Spelens

Monday, 28 July, 14:20

Nyheter om Spelens

Sortering: Relevans | Senaste
Kristianstadsbladet - 22 jul 14 kl. 07:14

Storspelen vågar inte ta ut svängarna

Foto: Ubisoft
Sommaren är här och därmed även den stora speltorkan. Utvecklarna tar paus och laddar upp inför höstens stortitlar.
Att vi är svältfödda på spel under årets varmaste månader tar speltjänst- en Steam vara på.

BT - 20 jun 14 kl. 07:56

Läger avbröts efter bråk

Ett kommunalt läger för funktionshindrade barn fick avbrytas akut efter bråk mellan personal och en förälder. Händelsen har resulterat i flera polisanmälningar om misshandel. I går gjorde områdeschefen en Lex Sarah-anmälan för att påbörja granskning av verksamheten.

Sydsvenskan - 21 maj 14 kl. 23:06

Spelens tjuren Ferdinand

Spelföretagaren Niklas Hansson från Malmö gillar dataspel som är byggda som pussel och som tvingar honom att tänka.
– Det finns alldeles för mycket modern krigsrealism och skvättande blod i vår bransch, säger han..

YLE - 28 maj 14 kl. 11:49

Egyptiska undermannen utmanar finländarna i Åbo

Det bjuds på ett stenhårt startfält i Paavo Nurmi-Spelens spjuttävling. Förutom de inhemska topparna med Tero Pitkämäki, Antti Ruuskanen och Ari Mannio i spetsen deltar bland annat stjärnskottet Ihab El-Sayed från Egypten. El-Sayed slungade iväg spjutet till hisnande 89,21 i början på maj, vilket var det längsta kastet i världen på flera år.

Aftonbladet - 19 mar 14 kl. 10:58

PS4 får virtual reality-headset

Sony: ”Kan mycket väl vara Spelens framtid”.

Aftonbladet - 26 feb 14 kl. 15:37

Skolkrisen - tv-Spelens fel?

.

Kristianstadsbladet - 18 mar 14 kl. 09:23

Därför älskar vi att dö

Foto: Polytron
Månadens spelkrönika och tipshörna.
I begynnelsen var spelen svåra. Brutalt svåra.

Expressen - 10 mar 14 kl. 17:59

Kalla hjälpte Björgen till nytt sponsoravtal

Sotji-Spelens drottning kommer att bära svenskt framöver. Svenska klädföretaget Craft har nämligen skrivit på ett sponsoravtal med norska längdskidåkaren Marit Björgen – som blev sporrad av ett av Crafts tyngsta namn, Charlotte Kalla. – De tränar ihop och Charlotte har så klart varit proaktiv med att påverka, säger Daniel Högling, sports marketing manager på Craft, till SportExpressen.

Helsingborgs Dagblad - 23 feb 14 kl. 16:15

OS-basen nöjd

Olympiska kommitténs ordförande ser utvecklingen av en hel landsända som Sotji-Spelens främsta insats..

SvD - 23 feb 14 kl. 16:10

Nye basen nöjd med ryska spel

Från fallande tak till toppmoderna faciliteter - Internationella olympiska kommitténs ordförande Thomas Bach ser utvecklingen av en hel landsända som Sotji-Spelens främsta insats..

Nya Wermlands Tidningen - 27 feb 14 kl. 06:00

Maja upp på pallen

Filipstad hade två åkare med i Värmlandslaget som deltog i Ica cup, Sveriges största distriktskamp för 13-14-åringar, under den gångna helgen. Maja Eriksson och Alicia Jansson bidrog båda till Värmlands framgångar i damer 14-klassen. Maja tog sig bland annat upp på prispallen vid två tillfällen under Spelens gång..

Nerikes Allehanda - 05 feb 14 kl. 08:37

Spelens hus - allt under ett tak

Spelens hus i Kumla ska bli en möjlighet att samla alla spelintresserade under ett tak. Oavsett om man är intresserad av datorspel, tv-spel, brädspel, rollspel, kortspel – ja vilket spel som helst..

Sydsvenskan - 22 feb 14 kl. 07:21

Kalla ligger lågt inför tremilen

Snuva och bara en träning den senaste veckan. Inte optimala förberedelser när man har chansen att bli Spelens skiddrottning. Charlotte Kalla tonar ned sina möjligheter i dagens tremil.

Helsingborgs Dagblad - 22 feb 14 kl. 06:18

Kalla ligger lågt inför tremilen

Snuva och bara en träning den senaste veckan. Inte optimala förberedelser när man har chansen att bli Spelens skiddrottning. Charlotte Kalla tonar ned sina möjligheter i dagens tremil..

UNT - 22 feb 14 kl. 07:35

Kalla ligger lågt inför tremilen

SKIDOR: Snuva och bara en träning den senaste veckan. Inte optimala förberedelser när man har chansen att bli Spelens skiddrottning. Charlotte Kalla tonar ned sina möjligheter i dagens tremil..

SVT - 21 feb 14 kl. 10:10

Första misstänkta dopningsfallet i OS

OS-Spelens första misstänkta dopningfall har kommit. I morgon offentliggörs b-provet..

