Västmanlands+Läns+Tidning

Thursday, 30 October, 13:58

Nyheter om Västmanlands+Läns+Tidning

Sortering: Relevans | Senaste
Resume - 2 timmar sedan

12 sidor om Ingesson – då orsakade elfel utebliven tidning

Igår stod det klart att den gamle VM-hjälten Klas Ingesson endast blev 45 år. Borås-laget Elfsborg vann Allsvenskan för första gången på lika många år när han tog över laget. Borås Tidning har producerat 12 sidor om Klas Ingesson för dagens tidning, men ett elfel gjorde att tidningen inte kunde tryckas i natt..

UNT - Igår: 11:07

Miljonnota för släckningsarbete

Länsstyrelsen i Västmanlands län betalar ut drygt 16 miljoner kronor efter storbranden mellan Sala och Norberg i augusti..

Magazin24 - Igår: 16:15

Distriktschefen hyllar länslagen

INNEBANDY Båda distriktslagen gick vidare från gruppen och det var Stefan Karlssons, distriktschef på Västmanlands Innebandyförbund, målsättning med distriktslags-SM i innebandy. I helgen var det distriktslags-SM i innebandy för pojkar och flickor 15 år. Det var den sista turneringen för just P15 och F15 så Västmanlands Innebandyförbunds två lag ville avsluta snyggt.

BT - 3 timmar sedan

Elfel orsakade utebliven tidning

Ett elfel på Borås Tidnings tryckeri orsakade att torsdagens tidning inte kunde tryckas i natt. En upplaga på drygt 10 000 tidningar finns dock snart tillgänglig vid Borås Tidnings olika redaktioner. – Det är självklart jättetråkigt att vi inte har kunnat få ut dagens tidning till våra prenumeranter i dag.

Magazin24 - 23 okt 14 kl. 20:04

Flera lokala spelare i distriktslagen

I morgon fredag åker Västmanlands två länslag i innebandy upp till Umeå för att spela SM och i lagen hittar vi flera lokala förmågor från bland annat Arboga och Köping. Magazin24.se pratade med distriktschefen på Västmanlands Innebandyförbund Stefan Karlsson.

Magazin24 - 21 timmar sedan

Första stoppet för länslaget i ishockey – Dalarna

I kväll klockan 18 drar TV-pucken i Värmland i gång och i Västmanland hittar vi många lokala spelare som ska se till att hålla den Västmanländska fanan högt. Sex spelare från vårt område finns med i Västmanlands TV-puckslag som i kväll inleder mot Dalarna i Kristinehamn. Spelarna är Robert Eriksson, Markus Nord, Linus Gustafsson, Wille [...

Helsingborgs Dagblad - I förrgår: 18:41

Misstänkt våldtäkt på behandlingshem

En man som arbetar på ett behandlingshem är misstänkt för att ha våldtagit en tonårsflicka på hemmet. Han häktades på måndagseftermiddagen av Västmanlands tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt mot barn, skriver vlt.se.

Kristianstadsbladet - I förrgår: 18:39

Misstänkt våldtäkt på behandlingshem


En man som arbetar på ett behandlingshem är misstänkt för att ha våldtagit en tonårsflicka på hemmet.Han häktades på måndagseftermiddagen av Västmanlands tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt mot barn, skriver vlt.se.

BT - I förrgår: 18:39

Misstänkt våldtäkt på behandlingshem

En man som arbetar på ett behandlingshem är misstänkt för att ha våldtagit en tonårsflicka på hemmet. Han häktades på måndagseftermiddagen av Västmanlands tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt mot barn, skriver vlt.se.

YLE - Igår: 08:13

ÖT: Mannström byter klubb

Österbottens Tidning skriver att Sebastian Mannström kommer att lämna Helsingforsklubben HJK. Mittfältaren dementerar rykten som placerar honom i VPS. - Jag kommer inte att spela i VPS, säger Mannström till Österbottens tidning.

