Pia+Leskinen

Tuesday, 04 August, 05:20

Nyheter om Pia Leskinen

Sortering: Relevans | Senaste
YLE - 24 maj 15 kl. 15:34

Fredric Portin överlägsen orienteringsmästare

Det finländska mästerskapet i orientering på medeldistans avgjordes på söndagen i Ikalis. I damklassen segrade Saila Kinni. I herrklassen vann Fredric Portin med över en minuts marginal till tvåan Severi Kymäläinen.

YLE - 21 apr 15 kl. 12:19

Offensiv spetsspelare till Sport – sportchefen nöjd

Joonas Komulainen som säsongen 2014–2015 representerade Kärpät och Lukko har tecknat ett tvåårskontrakt med Sport. 24-årige Komulainen är hockeyfostrad i Kärpät som han har spelat ligahockey i säsongerna 2009–2015. Säsongen 2013–2014 spelade han också i KalPa och i februari 2015 lämnade han Kärpät för att spela i Lukko.

YLE - 21 apr 15 kl. 12:19

Kort till Sport – sportchefen vill ge honom en stor roll

Joonas Komulainen som säsongen 2014–2015 representerade Kärpät och Lukko har tecknat ett tvåårskontrakt med Sport. 24-årige Komulainen är hockeyfostrad i Kärpät som han har spelat ligahockey i säsongerna 2009–2015. Säsongen 2013–2014 spelade han också i KalPa och i februari 2015 lämnade han Kärpät för att spela i Lukko.

YLE - 23 jan 15 kl. 14:42

Skadeläget stör Sports framfart - Körkkö opereras

Vasa Sport berättar på sin webbplats att anfallsspelaren Tomi Körkkös skada kräver en operation och att 23-åringen är borta resten av säsongen. Sports skadeläge är i övrigt också jobbigt. Petri Lammassaari är inte i speloskick och man följer med Lammassaaris situation från dag till dag.

YLE - 18 feb 15 kl. 18:28

Vasa stad firade 145 idrottare

På onsdagskvällen premierade Vasa stad 145 duktiga Vasaidrottare. På listan, som är lång, finns allt från friidrottare till bågskyttar med medaljer från såväl FM som VM och OS. Bland idrottarna finns till exempel alpina skidåkaren Samu Torsti.

YLE - 12 feb 15 kl. 14:00

Video: Fart, fläng och faror i friåkning

Det är inte bara att ta liften upp och åka ned för preparerade pister i friåkning. Långt ifrån. En tävling i friåkning är ett äventyr i sig.

YLE - 17 jan 15 kl. 18:59

Sport tog en poäng mot Lukko

I Vasa bjöd Sport och Lukko bjöd på en målrik och underhållande match. Matchen gick till både förlängning och straffar. Där var Lukko bättre än Sport, vilket innebar att Sport fick nöja sig med en poäng.

YLE - 09 jan 15 kl. 20:24

Kärpät återtog tabelltäten

HIFK fick toppa FM-ligatabellen i ett dygn. På fredag återtog Kärpät förstaplatsen efter en bortaseger över HPK. Kärpät har inte förlorat under ordinarie speltid sedan den femte december.

Nerikes Allehanda - 28 nov 14 kl. 11:21

Möjlig byggstart för parhus i vår

Våra medlemmar är entusiastiska till projektet naturnära boende i Dalkarlshyttan, säger Lindesbergs golfklubbs ordförande Stefan Leskinen. Det kan vara möjligt med byggstart i vår och inflyttning senhösten 2015..

BT - 22 nov 14 kl. 13:59

Engelbrektsskolan bantar matbudgeten för eleverna

Engelbrektsskolan tvingas att spara på maten. Nu spolas idealen om ekologiskt och salladsbordet bantas drastiskt.
– Ytterst kommer det att märkas på resultaten.

HBL - 03 dec 14 kl. 10:09

Ärkebiskopen får fint utmärkestecken

Storkorset av Finlands Lejons orden går i år till ärkebiskop Kari Mäkinen, Kones huvudägare Antti Herlin och till den tidigare ekonomikommissionären Olli Rehn. Storkorset är det högsta förtjänsttecknet på självständighetsdagen.Kommendörstecknet av I klass av Finlands Vita Ros orden går till utrikesrådet Eikka Kosonen, till Sampos koncernchef Kari Stadigh, riksdagens generalsekreterare Seppo Tiitinen och Helsingfors universitets kansler Thomas Wilhelmsson.

UT - 06 nov 14 kl. 06:52

Nysignad houseduo satsar stort

I början av 2013 bildade Martin Nilsson och Johan Leskinen houseduon Beatjunkx. Det tog fart direkt och några månader senare startade de upp sin egen studio i Dalstorp. Målet är att kunna försörja sig på musik.

