Arbetsplatsen

Friday, 01 August, 09:47

Nyheter om arbetsplatsen

Sortering: Relevans | Senaste
Sydsvenskan - 28 jul 14 kl. 13:51

Värmen skapar högtryck hos facket

Antalet samtal från sommarjobbande ungdomar till fackliga LO:s hjälptelefon har ökat kraftigt i år.
Den senaste tiden har många av samtalen handlat om vad som gäller om det blir för varmt på arbetsplatsen..

DN - 21 jul 14 kl. 10:54

Tupplur på jobbet införs i Sydkorea

Sydkoreaner får från och med första augusti tillåtelse att sova en stund på jobbet. Syftet är att öka effektiviteten på arbetsplatsen, skriver Korea Times..

Kristianstadsbladet - 18 timmar sedan

Central förhandling om Berit Önell

Foto: Annica Jönsson
Parterna kunde inte enas. Därför fortsätter nu förhandlingarna om uppsägningen av Norra Skåne-journalisten Berit Önell på central nivå.
Berit Önell blev först avstängd från arbetsplatsen och därefter uppsagd.

DN - 16 jul 14 kl. 15:16

Musikvideo ska locka sjuksköterskor

Norrlands universitetssjukhus har valt ett något ovanligt sätt att rekrytera ny personal. Genom en musikvideo med sång och inlevelsefull dans ska sjuksköterskor lockas till arbetsplatsen..

Sydsvenskan - 16 jul 14 kl. 05:30

Lättare vara solidarisk om du inte riskerar något

När den enes sjukskrivning är den andres betalda hyra. När kollegan är fast anställd på arbetsplatsen och du själv går på timmar. Vad händer då med solidariteten?.

SR - 14 jul 14 kl. 13:14

Snåriga regler kring jobbmobil på semestern

Allt fler företag låter anställda använda mobilen och annan elektronisk utrustning utanför arbetsplatsen och också under semestern. Skatteverket ser nu ett behov av att förtydliga vad som gäller..

ÖstersundsPosten - 15 jul 14 kl. 13:41

”Det är ruskigt tufft”

Vårdförbundet gör löpande besök ute på de olika avdelningarna för att prata med medlemmarna om situationen på arbetsplatsen. Signalen de får är inte den som tillförordnade landstingsdirektören Carsten Dencker förmedlar. Dencker menar att det är tufft men under kontroll..

SmålandsPosten - 26 jul 14 kl. 10:31

Frågor till blivande regionpolitiker

Om några veckor är det dags att gå till valurnorna och välja våra ledamöter till riksdag och kommun, men också till det nya regionfullmäktige. Då är det också viktigt att veta de politiska partiernas ståndpunkter. Som anställd vid Centrallasarettet i Växjö är jag speciellt intresserad av synen på arbetsmiljön och frågor som rör sjukvården.

Västerbottens Folkblad - 07 jul 14 kl. 08:22

[PLUS] Kultur hör hemma på arbetsplatsen

Halvtid för kulturhuvudstadsåret och en massa har naturligtvis hänt. Men jag kan inte påminna mig....

LV - 15 jul 14 kl. 09:07

Ett landmärke från en svunnen tid

I dag är det svårt att förstå, för lite mer än 40 år sedan blomstrade industrin på Hults tegelbruk utanför Hycklinge. Under flera årtionden var företaget en välkänd producent av tegelprodukter, men bedrev även verksamhet som mekanisk verkstad, sågverk och betongfabrik i Hultsfred. Det var den största arbetsplatsen i hela bygden och ett välkänt landmärke.

Barometern - 24 jul 14 kl. 13:47

Redan kö till nya bostäder

I slutet av sommaren inleds bygget av de nya lägenheterna vid rondellen på Doktor Sandbergs gata.
Och redan finns en kö av intresserade hyresgäster. Nu återstår bara bygglov och byggsamråd, sedan kan spaden sättas i jorden för bygget av NBAB:s 16 nya lägenheter i korsningen Doktor Sandbergs gata/Bangatan.

Barometern - 24 jul 14 kl. 20:19

Cirkusjätte oroar sig inte för konkurrensen

Olympia och Schollini har redan varit här.
Den 115 år gamla cirkusjätten Cirkus Brazil Jack oroar sig inte för det.
– De är mycket mindre cirkusar och konkurerar inte riktigt med oss, säger cirkusdirektören Trolle Rhodin.

