Sara+Stridsberg

Wednesday, 04 March, 09:30

Nyheter om Sara+Stridsberg

Sortering: Relevans | Senaste
GöteborgsPosten - 15 timmar sedan

Idioten på Dramaten

Mattias Andersson tolkar Dostojevskijs Idioten för 2000-talet på Dramaten med David Dencik i huvudrollen. Sara Stridsberg sätter upp sin nyskrivna pjäs Beckomberga och Unga Dramaten slår till med föreställningen Mens – the musical med musik av Safoura Navab Safavi..

Helsingborgs Dagblad - I förrgår: 12:55

Bowling

2-1 till Gängets lag 3 och 4 i Ängelholm. Gänget 3 förlorade sin första match mot Vinden 2 från Landskrona med 88 poäng efter slagpoäng av Emanuel Larsson 515, Ronnie Bengtsson 450, Sara Vilén 433, Mats Johansson 296/ 2 serier Jan Orest 267/ 2 serier. Gänget 4 mötte Österlen 3 och segrade med 617 poäng av Maria Söderberg 505, Tommy Rosengren 497, Camilla Tuvebrant 480, Sara Hansson 174/2 serier, Linda Rosberg 254/2 serier.

UNT - 24 feb 15 kl. 11:00

Uruselt lägga ned Tierpsvård

Det den rödgröna majoriteten i landstinget nu låter ske i Tierp är en lokal katastrof för hundratals patienter, skriver Sara Sjödal och Catarina Deremar..

Dagen - 24 feb 15 kl. 03:05

Sara valde att berätta om sina föräldrars missbruk

Vad händer med ett barn som tvingas växa upp i en familj med alkoholmissbruk? Vad gör det med tilliten, självkänslan och tron på vuxenvärlden? Sara Sandstedt, författare till boken ”Förlorad”, vet av erfarenhet.

NSD - 18 feb 15 kl. 19:01

Sara Johansson kan bli "Årets ung chef"

Sara Johansson som är ny hotelldirektör på Scandic Ferrum i Kiruna är nominerad till ”Årets ung chef” av tidningen Chef..

SvD - 18 feb 15 kl. 11:50

Sara Lövestam: Den motvilliga deckarförfattaren

Huvudpersonen är privatdetektiv, men är Sara Lövestams nya roman en deckare? Hon har länge stört sig på begränsande normer och kategoriseringar av människor. Nu ger hon sig i kast med de litterära genrerna..

Sydsvenskan - 21 feb 15 kl. 21:22

Johanna Larsson utslagen i semin

Svenska tennisspelaren Johanna Larsson ställdes mot toppseedade Sara Errani under lördagen WTA-semifinal i Rio de Janeiro. 26-åringen hade inte mycket att hämta mot italienskan och förlorade i två raka set (7—5, 6—3). I finalen ställs Sara Errani mot slovakiskan Anna Schmiedlová..

Helsingborgs Dagblad - 21 feb 15 kl. 21:22

Johanna Larsson utslagen i semin

Svenska tennisspelaren Johanna Larsson ställdes mot toppseedade Sara Errani under lördagen WTA-semifinal i Rio de Janeiro. 26-åringen hade inte mycket att hämta mot italienskan och förlorade i två raka set (7—5, 6—3). I finalen ställs Sara Errani mot slovakiskan Anna Schmiedlová..

SvD - 22 timmar sedan

Galenskap, godhet och mens på Dramaten

Sara Stridsbergs nyskrivna ”Beckomberga”, David Dencik som Dostojevskijs Idioten och därtill en musikal om mens. Det är några av nyheterna i Dramatens höstprogram..

GöteborgsPosten - 22 timmar sedan

Galenskap, godhet och mens på Dramaten

Sara Stridsbergs nyskrivna "Beckomberga", David Dencik som Dostojevskijs Idioten och därtill en musikal om mens. Det är några av nyheterna i Dramatens höstprogram..