Helsingborgs Dagblad - 09 okt 14 kl. 01:37

Undvik stroke genom att leva lagom

Kvinnor som äter hälsosamt, dricker måttligt, avstår cigaretter, undviker övervikt och motionerar löper kraftigt sänkt risk för att drabbas av stroke. Det framgår av en studie med cirka 32 000 medelålders och äldre kvinnor i Västmanlands och Uppsala län, skriver Upsala Nya Tidning..

GT - 27 okt 14 kl. 12:21

Då: Bandidos-ledare Nu: Politiker för SD

För två år sedan kom Micael Persson, den före detta Bandidos-ledaren i Borås, ut från fängelset. I måndags valdes han in i kommunstyrelsen i Svenljunga. I Borås Tidning berättar den förre Bandidos-presidenten nu om sitt politiska engagemang.

Vimmerby Tidning - Igår: 09:17

Beskriver allt

Jag läser i lördagens tidning att ”knivhugget i ryggen” fällde avgörandet för kommunalrådet Pia Tingvall, Kinda.
.

Polisen - 24 okt 14 kl. 10:11

Två män häktade misstänkta för stöld på ICA Maxi Hälla i Västerås

Två män häktades under torsdagen vid Västmanlands tingsrätt misstänkta för stöld i samband med det inbrott som skedde på ICA Maxi Hälla i Västerås, i måndags..

Nya Wermlands Tidningen - Igår: 19:42

De provade att göra tidning

Vad är en nyhet – och hur skriver man en artikel? Under höstlovet får ungdomar chansen att prova hur det är att jobba som journalist..

DI - Igår: 12:16

Onsdagstips för börsen – de ska upp 20 procent

Affärsvärlden rekommenderar köp på Semcon och Cloetta i onsdagens tidning. Electrolux och norska Marine Harvest stämplas samtidigt med rekommendation avvakta..

Dagens Media - Igår: 10:26

Läs Dagens Medias tidning – här är nummer 18, 2014

Kolla innehållet i nya numret..

Dalarnas tidningar - 26 okt 14 kl. 06:00

Läs dagens e-tidning

UR INNEHÅLLET:.

Magazin24 - 23 okt 14 kl. 17:25

Om stortalangen Moa Qvarnlöf: ”Hon kan bli hur bra som helst”

Hon är stortalangen som satsar på att bli etablerad i IFK Arboga IBK:s seniorlag och höjs upp av både distriktschefen och tränaren. Magazin24.se träffade Moa Qvarnlöf i IFK Arboga IBK för att prata om SM och hennes framfart i division 2.

Affärsvärlden - Igår: 07:08

Affärsvärlden: En köpvärd duo

I veckans tidning lämnar Affärsvärlden fyra rekommendationer, varav två är köpråd..

BT - 13 timmar sedan

Haveri på BT:s tryckeri

BT:s tryckeri har tekniska problem och har inte kommit igång med tryckning av Borås Tidning. Det är för stunden oklart när tryckning kommer att ske och om tidningen kommer att kunna delas ut till prenumeranterna på torsdagsmorgonen. Torsdagstidningen finns att läsa som eBT.

Dagens Media - 27 okt 14 kl. 13:50

Hon startar Närodlat

Grundaren av Media Resurs startar tidning om ekologisk mat..

Kristianstadsbladet - 09 okt 14 kl. 01:30

Undvik stroke genom att leva lagom


Kvinnor som äter hälsosamt, dricker måttligt, avstår cigaretter, undviker övervikt och motionerar löper kraftigt sänkt risk för att drabbas av stroke.Det framgår av en studie med cirka 32 000 medelålders och äldre kvinnor i Västmanlands och Uppsala län, skriver Upsala Nya Tidning.Studien, publicerad i tidskriften Neurology, visar att ju fler positiva hälsofaktorer kvinnor håller sig till desto mindre är risken att insjukna i stroke..

