Västmanlands+Läns+Tidning

Friday, 19 December, 23:41

Nyheter om Västmanlands+Läns+Tidning

Sortering: Relevans | Senaste
Polisen - 12 dec 14 kl. 13:52

Dödsfall i samband med polisens ingripande utreds

Det var på onsdagskvällen den 10 december som Polisen kallades till Vuxenpsykiatrin på Västmanlands sjukhus i Västerås. Detta efter att vårdpersonalen på avdelningen hade begärt hjälp då en man uppträtt våldsamt mot dem..

Nya Wermlands Tidningen - 6 timmar sedan

Många klappar hämtades

Svenska Kyrkans Jan Berglund och Kenneth Birath besökte Karlskoga tidning och Kuriren under fredagen, detta för att hämta klapparna som kommit in till Tidningsklappen..

Skånskan - 7 timmar sedan

Ett himmelsblått 2014


Läs MFF-bilagan som e-tidning här..

GöteborgsPosten - Igår: 18:30

TV: Guinness-rekord i Göteborg

Världens största tidning finns i Göteborg..

DN - 12 dec 14 kl. 15:23

”Vi måste få veta vad som hände vår bror – han var världens finaste”

Familjen till den 28-årige man som dog efter ett polisingripande på Västmanlands sjukhus ifrågasätter polisens våldsmetoder. När de i onsdags skiljdes från 28-åringen var han lugn. Några timmar senare kämpade han för sitt liv, men till slut orkade kroppen inte längre.

LV - Igår: 09:38

Felaktig bild av Kaj Raving

I ett debattinlägg i denna tidning den 9 december påstår Kaj Raving (V) att vi sverigedemokrater i budgetomröstningen i riksdagen skulle agerat stödparti åt det borgerliga blocket..

DI - 12 timmar sedan

SD-politikern kallade polis "grishoror"

SD-politikern Petter Johansson petas från uppdraget i socialnämnden i Arboga kommun. Detta sedan han kallat poliser för "grishoror" på Facebook. Det rapporterar Arboga Tidning..

SvD - 16 dec 14 kl. 08:17

Elektas redovisning ifrågasätts

Strålterapibolaget Elekta har "blåst upp sin försäljning". Det skriver Dagens Nyheter i tisdagens tidning..

DN - Igår: 16:08

Olyckschaufför fick hjärnblödning

Chauffören som körde bussen vid dödsolyckan på riksväg 27 utanför Tranemo för två veckor sedan drabbades av en hjärnblödning i samband med olyckan, skriver Borås Tidning på nätet..

ÖstersundsPosten - Igår: 11:11

E14 – en av landets farligaste vägar i jul

När Motormännens tidning Motor har sammanställt senast årens olycksstatistik från Transportsstyrelsen och Trafikverket framträder E 14 som en av de farliga vägarna..

Expressen - 16 timmar sedan

Han kastade valp i väggen så den dog

När en man bråkade med en kvinna i Skövde kommun kastade han hennes hundvalp in i väggen – så hårt att den dog omedelbart. Sedan hånade han den ledsna kvinnan genom att hälla en öl över henne. Han åläggs nu att betala 26 000 kronor i böter för skadegörelse och ofredande, skriver Skaraborgs läns tidning..

Expressen - 8 timmar sedan

Sverigedemokraterna fäller rödgröna i Borås

Det blir maktskifte i Borås. Efter att Allianspartiernas budget röstades igenom med stöd från Sverigedemokraterna lämnar Ulf Olsson (S), styret. – I synnerhet är det tråkigt att SD gavs ett avgörande inflytande på budgeten, säger han till Borås Tidning..

Dagens Media - I förrgår: 09:52

Läs Dagens Medias tidning – här är nummer 22, 2014

Kolla innehållet i senaste utgåvan av Dagens Media..

DN - Igår: 18:51

Dansk tidning listar ”snyggaste” handbollsspelarna


Danska Ekstrabladet har publicerat en lista på vad tidningen anser vara de tio snyggaste spelarna i pågående handbolls-EM. Listan har fått stor uppmärksamhet, och delade reaktioner. ”Vi vet, det är under all kritik”, skriver tidningen..

SvD - Igår: 16:00

Olyckschaufför fick hjärnblödning

Chauffören som körde bussen vid dödsolyckan på riksväg 27 utanför Tranemo för två veckor sedan drabbades av en hjärnblödning i samband med olyckan, skriver Borås Tidning på nätet. Den tekniska utredningen har redan visat att det inte fanns några tekniska fel på bussen..

SvD - 15 dec 14 kl. 15:51

Bartender dömd efter provsmakning

Bartendern provsmakade ett stort antal drinkar innan han tog bilen hem från jobbet. Nu har han dömts för både rattfylleri och grov olovlig körning, skriver Borås Tidning på nätet..

