Vattenledningar

Saturday, 28 March, 18:42

Nyheter om Vattenledningar

Sortering: Relevans | Senaste
Sydsvenskan - 13 mar 15 kl. 13:20

Vattenledningar ska spolas rena

Med start nu i mars och fram till maj kommer vattenledningsnätet i Staffanstorp att renspolas för att förbättra vattenkvaliteten..

Helsingborgs Dagblad - 27 feb 15 kl. 11:13

Fortsätter att spola Vattenledningar

Även under fredagen fortsätter NSVA att spola vattenledningsnätet i Förslöv och Grevie med omnejd. Rekommendationen att koka vattnet finns sannolikt kvar till på måndag..

Nyteknik - 18 feb 15 kl. 10:43

Hämta el från dricksvattnet

Turbiner i stadens Vattenledningar kan ge effekter på upp till en megawatt..

SN - 13 feb 15 kl. 05:14

"Kustledningen – en skandal"

Beslutsunderlaget för VA-ledningen till Horn, Brannebol och Vålarö är undermåligt. Tekniskt, ekonomiskt och miljömässigt borde flera olika alternativ noggrant ha utvärderats och ställts mot varandra och kommunicerats med de berörda. Då skulle en lösning i samråd med de boende kunna ha valts som lett till skäliga kostnader som solidariskt i huvudsak kunnat finansieras inom ramen för kommunens normala av fullmäktige beslutade VA-taxa.

SmålandsPosten - 17 jan 15 kl. 09:10

Gamla ledningar och många läckor

De senaste åren har Älmhult drabbats av allt fler läckor och stopp i VA-nätet.
– Det gäller att lägga våra pengar på exakt rätt ställe, säger Fredrik Danielsson. Produktionschef Fredrik Danielsson, Älmhults kommun har full koll på läckor, stopp i rören och standarden på kommunens vatten- och avloppsnät.

SmålandsPosten - 14 jan 15 kl. 07:18

?Jag känner inte igen vårt land längre?

Jag är orolig för Sverige. Jag känner inte igen vårt land längre. Ett öppet och tolerant samhälle som ändå har präglats av någon slags solidaritet och en tanke om alla ­människors lika värde, håller det sakta men säkert på att förändras?

BT - 31 dec 14 kl. 15:44

Gick loss på tobaksaffär med betongskärare

Tidigt i dag försökte tjuvar såga sig in i en tobaksaffär på Hulta. Tjuvar har försökt såga sig in i en tobaksaffär på Hulta med en betongskärare – men utan framgång. Däremot har de orsakat omfattande skadegörelse.

DalaDemokraten - 19 dec 14 kl. 15:09

Faluns nya dricksvatten

Vattenledningen mellan Falun och Borlänge är 25 kilomter lång. Den ska försörja båda kommunerna med vatten och består av två Vattenledningar..

YLE - 19 dec 14 kl. 12:00

"Jag värdesätter livet högre efter tsunamin"

- Sidu, det där är underligt. Det är inget vatten i havet, sade Synnöve Karlsson till sin man Frey. Det här väckte inga misstankar hos paret från Sjundeå som hade flytt det finska vintermörkret för att fira jul i Phuket i Thailand år 2004.

BT - 01 dec 14 kl. 07:52

Skidbacke positiv för Bollebygd

Årets Bollebygdsambassadör 2015 är inte en, utan hela sju personer. I somras tog de över den nedgångna skidanläggningen Bollekollen och på ett halvår har de röjt backarna, lagat liften, rustat upp byggnaderna och öppnat upp anläggningen för allmänheten. BT var på besök i sommar när killarna nyligen hade tagit över Bollekollen och redan då såg man att de var igång direkt.

BT - 24 nov 14 kl. 07:21

Blev av med värdefull matta ? vill varna andra

Mannen påstod att han skulle kontrollera vattenkvaliteten – men han lämnade lägenheten med klockor och en äkta matta för hundratusentals kronor. Nu vill Anders Bergengren, 83, varna andra. Det var på torsdagen som Anders Bergengren blev uppringd av en man som påstod att han behövde komma in och kontrollera vattenkvaliteten.

YLE - 19 nov 14 kl. 05:41

Degerby kan äntligen få kommunalteknik

Degerby i östra Ingå kanske äntligen får den kommunalteknik som varit aktuell i tio år. En färsk vatten- och avloppsplan för Degerby föreslår nu att Degerby centrum och Kocksbyvägens område kopplas till avloppslinjen i Störsvik i Sjundeå. Därifrån pumpas avloppet vidare via en befintlig förbindelseledning till Kyrkslätt och sedan till Esbo reningsverk.

