Arbetsplatsen

Wednesday, 03 September, 08:58

Nyheter om arbetsplatsen

Sortering: Relevans | Senaste
Västerbottens Folkblad - 21 aug 14 kl. 20:56

Skyddsombud stoppade arbete efter misshandel

Verksamheten vid en arbetsplats i Umeå har varit stoppad i drygt två veckor sedan en anställd blivit misshandlad av sin chef. Händelsen ska ha inträffat i slutet av juli. Misshandeln var en av anledningen till att Kommunals regionala skyddsombud Jan Marklund valde att stoppa verksamheten på arbetsplatsen.

Vimmerby Tidning - 30 aug 14 kl. 06:07

Skickade tillbaka skrivelsen

En av två skrivelser från sjuksköterskorna har tagits upp i Fösam, samverkan mellan fack och arbetsgivare på förvaltningsnivå. Därifrån skickades den tillbaka för att hanteras på en nivå närmare arbetsplatsen..

Nyan - 29 aug 14 kl. 12:07

De lär sig rädda livet på kunden

Ålands näringsliv arrangerar en kurs i livräddande första hjälp som riktar sig till butiks-, restaurang-, och övrig servicepersonal som har kontakt med kunder.
– Kursens målsättning är att deltagaren kan inleda livräddande första hjälpen vid ”hjälpsituationer”". Kursen hålls enligt Finlands Röda Kors direktiv och berättigar till nationella intyg, giltiga i 3 år, sägs i Ålands näringslivs information, som fortsätter:
Under kursen tränas situationer vid medvetslöshet, Basal hjärt- och lungräddning (demonstration av hjärtstartare), främmande föremål i luftvägarna, störningar i blod-cirkulationen (chock) och att stilla blödningen vid olika sår.

GT - 20 aug 14 kl. 19:34

Jobbstress kan leda till minnesförlust

GÖTEBORG. Många har symtomen, men få söker hjälp. Var sjunde person kan lida av utmattningssyndrom på grund av långvarig stress.

YLE - 28 aug 14 kl. 05:35

"Om folk ska jobba längre behövs nya sätt att göra karriär"

Det höga tempot i arbetslivet kan motverka en höjning av pensionsåldern, trots att näringslivet i Finland stöder en höjning. - Sättet vi jobbar på är på något sätt så extremt. Vi har en så extrem organisationskultur där allt ska hända så snabbt.

Barometern - 28 aug 14 kl. 07:28

SPI vill ta bort kommunalråd

Färre politiker, fler äldre i skolan och en rejäl satsning på omsorgen.
Det är några av SPI Välfärdens viktigaste valfrågor. SPI Välfärden tycker att antalet ledamöter i fullmäktige ska minskas från 49 till 41 och nämnderna ska följa efter och dra ned på antalet politiker.

Alliansfritt Sverige - 27 aug 14 kl. 14:49

Helt korrekt: Reinfeldt har inte samma upplevelse av hemtjänsten som personalen

ReinfeldtDet har varit äldreomsorgens dag idag. Alliansen har pyntat ut ett litet utspel om att ge rätten till en plats på äldreboende för alla över 85 år – för detta har de avsatt 1,35 miljarder kronor för den kommande mandatperioden, vilket motsvarar i genomsnitt en miljon kronor per svensk kommun och år. Den stora nyheten inom äldreomsorg idag är Expressens wallraffande reportage om den privata hemtjänsten i Stockholm.

BT - 29 aug 14 kl. 19:07

Gick emot cheferna - omplaceras

Personal inom hemtjänsten i stadsdel norr tog strid mot sina chefer. Nu har sju undersköterskor och vårdbiträden blivit omplacerade. Det var på ett hastigt sammankallt möte i tisdags morse som sex ur personalen, varav fem utbildade undersköterskor, fick reda på att de ska omplaceras med omedelbar verkan.

Dagens Media - 13 aug 14 kl. 13:37

Svettades ihjäl – nu kräver skyddsombudet åtgärder på redaktionen

Huvudvärk, trötthet och koncentrationssvårigheter. Nu kräver Sörmlandsbygdens redaktion i Katrineholm åtgärder mot extremvärmen på arbetsplatsen..

Barometern - 29 aug 14 kl. 08:28

Skärpning med verkan

Skärpta straff ännu en gång — nej, det var ingen överraskning när Alliansens ­partiledare i går presenterade denna nyhet ur valmanifestet. Under hela dess tid i regeringsställning har Alliansen strävat efter att straffen för våldsbrott bättre ska motsvara den allmänna uppfattningen om hur allvarliga dessa brott är. Och att denna syn har skärpts råder det bred enighet om: dels har toleransen för våld i skolan eller på arbetsplatsen sjunkit, dels har organiserad brottslighet och gängkriminalitet fört med sig våld av tidigare okänt slag.

