Arbetsplatsen

Thursday, 28 May, 07:51

Nyheter om arbetsplatsen

Sortering: Relevans | Senaste
DalaDemokraten - 18 timmar sedan

Att förgäves vänta på bussen

Måndagen den 18 maj hände det igen - när buss 214 släppt av mig vid hållplatsen i Koppslahyttan där jag ska byta till lilla buss 375, dök denna inte upp för att ta mig sista milen av fyra på min resa hem från arbetsplatsen i Falun..

DI - 14 maj 15 kl. 12:52

De fem värsta personerna på en arbetsplats - och hur du hanterar dem

Alla har vi arbetat ihop med stökiga kollegor som förpestar arbetsplatsen. Här är fem av de mest vanligaste typerna som du som chef kan råka ut för och hur du ska hantera dem. Det skriver Inc..

Nyteknik - 13 maj 15 kl. 14:51

Sms äter upp halvtimme

Öppna kontorslandskap, plingande sms-signaler och mängder av mejl. Den moderna arbetsplatsen förstör vårt fokus och gör oss stressade, varnar hjärnforskaren..

Nerikes Allehanda - 18 maj 15 kl. 13:08

Man föll ner för stege

(Uppdaterad 13.30) En man ramlade vid elva-tiden på måndagen ner från en stege på Sliparvägen i Örebro. Händelsen ska inträffat när mannen arbetade och utreds därför som en arbetsplatsolycka.

DI - 13 maj 15 kl. 15:41

Sex saker som framgångsrika personer aldrig säger på jobbet

Öppenhet kan vara ett tveeggat svärd. Speciellt på arbetsplatsen kan det ligga dig i fatet att prata allt för öppet om vissa saker. Här är sex saker som framgångsrika personer aldrig säger på jobbet.

YLE - 22 maj 15 kl. 08:55

Utbildningsstyrelsen vill att möjligheten till fortsatta studier ska tryggas

Detaljerna kring förslaget om att förkorta yrkesutbildningen från tre till två år är fortfarande oklara. Vid Utbildningsstyrelsen säger man att det finns några orosmoment. - Vi har haft en lång period där båda utbildningsformerna på andra stadiet har gett behörighet att söka vidare till tredje stadiet, och nu är frågan hur man ska trygga möjligheten till att fortsätta studera om yrkesutbildningen förkortas, säger Bob Karlsson som är direktör för svenskspråkig utbildning vid Utbildningsstyrelsen.

SR - 11 maj 15 kl. 09:50

Norrlandsoperan riskerar att stängas

Norrlandsoperan i Umeå kan komma att stängas. Enligt Västerbottens-Kuriren skriver styrelsen att de slitna lokalerna utgör ett arbetsmiljöproblem och att det finns en överhängande risk att arbetsmiljöverket och Umeå kommun stänger delar av arbetsplatsen om inget görs..

Sydsvenskan - 24 maj 15 kl. 22:57

Don Drapers sista leende

I sjunde avsnittet av den sjunde säsongen av ”Mad Men” dansar den nyss avlidne grundaren Bert Cooper in på kulörta strumpfötter från saligheten och sjunger för Don Draper att ”the best things in life are free”. Don, den borne försäljaren, drabbas påtagligt av synen: han sjunker ihop på ett bord och stirrar olyckligt ut i den tomma kontorsluften medan kollegorna firar nya triumfer på våningen ovanför. I nästa avsnitt – det första i den avslutande sviten – avrundas programmet med att Peggy Lee sjunger sin klassiska ”Is that all there is”, en gravt lakonisk sång om livets besvikelser och hur det enda möjliga motmedlet stavas sprit, dans och död.

Resume - 03 maj 15 kl. 07:30

"Man kan inte alltid bli personligt engagerad"

Han är svensk kriminaljournalistik personifierad och var ett av TV3:s kändaste ansikten när han i fjol lämnade arbetsplatsen han haft sedan 20 år tillbaka. För Resumé berättar Hasse Aro om kanalbytet, kriminaljournalistikens utveckling och sina nya uppdrag..

DN - 28 apr 15 kl. 15:59

”Makten på arbetsplatsen finns hos ledningen”

En bra arbetsmiljö är inget självändamål utan en vinn-vinn-situation för både företag, chefer och medarbetare, skriver representanter för expertgruppen i sin slutreplik om psykisk ohälsa på arbetsplatser (16/4)..

DI - 28 apr 15 kl. 13:31

Forskare: "Vi kan inte hantera tekniken"

Blippande mobiler, öppna kontorslandskap och mejl som måste läsas. Våra hjärnor kan inte hantera den moderna arbetsplatsen, enligt forskaren Katarina Gospic..

