Sara

Sunday, 23 November, 16:46

Nyheter om Sara

Sortering: Relevans | Senaste
Resume - 20 nov 14 kl. 10:55

Forskning om Zlatan-reklam vinner Handels-pris

Sara Rosengren vinner Partnerprogrammets Forskarpris 2014 vid Handelshögskolan. Priset är på 100 000 kronor och delas ut av Bonniers ordförande Carl-Johan Bonnier vid den årliga Partnerstämman. Sara Rosengren gör också analyser för Resumé..

Expressen - 10 nov 14 kl. 23:49

Här tigger Sara – för att hjälpa tiggaren Ivan

Sara Aderby, 36, brukar ofta gå förbi tiggaren som sitter utanför hennes närmaste affär i Kungsbacka. På måndagsmorgonen valde hon att gå dit – för att tigga tillsammans med honom. På så sätt kunde han få en extra slant.

ÖstersundsPosten - Igår: 15:55

Resultat Bruksvallarna

Damer 21, 6 km klassiskt, (78 fullföljande): 1) Charlotte Kalla, Piteå, 16:04.4, 2) Sofia Henriksson, do, 16:41.4, 3) Anna Haag, Mora, 16:54.

UNT - 06 nov 14 kl. 07:00

Läckra essäer av Sara Danius

Ulrika Knutson njuter av Sara Danius essäkonster i "Husmoderns död och andra texter"..

Helsingborgs Dagblad - 20 nov 14 kl. 13:10

Hets som får konsekvenser

Sara Engström om slit- och slängkonceptet..

GöteborgsPosten - Igår: 07:00

Sara Kadefors: Jag skulle hellre vilja prata om mens

Jaha. Precis när det börjar bli dags att sluta ha mens så blir det hippt..

Nyan - I förrgår: 09:57

Kemetter riksdagskandidat

Socialdemokraterna utsåg i går kväll Sara Kemetter till sin kandidat i riksdagsvalet i vår.
Svenska språket och arbetsmarknadspolitiken är ett par av de frågor hon brinner för..

Nyan - 22 timmar sedan

Södergårdsservar bakom JIK-triumf

VOLLEYBOLL. Föreningens A-lag leker hem division I.
Under lördagen gjorde JIK:s division II-damer processen kort med jumbon Lidingö.

P3 - 20 nov 14 kl. 12:04

Sara Hansson om när ilskan blir till serier

Hon är medförfattare till pjäsen Djävla Nuläge, har fått serietecknarpriset Urhundspriset och är aktuell med sin andra bok Torskarnas pride-parad. Och allt bottnar i en reaktion..

Aftonbladet - 05 nov 14 kl. 13:14

”Han bör ha vettig segerchans i kväll”

TV4-profilen Sara Andersson har Bergsåker som hemmabana – bjuder på bästa tipsen till V86.

Uppsalanyheter.se - Igår: 15:03

Storvreta sätter press på topplagen efter seger

Storvreta sätter press på topplagen efter segerDamettan: Storvretas damer vann lördagens bortamatch mot bottenlaget Tullinge och sätter press på Strömsbro och Tyresö Trollbäcken i toppen.Storvretas damer vann lördagens bortamatch mot bottenlaget Tullinge och sätter press på Strömsbro och Tyresö Trollbäcken i toppen.   Strömsbro som spelat två matcher fler än Storvreta låg inför lördagens matcher fyra poäng före just Storvreta som hade 17 poäng.

YLE - Igår: 14:12

Sparta gav Dicken skrämselhicka

Dicken vann sin sjunde raka match sen säsongsstarten i damernas FM-serie i handboll, men segern mot Sparta satt långt inne. Segersiffrorna till tabellettan skrevs slutligen 28-27 (13-11). Dicken hade vunnit samtliga sex matcher för säsongen fram till lördagens möte med Sparta i Britas.

Västerbottens Folkblad - 05 nov 14 kl. 12:47

[PLUS] Sara Lidman genom munterheten och ilskan

Sara Lidman är lika mycket Västerbotten som osten, pajen eller Trappstegsforsen. Den senare med....

