Svenstavik

Monday, 30 March, 12:35

Nyheter om Svenstavik

Sortering: Relevans | Senaste
DI - 06 mar 15 kl. 11:16

Peab tar order värd 453 Mkr

Peab har fått uppdraget att utföra basunderhåll på allmänna vägar inom Sveg, Svenstavik, Bollnäs och Älvdalen. Beställare är Trafikverket och den totala kontraktssumman för de fyra uppdragen motsvarar cirka 453 miljoner kronor fördelat på fyra år som kommer att bokas första kvartalet 2015..

SvD - 20 feb 15 kl. 21:49

Stor industribrand i Rätan

En stor industribyggnad i Rätan, några mil söder om Östersund, brinner för fullt. Räddningstjänst från Svenstavik, Åsarna och Rätan bekämpar elden..

Expressen - 20 feb 15 kl. 23:08

Stor industribrand – "Går inte att rädda"

INDUSTRIBRAND. En stor industribyggnad i Rätan, några mil söder om Östersund, brann för fullt under fredagen. Räddningstjänst från Svenstavik, Åsarna och Rätan bekämpade elden..

ÖstersundsPosten - 18 feb 15 kl. 22:11

29- åring misstänkt för drograttfylla

Polisen stoppade en man i Svenstavik vid 20- tiden i kväll. Enligt polisens hemsida uppvisade mannen tecken på narkotikabruk och togs med till polisstationen för provtagning och förhör..

ÖstersundsPosten - 14 feb 15 kl. 12:07

Frontalkrock med sju personer inblandade

Det var vid 09.45 på lördagsmorgonen som en frontalkollision inträffade i den så kallade Hoverbergskurvan på väg 321 norr om Svenstavik. Tre fordon var inblandade i olycka, två personbilar och en minibuss..

Sydsvenskan - 20 feb 15 kl. 21:51

Stor industribrand i Rätan

En stor industribyggnad i Rätan, några mil söder om Östersund, brinner för fullt. Räddningstjänst från Svenstavik, Åsarna och Rätan bekämpar elden.— Vi kommer inte att kunna rädda byggnaden, utom möjligen en kontorsdel, säger Teresia Gustafsson, inre befäl på räddningstjänsten i Jämtland.

Helsingborgs Dagblad - 20 feb 15 kl. 21:51

Stor industribrand i Rätan

En stor industribyggnad i Rätan, några mil söder om Östersund, brinner för fullt. Räddningstjänst från Svenstavik, Åsarna och Rätan bekämpar elden.— Vi kommer inte att kunna rädda byggnaden, utom möjligen en kontorsdel, säger Teresia Gustafsson, inre befäl på räddningstjänsten i Jämtland.

ÖstersundsPosten - 08 feb 15 kl. 20:07

Soteld i villa

Enligt SOS Alarm handlar det om en villa i Klövsjö som drabbats av soteld. Larmet kom strax före klockan 19:00 på söndagskvällen. Räddningstjänsten från både Åsarna och Svenstavik är på väg till brandplatsen..

ÖstersundsPosten - 06 feb 15 kl. 05:24

Två anhållna för grov misshandel

Det var under torsdagskvällen som polisen larmades till en adress i Svenstavik med anledning av två män som grovt misshandlat en person utomhus..

ÖstersundsPosten - 21 jan 15 kl. 16:59

Så blev beslutet om Folktandvården

Beslutet innebär också att klinikerna bemannas upp på de här orterna: Svenstavik, Hammarstrand, Bräcke, Krokom och Strömsund..

ÖstersundsPosten - 12 dec 14 kl. 21:20

Körde in i träd vid Jörn Erskurvan

Ambulans från Svenstavik och räddningstjänsterna från Svenstavik och Åsarna skickades till den skarpa kurvan på länsväg 321, Jörn Erskurvan, i Hoverberg..

ÖstersundsPosten - 29 dec 14 kl. 19:39

Skotern fattade eld

En skoter började brinna på måndagseftermiddagen. Skotern förvarades enligt SOS Alarm i en förrådsbyggnad på en gård i trakterna av Kvissle i närheten av Svenstavik. De boende på gården lyckades med förenade krafter få ut den brinnande skotern på gården redan innan räddningstjänsten kom till platsen.

