Skattesats

Thursday, 17 April, 00:23

Nyheter om Skattesats

Sortering: Relevans | Senaste
DI - 31 mar 14 kl. 17:47

Steven Seagals nya flirt med Putin

Actionskådisen Steven Seagal säger sig överväga en flytt till Ryssland, rapporterar Forbes. Orsaken är att Putin "är en av världens stora ledare" - eller en Skattesats på 13 procent för utlänningar..

BT - 10 apr 14 kl. 08:40

Självklart med lika skatt vid lika inkomst

I en demokrati betalar man lika skatt vid lika inkomst. Till skillnad från andra västeuropeiska länder som exempelvis våra nordiska grannländer och Tyskland är det inte så i Sverige. Skillnaden är inte marginell mellan den som betalar skatt på förvärvsinkomst och den som betalar skatt på sin pension, som väldigt många betraktar som uppskjuten lön.

SmålandsPosten - 07 apr 14 kl. 00:31

Röd skatteväxling en dyr affär

Det är tydligt i dessa valtider att ytterligare resurser till välfärden är en angelägenhet för Vänsterpartiet. Man anser att den moderatledda regeringen nedmonterat stora delar av det som vänstern håller kärt. Detta vill man rätta till med höjda skatter på inkomster över 30 000 kronor i månaden och en ny ”finansskatt” som ska säkra finansieringen av välfärden.

YLE - 27 mar 14 kl. 14:48

Barnrikedom kostar

Larsmo kommun lockar barnfamiljer med havsnära boende och närhet till städerna Jakobstad och Karleby. 30 procent av befolkningen är under fjorton år och andelen skattebetalare liten.
Samtidigt hör Larsmo till de stora förlorarna vid reformen av statsandelarna.

YLE - 05 mar 14 kl. 06:00

Mervärdesskatten aktuell igen

Mervärdesskatten är aktuell igen i regeringens rambudgetförhandlingar i mars. Höjd moms lockar den som ska fylla statens kassa - ingen kommer undan den och den drar in stora summor. Förra gången höjdes alla momsSkattesatser med en procentenhet, det inbringar 800 miljoner euro.

DI - 27 feb 14 kl. 06:30

Ledare: Löfvens skattesmäll slår mot tjänstejobben

25,5 miljarder kronor. Så stora är de skattehöjningar som berör företagandet som Socialdemokraterna vill genomföra, enligt den sammanräkning som Di presenterade i går. Det kommer att slå stenhårt mot tjänstesektorn.

YA - 24 feb 14 kl. 03:55

Har vi råd att leva tills vi dör?

Finansministern vill slopa avdraget för privat pensionssparande.
En märklig tanke för att komma från en regering som åtminstone på söndagarna kallar sig borgerlig. Förslaget formulerades nämligen först av kommunistpartiet som fick Göran Persson att gå med på hälften, det vill säga en halvering av sparavdraget till ett halvt basbelopp.

DI - 28 jan 14 kl. 08:58

Swedbank: Skattesatsen högre

Swedbank hade en relativt hög Skattesats under fjolårets fjärde kvartal, uppger banken i bokslutsrapporten..

BT - 04 feb 14 kl. 09:40

Fastighetsbolag fuskade med skatten

Ett fastighetsbolag i Borås upptaxeras med 98 160 kronor och ska även betala 14 724 kronor i böter, eller skattetillägg som det också kallas. Bland annat anmärker Skatteverket på hur företaget bokfört sina kostnader och avdrag för konsulter. Företaget har också gjort felaktiga avdrag för inköp, som inte har upptäckts i deklarationen, utan först när Skatteverket granskade verksamheten.

SmålandsPosten - 03 jan 14 kl. 08:10

Hela Sverige ska leva

För många politiker och beslutsfattare drivs av centraliseringstankar och tankar om stordriftsfördelar. Detta är en utveckling som måste bromsas, skriver Mikael Andersson (C), Ryd. ?

Corren - 10 nov 13 kl. 13:26

Enighet om budget 2014

Kommunstyrelsen är enig om budgetförslag med oförändrad Skattesats för 2014..

YLE - 19 nov 13 kl. 09:13

Karleby behåller nuvarande Skattesats

Inkomstskatten hålls på 20,5 procent i Karleby. Det beslöt Karlebyfullmäktige på måndag kväll. Däremot höjs fastighetsskatten en aning nästa år.