Nya Wermlands Tidningen - 19 nov 14 kl. 06:00

Förbättra samverkan för socialtjänsten

Vi vill uppmana kommunpolitikerna att använda mandatperioden till att utveckla det sociala arbetet, med barnens rättigheter i centrum, skriver Annicka Lang, Sara Thiringer och Lisa Dahlgren.

Expressen - 10 nov 14 kl. 18:19

Höll tal - då gick Sara Thunebro till attack

Lotta Schelin tvingades ställa in sin medverkan på Fotbollsgalan. I hennes ställe tog Sara Thunebro emot priset - och skickade med en passning från sin landslagskompis. – Jag själv skulle passa på att ge en passning till fotbollsförbundet att planera Fotbollsgalan på ett bättre datum så att jag slipper att återkomma nästa år och hämta Lottas priser, tack, sa hon under sitt tacktal..

Expressen - Igår: 21:26

Polisen kartlägger situationen för tiggare

Polisen kartlägger situationen för tiggare i landet. Syftet är att ge en bild av utsattheten för hatbrott, människohandel och eventuell organisationsgrad. – Vi tittar inte på tiggerifrågan i sig, för det är inte brottsligt, säger Sara Kvarnström, pressekreterare vid Rikskriminalpolisen..

Helsingborgs Dagblad - 19 nov 14 kl. 15:30

"Ensidigt om fria vårdvalet"

När femklövern tog över i Region Skåne 2006 fick människor vänta länge på vård. Skåningarna – som har olika behov och önskemål – måste få välja vårdcentral, skriver Gilbert Tribo (FP), som invänder mot hur det fria vårdvalet beskrivits i Riksrevisionens rapport och i ett inlägg av Sara Svensson (V)..

Expressen - 28 okt 14 kl. 14:11

Brevet som fick Gaga att träffa svenska Sara

Sara Aldebe fann Lady Gagas musik efter ett självmordsförsök som yngre. Under en konsert i London förra helgen fick gaga ett personligt brev om psykisk ohälsa av Sara. Då bjöd stjärnan upp 20-åringen från Uppsala på scen för ett känslosamt möte.

Nya Wermlands Tidningen - 17 nov 14 kl. 09:57

Tecknardrömmar – en ny blogg på nwt.se

Sara Strand är ny bloggare på nwt.se. Under rubriken Tecknardrömmar kan du följa hennes resa mot att bli utgiven..

Sydsvenskan - Igår: 12:36

Papperslösas vittnesmål får liv

Teater InterAkt
Malmökoden
- instruktionsbok till parallellsamhället
Manus: Cecilia Nkolina. Regi: Sara Larsdotter Hallqvist. Scenografi, kostym: Åsa Lieberath.

SmålandsPosten - 18 nov 14 kl. 07:27

Lyra Ekström Lindbäck: Ett så starkt ljus

Ytterst läsvärd litteratur, en självmedveten prosa med poetisk koncentration. Ingen undertext, utan alla nivåer, iakttagelse, uttryck och reflektion, syns samtidigt. Lyra Ekström Lindbäck debuterade för två år sedan med en prosaberättelse som satte läsaren på plats: det författarjag som talade i Tillhör Lyra Ekström Lindbäck hade makten över både ordet och duet, läsaren.

Uppsalanyheter.se - 15 nov 14 kl. 20:06

Paulsson matchvinnare för Storvreta

Paulsson matchvinnare för StorvretaDamettan: Sofie Paulsson blev stor matchjälte för Storvreta med segermålet 8-7 och 30 sekunder kvar av damettans toppmatch mot Strömsbro.Sofie Paulsson blev stor matchjälte för Storvreta med segermålet 8-7 och 30 sekunder kvar av damettans toppmatch mot Strömsbro.   Storvreta tog tre viktiga poäng mot serieledarna Strömsbro i en målrik tillställning på lördagen, stor matchvinnare och ny poängligaledare i serien blev Sofie Paulsson med 3 mål och en assist.

