Sara+Stridsberg

Thursday, 24 July, 08:25

Nyheter om Sara+Stridsberg

Sortering: Relevans | Senaste
LV - 19 jul 14 kl. 06:05

I dag lyfter vi på hatten för Sara

Efter studenten lämnade hon Vimmerby för att testa sina vingar.
Men Sara Rundberg har alltid vetat att hon ville flytta hem igen.
I dag firar vi Sara Margareta Rundberg på hennes namnsdag.

UNT - 19 jul 14 kl. 15:44

Sara firas på Linnés Hammarby

Carl von Linnés hustru hette Sara Lisa, därför är Saradagen ett årligt evenemang på Linnés Hammarby..

YLE - Igår: 12:40

Skivkontrakt nästa för Sara Forsberg

Det går bra i USA för Sara Forsberg från Jakobstad. Forsberg har skrivit på ett skivkontrakt med skivbolaget Capitol Records. Forsbergs kommande skiva ska hon göra tillsammans med musikproducenten Rodney ”Darkchild” Jerkins, skriver Helsingin Sanomat.

YLE - Igår: 12:40

Skivkontrakt nästa för Sara Forsbe

Det går bra i USA för Sara Forsberg från Jakobstad. I dagarna skrev hon skivkontrakt med skivbolaget Capitol Records. Forsbergs kommande skiva ska hon göra tillsammans med musikproducenten Rodney ”Darkchild” Jerkins, det skriver Helsingin Sanomat.

Barometern - I förrgår: 06:16

De bjuder på träning mot cancer

Sara Wiss och Rebecca Ådén vill att folk får upp ögonen för Ung cancer, till på köpet hjälpa dem till ett hälsosammare liv. Förra året drabbades Rebecca Ådén av Hodgkins lymfom, cancer i lymfsystemet. Efter att ha kämpat stenhårt i åtta månader med cellgifts­behandlingar och strålningsomgångar var cancern besegrad.

Trelleborgs Allehanda - 17 jul 14 kl. 11:24

Sommarjobbet som är en het potatis

Foto: Tomas Nyberg
När Sara Ranstorp och hennes två kompisar kom över en vagn med bakpotatisugn gick det undan. De sökte tillstånd och kontaktade marknader och ordnade på så sätt sommarjobb åt sig själva.
Det var 19-åriga Sara Ranstorps granne i Anderslöv som undrade om hon ville ta över bakpotatisugnen.

Dalarnas tidningar - Igår: 16:50

Frida Sandberg fyra i sprinten

Sverige fick en bra öppning på junior-VM med guld till Sara Hagström och brons till Orions Anton Johansson bland killarna..

DalaDemokraten - Igår: 16:50

Frida Sandberg fyra i sprinten

Sverige fick en bra öppning på junior-VM med guld till Sara Hagström och brons till Orions Anton Johansson bland killarna..

UT - I förrgår: 11:42

Tranan inledde med tre etappsegrar

OK Tranan tog hela tre etappsegrar när O-ringen drog igång i Skåne på söndagen. Allra mest prestigefylld var Anton Nilssons förstaplats i juniorernas elitklass. Anton Nilssons etappsegrar var solklar.

UT - I förrgår: 11:43

Tre etappsegrar i O-ringen för OK Tranan

OK Tranan tog hela tre etappsegrar när O-ringen drog igång i Skåne på söndagen. Allra mest prestigefylld var Anton Nilssons förstaplats i juniorernas elitklass. Anton Nilssons etappsegrar var solklar.

SvD - 22 timmar sedan

Hon vårdar identiteten som naturvetare

Prästen och fysikern Sara Blom vill inte söka Gud utanför vetenskapen, hon har aldrig tvivlat eller känt sig utmanad i sin tro av på grund av fysikens eller biologins rön. ”I stället för att stoppa in Gud som förklaring till det vi inte vet, vill jag söka Gud i det vi vet”, säger hon..

YLE - just nu

Närpesrevy på bästa sätt - "Byggboomin"

Böle uf och Närpes uf:s revy "Byggboomin" drog i vintras fullt hus både i Närpes och i Sverige. Nu kan du se en editerad version av föreställningen på Arenan! "Byggboomin" - Närpesrevy1 hours 15 minuterSpela upp klipp på Arenan: "Byggboomin" - Närpesrevy"Byggboomin" är den 26:e revyn som Böle uf i Närpes ordnat, de senaste åren har föreningen samarbetat med Närpes uf kring revyn och det är ett samarbete som har fungerat bra.

