Svenstavik

Saturday, 01 August, 07:43

Nyheter om Svenstavik

Sortering: Relevans | Senaste
ÖstersundsPosten - 11 timmar sedan

Ökat intresse för Storsjöodjurscentret

Storsjöodjurscentret i Svenstavik slog upp portarna för tre år sedan. Där kan man bland annat spana efter sjöodjuret via en live-kamera som satts ut i Storsjön eller läsa om personer som säger sig ha sett sjöodjuret. I sommar har det skett ett trendbrott när det gäller antalet besökare..

ÖstersundsPosten - 30 jun 15 kl. 22:16

Ren påkörd på E45

Strax före klockan 22 på tisdagskvällen krockade en personbil med en ren på E45 vid Lillsved. Enligt inre befäl på räddningstjänsten kunde föraren ta sig ur bilen själv och konstatera att det rykte från motorrummet. Räddningstjänst från Svenstavik och Åsarna larmades till olyckan men renens öde är okänt..

ÖstersundsPosten - 01 jun 15 kl. 16:42

Gräsbrand i Svenstavik

Det pågår en gräsbrand i Bergsviken, utanför Svenstavik..

ÖstersundsPosten - 08 jun 15 kl. 10:45

Dom i Cannabismålet

Den tolfte mars slog polisen till mot knarktransporten som startade i Värmland och slutade i Jämtland. En 32-åring greps ungefär samtidigt i närheten av Svenstavik..

ÖstersundsPosten - 10 jun 15 kl. 12:11

Ljungdalens skoterturism hotas av ny nationalpark

Mer än 12 mil från Svenstavik ligger Ljungdalen på gränsen mellan Berg och Härjedalen. Med en närhet till Helags och Sylarna och gränsen till Norge är jakt, fiske och framför allt skoterturism ortens kroppspulsåder..

ÖstersundsPosten - 05 jun 15 kl. 05:00

Livebilder från Fjällgymnasiet

Här kan du följa ungdomarna i Svenstavik när de tar studenten och springer vidare ut i livet..

ÖstersundsPosten - 31 maj 15 kl. 04:28

Bil sladdade av vägen

Det var en förbipasserande som upptäckte en bil som befann sig i diket och larmade. Räddningstjänsten från Svenstavik och Åsarna larmades ut vid 03.37 liksom polis och ambulans..

ÖstersundsPosten - 08 maj 15 kl. 21:55

Idrottsplats och ridanläggning kan få kommunstöd

Både näridrottsplatsen i Rätan och ridanläggningen i Svenstavik föreslås få kommunalt stöd till planerade investeringar. För anläggningen i Rätan handlar det om 200 000 kronor och ridhuset i Svenstavik 94 495 kronor..

ÖstersundsPosten - 22 maj 15 kl. 12:12

Kommunen satsar 100 000 på idrottsanläggning

– Det är pengar som annars verksamhetsnämnden skulle ha skjutit till. Men nämnden har inte den möjligheten. Eftersom exempelvis näridrottsplatsen i Svenstavik tidigare fått samma stöd utökade vi därför vår insats så att anläggningarna får samma ekonomiska förutsättningar, säger kommunalrådet Therese Zetterman (S)..

ÖstersundsPosten - 21 maj 15 kl. 16:25

Cannabisrättegång skjuts fram efter nya uppgifter

Den 12 mars blev en 32-årig litauer stoppad av polis när han svängde in i Svenstavik med drygt 19 kilo hasch i bakluckan på sin bil. En 40-årig landsman misstänks ha varit hans utkik under smugglingen och han greps vid samma tillfälle i närheten av Mattmar..

ÖstersundsPosten - 19 maj 15 kl. 19:03

Misstänkt storsmugglare erkänner i rätten

Det var 12 mars i år som polisen stoppade en bil i Svenstavik efter samarbete med tullen och en tids spaning. När bilen, som kördes av en 32-årig man från Litauen, visade sig innehålla 25 kilo hasch – då stoppade man även den 40 årige landsman som körde ett stycke före honom om nu är misstänkt för att ha eskorterat lasten..

ÖstersundsPosten - 12 maj 15 kl. 16:55

Man åtalas för drograttfylla och olaga intrång

Enligt åtalet har mannen kört bil med cannabis i kroppen, han ska dessutom ha brutit sig in i en fastighet i Svenstavik tidigare i år. I förhör ska mannen ha erkänt rattfylleri, narkotikabrott och olaga intrång..

DN - 08 apr 15 kl. 05:38

”Försvunnen” flicka hittad hemma

En åttaårig flicka som anmälts försvunnen i jämtländska Svenstavik har hittats välbehållen..

ÖstersundsPosten - 14 apr 15 kl. 10:46

I murrigheten finns livet och vardagen

Det var en konsthelg fylld av vernissager. Fyra stycken i Östersund, en på Frösön, en i Svenstavik och en i Åre och säkert någon till som jag missat att nämna. Alla utställningar få inte plats i dagens text.

SvD - 08 apr 15 kl. 01:52

”Försvunnen” flicka hittad hemma

En åttaårig flicka som anmälts försvunnen i jämtländska Svenstavik har hittats välbehållen..