YLE - 18 nov 13 kl. 19:01

Vanda rör inte skatteöret

Efter en lång diskussion bestämde stadsfullmäktige i Vanda att hålla Skattesatsen på sin nuvarande nivå. Också fastighetsskatten förblir den samma. Vissa stadsstyrelseledamöter skulle gärna ha höjt Skattesatsen med 0,5 procentenheter men förslaget godkändes inte.

UNT - 05 nov 13 kl. 22:04

Oförändrad kommunalskatt i Tierp

Det blir ingen förändring av kommunalskatten i Tierp för 2014. Kommunfullmäktige beslutade på tisdagen om en Skattesats på 20,99 kronor per intjänad hundralapp..

YLE - 15 nov 13 kl. 13:04

Det blir skattehöjning i Esbo och personalen går trygg

Esbo får höjd Skattesats, men höjningen blir mindre än vad stadsdirektör Jukka Mäkelä har föreslagit. Fullmäktigegrupperna enades i dag om att skatten stiger med 0,25 procentenheter till 18 procent. Det bekräftar Sfp:s representant i budgetförhandlingarna, Mikael Eriksson, för Yle huvudstadsregionen.

YLE - 15 nov 13 kl. 06:31

Oförändrad kommunalskatt i Ingå

Ingåborna är de enda i Västnyland som inte får höjd kommunalskatt nästa år. Kommunfullmäktige klubbade i går igenom att Skattesatsen förblir 20,75 procent. Alla de övriga kommunerna i Västnyland har höjt sina kommunala inkomstSkattesatser.

YA - 25 nov 13 kl. 20:09

Löneökningarna läggs på förvaltningarnas axlar

På måndagskvällen kunde budgeten för 2014 slutligen klubbas i kommunfullmäktige. Men först i mars månad står det klart om verksamheterna klarar av att bära löneökningarna på sina egna axlar.
Redan i juni månad togs beslut om bland annat Skattesats, avgifter och finansiella mål.

Helsingborgs Dagblad - 07 nov 13 kl. 02:54

Alliansen avgår — i Herrljunga

Den borgerliga alliansen som styrt Herrljunga har avgått. Kommunstyrelsens ordförande Kurt Hårsmar (C) kastar in handduken i sällskap med allianspolitiker som leder kommunens nämnder, rapporterar flera medier. Orsaken till den politiska krisen är att fullmäktige antog Socialdemokraternas förslag till budget och kommunal Skattesats..

Dalarnas tidningar - 31 okt 13 kl. 06:49

Oförändrad Skattesats

Skattesatsen i Hedemora kommun blir oförändrad inför 2014. ? Det känns helt rätt.

YLE - 11 nov 13 kl. 19:06

Rekordhög Skattesats i Raseborg

Raseborgarna betalar mera skatt nästa år. InkomstSkattesatsen höjs med en procentenhet till 22 procent, beslöt stadsfullmäktige på måndag kväll En klar majoritet av ledamöterna understödde skattehöjningen. Petri Palin (Sannf.

BT - 07 nov 13 kl. 02:54

Alliansen avgår - i Herrljunga

Den borgerliga alliansen som styrt Herrljunga har avgått. Kommunstyrelsens ordförande Kurt Hårsmar (C) kastar in handduken i sällskap med allianspolitiker som leder kommunens nämnder, rapporterar flera medier. Orsaken till den politiska krisen är att fullmäktige antog Socialdemokraternas förslag till budget och kommunal Skattesats.

Kristianstadsbladet - 07 nov 13 kl. 02:51

Alliansen avgår - i Herrljunga


Den borgerliga alliansen som styrt Herrljunga har avgått. Kommunstyrelsens ordförande Kurt Hårsmar (C) kastar in handduken i sällskap med allianspolitiker som leder kommunens nämnder, rapporterar flera medier.Orsaken till den politiska krisen är att fullmäktige antog Socialdemokraternas förslag till budget och kommunal Skattesats.

Corren - 29 okt 13 kl. 17:18

Skattekrona ska stärka skola och omsorg

Nästan en krona. Det kan bli en rejäl skattehöjning i Mjölby kommun nästa år. Och en förstärkning av pengapåsarna till de två nämnder som blöder mest ?

