Provsmaka

Wednesday, 04 March, 21:15

Nyheter om Provsmaka

Sortering: Relevans | Senaste
Expressen - 28 feb 15 kl. 09:50

Pizzakungen laddar för att bli bäst i Europa

I måndags utsågs Jonny Yuksel, 31, till nordisk pizzamästare med sin succépizza Janson's duck. Paprikakräm, lättrökt ankbröst och jordärtskockschips är några av ingredienserna i segerreceptet. GT besökte Jonnys restaurang I love pizza i Utby för att Provsmaka Nordens godaste pizza..

Expressen - 16 feb 15 kl. 11:50

Malmö och världen möts på 25:e våningen

Malmös högst belägna restaurang öppnar inte förrän den 2 maj. Men i helgen var Kvällsposten första gäst att Provsmaka Marcus Samuelsson och nya stjärnkocken, Frida Nilssons trerättersmeny på Kitchen & Table - Malmös hetaste mötesplats framöver. - Att öppna en restaurang på 25:e våningen med utsikt över vackra Malmö, där man även kan se Köpenhamn, är stort, säger Marcus Samuelsson till Kvällsposten..

BT - 30 nov 14 kl. 14:26

Männen som hittat till köket

BT har mött männen från Kinna PRO som lär sig laga mat på äldre dar. De fem männen runt Berit Svensson rör sig självständigt mellan spisarna och ugnarna i Örbygårdens kök. Det steks kött och grönsaker i ena hörnet och kokas soppa i ett annat.

YLE - 13 nov 14 kl. 12:26

Gott, sade presidenten om sin bakelse

Åbo yrkesinstitut har Ahtisaari-dagen till ära framställt en bakelse som president Martti Ahtisaari själv fick Provsmaka på torsdag. Ahtisaari berömde bakelsens utseende och uppskattade även smaken. Yrkesinstitutet hade på förhand tagit reda på att Ahtisaari tycker om jordgubbar och kvarg och det var också huvudingredienserna i bakelsen.

Helsingborgs Dagblad - 28 okt 14 kl. 21:43

FN-dagen firades i Glumslöv

Fredagen den 24 oktober firade vi alla tio avdelningar på Glumslövs förskola FN-dagen tillsammans. Vi presenterade olika länder för varandra där vi fick Provsmaka allt ifrån ost, röd pölse, köfte, ärtsoppa till rispuffkaka och olika rotfrukter.Vi hade tillverkat de olika ländernas flaggor, vi hade också tagit reda på vad barnen sjunger och leker i de olika länderna..

City - 30 okt 14 kl. 13:04

Fem saker du inte får missa i helgen

Vet du inte vad du ska hitta på i helgen? City hjälper dig att fixa planerna för slutet av veckan.

1.

YA - 13 okt 14 kl. 06:30

Höstmarknad med närproducerat

Foto: Moa Dahlin
Närproducerat lammkött, honung, snus, fårskinn och äppelmust lockade många till höstmarknaden på Christinehof.
De som ville undvika de stundtals långa köerna för att köpa en kopp kaffe tog en promenad i den höstvackra parken. Andra hängde med på visning av slottet.

Uppsalanyheter.se - 22 okt 14 kl. 20:08

Invigning av Uppsalas nyaste stormarknad

Invigning av Uppsalas nyaste stormarknadIdag var det invigning av Uppsalas nyaste stormarknad, ICA Maxi med en butiksyta på 8000 kvadratmeter och 120 anställda.Idag var det invigning av Uppsalas nyaste stormarknad, ICA Maxi med en butiksyta på 8000 kvadratmeter och 120 anställda.   Redan under tisdagen hade man en VIP-invigning men idag klockan 10,00 klipptes bandet och stormarknaden öppnade för allmänheten.

Helsingborgs Dagblad - 16 sep 14 kl. 09:40

Skördefest hela helgen

Besök kycklingar, åk fyrhjuling och Provsmaka ostar..

DI - 19 sep 14 kl. 16:57

Tvingades Provsmaka Hitlers mat

Hon flydde berlin under andra världskriget - och tvingades bli Hitlers Provsmakare. Nu berättar 96-åriga Margot Wölk om livet i den tyske diktatorns högkvarter, skriver brittiska dagstidningen Independent..

