Sara+Stridsberg

Friday, 31 July, 15:21

Nyheter om Sara+Stridsberg

Sortering: Relevans | Senaste
SvD - 12 jul 15 kl. 12:15

”Jag slogs av hur latinamerikansk Sara Lidman var”

America Vera-Zavala är alltid politisk, men det betyder inte att allting hon gör är politik. Den 14 augusti är det Stockholmspremiär för hennes pjäs ”Sara Sara Sara - starka kvinnor pinkar stående”, en monolog om författaren Sara Lidman..

GöteborgsPosten - 18 jul 15 kl. 07:00

Sjuk bombarderades med sms

I maj gick Sara in i väggen. Hennes arbetsgivare började då skicka hotfulla sms och vägrade lämna uppgifter så att Sara höll på att bli utan sjukpenning..

GöteborgsPosten - 18 jul 15 kl. 07:00

Sjuk sms-bombades av chefen

I maj gick Sara in i väggen. Hennes arbetsgivare började då skicka hotfulla sms och vägrade lämna uppgifter så att Sara höll på att bli utan sjukpenning..

Expressen - I förrgår: 08:39

Vi såg kampanjerna, inte textilarbetarna

Sara Berg uppmanar till större medvetenhet om klädernas ursprung..

UNT - 16 timmar sedan

Dystra sviterna bröts i Älta

Två dystra sviter bröts på Älta IP..

Helsingborgs Dagblad - 22 timmar sedan

Musikstipendiat till Krapperup

Årets Jenny Lind-stipendiat Sara Swietlicki turnerar i sommar Sverige runt och gör på tisdag den 4 augusti en spelning på Krapperups slott..

SVT - Igår: 16:10

Brist på homokärlek i ungdomsböcker

Det var bristen på icke-heterosexuella skildringar som fick Sara Lövestam att skriva ”Som eld”. Den ungdomsroman om homosexuell kärlek som hon själv saknade under sin uppväxt..

Uppsalanyheter.se - 10 timmar sedan

Viktig bortaseger för Sirius

Elitettan: Sirius damer tog tre viktiga poäng i den svåra bortamatchen mot Älta när Elitettan omstartade efter sommaruppehållet.Sirius damer tog tre viktiga poäng i den svåra bortamatchen mot Älta när Elitettan omstartade efter sommaruppehållet.   Sirius som har haft lite svårt mot Älsta fick en riktigt bra start på matchen med ett relativt tidigt ledningsmål av Sara Back efter elva minuter.

SvD - 28 jul 15 kl. 10:30

”Vi inför sockerhalt på hylletiketten i höst”

Allt fler kunder undrar över sockerhalterna i vin. Dessa går redan i dag att hitta på Systembolagets hemsida, men i höst kommer sockerhalten också att stå på hyllkantsetiketten i butiken, skriver Sara Norell, inköpschef på Systembolaget, i en replik..

Dagen - 16 jul 15 kl. 03:00

Sara Skyttedal vill ge Sverige en rak höger

Sara Skyttedal är drottningen av kontroversiella utspel. Dagen har mött KDU:s förbundsordförande som berättar varför medier gärna lyfter fram hennes röst, hur hon vill påverka kristdemokratin samt varför hon blivit katolik..

GT - 28 jul 15 kl. 11:30

Efterlysningen: Vem skickade flaskposten?

Alma, 8 och Svante, 12, från Hunnebostrand hittade flaskpost efter en båttur de gjorde med sin mamma och pappa. Brevet i flaskan var från 2004 och undertecknat av en då nioårig pojke som heter Herman. Nu vill de hitta honom.

SVT - 24 jul 15 kl. 09:31

”Mördarmåsar” terroriserar England

Aggressiva måsar attackerar människor så blodet forsar och frågan hur de ska stoppas har nått ända upp till det brittiska parlamentet. Premiärminister David Cameron menar att måsproblemet måste upp på agendan..

YLE - I förrgår: 13:01

Lehikoinen guldfavorit efter personbästa i försöken

Helsingfors IFK:s Viivi Lehikoinen noterades för den snabbaste tiden i försöken på 400 meter häck i europeiska ungdoms-OS i Tbilisi och är klar för final. Lehikoinen var överlägsen i försöken. Hon vann sitt heat och hennes tid 59,56 var nästan två sekunder snabbare än försökens tvåa Sara Matos tid på 1.

Aftonbladet - 08 jul 15 kl. 10:55

Hur kan du missa kvinnoförtrycket?

Sara Mohammad skriver ett öppet brev till Vänsterpartiets Jonas Sjöstedt.

Expressen - 24 jul 15 kl. 05:00

Tabu runt självmord skadar de anhöriga

Det anses så fel att prata om självmord, att man inte ens kan tala om var hjälpen för oss efterlevande finns att få. Men självmordssiffrorna kommer inte att sjunka för att vi väljer att blunda för problemen, skriver Sara Niska..

