Ambulansflyg

Monday, 30 March, 04:18

Nyheter om ambulansflyg

Sortering: Relevans | Senaste
Sydsvenskan - 24 feb 15 kl. 18:37

ambulansflyg till Skåne

Ett år efter de andra landstingen vill även Region Skåne vara med och upphandla ambulansflyg. Dessutom ska Skåne arbeta för att få en egen ambulanshelikopter..

Expressen - 17 mar 15 kl. 19:15

Hannes lungkapacitet är bara 19-procentig

Resan till Turkiet blev en riktig mardröm för lungsjuka Hanne Tornvig, 39. Tack vare en Facebook-insamlingen kunde 39-åringen färdas hem med ett privat ambulansflyg – nu ställer hon sitt sista hopp till en lungtransplantation. – Läkarna säger att jag bara har fått tillbaka 19 procents lungkapacitet, säger hon till bt.

Sydsvenskan - 24 feb 15 kl. 18:34

Ja tillambulansflyg

Ett år efter de andra landstingen vill även Region Skåne vara med och upphandla ambulansflyg. Dessutom ska Skåne arbeta för att få en egen ambulanshelikopter. Det beslöt regionstyrelsen i går.

Sydsvenskan - 24 feb 15 kl. 13:29

Region Skåne kan få en ambulanshelikopter

Ett år efter de andra landstingen vill även Region Skåne vara med och upphandla ambulansflyg.
Dessutom ska Skåne arbeta för att få en egen ambulanshelikopter..

SvD - 22 feb 15 kl. 10:16

Så försäkrar du dig på långresan

Sjukvård utomlands eller hemtransport med ambulansflyg kan bli mycket dyrbart om du inte är försäkrad. Ändå är många svenskar oförsäkrade utomlands. – Det är i första hand ungdomar som pluggar eller arbetar tillfälligt och pensionärer som vistas längre tid på varmare ort, säger Gabriella Hallberg, jurist vid Konsumenternas försäkringsbyrå..

Expressen - 01 jan 15 kl. 16:32

Minibuss med gravid kvinna voltade på bro

En minibuss voltade på torsdagseftermiddagen på en bro i Hoting, Västerbotten. I bilen fanns en gravid kvinna och ytterligare en passagerare. – ambulansflyg var på väg dit men de fick vända för att det är för dåligt flygväder, säger Bengt Stadin vid Jämtlandspolisen..

BT - 13 jan 15 kl. 13:34

Göteborg City Airport läggs ner

Det hade kostat en kvarts miljard kronor att få Göteborg City Airport att klara tyngre flyg igen. I stället lägger ägaren Swedavia ner flygplatsen. – Vi prioriterar Landvetter i stället, säger vice vd:n Karl Wistrand.

BT - 07 jan 15 kl. 21:05

Hjälparbetare har troligen ej ebola

Sjuksköterskan som fördes hem till Sverige från Västafrika med misstänkt ebola har troligen inte sjukdomen. Det visar ett preliminärt prov som togs på onsdagen, uppger Skånes universitetssjukhus.Kvinnan har arbetat med att vårda ebolasjuka i Sierra Leone, på uppdrag av Myndigheten för samhällsskydd och beredskap.

GöteborgsPosten - 28 nov 14 kl. 11:28

VG-regionen byter ambulansflyg

VG-regionen är djupt missnöjt med Norrlandsflyg som tillhandahåller regionens enda ambulanshelikopter. Nästa år planerar man att i stället samarbeta med Värmland och Dalarna om ett eget ambulansflyg..

UT - 29 nov 14 kl. 08:52

Anmäler SÄS för storabrister i mottagandet

En kvinna i 50-årsåldern från Ulricehamn drabbades under en semester utomlands av en kraftig hjärnblödning. Nu anmäler hennes make SÄS i Borås för stora brister vid mottagandet när hon kom hem. Kvinnan föll ihop under semesterresan och vid röntgen på ett närbeläget sjukhus konstaterades en kraftig hjärnblödning.

UNT - 22 sep 14 kl. 18:26

Upphandling av ambulansflyg avbryts

Upphandlingen av det nationella ambulansflyget avbryts..

Kristianstadsbladet - 07 okt 14 kl. 07:04

Sköterska smittad av ebola i Spanien


En 40-årig spansk sjuksköterska är den första person som smittats av det dödliga ebolaviruset utanför Västafrika. Kvinnan ingick i en grupp som behandlat två spanska missionärer som dog i Spanien sedan de flugits hem från Västafrika.Hennes tillstånd är stabilt och hon har flyttats till ett sjukhus i Madrid, som rapporterats ha vidtagit extrema skyddsåtgärder, skriver bland andra BBC.