Skånskan - 07 nov 14 kl. 09:30

Har roligt tillsammans med läsaren


Tidningens litteraturkritiker Jan-Olov Nyström har läst akademieledamoten Sara Danius essäsamling Husmoderns död och andra texter och sammanfattar upplevelsen med att Sara Danius är briljant i sin förmåga att kombinera lättsamhet och djupsinnighet med ren läsglädje..

BT - I förrgår: 12:46

Falk långt efter i Bruksvallarna

Det blev en 18:e plats för Hanna Falk i säsongspremiären. Charlotte Kalla var överlägsen och vann 5-kilometersloppet med stor maginal, 37 sekunder före tvåan Sara Henriksson och 50 sekunder före Anna Haag. För Hanna Falk gäller det att visa form inför uttagningen till världscupen i Finland nästa helg – men alltför stor vikt ska inte läggas vid resultatet idag, en 18:e plats – drygt en och en halv minut efter Kalla.

BT - I förrgår: 12:46

Falk långt efter i Bruksvallarna

Det blev en 18:e plats för Hanna Falk i säsongspremiären. Charlotte Kalla var överlägsen och vann 5-kilometersloppet med stor maginal, 37 sekunder före tvåan Sara Henriksson och 50 sekunder före Anna Haag. För Hanna Falk gäller det att visa form inför uttagningen till världscupen i Finland nästa helg – men alltför stor vikt ska inte läggas vid resultatet idag, en 18:e plats – drygt en och en halv minut efter Kalla.

Nyan - 19 nov 14 kl. 12:03

(S) kandidat i riksdagsvalet

På torsdag kväll kommer Ålands socialdemokrater att utse partiets kandidat till kommande riksdagsval.
Detta sker i samband med att socialdemokraterna håller höstmöte i lagtingets auditorium.
– Vi väljer ny styrelse och antar verksamhetsplan för valåret, men huvudtemat på mötet blir riksdagsvalet.

SR - 04 nov 14 kl. 11:23

"Hurmoderns död och andra texter" av Sara Danius

Sara Danius blev nyligen ledamot av Svenska Akademien. Nu får vi tillfälle att bekanta oss med bredden av Danius forskning och intressen, i nya boken "Husmoderns död och andra texter"..

BT - I förrgår: 12:01

Polisen kartlägger brott mot tiggare

Situationen för landets tiggare ska kartläggas av polisen. Beslutet togs i oktober men exakt vad man skulle göra blev klart först förra veckan. Den formella beskrivningen lyder att polisen ska ta fram en "nationell lägesbild för brottslighet kopplad till utsatta EU-medborgare".

Västerbottens Folkblad - 18 nov 14 kl. 14:53

Modeikoner ställs ut i Stockholm

Den italienska modeskaparen Elsa Schiaparellis ateljé i Paris flyttas tillfälligt till Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm för utställningen ”Asylum” i februari 2015. Utställningen fokuserar på den ständigt pågående flörten mellan mode- och konstvärlden. Samtida modeskapare som Ann-Sofie Back, Martin Margiela, Anna-Sara Dåvik och Sandra Backlund möter 30-talsfotografen Hans Bellmer, poeten Rut Hillarp och filmaren Michail Livada.

BT - I förrgår: 12:06

Polisen kartlägger brott mot tiggare

Situationen för landets tiggare ska kartläggas av polisen. Beslutet togs i oktober men exakt vad man skulle göra blev klart först förra veckan. Den formella beskrivningen lyder att polisen ska ta fram en "nationell lägesbild för brottslighet kopplad till utsatta EU-medborgare".

GöteborgsPosten - 04 nov 14 kl. 07:00

Sara Danius | Husmoderns död och andra texter

Man kan prata om knivskarp stilistik och om ett sympatiskt läsartilltal, som tar läsaren på allvar som tänkande människa. Men framförallt vill jag påstå att det är rörelsefriheten som gör läsningen av Sara Danius till en sådan fest, skriver Malin Lindroth om Husmoderns död och andra texter..

Helsingborgs Dagblad - 12 nov 14 kl. 16:39

"Vården i Skåne måste återigen styras till dem med störst behov."