DI - 06 jul 14 kl. 15:54

Sara Haag drömmer om Di-läsarna

Sara Haag ligger bakom den prisade feministiska humorserien "Full patte" på SVT Flow..

Sydsvenskan - 12 jul 14 kl. 05:30

Man ser inte bokskogen för alla träd

De senaste åren har det kommit en strid ström av historiska romaner. Höstens bokkatalog vittnar om en ihållande trend.Eleanor Cattons Man Booker-prisade ”Himlakroppar” skildrar guldruschen i Nya Zeeland i mitten av 1800-talet.

Skånskan - 19 jul 14 kl. 06:30

"Är förbannat utsatta"


Sara Frostberg Lowery menar att det finns en öppenhet i Röstånga...

Nya Wermlands Tidningen - 07 jul 14 kl. 13:01

Stjärnans karriär troligtvis över

Sara Kristoffersson är en av de stora i svensk daminnebandy. Efter höftproblem den gångna säsongen gjorde hon comeback till slutspelet, men nu ser karriären ut att vara över. – Det ska mycket till om jag ska fortsätta, säger Sara..

Västerbottens Folkblad - 18 jul 14 kl. 16:49

Äventyret slut för Sävar

Sävar Ik F14 kvalificerade sig för kvartsfinal i Gothia Cup efter tre raka segrar under torsdagen. Där blev AIK för svåra och Sävar slutar femma i turneringen. Fredagens match mot AIK var inledningsvis tät, men Stockholmslagets fantastiska anfallsduo Emma Engström och Sara Nygård gav AIK en rejäl ledning med tre mål på sex minuter i […].

Resume - 21 jul 14 kl. 08:02

MP-politiker petas efter bröstkuppen i Almedalen

Miljöpartiets Jenny Wenhammar stryks från riksdagslistan efter sitt deltagande Femens protestaktion under Fredrik Reinfeldts tal i Almedalen. Artisten Shakira är nu världens mest gillade person på Facebook och tv-ankaret Sara Firth lämnar Russia Today i protest. Det är några av nyheterna i helgsvepet..

Trelleborgs Allehanda - I förrgår: 06:30

Socialförvaltningen får skarp kritik

Individ- och familjeomsorgen har dragits med ett växande ekonomiskt underskott sedan 2006. En rapport från Valcon visar också att det saknas gemensamma mål och riktlinjer för verksamheten och att bedömningarna kan skifta mycket mellan olika handläggare.
Under våren 2013 beslutade socialnämnden att genomföra en översyn av socialförvaltningens arbete med individ- och familjeomsorgen, alltså den delen av verksamheten som bland annat behandlar barn- och ungdomsvård samt beroende- och missbruksvård.

GöteborgsPosten - 17 jul 14 kl. 05:00

Utbrända: "Lägg inte ner vår vård"

– Jag blev helt iskall när jag hörde om nedläggningshotet. Här har man hittat ett så fantastiskt koncept, säger Anna Harström.– Det behöver öppnas fler ställen som detta.

Skånskan - 19 jul 14 kl. 06:30

"De är förbannat utsatta"


Sara Frostberg Lowery menar att det finns en öppenhet i Röstånga, ett föreningsliv samt driftiga och resursstarka bybor som kan och vill hjälpa flyktingarna att komma in i ett sammanhang..

Nya Wermlands Tidningen - 26 jun 14 kl. 16:22

Sara Ardström i delad ledning

Sara Ardström, 25, från Karlstad GK har ett par tuffa golfår bakom sig. Nu är hon tillbaka på rätt spår. Sara delar ledningen i Frontwalker Open på nordiska proffstouren Nordea Tour efter två speldagar..