BT - 07 okt 14 kl. 07:04

Sköterska smittad av ebola i Spanien

En 40-årig spansk sjuksköterska är den första person som smittats av det dödliga ebolaviruset utanför Västafrika. Kvinnan ingick i en grupp som behandlat två spanska missionärer som dog i Spanien sedan de flugits hem från Västafrika. Hennes tillstånd är stabilt och hon har flyttats till ett sjukhus i Madrid, som rapporterats ha vidtagit extrema skyddsåtgärder, skriver bland andra BBC.

BT - 06 okt 14 kl. 16:48

Förberett evakuering av sjukvårdare

En norsk kvinna som arbetat för Läkare utan gränser i Sierra Leone i Västafrika, har insjuknat i ebola. Kvinnan ska flygas till Norge. Hon har förts med ambulansflyg till Sierra Leones huvudstad Freetown för att föras vidare till Norge.

SvD - 22 sep 14 kl. 18:26

Upphandling av ambulansflyg avbryts

Upphandlingen av det nationella ambulansflyget avbryts. Orsaken är att de anbud som kommit in inte uppfyller de obligatoriska kraven. En ny upphandling ska nu genomföras..

Kristianstadsbladet - 07 okt 14 kl. 09:46

Ebolasmittade i Spanien och Norge

En norsk kvinna som smittats av ebola i Västafrika är på väg till Oslo i ett specialinrett ambulansflygplan. I Madrid ligger en spansk sköterska - den första person som smittats av det dödliga viruset utanför Västafrika - isolerad.
Den 40-åriga spanska sjuksköterskan ingick i en grupp som behandlade två spanska missionärer som avled i Spanien sedan de flugits hem från Västafrika.

BT - 07 okt 14 kl. 09:46

Ebolasmittade i Spanien och Norge

En norsk kvinna som smittats av ebola i Västafrika är på väg till Oslo i ett specialinrett ambulansflygplan. I Madrid ligger en spansk sköterska - den första person som smittats av det dödliga viruset utanför Västafrika - isolerad. Den 40-åriga spanska sjuksköterskan ingick i en grupp som behandlade två spanska missionärer som avled i Spanien sedan de flugits hem från Västafrika.

BT - 06 okt 14 kl. 17:04

Ebolasmittad norska evakueras

En norsk kvinna har smittats av ebola i Sierra Leone i Västafrika. Hon evakueras nu till Norge. Den norska kvinnan har arbetat för Läkare utan gränser och var verksam i staden Bo.

Helsingborgs Dagblad - 22 sep 14 kl. 18:31

Upphandling av ambulansflyg avbryts

Upphandlingen av det nationella ambulansflyget avbryts. Orsaken är att de anbud som kommit in inte uppfyller de obligatoriska kraven. En ny upphandling ska nu genomföras.

BT - 08 okt 14 kl. 17:52

Krav på svenska ebolainsatser

Regeringen har öppnat börsen för att delta i kriget mot ebola. Men nu höjer experter rösten och kräver att Sverige bidrar med egen organisation och personal. Regeringen beslutade på tisdagen att bidra med ytterligare 105 miljoner kronor för att bekämpa ebola i de drabbade Afrikanska länderna.

Kristianstadsbladet - 07 okt 14 kl. 11:31

Ebolasmittade i Spanien och Norge

En norsk kvinna som smittats av ebola i Västafrika väntas vid lunchtid till Oslo i ett specialinrett ambulansflygplan. I Madrid vårdas en spansk sköterska - den första person som smittats av det dödliga viruset utanför Västafrika.
Den 40-åriga spanska sjuksköterskan ingick i en grupp som behandlade två spanska missionärer som avled i Spanien sedan de flugits hem från Västafrika.

BT - 07 okt 14 kl. 20:47

Ebolapatienter i Europa behandlas

Tre personer hålls isolerade i Spanien, inklusive den sköterska som smittats av ebola och som vårdas i Madrid. Den norska hjälparbetaren som vårdas på ett sjukhus i Oslo uppges få världens sista tillgängliga dos av medicinen Zmapp. I Madrid ligger den 40-åriga spanska sköterskan – den första person som smittats av det dödliga viruset utanför Västafrika – isolerad.

