Sara Stridsberg

Friday, 28 August, 19:04

Nyheter om Sara Stridsberg

Sortering: Relevans | Senaste
Aftonbladet - 18 aug 15 kl. 15:05

Sara Lidman som kvartett

DalaDemokraten - 21 aug 15 kl. 08:46

Fartfylld politisk teater om Sara Lidman

Ingen som mött Sara Lidman kan glömma henne. Själv gjorde jag det under en demonstration mot skogsbolagen i Värmland, vars kalhyggen förfulade landskapet och hotade den biologiska mångfalden. Sara Lidman talade.

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Sara tvåa i Brasilien

Det blev en andraplats i yrkes-VM för butiksdekoratören Sara Andersson från Stöllet..

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Sara Larsson har gift sig

Kristinehamnsambassadören Sara Larsson gifte sig i lördags med sin sambo Jens Mattsson..

Expressen - 17 aug 15 kl. 08:33

Sara Lidman med distans och nyans

Sara Lidman var den NK-shoppande aktivisten och den omhuldade enslingen. Isa Andersson ser författaren leva upp i en nyanserad föreställning som ibland blir ofrivilligt komisk..

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Han heter Sara ibland

Gymnasieelever intog grundskolans lokaler på Bregårdsskolan i går.– Vi inleder läsåret med en föreläsning, säger Eva Eriksson, rektor.Föreläsare var Sara/Claes eller som hon/han säger: Kalla mig vad ni vill..

Nerikes Allehanda - Igår: 05:47

Blogg kan ge Sara lärarpris

25 000 kronor och ett äpple i äkta guld. Det är vad Sara Liljekvist tilldelas om hon vinner det prestigefyllda lärarstipendiet Guldäpplet som hon är nominerad till för sitt användande av IT i undervisningen..

Expressen - 18 aug 15 kl. 23:05

Hon missar utbildning efter ett antagningsfel

GÖTEBORG. Sara Johansson hade fokus inställt på ett specifikt masterprogram.Men på grund av ett allvarligt antagningsfel kom personer med lägre betyg in.

Norrtelje Tidning - 25 aug 15 kl. 16:48

När Sara styr är det mönstret som styr

Miljö, genus och bekvämlighet står i fokus när Sara Lewell syr barnkläder. För att inte tala om det färgglada mönstret. – Det är en kärlekshistoria varje gång jag hittar ett nytt mönstrat tyg, säger hon..

Helsingborgs Dagblad - 23 timmar sedan

Gammal VM-vinnare tar över i Munka

Niclas Lindstedt har lämnat sitt uppdrag som tränare för Munka Ljungbys damlag, men nu har klubben gjort klart med en ersättare. Det handlar om den förre storspelaren Sara Bergström, som bland annat vann VM 2003, och Munka gör förstås tummen upp.– Sara har varit vårt absoluta förstaval hela tiden och vi är nöjda, glada och stolta att det nu är klart, säger damkommitténs Magnus Henrysson till klubbens hemsida..

SvD - 17 aug 15 kl. 12:24

Fyra skärvor av Sara Lidman

YLE - 7 timmar sedan

Sara glömmer aldrig varifrån hon kommer

För ett och ett halvt år sedan förändrades Sara Forsbergs liv totalt. Då publicerade hon en video på Youtube som i dag har över 15 miljoner visningar. Nu bor hon i Los Angeles och arbetar med sin debut-EP.

Expressen - 22 aug 15 kl. 10:03

Förmågan att beröra inifrån och ut

Sara Berg undersöker förtryckande blickar och anonyma hjärtslag..

Dalarnas tidningar - Igår: 11:55

BREV TILL LEDARSIDAN: "Ska kommunen prioritera jippon?"

Sara Telde berör i sin tisdagsledare Man tar inte bort 30 miljoner från skolan utan att det märks en del tänkvärda saker..

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

"Dockornas smink påverkar barnen"

Förändring. Formgivningen på leksaker påverkar hur barn leker. Det märkte Sara Aldén i Åmål efter att hon gjort om sin dotters barbiedockor..

E24 - 23 aug 15 kl. 13:50

Investors digitala utvecklare ligger steget före

Som nyinvald styrelseledamot ska hon hjälpa Investor i den digitala utvecklingen. Hur gör Sara Öhrvall för att alltid ligga steget före?.

Nerikes Allehanda - 22 aug 15 kl. 10:04

"Jag tror på Frövi"

Lokalen i centrala Frövi hade stått tom rätt länge när Sara Karlsson fick tag i den. Sedan ett par veckor driver hon hunddagiset ”Tassa i takt” här inne. – Det är en dröm jag haft väldigt länge..