YLE - 11 nov 13 kl. 11:55

Vasa behåller Skattesatsen på 19,5

Vasa stadsfullmäktige behandlar nästa års budget idag. Vi livebloggar från mötet hela dagen. Hittills har politikerna beslutit att behålla inkomstskatten på 19,5 procent och att Vasa ska utreda närmare samarbete med kommunerna inom pendlingsområdet.

YLE - 11 nov 13 kl. 12:06

Vasa behåller Skattesatsen på 19,5 procent

Vasa stadsfullmäktige behandlar nästa års budget idag. Vi livebloggar från mötet hela dagen. Hittills har politikerna beslutit att behålla inkomstskatten på 19,5 procent och att Vasa ska utreda närmare samarbete med kommunerna inom pendlingsområdet.

HBL - 04 nov 13 kl. 20:06

Vandas ekonomi en tickande bomb

Vänsterns och De grönas förslag om höjd Skattesats för att lätta på Vandas miljardskuld får inte stöd av de stora partierna.Vandas budjet diskuterades i stadsstyrelsens budjetförhandlingar i går på kvällen. Vänsterförbundet och De gröna föreslog att Skattesatsen i Vanda höjs med 0,5 procent men förslaget röstades som väntat ner.

SmålandsPosten - 06 nov 13 kl. 06:48

Alliansen vill dubbla skuldtaket i Älmhult

Alliansen tänker lånefinansiera kommande investeringar och vill därmed höja skuldtaket från 440 till 810 miljoner kronor.
Det, och extra miljoner till grundskolan, var nyheter på gårdagens kommunstyrelsemöte. Budgeten för 2014 och planen för 2015-2016 togs egentligen redan i juni.

Alliansfritt Sverige - 07 nov 13 kl. 17:15

Alliansfritt Herrljunga!

Kommunhuset i HerrljungaEn sak vi på Alliansfritt verkligen älskar att skriva om är när diverse allianssamarbeten spricker. Nu har turen kommit till Herrljunga där det under en längre tid blåst snålt kring alliansen. Bland annat har socialnämndens ordförande, moderaten Christina Abrahamsson, inte beviljats ansvarsfrihet av kommunens revisorer.

Ekonomistas - 04 nov 13 kl. 08:47

Sammantagna reala konsekvenser av Riksbankens penningpolitik

Infl-exp-5-yr-MARiksbanken har systematiskt åsidosatt inflationsmålet genom att låta inflationen i genomsnitt bli klart lägre än målet på 2 procent. Detta inlägg summerar de realekonomiska konsekvenser av detta som jag belyst i flera tidigare inlägg. Eftersom inflationsförväntningarna på kort och lång sikt har legat nära målet har den genomsnittliga inflationen blivit klart lägre än förväntat.

HBL - 31 okt 13 kl. 07:44

Upp till kamp för en rikare framtid

BORGÅ. Effektivera, riv, samarbeta, centralisera. Borgåpartiernas ledande beslutsfattare ger sina förslag på hur stadens ekonomi kan räddas.

Helsingborgs Dagblad - 19 sep 13 kl. 20:16

Skatten blir oförändrad

Det är oförändrad kommunskatt, 19,73 kronor per intjänad hundralapp, som gäller i Höganäs kommun nästa år. Ett enhälligt kommunfullmäktige klubbade i går oförändrad Skattesats till en kommunal verksamhet som omsluter närmare 1,1 miljard kronor.Merparten av dessa skattepengar går till vård, skola och omsorg enligt kommunens sammanställning av hur man använder varje hundralapp som man får in på skatten..

Opinionen.se - 20 aug 13 kl. 16:50

Skattesmäll för riskkapitalister

Riskkapitalbolaget EQT och flera av dess anställda åker tillsammans på en skattesmäll på cirka 650 miljoner kronor. Skatteverkets beslut är en del i en omfattande granskning av riskkapitalbranschen där ett flertal bolag ingår. Totalt handlar det om eftertaxeringar på flera miljarder kronor.

Kristianstadsbladet - 20 aug 13 kl. 16:48

Skattesmäll för riskkapitalister


Riskkapitalbolaget EQT och flera av dess anställda åker tillsammans på en skattesmäll på cirka 650 miljoner kronor.Skatteverkets beslut är en del i en omfattande granskning av riskkapitalbranschen där ett flertal bolag ingår. Totalt handlar det om eftertaxeringar på flera miljarder kronor.

