Provsmaka

Sunday, 30 August, 17:53

Nyheter om Provsmaka

Sortering: Relevans | Senaste
Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Utvalda "Björnar" får törst släckt av Loka – med blåbärsvatten

Björn Brodin, 29, fick en överraskning på tisdagskvällen när han kom hem från jobbet. Utanför dörren stod ett hemligstämplat paket adresserat till honom. I paketet låg Lokas nya blåbär/hallon-dryck och en lapp med en förklaring.

Helsingborgs Dagblad - 16 sep 14 kl. 09:40

Skördefest hela helgen

Besök kycklingar, åk fyrhjuling och Provsmaka ostar..

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Karlskoga-Degerfors först att provsmaka

Det var en stressad småbarnsfar som knäckte idén med middagen.se– Grundtanken är att familjer ska spara tid och min förhoppning är att skapa viktiga nya jobb, säger Anders Brännström..

SvD - 08 maj 15 kl. 15:50

”Det svåra är att få ölen att sticka ut”

Öl är inne, och allra helst ska man brygga sin egen. I helgen arrangeras SM i hembryggd öl i Solna, där besökarna har chans att Provsmaka de olika bidragen..

GöteborgsPosten - 24 apr 15 kl. 11:14

Vill du vara med i GP:s Konsumentpanel?

Tycker du om att Provsmaka mat och kan du formulera smaken? Ta då chansen att söka till vår Konsumentpanel!.

DN - 10 maj 14 kl. 06:00

Insekterna har landat

Insekter är västvärldens nya matfluga. Nu serveras de både på lyxkrogar och som godis. Lördagsmagasinet åkte till Kalifornien för att Provsmaka och söka svar på frågan: Är krypen rent av mänsklighetens räddning?.

Norrtelje Tidning - 16 jul 15 kl. 16:04

TV: Här är Hallstaviks svar på Rimbobullar

Lagom till 100-årsjubileet släpps Hallstavik-bullen. Men är den verkligen godare än Rimbo-bullen? NT lät folk i Norrtälje Provsmaka..

DalaDemokraten - 16 jul 14 kl. 18:18

Festivalölen till Smöf provsmakas på Möljan

Allmänheten ges då tillfälle att Provsmaka festivalölen till Söderbärke mikro-ölfestival, Smöf, som äger rum den 24–25 oktober..

Dalarnas tidningar - 16 jul 14 kl. 18:18

Festivalölen till Smöf provsmakas på Möljan

Allmänheten ges då tillfälle att Provsmaka festivalölen till Söderbärke mikro-ölfestival, Smöf, som äger rum den 24–25 oktober..

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Smaksensationer när barnpanelen testar glass

Sommarens goda. Stå inte där och vela vid frysdisken, vi vet vilken glass du ska ha. ST:s barnpanel fick det tuffa uppdraget att Provsmaka fyra olika glassar inför sommaren, som förhoppningsvis är på väg..

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

15 bulgarer på gästlistan

I morgon anordnades en bulgarisk afton i Skållebyns missionshus i Ånimskog. Alla som vill är välkomna att Provsmaka festmat och lyssna till bildsatta berättelser.– Det finns en koloni med bulgarer i Åmål, säger församlingsmedlemmen Margareta Tisell..

Nya Wermlands Tidningen - 27 maj 14 kl. 06:00

Goda dofter på Elsas Matgata

I fredags var det premiär för Elsas Matgata. Under eftermiddagen spred sig en aptitretande väldoft från grillar och kök som hade placerats ut på Östra Storgatan där besökarna kunde Provsmaka en massa god mat..

DI - 19 sep 14 kl. 16:57

Tvingades provsmaka Hitlers mat

Hon flydde berlin under andra världskriget - och tvingades bli Hitlers Provsmakare. Nu berättar 96-åriga Margot Wölk om livet i den tyske diktatorns högkvarter, skriver brittiska dagstidningen Independent..

DalaDemokraten - 05 sep 14 kl. 12:21

Rekordår för Karl Johan svampen

Att botanisera - och rätt - i svampskogen är ett måste och definitivt ingen lätt uppgift. Därute finns nämligen 5000 olika sorters storsvampar - synliga för blotta ögat - att välja på. Enbart gruppen spindelskivlingar består av mer än 500 olika arter.

LV - 02 maj 15 kl. 06:05

Det våras för Citroën

Vi befinner oss i hjärtat av Provence mitt bland lavendelfält, vinodlingar och tryffelförsäljare. Vinstockarna sticker upp i spikraka rader och på somliga hus hänger handmålade skyltar som talar om att här finns det tryffel att köpa. Vi är dock inte här för att Provsmaka ett nytt rosévin eller en mustig tryffelsoppa, utan för att provköra en faceliftad fransos vid namn Citroën C4..

LV - 27 jun 15 kl. 06:05

Turistnäringen i torgets strålkastarljus

Under gårdagen tjuvstartade sommarens torgdagar med fullt fokus på kommunens besöksnäring. Flera aktörer fanns på plats i centrala Kisa för att visa upp och berätta om sin verksamhet. På torget fanns möjlighet till allt från att klappa hästar till att Provsmaka Tarte Flambée..

