Arbetsplatsen

Wednesday, 24 September, 04:23

Nyheter om arbetsplatsen

Sortering: Relevans | Senaste
UNT - Igår: 06:00

Lika lön ger bättre trivsel och bättre jobb

Såväl i idrottssammanhang som på arbetsplatsen kan det vara mycket stimulerande att ha duktiga kolleger, att jämföra sig med..

SvD - 18 sep 14 kl. 18:04

Misstänkt sabotage vid verksbygge

Under torsdagen upptäcktes flera allvarliga brister på byggnadsställningar vid bygget av kraftvärmeverket Sandvik 3 i Växjö. 200 personer fick lämna arbetsplatsen under eftermiddagen, rapporterar P4 Kronoberg..

Helsingborgs Dagblad - 18 sep 14 kl. 18:06

Misstänkt sabotage vid verksbygge

Under torsdagen upptäcktes flera allvarliga brister på byggnadsställningar vid bygget av kraftvärmeverket Sandvik 3 i Växjö. 200 personer fick lämna arbetsplatsen under eftermiddagen, rapporterar P4 Kronoberg. Det är oklart när arbetet kan återupptas.

Kristianstadsbladet - 18 sep 14 kl. 18:04

Misstänkt sabotage vid verksbygge


Under torsdagen upptäcktes flera allvarliga brister på byggnadsställningar vid bygget av kraftvärmeverket Sandvik 3 i Växjö. 200 personer fick lämna arbetsplatsen under eftermiddagen, rapporterar P4 Kronoberg.Det är oklart när arbetet kan återupptas.

BT - 18 sep 14 kl. 18:04

Misstänkt sabotage vid verksbygge

Under torsdagen upptäcktes flera allvarliga brister på byggnadsställningar vid bygget av kraftvärmeverket Sandvik 3 i Växjö. 200 personer fick lämna arbetsplatsen under eftermiddagen, rapporterar P4 Kronoberg. Det är oklart när arbetet kan återupptas.

Sydsvenskan - 13 sep 14 kl. 05:30

Pinngympa på arbetsplatsen rätta medicinen mot värken

Musarm och värk i axlar och rygg? Pinngympa på jobbet kan vara ett motmedel..

SVT - 09 sep 14 kl. 06:15

Ny undersökning: Skolan hårdaste arbetsplatsen

Skolan är en av de värsta branscherna att jobba i – om man frågar lärarna själva. Enligt den årliga jobbhälsobarometern är de anställda i skolan på många sätt illa ute. Det finns egentligen bara en ljuspunkt..

SVT - 09 sep 14 kl. 20:24

LO slår larm om trakasserier

Trakasserier, jobb utan lön och vantrivsel. Det är de trender som LO:s ser i sina kontakter med unga arbetare i sommar. Antalet som fått jobba gratis tredubblades och antalet unga som uppger att de trakasserats på arbetsplatsen ökade tiofalt..

Kristianstadsbladet - 19 sep 14 kl. 06:44

Lokalpräglatklassiskt 70-årskalas

Även Hässleholms konsertförening satsar på lokala förmågor när man, också under lördagen, intar Kulturhuset för sitt 70-årsjubileum. Konstmusikaliska förmågor.
Vivianne Holmberg är Bjärnumssopranen som inledde sin bana i Hässleholms operettsällskap.

YA - 16 timmar sedan

Delade turer ska utredas

En Vänstermotion från i våras om att slopa delade turer inom kommunens vård och omsorg ska utredas noggrannare, enligt ett beslut i kommunstyrelsens arbetsutskott.
Det var i april som Vänstern i Tomelilla lämnade in en motion där man yrkar på att kommunen ska avskaffa så kallade delade turer för det 30–40-tal anställda inom vård och omsorg som har sådana i sitt schema.Delade turer innebär för de anställda i Tomelilla kommun vanligen att man under en femveckorsperiod har två dagar med delade turer – man jobbar några timmar på morgonen, har ett antal timmars obetald ledighet mitt på dagen och jobbar sedan ett antal timmar på kvällen.

YLE - I förrgår: 10:16

Ingen vill jobba med rörelsehindrade personer

Bristen på personal inom närvården är ett stort problem. Enligt vissa beräkningar behövs det 30 000 flera närvårdare innan år 2025. Catharina Grönqvist, kompetensutvecklare för social- och hälsovård på fortbildningscentrumet Prakticum i Helsingfors, ser allvarligt på situationen.

SmålandsPosten - 20 sep 14 kl. 09:57

Strategiska bultar lossade

Det ser inte så ljust ut när det gäller att hitta den skyldige till sabotaget mot byggnadsställningarna vid kraftvärmeverket Sandvik 3 i Växjö. De 300 arbetare som arbetar i och kring Sandvik 3 kunde återgå i arbete på fredagsmorgonen. Polisen höll under fredagen förhör med flera arbetsledare på den stora arbetsplatsen som helt stängdes under torsdagen.

