Arbetsplatsen

Sunday, 23 November, 19:31

Nyheter om arbetsplatsen

Sortering: Relevans | Senaste
IDG - 11 nov 14 kl. 08:00

Mobbing på arbetsplatsen påverkar hela företaget

Mobbing på arbetsplatsen är ett betydligt större problem än många tror och det är inte bara offren som drabbas. Om organisationer inte tar tag i problemen riskerar de att påverka hela företaget negativt..

SvD - Igår: 00:00

Raymonda blir drama om kärlek på arbetsplatsen

Balettklassikern ”Raymonda” får ny skepnad när koreografen Pontus Lidberg flyttar triangeldramat till Kungliga Balettens repsal. Här ställs ballerinan inför svåra val och får visa att dans kan göra ont..

P3 - 19 nov 14 kl. 14:45

Här är de droger som folk oftast åker fast för på jobbet

Allt fler åker fast i drogtester på arbetsplatsen. Varje år får Karolinska universitetsjukhuset in 30 000 tester från svenska arbetsplatser, av de är 1 000 positiva..

Nerikes Allehanda - 16 nov 14 kl. 05:15

Visstidsjobb och maktbalans på arbetsplatsen

Ja, det finns anledning att stärka rättigheterna för dem som är visstidsanställda. Men samtidigt: Tidsbegränsade jobb behövs!.

Resume - 17 nov 14 kl. 12:11

Så kan byråerna mäta jämställdhet

Vilket kön får mest taltid på byrån?Med några enkla klick tar den nya appen "Gendertimer" reda på om det är kvinnor eller män som får prata mest på arbetsplatsen..

Nyteknik - 14 nov 14 kl. 16:55

Nytt stopp på Fortums bygge

arbetsplatsen där Fortum ska bygga nytt värmeverk drabbades för ett par veckor sedan av en olycka där två personer omkom. Nu har nya brister i arbetsmiljön påvisats på bygget..

Nya Wermlands Tidningen - 13 nov 14 kl. 06:00

"Jag jobbade där då"

Förra veckan hade vi en bild på Miroslawa Domarcica-Olsson tagen den 29 februari 1984 på Karlstads Spinneri och Väfveri på Sommarro. Vi undrade vem kvinnan är, vad hon gör och frågade efter andra minnen från arbetsplatsen. Och vi fick svar.

Nerikes Allehanda - 15 nov 14 kl. 18:29

Kommunen kränkte facket - tvingas betala skadestånd

Enhetschefen ställde villkor för att huvudskyddsombudet och Kommunals ordförande skulle få tillgång till arbetsplatsen och personalen. Så får en arbetsgivare inte göra. Nu tvingas kommunen betala skadestånd till Kommunal och de fackligt förtroendevalda för kränkning..

Dagen - 11 nov 14 kl. 03:05

Kyrkan – bästa arbetsplatsen?

Kyrkan borde vara Sveriges främsta arbetsplats, men tyvärr finns många steg kvar att ta. Det skriver Tomas Dahl och Mats Carlsson från fackförbundet Vision Ekumeniska..

BT - 04 nov 14 kl. 12:45

Byggnads: ?Det är en stor svart dag"

Johan Lindholm, förbundsordförande för Byggnads, reagerade "med bestörtning" när han tog emot nyheten om dödsolyckan. – Det är en stor svart dag. Återigen är det byggnadsarbetare som får sätta livet till på våra arbetsplatser och ingenting görs.

DN - 10 nov 14 kl. 15:46

Facken varnar för dålig arbetsmiljö på Arbetsmiljöverket

Flera av Arbetsmiljöverkets anställda har gått in i väggen och tvingats sjukskriva sig. Nu kräver facken att verket lever som man lär och tar problemen på den egna arbetsplatsen på allvar..

Helsingborgs Dagblad - 05 nov 14 kl. 08:45

Byggplats stängs efter dödsolycka

Flera krav har ställts på byggherren för att arbetsplatsen ska kunna öppna igen..

DN - 24 okt 14 kl. 06:45

Camel förbjuder rökning på arbetsplatsen

Reynolds American som tillverkar cigaretter av märke Camel förbjuder rökning på arbetsplatsen, rapporterar nyhetsbyrån AP. Bolaget är USA:s näst största tobaksföretag..

BT - I förrgår: 15:21

Rektorn står bakom knarkåtalad

Rektorn har förtroende för en man som jobbar på en skola i Borås trots att han åtalats för tio brott och riskerar ytterligare åtal. - Han gör ett fantastiskt jobb och har ju inte dömts för någonting än, säger rektorn. BT har tidigare berättat att mannen i 25-årsåldern arbetar som elevassistent och fritidsledare på en skola i Borås.

