Provsmaka

Tuesday, 02 September, 03:51

Nyheter om Provsmaka

Sortering: Relevans | Senaste
BT - 20 aug 14 kl. 21:35

Test: Så goda är delikatesserna

Italienska delikatesser dukas upp på Stora torget under fyra dagar. Se betygen i bildspelet! BT:s testspilot Rasmus Blom gör tummen upp för utbudet: – Det är riktigt bra kvalité på maten, det tror jag att gemene man känner, säger den 22-årige kocken.

Dalarnas tidningar - 16 jul 14 kl. 18:18

Festivalölen till Smöf Provsmakas på Möljan

Allmänheten ges då tillfälle att Provsmaka festivalölen till Söderbärke mikro-ölfestival, Smöf, som äger rum den 24–25 oktober..

DalaDemokraten - 16 jul 14 kl. 18:18

Festivalölen till Smöf Provsmakas på Möljan

Allmänheten ges då tillfälle att Provsmaka festivalölen till Söderbärke mikro-ölfestival, Smöf, som äger rum den 24–25 oktober..

Sydsvenskan - 24 jul 14 kl. 19:54

Människor ska inte bli sjuka av mjölken

Livsmedelsverkets förslag till nya regler om opastöriserad mjölk handlar inte om att försvåra för småskaliga jordbruk, eller att minska mångfalden, utan är till för att skydda människor från att bli sjuka.Tobias Johansson kritiserar I Sydsvenskan den 21 juli Livsmedelsverkets förslag till nya regler för försäljning av opastöriserad mjölk. Han menar att bönder som inte får sälja sin mjölk direkt till konsumenter riskerar att drabbas och hävdar att människor själva borde få avgöra om de ska dricka den.

Nya Wermlands Tidningen - 27 maj 14 kl. 06:00

Goda dofter på Elsas Matgata

I fredags var det premiär för Elsas Matgata. Under eftermiddagen spred sig en aptitretande väldoft från grillar och kök som hade placerats ut på Östra Storgatan där besökarna kunde Provsmaka en massa god mat..

DN - 10 maj 14 kl. 06:00

Insekterna har landat

Insekter är västvärldens nya matfluga. Nu serveras de både på lyxkrogar och som godis. Lördagsmagasinet åkte till Kalifornien för att Provsmaka och söka svar på frågan: Är krypen rent av mänsklighetens räddning?.

Helsingborgs Dagblad - 15 maj 14 kl. 10:57

Lekdag med fullt ös i regnet

Trots att regnet öste ned var det fullt fart på Astma- och allergiföreningens lekdag i Örjaparken i helgen. Här kunde man gå på styltor, kasta bollar, gå tipsrunda, spela spel, fiska i fiskedamm, blåsa såpbubblor och mycket mer.Gruppen Tuta & Kör piggade upp med sånger och lekar som ”Hoppa hopprep” och ”Jag är en gräshoppa”.

YA - 22 maj 14 kl. 06:30

Solsken, musik och våfflor

Foto: Mark Hanlon
Ingen ”köbesmet”, utan riktiga hemrörda grejor. Det är vad som gäller när byalaget bjuder in till årlig våffelfest i Skivarps brandstation. På onsdagseftermiddagen arrangerades den femte i ordningen.

Kristianstadsbladet - 24 maj 14 kl. 14:22

Ätbar jubileumstavla avtäcktes

Foto: Lasse Ottosson
Barnen var temat som skildrades i jubileumstavlan som avtäcktes utanför Regionmuseet.
Konstnären bakom bilden, Emma Karp Lundström, har ägnat ett år till förberedelser av verket. - Jag valde att fokusera på vattnet.

SmålandsPosten - 19 maj 14 kl. 06:49

Lessebodagen blev en folkfest

Lessebodagen, som var en uppföljning till förra årets Framtidsfest, blev också den här gången en succé och något av en folkfest i samhället. – Jag blir jätteglad att se att också kvinnorna och barnen är med. Det är det här som är meningen med den här dagen, sade Lillemor Karmenstad, tillförordnad näringslivschef på kommunen, när hon blickade ut över parken.