DalaDemokraten - 17 jul 14 kl. 10:27

Arbetsplats i Borlänge anmäler våld

Ett snatteri på en bensinstation har anmälts till Arbetsmiljöverket. Snatteriet urartade då mannen som försökt ta varorna blev hotfull mot personalen. Polisen blev tillkallad till platsen och en anmälan skickades sedan in.

YLE - 24 jul 14 kl. 09:04

Älgö, ön som gav oss en OS-guldmedaljör

På vår väg genom Ekenäs ytterskärgård paddlade vi i paddlarlegenden Thorvald Strömbergs fotspår. Han föddes på Kalvön i mars 1931, men växte upp på Rödjan (den södra delen av Älgö). De här vattnen var hans hemmavatten och träningsrundorna gick kring öarna här i det som i dag är Ekenäs skärgårds nationalpark.

Barometern - 24 jul 14 kl. 13:30

Han lotsar turister i hamn

Att vara trevlig och hjälpa båtturister att parkera är Olof Åsenius jobb. I sommar kör han gummibåt i Kalmar hamn. Solen skiner från en klarblå himmel.

Expressen - 09 jul 14 kl. 18:02

Åtalas för Hitler-tröja på arbetsplatsen

En man i Umeå åtalas för hets mot folkgrupp efter att ha burit en tröja med bild på Adolf Hitler och texten "European tour 1938–45" på sin arbetsplats, rapporterar lokala medier..

DN - 08 jul 14 kl. 11:26

Så mycket betyder vänskap på jobbet

Vänskap på arbetsplatsen betyder mer för svenskar än för andra européer och var tionde svensk har dejtat en kollega, visar en ny undersökning..

Kristianstadsbladet - 14 jul 14 kl. 08:28

Jobbmobil privat kan ge förmånsskatt


Den som använder sin jobbmobil privat kan få betala förmånsskatt, skriver Skatteverket, som har publicerat ett ställningstagande om när privat användning av jobbets elektroniska utrustning ska förmånsbeskattas.Många är osäkra på vad som gäller, enligt Skatteverket. För att en jobbmobil ska vara skattefri ska arbetsgivaren ha ett abonnemang mot fast avgift, och att det inte går att särskilja det privata användandet.

Trelleborgs Allehanda - 14 jul 14 kl. 08:28

Jobbmobil privat kan ge förmånsskatt


Den som använder sin jobbmobil privat kan få betala förmånsskatt, skriver Skatteverket, som har publicerat ett ställningstagande om när privat användning av jobbets elektroniska utrustning ska förmånsbeskattas.Många är osäkra på vad som gäller, enligt Skatteverket. För att en jobbmobil ska vara skattefri ska arbetsgivaren ha ett abonnemang mot fast avgift, och att det inte går att särskilja det privata användandet.

BT - 14 jul 14 kl. 09:36

Jobbmobil privat kan ge förmånsskatt

Den som använder sin jobbmobil privat kan få betala förmånsskatt. Det skriver Skatteverket, som har publicerat ett ställningstagande om när privat användning av jobbets elektroniska utrustning ska förmånsbeskattas. Många är osäkra på vad som gäller, enligt Skatteverket.

BT - 14 jul 14 kl. 08:28

Jobbmobil privat kan ge förmånsskatt

Den som använder sin jobbmobil privat kan få betala förmånsskatt, skriver Skatteverket, som har publicerat ett ställningstagande om när privat användning av jobbets elektroniska utrustning ska förmånsbeskattas. Många är osäkra på vad som gäller, enligt Skatteverket. För att en jobbmobil ska vara skattefri ska arbetsgivaren ha ett abonnemang mot fast avgift, och att det inte går att särskilja det privata användandet.

SmålandsPosten - 21 jul 14 kl. 06:39

Stora personalgrupper hot mot psykisk hälsa i Kronoberg

?Många kommuner behöver­ förbättra sina insatser för att motverka psykisk ohälsa hos den egna personalen. En färsk undersökning från Hjärnkoll visar att för många anställda per chef och frånvaro av viktiga rutiner är vanliga brister.

SmålandsPosten - 04 jul 14 kl. 06:16

Sju personer var påverkade av alkohol när de kom till jobbet

Sju personer som arbetar med bygget av Sandvik 3 i Växjö var alkohol­påverkade när de kom till arbetsplatsen.
Nu överväger ledningen för Växjö Energi AB att skärpa kontrollerna av de inhyrda entreprenörerna. – Det är sorgligt att en del av arbetarna har den här typen av problem som nu uppdagats, säger Björn Wolgast, Veabs affärs­områdeschef för kraft och värme.

