Sara+Stridsberg

Monday, 25 May, 13:18

Nyheter om Sara+Stridsberg

Sortering: Relevans | Senaste
Västerbottens Folkblad - 18 maj 15 kl. 19:30

Stridsberg får De Nios stora pris

Författaren Sara Stridsberg tilldelas Samfundet De Nios stora pris för 2015. Hon får priset på 300 000 kronor för ”ett författarskap präglat av drömsk klarhet, intensiv närvarokänsla och inlevelse med de utsatta”. Sara Stridsberg romandebuterade 2004 med ”Happy Sally”.

Helsingborgs Dagblad - 20 maj 15 kl. 04:00

Sara Stridsberg prisas av De Nio

Författaren Sara Stridsberg tilldelas Samfundet De Nios stora pris för 2015..

Sydsvenskan - 19 maj 15 kl. 14:07

Sara Stridsberg prisas av De Nio

Författaren Sara Stridsberg tilldelas Samfundet De Nios stora pris för 2015..

SvD - 18 maj 15 kl. 19:29

Stridsberg får De Nios stora pris

Författaren Sara Stridsberg tilldelas Samfundet De Nios stora pris för 2015. Hon får priset på 300 000 kronor för ”ett författarskap präglat av drömsk klarhet, intensiv närvarokänsla och inlevelse med de utsatta”..

UNT - 18 maj 15 kl. 19:29

Stridsberg får De Nios stora pris

Författaren Sara Stridsberg tilldelas Samfundet De Nios stora pris för 2015..

SVT - 19 maj 15 kl. 14:00

Sara Stridsberg tilldelas De Nios stora pris

”Beckomberga”-författaren mottar 2015 års pris på 300 000 kronor..

DN - 11 maj 15 kl. 00:00

Joy Division spelas på Dramaten

Joy Divisions musikarv har omarbetats till en teaterkonsert på Dramaten med låttexter översatta av Sara Stridsberg..

DN - 14 apr 15 kl. 14:20

EU:s litteraturpris till Sara Stridsberg


Sara Stridsberg får ta emot EU:s litteraturpris för sin roman ”Beckomberga - ode till min familj”. Hon är en av tolv ”nya och lovande” författare från Europa som föräras priset. Prissumman är 5.

SR - 12 maj 15 kl. 09:00

Joy Division på Dramaten "en idiotisk idé"

"Det är en idiotisk idé, men jag kommer att vara där". Så har Joy Division-fans uttryckt sig inför premiären av teaterkonserten på Dramaten. Sara Stridsberg har gjort svenska texter till åtta låtar av Joy Division, som framförs av Tonbruket och skådespelare.

UNT - 14 apr 15 kl. 14:03

EU:s litteraturpris till Stridsberg

Sara Stridsberg får ta emot EU:s litteraturpris för sin roman "Beckomberga - ode till min familj"..

SvD - 14 apr 15 kl. 14:03

EU:s litteraturpris till Stridsberg

Sara Stridsberg får ta emot EU:s litteraturpris för sin roman ”Beckomberga - ode till min familj”. Hon är en av tolv ”nya och lovande” författare från Europa som föräras priset. Prissumman är 5 000 euro, motsvarande omkring 47 000 kronor..

Expressen - 21 maj 15 kl. 21:37

Dahlkvist-comeback - då drömmålade hon

ÖREBRO. Hon hade väntat i nära fyra veckor. När så Lisa Dahlkvist, 28, äntligen fick klartecken för spel så hamnade hon direkt i huvudrollen med ett fenomenalt drömmål.

Västerbottens Folkblad - 14 apr 15 kl. 14:04

EU:s litteraturpris till Stridsberg

Sara Stridsberg får ta emot EU:s litteraturpris för sin roman ”Beckomberga – ode till min familj”. Hon är en av tolv ”nya och lovande” författare från Europa som föräras priset. Prissumman är 5 000 euro, motsvarande omkring 47 000 kronor.

Sydsvenskan - 14 apr 15 kl. 14:41

Sara Stridsbergfår EU-belöning

Sara Stridsberg får ta emot EU:s litteraturpris för sin roman "Beckomberga - ode till min familj"..

Resume - 11 maj 15 kl. 17:14

Sara Haags skruvade filmer för Grandiosa

Grandiosa har inlett ett samarbete med Forsman & Bodenfors. De har nu plockat in regissören Sara Haag för det nya reklamkonceptet. .

Dalarnas tidningar - 4 timmar sedan

"Jag är aldrig riktigt ledig på en söndag"

På pappas sida härstammar Sara Olsson från Sunnanö. Hon har gått i skola hemma i Torsång och var i unga år inställd på att bli bonde..