DalaDemokraten - Igår: 10:08

Per Gillberg i Missionskyrkan

– Den bereste Per Gillberg, boende i Smedjebacken, har förhoppningsvis med sig sin dotter Sara som tolk. Merparten av våra besökare brukar vara engelsktalande. Efteråt blir det samling kring fikaborden där flyktingfrågor får fritt utrymme, säger Keijo Funestig vid Missionskyrkan..

Dalarnas tidningar - Igår: 10:08

Per Gillberg i Missionskyrkan

– Den bereste Per Gillberg, boende i Smedjebacken, har förhoppningsvis med sig sin dotter Sara som tolk. Merparten av våra besökare brukar vara engelsktalande. Efteråt blir det samling kring fikaborden där flyktingfrågor får fritt utrymme, säger Keijo Funestig vid Missionskyrkan..

SvD - 17 aug 15 kl. 05:44

Tre medaljer till Sverige i yrkes-VM

Sverige tog hem två silver och ett brons i yrkes-VM som avgjordes i São Paulo i Brasilien. Silvermedaljerna gick till Frida Gustafsson, fordonslackerare, och Sara Andersson, dekoratör. Bronset knep hudterapeuten Emmastina Dannered..

DN - 9 timmar sedan

Tid med familjen sällsynt för Hammarbys ”sheriff”


Han har Sara och sina två barn i skånska ­Tollarp. Nu är familjen på besök och ska se fredagens match mot Kalmar.”Det är skönt att ha alla här”, säger Hammarbys mittfältare Johan Persson..

Expressen - 20 aug 15 kl. 12:58

"Big brother"-paret har gjort slut: "Ledsamt"

Efter fyra år tillsammans går nu "Big Brother"-paret Sara Jönsson och Martin Granetoft skilda vägar. – Det är klart att det är ett ledsamt beslut och det är tungt när man väl tar det, men det känns bra för oss båda, säger Martin Granetoft..

Helsingborgs Dagblad - 20 aug 15 kl. 13:03

Ljud, teckning, tusch och skulptur hos Arnstedt

Både Sara Wallgren och Daniel Segerberg har ställt ut på Galleri Arnstedt tidigare men det är första gången de gör det samtidigt. Nästa vecka ska elever från Östra Karups skola få komma till galleriet för att skapa..

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Köpte mobil på nätet – fick något HELT annat

Norska paret Ida Helgeland och Martin Torp beställde vad som skulle vara en splitterny mobiltelefon på internet, skriver Verdens Gang.LÄS MER: Sara blev lurad på Blocket – fick 7 000 kronor av okänd manFör telefonen betalade de ungefär 4500 kronor – men i paketet som kom på posten låg inte en Samsung Galaxy Edge. I stället låg där en burk makrill i tomatsås..

Nerikes Allehanda - 25 aug 15 kl. 09:01

Lärare i Lindesberg nominerad till Guldäpplet

Genom klassbloggen håller Sara Liljekvist, lärare på Brotorpsskolan, föräldrarna uppdaterade om sina barns lärande. Nu har hon nominerats till det nationella lärarpriset Guldäpplet..

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Homoadpotioner – frågan som splittrar KD

Homoadoptioner har länge varit en känsligt fråga inom Kristdemokraterna. Trots att homosexuella par haft rätt att adoptera sedan 2003 har KD hela tiden varit emot.Men nu svänger nya partiledaren Ebba Busch Thor i frågan.

SvD - 23 aug 15 kl. 19:01

Eskilstuna hänger på Rosengård

Eskilstuna besegrade Kristianstad med 2–0 hemma i damallsvenskan på söndagen. Tacka Felicia Karlsson för det. 22-åringen utsågs till matchens lirare och gjorde det viktiga 1–0-målet efter en halvtimme då hon enkelt stötte bollen i mål efter ett fint inlägg från veteranen Sara Thunebro.

DalaDemokraten - 17 aug 15 kl. 17:28

Sara Grötting imponerade i Romme

När Borlänge RS avslutade sin stortävling med runt 750 starter så var det på nivån 1,30 meter bedömning A:1a, där DM för seniorer ingick. Juniorerna klarade sitt under lördagen med samma bedömning, varför klasserna inte genomfördes på samma dag..

Dalarnas tidningar - 17 aug 15 kl. 17:28

Sara Grötting imponerade i Romme

När Borlänge RS avslutade sin stortävling med runt 750 starter så var det på nivån 1,30 meter bedömning A:1a, där DM för seniorer ingick. Juniorerna klarade sitt under lördagen med samma bedömning, varför klasserna inte genomfördes på samma dag..