Västerbottens Folkblad - 24 jul 15 kl. 20:22

Resultat: O-ringens sista strecka

O-ringen i Borås avslutades på fredagen med en jaktstart. Här ser ni resultaten för alla länets deltagare. 2015-07-24 O-Ringen Borås 2015, Etapp 5 D21 Elit, 9 730 m1) Anne M Hausken Nordberg, Nydalens SK, 1.

SvD - 22 jul 15 kl. 11:15

Veckans bästa konserter i Stockholm

Punk i Rågsved, lo-fi på Östermalm och psychrock på Söder. Sara-Marta Höglund väljer veckans konserter inom tunnebaneavstånd samt tipsar om två måsten lite längre fram..

Västerbottens Folkblad - 18 maj 15 kl. 19:30

Stridsberg får De Nios stora pris

Författaren Sara Stridsberg tilldelas Samfundet De Nios stora pris för 2015. Hon får priset på 300 000 kronor för ”ett författarskap präglat av drömsk klarhet, intensiv närvarokänsla och inlevelse med de utsatta”. Sara Stridsberg romandebuterade 2004 med ”Happy Sally”.

GöteborgsPosten - 18 jul 15 kl. 07:00

Quiz: Kan du dina fruntimmer?

Sara, Margareta, Johanna, Magdalena, Emma och Kristina är kvinnorna som dominerar namnsdagarna denna julivecka. Vad kan du om fruntimren?.

Expressen - 06 jul 15 kl. 17:03

Efter sorgen - nu vann familjehästen travlopp

I våras gick Sara Svedins mamma bort – då ville pappa Börje Andersson att familjen skulle ha något att göra och köpte en häst. Under tisdagens lunchtävlingar tog Spik Il första segern i deras regi. – Så djävulskt kul, utbrister Sara på vägen hem från tävlingarna..

Helsingborgs Dagblad - 20 maj 15 kl. 04:00

Sara Stridsberg prisas av De Nio

Författaren Sara Stridsberg tilldelas Samfundet De Nios stora pris för 2015..

GöteborgsPosten - 18 jul 15 kl. 07:00

En bok om ovanliga familjer

Sara Elgeholm valde att skriva om sin graviditet i en blogg. Sex år senare har bloggen blivit serieromanen Jag drömde att jag var gravid inatt; en bok om ovanliga familjer och vanlig sorg..

Sydsvenskan - 19 maj 15 kl. 14:07

Sara Stridsberg prisas av De Nio

Författaren Sara Stridsberg tilldelas Samfundet De Nios stora pris för 2015..

GöteborgsPosten - 13 jul 15 kl. 10:59

Pixbos trupp spikad

Landslagsspelarna Isabell Krantz och Sara Hjorting väljer att förlänga med klubben..

GT - 16 jul 15 kl. 03:38

Brand i företagslokal på Hisingen

En företagslokal på Hisingen i Göteborg står i lågor. – Den är inte under kontroll, säger Sara Rosenquist, larm- och ledningsoperatör vid Göteborgs räddningstjänst till Aftonbladet..

Helsingborgs Dagblad - 20 jul 15 kl. 22:44

Netanyahus hushållsnotor synas

Israels riksåklagare Yehuda Weinstein har beslutat inleda en förundersökning om misstänkt misshushållning i premiärminister Benjamin Netanyahus residens.I en rapport som statens revisorer lade fram tidigare i år hette det att vissa av skattebetalarnas kostnader för Netanyahus officiella och privata bostäder varit orimligt höga åren 2009—2013, som revisionen omfattade.I beskedet från justitiedepartementet om förundersökningen nämns inga namn.

Sydsvenskan - 20 jul 15 kl. 22:44

Netanyahus hushållsnotor synas

Israels riksåklagare Yehuda Weinstein har beslutat inleda en förundersökning om misstänkt misshushållning i premiärminister Benjamin Netanyahus residens.I en rapport som statens revisorer lade fram tidigare i år hette det att vissa av skattebetalarnas kostnader för Netanyahus officiella och privata bostäder varit orimligt höga åren 2009—2013, som revisionen omfattade.I beskedet från justitiedepartementet om förundersökningen nämns inga namn.

Expressen - 03 jul 15 kl. 20:38

Sara Skyttedal kräver DN på 28 000 kronor

KDU-ordförande Sara Skyttedal anser att Dagens Nyheter har publicerat bilder utan tillåtelse. Nu kräver hon tidningen på 28 000 kronor - via Kronofogden. "Vi bedömer att bilderna återges i samband med en redogörelse för en dagshändelse" skriver DN:s bildchef Pär Björkman..

NSD - 12 jul 15 kl. 11:24

Slut på gratisbad

Nu kostar det mellan 50 och 100 kronor per person att besöka utebadet på Ripan, något som tidigare år har varit gratis..

Västerbottens Folkblad - 03 jul 15 kl. 07:35

Glittrande samtidskonst i Bygdeträsk

Slöjdsalen i Bygdeträsks gamla skola har fått ny liv. Här skapar Sara Forsström från Kåge glittrande samtidskonst med mörkret som inspirationskälla. Imponerande 6, 1 kilo.

