Arbetsplatsen

Tuesday, 22 July, 21:29

Nyheter om arbetsplatsen

Sortering: Relevans | Senaste
DN - Igår: 10:54

Tupplur på jobbet införs i Sydkorea

Sydkoreaner får från och med första augusti tillåtelse att sova en stund på jobbet. Syftet är att öka effektiviteten på arbetsplatsen, skriver Korea Times..

DN - 16 jul 14 kl. 15:16

Musikvideo ska locka sjuksköterskor

Norrlands universitetssjukhus har valt ett något ovanligt sätt att rekrytera ny personal. Genom en musikvideo med sång och inlevelsefull dans ska sjuksköterskor lockas till arbetsplatsen..

Sydsvenskan - 16 jul 14 kl. 05:30

Lättare vara solidarisk om du inte riskerar något

När den enes sjukskrivning är den andres betalda hyra. När kollegan är fast anställd på arbetsplatsen och du själv går på timmar. Vad händer då med solidariteten?.

SR - 14 jul 14 kl. 13:14

Snåriga regler kring jobbmobil på semestern

Allt fler företag låter anställda använda mobilen och annan elektronisk utrustning utanför arbetsplatsen och också under semestern. Skatteverket ser nu ett behov av att förtydliga vad som gäller..

ÖstersundsPosten - 15 jul 14 kl. 13:41

”Det är ruskigt tufft”

Vårdförbundet gör löpande besök ute på de olika avdelningarna för att prata med medlemmarna om situationen på arbetsplatsen. Signalen de får är inte den som tillförordnade landstingsdirektören Carsten Dencker förmedlar. Dencker menar att det är tufft men under kontroll..

Västerbottens Folkblad - 07 jul 14 kl. 08:22

[PLUS] Kultur hör hemma på arbetsplatsen

Halvtid för kulturhuvudstadsåret och en massa har naturligtvis hänt. Men jag kan inte påminna mig....

LV - 15 jul 14 kl. 09:07

Ett landmärke från en svunnen tid

I dag är det svårt att förstå, för lite mer än 40 år sedan blomstrade industrin på Hults tegelbruk utanför Hycklinge. Under flera årtionden var företaget en välkänd producent av tegelprodukter, men bedrev även verksamhet som mekanisk verkstad, sågverk och betongfabrik i Hultsfred. Det var den största arbetsplatsen i hela bygden och ett välkänt landmärke.

DalaDemokraten - 17 jul 14 kl. 10:27

Arbetsplats i Borlänge anmäler våld

Ett snatteri på en bensinstation har anmälts till Arbetsmiljöverket. Snatteriet urartade då mannen som försökt ta varorna blev hotfull mot personalen. Polisen blev tillkallad till platsen och en anmälan skickades sedan in.

Expressen - 09 jul 14 kl. 18:02

Åtalas för Hitler-tröja på arbetsplatsen

En man i Umeå åtalas för hets mot folkgrupp efter att ha burit en tröja med bild på Adolf Hitler och texten "European tour 1938–45" på sin arbetsplats, rapporterar lokala medier..

DN - 08 jul 14 kl. 11:26

Så mycket betyder vänskap på jobbet

Vänskap på arbetsplatsen betyder mer för svenskar än för andra européer och var tionde svensk har dejtat en kollega, visar en ny undersökning..

Kristianstadsbladet - 14 jul 14 kl. 08:28

Jobbmobil privat kan ge förmånsskatt


Den som använder sin jobbmobil privat kan få betala förmånsskatt, skriver Skatteverket, som har publicerat ett ställningstagande om när privat användning av jobbets elektroniska utrustning ska förmånsbeskattas.Många är osäkra på vad som gäller, enligt Skatteverket. För att en jobbmobil ska vara skattefri ska arbetsgivaren ha ett abonnemang mot fast avgift, och att det inte går att särskilja det privata användandet.

Trelleborgs Allehanda - 14 jul 14 kl. 08:28

Jobbmobil privat kan ge förmånsskatt


Den som använder sin jobbmobil privat kan få betala förmånsskatt, skriver Skatteverket, som har publicerat ett ställningstagande om när privat användning av jobbets elektroniska utrustning ska förmånsbeskattas.Många är osäkra på vad som gäller, enligt Skatteverket. För att en jobbmobil ska vara skattefri ska arbetsgivaren ha ett abonnemang mot fast avgift, och att det inte går att särskilja det privata användandet.