YLE - 10 nov 14 kl. 20:19

Järn orsak till grumligt vatten i Störsvik

Orsaken till att hushållsvattnet i Störsvik i Sjundeå är grumligt är att det innehåller järn. Järnet förvandlas till fasta partiklar som bildar en bottensats i Vattenledningar. Det uppger Sjundeå kommuns tekniska chef Jorma Skyttä i ett pressmeddelande.

BT - 20 okt 14 kl. 11:08

Vattenläcka åtgärdad i Kinna

Vattenläckan i Assbergs industriområde har nu lagats, men orsaken kommer bli svår att fastställa. Den vattenläcka som inträffade på lördagseftermiddagen har nu åtgärdats. Det var i en ledning i Assbergs industriområde i Skene som olyckan inträffade.

BT - 20 okt 14 kl. 11:08

Vattenläcka åtgärdad i Skene

Vattenläckan i Assbergs industriområde i Skene har nu lagats, men orsaken kommer bli svår att fastställa. Den vattenläcka som inträffade på lördagseftermiddagen har nu åtgärdats. Det var i en ledning i Assbergs industriområde i Skene som olyckan inträffade.

Nya Wermlands Tidningen - 01 okt 14 kl. 15:08

För ett sekel sedan gick Säffle i väntan på vattnet

För 100 år sedan gick Säffles invånare i väntans tider. De väntade på vatten i Vattenledningar. De skulle få vänta till januari 1915, men under 1914 pågick förberedelserna.

Sydsvenskan - 16 okt 14 kl. 04:00

Bengt Ludvig Persson

Bengt Ludvig Persson, Bjärred, avled den 2 oktober i en ålder av 77 år. Han sörjs närmast av Maylise med barn och barnbarn samt av systrarna Ulla och Birgit med barn.Ludde, som han helst ville bli kallad, var en bildad man.

YA - 18 sep 14 kl. 06:30

Madrasser ger korna längre liv

Foto: Mark Hanlon
Med hjälp av nya specialutformade madrasser ska kossorna på Skurups lantbruksskola inte bara ligga skönare, utan dessutom leva längre. ”Klart vi hoppas på en dramatisk skillnad”, säger djuransvarige Göran Thorsson.
De sista madrassraderna håller fortfarande på att läggas på plats och lyser än så länge grant gula där i stallet.

Barometern - 27 aug 14 kl. 06:23

Tio miljoner för sanering av handelscenter

Det blir en nota på tio miljoner kronor för att sanera för nya handelsområdet Snickeriet bredvid McDonald’s. Under tisdagen beslutade kommunstyrelsen skjuta till tio miljoner kronor för att saneringen ska kunna komma i gång.
Det är inga oskyldiga gifter som döljer sig i marken på området.

BT - 14 aug 14 kl. 21:31

Klart: En av Borås största satsningar

I dag klubbades en av de största investeringarna Borås stad har gjort igenom. Nu kan utbyggnaden av stadsnätet börja. BT berättade om Borås elnät AB:s storsatsning i våras och i dag fattades det slutliga beslutet för att genomföra det arbete som ska ge boråsarna tillgång till bredband genom ett stadsnät.

Kristianstadsbladet - 21 aug 14 kl. 08:30

Ständig beredskap på skyfall

Foto: Peter Åklundh
Frågan om häftiga skyfall är högaktuell i Kristianstads kommun, inte minst genom Kristianstads utsatta låga läge. Ett extremt regn kan förvandla den invallade staden till en stor bassäng – planer finns på att skapa olika magasin dit vattnet kan ledas vid en översvämning.
De senaste två dygnen har en klass 3-varning utfärdats för låglandet vid Suseån kring Halmstad.

SvD - 26 jul 14 kl. 01:00

Gazakonfliktens underjordiska liv

Under Gaza finns ett system av tunnlar som spelar en central roll i stridigheterna. Liksom skyddsrum, gångar och separata Vattenledningar är de del av konfliktområdets underjordiska arkitektur..

YA - 02 aug 14 kl. 06:30

Satsningen säkrar tillgången på vatten

Utbyggnaden i Nedraby och det kontinuerliga arbetet med att byta ut gamla Vattenledningar har gjort att tillgången på dricksvatten i Ystad har blivit betydligt säkrare. I år har det till exempel aldrig varit aktuellt med ett bevattningsförbud trots intensiv hetta och många besökare.
– Ystads satsning ger resultat.

