Arbetsplatsen

Saturday, 20 December, 08:21

Nyheter om arbetsplatsen

Sortering: Relevans | Senaste
DN - 01 dec 14 kl. 13:21

arbetsplatsen där man gillar olika

”Ett företag där förmågan alltid står i centrum och där annor­lunda inte är något negativt”. Så beskrivs rullstolsproducenten Panthera som förra veckan fick pris för att arbetsplatsen speglar samhället så som det faktiskt ser ut..

Skånskan - 15 dec 14 kl. 13:49

Malin flydde Sydney


Lämnade arbetsplatsen i samma kvarter – ”Det känns otäckt”..

SvD - 16 dec 14 kl. 16:00

Svensk modell på gång för OS-arbetare

Efter Fifas haveri i Qatar kommer OS-kommittén att börja värna om sina migrantarbetare. Om LO får bestämma måste alla värdländer erbjuda skydd på arbetsplatsen och rätt att organisera sig. – Det vore ett jättestort steg, säger LO-basen Karl-Petter Thorwaldsson, som under onsdagen väntas fatta beslutet att inleda förhandlingar med IOK..

Nerikes Allehanda - 12 dec 14 kl. 14:17

Lärares nyckel tagen från knippa

Härom dagen saknade en lärare på Karlsängsskolan en av sina nycklar till arbetsplatsen. Den hade suttit på en nyckelknippa och är sannolikt stulen..

Västerbottens Folkblad - 08 dec 14 kl. 21:29

[PLUS] Hon är årets medarbetare

Hon skapar trivsel på arbetsplatsen och brinner för förbättringsarbete. Därför är undersköterskan....

SvD - 12 dec 14 kl. 11:15

Bättre kränga snabbmat än jobba för McKinsey

När anställda tillfrågas hur bra det är att jobba på arbetsplatsen får teknikjätten Apple och prestigefulla  konsultföretaget McKinsey stryk av en snabbmatskedja..

HBL - 12 dec 14 kl. 07:18

Metallprotest vid ABB:s port

Metallarbetarförbundets fackavdelningar ordnar en demonstration vid huvudporten till ABB:s fabrik i Sockenbacka i Helsingfors vid lunchtid i dag.Aktionen är en protest mot teknologikoncernen ABB:s beslut att säga upp fabrikens huvudförtroendeman. De anställda på fabriken marscherade ut från arbetsplatsen redan i går kväll.

Dalarnas tidningar - 04 dec 14 kl. 12:32

LIF-spelarna betalar julbordet

Julbord eller inte på arbetsplatsen är en fråga som diskuteras flitigt..

Dalarnas tidningar - 04 dec 14 kl. 12:32

LIF-spelarna betalar julbordet

Julbord eller inte på arbetsplatsen är en fråga som diskuteras flitigt..

Helsingborgs Dagblad - 08 dec 14 kl. 21:54

Delad syn på arbetsglädje

Delad glädje, dubbel glädje? Dessvärre inte på våra arbetsplatser om man får tro en undersökning bland anställda och arbetsgivare. 40 procent av de anställda tycker att arbetsglädjen på arbetsplatsen minskat det senaste året.

IDG - 01 dec 14 kl. 15:10

"Dags för digitalisering av den offentliga sektorn"

Ökad innovation, högre effektivitet, nöjdare och mer kreativa team. Det är några av resultaten av att ge medarbetare tillgång till digitala verktyg på arbetsplatsen som ger samma möjligheter de är vana vid privat..

BT - 08 dec 14 kl. 21:48

Delad syn på arbetsglädje

Delad glädje, dubbel glädje? Dessvärre inte på våra arbetsplatser om man får tro en undersökning bland anställda och arbetsgivare. 40 procent av de anställda tycker att arbetsglädjen på arbetsplatsen minskat det senaste året.

ÖstersundsPosten - 01 dec 14 kl. 18:05

Olycksdrabbade arbetsplatsen tidigare kritiserat

– Jag var på plats redan för tre veckor sedan och påpekade brister. Då var det i samband med arbete på tak där byggarbetarna saknade skyddsställning, säger Håkan Löfqvist, arbetsmiljöansvarig och ombudsman på Byggnads i Östersund..