Världen Idag - 18 aug 15 kl. 12:36

KD-ledningen splittrad om homoadoptioner

De kristdemokratiska partistyrelseledamöterna Lars Adaktusson, Europaparlamentariker, och Andreas Carlson, gruppledare i riksdagen, har reserverat sig mot partistyrelsens förslag om att samkönade par ska kunna prövas för adoption. Sara Skyttedal, som i egenskap av KDU-ordförande har rösträtt i partistyrelsen, har rent formellt inte reserverat sig men röstat mot förslaget. Det kunde Sveriges radios Ekot rapportera på måndagen.

Sydsvenskan - 19 aug 15 kl. 21:04

Lugi vann stortmot Team Eslöv

Lugi vann komfortabelt mot Team Eslöv på onsdagen. Siffrorna 27–18 (14–13) talar om en kraftig vinröd dominans i andra halvlek.– Vi släpper bara in fem mål i andra halvlek och visar en bra attityd.

Helsingborgs Dagblad - 17 aug 15 kl. 18:28

Helikopter söker person i vattnet

En man fick allvarliga skador efter en badolycka på måndagen. Det var två badande personer som drev ut från stranden i Haväng och Sjö- och flygräddningscentralen larmades. En räddningshelikopter och flera båtar skickades till platsen och den ena av de båda personerna kunde undsättas.

Sydsvenskan - 17 aug 15 kl. 18:28

Helikopter söker person i vattnet

En man fick allvarliga skador efter en badolycka på måndagen. Det var två badande personer som drev ut från stranden i Haväng i Skåne och Sjö- och flygräddningscentralen larmades. En räddningshelikopter och flera båtar skickades till platsen och den ena av de båda personerna kunde undsättas.

Helsingborgs Dagblad - 24 aug 15 kl. 09:38

Kvinna eller människa?

Flickan går genom mörkret. Det hörs steg bakom henne. Pulsen slår snabbare.

Sydsvenskan - 24 aug 15 kl. 09:38

Kvinna eller människa?

Flickan går genom mörkret. Det hörs steg bakom henne. Pulsen slår snabbare.

Helsingborgs Dagblad - 23 aug 15 kl. 19:02

Eskilstuna hänger på Rosengård

Eskilstuna besegrade Kristianstad med 2—0 hemma i damallsvenskan på söndagen. Tacka Felicia Karlsson för det. 22-åringen utsågs till matchens lirare och gjorde det viktiga 1—0-målet efter en halvtimme då hon enkelt stötte bollen i mål efter ett fint inlägg från veteranen Sara Thunebro.

Sydsvenskan - 23 aug 15 kl. 19:02

Eskilstuna hänger på Rosengård

Eskilstuna besegrade Kristianstad med 2—0 hemma i damallsvenskan på söndagen. Tacka Felicia Karlsson för det. 22-åringen utsågs till matchens lirare och gjorde det viktiga 1—0-målet efter en halvtimme då hon enkelt stötte bollen i mål efter ett fint inlägg från veteranen Sara Thunebro.

Helsingborgs Dagblad - 17 aug 15 kl. 05:45

Tre medaljer till Sverige i yrkes-VM

Sverige tog hem två silver och ett brons i yrkes-VM som avgjordes i São Paulo i Brasilien. Silvermedaljerna gick till Frida Gustafsson, fordonslackerare, och Sara Andersson, dekoratör. Bronset knep hudterapeuten Emmastina Dannered.

Sydsvenskan - 17 aug 15 kl. 05:45

Tre medaljer till Sverige i yrkes-VM

Sverige tog hem två silver och ett brons i yrkes-VM som avgjordes i São Paulo i Brasilien. Silvermedaljerna gick till Frida Gustafsson, fordonslackerare, och Sara Andersson, dekoratör. Bronset knep hudterapeuten Emmastina Dannered.

Supermiljöbloggen - 19 aug 15 kl. 13:54

Fältbiologerna: ”Striden är inte över än”

Ojnare har blivit en symbol för den ideologiska kamp som pågår runt om i Sverige, där kortsiktig ekonomisk vinst ställs mot bevarandet av ändliga naturresurser, det skriver Sara Vikström Olsson, ordförande för Fältbiologerna. I går kom ett besked från Dagens Nyheter om att regeringen ”enligt källor” kommer ta ett beslut om att utpeka Ojnareskogen till Natura 2000-område. Nyheten spred sig som en löpeld över hela Sverige och min mejlkorg har fyllts av grattis-inlägg.


Om oss

Nyhetspressen är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.