Kristianstadsbladet - 31 jul 14 kl. 09:42

Nya nybyggare på fälten i väster

Foto: Tomas Polvall
Nybyggarna som anlände till Selma på 1880-talet såg att marken var som en ofruktbar öken, men vägen tillbaka var längre än tanken på att den trots allt kunde bli användbar. Hårt arbete och bevattningskanaler från High Sierras har förvandlat landskapet till ett av de bördigaste i världen. Kulturen som format jordbruken söder om Fresno bygger på familjesammanhållning.

UNT - 25 jun 14 kl. 23:49

Misstänkt sabotage mot vattentorn

Invånare i Stenungsunds kommun uppmanades på onsdagskvällen att inte dricka vatten från kommunens Vattenledningar..

SvD - 25 jun 14 kl. 23:49

Misstänkt sabotage mot vattentorn

Invånare i Stenungsunds kommun uppmanades på onsdagskvällen att inte dricka vatten från kommunens Vattenledningar. Orsaken är att vattentornet i Stenungsund misstänks ha blivit utsatt för skadegörelse..

ÖstersundsPosten - 25 jun 14 kl. 23:38

Misstänkt sabotage mot vattentorn

Invånare i Stenungsunds kommun uppmanades på onsdagskvällen att inte dricka vatten från kommunens Vattenledningar. Orsaken är att vattentornet i Stenungsund misstänks ha blivit utsatt för skadegörelse..

DalaDemokraten - 25 jun 14 kl. 23:38

Misstänkt sabotage mot vattentorn

Invånare i Stenungsunds kommun uppmanades på onsdagskvällen att inte dricka vatten från kommunens Vattenledningar. Orsaken är att vattentornet i Stenungsund misstänks ha blivit utsatt för skadegörelse..

SvD - 25 jun 14 kl. 23:38

Misstänkt sabotage mot vattentorn

Invånare i Stenungsunds kommun uppmanades på onsdagskvällen att inte dricka vatten från kommunens Vattenledningar. Orsaken är att vattentornet i Stenungsund misstänks ha blivit utsatt för skadegörelse..

Helsingborgs Dagblad - 25 jun 14 kl. 23:42

Misstänkt sabotage mot vattentorn

Invånare i Stenungsunds kommun uppmanades på onsdagskvällen att inte dricka vatten från kommunens Vattenledningar. Orsaken är att vattentornet i Stenungsund misstänks ha blivit utsatt för skadegörelse. — Det är någon typ av sabotage, säger Susann Pohlén, teknisk chef i Stenungsunds kommun, till TT.

Kristianstadsbladet - 25 jun 14 kl. 23:38

Misstänkt sabotage mot vattentorn


Invånare i Stenungsunds kommun uppmanades på onsdagskvällen att inte dricka vatten från kommunens Vattenledningar. Orsaken är att vattentornet i Stenungsund misstänks ha blivit utsatt för skadegörelse. - Det är någon typ av sabotage, säger Susann Pohlén, teknisk chef i Stenungsunds kommun, till TT.

BT - 25 jun 14 kl. 23:49

Misstänkt sabotage mot vattentorn

Invånare i Stenungsunds kommun uppmanades på onsdagskvällen att inte dricka vatten från kommunens Vattenledningar. Orsaken är att vattentornet i Stenungsund misstänks ha blivit utsatt för skadegörelse. - Det är någon typ av sabotage, säger Susann Pohlén, teknisk chef i Stenungsunds kommun, till TT.

SmålandsPosten - 28 jun 14 kl. 09:10

Stort VA-projekt klart

Den stora VA-ledningsbygget i östra Växjö är färdigt.
– Både avloppsledningen och vattenledningen är nu i drift, säger kommunens va-chef Pehr Andersson. Det var för drygt ett år sedan som kommunen startade arbetet med att förstärka dricksvatten-, avlopps- och dagvattenledningsnäten i främst östra Växjö.

Skånskan - 14 jun 14 kl. 09:39

Stora Nygatan stängs av

Från och med måndag morgon kl. 07 kommer Stora Nygatan att behöva stängas helt för all fordonstrafik mellan Gustav Adolfs torg och Slottsgatan på grund av nyläggning och reparation av Vattenledningar..

BT - 12 jun 14 kl. 11:36

Mordbränder på Hulta olösta ? renovering tar lång tid

Mordbränderna på Hulta torg är ouppklarade och det kan dröja till efter sommaren innan verksamheter åter kommer igång i de eldhärjade lokalerna. - Alla på torget påverkas. Det är mycket mindre folk i rörelse sedan det brann, säger Anil Madlani som driver spel- och tobaksbutiken.