YLE - 23 jul 14 kl. 05:39

”Det skulle kännas bättre om någon skulle ha stulit bilen”

I år har det redan tuttats eld på kring fyrtio bilar och över tusen fall av skadegörelse på bilar har anmälts till Helsingforspolisen, och antalet ökar snabbt nu under sommaren. En som blev av med sin bil är Vandabon Tatu Toivainen som hittade sin bil totalförstörd på en parkeringsplats i nedre Dickursby i Helsingfors. Tiotals bilar kan förstöras på en gång Hittills i år har det till Helsingforspolisens kännedom kommit 1 431 fall av skadegörelse av bilar och 253 fall av bilbränder.

BT - 14 jul 14 kl. 10:50

Jobbmobil privat kan ge förmånsskatt

Den som använder sin jobbmobil privat kan få betala förmånsskatt, skriver Skatteverket som klargjort när privat användning av jobbets elektroniska utrustning ska förmånsbeskattas. Om man tar med mobilen hem trots att den egentligen inte behövs utanför jobbet så ska mobilen beskattas. Mobilen ska då värderas till marknadsvärdet och arbetsgivaren ska lämna kontrolluppgift och dra skatt för det.

Nerikes Allehanda - 02 jul 14 kl. 08:26

Kollegorna i chock efter styckmordet: "Overkligt"

Deras kollega hittades styckmördad. På arbetsplatsen är många chockade. – Det är så svårt att förstå att hennes plats på jobbet är tom, säger en kvinna..

Nerikes Allehanda - 03 jul 14 kl. 17:52

Ungdomar ska få chansen att lära sig ett nytt jobb på arbetsplatsen

Den 17 september 2013 tillträdde hon som arbetsmarknadsminister. Och fortfarande, några månader före valet, står arbetslösheten och stampar kring åtta procent. NA:s politiskeiske redaktör, Lars Ströman, träffade arbetsmarknadsminister Elisabeth Svantesson i Almedalen..

ÖstersundsPosten - 03 jul 14 kl. 04:30

Anställda mobbas på arbetsplatsen

Förra året genomfördes en medarbetarenkät bland Regionförbundet i Jämtlands anställda. I den ingick bland annat personal på själva regionkontoret, från båda folkhögskolorna och Torsta..

BT - 17 jul 14 kl. 10:58

Tre fälls i fosterbarnsfallet i Mark: "Egentligen finns det bara förlorare"

Två tjänstemän och den socialdemokratiska politikern Ann Hjertén (S) dömdes i dag till dagsböter i efterskalvet av det uppmärksammade fosterbarnsfallet i Mark. Tingsrätten anser att den plötsliga omplaceringen av fosterbarnen i oktober 2009 "inneburit en påtaglig risk för barnens hälsa och utveckling". Situationen ska enligt tingsrätten inte ha varit akut och en eventuell omplacering skulle ha föregåtts av en "grundlig och allsidig" utredning, vilket inte har skett.

Aftonbladet - 24 jun 14 kl. 14:22

Folkhemmets arbetare

Elbilar, gympa och barnpassning.

ÖstersundsPosten - 09 jun 14 kl. 10:16

Fälls för förskingring hos kommunen

arbetsplatsen började man misstänka att det var något skumt med kvinnan. Hon hade varit med och köpt in möbler och gardiner som skulle ha leverats till arbetsplatsen, men de kunde inte hittas. Likaså saknades en tv som hon beställt..

SmålandsPosten - 04 jul 14 kl. 07:24

Tillgänglighet efter arbetstid är en kulturfråga

Mobilen har blivit en ständig följeslagare för många. Den underlättar möjlig­heten att jobba utanför kontoret men mejlen och samtalen riskerar att följa med på semestern. Arbetsgivarna måste ta ansvar för de anställdas arbetsmiljö och skapa tydlighet kring var gränsen går mellan­ arbete och fritid.

DalaDemokraten - 24 jun 14 kl. 17:00

25-årig kvinna förfalskade läkarintyg

En 25-årig Falukvinna är åtalad för att i mars 2013 framställt ett läkarintyg och undertecknat det med en läkares namn. Kvinnan har lämnat läkarintyget till sin arbetsgivare för att styrka frånvaro från arbetsplatsen. Kvinnan erkänner urkundsförfalskningen..

Kristianstadsbladet - 26 jun 14 kl. 07:59

Låt de anställda få koppla av


Mobilen har blivit en ständig följeslagare för många. Den underlättar möjligheten att jobba utanför kontoret men mejlen och samtalen riskerar att följa med på semestern. Arbetsgivarna måste ta ansvar för de anställdas arbetsmiljö och skapa tydlighet kring var gränsen går mellan arbete och fritid.