Barometern - 27 aug 13 kl. 07:36

Kommunpolitiker måste fokusera på grunden

För någon vecka sedan genomfördes Ironman. Vilken folkfest! Den av oss som brukar cykla sträckan Lindsdal ?

SmålandsPosten - 11 jul 13 kl. 06:17

Vad är alternativet till vårt förslag?

Svar på tal på Erik Olofssons insändare om konsekvenserna av Alvesta kommuns budgetförslag, publicerad i tisdags, den 9 juli.
Erik Olofsson (s) framför ett antal påståenden om vad konsekvenserna av majoritetens budgetförslag enligt hans mening skulle få. Han påstår vidare att vi i majoriteten inte har någon empati eller förståelse över vårt eget budgetförslag.

HBL - 25 jul 13 kl. 06:15

Borgås strategi sätter fokus på välfärden

BORGÅ. I september kommer stadsfullmäktige i Borgå att få ta ställning till en strategi för åren 2014-17. Via framtidsenkät, påverkarråd, seminarier och möten har man sållat fram de idéer och tankar som ska bära staden framåt under de närmaste fyra åren.

Kristianstadsbladet - 20 jun 13 kl. 03:59

Svår kommunal ekvation att lösa

Politiken är som mest obönhörlig på kommunal nivå.
Varje krona som måste sparas märks ofta direkt och ansvariga politiker kan ställas till svars. Ändå, en budget måste gå ihop.

HBL - 06 jun 13 kl. 08:02

HS: Största delen av partierna är emot momsändring

Största delen av partierna sätter tummen ner för förslaget att förenhetliga momsSkattesatserna, framgår det av en enkät som Helsingin Sanomat har gjort. Den lägre mervärdesskatten på läkemedel och mat försvaras över partigränserna. Endast Samlingspartiet och De gröna kan tänka sig en höjning av matmomsen.

GöteborgsPosten - 21 maj 13 kl. 14:53

Satsning på skolor och äldre i budgeten

Oförändrad Skattesats. Satsning på skola, förskola och äldreomsorg. Fri arbetskläder för alla i hemtjänsten.

SmålandsPosten - 15 jun 13 kl. 00:30

Höjd skatt leder till ökade klyftor

Med snart ett år fram till nästa val börjar alternativen i länet att formas. I Älmhult har motsättningarna kring det nyetablerade handelsområdet sjunkit undan samtidigt som skolfrågorna kommit upp till ytan. I Alvesta kan "regeringsduglighet" bli en avgörande valfråga och i Uppvidinge prövas Centerns vindkraftslinje.

YLE - 14 maj 13 kl. 11:18

Raseborg: Jouren koncentreras, skolor och bibliotek kan stänga

Grundskolor och bibliotek kan stänga och en allt större del av vården ska koncentreras till sjukhuset i Ekenäs. Kommunalskatten stiger till 22.
Det är några förslag som politikerna i Raseborgs stadsfullmäktige ska ta ställning till.

Västerbottens Folkblad - 26 mar 13 kl. 15:59

Öhlund vill inte höja skatten

Centrumbro, ny vattentäkt och oförändrad Skattesats. Det är huvuddragen i budgetförslaget för 2014. Precis som många andra kommuner står Skellefteå inför stora ekonomiska utmaningar i [...

Trelleborgs Allehanda - 07 mar 13 kl. 16:55

Samma skatt trots tuffa tider under 2014

Foto: PONTUS LUNDAHL / SCANPIX
Det kan bli ett ekonomiskt stålbad för Trelleborgs kommun nästa år. Men det finns i nuläget inga planer att höja skatten.
Kommunen har redan börjat planera för budgeten 2014.

Kristianstadsbladet - 01 feb 13 kl. 06:30

Sista chansen för femklövern

Foto: Bosse Nilsson
Fortsatta stora underskott i regionen hotar verksamheten på sikt. 2013 måste målen klaras.
Den sittande femklövern i Region Skåne pressas av fortsatta underskott.

Sydsvenskan - 11 jan 13 kl. 06:30

Osanning försvagar C-ledaren

Som Annie Johansson, vice ordförande i Centerns ungdomsförbund, propagerade hon öppet för månggifte. Som partiledaren Annie Lööf tog hon avstånd från samma förslag ? och förnekade att hon någonsin förespråkat det.Om oss

Nyhetspressen är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?