YA - 24 maj 14 kl. 06:30

Brösarp förvandlades till matens mecka

Foto: Moa Dahlin
Matfestivalen kunde inte ha fått en bättre start. Med strålande solsken, ett eget festivalöl och en ström av nyfikna besökare fanns det inte mycket som kunde dämpa stämningen. Initiativtagare Anders Cederberg var kanske gladast av alla.

YA - 13 maj 14 kl. 06:30

Safari bland bikuporna

Foto: Anette Sjöstrand
”Linas och binas” prövar ett nytt koncept i sommar. Med bisafari får besökarna veta mer om ekologisk biodling och hur honungsprocessen går till. Men först prövade man lanseringen på inbjudna gäster.

YLE - 16 apr 14 kl. 09:01

Etiskt kaffe ibland sämre för alla

Certifierade kaffen är inte nödvändigtvis mera etiska än omärkta kaffesorter. Kritiken mot de globala organisationerna som upprätthåller certifikaten växer, då certifikatnyttan kan upplevas vara marginell. Det ökade utbud av olika certifieringar har gjort att både konsumenter och producenter känner en vilsenhet inför de olika märkningarna.

Sydsvenskan - 17 mar 14 kl. 05:30

Säker seger när H65 malde ned motståndet

H65 har minst fjärdeplatsen säkrad. Men efter den komfortabla segern på bortaplan mot Önnered med elva bollar har ytterligare en dörr öppnats. Tränaren Niklas Harris kan inte låta bli att Provsmaka på karamellen.

BT - 26 mar 14 kl. 19:00

Äspered matsmartaste skolan

På Äsperedsskolan slänger eleverna bara ett gram mat per portion. Nu får skolan pris av Borås stad som matsmartaste skola. –Jag slänger inte maten, för den är så god, säger Jonathan Björnberg, 6 år.

YLE - 21 mar 14 kl. 11:42

Landets bästa skolkök kan finnas i Korsholm

Korsholms högstadium tävlar om titeln bästa skolkök. Lågstadieelever från Helsingfors har under hösten smakat på måltider från olika skolor och utsett fem finalister. För Korsholms högstadium tävlar Ann-Mari Rosengård, Mikael Vuorinen och Karola Wiklund.

SmålandsPosten - 20 jan 14 kl. 06:13

Ölmässa vill locka 400 besökare

Efter matmässa, whiskeymässa och vinmässa. I slutet på april är det dags för ölmässa i Växjö. – Vi hoppas att det kan bli ett återkommande evenemang, säger initiativtagaren Robert Helberg.

Nyheter 24 - 04 dec 13 kl. 15:41

Barn testar Ernst julgodis: "Smakar bajs!"Jul med Ernst

Nu är det jul med Ernst igen. Hemmagjort pyssel, hemlagad husmanskost och det bästa av allt - hembakat julgodis. Som hela familjen älskar.

Hela Gotland - 17 nov 13 kl. 16:48

De letar efter Gotlands godaste

Sju lag tävlar om titeln Årets matverk 2013. Under söndagen träffades juryn för att Provsmaka tävlingsbidragen..

Kristianstadsbladet - 05 dec 13 kl. 14:10

Finslipning av Nobelfestens meny

De sista putsningarna av menyn till årets Nobelbankett pågår för fullt - och i största hemlighet.Nobelkommitténs vd Lars Heikensten lovar en oförglömlig förrätt.
Kockarna Andreas Hedlund och Fredrik Björlin har haft mer än banan att jobba med när de komponerat årets för- och huvudrätt.

BT - 05 dec 13 kl. 14:13

Finslipning av Nobelfestens meny

De sista putsningarna av menyn till årets Nobelbankett pågår för fullt - och i största hemlighet. Nobelkommitténs vd Lars Heikensten lovar en oförglömlig förrätt.Kockarna Andreas Hedlund och Fredrik Björlin har haft mer än banan att jobba med när de komponerat årets för- och huvudrätt.

Trelleborgs Allehanda - 14 nov 13 kl. 20:15

Länge leve äppelkakan

Foto: Tomas Nyberg
Vissa gillar äppelkaka lite mer än andra. Under torsdagen samlades ett femtiotal entusiaster för att Provsmaka och i detalj diskutera bidrag från olika skånska kockar.
Den här torsdagen är inte vilken torsdag som helst.