ÖstersundsPosten - 30 nov 14 kl. 01:54

Körkortslös och rattfull i Klövsjö

Vid en poliskontroll i Klövsjö vid 00:30 lämnade mannen, som är i 60-årsåldern, ett positivt utandningsprov. Det visade sig att han även saknade gällande körkort, så nästa anhalt blev polisstationen i Svenstavik. Där väntar kroppsbesiktning, provtagning och förhör innan mannen kan friges..

ÖstersundsPosten - 22 nov 14 kl. 09:39

Sagan om Siris i Svenstavik

Kyrkan och kyrkorummet var Siris plats för vilsamhet. I många år var Siri kyrkvärd i Bergs församling, ett värdskap som Siri omsatte både i kyrkan och utanför kyrkans väggar. Det finns säkert personer i bygden som än idag minns en tacksamhet över möjligheten att inhandla barnens examenskläder på krita och betala av summan som skrevs ner i den Svarta boken när barnbidraget kom, ett förtroende som fungerade..

ÖstersundsPosten - 30 okt 14 kl. 11:23

Åtalas för smitning

Olyckan skedde 13 februari på E 45 vid Vångan utanför Svenstavik..

ÖstersundsPosten - 30 okt 14 kl. 18:04

Köksfläkt började brinna

Strax innan klockan 17.30 på torsdagseftermiddagen kom larmet om en brand i ett lägenhetshus i Svenstavik..

ÖstersundsPosten - 08 nov 14 kl. 10:25

Lenitas lekfullheter i Svensta

Med start lördag 8 november visar hon sina senaste bilder på Galleri M i Svenstavik. Lenita som är 29 år bor i Åsarna och kommer ursprungligen från Kvarnsjö. Uppvuxen på bondgård har hon lätt att relatera till naturen, vilket syns i bilderna.

ÖstersundsPosten - 04 nov 14 kl. 05:33

Välte ut batterier och hotade polisen

Det var vid ettiden under natten mot tisdag som polisen larmades till Ica i Svenstavik med anledning av en 29-årig man som uppehöll sig på platsen där han drog omkring och rev omkull saker. När polisen anlände uppträdde han hotfullt och satte sig till motvärn mot polisen..

ÖstersundsPosten - 15 okt 14 kl. 18:33

Nytt privat bolag tar över vården i Berg

Efter den senaste upphandlingen som nu är klar övertar Vardaga driften vid äldreboendet Myltblomman i Svenstavik samt hemvården i Svenstavik och Åsarna..

ÖstersundsPosten - 22 okt 14 kl. 10:57

Cigarettstöld på ICA i Svenstavik

Polisen larmades till platsen tidigt på tisdag morgon när inbrottslarmet gick. Tjuven eller tjuvarna ser ut att ha kommit över stora mängder tobaksvaror..

ÖstersundsPosten - 07 okt 14 kl. 14:17

Nytt företag i Hantverkshuset i Svenstavik

Det nystartade företaget Svensta huskomponenter ska här tillverka husdelar och monteringsfärdiga hus..

ÖstersundsPosten - 11 okt 14 kl. 11:00

Trävaruindustrin på grön kvist nu

– Det går enastående bra, säger Gunnar Rödin som är majoritetsägare i Rödins Trä AB i Skanderåsen en halvmil norr om Svenstavik..

ÖstersundsPosten - 29 sep 14 kl. 14:18

Verktygsliga härjar i länet

Den senaste tiden har hantverkare i trakterna kring Oviken och Svenstavik drabbats av inbrott. Per Thelin, förundersökningsledare vid Jämtlandspolisen, berättar att tjuvarna borrar ett hål vid dörrlåset och sedan använder något typ av specialverktyg för att bryta sig in i bilen..

ÖstersundsPosten - 23 sep 14 kl. 18:07

KD–spelare hade änglavakt vid krock

När tre KD–spelare från västjämtland var på väg mot Svenstavik för att ansluta till spelarbussen mot Korsnäs körde de längs 321:an mellan Mattmar och Svensta. I jämhöjd med Nordlockfabriken i Kvitsle kom smällen..

