Thailand

Monday, 26 January, 07:20

Nyheter om Thailand

Sortering: Relevans | Senaste
SR - 22 jan 15 kl. 09:41

I morgon avgörs maktkampen i Thailand

I Thailand avgörs i morgon en hård maktkamp mellan militären och maktfamiljen Shinawatra, som under lång tid styrt landet. Parlamentet ska rösta om den tidigare premiärministern Yingluck Shinawatra, som förra våren avsattes i en militärkupp, ska åtalas och därmed avstängas från politiken för fem år framöver..

Nya Wermlands Tidningen - 14 jan 15 kl. 14:25

WEBB-TV: Tung närkontakt i Thailand

Genom att gnida sin tunga kropp mot flera bilar och sätta sig på huven skrämde en närgången elefant upp bilisterna som körde genom en nationalpark i Thailand..

Nya Wermlands Tidningen - 14 jan 15 kl. 06:00

Imponerande seger i Thailand

Emil Carlsson, från Arvika Boxing Camp, har legat i hårdträning de tre senaste veckorna och han har gjort det på Hua Hin Boxing Garden i Thailand..

DrivaEget - 21 jan 15 kl. 17:45

Så lyckades de starta eget i Thailand

 Inspiration  Drömmer du om att starta krog i Thailand? Martin och Frida på Yang lär dig vad som krävs. De gick från minusresultat till etta på Tripadviser efter fem års slit.

UNT - 22 jan 15 kl. 18:18

Parlamentet röstar om Yingluck

Det bräckliga lugnet i Thailand utmanas när parlamentet röstar om den tidigare premiärministern Yingluck Shinawatra ska ställas inför riksrätt..

SvD - 22 jan 15 kl. 18:18

Parlamentet röstar om Yingluck

Det bräckliga lugnet i Thailand utmanas när parlamentet röstar om den tidigare premiärministern Yingluck Shinawatra ska ställas inför riksrätt..

Sydsvenskan - 22 jan 15 kl. 18:19

Parlamentet röstar om Yingluck

Det bräckliga lugnet i Thailand utmanas när parlamentet röstar om den tidigare premiärministern Yingluck Shinawatra ska ställas inför riksrätt.
Oppositionen ser det som ett försök att blockera familjen Shinawatras makt..

SvD - 22 jan 15 kl. 07:49

Juntan stärker sitt grepp över Thailand

På fredag faller domen mot Thailands förra premiärminister Yingluck Shinawatra. Kritiker anser att fallet är politiskt motiverat. Samtidigt fortsätter militärjuntan att skärpa sitt auktoritära styre..

Helsingborgs Dagblad - 22 jan 15 kl. 18:19

Parlamentet röstar om Yingluck

Det bräckliga lugnet i Thailand utmanas när parlamentet röstar om den tidigare premiärministern Yingluck Shinawatra ska ställas inför riksrätt.
Oppositionen ser det som ett försök att blockera familjen Shinawatras makt..

SVT - 06 jan 15 kl. 15:15

Hundratusentals hundar stjäls i Thailand

Handeln med hundar är en mångmiljonindustri i Thailand. Hundratusentals hundar stjäls varje år i jakt på det eftertraktade skinnet och köttet. Ofta smugglas hundarna över gränsen mot Vietnam.

SVT - 12 jan 15 kl. 18:20

Folkilsk elefant krossar bilar

En ung elefanthane har ställt till det för turisterna i Thailand. Han gör skrot av deras bilar..

ÖstersundsPosten - 16 jan 15 kl. 08:33

Följ med östersundaren Erik Edlund på hans världsturné

Östersundaren och trummisen Erik Edlund har under de senaste två åren varit ute på en lång turné med showen ABBA Tribute Show. Under turnén har de gjort över hundra spelningar runt om i USA, Litauen, Estland, Tyskland, Kandad och i Thailand..

HBL - 18 jan 15 kl. 14:57

Sportlovsresorna säljer slut

Lågkonjunkturen till trots har charterresorna för sportlovet sålt bra. Bland de största researrangörerna har Finnmatkat sålt redan 90 procent av sina charterresor och Tjäreborg 85 procent. Den populäraste destinationen är än en gång Kanarieöarna.

Aftonbladet - 08 jan 15 kl. 15:37

Låna inte till drömresan

Lånen du bör undvika - så dyrt blir det.

YLE - 19 jan 15 kl. 18:36

"Permanenta prissänkningar en trend i flera branscher"

De stora livsmedelskedjornas aviserade prissänkningar blir troligen bestående, sade Konsumentförbundets generalsekreterare Juha Beurling till Yle Nyheter på måndagen. Fenomenet med bestående lägre priser kan man se på olika håll i Europa, framhåller Beurling. Trenden finns i flera olika branscher.