Kristianstadsbladet - 27 sep 14 kl. 18:31

Snällt tema med sting

Foto: Moa Dahlin
Årets äppeltavla "Bee nice" är en känga till näthatet och konstnären bakom verket tycker det är dags att slå ett slag för snällheten.
- Jag tycker vi ska börja vara snällare mot varandra, istället för att hata anonymt på internet, säger Emma Karp Lundström och berättar att det är hennes fjortonde äppeltavla. Blommor och bin Till sin hjälp har hon haft ett team på 10 personer och mellan 30-40 000 äpplen och omkring 400 arbetstimmar har gått åt till årets tavla som avtäcktes till publikens högljudda förtjusning.

YA - 27 sep 14 kl. 17:47

Snällt tema med sting

Foto: Moa Dahlin
Årets äppeltavla "Bee nice" är en känga till näthatet och konstnären bakom verket tycker det är dags att slå ett slag för snällheten.
- Jag tycker vi ska börja vara snällare mot varandra, istället för att hata anonymt på internet, säger Emma Karp Lundström och berättar att det är hennes fjortonde äppeltavla.Blommor och binTill sin hjälp har hon haft ett team på 10 personer och mellan 30-40 000 äpplen och omkring 400 arbetstimmar har gått åt till årets tavla som avtäcktes till publikens högljudda förtjusning.

DalaDemokraten - 05 sep 14 kl. 12:21

Rekordår för Karl Johan svampen

Att botanisera - och rätt - i svampskogen är ett måste och definitivt ingen lätt uppgift. Därute finns nämligen 5000 olika sorters storsvampar - synliga för blotta ögat - att välja på. Enbart gruppen spindelskivlingar består av mer än 500 olika arter.

GT - 03 sep 14 kl. 15:36

Här är Sveriges första crowdsourcade ölsort

Nu är Sveriges första äkta folköl här. I alla fall i bemärkelsen att konsumenterna själva har handplockat råvarorna. På fredag lanserar Göteborgsbryggeriet Poppels sitt nya öl smaksatt med 50 liter vinbär, alla insamlade av engagerade ölentusiaster.

SmålandsPosten - 08 sep 14 kl. 07:04

Växjös matmässa en allt större succé

Det stora tältet på Stortorget i Växjö lockade många besökare i helgen, väldigt många. Det är fjärde året matmässan genomförs och den har vuxit för varje år. Och under helgen kom beskedet att det nu är klart med finansiering för tre år framåt.

BT - 20 aug 14 kl. 21:35

Test: Så goda är delikatesserna

Italienska delikatesser dukas upp på Stora torget under fyra dagar. Se betygen i bildspelet! BT:s testspilot Rasmus Blom gör tummen upp för utbudet: – Det är riktigt bra kvalité på maten, det tror jag att gemene man känner, säger den 22-årige kocken.

Dalarnas tidningar - 16 jul 14 kl. 18:18

Festivalölen till Smöf Provsmakas på Möljan

Allmänheten ges då tillfälle att Provsmaka festivalölen till Söderbärke mikro-ölfestival, Smöf, som äger rum den 24–25 oktober..

DalaDemokraten - 16 jul 14 kl. 18:18

Festivalölen till Smöf Provsmakas på Möljan

Allmänheten ges då tillfälle att Provsmaka festivalölen till Söderbärke mikro-ölfestival, Smöf, som äger rum den 24–25 oktober..

Sydsvenskan - 24 jul 14 kl. 19:54

Människor ska inte bli sjuka av mjölken

Livsmedelsverkets förslag till nya regler om opastöriserad mjölk handlar inte om att försvåra för småskaliga jordbruk, eller att minska mångfalden, utan är till för att skydda människor från att bli sjuka.Tobias Johansson kritiserar I Sydsvenskan den 21 juli Livsmedelsverkets förslag till nya regler för försäljning av opastöriserad mjölk. Han menar att bönder som inte får sälja sin mjölk direkt till konsumenter riskerar att drabbas och hävdar att människor själva borde få avgöra om de ska dricka den.

Nya Wermlands Tidningen - 27 maj 14 kl. 06:00

Goda dofter på Elsas Matgata

I fredags var det premiär för Elsas Matgata. Under eftermiddagen spred sig en aptitretande väldoft från grillar och kök som hade placerats ut på Östra Storgatan där besökarna kunde Provsmaka en massa god mat..

DN - 10 maj 14 kl. 06:00

Insekterna har landat

Insekter är västvärldens nya matfluga. Nu serveras de både på lyxkrogar och som godis. Lördagsmagasinet åkte till Kalifornien för att Provsmaka och söka svar på frågan: Är krypen rent av mänsklighetens räddning?.