Barometern - 29 aug 14 kl. 08:28

Skärpning med verkan

Skärpta straff ännu en gång — nej, det var ingen överraskning när Alliansens ­partiledare i går presenterade denna nyhet ur valmanifestet. Under hela dess tid i regeringsställning har Alliansen strävat efter att straffen för våldsbrott bättre ska motsvara den allmänna uppfattningen om hur allvarliga dessa brott är. Och att denna syn har skärpts råder det bred enighet om: dels har toleransen för våld i skolan eller på arbetsplatsen sjunkit, dels har organiserad brottslighet och gängkriminalitet fört med sig våld av tidigare okänt slag.

Sydsvenskan - 14 aug 14 kl. 00:45

Arbetare jobbar 27 timmar i sträck utan vila

Flera arbetare som bygger Malmöfestivalen vittnar om hur de har arbetat 27 timmar i sträck utan vila.
– Hade det varit våra medlemmar så hade vi stängt arbetsplatsen direkt, säger Joakim Frank, ombudsman på Byggnads..

SmålandsPosten - 19 aug 14 kl. 06:26

Förhandlingar slutade i oenighet

Älmhults kommun fullföljer sin begäran om att stänga av en anställd från jobbet. Förhandlingarna med Lärarnas riksförbund slutade i oenighet.
– Vi förstår inte syftet med det här, säger fackombudsmannen Charlotte Anderberg.

SmålandsPosten - 18 aug 14 kl. 05:57

Lärare kan stängas av

Älmhults kommun vill stänga av en anställd från jobbet.
– Vi anser att det är felaktigt, säger den anställdes ombud på Lärarnas riksförbund. Det var i förra veckan som Älmhults kommun som arbetsgivare skickade en begäran om överläggning om avstängning av en kommunanställd till Lärarnas riksförbund.

HBL - 25 aug 14 kl. 09:54

Borgbackens chef gillar häftiga åk

Pia Adlivankin har både stekt hamburgerbiffar och hjälpt till som ordningsvakt för att få en helhetsbild av sin nya arbetsplats. Hon tillträdde som verkställande direktör på Borgbacken den första juli.Pia Adlivankin har dukat upp dagens lunch i ett mötesrum i den byggnad som varit hennes kontor sedan början av sommaren.

SvD - 03 aug 14 kl. 15:52

”Det är inte cyniskt att vara snäll för att tjäna pengar”

Gör något snällt för en kollega och du mår bättre själv, samtidigt som hela arbetsplatsen blir mer produktiv. SvD Näringsliv har träffat snällhetsexperten Stefan Einhorn, som berättar om hur vanlig vänlighet ger klirr i kassan – och hur Sverige ska bli världsbäst på snällhetsforskning..

YLE - 14 aug 14 kl. 12:31

Lyckat Nordjobb i Stockholm

Julia Bäck kom för en vecka sen hem från Stockholm i Sverige där hon under nio veckor jobbat inom hemtjänsten. Jobbet fick hon genom Nordjobb, som förmedlar arbeten i de nordiska länderna till ungdomar mellan 18 och 29 år. - Jag trivdes jättebra på arbetsplatsen och där fanns också många andra nordjobbare, säger Julia Bäck.

Kristianstadsbladet - 19 aug 14 kl. 08:00

Kommunhus läggs på is

Foto: Bosse Nilsson
Omtaget är slut. I stället för att ta fram en kravspecifikation på vad ett kommunhus ska innehålla blev resultatet en rapport om ”Framtidens kontor och arbetssätt”.
Om allt gått som det var planerat hade ett nytt kommunhus i Broby funnits på plats sedan i våras.

City - 14 aug 14 kl. 05:59

Så hittar du drömjobbet – experterna tipsar!

Linus ZackrissonLinus Zackrisson, karriärexpert på Min Karriär i Malmö. (Foto: Eva Kronfält.) * Steg ett: fundera över vad du kan och vill och fundera sedan över vem som kan tänkas behöva en person med den kompetensen.

Kristianstadsbladet - 15 aug 14 kl. 07:00

50 jobb hotas om busslinje 531 dras in

När busslinje 531 dras in i december hotas 50 jobb på Finjagården. Det säger företagets vd, som är irriterad över Skånetrafikens beslut.
– I förlängningen blir det så.

Sydsvenskan - 28 jul 14 kl. 13:51

Värmen skapar högtryck hos facket

Antalet samtal från sommarjobbande ungdomar till fackliga LO:s hjälptelefon har ökat kraftigt i år.
Den senaste tiden har många av samtalen handlat om vad som gäller om det blir för varmt på arbetsplatsen..

