Västmanlands+Läns+Tidning

Thursday, 27 November, 09:04

Nyheter om Västmanlands+Läns+Tidning

Sortering: Relevans | Senaste
Magazin24 - 30 okt 14 kl. 14:45

Tuff start för Västmanland i TV-pucken

Västmanlands länslag har förlorat två av tre matcher i årets TV-pucken. Nu är det bara Stockholm Nord kvar i gruppspelet för Västmanlands länslag. Den matchen börjar klockan 16.

HBL - I förrgår: 07:34

Studentbladets nya chefredaktör vald

Niklas Evers inleder arbetet som chefredaktör i januari, skriver Studentbladet.Svenska Studerandes Intresseförening (SSI) har på sitt höstmöte anställt Niklas Evers som chefredaktör för Studentbladet 2015. Som redaktionssekreterare anställdes Jenna Vierinen.

ÖstersundsPosten - 2 timmar sedan

Blodmutation ökar cancerrisk

Mutationer i blodceller ökar risken för blodcancer markant. Det har forskare från bland annat Karolinska institutet och Uppsala universitet funnit, skriver Upsala Nya Tidning..

SvD - 7 timmar sedan

Blodmutation ökar cancerrisk

Mutationer i blodceller ökar risken för blodcancer markant. Det har forskare från bland annat Karolinska institutet och Uppsala universitet funnit, skriver Upsala Nya Tidning..

DI - 11 nov 14 kl. 19:35

Vinnare Västmanlands län

Smartshake.

ÖstersundsPosten - Igår: 07:35

Lovande försök med cancervaccin

Ett nytt cancervaccin har visat lovande resultat i sin första patientstudie, skriver Upsala Nya Tidning..

SVT - Igår: 01:45

Lovande försök med cancervaccin

Ett nytt cancervaccin har visat lovande resultat i sin första patientstudie, skriver Upsala Nya Tidning..

SvD - Igår: 01:30

Lovande försök med cancervaccin

Ett nytt cancervaccin har visat lovande resultat i sin första patientstudie, skriver Upsala Nya Tidning..

Dagens Media - 21 timmar sedan

Läs Dagens Medias tidning – här är nummer 20, 2014

Kolla innehållet i senaste utgåvan av Dagens Media, som även rymmmer bilagan Branschanalys om resebolagens utmaningar..

YLE - I förrgår: 04:53

Niklas Evers tar över Studentbladet

Studentbladet har fått en ny redaktion. Svenska Studerandes Intresseförenings höstmöte har anställt Niklas Evers som chefredaktör och Jenna Vierinen som redaktionssekreterare. Den nya redaktionen inleder sitt arbete den första januari.

Affärsvärlden - 24 nov 14 kl. 07:38

DI: Köpläge i it-bolaget

Dagens Industri ger rådet köp på it-bolaget IAR Systems. Det framgår av måndagens tidning..

Nya Wermlands Tidningen - Igår: 06:10

Det bästa för dig och jobbet

Fem gånger om dagen förlänger värmlänningen sitt liv genom att skratta på jobbet - och mycket, mycket mer läsning. I dag får du nämligen mer Arbete & Ekonomi med din tidning eller här på nwt.se..

Helsingborgs Dagblad - 7 timmar sedan

Blodmutation ökar cancerrisk

Mutationer i blodceller ökar risken för blodcancer markant. Det har forskare från bland annat Karolinska institutet och Uppsala universitet funnit, skriver Upsala Nya Tidning. Jämfört med tidigare genetiska studier kring blodcancer så har de nya publicerade studierna undersökt friska personers mutationer av blodceller..

GT - Igår: 07:37

En person död i brandhärjad villa

En villa eldhärjades på onsdagsmorgonen i Stenstorp utanför Falköping. Räddningstjänst och polis kallades till platsen. Nu skriver Falköpings Tidning att en person har hittats död i brandresterna..

DN - Igår: 05:39

Nytt cancervaccin visar lovande resultat

Ett nytt cancervaccin har visat lovande resultat i sin första patientstudie, skriver Upsala Nya Tidning..

Helsingborgs Dagblad - Igår: 01:32

Lovande försök med cancervaccin

Ett nytt cancervaccin har visat lovande resultat i sin första patientstudie, skriver Upsala Nya Tidning. Det nya vaccinet injiceras i en cancertumör och drar igång en massiv produktion av speciella mördarceller som attackerar och dödar cancercellerna. — Ingen annan typ av cancervaccination har gett en så massiv infiltration av mördarceller i tumören..