BT - 14 jul 14 kl. 09:36

Jobbmobil privat kan ge förmånsskatt

Den som använder sin jobbmobil privat kan få betala förmånsskatt. Det skriver Skatteverket, som har publicerat ett ställningstagande om när privat användning av jobbets elektroniska utrustning ska förmånsbeskattas. Många är osäkra på vad som gäller, enligt Skatteverket.

BT - 14 jul 14 kl. 08:28

Jobbmobil privat kan ge förmånsskatt

Den som använder sin jobbmobil privat kan få betala förmånsskatt, skriver Skatteverket, som har publicerat ett ställningstagande om när privat användning av jobbets elektroniska utrustning ska förmånsbeskattas. Många är osäkra på vad som gäller, enligt Skatteverket. För att en jobbmobil ska vara skattefri ska arbetsgivaren ha ett abonnemang mot fast avgift, och att det inte går att särskilja det privata användandet.

SmålandsPosten - Igår: 06:39

Stora personalgrupper hot mot psykisk hälsa i Kronoberg

?Många kommuner behöver­ förbättra sina insatser för att motverka psykisk ohälsa hos den egna personalen. En färsk undersökning från Hjärnkoll visar att för många anställda per chef och frånvaro av viktiga rutiner är vanliga brister.

SmålandsPosten - 04 jul 14 kl. 06:16

Sju personer var påverkade av alkohol när de kom till jobbet

Sju personer som arbetar med bygget av Sandvik 3 i Växjö var alkohol­påverkade när de kom till arbetsplatsen.
Nu överväger ledningen för Växjö Energi AB att skärpa kontrollerna av de inhyrda entreprenörerna. – Det är sorgligt att en del av arbetarna har den här typen av problem som nu uppdagats, säger Björn Wolgast, Veabs affärs­områdeschef för kraft och värme.

BT - 14 jul 14 kl. 10:50

Jobbmobil privat kan ge förmånsskatt

Den som använder sin jobbmobil privat kan få betala förmånsskatt, skriver Skatteverket som klargjort när privat användning av jobbets elektroniska utrustning ska förmånsbeskattas. Om man tar med mobilen hem trots att den egentligen inte behövs utanför jobbet så ska mobilen beskattas. Mobilen ska då värderas till marknadsvärdet och arbetsgivaren ska lämna kontrolluppgift och dra skatt för det.

Nerikes Allehanda - 02 jul 14 kl. 08:26

Kollegorna i chock efter styckmordet: "Overkligt"

Deras kollega hittades styckmördad. På arbetsplatsen är många chockade. – Det är så svårt att förstå att hennes plats på jobbet är tom, säger en kvinna..

Nerikes Allehanda - 03 jul 14 kl. 17:52

Ungdomar ska få chansen att lära sig ett nytt jobb på arbetsplatsen

Den 17 september 2013 tillträdde hon som arbetsmarknadsminister. Och fortfarande, några månader före valet, står arbetslösheten och stampar kring åtta procent. NA:s politiskeiske redaktör, Lars Ströman, träffade arbetsmarknadsminister Elisabeth Svantesson i Almedalen..

ÖstersundsPosten - 03 jul 14 kl. 04:30

Anställda mobbas på arbetsplatsen

Förra året genomfördes en medarbetarenkät bland Regionförbundet i Jämtlands anställda. I den ingick bland annat personal på själva regionkontoret, från båda folkhögskolorna och Torsta..

BT - 17 jul 14 kl. 10:58

Tre fälls i fosterbarnsfallet i Mark: "Egentligen finns det bara förlorare"

Två tjänstemän och den socialdemokratiska politikern Ann Hjertén (S) dömdes i dag till dagsböter i efterskalvet av det uppmärksammade fosterbarnsfallet i Mark. Tingsrätten anser att den plötsliga omplaceringen av fosterbarnen i oktober 2009 "inneburit en påtaglig risk för barnens hälsa och utveckling". Situationen ska enligt tingsrätten inte ha varit akut och en eventuell omplacering skulle ha föregåtts av en "grundlig och allsidig" utredning, vilket inte har skett.

Aftonbladet - 24 jun 14 kl. 14:22

Folkhemmets arbetare

Elbilar, gympa och barnpassning.

ÖstersundsPosten - 09 jun 14 kl. 10:16

Fälls för förskingring hos kommunen

arbetsplatsen började man misstänka att det var något skumt med kvinnan. Hon hade varit med och köpt in möbler och gardiner som skulle ha leverats till arbetsplatsen, men de kunde inte hittas. Likaså saknades en tv som hon beställt..