Magazin24 - 15 dec 14 kl. 15:24

Köpingsdomare blir FIFA-domare

Mohammed Al-Hakim, från Köping, kan nu titulera sig FIFA-domare 2015. I förra veckan fick han det slutgiltiga besked om att han kommer 2015 att vara FIFA-domare. Mohammed Al-Hakim från Köping inledde som distriktsdomare 2002 i Västmanland.

SvD - 15 dec 14 kl. 05:47

Ecb: rÖstade 18-6 om qe-uttalande 4/12 - tidning

Beslutet om ECB-rådets uttalande om kvantitativa lättnader vid rådsmötet den 4 december fattades med röstsiffrorna 18 mot sex..

Nyteknik - 15 dec 14 kl. 08:27

Insatsen mot ebola MSB:s största

Ebolainsatsen i Liberia är den största som MSB, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, har gjort. Det rapporterar myndighetens tidning Tjugofyra 7..

SVT - 14 dec 14 kl. 13:53

Chefredaktör gripen i Turkiet

Turkisk polis har gjort räder mot medier som står den USA-baserade muslimske imamen Fethullah Gülen nära, uppger en redaktör vid en berörd tidning..

GT - 15 dec 14 kl. 16:27

Smakande bartender får böter för rattfylla

Bartendern provsmakade ett stort antal drinkar innan han tog bilen hem från jobbet. Nu har han dömts för både rattfylleri och grov olovlig körning, skriver Borås Tidning på nätet..

Expressen - 22 timmar sedan

SD-politiker kallade poliser "grishoror"

SD-politikern Petter Johansson kallade poliser för "grishoror" på Facebook. Kort efter det stoppades han från att väljas in i socialnämnden i Arboga kommun. – Man kan inte ha någon med de åsikterna om man ska sitta som ordinarie ledamot i socialnämnden som jobbar i så nära samarbete med polisen, säger kommunalrådet Agneta Bode, S, till Arboga Tidning..

Helsingborgs Dagblad - Igår: 16:01

Olyckschaufför fick hjärnblödning

Chauffören som körde bussen vid dödsolyckan på riksväg 27 utanför Tranemo för två veckor sedan drabbades av en hjärnblödning i samband med olyckan, skriver Borås Tidning på nätet. Den tekniska utredningen har redan visat att det inte fanns några tekniska fel på bussen. Flera passagerare skadades allvarligt i olyckan, som kostade två personer livet, varav busschauffören var en..

Dagen - 16 dec 14 kl. 11:18

Sidas magasin Omvärlden blir digitalt

Sidas tidning om bistånd och globala frågor, Omvärlden, har efter 44 år kommit ut med sitt sista nummer i pappersform..

DN - 14 dec 14 kl. 14:21

Räd mot medier i Turkiet

Turkisk polis har gjort räder mot medier som står den USA-baserade muslimske imamen Fethullah Gülen nära, uppger en redaktör vid en berörd tidning..

UNT - 16 dec 14 kl. 12:48

Kommunal chef åtalas för trolöshet

Den före detta kommunale chefen såg till att mångmiljonbelopp felaktigt betalades ut i försörjningsstöd till flera personer - som sedan gav pengarna tillbaka till chefen, skriver Borås Tidning på nätet..

SvD - 16 dec 14 kl. 18:24

Kvinna såg våldtäktsman på kafé

Kvinnan satt och fikade på ett kafé i Borås, när en man som våldtagit henne två veckor tidigare plötsligt satte sig bredvid. Det blev avgörande för att den 41-årige mannen kunde gripas och nu dömts till rättspsykiatrisk vård, rapporterar Borås Tidning på nätet..

Helsingborgs Dagblad - 16 dec 14 kl. 18:26

Kvinna såg våldtäktsman på kafé

Kvinnan satt och fikade på ett kafé i Borås, när en man som våldtagit henne två veckor tidigare plötsligt satte sig bredvid. Det blev avgörande för att den 41-årige mannen kunde gripas och nu dömts till rättspsykiatrisk vård, rapporterar Borås Tidning på nätet..

NSD - 15 dec 14 kl. 15:06

Nöjesåkningen med skoter ifrågasatt

Sundsvalls tidnings ledarskribent föreslår att skoterfolket ska låta skotrarna stå i vinter – med hänvisning till miljön..

Expressen - 15 dec 14 kl. 07:00

Brittisk tidning: SD:s fäste är Kristianstad

Den ansedda brittiska tidningen The Guardian har varit på besök i skånska Kristianstad. Uppdrag: granska Sverigedemokraternas framgångar..

GT - 16 dec 14 kl. 22:04

Våldtog kvinna i park – nu döms han till vård

Den 41–årige mannen våldtog en kvinna – två veckor senare satte han sig bredvid henne på ett kafé. Det blev avgörande för att mannen på tisdagen kunde fällas, skriver Borås Tidning..