YLE - 05 aug 14 kl. 16:05

Kolla att sommarjobbslönen kommer och stämmer!

Det gäller för sommarjobbare som får sin sista lön att kolla att alla ersättningar är med, att lönen betalas in på kontot och att arbetsgivaren ger ett arbetsintyg. För alla arbetsgivare är de här sakerna nämligen inte självklarheter, påminner arbetarskyddsmyndigheten. Många sommarjobbares avtal tar slut i början och mitten av augusti och det betyder också att de får sin sista lön för sommaren.

YA - 09 aug 14 kl. 12:00

Förorenad jordvid arenabygget

Foto: Cecilia Billgren
Grävarbetet på parkeringen vid Österporthallen har avslöjat en dieselförorening. Jordprover ska ge svar på hur omfattande den är.
– De förorenade massorna måste tas om hand och det kan fördyra bygget, säger Carina Barthel, chef på Ystad- Österlenregionens miljöförbund.

SmålandsPosten - 09 aug 14 kl. 09:35

Utmaningar för sjukvården

Jag ser problemen med att rekrytera personal till sjukvården som den största utmaningen för sjukvården de närmsta åren och det blir också ett stort arbetsmiljöproblem om vi inte lyckas hantera detta på ett bra sätt. Det råder idag brist på utbildade läkare, sjuksköterskor och specialister. Det finns även en risk för att det kommer bli brist på undersköterskor.

Kristianstadsbladet - 09 aug 14 kl. 07:00

Vattenvägen till Olofström har påbörjats

Foto: Tom Wall
Nu har det omfattande arbetet med vattenledningarna som ska ge Näsum och Olofströms kommun dricksvatten från Bromölla inletts. Snart kommer Bromöllaborna beröras, när trafiken på Tians väg stängs av.
Arbetet har precis smygstartat efter semestern när Kristianstadsbladet besöker arbetsplatsen längs Tians väg i Bromölla.

Kristianstadsbladet - 02 aug 14 kl. 10:54

Fack vill hbtq-träna anställda

Arbetsgivare bör i kollektivavtal tvingas utbilda anställda i mångfalds- och hbtq-frågor. Det kräver fackförbundet Vision.
- Vi som jobbar i offentlig sektor har i uppdrag att göra livet bättre och lättare för medborgarna.

DN - 21 jul 14 kl. 10:54

Tupplur på jobbet införs i Sydkorea

Sydkoreaner får från och med första augusti tillåtelse att sova en stund på jobbet. Syftet är att öka effektiviteten på arbetsplatsen, skriver Korea Times..

BT - 02 aug 14 kl. 10:54

Fack vill hbtq-träna anställda

Arbetsgivare bör i kollektivavtal tvingas utbilda anställda i mångfalds- och hbtq-frågor. Det kräver fackförbundet Vision. - Vi som jobbar i offentlig sektor har i uppdrag att göra livet bättre och lättare för medborgarna.

BT - 04 aug 14 kl. 09:22

Verksamhetschefens svar: Känner inte igen mig i bilden

Verksamhetschefen för vuxenpsykiatrin på Säs, Bengt-Arne Andersson, har en annan bild än Emma av kontakten mellan avdelningspersonal och chefer. Att personalen skulle bestraffas för sina synpunkter, känner han inte alls igen. Enligt Annika Larsson Lindlöf på fackförbundet Kommunal är det svårt att bevisa ifall personal bestraffas.

Kristianstadsbladet - 31 jul 14 kl. 15:27

Central förhandling om Berit Önell

Foto: Annica Jönsson
Parterna kunde inte enas. Därför fortsätter nu förhandlingarna om uppsägningen av Norra Skåne-journalisten Berit Önell på central nivå.
Berit Önell blev först avstängd från arbetsplatsen och därefter uppsagd.

Dagens PS - 07 aug 14 kl. 10:09

8 tips på hur du skriver ett vinnande personligt brev


Det personliga brevet kan vara lite klurigt att skriva just därför att det heter ”personligt brev”. Många misstar sig därför och skriver alldeles för personligt. Det borde därför heta det professionella brevet.

YLE - 05 aug 14 kl. 17:40

Skippa flip-flopsen på jobbet

I Finland är vi väldigt liberala när det kommer till klädkoden på jobbet. I den här värmen kan alltså shorts och topp vara okej men man måste ändå se en skillnad på om någon är på väg till kontoret eller till stranden. Det tycker Solveig Lehrer som är expert på vett och etikett.