Helsingborgs Dagblad - 15 maj 14 kl. 10:57

Lekdag med fullt ös i regnet

Trots att regnet öste ned var det fullt fart på Astma- och allergiföreningens lekdag i Örjaparken i helgen. Här kunde man gå på styltor, kasta bollar, gå tipsrunda, spela spel, fiska i fiskedamm, blåsa såpbubblor och mycket mer.Gruppen Tuta & Kör piggade upp med sånger och lekar som ”Hoppa hopprep” och ”Jag är en gräshoppa”.

YA - 22 maj 14 kl. 06:30

Solsken, musik och våfflor

Foto: Mark Hanlon
Ingen ”köbesmet”, utan riktiga hemrörda grejor. Det är vad som gäller när byalaget bjuder in till årlig våffelfest i Skivarps brandstation. På onsdagseftermiddagen arrangerades den femte i ordningen.

Kristianstadsbladet - 24 maj 14 kl. 14:22

Ätbar jubileumstavla avtäcktes

Foto: Lasse Ottosson
Barnen var temat som skildrades i jubileumstavlan som avtäcktes utanför Regionmuseet.
Konstnären bakom bilden, Emma Karp Lundström, har ägnat ett år till förberedelser av verket. - Jag valde att fokusera på vattnet.

SmålandsPosten - 19 maj 14 kl. 06:49

Lessebodagen blev en folkfest

Lessebodagen, som var en uppföljning till förra årets Framtidsfest, blev också den här gången en succé och något av en folkfest i samhället. – Jag blir jätteglad att se att också kvinnorna och barnen är med. Det är det här som är meningen med den här dagen, sade Lillemor Karmenstad, tillförordnad näringslivschef på kommunen, när hon blickade ut över parken.

YA - 24 maj 14 kl. 06:30

Brösarp förvandlades till matens mecka

Foto: Moa Dahlin
Matfestivalen kunde inte ha fått en bättre start. Med strålande solsken, ett eget festivalöl och en ström av nyfikna besökare fanns det inte mycket som kunde dämpa stämningen. Initiativtagare Anders Cederberg var kanske gladast av alla.

YA - 13 maj 14 kl. 06:30

Safari bland bikuporna

Foto: Anette Sjöstrand
”Linas och binas” prövar ett nytt koncept i sommar. Med bisafari får besökarna veta mer om ekologisk biodling och hur honungsprocessen går till. Men först prövade man lanseringen på inbjudna gäster.

YLE - 16 apr 14 kl. 09:01

Etiskt kaffe ibland sämre för alla

Certifierade kaffen är inte nödvändigtvis mera etiska än omärkta kaffesorter. Kritiken mot de globala organisationerna som upprätthåller certifikaten växer, då certifikatnyttan kan upplevas vara marginell. Det ökade utbud av olika certifieringar har gjort att både konsumenter och producenter känner en vilsenhet inför de olika märkningarna.

Sydsvenskan - 17 mar 14 kl. 05:30

Säker seger när H65 malde ned motståndet

H65 har minst fjärdeplatsen säkrad. Men efter den komfortabla segern på bortaplan mot Önnered med elva bollar har ytterligare en dörr öppnats. Tränaren Niklas Harris kan inte låta bli att Provsmaka på karamellen.

BT - 26 mar 14 kl. 19:00

Äspered matsmartaste skolan

På Äsperedsskolan slänger eleverna bara ett gram mat per portion. Nu får skolan pris av Borås stad som matsmartaste skola. –Jag slänger inte maten, för den är så god, säger Jonathan Björnberg, 6 år.

YLE - 21 mar 14 kl. 11:42

Landets bästa skolkök kan finnas i Korsholm

Korsholms högstadium tävlar om titeln bästa skolkök. Lågstadieelever från Helsingfors har under hösten smakat på måltider från olika skolor och utsett fem finalister. För Korsholms högstadium tävlar Ann-Mari Rosengård, Mikael Vuorinen och Karola Wiklund.

SmålandsPosten - 20 jan 14 kl. 06:13

Ölmässa vill locka 400 besökare

Efter matmässa, whiskeymässa och vinmässa. I slutet på april är det dags för ölmässa i Växjö. – Vi hoppas att det kan bli ett återkommande evenemang, säger initiativtagaren Robert Helberg.