Sydsvenskan - 28 apr 15 kl. 06:42

"Vi kan inte hantera tekniken"

Blippande mobiler, öppna kontorslandskap och mejl som måste läsas.
Våra hjärnor kan inte hantera den moderna arbetsplatsen, enligt forskaren Katarina Gospic..

Helsingborgs Dagblad - 28 apr 15 kl. 06:42

"Vi kan inte hantera tekniken"

Blippande mobiler, öppna kontorslandskap och mejl som måste läsas.
Våra hjärnor kan inte hantera den moderna arbetsplatsen, enligt forskaren Katarina Gospic..

GöteborgsPosten - 28 apr 15 kl. 06:42

"Vi kan inte hantera tekniken"

Blippande mobiler, öppna kontorslandskap och mejl som måste läsas.Våra hjärnor kan inte hantera den moderna arbetsplatsen, enligt forskaren Katarina Gospic..

GT - 30 apr 15 kl. 19:55

Barnens kaniner stals troligen från förskolan

SÄFFLE. Snövit och Blixten fick bara bo på förskolan Musikanten i Säffle i ett par veckor. När en i personalen kom till arbetsplatsen i söndags stod buren öppen och kaninungarna var troligen stulna.

Nyteknik - 28 apr 15 kl. 06:51

Vi kan inte hantera våra mobiler

Blippande mobiler, öppna kontorslandskap och mejl som måste läsas. Våra hjärnor kan inte hantera den moderna arbetsplatsen, enligt forskaren Katarina Gospic..

ÖstersundsPosten - 28 apr 15 kl. 10:25

Våra hjärnor kan inte hantera den moderna arbetsplatsen

Vår hjärna är fortfarande evolutionärt kvar på savannen, för 40 000 år sedan. Då var det av högsta vikt att exempelvis reagera på något som sticker ut, det kunde ju vara en fara - eller en möjlighet..

YLE - 12 maj 15 kl. 10:40

Arbetskulturerna skiljer sig från varandra - finländare rakt på sak

Alla finländare kniper givetvis inte ständigt mun på arbetsplatsen och svenskar är inte tveksamma till allt. Men att känna till sina utländska kollegers kulturbakgrund kan ändå underlätta samarbetet. Kulturbakgrunden förklarar bara en del av vår verksamhet, men man kan ändå hitta några drag som blir särskilt synliga i arbetslivet.

Nyteknik - 29 apr 15 kl. 13:50

”Gå inte till jobbet 5 maj”

DEBATT. Trafiken är den största faktorn till klimatpåverkan och försämrar luftkvaliteten i många städer. Dessutom är arbetsplatsen inte alltid det ställe där man är mest produktiv.

Världen Idag - 28 apr 15 kl. 15:10

Adaktusson utesluter inte lag om samvetsfrihet

Sedan Ebba Busch Thor i lördags blev vald till Kristdemokraternas nya partiledare i lördags har frågat om samvetsfrihet i vården varit omdebatterad. Aftonbladets reporter frågade Busch Thor om vårdpersonal ska kunna neka att göra aborter. – Vi tycker att det viktiga är först och främst att se till att respektera kvinnans val i en situation av graviditet.

Sydsvenskan - 11 maj 15 kl. 04:00

Malmös socialsekreterare som hotas i tjänsten får ofta själva polisanmäla

Socialsekreterare framförallt i Malmö stad tar oerhört många tuffa beslut dagligen om enskilda individer. När de hamnar i hotfulla situationer och inte vågar anmäla, leder det på sikt till en enorm psykisk påfrestning, i värsta fall till långtidssjukskrivning. I vissa stadsområden tycks ledningen tyvärr inte kunna göra mycket åt detta, för ingen annan vill ta över den där kända hotfulla klienten.

Expressen - 26 apr 15 kl. 18:40

Busch Thors försvar: "Inte ett stort problem"

Nyvalde KD-ledaren Ebba Busch Thor ställs till svars i kvällens ”Partiledaren ” i SVT2. Men redan före programmet fick hon försvara sig – mot kritiken efter hennes uttalande att vårdpersonal ska ha rätt att vägra utföra aborter. - Det är inte ett stort problem och jag anser att det borde gå att lösa på arbetsplatsen, säger Ebba Busch Thor till Expressen..

YLE - 28 apr 15 kl. 15:25

69 000 strejkade år 2014

År 2014 deltog över 69 000 arbetstagare i olika stridsåtgärder på arbetsplatsen, enligt Statistikcentralen. Mängden ökade med nästan 50 000 deltagare jämfört med år 2013. Antalet arbetskonflikter år 2014 var 128, vilket är sju fler än år 2013.

