Västmanlands+Läns+Tidning

Saturday, 25 October, 18:00

Nyheter om Västmanlands+Läns+Tidning

Sortering: Relevans | Senaste
Magazin24 - Igår: 20:04

Flera lokala spelare i distriktslagen

I morgon fredag åker Västmanlands två länslag i innebandy upp till Umeå för att spela SM och i lagen hittar vi flera lokala förmågor från bland annat Arboga och Köping. Magazin24.se pratade med distriktschefen på Västmanlands Innebandyförbund Stefan Karlsson.

Helsingborgs Dagblad - 09 okt 14 kl. 01:37

Undvik stroke genom att leva lagom

Kvinnor som äter hälsosamt, dricker måttligt, avstår cigaretter, undviker övervikt och motionerar löper kraftigt sänkt risk för att drabbas av stroke. Det framgår av en studie med cirka 32 000 medelålders och äldre kvinnor i Västmanlands och Uppsala län, skriver Upsala Nya Tidning..

Polisen - Igår: 10:11

Två män häktade misstänkta för stöld på ICA Maxi Hälla i Västerås

Två män häktades under torsdagen vid Västmanlands tingsrätt misstänkta för stöld i samband med det inbrott som skedde på ICA Maxi Hälla i Västerås, i måndags..

Magazin24 - I förrgår: 17:25

Om stortalangen Moa Qvarnlöf: ”Hon kan bli hur bra som helst”

Hon är stortalangen som satsar på att bli etablerad i IFK Arboga IBK:s seniorlag och höjs upp av både distriktschefen och tränaren. Magazin24.se träffade Moa Qvarnlöf i IFK Arboga IBK för att prata om SM och hennes framfart i division 2.

Kristianstadsbladet - 09 okt 14 kl. 01:30

Undvik stroke genom att leva lagom


Kvinnor som äter hälsosamt, dricker måttligt, avstår cigaretter, undviker övervikt och motionerar löper kraftigt sänkt risk för att drabbas av stroke.Det framgår av en studie med cirka 32 000 medelålders och äldre kvinnor i Västmanlands och Uppsala län, skriver Upsala Nya Tidning.Studien, publicerad i tidskriften Neurology, visar att ju fler positiva hälsofaktorer kvinnor håller sig till desto mindre är risken att insjukna i stroke..

BT - 09 okt 14 kl. 01:30

Undvik stroke genom att leva lagom

Kvinnor som äter hälsosamt, dricker måttligt, avstår cigaretter, undviker övervikt och motionerar löper kraftigt sänkt risk för att drabbas av stroke. Det framgår av en studie med cirka 32 000 medelålders och äldre kvinnor i Västmanlands och Uppsala län, skriver Upsala Nya Tidning.Studien, publicerad i tidskriften Neurology, visar att ju fler positiva hälsofaktorer kvinnor håller sig till desto mindre är risken att insjukna i stroke..

Dalarnas tidningar - 16 okt 14 kl. 15:52

2 000 hjältar tackas för brandinsats

Det är länsstyrelsen i Västmanlands län och berörda kommuner som den 17 november tänker tacka omkring 2 000 personer - varav många från Dalarna - för hjälpen i Aros Congress Center..

Nyan - 22 okt 14 kl. 10:00

Alkobommar önskas i Kapellskär och Grisslehamn

Motormännens helnykterhetsförbund (MHF) vill ha alkobommar i Kapellskär och Grisslehamn.
– Om vi får råda kommer även hamnarna i Kapellskär och Grisslehamn ha alkobommar så snart det är möjligt, säger Arne Vinerdal, vd för Motormännens helnykterhetsförbund (MHF) till Norrtelje Tidning.
Sedan i september görs automatiska nykterhetskontroller med alkobommar i Frihamnen i Stockholm.

SvD - Igår: 01:30

Ny kamera kan förbättra diagnoser

Akademiska sjukhuset i Uppsala blir först i Sverige med en ny avancerad kamerateknik, rapporterar Upsala Nya Tidning..

Vimmerby Tidning - 11 timmar sedan

Köpte falska skinnjackor

I lördags berättade vår tidning om ett bedrägeriförsök utanför Netto. Efter artikeln hörde en person av sig som gått på lurendrejeriet och som nu har sex falska skinnjackor över.
– Jag skäms för det, säger han..