BT - 09 okt 14 kl. 01:30

Undvik stroke genom att leva lagom

Kvinnor som äter hälsosamt, dricker måttligt, avstår cigaretter, undviker övervikt och motionerar löper kraftigt sänkt risk för att drabbas av stroke. Det framgår av en studie med cirka 32 000 medelålders och äldre kvinnor i Västmanlands och Uppsala län, skriver Upsala Nya Tidning.Studien, publicerad i tidskriften Neurology, visar att ju fler positiva hälsofaktorer kvinnor håller sig till desto mindre är risken att insjukna i stroke..

Expressen - 4 timmar sedan

"Är en sådan vän man skaffar sig en gång"

Elfsborgs assisterande tränare Peter Wettergren stod Klas Ingesson nära. De lärde känna varandra som sexåringar. Sedan dess har de alltid hållit kontakten, både på nära håll och distans.

Expressen - 16 timmar sedan

Storbrand i Skövde slakteri inte anlagd

De bakomliggande omständigheterna kring storbranden i Skövde slakteri börjar gå mot en lösning. Skaraborgs Läns Tidning skriver att räddningstjänst och polisens tekniker nu kan konstatera att branden i alla fall inte var anlagd. Mer information kommer först när hela utredningen avslutats..

DN - I förrgår: 16:13

Polisens ”vildsvinsbowling” anmäls

”Det var bowling över hela vägbanan.” Så beskrev polisen Västra Götaland en bilolycka som krävt tio vildsvins liv. En person som läste uttalandet i en tidning har anmält polisen till Justitieombudsmannen (JO)..

Dalarnas tidningar - 16 okt 14 kl. 15:52

2 000 hjältar tackas för brandinsats

Det är länsstyrelsen i Västmanlands län och berörda kommuner som den 17 november tänker tacka omkring 2 000 personer - varav många från Dalarna - för hjälpen i Aros Congress Center..

Nyan - 22 okt 14 kl. 10:00

Alkobommar önskas i Kapellskär och Grisslehamn

Motormännens helnykterhetsförbund (MHF) vill ha alkobommar i Kapellskär och Grisslehamn.
– Om vi får råda kommer även hamnarna i Kapellskär och Grisslehamn ha alkobommar så snart det är möjligt, säger Arne Vinerdal, vd för Motormännens helnykterhetsförbund (MHF) till Norrtelje Tidning.
Sedan i september görs automatiska nykterhetskontroller med alkobommar i Frihamnen i Stockholm.

Expressen - I förrgår: 15:52

Okänd man nära kidnappa Ronja, 6

Ronja Melin, 6, var ute med sin bästa kompis i lekparken vid familjens nya hem i Aneby. Då greppade en okänd man tag i henne och började springa, skriver Tranås tidning. Flickan skrek och sparkade och lyckades till slut frigöra sig från mannen..

GöteborgsPosten - 27 okt 14 kl. 13:58

Stängde kommentarsfält efter näthat mot 14-åring

Den 14-åriga flickan kritiserade synen på kvinnor i en debattartikel och tog upp Paradise Hotel som exempel. Borås Tidning tvingades stänga kommentarsfältet efter näthat mot flickan..

Vimmerby Tidning - I förrgår: 09:09

Demokratins spelregler gäller alla

Företrädaren för folkpartiet Mari Sellin skriver i denna tidning att ”demokratin är att ur spel” och frågan är vad hon menar. Genom valresultatet har moderater och socialdemokrater valt att samarbeta för att få fram en handlingskraftig majoritet som kan leda Vimmerby kommun framåt under fyra år. Detta helt enligt de demokratiska spelregler som finns..

DN - 27 okt 14 kl. 12:15

Näthat mot 14-åring tvingade till stängning av kommentarsfält

I fredags publicerades i Borås Tidning en debattartikel som redan har blivit tidningens mest lästa någonsin. Men på grund av tonen på nätet mot artikelförfattaren, en 14-årig flicka, tvingades man stänga ner kommentarsfältet.– Vi förstod att den skulle väcka reaktioner, säger tidningens debattredaktör, Tobias Hjelm..