ÖstersundsPosten - 21 sep 14 kl. 14:13

Men hoppet om en arena lever kvar

Arbetet med att byta ut den gamla hockeyrinken i Svenstavik mot konstgräs, enligt de önskemål som uttryckts av barn och ungdomar i området, tog ett och ett halvt år. Nu står spontanidrottsplatsen klar, där barn och ungdomar ska kunna samlas och spela till exempel fotboll, bandy eller basket..

ÖstersundsPosten - 27 aug 14 kl. 13:15

Svenstavik ska bli roligare för unga”

”Kan du lova att Svenstavik blir roligare att bo i för oss yngre? Och att vi får bättre markerade elljusspår så att alla hittar.”.

ÖstersundsPosten - 15 sep 14 kl. 15:33

Kraftig smäll förbryllar

Bland platserna som verkar ha påverkats är Sveg, Svenstavik, Hammerdal samt även i Sundsvall. Vi undersöker detta nu. Har du mer tips och eller bilder MMS:a till 72063 eller mejla till 72063@op.

ÖstersundsPosten - 29 aug 14 kl. 16:03

Ny förskola i Svenstavik invigd

Vid invigningen klippte verksamhetsnämndens ordförande Torsten Medalen band..

ÖstersundsPosten - 31 aug 14 kl. 10:59

Värdshusbesök slutade hos polisen

Vid halv två på söndagsmorgonen fick polisen i Berg in ett samtal om en man som, enligt uppgift, ska ha kört berusad från ett värdshus. Polispatrullen kunde snart lokalisera mannen i hans hem och han fördes till Svenstavik för provtagning och förhör. Mannen är nu misstänkt för rattfylleri..

ÖstersundsPosten - 29 aug 14 kl. 10:28

Klassträff: BKR:s sista gråmössor

I år, den 19 juli, samlades drygt 40 av oss till en träff för att fira de 50 år som gått efter examen. Många hade inte setts sedan den där dagen 1964! Det blev en glad och solig åter-samling på restaurang Sydjemten i Svenstavik, där vi åt en god lunch tillsammans med vår fantastiska och fortfarande unga fröken, Eva Forsberg..

ÖstersundsPosten - 25 aug 14 kl. 12:41

Pica Pica nytt projekt för Ida

Som ett konstnärligt kollektiv med en tydlig vision. Så beskiver Ida Segersten från Svenstavik sitt nya musikprojekt Pica Pica. Första singeln "Isolated" finns på Soundcloud och en video på Youtube..

ÖstersundsPosten - 29 aug 14 kl. 20:47

Älgarnas helg

Arrangörerna hoppas på två välbesökta dagar när den 22 andra upplagan av Älghälga dragit i gång. Av tradition är det inte bara älgskånkskastning på höstmarknaden då torget i Svenstavik förvandlas till en festplats. Det obligatoriska världsmästerskapet i älgskånkskastning, knallare, underhållning, mångfaldens tält och mini- och småstjärnorna, är några av årets marknad..

ÖstersundsPosten - 07 aug 14 kl. 10:00

Dödsfall: Frida Dahlin, Kvissle, Svenstavik

Frida Dahlin, född Selvåg, Kvissle, Svenstavik, har avlidit i en ålder av 86 år..

ÖstersundsPosten - 11 aug 14 kl. 11:14

Konfirmationsjubileum: Bergs kyrka 20 juli 2014

1974 års konfirmander. Stående från vänster: Kurt Johnsson, Svenstavik, Marie Martinsson (Åsén), Vigge, Elisabet Olsson, Dorotea och Egon Nylander, Östersund. Sittande från vänster: Anita Kårwik (Johansson), Lillhallen, Eva Forsgren (Gustafsson), Uppsala och Anna Lundberg, Stockholm..

ÖstersundsPosten - 07 aug 14 kl. 06:04

Kastade ägg – missade bilen

Den ena misshandeln ska ha skett i Svenstavik strax före elva på onsdagskvällen. En 19-årig man uppges ha fått ta emot flera slag av en annan man. Enligt polisen finns det vittnen till händelsen och den misstänkte mannen är identifierad..

