den överklagade domen innebar bland annat ett förbud mot raka inflygningar till flygplatsen - men det häver nu domstolen..

SN - 21 nov 14 kl. 09:31

Inflygningsförbud på Arlanda slopas

Arlanda flygplats får rätt av Mark- och Miljööverdomstolen på en rad punkter efter att ha överklagat villkoren i sitt miljötillstånd. Bland annat upphävs förbudet mot raka inflygningar från 1 januari 2018..

SR - 21 nov 14 kl. 16:44

Besvikelse efter Arlandadom

Mark- och Miljööverdomstolen gav i dag klartecken för fortsatt flygtrafik över Upplands Väsby och slopat utsläppstak för koldioxid. Ett av flygplatskoncernen Swedavias viktigaste krav..

DI - 21 nov 14 kl. 10:12

Flyget hotat på Arlanda

Var fjärde flygresa till eller från Arlanda står på spel när Mark- och Miljööverdomstolen på fredagen ger sitt utlåtande..

BT - 21 nov 14 kl. 09:27

Besked om Arlanda i dag

Mark- och Miljööverdomstolen ger i dag klockan 11 besked om flygplatsen Arlandas miljötillstånd. Flygplatsoperatören Swedavia har överklagat 10 av totalt 36 villkor i det miljötillstånd som underrätten mark- och miljödomstolen beslutade om i november förra året. Då sattes bland annat upp begränsningar för inflygningar till Arlandas bana tre.

SR - 21 nov 14 kl. 12:43

Näringslivet välkomnar Arlandadom

Mark- och Miljööverdomstolen häver ett inflygningsförbud över Upplands Väsby. Det innebär att flyget till Arlanda inte kommer att minska. Näringslivet applåderar beslutet..

SN - 20 nov 14 kl. 19:47

Domedag för Arlanda – och Skavsta

I morgon, fredag, avgörs Arlandas, och kanske också Skavstas framtid. Mark- och Miljööverdomstolen meddelar en dom som kan sänka flygplatsens kapacitet kraftigt..

BT - 21 nov 14 kl. 11:05

Inflygningsförbud på Arlanda slopas

Arlanda flygplats får rätt av Mark- och Miljööverdomstolen på en rad punkter efter att ha överklagat villkoren i sitt miljötillstånd. Domen innebär bland annat att förbudet mot raka inflygningar upphävs från och med den 1 januari 2018. Flygplatsoperatören Swedavia överklagade 10 av totalt 36 villkor i det miljötillstånd som underrätten mark- och miljödomstolen beslutade om i november förra året.

Helsingborgs Dagblad - 12 nov 14 kl. 04:00

Portbyte till högsta instans

Bostadsrättsförening går vidare till Mark- och Miljööverdomstolen..

Sydsvenskan - 16 nov 14 kl. 17:08

MKB slåss för vindslägenheter

MKB går till högsta instans, Mark- och Miljööverdomstolen, i försöken att få bygga vindslägenheter i Edvard Perssons födelsehem vid Triangeln..

Skånskan - 13 nov 14 kl. 08:00

Salliusplatsplanen prövas inte igen


Mark- och Miljööverdomstolen beviljar inte prövningstillstånd. för de boende som ville riva upp detaljplanen som möjliggör ett hotell på Joel Sallius plats i Eslöv..

Dalarnas tidningar - 04 nov 14 kl. 10:32

Striden om vindkraft nära Gyllbergen går vidare

Nu har länsstyrelsen i ett överklagande till Mark- och Miljööverdomstolen motiverat varför man tycker att vindkraftsparken ska stoppas i området vid Orrberget och Stensvedsberget..

SmålandsPosten - 19 nov 14 kl. 06:19

Domstol stoppar förskoleplanerna

Kommunens planer på en ny förskola vid Ekvägen har strandat.
Mark- och miljödomstolen upphäver fullmäktiges beslut, efter en överklagan från Stena metall. - Som det ser ut nu är det inte möjligt att bygga förskolan, säger kommunens miljö- och byggchef Mathias Karlsson.

Helsingborgs Dagblad - 15 okt 14 kl. 16:32

Vege å till högsta instans

Kritiserad miljödom ska avgöras av Mark- och Miljööverdomstolen..