BT - 16 jan 15 kl. 03:25

60 500 gripna för knarkbrott i Kina

Kinesisk polis har sedan slutet av september gripit 60 500 personer i en landsomfattande kampanj mot illegala droger, där över 11 ton narkotika beslagtagits, uppger nyhetsbyrån Nya Kina. Syntetiska droger som metamfetamin och ecstacy har blivit allt vanligare bland unga i kinesiska städer. För att begränsa inflödet av droger från Sydostasien har myndigheterna trappat upp kampen mot narkotika, bland annat genom samarbeten med Thailand, Laos och Burma.

Dagen - 27 dec 14 kl. 15:24

Döda hedrades i Thailand och Sverige

I både Thailand och Sverige hedrades i går offren för tsunamikatastrofen som inträffade för tio år sedan. I Uppsala domkyrka hölls en nationell minnesgudstjänst och i Khao Lak tändes ljus för de omkomna..

YLE - 22 jan 15 kl. 06:01

Vi hämtar lömska bakterier hem från resan

Var femte södernresenär hämtar med sig en tarmbakterie som vanliga läkemedel inte biter på. Om man dessutom drabbas av diarré på resan och äter antibiotika mångdubblas risken. Om några timmar går ett flyg från Helsingfors-Vanda flygplats till Indien.

HBL - 15 jan 15 kl. 14:50

Färre charterresor såldes i fjol

Försäljningen av charterresor sjönk med nästan sex procent i fjol jämfört med året innan, uppger Resebyråbranschens förbund.Över 883 000 finländare åkte på paketresa i fjol. Det populäraste målet för charterresor var Spanien.

Nyteknik - 22 dec 14 kl. 11:16

Thailand rustar järnvägen

Thailand planerar att rusta upp sitt förfallna järnvägsnät och skissar på tre nya förbindelser med Bangkok..

The Local - 26 dec 14 kl. 09:26

Thailand Swedes in tsunami remembrance

The Swedish embassy and Swedish Church has organized a ceremony on the beach at Khao Lak in Thailand on Friday in remembrance of the devastating 2004 tsunami which claimed almost 228,000 lives, including over 500 Swedes..

SR - 22 dec 14 kl. 14:29

Sexköp på svenskhotell i Thailand

Svenska charterhotell på ön Phuket i Thailand accepterar att prostituerade kommer med i sällskap med hotellgäster. Det framkommer av en granskning som tidningen Expressen gjort. Hos reseföretaget Apollo har man därför avbrutit samarbetet med fyra av hotellen..

BT - 18 jan 15 kl. 10:47

Amanda Ekström brinner för bilder

Det hela började med en enkel kamera och en nystartad blogg för sex år sedan - idag fotar Amanda Ekström porträtt, dop och bröllop. Genom sin kameralins vill hon fånga den där speciella känslan. Amanda Ekström är självlärd som fotograf och lever efter devisen att övning ger färdighet.

Expressen - 04 jan 15 kl. 11:35

Marcus, 23, dog under drömresan

Allt fler svenskar dör på utlandsresor. Förra året var dödssiffran nära 700, men mörkertalet är stort. Många dör i trafiken eller i drunkningsolyckor.

Expressen - 22 dec 14 kl. 14:23

Norsk kvinna omkom i Thailand – blev påkörd

En norsk kvinna omkom efter att ha blivit påkörd av en båt i Thailand, rapporterar Dagbladet..

Expressen - 03 jan 15 kl. 22:34

Paret tvingades fly branden på semestern

Patrik Fält, 30, och hans flickvän Diana Pettersén, 28, från Stockholm hade precis kommit hem och gått och lagt sig efter en trevlig middag på drömsemestern i Thailand. Då – mitt i natten – hade ett elfel gjort att det börjat brinna kraftigt i den obemannade receptionen en våning under dem. Patrik öppnade hotelldörren och svart rök vällde in i rummet.

BT - 06 jan 15 kl. 07:03

Hundar räddade från slakt

Ett tiotal hundar, avsedda att hamna på middagstallrikar i Sydkorea, har anlänt till USA för en ny framtid som sällskapsdjur. De är de första av 23 hundar som väntas den här veckan, i en kampanj för att bekämpa seden att äta hund i Sydkorea. Den amerikanska djurrättsorganisationen HSI hittade hundarna på en kennel i nordväst om Seoul där de föds upp för slakt.

Helsingborgs Dagblad - 20 dec 14 kl. 10:55

Kina erbjuder grannländer lån

Kina erbjuder Kambodja, Vietnam, Burma, Thailand och Laos lån på sammanlagt motsvarande 23 miljarder kronor. I ett tal vid ett ekonomiskt toppmöte i Bangkok i Thailand säger premiärminister Li Keqiang att lånen är öronmärkta för infrastruktursatsningar, fattigdomsbekämpning och projekt som underlättar kinesisk export, rapporterar nyhetsbyrån Nya Kina..