DalaDemokraten - 05 nov 14 kl. 14:20

Häktesvakt dömd för stöld på arbetsplatsen

Det var 2 februari i år som häkteschefen beordrade inventering av kioskvagnarna i häktet. På dem finns tobaksvaror, godis och tidningar till intagna. De sköts av speciell kioskpersonal och är mellan varven inlåsta i ett förrådsrum..

BT - 11 nov 14 kl. 18:51

Protester efter hundförbudet

Personalen får inte längre ta med sina hundar till jobbet - nu protesterar anhöriga på demensboendet Skogslid i Fristad mot beslutet. 32 anhöriga till boende på Skogslids demensavdelning har lämnat in en protestlista, för att hundarna Izzy och Nelly inte längre får vistas på boendet. "Som anhörig vet jag att det är pappas bästa vän, så jag hoppas att detta ändras" står det i brevet med namnunderskrifterna som inkom den 7 november till stadsdel norr.

BT - 11 nov 14 kl. 18:51

Varit sällskap i tio år - nu förbjuds hundarna: "Är inte ett hunddagis "

Personalen får inte längre ta med sina hundar till jobbet - nu protesterar anhöriga på demensboendet Skogslid i Fristad mot beslutet. 32 anhöriga till boende på Skogslids demensavdelning har lämnat in en protestlista, för att hundarna Izzy och Nelly inte längre får vistas på boendet. "Som anhörig vet jag att det är pappas bästa vän, så jag hoppas att detta ändras" står det i brevet med namnunderskrifterna som inkom den 7 november till stadsdel norr.

BT - Igår: 12:28

Terapin hjälpte Magnus att bli mer närvarande

Han har blivit en bättre pappa och lyckligare människa. Samtalsterapi öppnade Magnus Tholinssons sinnen.
– Jag är närvarande i nuet på ett helt annat sätt idag, säger han.

SvD - 04 nov 14 kl. 09:27

Två döda i svår arbetsolycka

Två personer miste livet och en skadades allvarligt när en 50 ton tung vägg rasade vid en byggarbetsplats i Hjorthagen i Stockholm på tisdagen. Fackförbundet Byggnads riktar nu skarp kritik mot kraftbolaget Fortum, som har beställt bygget, för bristande säkerhet vid arbetsplatsen..

Expressen - 06 nov 14 kl. 17:34

Ministerns tabbe – tillkallade polis

Alla känner väl igen nervositeten första dagen på jobbet - när saker och ting många gånger har en extra benägenhet att gå fel. För nytillträdda socialförsäkringsministern Annika Strandhäll blev torsdagen dock ovanligt dramatisk när poliser stormade in på arbetsplatsen på grund av ett missöde. "Dagens klantighet, skulle sänka skrivbordet och tryckte på polislarmet..

BT - 04 nov 14 kl. 09:54

Två döda i ras på bygge

Minst två personer har omkommit när ett byggelement rasade rasat vid ett bygge i Hjorthagen i Stockholm. Elementet väger enligt räddningstjänsten uppåt 40 ton. - En är allvarligt skadad och förd till Karolinska sjukhuset, säger Tomas Lundén, ledningsoperatör.

City - 04 nov 14 kl. 17:12

Mobbningen på jobbet har flyttat ut på nätet

Rebecka Forssell är doktorand och forskare vid Malmö Högskola och har under ett och ett halvt års tid studerat digitala trakasserier och mobbing tillsammans med tre andra forskarkollegor, med fokus på arbetsplatsen. – Det vi kan se är att män i större skala än kvinnor blir utsatta för digitala trakasserier, säger Rebecka Forssell. Det kan enligt Rebecka Forssell bero på organisatoriska orsaker.

YLE - 17 nov 14 kl. 17:50

Kalland: Både bildning och utbildning är viktigt

Mirjam Kalland har valts till ny rektor för Svenska social- och kommunalhögskolan vid Helsingfors universitet. Hon valdes av högskolans styrelse för mandatperioden 2015-2017. - Det känns väldigt omtumlande, spännande och roligt att ta itu med nya utmaningar.

BT - 04 nov 14 kl. 14:33

Facket: Bygget var inte inspekterat

Två personer dog i dag när ett byggelement på runt 40 ton rasade vid Fortums värmeverksbygge i Stockholm. Enligt Fortum gjordes regelbundna inspektioner ihop med facket, men Byggnads hävdar att det inte gällde värmeverket.Tre personer drabbades av raset i Hjorthagen.