DalaDemokraten - 20 jul 15 kl. 16:55

Teaterbaren i Orsa

Britt-Liz Jönsson har arrangerat konserter, revyer med mera under sex framgångsrika år men kommer att pietetsfull avveckla verksamheten och stänga Teaterbaren för gott i vinter. Men innan dess väntar en intensiv sommar och höst. Tisdag kväll är accordeonisten Åsa Sundstedt lite av kapellmästare och musikaliskt nav.

Expressen - 30 jun 15 kl. 11:05

Youtubestjärnan Sara: Undrar vad jag gör här

På lite över ett år har Sara Forsbergs liv förändrats i grunden. Sen 21-åringen gjorde succé på Youtube har hon lämnat hemlandet, besökt Ellen Degeneres och landat ett skivkontrakt. – Jag ville plugga, kanske skaffa en lägenhet, en valp, bli kär, gifta mig.

Expressen - 12 jul 15 kl. 05:00

Stoppa tvångsäktenskap i Sverige

Under sommarmånaderna riskerar unga att tvingas till äktenskap. Vi måste göra mer för att låta varje ung människa fritt bestämma över sitt liv, skriver Lotta Edholm och Sara Mohammad..

Expressen - 30 jun 15 kl. 18:19

Sara Thunebro slutar i svenska landslaget

Sara Thunebro har gjort 128 landskamper. Fler blir det inte - 36-åringen väljer nu att sluta i landslaget. – Jag har inte Pia Sundhages förtroende, säger Thunebro till Eskilstuna Kurriren..

DN - 30 jun 15 kl. 19:14

Sara Thunebro slutar i landslaget


VM blev Sara Thunebros sista framträdande i landslaget. På tisdagen meddelade den 36-årige ytterbacken att hon gjort sitt i blågult – efter en kvart på plan i sommarens mästerskap, där Sverige åkte ut i åttondelsfinalen..

Expressen - 26 jun 15 kl. 23:42

Sara Lundblad: Vet att det finns vittnen som skulle kunna fria mig

KALMAR. Sara Lundblad, 27, gråter när hon pratar om sin pappa. Frågan är varför?

DN - 10 jul 15 kl. 13:33

Nytt svenskt JVM-guld

Sverige fortsätter att plocka medaljer vid junior-VM i orientering.Andrea Svensson, Johanna Öberg och Sara Hagström fixade det senaste guldet efter seger i stafetten..

SVT - 10 jul 15 kl. 13:26

Nytt svenskt JVM-guld

Sverige fortsätter att plocka medaljer vid junior-VM i orientering. Andrea Svensson, Johanna Öberg och Sara Hagström fixade det senaste guldet efter seger i stafetten..

Sydsvenskan - 13 jul 15 kl. 04:00

Grubblare med behov att skapa

Hon har ett författarskap som spänner från deckare till fackböcker om svenska verb. Bra recensioner får hon också, till på köpet.
– Nu känner jag att jag är där jag skulle vara, säger Sara Lövestam..

Expressen - 28 jun 15 kl. 00:01

Sara Lundblad: "Vill att polisen håller nya förhör med Martin"

Triangeldramat mellan Sara Lundblad, 27, hennes före detta pojkvän Martin Törnblad och Therese Tang har tagit en oväntad vändning. Martin Törnblad har lämnat helt nya uppgifter om mordet. Therese Tang har återigen kommit i fokus.

Expressen - 10 jul 15 kl. 19:05

Mc-klubbar bjöd asylsökande på åktur

På torsdagen arrangerade organisationen ”Hej främling" ett möte mellan Jämtlands mc-klubbar och de boende på asylboendet Grytan i Östersund. – Det var helt fantastiskt. De flesta hade aldrig åkt motorcykel förut, säger Sara Ottosson, grundare till organisationen..

Nerikes Allehanda - 09 jul 15 kl. 14:54

Efterlyses: Namnsdagsbarn

Heter du Fredrik, Sara, Margareta eller nåt annat som innebär att du snart har namnsdag? Skicka då in en bild på dig själv, så blir du med i NA framöver..

SVT - 09 jul 15 kl. 17:40

Svenskt JVM-guld i orientering

Sara Hagström tog guld vid JVM i norska Rauland efter en imponerande långdistans. – Det känns jättebra. Det är långdistansen som jag har satsat mest på i år så det var väldigt kul att få vinna den, säger Hagström till Orientering.

Helsingborgs Dagblad - 16 jul 15 kl. 16:06

Den goda läsaren

Regelbundet utbryter stora gräl om författarens ansvar. Politiska avsikter granskas och förkastas. Intervjusvar utlöser twittercykloner.

Sydsvenskan - 16 jul 15 kl. 16:06

Den goda läsaren

Regelbundet utbryter stora gräl om författarens ansvar. Politiska avsikter granskas och förkastas. Intervjusvar utlöser twittercykloner.Om oss

Nyhetspressen är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Nyhetspressen.se besöks mer än 100000 gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.