UNT - 08 apr 15 kl. 01:52

"Försvunnen" flicka hittad hemma

En åttaårig flicka som anmälts försvunnen i jämtländska Svenstavik har hittats välbehållen..

Helsingborgs Dagblad - 08 apr 15 kl. 01:53

"Försvunnen" flicka hittad hemma

En åttaårig flicka som anmälts försvunnen i jämtländska Svenstavik har hittats välbehållen.Familjen hade senast sett henne i bostaden vid 22-tiden i går kväll. Men efter över en timmes letande, slog man larm.

Sydsvenskan - 08 apr 15 kl. 01:53

"Försvunnen" flicka hittad hemma

En åttaårig flicka som anmälts försvunnen i jämtländska Svenstavik har hittats välbehållen.Familjen hade senast sett henne i bostaden vid 22-tiden i går kväll. Men efter över en timmes letande, slog man larm.

ÖstersundsPosten - 03 apr 15 kl. 16:28

Massiv bondeprotest i Berg

De kom från två håll för att stråla samman i Kövra. En kortege startade i Svenstavik en annan i Myrviken. Totalt närmare 30 fordon och båda leden med bönder som var lika beslutsamma om att aktionen var livsnödvändig.

DI - 06 mar 15 kl. 11:16

Peab tar order värd 453 Mkr

Peab har fått uppdraget att utföra basunderhåll på allmänna vägar inom Sveg, Svenstavik, Bollnäs och Älvdalen. Beställare är Trafikverket och den totala kontraktssumman för de fyra uppdragen motsvarar cirka 453 miljoner kronor fördelat på fyra år som kommer att bokas första kvartalet 2015..

SvD - 20 feb 15 kl. 21:49

Stor industribrand i Rätan

En stor industribyggnad i Rätan, några mil söder om Östersund, brinner för fullt. Räddningstjänst från Svenstavik, Åsarna och Rätan bekämpar elden..

Expressen - 20 feb 15 kl. 23:08

Stor industribrand – "Går inte att rädda"

INDUSTRIBRAND. En stor industribyggnad i Rätan, några mil söder om Östersund, brann för fullt under fredagen. Räddningstjänst från Svenstavik, Åsarna och Rätan bekämpade elden..

ÖstersundsPosten - 18 feb 15 kl. 22:11

29- åring misstänkt för drograttfylla

Polisen stoppade en man i Svenstavik vid 20- tiden i kväll. Enligt polisens hemsida uppvisade mannen tecken på narkotikabruk och togs med till polisstationen för provtagning och förhör..

ÖstersundsPosten - 14 feb 15 kl. 12:07

Frontalkrock med sju personer inblandade

Det var vid 09.45 på lördagsmorgonen som en frontalkollision inträffade i den så kallade Hoverbergskurvan på väg 321 norr om Svenstavik. Tre fordon var inblandade i olycka, två personbilar och en minibuss..

Sydsvenskan - 20 feb 15 kl. 21:51

Stor industribrand i Rätan

En stor industribyggnad i Rätan, några mil söder om Östersund, brinner för fullt. Räddningstjänst från Svenstavik, Åsarna och Rätan bekämpar elden.— Vi kommer inte att kunna rädda byggnaden, utom möjligen en kontorsdel, säger Teresia Gustafsson, inre befäl på räddningstjänsten i Jämtland.

Helsingborgs Dagblad - 20 feb 15 kl. 21:51

Stor industribrand i Rätan

En stor industribyggnad i Rätan, några mil söder om Östersund, brinner för fullt. Räddningstjänst från Svenstavik, Åsarna och Rätan bekämpar elden.— Vi kommer inte att kunna rädda byggnaden, utom möjligen en kontorsdel, säger Teresia Gustafsson, inre befäl på räddningstjänsten i Jämtland.

ÖstersundsPosten - 08 feb 15 kl. 20:07

Soteld i villa

Enligt SOS Alarm handlar det om en villa i Klövsjö som drabbats av soteld. Larmet kom strax före klockan 19:00 på söndagskvällen. Räddningstjänsten från både Åsarna och Svenstavik är på väg till brandplatsen..

ÖstersundsPosten - 06 feb 15 kl. 05:24

Två anhållna för grov misshandel

Det var under torsdagskvällen som polisen larmades till en adress i Svenstavik med anledning av två män som grovt misshandlat en person utomhus..

ÖstersundsPosten - 21 jan 15 kl. 16:59

Så blev beslutet om Folktandvården

Beslutet innebär också att klinikerna bemannas upp på de här orterna: Svenstavik, Hammarstrand, Bräcke, Krokom och Strömsund..

ÖstersundsPosten - 12 dec 14 kl. 21:20

Körde in i träd vid Jörn Erskurvan

Ambulans från Svenstavik och räddningstjänsterna från Svenstavik och Åsarna skickades till den skarpa kurvan på länsväg 321, Jörn Erskurvan, i Hoverberg..