Kristianstadsbladet - Igår: 09:08

Mycket blir bättre - men inte tågtrafiken

Foto: Johan Nilsson / TT
Man kan inte lita på att komma fram i tid om man åker tåg. Dessutom verkar myndigheter ovilliga att försöka lösa situationen, skriver pendlaren Catarina Olsson.
I det stora hela går vi mot det bättre, om vi tittar på då- och nutid.

Kristianstadsbladet - 09 sep 14 kl. 22:39

Sommarjobbare allt mer utsatta


LO:s hjälptelefon för feriearbetare gick varm i somras. Totalt fick man 2 576 samtal från ungdomar som bad om hjälp. Det är en ökning med 65 procent jämfört med 2013.

TA - 09 sep 14 kl. 22:39

Sommarjobbare allt mer utsatta


LO:s hjälptelefon för feriearbetare gick varm i somras. Totalt fick man 2 576 samtal från ungdomar som bad om hjälp. Det är en ökning med 65 procent jämfört med 2013.

BT - 09 sep 14 kl. 22:39

Sommarjobbare allt mer utsatta

LO:s hjälptelefon för feriearbetare gick varm i somras. Totalt fick man 2 576 samtal från ungdomar som bad om hjälp. Det är en ökning med 65 procent jämfört med 2013.

Mobil - 03 sep 14 kl. 10:29

En mobil arbetsplats är en attraktiv arbetsplats

Inte bara den yngre generationen förväntar sig att arbetsplatsen är mobil..

Västerbottens Folkblad - 21 aug 14 kl. 20:56

Skyddsombud stoppade arbete efter misshandel

Verksamheten vid en arbetsplats i Umeå har varit stoppad i drygt två veckor sedan en anställd blivit misshandlad av sin chef. Händelsen ska ha inträffat i slutet av juli. Misshandeln var en av anledningen till att Kommunals regionala skyddsombud Jan Marklund valde att stoppa verksamheten på arbetsplatsen.

Kristianstadsbladet - 16 sep 14 kl. 13:55

Renée Nyberg åter bland antikviteter

Nutid möter dåtid i Renée Nybergs comebackprogram i TV4. I "Bytt är bytt" ska deltagarna värdera antikviteter. Med tur och kunskap kan de bli en halv miljon kronor rikare.

Trelleborgs Allehanda - 16 sep 14 kl. 13:55

Renée Nyberg åter bland antikviteter

Nutid möter dåtid i Renée Nybergs comebackprogram i TV4. I "Bytt är bytt" ska deltagarna värdera antikviteter. Med tur och kunskap kan de bli en halv miljon kronor rikare.

DalaDemokraten - 03 sep 14 kl. 17:16

Assistenter ska få betalt för jour

Eva Pettersson, Kommunal, berättar att facket i många år drivit frågan om det orättvisa avtalet. Personliga assistenter, som har sovande jour, måste vara på arbetsplatsen men får bara betalt för halva tiden. På boenden får personal betalt för hela jourtiden..

Vimmerby Tidning - 30 aug 14 kl. 06:07

Skickade tillbaka skrivelsen

En av två skrivelser från sjuksköterskorna har tagits upp i Fösam, samverkan mellan fack och arbetsgivare på förvaltningsnivå. Därifrån skickades den tillbaka för att hanteras på en nivå närmare arbetsplatsen..

YLE - 18 sep 14 kl. 15:13

Duktig flicka brände ut sig

Maria Forslund i Nykarleby är trettiofyra år gammal, trebarnsmor och fysioterapeut med egen firma. Hon har alltid varit prestationsinriktad, och gick i väggen när hon ännu inte hade fyllt trettio. - Jag har alltid varit en ”duktig flicka”, och redan i unga år hade jag höga krav på mig själv, säger Maria Forslund.

YLE - 07 sep 14 kl. 13:09

Allt längre väntan på bussen i glesbygden

Den reguljära busstrafiken minskar stegvis i glesbygderna. Anledningen är att EU-reglerna inte längre tillåter kommunerna att stöda busstrafiken. I östra Finland har redan ett par hundra bussturer lagts ned i och med att avtal om stöd till kollektivtrafiken upphört att gälla.

Sydsvenskan - 06 sep 14 kl. 09:11

Hur är efterfrågan på mentorer?

– Det finns ju ett stort utbud i dag. Men jag tror också att det accelererande flödet av information, den ständiga tillgängligheten och de slimmade organisationerna gör att behovet av en klok människa att fundera med ökar. Också behovet av hjälp med att prioritera.