BT - 15 dec 14 kl. 11:44

Svensk i Sydney: Mobilnätet gick ner

Flera svenskar har befunnit sig i närheten av gisslandramat i Sydney. Tobias som brukar köpa kaffe på kaféet, var på väg till arbetsplatsen.- I dag köpte jag kaffe på färjan i stället.

BT - 09 dec 14 kl. 05:05

Ökad jobbstress förebyggs inte

Den psykosociala arbetsmiljön är sämre än någonsin. Samtidigt minskar arbetet mot stress på svenska arbetsplatser, visar fackförbundet Unionens nya arbetsmiljöbarometer. Psykisk ohälsa har blivit en av de vanligaste orsakerna till sjukskrivning.

BT - 07 dec 14 kl. 20:47

"Vi har säkerställt att jobben finns kvar i Borås"

Catrin Wirfalk, koncernchef på Speed, betonar att företaget följer alla avtal och regler. – Efter en verksamhetsövergång var det ett år av oförändrade villkor, för personalen som ingick i övertagandet. Sen var det förhandlingar med facket som vi har följt till punkt och pricka, säger Catrin Wirfalk.

BT - 29 nov 14 kl. 01:30

Boende stängdes efter våld

Ett omsorgsboende i Skellefteå har stängts med omedelbar verkan av huvudskyddsombudet. Anledningen är en brukare som varit hotfull och våldsam. De nio anställda vid boendet har upprepade gånger slagit larm.

IDG - 11 nov 14 kl. 08:00

Mobbing på arbetsplatsen påverkar hela företaget

Mobbing på arbetsplatsen är ett betydligt större problem än många tror och det är inte bara offren som drabbas. Om organisationer inte tar tag i problemen riskerar de att påverka hela företaget negativt..

Nyteknik - 24 nov 14 kl. 10:53

Så överlever du på en sjuk arbetsplats

En arbetsplats är som en organism. Allting hänger ihop. Om arbetsplatsen blir sjuk kan det var svårt för individen att hålla sig frisk.

SvD - 22 nov 14 kl. 00:00

Raymonda blir drama om kärlek på arbetsplatsen

Balettklassikern ”Raymonda” får ny skepnad när koreografen Pontus Lidberg flyttar triangeldramat till Kungliga Balettens repsal. Här ställs ballerinan inför svåra val och får visa att dans kan göra ont..

BT - 07 dec 14 kl. 20:47

Samma arbetsuppgifter ? men får olika lön: "Lönedumpning"

Samma arbetsplats, samma uppgifter, samma kolleger – och tolv kronor mindre i timlön. Det kan bli verkligheten för anställda på Speed i Borås. Fram till i mars i fjol var det Ericsson som drev distributionsverksamheten på Ryda.

P3 - 19 nov 14 kl. 14:45

Här är de droger som folk oftast åker fast för på jobbet

Allt fler åker fast i drogtester på arbetsplatsen. Varje år får Karolinska universitetsjukhuset in 30 000 tester från svenska arbetsplatser, av de är 1 000 positiva..

BT - 05 dec 14 kl. 17:26

Vägrar stänga vårdcentraler: "De har varit för nitiska"

Politikerna i hälso- sjukvårdsnämnden i Sjuhärad mobiliserar nu mot planerna inom Närhälsan att lägga ned vårdcentralerna i Viskafors, Fritsla och Dalum. – Jag accepterar aldrig att fungerande vårdcentraler stängs, säger avgående ordföranden Hanne Jensen (S). För en dryg månad sedan slog nyheten ned som en bomb om att Närhälsan Sjuhärad överväger att stänga tre av sina vårdcentraler under nästa år.

Nerikes Allehanda - 16 nov 14 kl. 05:15

Visstidsjobb och maktbalans på arbetsplatsen

Ja, det finns anledning att stärka rättigheterna för dem som är visstidsanställda. Men samtidigt: Tidsbegränsade jobb behövs!.