Trelleborgs Allehanda - 27 okt 14 kl. 06:30

Husägare vann strid om klippning

Den fastighetsägare i Skåre som klippt gräset på sin egen mark har inte begått något brott mot strandskyddet. Fastighetsägaren frias i mark- och Miljööverdomstolen.
Ärendet är det mest segdragna i kommunens mångåriga kampanj för att säkerställa allmänhetens tillgång till strandskyddat område.

SR - 09 okt 14 kl. 16:01

Förhandlingar om bullernivåer kring Arlanda

Miljövillkoren för Arlanda flygplats är under ny prövning i Mark och Miljööverdomstolen. I tre dagar har domstolen haft förhandlingar på Arlanda. Främst gäller det hur mycket buller de kringboende ska tåla och hur bullret kan begränsas.

GöteborgsPosten - 14 okt 14 kl. 05:00

Ny prövning kan försena Hisingsbron

Kritiken mot den planerade Hisingsbron är stor. Avgörandet ligger nu hos Mark- och Miljööverdomstolen i Stockholm. En ny prövning kan försena byggstarten..

GöteborgsPosten - 14 okt 14 kl. 05:00

Ny prövning kan försena bygget av Hisingsbron

Kritiken mot den planerade Hisingsbron är stor. Avgörandet ligger nu hos Mark- och Miljööverdomstolen i Stockholm. En ny prövning kan försena byggstarten..

Nya Wermlands Tidningen - 07 okt 14 kl. 09:32

Kommunen överklagar brotillstånd

Kristinehamn kommun överklagar beslutet att tillåta en ny lägre bro över Göta älv. Ärendet blir nu en fråga för Mark- och Miljööverdomstolen..

Hela Gotland - 08 okt 14 kl. 15:35

Nya kalkrättegångar till våren

Förhandlingarna om kalkstensbrytningen på Gotland föreslås tas upp i Mark- och Miljööverdomstolen till våren. Först ut blir SMA Minerals ansökan om brytning vid Stucks, och därefter Nordkalks ansökan om brott vid Ducker..

UNT - 24 sep 14 kl. 18:00

Vill ha skadestånd av kommunen

En fastighetsägare känner sig förföljd av Tierps kommun och yrkar i ett yttrande till Miljööverdomstolen, MÖD, på 100 000 kronor i skadestånd för det lidande han anser att kommunens agerande orsakat familjen..

Kristianstadsbladet - 14 okt 14 kl. 07:00

Beslut om HVB-hem upphävs

Bromölla kommun avslog en bygglovsansökan om att göra om en villa till ett gruppboende. Nu upphäver länsstyrelsen beslutet och vill att nämnden ska göra om handläggningen.
Den var den 19 februari som myndighetsnämnden avslog en ansökan om att bygga om en bostad på Nils Måns väg i Bromölla till ett gruppboende – ett boende för asylsökande barn och ungdomar på flykt samt för barn och ungdomar som fått permanent uppehållstillstånd.

Hela Gotland - 09 sep 14 kl. 16:09

"Det är rullgardinen ner"

Miljörörelsen jublar men på Nordkalk var det desto dystrare stämning efter tisdagens besked om att ärendet om kalkbrytningen i Bunge går vidare till Mark- och Miljööverdomstolen..

Kristianstadsbladet - 09 sep 14 kl. 15:15

Kalkbrytningen prövas på nytt


Den segslitna striden om kalkbrytningen i Ojnareskogen på Gotland fortsätter. På tisdagen meddelade Mark- och Miljööverdomstolen prövningstillstånd i fallet, vilket innebär att målet kommer att tas upp i domstol än en gång.Den förra vändan avslutades i juni i år då den lägre instansen mark- och miljödomstolen sade ja till kalkbrytning i skogen, ett beslut som överklagades av Naturvårdsverket och ett antal miljöföreningar.

SN - 16 sep 14 kl. 15:26

Nya turer kring hästkrematorium

Boende vill att Mark- och Miljööverdomstolen prövar ärendet kring det omdiskuterade häst- och smådjurskrematoriet i Norrtorp utanför Ålberga..

ÖstersundsPosten - 21 sep 14 kl. 21:53

Nyupptäckta örnrevir positivt för exploateringen i Örndalen?