Sydsvenskan - 26 apr 15 kl. 20:33

KD möter motstånd om abortvägran

Nya KD-ledaren Ebba Busch Thor har upprepat kravet på en så kallad samvetsklausul, som gör det möjligt för vårdpersonal att neka att utföra aborter.— Det måste vara möjligt att på arbetsplatsen lösa ett skydd av samvetsfriheten, säger hon till Aftonbladet.Det har fått bland andra FP-ledaren Jan Björklund att reagera.

Helsingborgs Dagblad - 26 apr 15 kl. 20:33

KD möter motstånd om abortvägran

Nya KD-ledaren Ebba Busch Thor har upprepat kravet på en så kallad samvetsklausul, som gör det möjligt för vårdpersonal att neka att utföra aborter.— Det måste vara möjligt att på arbetsplatsen lösa ett skydd av samvetsfriheten, säger hon till Aftonbladet.Det har fått bland andra FP-ledaren Jan Björklund att reagera.

DalaDemokraten - 20 apr 15 kl. 18:39

Företag utnyttjar illegala flyktingar

Den fem utländska medborgarna arbetade alla utan tillstånd och avtal, utan att betala skatt och utan de försäkringar det åligger arbetsgivaren att hålla dem med. De bodde på madrasser i en lokal i anslutning till arbetsplatsen.

GT - 20 apr 15 kl. 16:45

En anhålls för våldtäkt på gruppboende

En vikarie på ett gruppboende i Skövde har anhållits misstänkt för våldtäkt på en av de boende. Den misstänkte mannen hade redan fått lämna arbetsplatsen innan han anmäldes då han inte uppfyllde kraven på personlig lämplighet. – Av utredningstekniska skäl kommenterar vi inte hur han ställer sig till anklagelserna, säger kommissarie Lars Johansson till sla.

Cornucopia - 05 maj 15 kl. 09:24

OECD totalsågar svenska skolan - VARNING: Explicita grafer (NSFW)

OECD lämnade igår över en utredning av den svenska skolan till regeringen, efter att alliansregeringen beställt just en sådan utomstående granskning från OECD. Rapporten totalsågar den svenska skolan, men ger också en detaljerad åtgärdsplan för hur svenska skolan ska kunna lyftas. Utredningen ska nu utredas och begravas, då inga åtgärder passar in i den ideologiska uppfostringsanstalten skolan.

Nerikes Allehanda - 16 apr 15 kl. 15:12

Här träffas lasarettets ambassadörer

Det handlar om att bygga en vi-känsla på jobbet. Om att reflektera över hur arbetsplatsen fungerar och kan utvecklas. Och om hur ny arbetskompetens kan rekryteras.

Västerbottens Folkblad - 17 apr 15 kl. 22:43

Swerock måste åtgärda brister

Arbetsmiljöverket kräver att Swerock Betongfabrik i Vilhelmina åtgärdar brister på arbetsplatsen. Verket besökte fabriken 10 mars i år och hittade flera brister som man nu kräver ska åtgärdas innan 9 maj. Bland annat har inte arbetsuppgifter i det systematiska miljöarbetet fördelats.

Helsingborgs Dagblad - 28 apr 15 kl. 20:58

"Jämställdhetsfrågan ägs av oss alla"

Sverige ses som ett av världens mest jämställda länder. Samtidigt har arbetarkvinnor många av de tyngsta jobben och de allra lägsta lönerna. I kvinnodominerade yrken i välfärdssektorn har kvinnor dessutom sämst möjlighet till löneutveckling.

Sydsvenskan - 28 apr 15 kl. 20:58

"Jämställdhetsfrågan ägs av oss alla"

Sverige ses som ett av världens mest jämställda länder. Samtidigt har arbetarkvinnor många av de tyngsta jobben och de allra lägsta lönerna. I kvinnodominerade yrken i välfärdssektorn har kvinnor dessutom sämst möjlighet till löneutveckling.

Skånskan - 06 apr 15 kl. 08:00

Sexofredade arbetskamrat

En bagare har dömts till 120 dagsböter för sexuellt ofredande och misshandel av en kvinnlig kollega på arbetsplatsen..

DI - 10 apr 15 kl. 13:41

Fem av de värsta misstagen du kan göra på jobbet

Excentriskt beteende är inte helt ovanligt på arbetsplatsen. Men det krävs inte att du slår sönder datorn för att skada karriären. Affärssajten Forbes har listat ett antal beteenden som kan vara direkt skadliga för karriären.

SR - 10 apr 15 kl. 13:30

"Kul om Don flyttade ut på landet"

Efter sju säsonger på åtta år är det dags att säga hej då till den kultförklarade TV-serien Mad Men. Serien har satt sina spår i allt från mode och inredning till vilka cocktails som är populära. Kulturnytts Kalle Kovács och Emma Engström kommenterar en serie som lyckades "skildra arbetsplatsen"..