Helsingborgs Dagblad - I förrgår: 04:02

Fiber tveksamt skydd mot stroke

Fiberrika frukter och grönsaker i stora mängder minskar risken att insjukna i stroke. Men enligt en studie, publicerad i Journal of Nutrition med närmare 70 000 medverkande, så är det kanske inte fibrerna som skyddar utan något annat, skriver Upsala Nya Tidning. Möjligen kan näringsämnen och växtkemikalier ge skydd..

SvD - I förrgår: 04:00

Fiber tveksamt skydd mot stroke

Fiberrika frukter och grönsaker i stora mängder minskar risken att insjukna i stroke. Men enligt en studie, publicerad i Journal of Nutrition med närmare 70 000 medverkande, så är det kanske inte fibrerna som skyddar utan något annat, skriver Upsala Nya Tidning. Möjligen kan näringsämnen och växtkemikalier ge skydd..

Dagens Media - 15 dec 14 kl. 09:11

Från Kupé till Axfood

Claes Salomonsson är ny presschef på Axfood. Han har senast varit chefredaktör för SJ:s tidning Kupé..

BT - Igår: 08:38

Välj rätt väg och resdag i jul

Varje år dör omkring 15 personer och 1 000 skadas i jul- och nyårstrafiken enligt statistik från de senaste sex åren. Vi är extra många som är ute på vägarna under stor helgerna. Risken att dö i jul- och nyårstrafiken ökar kraftigt om du kör på fel dag och fel väg.

Expressen - 14 dec 14 kl. 13:55

Chefredaktör gripen efter räder i Turkiet

ISTANBUL. Turkisk polis har gjort räder mot medier som står den USA-baserade muslimske imamen Fethullah Gülen nära, uppger en redaktör vid en berörd tidning..

BT - Igår: 16:00

Olyckschaufför fick hjärnblödning

Chauffören som körde bussen vid dödsolyckan på riksväg 27 utanför Tranemo för två veckor sedan drabbades av en hjärnblödning i samband med olyckan, skriver Borås Tidning på nätet. Den tekniska utredningen har redan visat att det inte fanns några tekniska fel på bussen. Flera passagerare skadades allvarligt i olyckan, som kostade två personer livet, varav busschauffören var en.

Helsingborgs Dagblad - 15 dec 14 kl. 15:56

Bartender dömd efter provsmakning

Bartendern provsmakade ett stort antal drinkar innan han tog bilen hem från jobbet. Nu har han dömts för både rattfylleri och grov olovlig körning, skriver Borås Tidning på nätet. Enligt bartendern, som är i 20-årsåldern, smakade han av ett 70-tal drinkar under den aktuella kvällen..

Norrtelje Tidning - 15 dec 14 kl. 09:53

Bildalbum: Här trycks sista NT i Norrtälje

Se bilder från söndagsnatten, när Norrtelje Tidning trycktes i Norrtälje för sista gången. Reportaget får du läsa i tisdagstidningen, som trycks i Västerås..

GT - 16 dec 14 kl. 17:47

Tjuvar stal tv-spel för en halv miljon kronor

Tjuvarna slog till mot den parkerade lastbilen och skar sig in genom kapellet. Då kom de över Playstation-konsoler till ett värde av en halv miljon kronor. – Vi misstänker att det är någon på insidan, säger poliskommissarie Hans Andrén till Borås Tidning..

Dagens Media - 01 dec 14 kl. 13:08

Nordeas tidning distribueras med Fokus

Nordea Private Bankings nya tidning Fair kommer att samdistribueras med veckans nummer av Fokus..

Helsingborgs Dagblad - 16 dec 14 kl. 22:03

Färdigspelat i Europa även för Borås

Borås Basket missade chansen att ta sig vidare från gruppspelet i Eurochallenge. Det blev förlust i den avgörande matchen mot Frankfurt trots hemmaplan, 72—87. Gästerna hade ledningen hela matchen och var klart bättre.

SvD - 14 dec 14 kl. 09:09

Räd mot medier i Turkiet

Turkisk polis har gjort räder mot medier som står den USA-baserade muslimske imamen Fethullah Gülen nära, uppger en redaktör vid en berörd tidning. Enligt medierapporter greps 32 personer i räderna mot bland annat en tv-kanal och en dagstidning..

BT - I förrgår: 04:00

Fiber tveksamt skydd mot stroke

Fiberrika frukter och grönsaker i stora mängder minskar risken att insjukna i stroke. Men enligt en studie, publicerad i Journal of Nutrition med närmare 70 000 medverkande, så är det kanske inte fibrerna som skyddar utan något annat, skriver Upsala Nya Tidning. Möjligen kan näringsämnen och växtkemikalier ge skydd.

SvD - 15 dec 14 kl. 16:53

Begärs häktad för barnvåldtäkter

En man i 45-årsåldern har begärts häktad misstänkt för våldtäkt mot minst tre barn i Boråstrakten. Enligt Borås Tidning är barnen inte mannens egna och han ska heller inte haft att göra med dem via sitt jobb..Om oss

Nyhetspressen är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Nyhetspressen.se besöks mer än 100000 gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.