NT - 17 feb 14 kl. 18:18

Domratjeva kan bli OS-drottning

I helgen blev Charlotte Kalla först av alla att nå tre medaljer i OS i Sotji. Men i kampen om titeln som Spelens drottning får nog svenskan se sig slagen..

Expressen - 21 feb 14 kl. 09:47

Första dopingfallet i Sotji-OS är bekräftat

Sotji-Spelens första dopingskandal kan vara ett faktum.Den tyska olympiska kommittén bekräftar att en av dess utövare haffats med otillåtna medel i kroppen..

SVT - 13 feb 14 kl. 16:56

Plusjenko avbröt korta programmet

En av Spelens största inhemslka stärnor drog sig ur konståkningens korta program med ryggproblem..

Skånskan - 15 feb 14 kl. 15:42

"Kalla är Spelens blågula stjärna"


"En grov missbedömning av det svenska skidlandslaget? Ja, det är bara att erkänna, jag trodde det skulle bli ett väldigt magert OS för svenskt vidkommande i Laura skidstadion.".

Expressen - 16 feb 14 kl. 23:48

"Jag går in i femmilen med livet som insats"

Martin Johnsrud Sundby lider med det norska vallateamet som än en gång misslyckades. Nu blickar han fram emot Spelens avslutande tävlingar. – Jag går in i femmilen med livet som insats – jag vill ha revansch, säger Sundby..

YLE - 04 mar 14 kl. 12:14

Han vägrade ge upp - nu hägrar paralympisk medalj

"Här blir jag inte liggande", bestämde Matti Suur-Hamari i sjukhussängen efter att hans ena ben hade blivit amputerat. Nu, fem år senare, deltar han i sina första paralympiska spel. Iklädd Finlands lags himmelsblå tröja stegar helsingforsaren Matti Suur-Hamari in i studion.

Metro - 24 jan 14 kl. 06:25

Malmö satsar på ett Spelens hus

Malmö kommun satsar för första gången på digitala spel och ett Spelens hus. Fritidsnämnden har....

UNT - 24 jan 14 kl. 06:21

Malmö satsar på ett Spelens hus

Malmö kommun satsar för första gången på digitala spel och ett Spelens hus. Fritidsnämnden har tecknat ett avtal med föreningen Terbi Ge-mu som vill utveckla sin tv-spelsverksamhet, skriver Skånska Dagbladet.(TT).

SvD - 24 jan 14 kl. 06:21

Malmö satsar på ett Spelens hus

Malmö kommun satsar för första gången på digitala spel och ett Spelens hus..

NT - 24 jan 14 kl. 06:21

Malmö satsar på ett Spelens hus

Malmö kommun satsar för första gången på digitala spel och ett Spelens hus. Fritidsnämnden har tecknat ett treårigt avtal med föreningen Terbi Ge-mu som vill vidareutveckla den verksamhet man redan bedriver i form av en mötesplats för personer som sysslar med tv- och datorspel..

YLE - 23 feb 14 kl. 16:10

Selänne turneringens MVP

Teemu Selänne har blivit vald till OS-turneringens mest värdefulla spelare. Selänne ingår också i All Star-laget där också Mikael Granlund ryms med. Selänne, som avslutade sin långa och framgångsrika landslagskarriär med ett OS-brons, är Sotjis mest värdefulla spelare.

Kristianstadsbladet - 24 jan 14 kl. 06:21

Malmö satsar på ett Spelens hus


Malmö kommun satsar för första gången på digitala spel och ett Spelens hus. Fritidsnämnden har tecknat ett treårigt avtal med föreningen Terbi Ge-mu som vill vidareutveckla den verksamhet man redan bedriver i form av en mötesplats för personer som sysslar med tv- och datorspel.Redan i år får föreningen ett verksamhetsbidrag på en miljon kronor, skriver Skånska Dagbladet.

BT - 24 jan 14 kl. 06:25

Malmö satsar på ett Spelens hus

Malmö kommun satsar för första gången på digitala spel och ett Spelens hus. Fritidsnämnden har tecknat ett treårigt avtal med föreningen Terbi Ge-mu som vill vidareutveckla den verksamhet man redan bedriver i form av en mötesplats för personer som sysslar med tv- och datorspel. Redan i år får föreningen ett verksamhetsbidrag på en miljon kronor, skriver Skånska Dagbladet.

Kristianstadsbladet - 23 feb 14 kl. 16:10

Nye basen nöjd med ryska spel

Från fallande tak till toppmoderna faciliteter - Internationella olympiska kommitténs ordförande Thomas Bach ser utvecklingen av en hel landsända som Sotji-Spelens främsta insats.
Den gamle fäktaren kom till Sotji redan 1994 för undersöka Sotjis ansökan om vinter-OS 2002. - Då var det fortfarande en gammal stalinistisk kurort där man tittade uppåt när man klev in i ett rum, oroad över att få takplattorna i huvudet.