YA - 02 aug 14 kl. 04:00

Sliten klyscha får nytt liv

Om hela Sverige ska kunna leva behöver det bli lättare att jobba från stugan.
Kristianstad räknas fortfarande som en residensstad med högskola och ett brett utbud av det mesta året runt. Men följer man skånekusten söderut är utbud av service och handel ofta varierande över året.

DN - 16 jul 14 kl. 15:16

Musikvideo ska locka sjuksköterskor

Norrlands universitetssjukhus har valt ett något ovanligt sätt att rekrytera ny personal. Genom en musikvideo med sång och inlevelsefull dans ska sjuksköterskor lockas till arbetsplatsen..

Sydsvenskan - 16 jul 14 kl. 05:30

Lättare vara solidarisk om du inte riskerar något

När den enes sjukskrivning är den andres betalda hyra. När kollegan är fast anställd på arbetsplatsen och du själv går på timmar. Vad händer då med solidariteten?.

SR - 14 jul 14 kl. 13:14

Snåriga regler kring jobbmobil på semestern

Allt fler företag låter anställda använda mobilen och annan elektronisk utrustning utanför arbetsplatsen och också under semestern. Skatteverket ser nu ett behov av att förtydliga vad som gäller..

ÖstersundsPosten - 15 jul 14 kl. 13:41

”Det är ruskigt tufft”

Vårdförbundet gör löpande besök ute på de olika avdelningarna för att prata med medlemmarna om situationen på arbetsplatsen. Signalen de får är inte den som tillförordnade landstingsdirektören Carsten Dencker förmedlar. Dencker menar att det är tufft men under kontroll..

SmålandsPosten - 26 jul 14 kl. 10:31

Frågor till blivande regionpolitiker

Om några veckor är det dags att gå till valurnorna och välja våra ledamöter till riksdag och kommun, men också till det nya regionfullmäktige. Då är det också viktigt att veta de politiska partiernas ståndpunkter. Som anställd vid Centrallasarettet i Växjö är jag speciellt intresserad av synen på arbetsmiljön och frågor som rör sjukvården.

Västerbottens Folkblad - 07 jul 14 kl. 08:22

[PLUS] Kultur hör hemma på arbetsplatsen

Halvtid för kulturhuvudstadsåret och en massa har naturligtvis hänt. Men jag kan inte påminna mig....

LV - 15 jul 14 kl. 09:07

Ett landmärke från en svunnen tid

I dag är det svårt att förstå, för lite mer än 40 år sedan blomstrade industrin på Hults tegelbruk utanför Hycklinge. Under flera årtionden var företaget en välkänd producent av tegelprodukter, men bedrev även verksamhet som mekanisk verkstad, sågverk och betongfabrik i Hultsfred. Det var den största arbetsplatsen i hela bygden och ett välkänt landmärke.

Barometern - 24 jul 14 kl. 13:47

Redan kö till nya bostäder

I slutet av sommaren inleds bygget av de nya lägenheterna vid rondellen på Doktor Sandbergs gata.
Och redan finns en kö av intresserade hyresgäster. Nu återstår bara bygglov och byggsamråd, sedan kan spaden sättas i jorden för bygget av NBAB:s 16 nya lägenheter i korsningen Doktor Sandbergs gata/Bangatan.

Barometern - 24 jul 14 kl. 20:19

Cirkusjätte oroar sig inte för konkurrensen

Olympia och Schollini har redan varit här.
Den 115 år gamla cirkusjätten Cirkus Brazil Jack oroar sig inte för det.
– De är mycket mindre cirkusar och konkurerar inte riktigt med oss, säger cirkusdirektören Trolle Rhodin.

DalaDemokraten - 17 jul 14 kl. 10:27

Arbetsplats i Borlänge anmäler våld

Ett snatteri på en bensinstation har anmälts till Arbetsmiljöverket. Snatteriet urartade då mannen som försökt ta varorna blev hotfull mot personalen. Polisen blev tillkallad till platsen och en anmälan skickades sedan in.

YLE - 24 jul 14 kl. 09:04

Älgö, ön som gav oss en OS-guldmedaljör

På vår väg genom Ekenäs ytterskärgård paddlade vi i paddlarlegenden Thorvald Strömbergs fotspår. Han föddes på Kalvön i mars 1931, men växte upp på Rödjan (den södra delen av Älgö). De här vattnen var hans hemmavatten och träningsrundorna gick kring öarna här i det som i dag är Ekenäs skärgårds nationalpark.

Barometern - 24 jul 14 kl. 13:30

Han lotsar turister i hamn

Att vara trevlig och hjälpa båtturister att parkera är Olof Åsenius jobb. I sommar kör han gummibåt i Kalmar hamn. Solen skiner från en klarblå himmel.Om oss

Nyhetspressen är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Nyhetspressen.se besöks mer än 100000 gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.