Torsby+Kommun

Saturday, 29 November, 04:19

Nyheter om Torsby+Kommun

Sortering: Relevans | Senaste
Nya Wermlands Tidningen - 21 nov 14 kl. 06:00

Konstfrusen isbana i Torsby dröjer

Socialdemokraterna i Torsby lade i mars fram en motion om att bygga en konstfrusen isbana i Torsby. Men enligt kommunalrådet Ann-Katrin Järåsen (S) finns det inte ekonomi för en sådan satsning just nu..

Nya Wermlands Tidningen - 12 nov 14 kl. 20:32

Invigning av servicepunkter

Lanthandeln är en oerhört viktig del av servicen på den värmländska landsbygden. I Torsby kommun genomförs nu en satsning på att utöka butikerna service, något som handlarna får ekonomiskt stöd för..

Nya Wermlands Tidningen - I förrgår: 10:30

Vattenläcka i Torsby centrum

På grund av vattenläcka kan vattnet komma att stängas av akut för abonnenter på adresserna Järnvägsgatan 5, 7 och 10, Biografgatan 1 B samt Tingshusgatan 6..

UNT - 25 nov 14 kl. 09:17

Fyra skadade i Värmlandsolycka

Fyra personer, varav två barn, skadades i en frontalkollision mellan två personbilar på länsväg 947 utanför Torsby i Värmland i morse..

SvD - 25 nov 14 kl. 09:17

Fyra skadade i Värmlandsolycka

Fyra personer, varav två barn, skadades i en frontalkollision mellan två personbilar på länsväg 947 utanför Torsby i Värmland på tisdagsmorgonen..

Nya Wermlands Tidningen - Igår: 06:00

Bengt Berg firar 40 år med show på Stjärnan

Poeten Bengt Berg från Fensbol firar 40 år i år. 1974 debuterade han med diktsamlingen Där drömmen slutar. På fredag firas jubileet med en helkväll på Stjärnan i Torsby..

Nya Wermlands Tidningen - 11 nov 14 kl. 06:00

Lärare kränkte elev

Skolinspektionen riktar åter kritik mot en grundskola i Torsby kommun. En elev har i viss mån utsatts för kränkande behandling av en lärare. Barn- och elevombudet ska nu utreda om det finns skäl att utkräva skadestånd..

Nya Wermlands Tidningen - 23 nov 14 kl. 17:06

Många besökte Överbyns julmarknad

Överbyns hantverksförening norr om Torsby hade i år flyttat sin julmarknad till Camping 45. Vilket var ett lyckodrag..

Helsingborgs Dagblad - 25 nov 14 kl. 09:19

Fyra skadade i Värmlandsolycka

Fyra personer, varav två barn, skadades i en frontalkollision mellan två personbilar på länsväg 947 utanför Torsby i Värmland på tisdagsmorgonen. Olyckan inträffade vid halvåtta-tiden vid sjön Kläggen. En 13-årig flicka bedöms som mycket allvarligt skadad och fördes i ambulanshelikopter till sjukhus..

Nya Wermlands Tidningen - 18 nov 14 kl. 06:46

En gripen efter bränslestöld

Två män gjorde under tisdagsnatten inbrott i ett företagsföråd i Torsby och var i färd med att stjäla uppåt 60 dunkar bränsle när väktare kom till platsen..

BT - 25 nov 14 kl. 10:02

Fyra skadade i Värmlandsolycka

Fyra personer, varav två barn, skadades i en frontalkollision mellan två personbilar på länsväg 947 utanför Torsby i Värmland. Olyckan inträffade vid halvåtta-tiden på tisdagsmorgonen vid sjön Kläggen. En 13-årig flicka bedöms som mycket allvarligt skadad och fördes i ambulanshelikopter till sjukhus.

BT - 25 nov 14 kl. 09:17

Fyra skadade i Värmlandsolycka

Fyra personer, varav två barn, skadades i en frontalkollision mellan två personbilar på länsväg 947 utanför Torsby i Värmland på tisdagsmorgonen. Olyckan inträffade vid halvåtta-tiden vid sjön Kläggen. En 13-årig flicka bedöms som mycket allvarligt skadad och fördes i ambulanshelikopter till sjukhus.

Nya Wermlands Tidningen - 03 nov 14 kl. 06:00

Hårdrockande Groundless spelar in första plattan i Torsby

Norsksvenska rockbandet Groundless är i slutfasen av inspelningarna av bandets första platta. Inspelningarna sker i Torsby, där sångaren Henrik Classons växte upp. – Det här är en pojkdröm som går i uppfyllelse, säger Henrik..

Nya Wermlands Tidningen - 14 nov 14 kl. 06:00

Årets luciafirande blir något extra

1948 rapporterade NWT om hur 7 000 personer bevittnade den storslagna Bovil-designade luciakortegen i Torsby. I år ska succén återupprepas och arbetet med de fantasieggande vagnarna är i full gång..