DalaDemokraten - 23 nov 14 kl. 21:52

Lastbilschaufförer i proteststorm

Lastbilar ska stanna 15 minuter varje dag i en samordnad protest mot frikännandet av den makedonske chauffören som i oktober greps i Njurunda med falskt körkort och falskt pass, skriver Sundsvalls Tidning..

Norrtelje Tidning - 21 nov 14 kl. 04:00

Bildalbum: Här gör Väddöelever tidning

På Elmsta skola har man gått från ax till limpa när man skapat morgondagens nyhetstidning..

Nerikes Allehanda - I förrgår: 21:24

Fp: Kommunen ska inte annonsera i socialistisk tidning

Kommunfullmäktige bör inte annonsera i Etc. Det tycker Folkpartiet som anser att tidningen gör vinklad journalistik..

BT - 7 timmar sedan

Blodmutation ökar cancerrisk

Mutationer i blodceller ökar risken för blodcancer markant. Det har forskare från bland annat Karolinska institutet och Uppsala universitet funnit, skriver Upsala Nya Tidning. Jämfört med tidigare genetiska studier kring blodcancer så har de nya publicerade studierna undersökt friska personers mutationer av blodceller.

LV - 23 timmar sedan

Toppolitiker tar time out

Det tilltänkta folkpartistiska kommunalrådet Rebecka Gabrielsson lämnar nu samtliga sina politiska uppdrag med omedelbar verkan meddelar Folkpartiet i Linköping. Erik Svansbo, ordförande för Folkpartiet i Linköping, säger till Linköpings Tidning att han inte längre har förtroende för Rebecka Gabrielsson..

YLE - I förrgår: 17:59

Målkungen nära spel i England

För en dryg vecka sedan åkte målkungen i fotbollsligan, Jonas Emet, till England för att provspela. Nu vill Fleetwood Town, som spelar på den tredjehögsta serienivån att Emet förlänger testperioden. Ursprungligen var det tanke att Emet skulle återvända hem på söndag men klubben vill hålla honom kvar i England, skriver Österbottens tidning.

YLE - I förrgår: 17:59

Målkungen Jonas Emet nära spel i England

För en dryg vecka sedan åkte målkungen i fotbollsligan, Jonas Emet, till England för att provspela. Nu vill Fleetwood Town som spelar på den tredjehögsta serienivån att Emet förlänger testperioden. Ursprungligen var det tanke att Emet skulle återvända hem på söndag men klubben vill hålla honom kvar i England, skriver Österbottens tidning.

SvD - 24 nov 14 kl. 02:45

Rätt antibiotika med ny metod

Forskare på Uppsala universitet utvecklar en ny metod för att snabbt kunna avgöra om enskilda patienter har drabbats av antibiotikaresistenta bakterier. Den innebär att rätt antibiotika ska kunna sättas in, skriver Upsala Nya Tidning..

GöteborgsPosten - 23 nov 14 kl. 13:46

Stella tog hem hela Sverigecupen

Stella Plantin, som GP skrev om i lördagens tidning, slutade på andra plats när klättrings-SM avgjordes i Göteborg. Placeringen gör att hon vinner hela Sverigecupen..

Nya Wermlands Tidningen - 21 nov 14 kl. 11:10

Göran raderas ur valsystemet

I fredagens tidning kunde AN berätta att Sverigedemokraternas nyutnämnde ersättare i Eda kommunfullmäktige, Göran Augustsson, i själva verket inte finns..

Helsingborgs Dagblad - Igår: 11:01

Många somnar bakom ratten i ambulans

Över 300 sjuksköterskor inom ambulanssjukvården uppger att de en eller flera gånger nickat till bakom ratten av trötthet. Det framgår av en enkätundersökning som gjorts av Vårdförbundets tidning Vårdfokus. — Detta är chockerande och visar på ett utbrett problem, även om personalen själv inte larmar, säger Jörgen Lundälv, docent i trafikmedicin vid Umeå universitet, till tidningen..

BT - Igår: 01:30

Lovande försök med cancervaccin

Ett nytt cancervaccin har visat lovande resultat i sin första patientstudie, skriver Upsala Nya Tidning. Det nya vaccinet injiceras i en cancertumör och drar igång en massiv produktion av speciella mördarceller som attackerar och dödar cancercellerna.- Ingen annan typ av cancervaccination har gett en så massiv infiltration av mördarceller i tumören.