SvD - 20 dec 14 kl. 10:52

Kina erbjuder grannländer lån

Kina erbjuder Kambodja, Vietnam, Burma, Thailand och Laos lån på sammanlagt motsvarande 23 miljarder kronor. I ett tal vid ett ekonomiskt toppmöte i Bangkok i Thailand säger premiärminister Li Keqiang att lånen är öronmärkta för infrastruktursatsningar, fattigdomsbekämpning och projekt som underlättar kinesisk export, rapporterar nyhetsbyrån Nya Kina..

UNT - 30 dec 14 kl. 16:51

Åtalas för beställda barnvåldtäkter

En 39-årig man från Uppland åtalas misstänkt för att ha övertalat kvinnor i Thailand att, mot betalning, begå övergrepp på barn, rapporterar P4 Uppland..

UNT - 28 dec 14 kl. 10:00

"Man kan komma över mycket, men inte att ens barn dör."

KhaoLak, Thailand, 26 december 2004..

UNT - 27 dec 14 kl. 09:00

Ching fick hjälp från Uppsala

Semesterparadiset Khao Lak i Thailand drabbades hårt av tsunamin..

Helsingborgs Dagblad - 26 dec 14 kl. 11:05

Vänskap som varar för livet

Tio år efter tsunamin är banden mellan Sverige och Thailand fortsatt starka..

BT - 26 dec 14 kl. 03:36

Svensk ceremoni i Khao Lak i dag

Jordbävningen utanför Indonesien i Indiska oceanen var en av de kraftigaste som någonsin uppmätts. När den efterföljande tsunamin träffade stora delar av den sydostasiatiska kusten miste hundratusentals människor livet, ännu fler skadades och miljontals blev hemlösa. Tio år senare råder stillhet på Nang Thong-stranden i Khao Lak i södra Thailand.

SvD - 30 dec 14 kl. 16:51

Åtalas för beställda barnvåldtäkter

En 39-årig man från Uppland åtalas misstänkt för att ha övertalat kvinnor i Thailand att, mot betalning, begå övergrepp på barn. Åklagaren yrkar på att mannen bland annat ska dömas för grov anstiftan av grov våldtäkt mot barn, rapporterar P4 Uppland..

NSD - 27 dec 14 kl. 15:03

Paret har skänkt miljoner till Thailand

I lördags hölls en minnesstund i Khao Lak till minne av tsunamins offer..

Expressen - 12 dec 14 kl. 10:55

Svensk man hittad död i Thailand

En svensk man i 65-årsåldern har drunknat på en badstrand i Thailand, uppger thailändska medier. Mannen upptäcktes livlös i vattnet på torsdagsmorgonen..

Helsingborgs Dagblad - 30 dec 14 kl. 16:53

Åtalas för beställda barnvåldtäkter

En 39-årig man från Uppland åtalas misstänkt för att ha övertalat kvinnor i Thailand att, mot betalning, begå övergrepp på barn. Åklagaren yrkar på att mannen bland annat ska dömas för grov anstiftan av grov våldtäkt mot barn, rapporterar P4 Uppland. Mannen greps i maj efter det att polisen gjort upptäckten i samband med att 39-åringen utreddes för andra brottsmisstankar..

Dalarnas tidningar - 26 dec 14 kl. 15:02

Tsunamioffer kan få svenskt monument

Flera av minnesplatserna för tsunamins offer i Thailand har förfallit på grund av dåligt eller obefintligt underhåll – och i Sverige finns inga officiella minnesmärken för dem som miste livet i jättevågorna på annandag jul för tio år sedan..

Skånskan - 27 dec 14 kl. 10:30

Från bok till teater


Andreas Norman skickades som oerfaren UD-tjänsteman till tsunamikatastrofens Thailand. I höstas kom hans bok "9,3 på Richterskalan"..

ÖstersundsPosten - 26 dec 14 kl. 12:41

Tsunamioffer kan få svenskt monument

Flera av minnesplatserna för tsunamins offer i Thailand har förfallit på grund av dåligt eller obefintligt underhåll – och i Sverige finns inga officiella minnesmärken för dem som miste livet i jättevågorna på annandag jul för tio år sedan..

Expressen - 12 dec 14 kl. 10:55

Svensk drunknade på badstrand i Thailand

En svensk man i 60-årsåldern har drunknat på en badstrand i Thailand, uppger thailändska medier. Mannen upptäcktes livlös i vattnet på torsdagsmorgonen..

Västerbottens Folkblad - 21 dec 14 kl. 22:50

[PLUS] Direktören la om sår i 14 timmar

Nuvarande landstingsdirektör Anders Sylvan var en i teamet som åkte akut till Thailand för att ta....

SVT - 26 dec 14 kl. 08:23

Annelis kunskap om tsunamis räddade liv

Inte bara Thailand drabbades hårt av tsunamin. Ännu hårdare slog jättevågen mot Sri Lanka, där Anneli Önneby befann sig. Tack vare att hon visste vad en tsunami var kunde Anneli rädda liv.Om oss

Nyhetspressen är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Nyhetspressen.se besöks mer än 100000 gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.