Nya Wermlands Tidningen - 17 nov 14 kl. 06:00

Arvikaseger efter rivstart

Arvikas handbollsherrar öppnade starkt i lördagens match mot Torsby B. Fem mål på de sex första anfallen gav Arvika en ledning som laget sedan inte släppte ifrån sig. – Vi gick ut med en grundtrygghet i andra halvlek som gjorde det lätt för oss att hålla ställningarna, säger Arvikas tränare Per Pettersson, som ledde laget till seger med 24-18..

Nya Wermlands Tidningen - 17 nov 14 kl. 14:13

Flygbolaget Avies försäkrar flygsäkerhet

Flygbolaget Avies, som bland annat trafikerar sträckan Torsby-Hagfors-Arlanda har kritiserats för bristande säkerhet. Bolagsledningen försäkrar att det är säkert att resa med dem och att de arbetat fram nya rutiner för landningar då det finns risk för halka..

Nya Wermlands Tidningen - 15 nov 14 kl. 06:00

Kaos när vårdcentral fick nytt IT-system

När vårdcentralen i Torsby förra året bytte IT-system blev arbetsbelastningen så stor att man inte hann hålla koll på de remissvar som kom in – eller inte kom in. Det visar en granskning som egentligen handlade om en fördröjd tuberkulosbehandling..

Nya Wermlands Tidningen - 28 okt 14 kl. 14:03

Strömavbrott i Torsby

Ett flertal elabonnenter i Torsby har under efermiddagen blivit av med sin ström..

Nya Wermlands Tidningen - 10 nov 14 kl. 15:50

Strömlöst i Torsby

Flera hundra Fortumkunder är just nu utan ström..

Nya Wermlands Tidningen - 30 okt 14 kl. 10:07

Härjedalen avråder resor med Avies

Härjedalens kommun anser att det är så osäkert att flyga med Avies att kommunalrådet nu avråder alla från att resa med bolaget. Samma flygbolag trafikerar sträckan Torsby-Hagfors-Arlanda..

GT - 31 okt 14 kl. 00:11

En person allvarligt skadad i singelolycka

Tre personer fördes till sjukhus efter en singelolycka då ett fordon körde av vägen söder om Östmark utanför Torsby. För en av personerna är tillståndet allvarligt, meddelar Torsby sjukhus på torsdagskvällen, som uppger att personen tagits till avdelningen för intensivvårdsoperation..

Nya Wermlands Tidningen - 24 okt 14 kl. 06:18

Man anhållen efter misstänkt misshandel

Polisen fick under torsdagskvällen göra en insats i en mindre ort i Torsby kommun. I övrigt har natten varit lugn för ordningsmakten..

Nya Wermlands Tidningen - 24 okt 14 kl. 16:33

Dement smet, tog bil och körde tio mil

En dement person som växelvis vistades på ett demensboende i Torsby kommun smet därifrån i början av juni mitt på dagen..

Nya Wermlands Tidningen - 04 nov 14 kl. 06:00

Tre dementa ute på byn

Tre gånger under våren och sommaren lyckades dementa personer i Torsby ta sig ut från sin bostad eller sitt vårdboende utan att någon märkte..

BT - 21 nov 14 kl. 08:07

Falk ska nå toppen igen

Hur står sig Hanna Falk? Nu skall frågetecknet rätas ut. I Bruksvallarna får Ulricehamns affischnamn ett första kvitto på formen.

BT - 21 nov 14 kl. 08:07

Falk ska nå toppen igen

Hur står sig Hanna Falk? Nu skall frågetecknet rätas ut. I Bruksvallarna får Ulricehamns affischnamn ett första kvitto på formen.

Nya Wermlands Tidningen - 05 nov 14 kl. 06:00

Robin Rahm snart redo för premiär i AIK-tröjan

Hockeymålvakten Robin Rahm från Torsby skrev inför den här säsongen på för AIK i hockeyallsvenskan. Men en ledbandsskada i ena foten har än så länge stoppat honom från tävlingsdebut i den nya klubben..

Expressen - 04 nov 14 kl. 13:53

Dement man rymde – körde hem till sin fru

TORSBY. Den dementa mannen gick rakt ut från äldreboendet och satte sig i en bil som stod utanför. Sedan körde han hem till sin fru.

GT - 04 nov 14 kl. 13:53

Dement man rymde – körde hem till sin frun

TORSBY. Den dementa mannen gick rakt ut från äldreboendet och satte sig i en bil som stod utanför. Sedan körde han hem till sin fru.

Nya Wermlands Tidningen - 30 okt 14 kl. 21:04

Nyinvigning av Nya Torget

Det var gott om folk på plats när Nya Torget i Torsby nyinvigdes på torsdagen..

Nya Wermlands Tidningen - 30 okt 14 kl. 06:00

Riskfyllt flyg

Att flyga från Torsby och Hagfors är förenat med risker enligt Transportstyrelsen, som vill dra in tillståndet för den estniska operatören Avies..