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Vulkanpizzan har kommit till Karlstad

Nu har den omtalade vulkanpizzan kommit till Karlstad och Kroppkärrs pizzeria.Nwt.se åkte dit för att Provsmaka mästerverket..

Expressen - 28 feb 15 kl. 09:50

Pizzakungen laddar för att bli bäst i Europa

I måndags utsågs Jonny Yuksel, 31, till nordisk pizzamästare med sin succépizza Janson's duck. Paprikakräm, lättrökt ankbröst och jordärtskockschips är några av ingredienserna i segerreceptet. GT besökte Jonnys restaurang I love pizza i Utby för att Provsmaka Nordens godaste pizza..

Helsingborgs Dagblad - 15 maj 14 kl. 10:57

Lekdag med fullt ös i regnet

Trots att regnet öste ned var det fullt fart på Astma- och allergiföreningens lekdag i Örjaparken i helgen. Här kunde man gå på styltor, kasta bollar, gå tipsrunda, spela spel, fiska i fiskedamm, blåsa såpbubblor och mycket mer.Gruppen Tuta & Kör piggade upp med sånger och lekar som ”Hoppa hopprep” och ”Jag är en gräshoppa”.

Helsingborgs Dagblad - 28 okt 14 kl. 21:43

FN-dagen firades i Glumslöv

Fredagen den 24 oktober firade vi alla tio avdelningar på Glumslövs förskola FN-dagen tillsammans. Vi presenterade olika länder för varandra där vi fick Provsmaka allt ifrån ost, röd pölse, köfte, ärtsoppa till rispuffkaka och olika rotfrukter.Vi hade tillverkat de olika ländernas flaggor, vi hade också tagit reda på vad barnen sjunger och leker i de olika länderna..

Expressen - 16 feb 15 kl. 11:50

Malmö och världen möts på 25:e våningen

Malmös högst belägna restaurang öppnar inte förrän den 2 maj. Men i helgen var Kvällsposten första gäst att Provsmaka Marcus Samuelsson och nya stjärnkocken, Frida Nilssons trerättersmeny på Kitchen & Table - Malmös hetaste mötesplats framöver. - Att öppna en restaurang på 25:e våningen med utsikt över vackra Malmö, där man även kan se Köpenhamn, är stort, säger Marcus Samuelsson till Kvällsposten..

GT - 03 sep 14 kl. 15:36

Här är Sveriges första crowdsourcade ölsort

Nu är Sveriges första äkta folköl här. I alla fall i bemärkelsen att konsumenterna själva har handplockat råvarorna. På fredag lanserar Göteborgsbryggeriet Poppels sitt nya öl smaksatt med 50 liter vinbär, alla insamlade av engagerade ölentusiaster.

Sydsvenskan - 21 maj 15 kl. 15:55

Paret lyfter LommafestenTåg rullar under späckat program

De har precis träffat kranföraren som håller deras liv i sina händer.
Leende snurrar luftakrobaterna och Lommaparet Anna Netterlid och Jimmy Andersson, högt över vattenytan.
Efteråt bugar de mot tomma kajer.

YA - 13 okt 14 kl. 06:30

Höstmarknad med närproducerat

Foto: Moa Dahlin
Närproducerat lammkött, honung, snus, fårskinn och äppelmust lockade många till höstmarknaden på Christinehof.
De som ville undvika de stundtals långa köerna för att köpa en kopp kaffe tog en promenad i den höstvackra parken. Andra hängde med på visning av slottet.

YA - 22 maj 14 kl. 06:30

Solsken, musik och våfflor

Foto: Mark Hanlon
Ingen ”köbesmet”, utan riktiga hemrörda grejor. Det är vad som gäller när byalaget bjuder in till årlig våffelfest i Skivarps brandstation. På onsdagseftermiddagen arrangerades den femte i ordningen.

YLE - 13 nov 14 kl. 12:26

Gott, sade presidenten om sin bakelse

Åbo yrkesinstitut har Ahtisaari-dagen till ära framställt en bakelse som president Martti Ahtisaari själv fick Provsmaka på torsdag. Ahtisaari berömde bakelsens utseende och uppskattade även smaken. Yrkesinstitutet hade på förhand tagit reda på att Ahtisaari tycker om jordgubbar och kvarg och det var också huvudingredienserna i bakelsen.

Kristianstadsbladet - 24 maj 14 kl. 14:22

Ätbar jubileumstavla avtäcktes

Foto: Lasse Ottosson
Barnen var temat som skildrades i jubileumstavlan som avtäcktes utanför Regionmuseet.
Konstnären bakom bilden, Emma Karp Lundström, har ägnat ett år till förberedelser av verket. - Jag valde att fokusera på vattnet.

City - 30 okt 14 kl. 13:04

Fem saker du inte får missa i helgen

Vet du inte vad du ska hitta på i helgen? City hjälper dig att fixa planerna för slutet av veckan.