UNT - 22 timmar sedan

Patient dog efter miss vid hemdialys

En patient som genomförde dialys i sitt hem dog efter att ha kopplat en slang fel i dialysapparaten, skriver Sundsvalls tidning på nätet..

SvD - 16 okt 14 kl. 15:37

2 000 hjältar tackas för brandinsats

Nu bjuds alla hjältar som hjälpte till att släcka den stora skogsbranden väster om Sala i somras på fest i Västerås. Det är länsstyrelsen i Västmanlands län och berörda kommuner som den 17 november tänker tacka omkring 2 000 personer för hjälpen i Aros Congress Center..

Västerbottens Folkblad - 21 okt 14 kl. 09:20

[PLUS] ”Vi är som apelsiner” får pris

I fredagens tidning kunde ni läsa om att syskonen Gärding/Haines film "Vi är som apelsiner" skulle....

LV - I förrgår: 09:26

Detta är inte valfrihet

Såg i dagens tidning att moderata kommunalrådet i Vimmerby vill sätta stopp för Telia. Det är att bita sig själv i svansen, att gå ut med så dåliga metoder. Det är ju trots allt en del som föredrar Telia.

DN - 10 okt 14 kl. 23:09

DN bäst designade tidning för andra året i rad

Dagens Nyheter är Skandinaviens bäst designade tidning. Det stod klart när priset delades ut i Köpenhamn sent på fredagskvällen..

SvD - 22 timmar sedan

Patient dog efter miss vid hemdialys

En patient som genomförde dialys i sitt hem dog efter att ha kopplat en slang fel i dialysapparaten, skriver Sundsvalls Tidning på nätet. Patienten tömdes på cirka tre liter blod och hittades avliden av ambulanspersonal efter att grannar uppmärksammat larmet från dialysmaskinen..

Helsingborgs Dagblad - 16 okt 14 kl. 15:39

2 000 hjältar tackas för brandinsats

Nu bjuds alla hjältar som hjälpte till att släcka den stora skogsbranden väster om Sala i somras på fest i Västerås. Det är länsstyrelsen i Västmanlands län och berörda kommuner som den 17 november tänker tacka omkring 2 000 personer för hjälpen i Aros Congress Center. Men några inbjudningskort skickas inte ut.

Kristianstadsbladet - 16 timmar sedan

Skolfoto med knogjärn stoppades


När det var dags för skolfoto ville tre pojkar i en av Karlskronas grundskolor se tuffa ut.De tog med sig soft airgun, ett slags luftvapen, och knogjärn.I skolan beslagtog lärarna vapnen och ringde sedan polisen, skriver Blekinge Läns Tidning.

Helsingborgs Dagblad - 16 timmar sedan

Skolfoto med knogjärn stoppades

När det var dags för skolfoto ville tre pojkar i en av Karlskronas grundskolor se tuffa ut. De tog med sig soft airgun, ett slags luftvapen, och knogjärn. I skolan beslagtog lärarna vapnen och ringde sedan polisen, skriver Blekinge Läns Tidning.

BT - 16 timmar sedan

Skolfoto med knogjärn stoppades

När det var dags för skolfoto ville tre pojkar i en av Karlskronas grundskolor se tuffa ut. De tog med sig soft airgun, ett slags luftvapen, och knogjärn.I skolan beslagtog lärarna vapnen och ringde sedan polisen, skriver Blekinge Läns Tidning.

LV - 11 timmar sedan

”Knivhugget i ryggen är oförlåtligt”

För en vecka sedan meddelade kommunstyrelsens ordförande Pia Tingvall (C) att hon lämnar politiken helt och hållet och orsaken var ett mail som hon fick från en partimedlem i förra veckan.
– Det var ett mail som gjorde att jag tog mitt definitiva beslut att lämna politiken helt och hållet, sa Pia Tingvall till vår tidning förra lördagen..

Dalarnas tidningar - I förrgår: 13:42

Exklusivt för DT - prinsen och Sofia om sin kärlek

Att DT skulle få första och enda intervjun med de nyförlovade var självklart för Sofia Hellqvist. Hon är ju uppvuxen med Mora tidning..