GT - 15 feb 15 kl. 08:43

Sara, 26, räddar de dödsdömda djuren

En säker död väntade många av djuren – nu lever de och frodas tillsammans med Sara Levin, 26, och hennes familj. En av hundarna har hämtats från Italiens gator och hönshuset är fyllt av dödsdömda värphöns. – Målet är att bli så självförsörjande som det bara går, och det finns plats för fler djur – så länge vi har tillräckligt med betesmark, säger Sara Levin..

Skånskan - 19 feb 15 kl. 16:59

Silver till Sara Nilsson


Sara Nilsson tog silver i damernas sprintfinal..

Helsingborgs Dagblad - 22 timmar sedan

Galenskap, godhet och mens på Dramaten

Sara Stridsbergs nyskrivna "Beckomberga", David Dencik som Dostojevskijs Idioten och därtill en musikal om mens. Det är några av nyheterna i Dramatens höstprogram..

Sydsvenskan - 22 timmar sedan

Galenskap, godhet och mens på Dramaten

Sara Stridsbergs nyskrivna "Beckomberga", David Dencik som Dostojevskijs Idioten och därtill en musikal om mens. Det är några av nyheterna i Dramatens höstprogram..

Västerbottens Folkblad - Igår: 09:16

Oviss framtid för ”Cirkeln”-trilogi

Filmatiseringen av ungdomsromanen ”Cirkeln” är ett av senare års största svenska filmprojekt. Filmen har hyllats av kritiker, men på biograferna blir den omsprungen av internationella storfilmer. Det är ovisst om del två och tre av romantrilogin kommer att bli film.

DalaDemokraten - 17 timmar sedan

Oviss framtid för "Cirkeln"-trilogi

Filmatiseringen av del ett i Mats Strandbergs och Sara Bergmark Elfgrens Engelsforstrilogi är årets mest hajpade svenska filmprojekt. Redan innan "Cirkeln" fick premiär hade den en trogen fanskara på sociala medier och filmen väckte stor uppståndelse när den premiärvisades på Berlins filmfestival..

Västerbottens Folkblad - 18 feb 15 kl. 11:52

Sara Lövestam: Den motvilliga deckarförfattaren

Huvudpersonen är privatdetektiv, men är Sara Lövestams nya roman en deckare? Hon har länge stört sig på begränsande normer och kategoriseringar av människor. Nu ger hon sig i kast med de litterära genrerna.

Västerbottens Folkblad - 22 timmar sedan

Galenskap, godhet och mens på Dramaten

Sara Stridsbergs nyskrivna ”Beckomberga”, David Dencik som Dostojevskijs Idioten och därtill en musikal om mens. Det är några av nyheterna i Dramatens höstprogram. ”Beckomberga” utspelas vid 90-talets mitt.

Nyan - 18 feb 15 kl. 10:58

Sara Karlman slutar på Tehy

2013622Sara Karlman slutar som vårdfacket Tehy Ålands organisationssekreterare den sista juni för att ta sig an nya utmaningar. Tehy har annonserat efter en efterträdare lokalt och via rikets motsvarighet till Ams och man ser gärna att den nya organisationssekreteraren har juridisk utbildning liksom de två företrädarna. Förhandlingsbiten är det viktiga, poängterar Cecilia Ekholm som tog över som Tehy Ålands ordförande vid årsskiftet.

Dalarnas tidningar - 25 feb 15 kl. 21:44

Sara Grahn en levande vägg mot LIF

– Ibland är sporten orättvis, kommenterar LIF-coachen Jens Nielsen förlusten..

DalaDemokraten - 25 feb 15 kl. 21:44

Sara Grahn en levande vägg mot LIF

– Ibland är sporten orättvis, kommenterar LIF-coachen Jens Nielsen förlusten..

Expressen - 17 feb 15 kl. 06:17

Sara Grahn om sin systers cancerkamp

Sara Grahn gör succé på isen. Men samtidigt har landslagsmålvakten genomgått en tung period utanför densamma. I januari diagnostiserades hennes syster Josefin med cancer i livmodern.

Helsingborgs Dagblad - 20 feb 15 kl. 13:53

Bowling

Det blev bara 1 seger och den gick till Gänget 1 genom Larry Johansson 856p, Johan Danielsson 655p, Sara Dahlström 651p, och Sara Nordström 593p. En god insats av samtliga. Segern över Göinge 3 blev 71 p.