BT - 07 okt 14 kl. 19:02

Ebolapatienter i Europa behandlas

Tre personer hålls isolerade i Spanien, inklusive den sköterska som smittats av ebola och som vårdas i Madrid. Den norska hjälparbetaren som vårdas på ett sjukhus i Oslo uppges få världens sista tillgängliga dos av medicinen Zmapp.I Madrid ligger den 40-åriga spanska sköterskan - den första person som smittats av det dödliga viruset utanför Västafrika - isolerad.

Kristianstadsbladet - 07 okt 14 kl. 14:49

Fyra personer inlagda i Spanien

Fyra personer har lagts in på sjukhus i Spanien, inklusive den sköterska som redan vårdas för ebola.En norsk hjälparbetare som smittats av ebola i Sierra Leone har anlänt till Oslo för sjukhusvård. Hon får världens sista dos av medicinen Zmapp.

Kristianstadsbladet - 22 sep 14 kl. 18:26

Upphandling av ambulansflyg avbryts


Upphandlingen av det nationella ambulansflyget avbryts. Orsaken är att de anbud som kommit in inte uppfyller de obligatoriska kraven. En ny upphandling ska nu genomföras.

BT - 06 okt 14 kl. 19:56

Första fallet av ebola i Europa

Det första fallet av ebola där en person smittats utanför Afrika har bekräftats i Spanien. En norska som arbetar för Läkare utan gränser evakueras till Norge från Sierra Leone sedan hon smittats.Ett spanskt vårdbiträde i Madrid bekräftades på måndagen vara det första fallet där en person smittats av ebola utanför Afrika, enligt den spanska hälsomyndigheten.

BT - 22 sep 14 kl. 18:26

Upphandling av ambulansflyg avbryts

Upphandlingen av det nationella ambulansflyget avbryts. Orsaken är att de anbud som kommit in inte uppfyller de obligatoriska kraven. En ny upphandling ska nu genomföras.

TA - 06 okt 14 kl. 18:58

Ebolafall i Spanien

Ett vårdbiträde som har vårdat en patient i Madrid har testats positivt för ebolasmitta i en första provtagning, skriver Reuters. Även en norska som arbetar för Läkare utan gränser i Sierra Leone har smittats av ebola och evakueras till Norge för akutvård.
Det spanska vårdbiträdet i Madrid kan vara det första fallet där någon smittats av ebola utanför Afrika, skriver den spanska tidningen El País.

BT - 06 okt 14 kl. 18:58

Ebolafall i Spanien

Ett vårdbiträde som har vårdat en patient i Madrid har testats positivt för ebolasmitta i en första provtagning, skriver Reuters. Även en norska som arbetar för Läkare utan gränser i Sierra Leone har smittats av ebola och evakueras till Norge för akutvård. Det spanska vårdbiträdet i Madrid kan vara det första fallet där någon smittats av ebola utanför Afrika, skriver den spanska tidningen El País.

Kristianstadsbladet - 14 jul 14 kl. 17:37

Stora risker att resa oförsäkrad

Se över din försäkring inför resan. Utan en reseförsäkring kan solsemestern sluta med miljonskulder om olyckan är framme. Och olyckor händer.

BT - 14 jul 14 kl. 17:37

Stora risker att resa oförsäkrad

Se över din försäkring inför resan. Utan en reseförsäkring kan solsemestern sluta med miljonskulder om olyckan är framme. Och olyckor händer.

BT - 14 jul 14 kl. 17:53

Stora risker med att resa oförsäkrad

Se över din försäkring inför resan. Utan en reseförsäkring kan solsemestern sluta med miljonskulder om olyckan är framme. Och olyckor händer.

Västerbottens Folkblad - 28 maj 14 kl. 09:00

[PLUS] Facket: ambulansflyg riskerar bli osäkrare

Ny upphandling av ambulansflyg kan tumma på säkerheten för patienten. Det menar fackförbundet....

Barometern - 19 jun 14 kl. 06:53

Flicka dog i väntan på ambulansflyg

Efter nio timmars väntan på ambulansflyg dog en fyraårig flicka på länssjukhuset. Nu har föräldrarna anmält bristerna i vården till IVO. Det var i mars 2013 som den fyraåriga flickan kom in till barnakuten svårt medtagen.