Barometern - 07 maj 14 kl. 10:10

Oannonserade avbrott irriterar i Figeholm

Det pågår byten av Vattenledningar i Figeholm. För flera fastighetsägare har det inneburit att vatten­leveranserna avbrutits - utan förvarning. – Vi förstår att vattnet måste stängas av vid den här typen av arbeten, men det är dåligt att vi inte får veta det innan, säger en villaägare på Panstigen i Figeholm.

Helsingborgs Dagblad - 25 mar 14 kl. 13:29

Test av Landskronas Vattenledningar

Ventilerna testas i Landskronas Vattenledningar.

YLE - 08 maj 14 kl. 16:36

"Hangö har inte råd att säga nej till FN-Steel"

Det är viktigt att Hangö köper FN-Steels gamla hamn i Koverhar så att ingen konkurrent köper upp hamnen istället, säger Hangöpolitikerna Ulf Putte Lindström (SDP) och Barbro Wikberg (SFP). Båda hoppas att stadsfullmäktige enhälligt ska godkänna köpet av alla mark- och vattenområden utom fabriksområdet i Koverhar av FN-Steels konkursbo.
Tors 8.

YA - 02 maj 14 kl. 20:38

Känslig tid i körsbärsodling

Foto: Tom Wall
Termometern visade decimaler ovan nollan i natt och på Orelund i Rörum fick de känsliga blommorna i körsbärsdalen värmas med droppande vatten. När våren kommer veckor för tidig är det nervöst att vara körsbärsodlare.
– Allt blommar och vi har precis avslutat beskärningen, säger John Orelind.

Trelleborgs Allehanda - 28 apr 14 kl. 06:30

Läckorna har minskat till hälften

VA-avdelningen har under de senaste åren jobbat hårt för att minska läckorna i vattensystemet. Resultatet hittills är att spillet minskat från 22 procent till ungefär 12 procent.
Det var under fjoråret som arbetet med att minska läckaget från kommunens Vattenledningar satte fart.

YLE - 27 mar 14 kl. 12:20

Vattnet orsakade inte magsjukan i Nedervetil

Magsjuke-epidemin i Nedervetil i Kronoby nyligen berodde varken på hushållsvattnet eller maten från centralköket. Mellersta Österbottens möljöhälsovård har undersökt vattnet i Nedervetil Vattenandelslags Vattenledningar för att utesluta förekomsten av mikrober och man har inte hittat några sjukdomsalstrande mikrober i vattnet. Inte heller i maten från centralköket har man hittat några mikrober som kunde ha gett upphov till magsjukan.

YLE - 19 mar 14 kl. 12:51

Ingåvattnet kloreras

Ingå Vatten meddelar att kommunens Vattenledningar kloreras. Orsaken är att man har påträffat koliforma bakterier i hushållsvattnet. Bakterieförekomsten är liten och bedöms vara ofarlig för hälsan.

Nyan - 21 mar 14 kl. 14:00

Emmaus uppmärksammar Världsvattendagen

På lördag är det Världsvattendagen. Då går Emmaus Ålands dagskassor till vattenprojekt i Benin i Afrika.
Pengarna kommer bland annat att gå till borrbrunnar, Vattenledningar och allmänna vattenposter.

Kristianstadsbladet - 13 mar 14 kl. 02:17

Asiens rikaste vill köpa Fortumnät


Asiens rikaste man, Li Ka-Shing, finns bland dem som är intresserade av att köpa Fortums elnät i Sverige, uppger personer med insyn i processen enligt nyhetsbyrån Bloomberg.Hans Hongkong-baserade företag, Cheung Kong Infrastructure Holdings, äger redan elnät och Vattenledningar i Storbritannien och Australien.Det var i december i fjol som Fortum sade att bolagets svenska elnät eventuellt kan komma att säljas..

TA - 13 mar 14 kl. 02:17

Asiens rikaste vill köpa Fortumnät


Asiens rikaste man, Li Ka-Shing, finns bland dem som är intresserade av att köpa Fortums elnät i Sverige, uppger personer med insyn i processen enligt nyhetsbyrån Bloomberg.Hans Hongkong-baserade företag, Cheung Kong Infrastructure Holdings, äger redan elnät och Vattenledningar i Storbritannien och Australien.Det var i december i fjol som Fortum sade att bolagets svenska elnät eventuellt kan komma att säljas..Om oss

Nyhetspressen är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Nyhetspressen.se besöks mer än 100000 gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.