1.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

7 spanska läckerheter Luis Suárez kan sätta tänderna i

1. Paella. En spansk klassiker, som även är väldigt populär i Italien.

Sydsvenskan - 24 jul 14 kl. 19:54

Människor ska inte bli sjuka av mjölken

Livsmedelsverkets förslag till nya regler om opastöriserad mjölk handlar inte om att försvåra för småskaliga jordbruk, eller att minska mångfalden, utan är till för att skydda människor från att bli sjuka.Tobias Johansson kritiserar I Sydsvenskan den 21 juli Livsmedelsverkets förslag till nya regler för försäljning av opastöriserad mjölk. Han menar att bönder som inte får sälja sin mjölk direkt till konsumenter riskerar att drabbas och hävdar att människor själva borde få avgöra om de ska dricka den.

SmålandsPosten - 08 sep 14 kl. 07:04

Växjös matmässa en allt större succé

Det stora tältet på Stortorget i Växjö lockade många besökare i helgen, väldigt många. Det är fjärde året matmässan genomförs och den har vuxit för varje år. Och under helgen kom beskedet att det nu är klart med finansiering för tre år framåt.

SmålandsPosten - 19 maj 14 kl. 06:49

Lessebodagen blev en folkfest

Lessebodagen, som var en uppföljning till förra årets Framtidsfest, blev också den här gången en succé och något av en folkfest i samhället. – Jag blir jätteglad att se att också kvinnorna och barnen är med. Det är det här som är meningen med den här dagen, sade Lillemor Karmenstad, tillförordnad näringslivschef på kommunen, när hon blickade ut över parken.

Sydsvenskan - 31 jul 15 kl. 04:00

Jag har blivit immun mot kväljande dofter

En dag häller jag ut en laxburgareblandning med ägg, lök och koriander som ofrivilligt fått stå och gotta till sig i kylen i drygt två veckor.Det ser ut som hjärna som smält i solskenet en riktigt varm dag och sen blivit överkörd av en stressad stadsjeepägare på väg till ett föräldramöte.E får kväljningar när hon råkar öppna skåpdörren till matavfallet.

Helsingborgs Dagblad - 31 jul 15 kl. 04:00

Jag har blivit immun mot kväljande dofter

En dag häller jag ut en laxburgareblandning med ägg, lök och koriander som ofrivilligt fått stå och gotta till sig i kylen i drygt två veckor.Det ser ut som hjärna som smält i solskenet en riktigt varm dag och sen blivit överkörd av en stressad stadsjeepägare på väg till ett föräldramöte.E får kväljningar när hon råkar öppna skåpdörren till matavfallet.

BT - 20 aug 14 kl. 21:35

Test: Så goda är delikatesserna

Italienska delikatesser dukas upp på Stora torget under fyra dagar. Se betygen i bildspelet! BT:s testspilot Rasmus Blom gör tummen upp för utbudet: – Det är riktigt bra kvalité på maten, det tror jag att gemene man känner, säger den 22-årige kocken.

Kristianstadsbladet - 27 sep 14 kl. 18:31

Snällt tema med sting

Foto: Moa Dahlin
Årets äppeltavla "Bee nice" är en känga till näthatet och konstnären bakom verket tycker det är dags att slå ett slag för snällheten.
- Jag tycker vi ska börja vara snällare mot varandra, istället för att hata anonymt på internet, säger Emma Karp Lundström och berättar att det är hennes fjortonde äppeltavla. Blommor och bin Till sin hjälp har hon haft ett team på 10 personer och mellan 30-40 000 äpplen och omkring 400 arbetstimmar har gått åt till årets tavla som avtäcktes till publikens högljudda förtjusning.

YA - 27 sep 14 kl. 17:47

Snällt tema med sting

Foto: Moa Dahlin
Årets äppeltavla "Bee nice" är en känga till näthatet och konstnären bakom verket tycker det är dags att slå ett slag för snällheten.
- Jag tycker vi ska börja vara snällare mot varandra, istället för att hata anonymt på internet, säger Emma Karp Lundström och berättar att det är hennes fjortonde äppeltavla.Blommor och binTill sin hjälp har hon haft ett team på 10 personer och mellan 30-40 000 äpplen och omkring 400 arbetstimmar har gått åt till årets tavla som avtäcktes till publikens högljudda förtjusning.

YA - 13 maj 14 kl. 06:30

Safari bland bikuporna

Foto: Anette Sjöstrand
”Linas och binas” prövar ett nytt koncept i sommar. Med bisafari får besökarna veta mer om ekologisk biodling och hur honungsprocessen går till. Men först prövade man lanseringen på inbjudna gäster.

BT - 30 nov 14 kl. 14:26

Männen som hittat till köket

BT har mött männen från Kinna PRO som lär sig laga mat på äldre dar. De fem männen runt Berit Svensson rör sig självständigt mellan spisarna och ugnarna i Örbygårdens kök. Det steks kött och grönsaker i ena hörnet och kokas soppa i ett annat.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Elever i Instagram-uppror mot skolmaten

STOCKHOLM. "Ingen som vet vart maten kommer ifrån", "smakar inget eller illa" och "okända, såsiga saker". Det är några av de många synpunkter som ett par elever på Råsundaskolan i Solna framför.


Om oss

Nyhetspressen är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.