BT - 16 jun 14 kl. 11:33

Städerska stal från vårdtagare

Trots en skriftlig varning från sin chef fortsatte kvinnan att stjäla pengar från både boende och kollegor. I dag åtalas hon för att ha stulit från totalt sex personer på arbetsplatsen. Stölderna ska ha skett på ett boende för bland annat ungdomar i Borås mellan januari 2011 och sommaren 2012.

Barometern - 27 jun 14 kl. 06:37

600 000 om året satsas på omsorgskläder

Flera tvättmaskiner ska köpas in för att omsorgspersonalen ska kunna tvätta sina kläder på jobbet. Varje anställd ska få 1 000 kronor om året till arbetskläder. Man får beställa ur ett begränsat utbud och en första leverans kan komma vid års­skiftet.

Barometern - 30 jun 14 kl. 06:44

Jobbmobilen behöver också vila

Mobilen har blivit en ständig följeslagare för många. Den underlättar möjligheten att jobba utanför kontoret men mejlen och samtalen riskerar att följa med på semestern. Arbetsgivarna måste ta ansvar för de anställdas arbetsmiljö och skapa ­tydlighet kring var gränsen går mellan arbete och fritid.

Barometern - 02 jul 14 kl. 14:19

?I Kenya är det fler som vet vem jag är?

Jobbdagar bär han vit skjorta och slips i en ­afrikansk miljonstad. Semesterdagar köper biståndsrådet vid Sveriges största ambassad dagligvaror på Ica-hallen i Löttorp.
– Här är det inte många som vet vem jag är.

SR - 14 jun 14 kl. 16:25

Fridolin: Skolan ska vara mest jämställda arbetsplatsen

Miljöpartiets språkrör Gustav Fridolin kritiserade statsminister Fredrik Reinfeldt för att inte ta jämställdhetsfrågan på allvar när han höll sitt sommartal tidigare i dag..

Helsingborgs Dagblad - 11 jun 14 kl. 16:52

Skämt kostade anställd jobbet

Skämtet på arbetsplatsen ledde till avsked. Nu går facket till arbetsdomstolen..

YLE - 24 jun 14 kl. 10:44

Fackförbunden stöder Pridefestivalen - medlemmarna rasar

Fackförbunden som bland annat FFC, STTK och AKAVA fungerar stöder Helsingfors Pride, som i år fokuserar på homosexualitet i arbetslivet. Nu rasar kritiken mot att fackförbunden stöder homosexualitet. Homosexualitet i arbetslivet är temat för årets Pridevecka i Helsingfors.

YLE - 24 jun 14 kl. 10:44

Fackförbunden stöder Pridefestivalen - medlemmar rasar

Fackförbund som FFC, STTK och Akava stöder Helsingfors Pride, som i år fokuserar på jämlikhet i arbetslivet. Nu rasar kritiken mot att fackförbunden stöder sexuella minoriteter. Jämlikhet i arbetslivet är temat för årets Pridevecka i Helsingfors och festivalens program fokuserar bland annat på HBTIQ-personers ställning i arbetslivet.

UNT - 09 jun 14 kl. 09:42

Personal utbildas om skolskjutningar

Efter dödliga skolskjutningar i Tyskland, Finland och USA ska svensk skolpersonal lära sig mer om våld och vapen på arbetsplatsen..

City - 23 jun 14 kl. 09:08

Klinikchef åtalad för sexkränkningar mot praktikant – jobbar kvar

I ett år och åtta månader har en chef på en klinik i Malmö varit misstänkt för att ha sexofredat en tonårig praktikant. Han är även åtalad.
Trots det arbetar han kvar – och har både patientkontakt och arbetsledaransvar.

SmålandsPosten - 28 jun 14 kl. 09:40

Växjö behöver göra läxan

En närmare titt på de 277 civilekonom- och civilingenjörsstudenter i Handelskammarens under­sökning visar att Linné­universitetet har en viktig uppgift att knyta kontakter mellan studenter och framtida arbetsgivare, skriver Gustaf Lorentz, analyschef vid Sydsvenska Industri och Handelskammaren. Domen är hård när en generations anställda uttrycker sina åsikter i Handelskammarens senaste rapport. Växjö hamnar i botten på listan av städer där sydsvenska högskolestudenter vill bo i framtiden.Om oss

Nyhetspressen är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Nyhetspressen.se besöks mer än 100000 gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.