SmålandsPosten - 04 jul 14 kl. 07:24

Tillgänglighet efter arbetstid är en kulturfråga

Mobilen har blivit en ständig följeslagare för många. Den underlättar möjlig­heten att jobba utanför kontoret men mejlen och samtalen riskerar att följa med på semestern. Arbetsgivarna måste ta ansvar för de anställdas arbetsmiljö och skapa tydlighet kring var gränsen går mellan­ arbete och fritid.

DalaDemokraten - 24 jun 14 kl. 17:00

25-årig kvinna förfalskade läkarintyg

En 25-årig Falukvinna är åtalad för att i mars 2013 framställt ett läkarintyg och undertecknat det med en läkares namn. Kvinnan har lämnat läkarintyget till sin arbetsgivare för att styrka frånvaro från arbetsplatsen. Kvinnan erkänner urkundsförfalskningen..

Kristianstadsbladet - 26 jun 14 kl. 07:59

Låt de anställda få koppla av


Mobilen har blivit en ständig följeslagare för många. Den underlättar möjligheten att jobba utanför kontoret men mejlen och samtalen riskerar att följa med på semestern. Arbetsgivarna måste ta ansvar för de anställdas arbetsmiljö och skapa tydlighet kring var gränsen går mellan arbete och fritid.

BT - 16 jun 14 kl. 11:33

Städerska stal från vårdtagare

Trots en skriftlig varning från sin chef fortsatte kvinnan att stjäla pengar från både boende och kollegor. I dag åtalas hon för att ha stulit från totalt sex personer på arbetsplatsen. Stölderna ska ha skett på ett boende för bland annat ungdomar i Borås mellan januari 2011 och sommaren 2012.

Barometern - 27 jun 14 kl. 06:37

600 000 om året satsas på omsorgskläder

Flera tvättmaskiner ska köpas in för att omsorgspersonalen ska kunna tvätta sina kläder på jobbet. Varje anställd ska få 1 000 kronor om året till arbetskläder. Man får beställa ur ett begränsat utbud och en första leverans kan komma vid års­skiftet.

Barometern - 30 jun 14 kl. 06:44

Jobbmobilen behöver också vila

Mobilen har blivit en ständig följeslagare för många. Den underlättar möjligheten att jobba utanför kontoret men mejlen och samtalen riskerar att följa med på semestern. Arbetsgivarna måste ta ansvar för de anställdas arbetsmiljö och skapa ­tydlighet kring var gränsen går mellan arbete och fritid.

Barometern - 02 jul 14 kl. 14:19

?I Kenya är det fler som vet vem jag är?

Jobbdagar bär han vit skjorta och slips i en ­afrikansk miljonstad. Semesterdagar köper biståndsrådet vid Sveriges största ambassad dagligvaror på Ica-hallen i Löttorp.
– Här är det inte många som vet vem jag är.

SR - 14 jun 14 kl. 16:25

Fridolin: Skolan ska vara mest jämställda arbetsplatsen

Miljöpartiets språkrör Gustav Fridolin kritiserade statsminister Fredrik Reinfeldt för att inte ta jämställdhetsfrågan på allvar när han höll sitt sommartal tidigare i dag..

Helsingborgs Dagblad - 11 jun 14 kl. 16:52

Skämt kostade anställd jobbet

Skämtet på arbetsplatsen ledde till avsked. Nu går facket till arbetsdomstolen..

YLE - 24 jun 14 kl. 10:44

Fackförbunden stöder Pridefestivalen - medlemmarna rasar

Fackförbunden som bland annat FFC, STTK och AKAVA fungerar stöder Helsingfors Pride, som i år fokuserar på homosexualitet i arbetslivet. Nu rasar kritiken mot att fackförbunden stöder homosexualitet. Homosexualitet i arbetslivet är temat för årets Pridevecka i Helsingfors.

YLE - 24 jun 14 kl. 10:44

Fackförbunden stöder Pridefestivalen - medlemmar rasar

Fackförbund som FFC, STTK och Akava stöder Helsingfors Pride, som i år fokuserar på jämlikhet i arbetslivet. Nu rasar kritiken mot att fackförbunden stöder sexuella minoriteter. Jämlikhet i arbetslivet är temat för årets Pridevecka i Helsingfors och festivalens program fokuserar bland annat på HBTIQ-personers ställning i arbetslivet.