Nyheter 24 - 04 dec 13 kl. 15:41

Barn testar Ernst julgodis: "Smakar bajs!"Jul med Ernst

Nu är det jul med Ernst igen. Hemmagjort pyssel, hemlagad husmanskost och det bästa av allt - hembakat julgodis. Som hela familjen älskar.

Hela Gotland - 17 nov 13 kl. 16:48

De letar efter Gotlands godaste

Sju lag tävlar om titeln Årets matverk 2013. Under söndagen träffades juryn för att Provsmaka tävlingsbidragen..

Kristianstadsbladet - 05 dec 13 kl. 14:10

Finslipning av Nobelfestens meny

De sista putsningarna av menyn till årets Nobelbankett pågår för fullt - och i största hemlighet.Nobelkommitténs vd Lars Heikensten lovar en oförglömlig förrätt.
Kockarna Andreas Hedlund och Fredrik Björlin har haft mer än banan att jobba med när de komponerat årets för- och huvudrätt.

BT - 05 dec 13 kl. 14:13

Finslipning av Nobelfestens meny

De sista putsningarna av menyn till årets Nobelbankett pågår för fullt - och i största hemlighet. Nobelkommitténs vd Lars Heikensten lovar en oförglömlig förrätt.Kockarna Andreas Hedlund och Fredrik Björlin har haft mer än banan att jobba med när de komponerat årets för- och huvudrätt.

Trelleborgs Allehanda - 14 nov 13 kl. 20:15

Länge leve äppelkakan

Foto: Tomas Nyberg
Vissa gillar äppelkaka lite mer än andra. Under torsdagen samlades ett femtiotal entusiaster för att Provsmaka och i detalj diskutera bidrag från olika skånska kockar.
Den här torsdagen är inte vilken torsdag som helst.

Nya Wermlands Tidningen - 15 okt 13 kl. 06:00

Friskvårdsdag med smakupplevelser

Det fanns mycket att Provsmaka och inspireras av i församlingshemmet under måndagens friskvårdsdag där temat var matens betydelse för hälsan..

BT - 26 okt 13 kl. 14:59

Rena rama ost-festivalen

Brännvinsost, vitlöksost eller kanske lite päronost. På den åriga ostmässan rymms många smaker i ett och samma rum.
?

Barometern - 26 okt 13 kl. 12:31

Öländsk lamm vann mattävling på residenset

Under fredagskvällen hölls en final i vem som ska representera Öland i en rikstävling om den bästa maten lagad på lokala råvaror och med en lokal kock. ? Det är jättesvårt, allt är så gott, säger landshövding Stefan Carlsson, om de bidrag juryn hittills fått Provsmaka.

Barometern - 26 okt 13 kl. 12:31

Öländskt lamm vann mattävling på residenset

Under fredagskvällen hölls en final i vem som ska representera Öland i en rikstävling om den bästa maten lagad på lokala råvaror och med en lokal kock. ? Det är jättesvårt, allt är så gott, säger landshövding Stefan Carlsson, om de bidrag juryn hittills fått Provsmaka.

YA - 26 sep 13 kl. 06:30

Späckat program på hamnplan

Charlotte Perrelli, Patrik Isaksson och Jessica Andersson står för underhållningen vid årets äppelmarknad ? den 26:e i ordningen.
Äppelmarknaden öppnar klockan 10 på lördag.

Helsingborgs Dagblad - 31 aug 13 kl. 15:57

Smakrikt kalas vid Saluhallen

För första gången arrangeras i helgen "Det stora tabberaset". Många tog chansen att Provsmaka och handla..

YLE - 20 sep 13 kl. 14:42

Fräscht att köpa närproducerat

Under fredagen har konsumenter kunnat köpa bland annat kött, grönsaker och kött direkt av producenterna på Bondens marknad i Vasa. Marknaden ordnades för andra gången eftersom intresset för att köpa närproducerat är stort bland konsumenterna. - Det känns fräschare och färskare att köpa härifrån än om man går till butiken.

Kristianstadsbladet - 23 sep 13 kl. 10:49

Tv-kocken efterlyser mod i köket

Foto: Peter Åklundh
Våga gå till en annan hylla i matbutiken, det är ett av Mästerkocken Jennie Waldéns hetaste tips till svenskar som vill utveckla sin matlagning.
Redan utanför Yllans mäss- och konferenscenter står fisk-, godis- och korvförsäljare utplacerade. Väl inne i mässhallen möts besökarna av allt från frukt och grönt till kött och chips.Om oss

Nyhetspressen är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Nyhetspressen.se besöks mer än 100000 gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.