YLE - 12 sep 14 kl. 16:42

Förundersökningen mot stadsdirektör Johansson läggs ner

Raseborgs tidigare utvecklingsdirektör Jyrki Hakkarainen bad polisen utreda om stadsdirektör Mårten Johansson kan dömas för diskriminering i arbetslivet och arbetarskyddsbrott, men nu läggs förundersökningen ner. Det är häradsåklagare Heidi Röblom som fattat beslut om att avsluta förundersökningen. Orsaken, enligt beslutet från Västra Nylands åklagarämbete, är att ärendet redan behandlats så många gånger i olika instanser och på olika sätt.

YLE - 04 sep 14 kl. 04:38

Kaniner, dans och sång på Septemberskoj

På lördag (6.9) ordnas Septemberskoj för första gången i Västerby i Ekenäs. Det är en egen dag för personer med utvecklingsstörning.

YLE - 07 sep 14 kl. 07:00

EU: Vi stressar för mycket på jobbet

En stressad anställd jobbar sämre, resonerar EU som i år fokuserar på arbetsrelaterad stress inom unionen.
Närvårdare Kati Laine på jobb på avdelning tre vid Näse sjukhus i Borgå Bild: Yle/Carmela Walder Och det blir dyrt med stressade anställda - närmare bestämt 240 miljarder euro per år på unionsnivå. EU-ländernas storsatsning mot stress i arbetslivet kör nu igång med kampanjer, seminarier, inspektioner och informationsmaterial av olika slag.

BT - 07 sep 14 kl. 14:00

Vi behöver könsperspektivet

Är feminism ett fint ord med bra klang i våra öron eller inte? Förhoppningsvis upplevs ordet positivt hos de flesta. Inte hos statsministern, för han räds för den feministiska revolutionen och tycker att den drabbar människor.

Nyan - 29 aug 14 kl. 12:07

De lär sig rädda livet på kunden

Ålands näringsliv arrangerar en kurs i livräddande första hjälp som riktar sig till butiks-, restaurang-, och övrig servicepersonal som har kontakt med kunder.
– Kursens målsättning är att deltagaren kan inleda livräddande första hjälpen vid ”hjälpsituationer”". Kursen hålls enligt Finlands Röda Kors direktiv och berättigar till nationella intyg, giltiga i 3 år, sägs i Ålands näringslivs information, som fortsätter:
Under kursen tränas situationer vid medvetslöshet, Basal hjärt- och lungräddning (demonstration av hjärtstartare), främmande föremål i luftvägarna, störningar i blod-cirkulationen (chock) och att stilla blödningen vid olika sår.

GT - 20 aug 14 kl. 19:34

Jobbstress kan leda till minnesförlust

GÖTEBORG. Många har symtomen, men få söker hjälp. Var sjunde person kan lida av utmattningssyndrom på grund av långvarig stress.

Cornucopia - 03 sep 14 kl. 15:21

IEEE: EMP-krigföringen/terrorismen är här

Den internationella samarbetsorganisationen IEEE har publicerat ett reportage i sin tidsskrift Spectrum, där man konstaterar att EMP-krigföringen eller -terrorismen är här. Vi kan förvänta oss att EMP-vapen kommer sättas in framöver, och samhällskritiska eller känsliga verksamheter bör ta motåtgärder. Ett problem är dock att fungerande motåtgärder kan märkas på frånvaro av mobiltelefonitäckning...

YLE - 28 aug 14 kl. 05:35

"Om folk ska jobba längre behövs nya sätt att göra karriär"

Det höga tempot i arbetslivet kan motverka en höjning av pensionsåldern, trots att näringslivet i Finland stöder en höjning. - Sättet vi jobbar på är på något sätt så extremt. Vi har en så extrem organisationskultur där allt ska hända så snabbt.

Barometern - 28 aug 14 kl. 07:28

SPI vill ta bort kommunalråd

Färre politiker, fler äldre i skolan och en rejäl satsning på omsorgen.
Det är några av SPI Välfärdens viktigaste valfrågor. SPI Välfärden tycker att antalet ledamöter i fullmäktige ska minskas från 49 till 41 och nämnderna ska följa efter och dra ned på antalet politiker.

Alliansfritt Sverige - 27 aug 14 kl. 14:49

Helt korrekt: Reinfeldt har inte samma upplevelse av hemtjänsten som personalen

ReinfeldtDet har varit äldreomsorgens dag idag. Alliansen har pyntat ut ett litet utspel om att ge rätten till en plats på äldreboende för alla över 85 år – för detta har de avsatt 1,35 miljarder kronor för den kommande mandatperioden, vilket motsvarar i genomsnitt en miljon kronor per svensk kommun och år. Den stora nyheten inom äldreomsorg idag är Expressens wallraffande reportage om den privata hemtjänsten i Stockholm.