YLE - 02 dec 14 kl. 10:02

KL: Skattebjörnen vill slopa lunchsedlarna

Arbetstagarnas luncher stöds med uppemot 30 miljoner euro årligen genom olika skattelättnader. Nu kan det bli ändring på det. Skatteförvaltningens överdirektör Pekka Ruuhonen säger till tidningen Kauppalehti att lunchsedlarna har levt ut sin tid, och inte längre behövs.

ÖstersundsPosten - 24 nov 14 kl. 05:45

Det nya livet på Nyviksvägen

Vi befinner oss på det nybyggda äldreboendet Nyviksvägen i Hammarstrand. Likt ett moderskepp svävar byggnaden över grusbäddar och nylagd matjord, några stenkast från Indalsälvens svarta vatten. Det har snart gått tre veckor sedan den högtidliga invigningen, och det är nu som Ragunda kommuns jättesatsning får bekänna färg på allvar.

Resume - 17 nov 14 kl. 12:11

Så kan byråerna mäta jämställdhet

Vilket kön får mest taltid på byrån?Med några enkla klick tar den nya appen "Gendertimer" reda på om det är kvinnor eller män som får prata mest på arbetsplatsen..

Nyteknik - 14 nov 14 kl. 16:55

Nytt stopp på Fortums bygge

arbetsplatsen där Fortum ska bygga nytt värmeverk drabbades för ett par veckor sedan av en olycka där två personer omkom. Nu har nya brister i arbetsmiljön påvisats på bygget..

YLE - 01 dec 14 kl. 04:43

Att leva med elbil

Har du tillräckligt lång skarvsladd? Får du en stöt när du tvättar den? Sådant ovett får vi höra, vi som kör elbilar i dag.

YLE - 27 nov 14 kl. 22:58

Hoppet lever för HJK

HJK var tvunget att besegra FCK för att avancemangschansen skulle hållas i liv. Helsingforslaget lyckades ta tre poäng och nu blir bortamatchen mot Club Brugge betydligt intressantare. Hemmalaget var taggade direkt från start och radade upp halvchanser på löpande band.

YLE - 27 nov 14 kl. 13:31

Sjundeå fick bättre dagvård

Sjundeå kommun deltog tillsammans med fem andra kommuner i Finland i ett projekt för att utveckla småbarnsfostran i kommunen. Det konstruktiva projektet är nu slut, men den goda utvecklingen inom dagvården tar inte slut för det.
Om projektet Projektet "Kunnande medför arbetshälsa inom småbarnsfostran" leddes av den pedagogiska fakulteten vid Tammerfors universitet.

Nya Wermlands Tidningen - 13 nov 14 kl. 06:00

"Jag jobbade där då"

Förra veckan hade vi en bild på Miroslawa Domarcica-Olsson tagen den 29 februari 1984 på Karlstads Spinneri och Väfveri på Sommarro. Vi undrade vem kvinnan är, vad hon gör och frågade efter andra minnen från arbetsplatsen. Och vi fick svar.

Nerikes Allehanda - 15 nov 14 kl. 18:29

Kommunen kränkte facket - tvingas betala skadestånd

Enhetschefen ställde villkor för att huvudskyddsombudet och Kommunals ordförande skulle få tillgång till arbetsplatsen och personalen. Så får en arbetsgivare inte göra. Nu tvingas kommunen betala skadestånd till Kommunal och de fackligt förtroendevalda för kränkning..

Dagen - 11 nov 14 kl. 03:05

Kyrkan – bästa arbetsplatsen?

Kyrkan borde vara Sveriges främsta arbetsplats, men tyvärr finns många steg kvar att ta. Det skriver Tomas Dahl och Mats Carlsson från fackförbundet Vision Ekumeniska..

BT - 04 nov 14 kl. 12:45

Byggnads: ?Det är en stor svart dag"

Johan Lindholm, förbundsordförande för Byggnads, reagerade "med bestörtning" när han tog emot nyheten om dödsolyckan. – Det är en stor svart dag. Återigen är det byggnadsarbetare som får sätta livet till på våra arbetsplatser och ingenting görs.