YLE - 14 okt 14 kl. 10:23

Kolumn: Sport måste börja vinna

Ishockeyligan har pågått i en dryg månad nu och Vasa Sport är jumbo efter elva matcher. Laget har vunnit två matcher så här långt och om säsongen inte ska vara över redan innan julen så gäller det att laget börjar vinna nu. Vasa Sport spelar sin första säsong i ligan på nästan 40 år och hittills har laget haft svårt att hävda sig.

YLE - 21 okt 14 kl. 21:55

"Om Finland går med i Nato, blir ni vår fiende"

Den ryska militärexperten Viktor Baranets roas av ubåtsskandalen i Sverige och anser att det är en "saga". Enligt honom är operationens syfte att öka anslagen för den svenska armén. - Vi förstår riktigt bra varför Sverige just nu kom med en sådanhär påhittad historia.

YLE - 22 okt 14 kl. 09:42

"Tre vinster är inte godkänt"

Inledningen på ishockeysäsongen har varit mycket svår för Vasa Sport. Då en fjärdedel av säsongen är spelad har laget bara skrapat ihop nio poäng. Sport inledde säsongen lovande med två vinster på fem matcher men efter det gick det riktigt tungt och laget förlorade sju raka matcher.

HBL - 03 okt 14 kl. 04:02

Skuggan från Lovisa faller över Pyhäjoki

När Imatran Voima på 1970-talet byggde sovjetisk kärnkraft i Lovisa var det för att Sovjetunionen ville ha ett referenskraftverk i väst. När Fennovoima nu planerar rysk kärnkraft i Pyhäjoki är skälet precis detsamma, konstaterar professor Karl-Erik Michelsen.Karl-Erik Michelsen är professor vid det tekniska universitetet i Villmanstrand.

YLE - 27 jul 14 kl. 09:22

Häck-Hurske till final – hinder-Hukka tolva

Reetta Hurske är klar för final på 100 meter häck i U19-VM i friidrott i Eugene i USA. Tammerforslöparen sprang den sjätte snabbaste tiden i semifinalerna. Hurskes tid 13,30 är klart under hennes personbästa men den duger inte som officiell statistiknotering eftersom det blåste medvind 3,1 m/s, när det tillåtna är jämnt två meter per sekund.

YLE - 30 maj 14 kl. 14:04

Axxell dimitterade i Raseborg

Yrkesutbildaren Axxell höll i dag dimission. Här är namnen på de utdimitterade från Axxell i Ekenäs och Karis. Axxell, Ekenäs Grundexamen i databehandling, datanom
Ahlfors Tomas, Raseborg
Grundexamen i informations- och kommunikationsteknik, datanom
Backman Benjamin, Raseborg
Gustafsson Patric, Raseborg
Holmström Jami, Raseborg
Imppola Tomi, Hangö
Lindström Mathias, Raseborg
Lindström Susanna, Ingå
Nieminen Jimmy, Raseborg
Riikonen Emilia, Esbo
Selenius Marianne, Raseborg
Sjöberg Joel, Raseborg
Stenström Emil, Kimitoön
Grundexamen inom företagsekonomi, merkonom
Abdullah Ali Hastiar, Raseborg
Forsbäck Ronny, Raseborg
Gröndahl Amelie, Hangö
Gustafsson Petra, Rasebo

BT - 30 apr 14 kl. 16:21

Politiker åt lunch i stökig matsal

Matmiljön på Engelbrektskolan är stressig och stökig. Något måste göras, menar kommunalrådet Annette Carlson (M) som på onsdagen slog sig ner i matsalen med en hamburgertallrik. – Det är angeläget, det är inte rimligt.

YLE - 11 maj 14 kl. 14:36

Eriksson väntad mästare – också Richardsson vann

Sandra Eriksson har vunnit sitt tredje raka FM-guld i terränglöpning. Eriksson var väntat överlägsen på damernas 6 km i Lembois. SFI-guld blev det också för Lewis Korir, Camilla Richardsson och Topi Raitanen.

YLE - 11 maj 14 kl. 14:36

Eriksson väntad etta – Korir dubbelmästare

Sandra Eriksson har vunnit sitt tredje raka FM-guld i terränglöpning. Eriksson var väntat överlägsen på damernas 6 km i Lembois. SFI-guld blev det också för Lewis Korir, Camilla Richardsson och Topi Raitanen.

YLE - 24 mar 14 kl. 06:49

Sjukvårdsdistrikten tar emot reformen med öppna armar

Ledarna för sjukvårdsdistrikten är mycket nöjda med överenskommelsen om social- och hälsovårdsreformen. Reformen beskrivs som historisk, trots att den i praktiken ännu kräver mycket jobb och problemlösning. - Jag tycker det här är ett modigt och långsiktigt beslut, där flera av de mål man hade satt upp för reformen förverkligas.