BT - 29 aug 14 kl. 19:07

Gick emot cheferna - omplaceras

Personal inom hemtjänsten i stadsdel norr tog strid mot sina chefer. Nu har sju undersköterskor och vårdbiträden blivit omplacerade. Det var på ett hastigt sammankallt möte i tisdags morse som sex ur personalen, varav fem utbildade undersköterskor, fick reda på att de ska omplaceras med omedelbar verkan.

Dagens Media - 13 aug 14 kl. 13:37

Svettades ihjäl – nu kräver skyddsombudet åtgärder på redaktionen

Huvudvärk, trötthet och koncentrationssvårigheter. Nu kräver Sörmlandsbygdens redaktion i Katrineholm åtgärder mot extremvärmen på arbetsplatsen..

Barometern - 29 aug 14 kl. 08:28

Skärpning med verkan

Skärpta straff ännu en gång — nej, det var ingen överraskning när Alliansens ­partiledare i går presenterade denna nyhet ur valmanifestet. Under hela dess tid i regeringsställning har Alliansen strävat efter att straffen för våldsbrott bättre ska motsvara den allmänna uppfattningen om hur allvarliga dessa brott är. Och att denna syn har skärpts råder det bred enighet om: dels har toleransen för våld i skolan eller på arbetsplatsen sjunkit, dels har organiserad brottslighet och gängkriminalitet fört med sig våld av tidigare okänt slag.

Barometern - 29 aug 14 kl. 08:28

Skärpning med verkan

Skärpta straff ännu en gång — nej, det var ingen överraskning när Alliansens ­partiledare i går presenterade denna nyhet ur valmanifestet. Under hela dess tid i regeringsställning har Alliansen strävat efter att straffen för våldsbrott bättre ska motsvara den allmänna uppfattningen om hur allvarliga dessa brott är. Och att denna syn har skärpts råder det bred enighet om: dels har toleransen för våld i skolan eller på arbetsplatsen sjunkit, dels har organiserad brottslighet och gängkriminalitet fört med sig våld av tidigare okänt slag.

Sydsvenskan - 14 aug 14 kl. 00:45

Arbetare jobbar 27 timmar i sträck utan vila

Flera arbetare som bygger Malmöfestivalen vittnar om hur de har arbetat 27 timmar i sträck utan vila.
– Hade det varit våra medlemmar så hade vi stängt arbetsplatsen direkt, säger Joakim Frank, ombudsman på Byggnads..

SmålandsPosten - 19 aug 14 kl. 06:26

Förhandlingar slutade i oenighet

Älmhults kommun fullföljer sin begäran om att stänga av en anställd från jobbet. Förhandlingarna med Lärarnas riksförbund slutade i oenighet.
– Vi förstår inte syftet med det här, säger fackombudsmannen Charlotte Anderberg.

SmålandsPosten - 18 aug 14 kl. 05:57

Lärare kan stängas av

Älmhults kommun vill stänga av en anställd från jobbet.
– Vi anser att det är felaktigt, säger den anställdes ombud på Lärarnas riksförbund. Det var i förra veckan som Älmhults kommun som arbetsgivare skickade en begäran om överläggning om avstängning av en kommunanställd till Lärarnas riksförbund.

HBL - 25 aug 14 kl. 09:54

Borgbackens chef gillar häftiga åk

Pia Adlivankin har både stekt hamburgerbiffar och hjälpt till som ordningsvakt för att få en helhetsbild av sin nya arbetsplats. Hon tillträdde som verkställande direktör på Borgbacken den första juli.Pia Adlivankin har dukat upp dagens lunch i ett mötesrum i den byggnad som varit hennes kontor sedan början av sommaren.

SvD - 03 aug 14 kl. 15:52

”Det är inte cyniskt att vara snäll för att tjäna pengar”

Gör något snällt för en kollega och du mår bättre själv, samtidigt som hela arbetsplatsen blir mer produktiv. SvD Näringsliv har träffat snällhetsexperten Stefan Einhorn, som berättar om hur vanlig vänlighet ger klirr i kassan – och hur Sverige ska bli världsbäst på snällhetsforskning..

YLE - 14 aug 14 kl. 12:31

Lyckat Nordjobb i Stockholm

Julia Bäck kom för en vecka sen hem från Stockholm i Sverige där hon under nio veckor jobbat inom hemtjänsten. Jobbet fick hon genom Nordjobb, som förmedlar arbeten i de nordiska länderna till ungdomar mellan 18 och 29 år. - Jag trivdes jättebra på arbetsplatsen och där fanns också många andra nordjobbare, säger Julia Bäck.Om oss

Nyhetspressen är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Nyhetspressen.se besöks mer än 100000 gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.