Expressen - 13 maj 15 kl. 07:29

Sara Jessica Parkers bild får nätet att koka

Sara Jessica Parkers kryptiska Instagrambild får nätet att koka. Nu spekuleras det i att bilden avslöjar att en tredje "Sex and the city"-film är på gång. "Jag gissar att hemligheten är ute", skriver hon på Instagram..

ÖstersundsPosten - 16 maj 15 kl. 14:33

Malin och Sara söker nya minnen

Boken "Den dolda staden" har redan getts ut i både Östersund och Sundsvall och innehåller minnen från olika delar av städerna. En alternativ guidebok kallas de av redaktörerna Malin Palmqvist och Sara Swedenmark. Nu lämnar de städerna och ger sig ut i landskapen Jämtland och Härjedalen för att hitta minnen.

Expressen - 09 maj 15 kl. 17:09

Sara fick stroke vid 29 – drabbades igen

Hon var 29 år och nästan klar med sin lärarexamen när hon fick sin första stroke. Två år senare fick Sara Eriksson från Göteborg en ny stroke. Idag är hon sjukpensionär och bor hemma hos sin mamma.

Expressen - 22 maj 15 kl. 00:08

KDU-toppens udda dejtingmatchning

KDU-ordföranden Sara Skyttedal är på jakt efter kärleken. Med hjälp av dejtingappen Tinder fick hon "Joel Kinnaman" på kroken. – Det kan inte vara han, säger Skyttedal som anmält kontot..

Västerbottens Folkblad - 16 timmar sedan

Han fick lämna ”Mästarnas mästare”

Fotbollsstjärnan Patrik ”Bjärred” Andersson föll på målsnöret. Efter en nattduell mot Danijela Rundqvist tvingades han lämna ”Mästarnas mästare”. Fyra tävlingsinriktade mästare drabbade samman i veckans semifinal av ”Mästarnas mästare”.

GT - 09 maj 15 kl. 05:23

Sara slog larm – fick sparken

Sara Shirmohamad, 30, arbetade som behandlingsassistent på företaget Steget Vidare i Mölndal. Hon slog larm till ledningen om att personalen uttryckte sig kränkande om vissa ungdomar och att tillsynen var bristfällig. Hon berättar att hon kände sig mobbad och utfryst - och fick sparken en vecka senare.

Västerbottens Folkblad - Igår: 14:29

Sjunger för mångfalden

På lördagen genomfördes manifestationen Sång för mångfald på Rådhustorget i Umeå. På lördagens Sång för mångfald sjöng bland andra Petro Grancea, EU-migrant från Rumänien och Mona Roukachim tidigare Idolvinnare i Marocko. Det bjöds även på jojk från Sara Hermansson, för att inte tala om den cirka hundrafaldiga, gemensamma kören.

Helsingborgs Dagblad - 08 maj 15 kl. 15:23

SM-medaljer för Gänget

Vid SM för funktionshindrade i Västerås under förstamaj helgen tog BK Gänget 3 medaljer. Silver i Damer A/B lag genom Sara Nordström och Rebecca Lindblad Brons till Sara Nordström i Damer A. Brons i Damer C/D genom Sara Hansson och Linda Rosberg.

DN - 19 maj 15 kl. 16:46

En Robyn för alla tider

Det är 20 år sedan Robyn slog igenom. Sara Martinsson hyllar en artist som skrivit soundtracket till en hel generation..

Expressen - 10 maj 15 kl. 21:00

Sara knäckte Tomas – trots elchockerna

Sara Eriksson Dikanda tvingades avbryta "Elkontroll" efter kraftiga elstötar i "Mästarnas mästare". Trots det hittade hon ny kraft - och vann över Tomas Jonsson i den tuffa nattduellen. – Hon har varit stark igenom hela tävlingen, säger Tomas Jonsson..

Expressen - 20 maj 15 kl. 15:10

Här är hästarna som leder bröllopskortegen

Nu pågår de sista förberedelserna för bröllopskortegen. Men än är det inte helt bestämt vilka hästar som ska delta från hovstallet – det beror på dagsformen. – Det är för att kunna optimera spannet just den dagen, säger Sara Thavenius, beridare..

Sydsvenskan - 18 maj 15 kl. 15:50

Skyttedal fortsätter leda KDU

Sara Skyttedal omvaldes i helgen till förbundsordförande för Kristdemokratiska ungdomsförbundets (KDU) på riksmötet som hölls i Helsingborg..

Helsingborgs Dagblad - 18 maj 15 kl. 15:50

Skyttedal fortsätter leda KDU

Sara Skyttedal omvaldes i helgen till förbundsordförande för Kristdemokratiska ungdomsförbundets (KDU) på riksmötet som hölls i Helsingborg..

Västerbottens Folkblad - 10 maj 15 kl. 20:59

Tomas Jonsson utslagen i nattduell

Brottaren Sara Dikanda bröt ihop av elchockerna och hamnade i nattduell. Där mötte hon Tomas Jonsson – och det blev till slut hockeylegendaren som tvingades lämna ”Mästarnas mästare”. I förra veckans avsnitt dominerade Sara Dikanda genom att gå segrande ur samtliga tävlingar.