SvD - 24 okt 14 kl. 01:30

Ny kamera kan förbättra diagnoser

Akademiska sjukhuset i Uppsala blir först i Sverige med en ny avancerad kamerateknik, rapporterar Upsala Nya Tidning..

Dagens Media - 27 okt 14 kl. 09:38

BT tvingades stänga kommentarsfält efter påhopp mot 14-årig flicka

I en debattartikel kritiserade Alma Bonander synen på kvinnor i Sverige. Kort därefter tvingades Borås Tidning stänga kommentarsfältet efter attacker mot 14-åringen..

GT - I förrgår: 19:50

Sajt fick stänga efter flickas debattartikel

En 14-årig flicka skrev en debattartikel om Paradise hotel och könsstrukturer i samhället. Men bara en knapp timme efter publiceringen tvingades bt.se stänga kommenteringen på sidan.

Vimmerby Tidning - 25 okt 14 kl. 06:06

Köpte falska skinnjackor

I lördags berättade vår tidning om ett bedrägeriförsök utanför Netto. Efter artikeln hörde en person av sig som gått på lurendrejeriet och som nu har sex falska skinnjackor över.
– Jag skäms för det, säger han..

SR - 25 okt 14 kl. 20:52

SD-politiker tidigare medlem i Bandidos

En ny kommunstyrelseledamot för Sverigedemokraterna i Svenljunga har tidigare varit president för en av mc-gänget Bandidos lokalavdelningar och har avtjänat flera fängelsedomar bland annat för grovt narkotikabrott, skriver Borås Tidning på nätet..

Helsingborgs Dagblad - 27 okt 14 kl. 03:50

Kritik mot arbetsmiljö på hästklinik

Arbetsmiljön på hästkliniken i Uppsalas nya veterinär- och husdjurscentrum, som kostade 1,8 miljarder att bygga, får hård klinik. Enligt en lektor på veterinärprogrammet är bristerna så stora att studenternas säkerhet äventyras. — Bygget är över huvud taget inte studentanpassat, och flera farliga tillbud har inträffat, säger eleven Cecilia Ekeberg till Upsala Nya Tidning..

UNT - 24 okt 14 kl. 19:59

Patient dog efter miss vid hemdialys

En patient som genomförde dialys i sitt hem dog efter att ha kopplat en slang fel i dialysapparaten, skriver Sundsvalls tidning på nätet..

Resume - I förrgår: 14:24

14-åring näthatad efter debattartikel på BT

14-åriga Alma Bonander tycker att det är märkligt att manliga Paradise Hotel-deltagare som hävdar att man har legat med 300 personer hyllas som kungar, medan kvinnliga deltagare som har legat med en tiondel så många kallas slampor. Borås Tidning fick stänga kommentatorsfältet till hennes debattartikel efter bara en timme..

SvD - 16 okt 14 kl. 15:37

2 000 hjältar tackas för brandinsats

Nu bjuds alla hjältar som hjälpte till att släcka den stora skogsbranden väster om Sala i somras på fest i Västerås. Det är länsstyrelsen i Västmanlands län och berörda kommuner som den 17 november tänker tacka omkring 2 000 personer för hjälpen i Aros Congress Center..

Helsingborgs Dagblad - 27 okt 14 kl. 12:01

Elva vapen stals från dödsbo

Elva vapen har stulits från ett dödsbo i ett hus utanför Lidköping. Zonlarm har utfärdats efter tjuvarna, uppger lokala medier. Fyra revolvrar, tre hagelgevär, två pistoler och två kulvapen försvann ur huset någon gång under förra veckan.

Västerbottens Folkblad - 21 okt 14 kl. 09:20

[PLUS] ”Vi är som apelsiner” får pris

I fredagens tidning kunde ni läsa om att syskonen Gärding/Haines film "Vi är som apelsiner" skulle....Om oss

Nyhetspressen är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Nyhetspressen.se besöks mer än 100000 gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.