Sara+Stridsberg

Friday, 28 November, 01:05

Nyheter om Sara+Stridsberg

Sortering: Relevans | Senaste
Sydsvenskan - 24 nov 14 kl. 19:53

Nu får Maj-trilogin sin publik

Det fanns två favoriter till Augustpriset i den skönlitterära klassen: Kristina Sandberg och Sara Stridsberg..

Helsingborgs Dagblad - 11 timmar sedan

Pressad Sara såg medaljens baksida

OS-sommaren 2012 blev hon "Silver-Sara" och svenska folket fick upp ögonen för fälttävlan. Men medaljen hade en baksida. Sara Algotsson Ostholt var på väg in i väggen.

GöteborgsPosten - 11 timmar sedan

Pressad Sara såg medaljens baksida

OS-sommaren 2012 blev hon "Silver-Sara" och svenska folket fick upp ögonen för fälttävlan.Men medaljen hade en baksida.Sara Algotsson Ostholt var på väg in i väggen.

DN - 8 timmar sedan

Så räddades Silver-Sara av sonen Eric


Till slut snurrade karusellen för fort.OS-silvermedaljören i fälttävlan Sara Algotsson Ostholt var på väg in i väggen.Mammaledigheten gav henne chansen att hitta jämvikten igen.

UNT - 11 timmar sedan

Pressad Sara såg medaljens baksida

OS-sommaren 2012 blev hon "Silver-Sara" och svenska folket fick upp ögonen för fälttävlan..

Västerbottens Folkblad - 07 okt 14 kl. 07:30

Stridsberg och Farrokhzad hyllas i Danmark

De svenska författarna Sara Stridsberg och Athena Farrokhad hyllas av danska kritiker. Svenska Dagbladet refererar till Politiken och Kristeligt Dagblad, som kallar Farrokhads ”Vitsvit” för ”gripande, raffinerad, hårt slående och nödvändig” och hyllar Stridsberg för att hon ”fantastiskt skriver ihop ljuset och mörkret”. Sara Stridsbergs ”Beckomberga” gavs ut i Sverige tidigare i höst och Farrokzhads […].

SVT - 24 nov 14 kl. 20:32

Sara vill ha kvar sin döde mans Facebook

Efter en lång tids sjukdom dog Sara Sjöös man Jon av en hjärntumör i somras. Två dagar efter han dött upptäckte hon att hans Facebooksida var borta..

Trelleborgs Allehanda - 07 okt 14 kl. 07:25

Stridsberg och Farrokhzad hyllas i Danmark


De svenska författarna Sara Stridsberg och Athena Farrokhad hyllas av danska kritiker. Svenska Dagbladet refererar till Politiken och Kristeligt Dagblad, som kallar Farrokhads "Vitsvit" för "gripande, raffinerad, hårt slående och nödvändig" och hyllar Stridsberg för att hon "fantastiskt skriver ihop ljuset och mörkret".Sara Stridsbergs "Beckomberga" gavs ut i Sverige tidigare i höst och Farrokzhads "Vitsvit" gavs ut i våras..

Kristianstadsbladet - 07 okt 14 kl. 07:25

Stridsberg och Farrokhzad hyllas i Danmark


De svenska författarna Sara Stridsberg och Athena Farrokhad hyllas av danska kritiker. Svenska Dagbladet refererar till Politiken och Kristeligt Dagblad, som kallar Farrokhads "Vitsvit" för "gripande, raffinerad, hårt slående och nödvändig" och hyllar Stridsberg för att hon "fantastiskt skriver ihop ljuset och mörkret".Sara Stridsbergs "Beckomberga" gavs ut i Sverige tidigare i höst och Farrokzhads "Vitsvit" gavs ut i våras..

SvD - 07 okt 14 kl. 07:25

Stridsberg och Farrokhzad hyllas i Danmark

De svenska författarna Sara Stridsberg och Athena Farrokhad hyllas av danska kritiker. Svenska Dagbladet refererar till Politiken och Kristeligt Dagblad, som kallar Farrokhads ”Vitsvit” för ”gripande, raffinerad, hårt slående och nödvändig” och hyllar Stridsberg för att hon ”fantastiskt skriver ihop ljuset och mörkret”..

UNT - 07 okt 14 kl. 07:25

Stridsberg och Farrokhzad hyllas i Danmark

De svenska författarna Sara Stridsberg och Athena Farrokhad hyllas av danska kritiker..

Resume - 20 nov 14 kl. 10:55

Forskning om Zlatan-reklam vinner Handels-pris

Sara Rosengren vinner Partnerprogrammets Forskarpris 2014 vid Handelshögskolan. Priset är på 100 000 kronor och delas ut av Bonniers ordförande Carl-Johan Bonnier vid den årliga Partnerstämman. Sara Rosengren gör också analyser för Resumé..