HBL - 23 feb 14 kl. 08:34

"Nationalstaternas Europa vore rena dynamiten"

EU-medlemskapets betydelse för finsk säkerhetspolitik består. Därför är det viktigt att kittet mellan länderna håller, säger Pertti Torstila, UM:s högsta tjänsteman.– Om man med pacifist avser en person vars hjärta klappar varmt för freden men som inte är naiv så kan jag kanske kallas så säger Pertti Torstila, 68, statssekreterare vid Utrikesministeriet.

YLE - 24 jan 14 kl. 05:13

Medicinsk uppföljning för hästar måste bli striktare

Det finns brister i systemet som används att kontrollera vilka mediciner en häst har fått under sitt liv. Det här kan leda till att hästar skickas till slakt, trots att de fått mediciner som gör att hästens kött inte är lämpligt som livsmedel. Sonja Leskinen har utvecklat ett system som bättre kontrollerar hästarnas medicinska historia och som ska göra det svårare att förfalska information.

YLE - 24 jan 14 kl. 06:56

Brister i kontroll av slakthästars medicinering

Det finns brister i systemet som används att kontrollera vilka mediciner en häst har fått under sitt liv. Det här kan leda till att hästar skickas till slakt trots att de fått mediciner som gör att hästens kött inte är lämpligt som livsmedel. Sonja Leskinen har utvecklat ett system som bättre kontrollerar hästarnas medicinska historia och som ska göra det svårare att förfalska information.

YLE - 04 feb 14 kl. 20:24

Mycket jämn omgång

Tisdagens ligaomgång var oerhört jämn. Endast en match avgjordes under ordinarie speltid. De skedde i Lahtis där Pelicans besegrade Lukko med 2-1.

YLE - 24 jan 14 kl. 14:11

Palander skulle ge ett lyft

I fjorton år leddes herrarnas alpina landslag av österrikaren Christian Leitner. Under den långa perioden nådde åkarna både toppar och dalar. Kalle Palander tog ett överraskande världsmästerskap år 1999 i Vail.

YLE - 04 dec 13 kl. 11:56

Leskinen leder skid-VM 2017

Janne Leskinen lämnar sitt jobb som vd för Ski Sport Finland och tar över som chef för skid-VM i Lahtis 2017. Den tidigare alpinåkaren Leskinen, 42, har lett Finlands alpina och freestyleförbund sedan 2009. Han har bland annat en VM-fjärdeplats på meritlistan från den aktiva karriären.

YLE - 27 dec 13 kl. 20:54

Unglejonen inledde VM med väntad seger

Finlands U20-landslag inledde VM i Sverige med en väntad seger över Norge. På lördag blir motståndet betydligt tuffare då värdlandet står för motståndet. U20 VM i ishockey spelas i år i Sverige.

YLE - 01 jan 14 kl. 20:26

Ristolainen och Lehkonen med mot Tjeckien

Rasmus Ristolainen och Artturi Lehkonen, som varit borta de två senaste matcherna, återvänder till unglejonens laguppställning i kvartsfinalen mot Tjeckien. Kedjeformationerna i torsdagens match är de samma som i turneringens två första matcher. Lehkonen återvänder således till första kedjan.

YLE - 31 dec 13 kl. 12:16

Husso vaktar målet mot Schweiz

Finlands juniorlejon möter ikväll Schweiz i den sista gruppspelsmatchen vid VM i Sverige. Ville Husso vaktar målet medan Rasmus Ristolainen fortfarande är febersjuk och missar matchen. Finland avslutar gruppspelet i VM med kvällens match mot Schweiz.

YLE - 30 dec 13 kl. 12:28

Saros tillbaka mellan stolparna

Juuse Saros vaktar unglejonens mål idag då de möter Ryssland i Junior-VM i ishockey i Sverige. NHL-spelaren Rasmus Ristolainen kommer inte till spel på grund av feber. I förlustmatchen mot Sverige hade Ville Husso fått förtroendet i det finländska målet, men idag är det igen Juuse Saros mellan stolparna.

YLE - 26 dec 13 kl. 15:06

IS: Juuse Saros spelar mot Norge

HPK:s supertalang Juuse Saros vaktar målet i Finlands öppningsmatch i JVM i ishockey skriver Ilta Sanomat. Saros och Helsingfors IFK:s Ville Husso förväntas dela på ansvaret i turneringen i Sverige. Såväl Saros som Husso har imponerat under sina debutsäsonger i ishockeyligan.

YLE - 20 dec 13 kl. 09:57

Andreas Romars OS i fara?