ÖstersundsPosten - 23 timmar sedan

Konfirmation: Ströms kyrka

Stående från vänster: diakon Gunilla Grindefors Backlund, ung ledare Elin Rudfjäll, ung ledare Amanda Blomqvist, Kristina Åström, Ebba Pedersén, Tina Forssén, Milton Nilsén, Lucas Löfström, Sara Wallberg, Amos Rova, ung ledare Ebba Kristoffersson, ung ledare Johannes Rova, ung ledare Niklas Österström och diakon Inger Tåqvist. Sittande från vänster: Julia Hoffman, Matilda Blomqvist, Ilona Rönnqvist, konfirmationspräst Mattias Olofsson, Kai Johansson, Nikita Zakrisson Modin, Elin Johansson, Agnes Abrahamsson och Emmy Eriksson..

DI - 16 jul 14 kl. 09:03

Christian Olsson får stjärnkund

OS-vinnaren Christian Olsson ska ge flyt åt simdrottningen Sara Sjöström.

YLE - 20 timmar sedan

Vreeswijk och Ramel lever vidare på turné

Cornelis Vreeswijk och Povel Ramel lever vidare i Västnyland när en grupp musikpedagogikstuderande från Sibelius akademin turnerar med sång och musik. Hur är förväntningarna inför kvällens (onsdag 23.7) spelning på Villa Mechelin i Bromarv klockan 19?

BT - 18 jul 14 kl. 09:13

Arbete över gränser minskar fördomar

Under drygt en veckas tid har volontärer från bland annat Finland, Mexiko, Spanien och Ukraina snickrat och målat på Gula Huset i Uddebo under ett internationellt byggläger. Lägret anordnas av den ideella organisationen Internationella arbetslag (IAL) i samarbete med Gula Huset. Under sin tid i Uddebo har deltagarna hjälpt till med att fräscha upp Gula Huset och åkt på utflykter i närområdet.

Expressen - 15 jul 14 kl. 17:11

Tonåring åtalas för våldtäkt mot tvååring

En ung kille i 15-årsåldern åtalades på tisdagen för våldtäkt på ett tvåårigt barn. – Han har erkänt. Och han är väldigt ångerfull, säger Sara Ottosson, hans advokat..

Expressen - 16 jul 14 kl. 12:33

Attermo nobbar Iksu - stjärnan stannar i Täby

Jagad av Iksu. Men nu kan SportExpressen.se avslöja att Täbys poängdrottning Sara Attermo stannar kvar i Stockholm..

SVT - 05 jul 14 kl. 13:41

Nytt världsårsbästa av Sara Sjöström

Sara Sjöström visar storform i SM. Under morgonens försökspass slog hon nytt världsårsbästa på 50 m fjäril.   .

Kristianstadsbladet - 20 jul 14 kl. 12:01

Svensktoppen: Magnus Uggla fortsatt etta

Magnus Ugglas "Jag och min far" knuffade ner Mando Diaos långkörare "Strövtåg i hembygden" från förstaplatsen förra veckan, och där stannar han kvar även den här veckan. Mando Diao tappar ännu en plats och blir trea.
1.

Trelleborgs Allehanda - 20 jul 14 kl. 12:01

Svensktoppen: Magnus Uggla fortsatt etta

Magnus Ugglas "Jag och min far" knuffade ner Mando Diaos långkörare "Strövtåg i hembygden" från förstaplatsen förra veckan, och där stannar han kvar även den här veckan. Mando Diao tappar ännu en plats och blir trea.
1.

LV - 16 jul 14 kl. 08:11

En bok full av naturupplevelser

Turisterna tipsas ofta om de stora besöksmålen. Men för dem som är ute efter en äkta naturupplevelse finns det ingen vidare information att få tag i. Inte förrän nu i alla fall.

BT - 05 jul 14 kl. 16:48

Sara Sjöström slog världsrekord

För första gången sedan 1999 slog i dag en svensk simmare världsrekord hemma i Sverige. Då var det Anna–Karin Kammerling i Halmstad. I dag var det Sara Sjöström på Alidebergsbadet under SM-veckan i Borås.

Trelleborgs Allehanda - 16 jul 14 kl. 09:51

Drabbar skattebetalarna

Sara Johari

På torsdagsmorgonen den 10 juli vid 05-tiden tiden såg jag en tjej från min balkong som tog blommor från krukorna på Rådhustorget. Det du gjorde får vi betala via skattesedeln. Tycker du att det är rätt?