Helsingborgs Dagblad - 21 timmar sedan

Patient dog efter miss vid hemdialys

En patient som genomförde dialys i sitt hem dog efter att ha kopplat en slang fel i dialysapparaten, skriver Sundsvalls Tidning på nätet. Patienten tömdes på cirka tre liter blod och hittades avliden av ambulanspersonal efter att grannar uppmärksammat larmet från dialysmaskinen. Händelsen anmäldes till Inspektionen för vård och omsorg (IVO) enligt lex Maria..

Magazin24 - 19 okt 14 kl. 17:49

Innebandyförbundet firar 30 år

Det här året firar Västmanlands Innebandyförbund 30 år. I och med det så blir säsongen 2014/2015 mer speciell. På årsmötet så började Västmanlands Innebandyförbund prata om hur man ska uppmärksamma att förbundet firar 30 år i år för man ville fira lite extra denna säsong.

Helsingborgs Dagblad - Igår: 01:33

Ny kamera kan förbättra diagnoser

Akademiska sjukhuset i Uppsala blir först i Sverige med en ny avancerad kamerateknik, rapporterar Upsala Nya Tidning. Den så kallade PET/MR-kameran kan med hjälp av två olika tekniker ge bättre möjlighet att förstå olika processer i kroppen ner på molekylnivå. På sikt kan det leda till mer korrekta diagnoser.

SvD - 21 okt 14 kl. 01:30

Svettbristgen kan hjälpa massvettare

Upptäckten av en genvariant som gör att människor föds utan förmåga att svettas kan led till nya behandlingar - för dem som svettas överdrivet. Det visar en ny studie enligt Upsala Nya Tidning..

Kristianstadsbladet - I förrgår: 01:30

Mystisk myntsamling blir statlig


En mystisk samling med utländska mynt har nu blivits statens egendom. Ingen har lyckats identifiera pengarna, som hittades 2007 och har förvarats i flera månader hos polisen i Eksjö.Sammanlagt rör det sig om ett 100-tal mynt, som tros vara värda över 100 000 kronor.

BT - I förrgår: 01:30

Mystisk myntsamling blir statlig

En mystisk samling med utländska mynt har nu blivits statens egendom. Ingen har lyckats identifiera pengarna, som hittades 2007 och har förvarats i flera månader hos polisen i Eksjö. Sammanlagt rör det sig om ett 100-tal mynt, som tros vara värda över 100 000 kronor.

Helsingborgs Dagblad - I förrgår: 01:33

Mystisk myntsamling blir statlig

En mystisk samling med utländska mynt har nu blivits statens egendom. Ingen har lyckats identifiera pengarna, som hittades 2007 och har förvarats i flera månader hos polisen i Eksjö. Sammanlagt rör det sig om ett 100-tal mynt, som tros vara värda över 100 000 kronor.

Helsingborgs Dagblad - 21 okt 14 kl. 01:35

Svettbristgen kan hjälpa massvettare

Upptäckten av en genvariant som gör att människor föds utan förmåga att svettas kan led till nya behandlingar — för dem som svettas överdrivet. Det visar en ny studie enligt Upsala Nya Tidning. Forskarna arbetar nu utifrån fyndet med att utveckla en substans som ska hämma svettningen..

Expressen - 21 okt 14 kl. 20:34

Ryssland driver med svenska ubåtsjakten

KALININGRAD. Är detta ubåten som den svenska flottan jagar? Det undrar en tidning i Kaliningrad.

DalaDemokraten - 20 okt 14 kl. 05:54

"Det är frihet för mig"

För 45 år sedan fångade en annons i Mora Tidning Stig Davidssons uppmärksamhet..

Dalarnas tidningar - 20 okt 14 kl. 05:54

"Det är frihet för mig"

För 45 år sedan fångade en annons i Mora Tidning Stig Davidssons uppmärksamhet..

DalaDemokraten - 21 okt 14 kl. 20:58

Chefredaktör besökte Mora

Dalarnas Tidningar i allmänhet och Mora Tidning i synnerhet diskuterades när Carl-Johan Bergman sörplade på en kopp kaffe i Andreasgården och pratade med tidningsentusiaster..