Vi har prövat borgerlig privatiseringspolitik nu. Det fungerade inte, skriver Sara Svensson, gruppledare för Vänsterpartiet i Region Skåne, apropå Riksrevisionens rapport om det fria vårdvalet..

Nyan - 13 nov 14 kl. 10:09

Strejken kan skjutas upp ytterligare

I dag ska parterna träffas för en ny förhandlingsrunda. Om det inte blir någon lösning på konflikten kan det hända att strejken skjuts upp ytterligare.
– Arbetsministern har möjlighet att skjuta upp strejken en vecka på begäran av riksförlikningsmannen, säger Tehys organisationssekreterare Sara Karlman..

GöteborgsPosten - 10 nov 14 kl. 21:22

Thunebros tuffa kritik mot fotbollförbundet

Sara Thunebro tog emot pris och passade på att ge Fotbollsförbundet en känga..

YLE - 12 nov 14 kl. 18:13

Smoukahontas fick pris

Smoukahontas, alltså Sara Forsberg från Jakobstad, har fått pris för sin språkvideo som över 13 miljoner människor tittat på. Det rör sig om det så kallade "Some-priset", alltså ett pris för att ha lyckats marknadsföra sig väl i sociala medier. Priset "SomeAwards" delas ut av Aller Media som köpte upp hela aktiestocken i Dingle hösten 2014.

Resume - 02 nov 14 kl. 07:30

”Jag fick fightas som fan för att våga ta plats”

Sara Haag är reklamfilmsregissör och manusförfattare. Hon har vunnit ett flertal stora internationella priser för sin reklamfilm, skrivit manus och regisserat SVT-serien "Full Patte". Nyligen värvades hon till det internationella produktionsbolaget Bacon.

Västerbottens Folkblad - 09 nov 14 kl. 23:13

[PLUS] ”Jag tömde mitt sparkonto för att kunna fara”

I somras blev Pernilla Lind och Sara Karlsson färdiga barnmorskor. Det blev en oväntat kostsam....

BT - 16 nov 14 kl. 17:39

Byttorp och Falköping vann Knallen Cup

Inga lokala lag i damfinalen. Men väl ett flertal lokala spelare. Bäst av dem gick det för Iris Kadric, bosnisk landslagsspelare, som gjorde mål när hennes Falköping vann finalen mot allsvenska Kopparbergs/Göteborg FC.

BT - 16 nov 14 kl. 17:39

Byttorp och Falköping vann Knallen Cup

Inga lokala lag i damfinalen. Men väl ett flertal lokala spelare. Bäst av dem gick det för Iris Kadric, bosnisk landslagsspelare, som gjorde mål när hennes Falköping vann finalen mot allsvenska Kopparbergs/Göteborg FC.

YLE - 18 nov 14 kl. 14:00

En modevisning som gör gott

Vasas estenomstuderande är i full gång med att förbereda sin årliga modevisning, och den här gången visar de inte bara upp kläder och stilar. De samlar också in pengar till Österbottens cancerförening.Fem viktiga trender Vi bad Julia och Sara-Li om några modetips.

YLE - 03 nov 14 kl. 05:30

Luciakandidat 9: Sara Lindholm

Luciakandidat 9: <strong>Sara</strong> LindholmSara Lindholm, 17 år, kommer från Esbo. Hon studerar sista året vid gymnasiet Lärkan i Helsingfors. På fritiden är hon föreningsaktiv, skriver dikter och romaner, och jobbar med äldre.

ÖstersundsPosten - 10 nov 14 kl. 20:19

"Det ser klart ut som en varg"

Till skillnad mot vad många andra kanske skulle göra skyndade Sara Molander sig ut för att titta närmare på vad det var som passerade. Hon hann se en hel del..

Skånskan - 09 nov 14 kl. 16:07

Lugi ser fram emot Skövderesa

I dag reser Lugidamerna till Skövde för att försöka följa upp förra veckans storseger hemma mot Tyresö, men utan nyförvärvet Sara Olofsson som är febersjuk. I övrigt är truppen intakt..Om oss

Nyhetspressen är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Nyhetspressen.se besöks mer än 100000 gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.