ÖstersundsPosten - 02 aug 14 kl. 20:13

Eva blev lurad av vägpirater

Det var vid lunchtid i fredags som Eva Gustafsson och hennes man åkte mot Östersund från Svenstavik. Vid Vikbäcken blev de stoppade av en man som stod mitt på vägen..

ÖstersundsPosten - 01 aug 14 kl. 10:30

Minnesord: Mandorf Larsson, Svenstavik

Redan från mycket unga år var det naturupplevelser, främst i form av jakt och fiske, som intresserade Manne. Detta visade sig även i yrkesvalet, då han tidigt började arbeta i skogen. Han var väl bekant med de flesta hörn av Jämtland eftersom hela länet var hans arbetsfält som skogstaxerare..

ÖstersundsPosten - 08 aug 14 kl. 10:16

Konfirmationsjubileum: Bergs kyrka 20 juli 2014

1964 års konfirmander. Stående från vänster: Martin Larsson, Boden, Bodil Hemmingsson, Vigge, Harriet Olsson (Berglin), Oviken, Per-Göran Persson, Södertälje, Edvin Staffansson, Östersund, Lilliann Ohlson (Antonsson), Sveg, Gerd Martinsson-Helmersson, Vigge och Ylva Martinsson (Görhagen), Sveg. Sittande från vänster: Ingrid Eriksson, Gävle, Margaretha Magnusson, Östersund, Ove Vikberg, Svenstavik, Ella Göransson (Gustafsson), Mo, Margareta Andersson, Vigge, Öjvind Rundström, Hoverberg och Irma Olsson (Jonsson), Hoverberg,.

ÖstersundsPosten - 05 jul 14 kl. 17:54

Storvinst till Svenstavik

En andelskupong inlämnad hos Ica Supermarket Svenstavik i Svenstavik gav hela 106 359 kronor. Andelskupongen, som kostade över 2 000 kronor lyckades pricka in sju rätt vid dagens V75 i Halmstad. Kupongen innehöll förutom 3,4 rader med sju rätt, 64,6 rader med sex rätt och 452,2 rader med fem rätt.

ÖstersundsPosten - 26 jul 14 kl. 00:27

Just nu: Larm om flygkrasch i Svenstavik

– Vi har fått en observation om att det skulle kunna vara ett flygplan som kraschat, säger Britt Samuelsson, flygräddningsledare på sjö- och flygräddningscentralen JRCC Göteborg..

ÖstersundsPosten - 26 jul 14 kl. 00:27

Larm om flygkrasch i Svenstavik

– Vi har fått en observation om att det skulle kunna vara ett flygplan som kraschat, bekräftar Britt Samuelsson, flygräddningsledare på sjö- och flygräddningscentralen JRCC Göteborg..

ÖstersundsPosten - 25 jul 14 kl. 09:23

Vågor, malar eller förhistorisk djur

Kurt Jonsson, engagerad medlem i Storsjöodjurscentret i Svenstavik, tar emot filmen med varm, hand, filmen som visar konstiga rörelser ute på Storsjön i höjd med Västra viken på Bynäset på Frösön..

Dalarnas tidningar - 25 jul 14 kl. 12:18

Vågor, malar eller förhistorisk djur

Kurt Jonsson, engagerad medlem i Storsjöodjurscentret i Svenstavik, tar emot filmen med varm, hand, filmen som visar konstiga rörelser ute på Storsjön i höjd med Västra viken på Bynäset på Frösön..

ÖstersundsPosten - 19 jul 14 kl. 10:50

Full man på Europavägen

Det var vid 23-tiden som polisen fick flera larm från flera bilister som passerat mannen mellan Svenstavik och Åsarna..

ÖstersundsPosten - 10 jul 14 kl. 15:53

Dagisföräldrar får telefonförbud

Utanför Hagens förskola i Svenstavik finns numera en skylt som förbjuder användandet av mobiltelefon. Förskolechefen Hans Moen säger att man till slut kände sig tvingade att ta till det greppet..Om oss

Nyhetspressen är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Nyhetspressen.se besöks mer än 100000 gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.