Alpinisten Andreas Romars hälskada har visat sig vara en fraktur inne i benet i hälen. Den förtydligade diagnosen förlänger Romars sjukledighet med tre veckor och tvingar honom att stå över världscupsdeltävlingarna i Wengen och Kitzbühel. Det är ännu oklart om Romar kan delta i tävlingen i Garmisch i månadsskiftet januari-februari.

YLE - 09 dec 13 kl. 11:27

Rasmus Ristolainen spelar JVM

Den finska backbesättningen vid junior-VM i ishockey får en prima förstärkning från Nordamerika, när Rasmus Ristolainen ansluter sig från Buffalo Sabres organisation. Ristolainen har under hösten spelat 19 matcher för Buffalo Sabres och gjort ett mål. Han har också dragits med skadeproblem under hösten.

BT - 04 nov 13 kl. 15:10

Bränder stängde skola i Borås

Räddningstjänsten fick ett automatlarm från Engelbrektsskolan strax före klockan ett. När man kom till platsen upptäcktes bränder på tio platser i skolan. – Nio av dem var på toaletter, där man hade tänt eld i papperskorgar.

BT - 12 sep 13 kl. 09:55

Lunchkaos vardag i matsalen

Matsalen har 190 sittplatser, men minst 800 personer ska hinna äta inom loppet av två timmar. Luncherna på Engelbrektskolan blir kaotiska ? och riskfyllda när brännheta serveringsbleck måste bäras ut till trängseln vid serveringsdisken.

YLE - 17 sep 13 kl. 05:25

Wahlroos väg till rikedomar

På tisdagen publicerades den emotsedda boken om Björn Wahlroos. Den inofficiella biografin om Wahlroos är skriven av en grupp journalistikstuderanden under ledning av Tammerfors Universitets gästprofessor Tuomo Pietiläinen. Wahlroos själv har inte deltagit i processen.

YLE - 31 aug 13 kl. 18:45

Även årets andra derby slutade i Jokerit-seger

Jokerit nollade Helsingfors IFK även på lördag, då lagen möttes för andra gången inom två dagar i European Trophy i ishockey. Slutsiffrorna skrevs 4-0 till Jokerit efter mål av Steve Moses, Antti-Jussi Niemi, Niclas Hardt och Jarkko Ruutu. På fredagen slutade matchen mellan Helsingforslagen i en 2-0-seger för Jokerit.

HBL - 01 jun 13 kl. 13:45

De får stipendium i gymnasierna

Vad är bättre än sommarlov? Sommarlov med en extra slant på fickan, förstås. Här är alla stipendiater vid de västnyländska gymnasierna.

YLE - 19 maj 13 kl. 13:42

FM-brons för Yvonne Gunell

Jonne Lakanen och Karoliina Sundberg tog hem varsitt finskt mästerskap i ultralång orientering i Puumala på söndagen. Pargas IF:s Yvonne Gunell var trea bland damerna, medan Ida-Marie Cederberg från samma förening vann guld i D15-klassen. Lynxlöparen Sundberg vann med drygt en och en halv minut före tvåan Outi Ojanen från Kangasala SK.

YLE - 12 maj 13 kl. 15:20

Lagguld i terräng-FM för IF Raseborg

IF Raseborgs herrlag i 19-års klassen vann FM-guld i terränglöpning på söndagseftermiddagen. Också andra västnylänningar fick kliva upp på prispallen i tävlingarna i Håkansböle i Vanda. IF Raseborgs seger i H19-klassen var rätt klar.

YLE - 07 maj 13 kl. 16:21

Rekordstora alpina landslag

Finlands alpina- och freestylelandslag förbereder sig inför OS-vintern med rekordstora trupper. I det här skedet finns 34 idrottare med i de diverse landslagen. I freestyle har man redan valt åkarna i såväl A-, B- som C-landslagen, medan bara de två förstnämnda utnämnts i alpint.

YLE - 07 maj 13 kl. 17:22

Malmström upp i A-landslaget

Finlands alpina- och freestylelandslag förbereder sig inför OS-vintern med rekordstora trupper. I det här skedet finns 34 idrottare med i de diverse landslagen, bland annat Victor Malmström som tar steget upp i A-truppen. I freestyle har man redan valt åkarna i såväl A-, B- som C-landslagen, medan bara de två förstnämnda utnämnts i alpint.

HBL - 12 maj 13 kl. 12:49

Finlands Vita Ros till 34 mammor i dag

Republikens president Sauli Niinistö har belönat 34 mammor för sitt arbete som uppfostrare på morsdagen. Mammorna tilldelades medaljen av I klass med guldkors av Finlands Vita Ros' orden på Ständerhuset i Helsingfors. Förutom presidenten deltog även hans hustru Jenni Haukio i ceremonin.


Om oss

Nyhetspressen är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Nyhetspressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.