SmålandsPosten - I förrgår: 06:01

Delade meningar om elitsatsning

Växjö Lakers har sju raka hemmavinster i SHL-hockeyn och jagar en förlängning av sviten i kväll när Frölunda gästar Vida Arena. Frölunda har en av landets bästa juniorverksamheter. Det har inte Växjö Lakers i dag, men man har dragit i gång en satsning som ska ta dem dit.

Helsingborgs Dagblad - 24 nov 14 kl. 02:47

Rätt antibiotika med ny metod

Forskare på Uppsala universitet utvecklar en ny metod för att snabbt kunna avgöra om enskilda patienter har drabbats av antibiotikaresistenta bakterier. Den innebär att rätt antibiotika ska kunna sättas in, skriver Upsala Nya Tidning. I dag väljer sjukvården att sätta in antibiotika baserat på uppgifter om hur resistensen ser ut för en stor grupp människor, exempelvis hela Sveriges befolkning..

UNT - 19 nov 14 kl. 05:00

Rekordvecka för UNT

Alla tänkbara digitala rekord slogs i förra veckan för Upsala Nya Tidning..

BT - 10 timmar sedan

Lyxbluffare häktad efter löftesbrott

Den 35-årige boråsaren bluffade till sig både akvariefiskar och lyxbilar. Men han slapp häktning vid båda tillfällena och släpptes eftersom han försäkrade att han lagt av med kriminalitet. Tredje gången gick det inte längre.

Magazin24 - 13 nov 14 kl. 14:13

Hästen i centrum

Nu till helgen kommer det att vara en föreläsningshelg för hästälskarna. Det är Västmanlands Ridsportförbund, Södermanlands Ridsportförbund och SISU Idrottsutbildarna som anordnar föreläsningshelgen den 14-16 november på Strömsholm. Det kommer att föreläsas om  hästkunskap och ridlära och det är inte vilka som helst som kommer att vara där.

UNT - 19 nov 14 kl. 01:30

1500-talets Facebook digitaliseras

Carolinabiblioteket i Uppsala ska digitalisera 140 stamböcker från 1550-tal till tidigt 1900-tal, skriver Upsala Nya Tidning..

DalaDemokraten - 21 nov 14 kl. 16:01

Förnya Höstsalongen, tack!

Det hör till traditionen att Dalarnas konstförening arrangerar Höstsalongen på Dalarnas Museum. Under min snart tioåriga sejour som kulturredaktör på denna tidning har det bara hänt någon enstaka gång att grupputställningen lämnat Falun för att söka sig någon annanstans i länet. Det finns andra lämpliga konsthallar..

Helsingborgs Dagblad - 21 nov 14 kl. 01:33

Skolanställd åtalad för knarkgömma

En man som arbetar på en skola i Borås har åtalats på tio punkter, bland annat för narkotikabrott, olovlig tobaksförsäljning och brott mot knivlagen. — Vi kommer direkt att undersöka om det är lämpligt att han är kvar, säger Dag Forsström, chef på kommunens arbetslivsförvaltning, till Borås Tidning..

Skånskan - 17 nov 14 kl. 10:59

Brand var skadegörelse

I lördagens tidning skrev SkD om en bil som börjat brinna på riksväg 13 utanför Vollsjö..

SVT - 20 nov 14 kl. 14:15

Jimmie Åkesson: ”Jag kommer tillbaka”

Sverigedemokraternas sjukskrivne partiledare Jimmie Åkesson skriver om sin sjukdom i partiets tidning. - Jag behöver ta paus på riktigt. Jag behöver ladda om..

Nyteknik - 19 nov 14 kl. 07:25

1500-talets Facebook digitaliseras

Carolinabiblioteket i Uppsala ska digitalisera 140 stamböcker från 1550-tal till tidigt 1900-tal, skriver Upsala Nya Tidning..

DN - 20 nov 14 kl. 05:41

Tandläkare misstänks för jättebluff

En tandläkare misstänks ha lurat till sig omkring 800 000 kronor från Försäkringskassan, skriver Upsala Nya Tidning..

DI - 19 nov 14 kl. 10:27

Carl von Linnés autograf digitaliseras

Carolinabiblioteket i Uppsala ska digitalisera 140 stamböcker från 1550-tal till tidigt 1900-tal, skriver Upsala Nya Tidning. Riksbankens jubileumsfond har anslagit nästan fyra miljoner kronor för projektet..

SVT - 20 nov 14 kl. 01:46

Tandläkare misstänks för jättebluff

En tandläkare misstänks ha lurat till sig omkring 800 000 kronor från Försäkringskassan, skriver Upsala Nya Tidning..Om oss

Nyhetspressen är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Nyhetspressen.se besöks mer än 100000 gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.