Trelleborgs Allehanda - 23 feb 14 kl. 16:10

Nye basen nöjd med ryska spel

Från fallande tak till toppmoderna faciliteter - Internationella olympiska kommitténs ordförande Thomas Bach ser utvecklingen av en hel landsända som Sotji-Spelens främsta insats.
Den gamle fäktaren kom till Sotji redan 1994 för undersöka Sotjis ansökan om vinter-OS 2002. - Då var det fortfarande en gammal stalinistisk kurort där man tittade uppåt när man klev in i ett rum, oroad över att få takplattorna i huvudet.

SVT - 09 feb 14 kl. 17:59

Darios säsong en osannolik saga

Hellner förtjänar alla hyllningar. Men den här krönikan ska handla om det som hände omkring honom. Just bakom – ett regelmässigt frågetecken.

Helsingborgs Dagblad - 24 jan 14 kl. 06:26

Malmö satsar på ett Spelens hus

Malmö kommun satsar för första gången på digitala spel och ett Spelens hus. Fritidsnämnden har tecknat ett treårigt avtal med föreningen Terbi Ge-mu som vill vidareutveckla den verksamhet man redan bedriver i form av en mötesplats för personer som sysslar med tv- och datorspel. Redan i år får föreningen ett verksamhetsbidrag på en miljon kronor, skriver Skånska Dagbladet..

SVT Debatt - 26 feb 14 kl. 13:39

Det luktar moralpanik, Tomas Tobé

DATASPEL Spel syftar till delaktighet, och kan utveckla både ledarskap och språkförståelse. Moderaternas utspel om spelande ungdomar är både okunnigt och populistiskt. Moderaterna har i ett nytt skolförslag gått ut med att de vill begränsa ungas tv-spelande.

Trelleborgs Allehanda - 16 feb 14 kl. 16:19

"Skidåkarna har varit grymma"


Tre Kronor utnyttjade sin lediga söndag till att spana in ett gäng svenska guldhjältar. En vecka senare vill de själva vara med och slåss om OS-guld. - Skidåkarna har varit grymma, det ger en stor kick till hela truppen, säger Daniel Alfredsson.

Kristianstadsbladet - 16 feb 14 kl. 16:19

"Skidåkarna har varit grymma"


Tre Kronor utnyttjade sin lediga söndag till att spana in ett gäng svenska guldhjältar. En vecka senare vill de själva vara med och slåss om OS-guld. - Skidåkarna har varit grymma, det ger en stor kick till hela truppen, säger Daniel Alfredsson.

Expressen - 08 feb 14 kl. 05:19

Kowalczyk om trycket: "Det är omöjligt att..."

SOTJI. Justyna Kowalczyk har dragits med skadeproblem, men är ändå en av favoriterna när skiathlontävlingen avgörs under lördagen. Och hon känner av trycket.

GöteborgsPosten - 02 feb 14 kl. 15:21

Första svenska guldhoppen på plats

Först på plats är Spelens nykomlingar – slopestylelandslagen i både snowboard och skidor. – Jag är riktigt laddad, säger skidåkaren och medaljfavoriten Henrik Harlaut till TT..

Helsingborgs Dagblad - 07 feb 14 kl. 14:33

OS-bana ändras — var för kort

Skidskyttarnas 2,5-kilometersslinga i OS var för kort. På fredagen, med bara en dag till den första tävlingen på stadion i Laura, förlängdes därför banan. — Vi lade till 40 meter per varv, säger Max Cobb, teknisk delegat vid Sotji-OS, till Spelens officiella hemsida.

Trelleborgs Allehanda - 17 feb 14 kl. 18:18

Domratjeva kan bli OS-drottning

Darja Domratjeva skrev skidskyttehistoria med sitt tredje raka OS-guld.Nu är vitryskan på god väg att snart kunna titulera sig drottningen av Sotji. - Att vinna tre...

Kristianstadsbladet - 17 feb 14 kl. 18:18

Domratjeva kan bli OS-drottning

Darja Domratjeva skrev skidskyttehistoria med sitt tredje raka OS-guld.Nu är vitryskan på god väg att snart kunna titulera sig drottningen av Sotji. - Att vinna tre...

GöteborgsPosten - 02 feb 14 kl. 15:21

Första svenska guldhoppen på plats i Sotji

Först på plats är Spelens nykomlingar – slopestylelandslagen i både snowboard och skidor. – Jag är riktigt laddad, säger skidåkaren och medaljfavoriten Henrik Harlaut till TT..

Expressen - 06 feb 14 kl. 09:53

Totalförbud för Iphone under OS-invigningen

En sprillans ny Samsung Galaxy Note 3 till alla OS-deltagare i Sotji. Ja, visst – men det finns ett motkrav. Under Spelens invigning i morgon får man inte fotografera så att konkurrenten Apple syns i tv, skriver Apple insider..

Trelleborgs Allehanda - 22 feb 14 kl. 06:16

Kalla ligger lågt inför tremilen

Snuva och bara en träning den senaste veckan.Inte optimala förberedelser när man har chansen att bli Spelens skiddrottning.Charlotte Kalla tonar ned sina möjligheter i dagens tremil.Om oss

Nyhetspressen är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Nyhetspressen.se besöks mer än 100000 gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.