Dalarnas tidningar - 21 okt 14 kl. 20:58

Chefredaktör besökte Mora

Dalarnas Tidningar i allmänhet och Mora Tidning i synnerhet diskuterades när Carl-Johan Bergman sörplade på en kopp kaffe i Andreasgården och pratade med tidningsentusiaster..

Dalarnas tidningar - 19 okt 14 kl. 06:00

Läs dagens e-tidning

UR INNEHÅLLET:.

Helsingborgs Dagblad - I förrgår: 01:35

Brunstig bagge skapade kaos

Ett par baggar som var för heta på gröten på väg till slakt leder nu till en anmälan för brott mot djurskyddslagen. Bakgrunden är att när lamm ska transporteras bör tackor och baggar hållas åtskilda, annars finns risk att baggarna vill ha en tête-à-tête på väg mot sista vilan. En djurägare i Gnesta fick dock se hur hans djur blandades, dessutom med lamm från annan gård, skriver Södermanlands Tidning..

Sydsvenskan - 22 okt 14 kl. 17:46

Reklambyrå polisanmäler KD

En reklambyrå i Malmö har polisanmält Kristdemokraterna för brott mot varumärkeslagen. Under valkampanjen skickade Kristdemokraterna ut en tidning med titeln "Ditt val" och i polisanmälan uppger reklambyrån att namnet "Ditt val" länge har varit varumärkesskyddat..

BT - Igår: 01:30

Ny kamera kan förbättra diagnoser

Akademiska sjukhuset i Uppsala blir först i Sverige med en ny avancerad kamerateknik, rapporterar Upsala Nya Tidning. Den så kallade PET/MR-kameran kan med hjälp av två olika tekniker ge bättre möjlighet att förstå olika processer i kroppen ner på molekylnivå. På sikt kan det leda till mer korrekta diagnoser.

Kristianstadsbladet - Igår: 01:30

Ny kamera kan förbättra diagnoser


Akademiska sjukhuset i Uppsala blir först i Sverige med en ny avancerad kamerateknik, rapporterar Upsala Nya Tidning.Den så kallade PET/MR-kameran kan med hjälp av två olika tekniker ge bättre möjlighet att förstå olika processer i kroppen ner på molekylnivå. På sikt kan det leda till mer korrekta diagnoser.

SmålandsPosten - Igår: 06:58

Pjäsen Helt enkelt las helt enkelt ner

”En inställd spelning är en spelning det också eftersom det väcker känslor som saknad, irritation och bitterhet. Och de inställda konserterna är ju det enda folk pratar om, så något måste de ju betyda”. De bevingade orden är förstås Ulf Lundells, yttrade efter en inställd spelning i Hultsfred 1991.

Kristianstadsbladet - 22 timmar sedan

Patient dog efter miss vid hemdialys


En patient som genomförde dialys i sitt hem dog efter att ha kopplat en slang fel i dialysapparaten, skriver Sundsvalls Tidning på nätet. Patienten tömdes på cirka tre liter blod och hittades avliden av ambulanspersonal efter att grannar uppmärksammat larmet från dialysmaskinen.Händelsen anmäldes till Inspektionen för vård och omsorg (IVO) enligt lex Maria.

BT - 22 timmar sedan

Patient dog efter miss vid hemdialys

En patient som genomförde dialys i sitt hem dog efter att ha kopplat en slang fel i dialysapparaten, skriver Sundsvalls Tidning på nätet. Patienten tömdes på cirka tre liter blod och hittades avliden av ambulanspersonal efter att grannar uppmärksammat larmet från dialysmaskinen. Händelsen anmäldes till Inspektionen för vård och omsorg (IVO) enligt lex Maria.

SvD - I förrgår: 01:30

Brunstig bagge skapade kaos

Ett par baggar som var för heta på gröten på väg till slakt leder nu till en anmälan för brott mot djurskyddslagen. Bakgrunden är att när lamm ska transporteras bör tackor och baggar hållas åtskilda, annars finns risk att baggarna vill ha en tête-à-tête på väg mot sista vilan. En djurägare i Gnesta fick dock se hur hans djur blandades, dessutom med lamm från annan gård, skriver Södermanlands Tidning.Om oss

Nyhetspressen är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Nyhetspressen.se besöks mer än 100000 gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.