Expressen - 07 maj 15 kl. 14:55

Sara Andersson blev nermejad av rattfyllo

Sara Andersson, 37, mejades ner av ett rattfyllo som körde i hundra kilometer i timmen. Att hon överlevde anses som ett mirakel. – Utan min man och mina hästar hade det varit omöjligt att komma tillbaka, säger hon..

SvD - 18 maj 15 kl. 16:04

Med spetskompetens om medier till Investor

Sara Öhrvall ledde Bonniers digitalisering innan hon blev konsult och styrelseproffs. SvD möter Investors nya ledamot som pratar förutsägbara rekryteringar, Steve Jobs härskarteknik och Bonniers stora misstag..

The Local - 18 maj 15 kl. 08:24

‘I brought my childhood summerhouse to life’

After growing up in Rovaniemi in Finland before enjoying an advertising career in London, Sara Vikko, 38, chose Stockholm as the city from which to launch a new app game for toddlers based on her own childhood holiday experiences..

YLE - 20 maj 15 kl. 14:45

Hård träning och sura kommentarer

Dokumentären Fitnesstrillingarna berättar historien om trillingarna Robert, Camilla och Sara Back från Solf. De har alla förälskat sig i grenen Fitness och lever en strikt livsstil för att uppnå bra resultat på tävlingar. Med på tävlingarna följer ofta även trillingarnas familj, Mamma Birgitta och pappa Håkan är med och stöttar så ofta de kan.

Expressen - 09 maj 15 kl. 21:24

Sommerfeld om sin farmor och Auschwitz

Lea Weisblum fick en chans att fly från Auschwitz med de vita bussarna. Men hon sa nej. Hon ville inte lämna kvar sin mamma.

Expressen - 09 maj 15 kl. 21:24

Sommerfeld om sin farmor och förintelsen

Lea Weisblum fick en chans att lämna ett koncentrationsläger med de vita bussarna. Men hon sa nej. Hon ville inte lämna kvar sin mamma.

Expressen - 10 maj 15 kl. 21:00

Här får 'Bjärred' trösta Sara efter elchocken

Patrik "Bjärred" Andersson trivs i Mästarnas mästare där han tog hem söndagens deltävling i imponerande stil. För Kvällsposten berättar den förre landslagskaptenen i fotboll om hur deltagarna stöttade Sara Dikanda efter elchockstävlingen, Barcelonas vintradition – och varför han inte tror att han får fler förfrågningar till Let's Dance. – Det känns som att du får en stöt i hjärtat.

GöteborgsPosten - 17 maj 15 kl. 20:59

De gick vidare i Mästarnas mästare

Efter söndagens tre deltävlingar och nattduell står det klart att det blir Sara Dikanda och Patrik Andersson som får möta Danijela Runqvist och Björn Lind i den stundande "Mästarnas mästare"-semin..

SvD - 17 maj 15 kl. 20:57

De gick vidare i ”Mästarnas mästare”

Efter söndagens tre deltävlingar och nattduell står det klart att det blir Sara Dikanda och Patrik Andersson som får möta Danijela Runqvist och Björn Lind i den stundande ”Mästarnas mästare”-semin..

UNT - 19 maj 15 kl. 10:00

Allmän visstid måste bort

Vi måste gemensamt investera i fler jobb med schyssta villkor, skriver Sara Yazdanfar, förbundsordförandekandidat i SSU tillsammans med Pavlos Cavelier Bizas, ordförande SSU Uppsala och Linus Jarhede, facklig-politisk talesperson SSU Uppsala..

UNT - 17 maj 15 kl. 08:00

C-fråga om farliga bär

Hur arbetar Tierps kommun och vilka rutiner finns för hantering av exempelvis frysta bär, för att förhindra en tragisk händelse liknande den i Ljungby? Det är kärnan i en interpellation från Sara Sjödal (C) till kommunfullmäktige..

Expressen - 07 maj 15 kl. 18:03

Sara, 25, skryter i cv – om jobben hon inte fick

Sara Rywe verkar ha det perfekta livet, men allt har inte alltid gått som hon vill. Flera gånger har hennes drömmar krossats när hon inte fått det jobb hon önskat. Hon menar att pressen på unga i dag är stor och därför vill hon bidra till att minska den.

Dagens Media - 19 maj 15 kl. 09:48

Bloggare ska hitta modeller i webb-tv-serien "Xo2u"

Caroline Roxy, Lisa Tellbe och Sara Tjulander är några av de medverkande i nya "Xo2u", där Caroline Roxy ska hitta modeller till sin nya kollektion..Om oss

Nyhetspressen är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Nyhetspressen.se besöks mer än 100000 gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.