Dalarnas tidningar - 28 feb 15 kl. 17:42

Leksand kvitterade kvartsfinalserien mot Brynäs

I första kvartsfinalen räddade Brynäsmålvakten Sara Grahn hela 55 skott och höll nollan i 1–0-segern mot Leksand..

SVT - 25 feb 15 kl. 22:20

Sara Grahn hjälte för Brynäs

Anna Borgqvist gjorde målet när Brynäs besegrade Leksand med 1-0 på hemmaplan i SM-slutspelets första kvartsfinal i bäst av tre..

Skånskan - 28 jan 15 kl. 08:00

”Ingen väntar på en roman”


Lund, Tomelilla och Malmö får besök när Sara Stridsberg åker på en liten Skåneturné för att prata om sin senaste roman..

SR - 14 feb 15 kl. 11:47

Sara Hector: ”Gäller att ta chansen”

Sara Hector var väldigt missnöjd efter sitt förstaåk i storslalom i torsdags. Efter det andra så var hon strålande glad, men då åt Jessica Lindell-Vikarbys bronsåk..

Västerbottens Folkblad - 23 feb 15 kl. 17:18

[PLUS] Naturdoft är Saras melodi – gör egen deo

En deo direkt från skafferiet. Det är Sara Lindahls senaste steg på sin väg mot ett mer ekologiskt....

SvD - 26 feb 15 kl. 16:13

Så undviker du att gå in i väggen

När man är stressad är risken att man börjar göra mer av sådant som bryter ner kroppen i stället för att prioritera sitt välmående. Det konstaterar psykologen Sara Burlin Pellbäck, chef på Stressrehabiliteringen vid Danderyds sjukhus och författare till boken ”Lär dig att säga jag och nej”. Här ger hon sina bästa råd..

Nyan - 1 timme sedan

Nya visioner för sjöfartsstaden

I dag får vi veta vad man kan och bör göra för att stärka sjöfartens ställning i Mariehamn då stadens sjöfartspolitiska kommitté presenterar sin slutrapport. Kommittén har i tre års tid granskat förutsättningarna för en livskraftig sjöfartsnäring utgående från både rederi- och turismaspekter. Man har grunnat på allt från hur man skall locka i land fler kryssningsresenärer till hur hamnen kan göras mer inbjudande.

GT - 08 feb 15 kl. 17:18

Polisen Sara om alla hot och trakasserier

Hot, sexuella trakasserier och svordomar – det mötte Sara, kvinnlig polistjänsteman i Skövde, när hon och kollega skulle gripa en misstänkt brottsling. Nu har hon skrivit om händelsen på polisen i Östra Skaraborgs Facebook-sida. – Vi får ta sådan här skit varje dag, säger Sara..

DalaDemokraten - 27 feb 15 kl. 15:23

Våra värderingar

Sara Mohammad, ordförande för Riksorganisationen GAPF – Glöm Aldrig Pela och Fadime, sa i radion idag att människor som vill bosätta sig i Sverige, skall själva vilja leva efter just de värderingar vi har här. Författaren Kallifatides sa när han kom till Sverige att det var så fantastiskt att få studera, kunna titta en kvinna i ögonen utan att hon direkt trodde att han skulle våldta henne..

SvD - 07 feb 15 kl. 10:50

Tegan & Sara spelar på Oscarsgalan

Tegan & Sara är klara för att spela på årets Oscarsgala den 22 februari. Den kanadensiska popduon, som består av tvillingarna Tegan Rain och Sara Kiersten Quin, ska spela låten ”Everything is awesome” från ”Lego-filmen” tillsammans med humorrapparnaThe Lonely Island..

SvD - 25 feb 15 kl. 11:18

Lämna dubbelsängen - och värna sömnen

När man är stressad är risken att man börjar göra mer av sådant som bryter ner kroppen i stället för att prioritera sitt välmående. Det konstaterar psykologen Sara Burlin Pellbäck, chef på Stressrehabiliteringen vid Danderyds sjukhus och författare till boken ”Lär dig att säga jag och nej”. Här ger hon sina sex bästa råd..