SN - 14 jul 14 kl. 15:48

Kräftdjuret kan kosta båtägaren skjortan

Skärgårdsstiftelsen flaggar för havstulpaner i Oxelösund och ger ett förebyggande råd till båtägarna. – Den är jättebesvärlig då den gräver sig in i färgen. Man bör tvätta av sin båtbotten inom två veckor, säger Sara Hallén..

SmålandsPosten - I förrgår: 06:42

Låt inga extrempartier få sätta agendan

Fi:s politik, med grupper som ställs mot varandra, kommer inte ta Sverige närmare ett jämställt samhälle. Det är oroande att etablerade partier låter ett extremparti sätta agendan, skriver Sara Skyttedal (KD), riksdagskandidat. När Sverigedemokraterna kom in i riksdagen 2010 var övriga riksdagspartier överens om att vi inte skulle låta detta nya parti sätta agendan.

Kristianstadsbladet - 15 jul 14 kl. 12:08

16-åring medger våldtäkt på tvååring


En tvåårig flicka i Halland ska ha utsatts för våldtäkt och en 16-årig pojke som anklagas för brottet har erkänt. - Den här pojken är väldigt ångerfull, säger hans advokat Sara Ottosson till TT.Enligt åtalet vid Varbergs tingsrätt var den sexuella handlingen allvarligt kränkande och jämförbar med samlag.

BT - 15 jul 14 kl. 12:08

16-åring medger våldtäkt på tvååring

En tvåårig flicka i Halland ska ha utsatts för våldtäkt och en 16-årig pojke som anklagas för brottet har erkänt. - Den här pojken är väldigt ångerfull, säger hans advokat Sara Ottosson till TT.Enligt åtalet vid Varbergs tingsrätt var den sexuella handlingen allvarligt kränkande och jämförbar med samlag.

LV - 10 jul 14 kl. 08:29

Sara bjöd på melankolisk musikresa tillbaka i tiden

Häromkvällen blev det ”Visor och skillingtryck” i Locknevi kyrka..

BT - 19 jul 14 kl. 12:50

Vara ensam viktigt för återhämtningen

Ensamhet är en av de viktigaste pusselbitarna för att återhämta sig från utmattning, visar ny forskning. Ett akut behov av tystnad behöver tillfredsställas för att annan behandling ska fungera. Nu ska fler vårdas på landet.

Alliansfritt Sverige - Igår: 08:06

KDU:s ordförande varnar för extremistiska partier – FI

sara_1305Igår var årsdagen av det terrorattentatet mot Oslo och mot Utöya, där det norska socialdemokratiska ungdomsförbundet AUF hade sitt sommarläger. Anders Behring Breiviks politiska motivation var hans hat mot islam och feminism, och det hatet kostade 77 unga socialdemokrater livet. En årsdag som denna flödar internet över med texter om extremismen, fascismen och rasismen som motiverade Breivik.

Västerbottens Folkblad - 14 jul 14 kl. 16:05

SVT hyllar Mannheimer

SVT visar två extrainsatta program på lördag den 19 juli, med anledning av regissören och författaren Carin Mannheimers bortgång. Filmen ”Flickan som inte kunde säga nej” (1982) med Gunilla Nyroos och Tomas von Brömssen visas i SVT2 och i SVT1 sänds ”Ur svenska hjärtans djup” (2008), ett porträtt av Carin Mannheimer gjort av Sara Wennerblom […].

BT - 05 jul 14 kl. 16:48

Sara Sjöström slog världsrekord

För första gången sedan 1999 slog i dag en svensk simmare världsrekord hemma i Sverige. Då var det Anna–Karin Kammerling i Halmstad. I dag var det Sara Sjöström på Alidebergsbadet under SM-veckan i Borås.

Helsingborgs Dagblad - 14 jul 14 kl. 16:06

SVT hyllar Mannheimer

SVT visar två extrainsatta program på lördag den 19 juli, med anledning av regissören och författaren Carin Mannheimers bortgång. Filmen "Flickan som inte kunde säga nej" (1982) med Gunilla Nyroos och Tomas von Brömssen visas i SVT2 och i SVT1 sänds "Ur svenska hjärtans djup" (2008), ett porträtt av Carin Mannheimer gjort av Sara Wennerblom Arén, skriver Göteborgs-Posten..Om oss

Nyhetspressen är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Nyhetspressen.se besöks mer än 100000 gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.