SvD - 11 timmar sedan

Pressad Sara såg medaljens baksida

OS-sommaren 2012 blev hon ”Silver-Sara” och svenska folket fick upp ögonen för fälttävlan..

Helsingborgs Dagblad - 10 timmar sedan

"Ekonomin överordnas vårdbehoven"

Patienternas vårdbehov måste sättas i centrum. Borgerliga politiker borde någon gång ta kritiken mot det fria vårdvalet på allvar, skriver Sara Svensson, gruppledare för Vänsterpartiet i Region Skåne, i en replik..

GöteborgsPosten - 08 okt 14 kl. 10:47

Stridsberg och Joy Division på Dramaten

Sara Stridsberg, Tonbruket och Nina Zanjani tolkar Joy Division på svenska i vår på Dramaten i pjäsen Kärleken kommer att skilja oss åt..

Expressen - 10 nov 14 kl. 23:49

Här tigger Sara – för att hjälpa tiggaren Ivan

Sara Aderby, 36, brukar ofta gå förbi tiggaren som sitter utanför hennes närmaste affär i Kungsbacka. På måndagsmorgonen valde hon att gå dit – för att tigga tillsammans med honom. På så sätt kunde han få en extra slant.

City - 14 timmar sedan

De nobbar plasten hela november

Glöm värktabletterna eller plastpåsarna till frukten i affären. Under en månad köper inte Lundastudenterna Ellen Palm och Sara Pettersson en enda produkt som innehåller plast.
– Det har blivit tråkigare att laga mat.

Skånskan - 10 timmar sedan

Graviditeten räddade henne


Hon blev Silver-Sara med hela svenska folket efter sin OS-medalj i London 2010..

SVT - 2 timmar sedan

Algotsson Ostholt nöjd med tävlingscomebacken

För drygt sju veckor sedan blev hon mamma för andra gången. I kväll gjorde den svenska OS-silvermedaljören Sara Algtosson Ostholt tävlingscomeback på riktigt. - Jag är jättenöjd - men tråkigt att inte det svenska laget vann, säger svenskan till SVT Sport..

DN - 5 timmar sedan

Ny drog kan köpas lagligt på nätet


Flera unga har varit nära att dö av den nya drogen PV8 under hösten. Nu larmar läkare för det extacyliknande medlet som kan köpas helt lagligt på internet. ”Substansen medför fara för människors liv”, säger Sara Wall på Folkhälsomyndigheten..

Sydsvenskan - 10 timmar sedan

"Om ni värnar patientens makt över sin egen situation, ta fram en politik som minskar ojämlikheten."

Rätten att välja går att tillgodose även om vården sköts i offentlig regi, skriver Sara Svensson, gruppledare för Vänsterpartiet i Region Skåne..

ÖstersundsPosten - 22 nov 14 kl. 15:55

Resultat Bruksvallarna

Damer 21, 6 km klassiskt, (78 fullföljande): 1) Charlotte Kalla, Piteå, 16:04.4, 2) Sofia Henriksson, do, 16:41.4, 3) Anna Haag, Mora, 16:54.

Expressen - 8 timmar sedan

Bombman i galleria påverkad av medicin

Trebarnspappan som lämnade en skarpladdad bomb på ett kafé i Liljeholmsgallerian var påverkad av den narkotikaklassade medicinen Stilnoct. Dosen var så hög att han fick en medvetandesänkning. Han drabbades också av minnesnedsättning och förvirring.

BT - 24 nov 14 kl. 10:32

Sem-Sandberg ? givet val för Augustpriset

Steve Sem-Sandberg tar hem Augustpriset. Om inte så har juryn gjort ett gigantiskt felval. Hans roman om barnsjukhuset Spiegelgrund är outstanding i sammanhanget.

BT - 24 nov 14 kl. 10:32

Sem-Sandberg? givet val förAugustpriset

Steve Sem-Sandberg tar hem Augustpriset. Om inte så har juryn gjort ett gigantiskt felval. Hans roman om barnsjukhuset Spiegelgrund är outstanding i sammanhanget.

UNT - 06 nov 14 kl. 07:00

Läckra essäer av Sara Danius

Ulrika Knutson njuter av Sara Danius essäkonster i "Husmoderns död och andra texter"..

Helsingborgs Dagblad - 20 nov 14 kl. 13:10

Hets som får konsekvenser

Sara Engström om slit- och slängkonceptet..