UNT - 09 jun 14 kl. 09:42

Personal utbildas om skolskjutningar

Efter dödliga skolskjutningar i Tyskland, Finland och USA ska svensk skolpersonal lära sig mer om våld och vapen på arbetsplatsen..

City - 23 jun 14 kl. 09:08

Klinikchef åtalad för sexkränkningar mot praktikant – jobbar kvar

I ett år och åtta månader har en chef på en klinik i Malmö varit misstänkt för att ha sexofredat en tonårig praktikant. Han är även åtalad.
Trots det arbetar han kvar – och har både patientkontakt och arbetsledaransvar.

SmålandsPosten - 28 jun 14 kl. 09:40

Växjö behöver göra läxan

En närmare titt på de 277 civilekonom- och civilingenjörsstudenter i Handelskammarens under­sökning visar att Linné­universitetet har en viktig uppgift att knyta kontakter mellan studenter och framtida arbetsgivare, skriver Gustaf Lorentz, analyschef vid Sydsvenska Industri och Handelskammaren. Domen är hård när en generations anställda uttrycker sina åsikter i Handelskammarens senaste rapport. Växjö hamnar i botten på listan av städer där sydsvenska högskolestudenter vill bo i framtiden.

City - 24 jun 14 kl. 06:00

Misstänkt sexofredande mot praktikant utreddes aldrig

Ingen av tillsynsmyndigheterna har utrett händelsen på Malmökliniken där en chef åtalats för att ha sexofredat en praktikant. Läkaren har sedan händelsen jobbat vidare som vanligt.
Och så lär det förbli tills dom faller.

SvD - 09 jun 14 kl. 09:42

Personal utbildas om skolskjutningar

Efter dödliga skolskjutningar i Tyskland, Finland och USA ska nu svensk skolpersonal lära sig mer om våld och vapen på arbetsplatsen. Skolverket har tagit fram en handledning i samarbete med SKL, MSB och Rikspolisstyrelsen, rapporterar SR Ekot..

ÖstersundsPosten - 09 jun 14 kl. 09:42

Personal utbildas om skolskjutningar

Efter dödliga skolskjutningar i Tyskland, Finland och USA ska nu svensk skolpersonal lära sig mer om våld och vapen på arbetsplatsen. Skolverket har tagit fram en handledning i samarbete med SKL, MSB och Rikspolisstyrelsen, rapporterar SR Ekot..

DalaDemokraten - 09 jun 14 kl. 09:42

Personal utbildas om skolskjutningar

Efter dödliga skolskjutningar i Tyskland, Finland och USA ska nu svensk skolpersonal lära sig mer om våld och vapen på arbetsplatsen. Skolverket har tagit fram en handledning i samarbete med SKL, MSB och Rikspolisstyrelsen, rapporterar SR Ekot..

IDG - 10 jun 14 kl. 12:27

Digitala organisationer kräver nya säkerhetsstrategier

Organisationer måste anpassa sina säkerhetsrutiner till den digitala arbetsplatsen. Det menar Gartner som förutspår att en fjärdedel av de stora organisationerna kommer att förändra sina it-miljöer radikalt under de kommande fyra åren..

HBL - 29 jun 14 kl. 04:15

Klyftan mellan könen som ett egnahemshus

Trots ett annars relativt sett jämställt samhälle ligger Finland efter resten av EU när det gäller löneskillnader som inte går att förklara mellan män och kvinnor. Men HBL hittar en ljuspunkt.Regeringen strävar efter att minska löneskillnaderna mellan män och kvinnor, från 20 procent 2006 till högst 15 procent 2015.

Barometern - 23 jun 14 kl. 06:18

Barnmorskorna vill ha bonus för att jobba på semestern

En sommarvikarie ska täcka upp för 20 semestrar. Ekvationen går inte ihop. Nu har barnmorskorna tröttnat och kräver mer betalt för att jobba extra.

Västerbottens Folkblad - 11 jun 14 kl. 19:55

Umeå först med nytt avtal

Umeå kommun är först i landet med ett avtal som ger alla kommunanställda rätt till fast tjänst efter två års tidsbegränsade anställningar. Det uppger Kommunalarbetaren. Förhandlingen pågick fem månader innan fackförbundet kommunal och kommunen enades om avtalet som gäller från den 1 september.Om oss

Nyhetspressen är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?