Nya Wermlands Tidningen - 15 okt 13 kl. 06:00

Friskvårdsdag med smakupplevelser

Det fanns mycket att Provsmaka och inspireras av i församlingshemmet under måndagens friskvårdsdag där temat var matens betydelse för hälsan..

BT - 26 okt 13 kl. 14:59

Rena rama ost-festivalen

Brännvinsost, vitlöksost eller kanske lite päronost. På den åriga ostmässan rymms många smaker i ett och samma rum.
?

Barometern - 26 okt 13 kl. 12:31

Öländsk lamm vann mattävling på residenset

Under fredagskvällen hölls en final i vem som ska representera Öland i en rikstävling om den bästa maten lagad på lokala råvaror och med en lokal kock. ? Det är jättesvårt, allt är så gott, säger landshövding Stefan Carlsson, om de bidrag juryn hittills fått Provsmaka.

Barometern - 26 okt 13 kl. 12:31

Öländskt lamm vann mattävling på residenset

Under fredagskvällen hölls en final i vem som ska representera Öland i en rikstävling om den bästa maten lagad på lokala råvaror och med en lokal kock. ? Det är jättesvårt, allt är så gott, säger landshövding Stefan Carlsson, om de bidrag juryn hittills fått Provsmaka.

YA - 26 sep 13 kl. 06:30

Späckat program på hamnplan

Charlotte Perrelli, Patrik Isaksson och Jessica Andersson står för underhållningen vid årets äppelmarknad ? den 26:e i ordningen.
Äppelmarknaden öppnar klockan 10 på lördag.

Helsingborgs Dagblad - 31 aug 13 kl. 15:57

Smakrikt kalas vid Saluhallen

För första gången arrangeras i helgen "Det stora tabberaset". Många tog chansen att Provsmaka och handla..

YLE - 20 sep 13 kl. 14:42

Fräscht att köpa närproducerat

Under fredagen har konsumenter kunnat köpa bland annat kött, grönsaker och kött direkt av producenterna på Bondens marknad i Vasa. Marknaden ordnades för andra gången eftersom intresset för att köpa närproducerat är stort bland konsumenterna. - Det känns fräschare och färskare att köpa härifrån än om man går till butiken.

Kristianstadsbladet - 23 sep 13 kl. 10:49

Tv-kocken efterlyser mod i köket

Foto: Peter Åklundh
Våga gå till en annan hylla i matbutiken, det är ett av Mästerkocken Jennie Waldéns hetaste tips till svenskar som vill utveckla sin matlagning.
Redan utanför Yllans mäss- och konferenscenter står fisk-, godis- och korvförsäljare utplacerade. Väl inne i mässhallen möts besökarna av allt från frukt och grönt till kött och chips.

DalaDemokraten - 31 aug 13 kl. 05:50

Nyanlända lagar mat på Hemköp

HEDEMORA Kofta i ugn med en frisk gurkröra, en syrisk specialitet som Hemköps kunder fick chans att Provsmaka när de fredagshandlade. ....

Corren - 07 aug 13 kl. 20:27

Första provrörsodlade burgaren avsmakad

I veckan fick två frivilliga i London Provsmaka den första provrörsodlade hamburgaren i världen. Smaken var det inget fel på, men prislappen ? närmare 2,3 miljoner kronor ?

BT - 20 aug 13 kl. 18:55

En uppskattad äventyrsdag i parken

Ponnyridning, kaninklappning, lek och stoj och inte minst trolleri. Under Lekfortets dag i Annelundsparken fanns något att göra för alla barn. Det är strålande sol över Annelundsparken, och ett hundratal barn har samlats framför scenen i Annelundsparken när trollkarlen Ricardo börjar sin show med en skrikmätning.

Trelleborgs Allehanda - 15 aug 13 kl. 12:10

Traditionellt tantfik som ger sockerchock

Det är svårt att välja vid disken på Palmblads conditori.
Här ligger den ena godsaken efter den andra bakom glas och allt ser riktigt aptitligt ut. Atmosfären andas traditionellt tantfik och bakverken är klassiska och autentiskt svenska ?