Expressen - 17 timmar sedan

OS-hjälten: "Jag har känt mig lite utbränd"

Efter sex månaders frånvaro är Sara Algotsson Ostholt redo för comeback. Inför kvällens terrängritt i Friends arena berättar fälttävlansryttaren om den tuffa tiden efter OS-silvret - och graviditeten som fick henne att hitta tillbaka igen: - Det var väldigt bra med en paus innan det blev alldeles för mycket och tog tvärstopp..

DN - 3 timmar sedan

Lindbäck stal showen i Friends arena


Sara Algotsson Ostholts landslagskompis Niklas Lindbäck stal showen när fälttävlansryttarna för första gången fick chansen att tävla i Sweden International horse Show.Lindbäck, som aldrig tidigare har tävlat i inomhusfälttävlan, vann den individuella klassen.”Det här gör jag gärna om nästa år”, säger en glad Niklas Lindbäck..

SvD - 20 okt 14 kl. 16:12

Augustpriset: Förhandsfavoriterna som höll

Tre förhandstippade författare kan få årets Augustpris. Kristina Sandberg ligger bra till med sin hemmafruskildring men det gör även Sara Stridsberg och Steve Sem-Sandberg..

SvD - 21 okt 14 kl. 09:39

En kvinna tar priset

AUGUSTPRISET Det är inte lätt att hitta en given vinnare i någon av de tre klasserna i år. Men SvD:s t f kulturchef tror att det tunga skönlitterära priset går till Sara Stridsberg eller Kristina Sandberg..

GöteborgsPosten - 22 nov 14 kl. 07:00

Sara Kadefors: Jag skulle hellre vilja prata om mens

Jaha. Precis när det börjar bli dags att sluta ha mens så blir det hippt..

Nyan - 21 nov 14 kl. 09:57

Kemetter riksdagskandidat

Socialdemokraterna utsåg i går kväll sara Kemetter till sin kandidat i riksdagsvalet i vår.
Svenska språket och arbetsmarknadspolitiken är ett par av de frågor hon brinner för..

Västerbottens Folkblad - 21 okt 14 kl. 09:13

[PLUS] Och de nominerade till Augustpriset är…

Steve Sem-Sandberg och Sara Stridsberg finns bland de nominerade till årets....

Helsingborgs Dagblad - 24 nov 14 kl. 09:34

Framgångar för Klippans Brottarklubb vid nybörjartävling

4 medaljer och en fjärdeplats blev facit när Klippans Brottarklubb tävlade i nybörjartävling i Kävlinge den 23 november.Resultat1:a Alma Hammarlund2:a Simon Castello 2:a Viggo Skoog 3:a Sara Olsson 4:a Hugo Holm.

LV - 24 nov 14 kl. 08:59

Sju berättelser om kaffe

När berättarproffset Sara Arámbula gästade Folkets hus i Bruzaholm i lördags fanns det inte bara sju sorters kakor på faten. Publiken fick också lyssna till sju olika berättelser som alla knöt an till kaffe och kakor..

Nyan - 22 nov 14 kl. 18:13

Södergårdsservar bakom JIK-triumf

VOLLEYBOLL. Föreningens A-lag leker hem division I.
Under lördagen gjorde JIK:s division II-damer processen kort med jumbon Lidingö.

P3 - 20 nov 14 kl. 12:04

Sara Hansson om när ilskan blir till serier

Hon är medförfattare till pjäsen Djävla Nuläge, har fått serietecknarpriset Urhundspriset och är aktuell med sin andra bok Torskarnas pride-parad. Och allt bottnar i en reaktion..

Aftonbladet - 05 nov 14 kl. 13:14

”Han bör ha vettig segerchans i kväll”

TV4-profilen Sara Andersson har Bergsåker som hemmabana – bjuder på bästa tipsen till V86.

YLE - 24 nov 14 kl. 12:05

Hundratusen kvinnor utsatta för våld varje år

Det är det psykiska våldet som är värst. Men det är det fysiska våldet som det skrivs mest om. Det säger Sara Mikander, som är utvecklingskoordinator på Kvinnojouren i Jakobstad.

Uppsalanyheter.se - 22 nov 14 kl. 15:03

Storvreta sätter press på topplagen efter seger

Storvreta sätter press på topplagen efter segerDamettan: Storvretas damer vann lördagens bortamatch mot bottenlaget Tullinge och sätter press på Strömsbro och Tyresö Trollbäcken i toppen.Storvretas damer vann lördagens bortamatch mot bottenlaget Tullinge och sätter press på Strömsbro och Tyresö Trollbäcken i toppen.   Strömsbro som spelat två matcher fler än Storvreta låg inför lördagens matcher fyra poäng före just Storvreta som hade 17 poäng.Om oss

Nyhetspressen är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Nyhetspressen.se besöks mer än 100000 gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.