ÖstersundsPosten - 29 dec 14 kl. 19:39

Skotern fattade eld

En skoter började brinna på måndagseftermiddagen. Skotern förvarades enligt SOS Alarm i en förrådsbyggnad på en gård i trakterna av Kvissle i närheten av Svenstavik. De boende på gården lyckades med förenade krafter få ut den brinnande skotern på gården redan innan räddningstjänsten kom till platsen.

ÖstersundsPosten - 30 nov 14 kl. 01:54

Körkortslös och rattfull i Klövsjö

Vid en poliskontroll i Klövsjö vid 00:30 lämnade mannen, som är i 60-årsåldern, ett positivt utandningsprov. Det visade sig att han även saknade gällande körkort, så nästa anhalt blev polisstationen i Svenstavik. Där väntar kroppsbesiktning, provtagning och förhör innan mannen kan friges..

ÖstersundsPosten - 22 nov 14 kl. 09:39

Sagan om Siris i Svenstavik

Kyrkan och kyrkorummet var Siris plats för vilsamhet. I många år var Siri kyrkvärd i Bergs församling, ett värdskap som Siri omsatte både i kyrkan och utanför kyrkans väggar. Det finns säkert personer i bygden som än idag minns en tacksamhet över möjligheten att inhandla barnens examenskläder på krita och betala av summan som skrevs ner i den Svarta boken när barnbidraget kom, ett förtroende som fungerade..

ÖstersundsPosten - 30 okt 14 kl. 11:23

Åtalas för smitning

Olyckan skedde 13 februari på E 45 vid Vångan utanför Svenstavik..

ÖstersundsPosten - 30 okt 14 kl. 18:04

Köksfläkt började brinna

Strax innan klockan 17.30 på torsdagseftermiddagen kom larmet om en brand i ett lägenhetshus i Svenstavik..

ÖstersundsPosten - 08 nov 14 kl. 10:25

Lenitas lekfullheter i Svensta

Med start lördag 8 november visar hon sina senaste bilder på Galleri M i Svenstavik. Lenita som är 29 år bor i Åsarna och kommer ursprungligen från Kvarnsjö. Uppvuxen på bondgård har hon lätt att relatera till naturen, vilket syns i bilderna.

ÖstersundsPosten - 04 nov 14 kl. 05:33

Välte ut batterier och hotade polisen

Det var vid ettiden under natten mot tisdag som polisen larmades till Ica i Svenstavik med anledning av en 29-årig man som uppehöll sig på platsen där han drog omkring och rev omkull saker. När polisen anlände uppträdde han hotfullt och satte sig till motvärn mot polisen..

ÖstersundsPosten - 15 okt 14 kl. 18:33

Nytt privat bolag tar över vården i Berg

Efter den senaste upphandlingen som nu är klar övertar Vardaga driften vid äldreboendet Myltblomman i Svenstavik samt hemvården i Svenstavik och Åsarna..

ÖstersundsPosten - 22 okt 14 kl. 10:57

Cigarettstöld på ICA i Svenstavik

Polisen larmades till platsen tidigt på tisdag morgon när inbrottslarmet gick. Tjuven eller tjuvarna ser ut att ha kommit över stora mängder tobaksvaror..

ÖstersundsPosten - 07 okt 14 kl. 14:17

Nytt företag i Hantverkshuset i Svenstavik

Det nystartade företaget Svensta huskomponenter ska här tillverka husdelar och monteringsfärdiga hus..

ÖstersundsPosten - 11 okt 14 kl. 11:00

Trävaruindustrin på grön kvist nu

– Det går enastående bra, säger Gunnar Rödin som är majoritetsägare i Rödins Trä AB i Skanderåsen en halvmil norr om Svenstavik..

ÖstersundsPosten - 29 sep 14 kl. 14:18

Verktygsliga härjar i länet

Den senaste tiden har hantverkare i trakterna kring Oviken och Svenstavik drabbats av inbrott. Per Thelin, förundersökningsledare vid Jämtlandspolisen, berättar att tjuvarna borrar ett hål vid dörrlåset och sedan använder något typ av specialverktyg för att bryta sig in i bilen..

ÖstersundsPosten - 23 sep 14 kl. 18:07

KD–spelare hade änglavakt vid krock

När tre KD–spelare från västjämtland var på väg mot Svenstavik för att ansluta till spelarbussen mot Korsnäs körde de längs 321:an mellan Mattmar och Svensta. I jämhöjd med Nordlockfabriken i Kvitsle kom smällen..

ÖstersundsPosten - 21 sep 14 kl. 14:13

Men hoppet om en arena lever kvar

Arbetet med att byta ut den gamla hockeyrinken i Svenstavik mot konstgräs, enligt de önskemål som uttryckts av barn och ungdomar i området, tog ett och ett halvt år. Nu står spontanidrottsplatsen klar, där barn och ungdomar ska kunna samlas och spela till exempel fotboll, bandy eller basket..

ÖstersundsPosten - 27 aug 14 kl. 13:15

Svenstavik ska bli roligare för unga”

”Kan du lova att Svenstavik blir roligare att bo i för oss yngre? Och att vi får bättre markerade elljusspår så att alla hittar.”.Om oss

Nyhetspressen är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Nyhetspressen.se besöks mer än 100000 gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.