DN - 10 nov 14 kl. 15:46

Facken varnar för dålig arbetsmiljö på Arbetsmiljöverket

Flera av Arbetsmiljöverkets anställda har gått in i väggen och tvingats sjukskriva sig. Nu kräver facken att verket lever som man lär och tar problemen på den egna arbetsplatsen på allvar..

Helsingborgs Dagblad - 05 nov 14 kl. 08:45

Byggplats stängs efter dödsolycka

Flera krav har ställts på byggherren för att arbetsplatsen ska kunna öppna igen..

YLE - 24 nov 14 kl. 15:22

"Barnskyddet har för små resurser"

Socialarbetarna vid Kuopio stad varnade redan i somras beslutsfattarna för att barnskyddet i Kuopio har för små resurser. Sådana signaler måste tas på allvar, säger ledande socialarbetare Bettina von Kraemer som länge har jobbat inom barnskyddet i Helsingfors. Kritiken från socialarbetarna kom fram i samband med nyheten om att en mamma i Kuopio hade dödat sina två små barn.

DN - 24 okt 14 kl. 06:45

Camel förbjuder rökning på arbetsplatsen

Reynolds American som tillverkar cigaretter av märke Camel förbjuder rökning på arbetsplatsen, rapporterar nyhetsbyrån AP. Bolaget är USA:s näst största tobaksföretag..

BT - 21 nov 14 kl. 15:21

Rektorn står bakom knarkåtalad

Rektorn har förtroende för en man som jobbar på en skola i Borås trots att han åtalats för tio brott och riskerar ytterligare åtal. - Han gör ett fantastiskt jobb och har ju inte dömts för någonting än, säger rektorn. BT har tidigare berättat att mannen i 25-årsåldern arbetar som elevassistent och fritidsledare på en skola i Borås.

DalaDemokraten - 05 nov 14 kl. 14:20

Häktesvakt dömd för stöld på arbetsplatsen

Det var 2 februari i år som häkteschefen beordrade inventering av kioskvagnarna i häktet. På dem finns tobaksvaror, godis och tidningar till intagna. De sköts av speciell kioskpersonal och är mellan varven inlåsta i ett förrådsrum..

BT - 11 nov 14 kl. 18:51

Protester efter hundförbudet

Personalen får inte längre ta med sina hundar till jobbet - nu protesterar anhöriga på demensboendet Skogslid i Fristad mot beslutet. 32 anhöriga till boende på Skogslids demensavdelning har lämnat in en protestlista, för att hundarna Izzy och Nelly inte längre får vistas på boendet. "Som anhörig vet jag att det är pappas bästa vän, så jag hoppas att detta ändras" står det i brevet med namnunderskrifterna som inkom den 7 november till stadsdel norr.

BT - 11 nov 14 kl. 18:51

Varit sällskap i tio år - nu förbjuds hundarna: "Är inte ett hunddagis "

Personalen får inte längre ta med sina hundar till jobbet - nu protesterar anhöriga på demensboendet Skogslid i Fristad mot beslutet. 32 anhöriga till boende på Skogslids demensavdelning har lämnat in en protestlista, för att hundarna Izzy och Nelly inte längre får vistas på boendet. "Som anhörig vet jag att det är pappas bästa vän, så jag hoppas att detta ändras" står det i brevet med namnunderskrifterna som inkom den 7 november till stadsdel norr.

BT - 22 nov 14 kl. 12:28

Terapin hjälpte Magnus att bli mer närvarande

Han har blivit en bättre pappa och lyckligare människa. Samtalsterapi öppnade Magnus Tholinssons sinnen.
– Jag är närvarande i nuet på ett helt annat sätt idag, säger han.

SvD - 04 nov 14 kl. 09:27

Två döda i svår arbetsolycka

Två personer miste livet och en skadades allvarligt när en 50 ton tung vägg rasade vid en byggarbetsplats i Hjorthagen i Stockholm på tisdagen. Fackförbundet Byggnads riktar nu skarp kritik mot kraftbolaget Fortum, som har beställt bygget, för bristande säkerhet vid arbetsplatsen..Om oss

Nyhetspressen är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Nyhetspressen.se besöks mer än 100000 gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.