Nya Wermlands Tidningen - 15 okt 14 kl. 06:00

Fortsatta styren

Kil och Torsby. Föga överraskande kom beskeden att de nuvarande styrande partierna också kommer att bli det fortsatt styrande partierna i Kils och Torsby kommuner..

Nya Wermlands Tidningen - 29 okt 14 kl. 06:00

Skattepengar till marknadsföring av kritiserade bolaget

Torsby och Hagfors kommuner miljonsatsar tillsammans med Region Värmland för att marknadsföra Avies-flyglinjen..

GT - 31 okt 14 kl. 14:54

Maffiagänget fick sin lokal sönderslagen

GT skrev häromdagenom att Black 7, supportergrupp till tyska mc-klubben Gremium mc, har etablerat sig i norra Värmland. Natten till fredagen utsattes lokalerna i Torsby för skadegörelse. – Vi vet inte vem som gjort detta, säger Tommy Lindh, presstalesman hos polisen i Värmland..

Nya Wermlands Tidningen - 24 okt 14 kl. 20:04

Haverikommissionen varnar för flygbolag

Statens haverikommission varnar för det estniska flygbolaget Avies som flyger från Torsby och Hagfors till Stockholm. Det skriver SVT:s Värmlandsnytt..

Nya Wermlands Tidningen - 24 okt 14 kl. 10:04

Kaos för tågpendlare på fredagsmorgonen

Morgontåget på Fryksdalsbanan mellan Torsby och Karlstad ställdes in på fredagsmorgonen - utan att ersättas med buss..

ÖstersundsPosten - 24 okt 14 kl. 21:43

Svegsflyget kvar på Arlanda

Nio personer som skulle flyga till Sveg sitter kvar på Arlanda sent på fredagskvällen. Ytterligare nio personer ska resa med samma flygplan vidare till Torsby..

Nya Wermlands Tidningen - 20 okt 14 kl. 16:43

Trafikverket ser en framtid för flyget i norra Värmland

I Torsby och Hagfors kan man räkna med en fortsatt statlig upphandling av flyglinjen till Arlanda. – Man kan känna sig trygga då regeringen inte sagt något annat, säger Rami Yones vid Trafikverket..

SmålandsPosten - 04 nov 14 kl. 07:19

En deckare utöver det vanliga

Efter en något seg start kommer historien igång och kräver ett snabbt tempo i läsningen eftersom man så väldigt gärna vill få reda på hur det ska sluta. Den stumma flickan är den fjärde boken om kriminalpsykologen Sebastian Bergman och teamet på Riksmordkommissionen. Ett brutalt mord på en hel familj i Torsby är vad som får teamet att kallas in denna gång.

Nya Wermlands Tidningen - 22 okt 14 kl. 06:00

Så blir klimatet i Värmland

Områden i Värmland, där det redan är blött sommartid, kommer att få 10-15 procent mer regn än vad som är fallet i dagsläget. Vintrarna blir mildare och det handlar även under den årstiden om mer nederbörd än vanligt. Det blir konsekvenserna av de klimatförändringar vi står inför, sa David Hirdman, klimatkommunikatör vid SMHI när han deltog i gröna veckan i Torsby.

Nya Wermlands Tidningen - 28 sep 14 kl. 20:40

"Proppen ur för Torsby"

Det var vinna eller försvinna som gällde för Torsby om de skulle få fortsätta spela i division 4 även nästa år, och det var med bravur som Strömtorp gick på bet..

Nya Wermlands Tidningen - 30 sep 14 kl. 06:00

Presentation av skolutredningen skjuts upp

Utredningen av grundskolans organisation i Torsby kommun skulle ha presenterats på torsdag. Men S har skjutit upp den för att först genomföra en medborgardialog..

Nya Wermlands Tidningen - 14 okt 14 kl. 13:05

S styr tillsammans med C och FP

Nu är det klart vilka som kommer att styra i Torsby under de kommande fyra åren. Socialdemokraterna har ingått en valteknisk samverkan med Centerpartiet och Folkpartiet..

Nya Wermlands Tidningen - 10 okt 14 kl. 16:38

Sköt rådjur – träffade hus – nu har han fått sin dom

Jägaren säger att han sköt ett rådjur. Åklagaren anser att fem av haglen också träffade ett hus i Torsby – med stor risk att skada husägaren som var hemma..

Nya Wermlands Tidningen - 09 okt 14 kl. 06:00

Olsson fyra i Bredared

Det var Jan Olov Olsson från Torsby som blev bäste värmlänning vid Höstträffen i skeet i Bredared. Olsson, som tävlade i A-klassen, fick ned 84 av 100 duvor vilket gav honom en fjärdeplats..Om oss

Nyhetspressen är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Nyhetspressen.se besöks mer än 100000 gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.