YLE - 21 apr 15 kl. 09:15

Bulle på mötet kan vara problem för den matberoende

Respektera kollegans beslut att avstå från godsaker på arbetsplatsen. Det rådet ger utbildare Merja Lehtinen vid projektet Ruoka ja riippuvuus (Mat och beroende), eftersom matberoende är ett kroniskt beroende jämförbart med alkoholism. Matberoende är ett problem speciellt bland medelålders män och kvinnor.

ÖstersundsPosten - 15 apr 15 kl. 20:28

Rullstolsburen glömdes bort

Det är personal inom omsorgen i Strömsund som anmäler till kommunen att det har förekommit missförhållanden i verksamheten, enligt Lex Sarah. Det var när nattpersonalen kom till arbetsplatsen i slutet av mars som det upptäcktes att en rullstolsburen brukare inte hade fått vila i sin säng, utan troligtvis fått sitta i rullstolen mellan 10 på förmiddagen och ända till 21 på kvällen. Enligt anmälan var den drabbade väldigt röd i baken och hade djupa tryckmärken på huden, samt avföring som tydligen hade frätt på huden ett tag.

Sydsvenskan - 13 apr 15 kl. 18:30

Utrensningarna fortsätter inom SD

Turbulensen inom Sverigedemokraterna (SD) fortsätter. Två tjänstemän på partiets riksdagskansli stängdes på måndagen av med omedelbar verkan, den ene av dem den operative chefen Martin Karlsson.— Skälet är att förtroende saknas och detta är bland annat en följd av den senaste tidens läckor till media.

Helsingborgs Dagblad - 13 apr 15 kl. 18:30

Utrensningarna fortsätter inom SD

Turbulensen inom Sverigedemokraterna (SD) fortsätter. Två tjänstemän på partiets riksdagskansli stängdes på måndagen av med omedelbar verkan, den ene av dem den operative chefen Martin Karlsson.— Skälet är att förtroende saknas och detta är bland annat en följd av den senaste tidens läckor till media.

Sydsvenskan - 13 apr 15 kl. 18:42

Utrensningarna fortsätter inom SD

Turbulensen inom Sverigedemokraterna (SD) fortsätter. Två tjänstemän på partiets riksdagskansli stängdes på måndagen av med omedelbar verkan, varav en är den operative chefen Martin Karlsson.— Skälet är att förtroende saknas och detta är bland annat en följd av den senaste tidens läckor till media.

YLE - 15 apr 15 kl. 19:51

Föll fyra meter från Vasatak - nu straffas vd:n

En anställd rasade ned i marken under arbete upp på ett tak, och nu döms arbetsgivaren som anses ha brustit i säkerhetsrutinerna. Olyckan skedde i Vasa i februari för drygt två år sedan. En person som jobbade med ett yttertak på ett hus trillade fyra meter ned till marken och skadade sig.

YLE - 15 apr 15 kl. 19:51

Föll fyra meter från tak i Vasa - nu straffas vd:n

En anställd rasade ned i marken under arbete upp på ett tak, och nu döms arbetsgivaren som anses ha brustit i säkerhetsrutinerna. Olyckan skedde i Vasa i februari för drygt två år sedan. En person som jobbade med ett yttertak på ett hus trillade fyra meter ned till marken och skadade sig.

YLE - 25 apr 15 kl. 08:00

Premiär för ny BUU-melodi i lekfull retromiljö

Ny signaturmelodi, ny inredning och ny grafik i en lekfull retromiljö. Det är vad BUU-klubbens unga publik kommer att mötas av på måndag. De barn som vant sig vid att som på given signal rusa till tv:n när den karakteristiska BUU-klubbssången ekar ut i rummet får vara extra alerta på måndag klockan 18.

DI - 30 mar 15 kl. 10:24

Det nya stadslivet

När Stockholm blir trängre växer nya levnadsmönster fram bland stadens unga. En del av det sociala livet förflyttas från bostaden till arbetsplatsen. Di Weekend har träffat företagen och stadsutvecklarna som formar framtidens stad..

SvD - 29 mar 15 kl. 16:12

De nätverkar sig framåt på jobbet

Det finns all anledning att nätverka på den egna arbetsplatsen. Karriärmöjligheterna ökar både sidledes och uppåt av att mingla mer i organisationen. Det menar Anna Westermark och Emelie Levall som har dragit igång ett nätverk för unga i karriären på snacks - och godisjätten Mondelez, som äger Marabou..Om oss

Nyhetspressen är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Nyhetspressen.se besöks mer än 100000 gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.