BT - 05 nov 14 kl. 16:48

Byggplats hålls stängd efter olyckan

Arbetsmiljöverket beordrar Fortum att stänga byggarbetsplatsen i Hjorthagen i Stockholm efter tisdagens dödsolycka där två personer miste livet. Statsminister Stefan Löfven efterlyser nu hårdare krav på leverantörskedjan.Flera krav har ställts för att arbetsplatsen ska kunna öppna igen, enligt Kresimir Iveskic, biträdande tillsynsdirektör på Arbetsmiljöverket.

BT - 13 nov 14 kl. 21:20

Legendaren: Så skapar man vinnare

Hur bygger man ett starkt lag på arbetsplatsen? Hockeyns förre förbundskapten Conny Evensson, 69, vet. Trovärdighet, engagemang, samarbete är några kärnpunkter.

BT - 13 nov 14 kl. 21:20

Legendaren: Så skapar man vinnare

Hur bygger man ett starkt lag på arbetsplatsen? Hockeyns förre förbundskapten Conny Evensson, 69, vet. Trovärdighet, engagemang, samarbete är några kärnpunkter.

BT - 04 nov 14 kl. 14:19

Fortum: Bygget var inspekterat

Två personer dog i dag när ett byggelement på runt 40 ton rasade vid Fortums värmeverksbygge i Hjorthagen i Stockholm. Kollektivavtal saknades, men enligt Fortum gjordes regelbundna inspektioner ihop med facket.Tre personer drabbades av raset.

YLE - 12 nov 14 kl. 10:14

Nätverkande allt viktigare i arbetslivet

Nätverkandets andel av arbetet kommer att öka i framtiden men det handlar inte bara om social medier - också tekniska nätverk är på frammarsch, säger vd Tero Lausola vid Förbundet för finländskt arbete. - Det handlar inte bara om Facebook och Twitter, säger Lausola, utan fler nätverk kommer med i ett led av att arbetslivet blir internationellare. Det är Förbundet för finländskt arbete som redovisar för drygt tusen intervjuer om hur finländarna bedömer att arbetslivet kommer att se ut i framtiden.

UNT - 24 okt 14 kl. 19:53

Politiker dömd på arbetsplatsen

Dalslandspolitikern tog ut sjukersättning, samtidigt som hon jobbade..

BT - 05 nov 14 kl. 09:54

Byggplats stängs efter dödsolycka

Arbetsmiljöverket har beordrat Fortum att omedelbart stänga byggarbetsplatsen i Hjorthagen i Stockholm efter tisdagens dödsolycka där två personer miste livet, rapporterar P4 Stockholm. Flera krav har ställts på byggherren för att arbetsplatsen ska kunna öppna igen. Det handlar bland annat om att säkra att inga fler ras kan ske och att inga arbeten får utföras under material som kan rasa.

BT - 10 nov 14 kl. 21:30

Boråsläkare till WHO:s kontor

Under ett år blir WHO:s kontor i Genève arbetsplatsen för biträdande smittskyddsläkare Peter Ulleryd i Borås. Han har utsett till svensk expert i arbetet att ta fram ett internationellt övervakningssystem mot antibiotikaresistenta bakterier. På senare år har Världshälsoorganisationen fokuserat allt mer på det ständigt ökande problemet med att bakterierna blir mer motståndskraftiga mot penicillin och annan antibiotika.

BT - 05 nov 14 kl. 08:39

Byggplats stängs efter dödsolycka

Arbetsmiljöverket har beordrat Fortum att omedelbart stänga byggarbetsplatsen i Hjorthagen i Stockholm efter tisdagens dödsolycka där två personer miste livet, rapporterar P4 Stockholm. Flera krav har ställts på byggherren för att arbetsplatsen ska kunna öppna igen. Det handlar bland annat om att säkra att inga fler ras kan ske och att inga arbeten får utföras under material som kan rasa.

SvD - 24 okt 14 kl. 06:35

Sent ska tobakssyndaren vakna

Reynolds American som tillverkar cigaretter av märke Camel förbjuder rökning på arbetsplatsen, rapporterar nyhetsbyrån AP. Bolaget är USA:s näst största tobaksföretag..

UNT - 24 okt 14 kl. 06:35

Sent ska tobakssyndaren vakna

Amerikanska Reynolds, som tillverkar cigaretter av märke Camel, förbjuder rökning på arbetsplatsen - men först nästa år och när särskilda rökrum byggts åt dem som vill fortsätta röka inomhus..