SR - 26 feb 15 kl. 13:54

Kritiken: Guide Michelin missar några av våra bästa krogar

Fler svenska restauranger får i år en stjärna i den ansedda gastronomiguiden Guide Michelin, däribland tre krogar i Malmö. Men flera av de bästa restaurangerna, som borde vara med, gör inte det. Det säger Sara Sundqvist, livsmedels- och miljöstrateg vid Visita, svensk besöksnäring..

ÖstersundsPosten - 20 feb 15 kl. 16:30

Jämtlandsbördiga Sara Lövestam – den motvilliga deckarförfattaren

Fem kilo ren och skär grammatik. I många andra hem skulle SAG, Svenska Akademiens grammatik, snarare användas som papperspress, eller kanske som träningsredskap. Men inte hemma hos Sara Lövestam.

SN - 25 feb 15 kl. 07:09

Hon vill stoppa saudiavtalet

Nu ökar pressen på den svenska regeringen att avsluta avtalet om militärt samarbete med Saudiarabien – även från de egna leden. Den sörmländska riksdagsledamoten Sara Karlsson (S) är en som nu höjer rösten..

LV - 26 feb 15 kl. 08:47

”Minnet av ett inbrott försvinner aldrig”

Ett villainbrott till. Ännu en notis i lokaltidningen. Sedan är det glömt, vi går vidare.

UNT - 23 feb 15 kl. 10:00

Diagnostiserade Cirkel författare

Psykologen och skribenten Jenny Jägerfeldt träffade Sara Bergmark Elfgren och Mats Strandberg för en intervju till Modern Psykologi..

Sydsvenskan - 07 feb 15 kl. 10:52

Tegan & Sara spelar på Oscarsgalan

Tegan & Sara är klara för att spela på årets Oscarsgala den 22 februari. Den kanadensiska popduon, som består av tvillingarna Tegan Rain och Sara Kiersten Quin, ska spela låten "Everything is awesome" från "Lego-filmen" tillsammans med humorrapparnaThe Lonely Island.bland övriga artister som ska spela på galan finns Adam Levine och Rita Ora..

Västerbottens Folkblad - 07 feb 15 kl. 10:52

Tegan & Sara spelar på Oscarsgalan

Tegan & Sara är klara för att spela på årets Oscarsgala den 22 februari. Den kanadensiska popduon, som består av tvillingarna Tegan Rain och Sara Kiersten Quin, ska spela låten ”Everything is awesome” från ”Lego-filmen” tillsammans med humorrapparnaThe Lonely Island. bland övriga artister som ska spela på galan finns Adam Levine och Rita Ora..

Helsingborgs Dagblad - 07 feb 15 kl. 10:52

Tegan & Sara spelar på Oscarsgalan

Tegan & Sara är klara för att spela på årets Oscarsgala den 22 februari. Den kanadensiska popduon, som består av tvillingarna Tegan Rain och Sara Kiersten Quin, ska spela låten "Everything is awesome" från "Lego-filmen" tillsammans med humorrapparnaThe Lonely Island.bland övriga artister som ska spela på galan finns Adam Levine och Rita Ora..

Expressen - 14 feb 15 kl. 06:58

Mördaren Sara slår tillbaka mot Therese

Sara Lundblad, 26, dömdes – tillsammans med pojkvännen Martin Törnblad, 23 – för mordet på sin pappa, men nu vill hon bli frikänd. I sin överklagan ifrågasätter hon åklagarens huvudvittne Therese Tangs trovärdighet. Hon anklagar också Tang för att ha varit ex-pojkvännens marionett.

GöteborgsPosten - 21 feb 15 kl. 07:00

Kadefors: Tänk att slippa vara på sin vakt

Sara Kadefors ser fram emot den feministiska rörelsens effekter..

SVT - 21 feb 15 kl. 21:48

Ingen WTA-final för Johanna Larsson

Johanna Larsson förlorade semifinalen i Rio de Janeiros WTA-turnering. 16-rankade Sara Errani vann i två raka set, 7-5, 6-3.  .Om oss

Nyhetspressen är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Nyhetspressen.se besöks mer än 100000 gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.