Dalarnas tidningar - 18 jul 13 kl. 06:11

Möljanbesökare kan få Provsmaka festivalölet

Söderbärke mikro ölfestival hålls den 25-26 oktober. Men redan till helgens möljanavslutning kan det vara möjligt att testa årets festivalöl, som är framtagen av Nils Oscars bryggeri i Nyköping. ?

Trelleborgs Allehanda - 14 jul 13 kl. 19:10

Hallondagar bjöd på mer än bara hallon

Foto: Sara Johari
Vin, bröd och sås. Hallon går att ha till mycket. Det vill familjen Biärsjö visa på årets upplaga av Hallondagarna.

Trelleborgs Allehanda - 29 jun 13 kl. 09:15

Utrikes gäster på Hällåkra

Foto: Anna Wahlgren
Ett tiotal medlemmar från International association of wine connoisseurs (IAWC) besökte Hällåkra vingård på fredagen. Vinkännarna är på resa i vinvärldens utkanter.
-Vi tycker det är intressant att studera hur man gör vin här i kallare klimat, säger Joerg Rieke från Tyskland, ordförande i IWAC.

Expressen - 12 jun 13 kl. 06:54

Högsta betyg till Lisebergs eget öl

LISEBERG. Först i morgon får övriga medier Provsmaka och den 24:e juni släpps det för allmänheten. GT är först med att recensera sommarens jubileumsöl på Liseberg..

Kristianstadsbladet - 21 jun 13 kl. 06:30

Provsmakarnas egen festival

Foto: Annica Jönsson
Fältet är fullt med folk och intill viftar en parkeringsvakt för att placera köande bilar i raka led. Är det en återuppstånden musikfestival? Nej, självplock av jordgubbar dagen innan midsommar.

UT - 04 jun 13 kl. 10:34

Matfest på stan i augusti

Sista lördagen i augusti omvandlas centrala delarna av Ulricehamn till ett gående bord. För serveringen svarar lokala restauranger, cateringfirmor och uppfödare. Förberedelserna inför matfesten i slutet av sommaren drar igång redan nu.

UT - 04 jun 13 kl. 09:22

Matfest på stan i augusti

Sista lördagen i augusti omvandlas centrala delarna av Ulricehamn till ett gående bord. För serveringen svarar lokala restauranger, cateringfirmor och uppfödare. Förberedelserna inför matfesten i slutet av sommaren drar igång redan nu.

IDG - 20 maj 13 kl. 10:27

Spela The Last of Us medan det laddas ner - på Playstation 3

En av funktionerna som Playstation 4 kommer besitta är möjligheten att spela spel samtidigt som de laddas ner. Sony och Naughty Dog låter oss Provsmaka funktionen med The Last of Us som lanseras den 14 juni..

Helsingborgs Dagblad - 02 maj 13 kl. 11:23

SPF Byaträffen på studiebesök på Tomatens Hus

SPF Byaträffen Annelöv har varit på studiebesök på Tomatens Hus i Kvistofta. Det visade sig vara ett populärt arrangemang då ett stort antal medlemmar slöt upp.Efter att ha ätit en god tomatpaj blev vi visade runt i växthusen och fick en intressant redogörelse om hur man odlar tomater.

Magazin24 - 15 maj 13 kl. 09:19

Dags för GLMS-dagen

Under onsdagen firas Sveriges första officiella GLMS-dag. I Köping, där vinnarna av tävlingen Sveriges unga GLMS-kockar går, kommer det bland annat synas genom att skolorna serverar GLMS-fri mat. GLMS står för glutenintolerans, laktosintolerans, mjölk- och sojaallergi, något som en av fem elever lider av.

Expressen - 06 apr 13 kl. 23:58

Margot, 95, tvingades Provsmaka Hitlers mat

Margot Wölk, 95, tvingades Provsmaka Hitlers mat - med risk för sitt eget liv. Hennes uppdrag var att kontrollera om den var förgiftad. Nu talar hon ut i tyska Der Spiegel.Om oss

Nyhetspressen är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Nyhetspressen.se besöks mer än 100000 gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.