Kristianstadsbladet - 17 jun 14 kl. 05:44

Försäkringen viktig inför resandet

Badkläderna packade, solkrämen redo och passet i fickan.Men vet du tillräckligt om vad som gäller om du råkar ut för en olycka eller begår ett brott utomlands?
- Var försäkrad, se till att veta vad som ingår i reseförsäkringen och läs på om landet och kulturen du reser till - för det som inte är olagligt i Sverige kan vara det där, säger Patric Nilsson, departementsråd på utrikesdepartementet (UD).

BT - 17 jun 14 kl. 05:44

Försäkringen viktig inför resandet

Badkläderna packade, solkrämen redo och passet i fickan. Men vet du tillräckligt om vad som gäller om du råkar ut för en olycka eller begår ett brott utomlands?- Var försäkrad, se till att veta vad som ingår i reseförsäkringen och läs på om landet och kulturen du reser till - för det som inte är olagligt i Sverige kan vara det där, säger Patric Nilsson, departementsråd på utrikesdepartementet (UD).

BT - 17 jun 14 kl. 07:14

Försäkringen viktig inför resandet

Badkläderna packade, solkrämen redo och passet i fickan. Men vet du tillräckligt om vad som gäller om du råkar ut för en olycka eller begår ett brott utomlands? – Var försäkrad, se till att veta vad som ingår i reseförsäkringen och läs på om landet och kulturen du reser till – för det som inte är olagligt i Sverige kan vara det där, säger Patric Nilsson, departementsråd på utrikesdepartementet (UD).

DN - 13 maj 14 kl. 12:33

Rahimi till Sverige med ambulansflyg

Skadade Daniel Rahimi åkte hem till Sverige med ambulansflyg vid lunchtid på tisdagen. Under natten registrerades Niclas Andersén i den svenska VM-truppen. I kväll möter Tre Kronor Norge och det blir en del förändringar i kedjorna..

Expressen - 12 maj 14 kl. 19:50

Sprucken mjälte för Rahimi - flygs hem

Daniel Rahimi tvingas lämna Minsk. Backen har fått en sprucken mjälte och har nu tagit ambulansflyg hemåt, uppger TV4 Sport..

NT - 18 mar 14 kl. 09:46

Skåne blir utan ambulansflyg

Som enda landsting i Sverige ställer sig Skåne utanför upphandlingen av ett nationellt ambulansflyg. Skånes regionstyrelseordförande Pia Kinhult (M) anser att Skåne har "ett ganska begränsat behov av ambulansflyg".(TT).

UNT - 18 mar 14 kl. 09:46

Skåne blir utan ambulansflyg

Som enda landsting i Sverige ställer sig Skåne utanför upphandlingen av ett nationellt ambulansflyg. Skånes regionstyrelseordförande Pia Kinhult (M) anser att Skåne har "ett ganska begränsat behov av ambulansflyg".(TT).

UNT - 18 mar 14 kl. 08:24

Skåne blir utan ambulansflyg

Som enda landsting i Sverige ställer sig Skåne utanför upphandlingen av ett nationellt ambulansflyg. Skånes regionstyrelseordförande Pia Kinhult (M) anser att Skåne har "ett ganska begränsat behov av ambulansflyg".(TT).

NT - 18 mar 14 kl. 08:24

Skåne blir utan ambulansflyg

Som enda landsting i Sverige ställer sig Skåne utanför upphandlingen av ett nationellt ambulansflyg. Skånes regionstyrelseordförande Pia Kinhult (M) anser att Skåne har "ett ganska begränsat behov av ambulansflyg".(TT).

Kristianstadsbladet - 13 maj 14 kl. 06:46

Dags skriva ny norgehistoria

En enda gång har Norge besegrat Tre Kronor i mästerskap.I kvällens möte i VM ska Skellefteås succéduo Oscar Möller och Joakim Lindström se till att den norgehistorien inte upprepar sig.
Det var när Pär Mårts gjorde debut som förbundskapten som förlusten mot Norge kom, i VM-premiären i Slovakien 2011.

Trelleborgs Allehanda - 13 maj 14 kl. 06:46

Dags skriva ny norgehistoria

En enda gång har Norge besegrat Tre Kronor i mästerskap.I kvällens möte i VM ska Skellefteås succéduo Oscar Möller och Joakim Lindström se till att den norgehistorien inte upprepar sig.
Det var när Pär Mårts gjorde debut som förbundskapten som förlusten mot Norge kom, i VM-premiären i Slovakien 2011.Om oss

Nyhetspressen är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Nyhetspressen.se besöks mer än 100000 gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.