Enligt exploatörerna finns inom en tvåmilsradie från området minst sju besatta kungsörnsrevir, två fler än ursprungligen känt. Det kungsörnsrevir som ligger närmast den planerade anläggningen bedöms ha goda möjligheter att förbli bebott vid en utbyggnad, övriga revir berörs inte alls. Länsstyrelsen i Jämtland har tillstyrkt projektet, vilket har överklagats, och det ligger nu för slutgiltigt avgörande hos Mark- och Miljööverdomstolen..

BT - 09 sep 14 kl. 15:15

Kalkbrytningen prövas på nytt

Den segslitna striden om kalkbrytningen i Ojnareskogen på Gotland fortsätter. På tisdagen meddelade Mark- och Miljööverdomstolen prövningstillstånd i fallet, vilket innebär att målet kommer att tas upp i domstol än en gång. Den förra vändan avslutades i juni i år då den lägre instansen mark- och miljödomstolen sade ja till kalkbrytning i skogen, ett beslut som överklagades av Naturvårdsverket och ett antal miljöföreningar.

Hela Gotland - 09 sep 14 kl. 14:00

JUST NU: Besked om kalkbrytningen på norra Gotland

Vid 14.00 kommer beskedet om mark- och Miljööverdomstolen kommer medge prövningstillstånd..

Hela Gotland - 09 sep 14 kl. 15:10

Landshövdingen om beskedet

- Vi är nöjda med detta besked, säger landshövding Cecilia Schelin Seidegård om att Mark- och Miljööverdomstolen har meddelat prövningsstillstånd i målen som gäller Nordkalk AB och SMA Svenska Mineral..

DN - 09 sep 14 kl. 15:30

Kalkbrytningen prövas på nytt

Den segslitna striden om kalkbrytningen i Ojnareskogen på Gotland fortsätter. På tisdagen meddelade Mark- och Miljööverdomstolen prövningstillstånd i fallet, vilket innebär att målet kommer att tas upp i domstol än en gång..

Helsingborgs Dagblad - 09 sep 14 kl. 15:17

Kalkbrytningen prövas på nytt

Den segslitna striden om kalkbrytningen i Ojnareskogen på Gotland fortsätter. På tisdagen meddelade Mark- och Miljööverdomstolen prövningstillstånd i fallet, vilket innebär att målet kommer att tas upp i domstol än en gång..

SvD - 09 sep 14 kl. 15:15

Kalkbrytningen prövas på nytt

Den segslitna striden om kalkbrytningen i Ojnareskogen på Gotland fortsätter. På tisdagen meddelade Mark- och Miljööverdomstolen prövningstillstånd i fallet, vilket innebär att målet kommer att tas upp i domstol än en gång..

DalaDemokraten - 09 sep 14 kl. 15:15

Kalkbrytningen prövas på nytt

Den segslitna striden om kalkbrytningen i Ojnareskogen på Gotland fortsätter. På tisdagen meddelade Mark- och Miljööverdomstolen prövningstillstånd i fallet, vilket innebär att målet kommer att tas upp i domstol än en gång..

ÖstersundsPosten - 09 sep 14 kl. 15:15

Kalkbrytningen prövas på nytt

Den segslitna striden om kalkbrytningen i Ojnareskogen på Gotland fortsätter. På tisdagen meddelade Mark- och Miljööverdomstolen prövningstillstånd i fallet, vilket innebär att målet kommer att tas upp i domstol än en gång..

Hela Gotland - 09 sep 14 kl. 14:45

Nordkalk: "Vi respekterar processen"

Efter beslutet att Mark- och Miljööverdomstolen kommer att ompröva SMA Minerals och Nordkalks ansökan om att få bryta kalk på norra Gotland kommenterar Nordkalk beskedet:.

Hela Gotland - 09 sep 14 kl. 16:07

Frågan om kalkbrytning långt ifrån avgjord

Oavsett resultatet av domarna från Mark- och Miljööverdomstolen, så kan det ta lång tid innan frågan om kalkbrytning på norra Gotland är avgjord..

Hela Gotland - 08 sep 14 kl. 17:55

Oro för kommande Nordkalksdom

På tisdag beslutar mark- och Miljööverdomstolen om de kommer att gå vidare med överklagandena av Nordkalks planerade kalkbrott i Ojnareskogen. Båda sidor är oroliga för vad domen kommer att säga..Om oss

Nyhetspressen är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Nyhetspressen.se besöks mer än 100000 gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.