YLE - 08 nov 14 kl. 17:14

Villkoren för arbetslöshetsunderstöd skärps

Regeringen föreslår att arbetslösa framöver måste ta emot arbete mer än 80 kilometer från hemmet, förutsatt att arbetsresan fram och tillbaka tar högst tre timmar med kollektiva färdmedel. Enligt nuvarande lag måste man acceptera en arbetsplats på högst 80 kilometers avstånd från hemdörren. Arbets- och näringsbyråerna kommer nästa år att ge uppskattningsvis 40 000 jobberbjudanden utanför nuvarande distanszon.

SvD - 24 okt 14 kl. 19:53

Politiker dömd på arbetsplatsen

Politikern tog ut sjukersättning, samtidigt som hon jobbade. Och det är en av kvinnans arbetsplatser, Vänersborgs tingsrätt där politikern är nämndeman, som dömer henne till villkorlig dom och dagsböter för bidragsbrott, skriver ttela.se..

YLE - 08 nov 14 kl. 17:14

Arbetslösa ska börja pendla över 80 km

Regeringen föreslår att arbetslösa framöver måste ta emot arbete mer än 80 kilometer från hemmet, förutsatt att arbetsresan fram och tillbaka tar högst tre timmar med kollektiva färdmedel. Enligt nuvarande lag måste man acceptera en arbetsplats på högst 80 kilometers avstånd från hemdörren. Arbets- och näringsbyråerna har i år gett cirka 40 000 jobberbjudanden utanför nuvarande distanszon, och nästa år beräknas siffran vara ungefär densamma.

DalaDemokraten - 25 okt 14 kl. 12:22

Rökförbud på cigarettfabriken

Reynolds American som tillverkar cigaretter av märke Camel förbjuder rökning på arbetsplatsen, rapporterar nyhetsbyrån AP. Bolaget är USA:s näst största tobaksföretag..

Helsingborgs Dagblad - 24 okt 14 kl. 06:38

Sent ska tobakssyndaren vakna

Reynolds American som tillverkar cigaretter av märke Camel förbjuder rökning på arbetsplatsen, rapporterar nyhetsbyrån AP. Bolaget är USA:s näst största tobaksföretag. — Vi justerar bara våra regler om tobaksanvändning för att ligga mer i linje med hur verkligheten ser ut i dagens samhälle, säger företagets talesperson David Howard..

HBL - 03 nov 14 kl. 12:47

Kommentar: Hur kan någon tjäna så där mycket?

Många ifrågasätter att medierna publicerar uppgifter på de finländare som tjänar mest pengar. Och visst finns det en nivå i rapporteringen som har en hög skvallerfaktor. Listorna på de finländare som har de högsta inkomsterna är ett givet samtalsämne runt kaffeborden.

Dalarnas tidningar - 28 okt 14 kl. 11:28

Fängelse för stryptag

Mannen och kvinnan arbetade på samma företag. Mannen hade inte någon fast anställning, men utförde ibland uppgifter åt Säterföretaget. Kvinnan jobbade med personal och ekonomifrågor.

DalaDemokraten - 28 okt 14 kl. 11:28

Fängelse för stryptag

Mannen och kvinnan arbetade på samma företag. Mannen hade inte någon fast anställning, men utförde ibland uppgifter åt Säterföretaget. Kvinnan jobbade med personal och ekonomifrågor.

City - 05 nov 14 kl. 05:21

Forskare: funktionsnedsattas sexliv ses ofta som ett problem

I sin roll som sexolog och sexualrådgivare har Jack Lukkerz flera gånger blivit kontaktad av personal inom gymnasiesärskolor och vuxenhabilitering, som frågat efter råd om hur de ska förhålla sig till brukarnas sexualitet. Frågorna gav upphov till hans nya avhandling. – Det finns ett behov att prata om ämnet, men det finns ingen svensk forskning som studerat hur personalen ställer sig till sexualiteten.

YLE - 11 nov 14 kl. 14:21

Stress är som ett paraply över vårt samhälle

Då Lili-Ann Junell-Kousa från Ekenäs gick in i väggen för tio år sedan trodde hon att livet var över. Hon hade drabbats av den utbrändhet som nästan kunde kallas för en kvinnosjukdom då 80% av alla övertrötta människor är kvinnor. Idag har hon tagit sig upp i sadeln igen och arbetar som samtals- och familjeterapeut samt föreläser om trötthetssyndrom för att allt fler ska förstå sig på sin egen trötthet och förhoppningsvis även kunna råda bot på den.Om oss

Nyhetspressen är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Nyhetspressen.se besöks mer än 100000 gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.