Arbetsplatsen

Sunday, 25 January, 11:10

Nyheter om arbetsplatsen

Sortering: Relevans | Senaste
Sydsvenskan - 21 jan 15 kl. 11:23

Saknad professor upphittad

En saknad professor på Karlstads universitet har kommit till rätta igen. Han försvann i höstas, och hur universitetet än försökte så fick man ingen kontakt med honom. Till sist gick man till polisen och anmälde professorn som saknad.

Sydsvenskan - 22 jan 15 kl. 08:57

Sextrakasserad anställd stämmer chef

Efter att en 23-årig kvinnlig bagerianställd i Skåne anmält sin arbetsledare för sexuella trakasserier förbereder Diskrimineringsombudsmannen (DO) en stämning mot bageriet i Arbetsdomstolen.Enligt kvinnan trakasserades hon vid flera tillfällen mellan juni och oktober förra året. Hon ska ha utsatts för både kränkande förslag och kommentarer av sexuell karaktär.

Nerikes Allehanda - 13 jan 15 kl. 14:25

Fick bilen stulen på jobbet

En bilägare som parkerat sin bil vid arbetsplatsen över natten har fått den stulen. När ägaren kom för att hämta sin bil strax före sju på tisdagsmorgonen var inte bilen kvar. På platsen fanns inga spår efter stölden och fordonet är nu efterlyst..

YLE - I förrgår: 05:55

"Fler finländare borde bo på hyra"

Fler finländare borde bo på hyra, anser Näringslivets forskningsinstitut Etlas forskningsdirektör Mika Maliranta. Enligt undersökningar är arbetslösheten hög på områden där många bor i ägarbostäder, och om fler bodde på hyra skulle också arbetsmarknaden också få fart. Personer som äger sin egen bostad vill inte gärna flytta till en annan ort, och det här leder till de kanske inte arbetar på den mest lönsamma arbetsplatsen då den kan ligga utanför närområdet.

Sydsvenskan - 19 jan 15 kl. 06:44

Färre utländska läkare rekryteras

Trots den rådande läkarbristen väljer sjukvården i Kronobergs län att rekrytera färre läkare från utlandet. Orsaken är att man inte hinner ta hand om dem på ett bra sätt, rapporterar P4 Kronoberg.Enligt personalansvariga är lösningen att rekrytera från utlandet för tids- och arbetskrävande.

BT - 19 jan 15 kl. 06:42

Färre utländska läkare rekryteras

Trots den rådande läkarbristen väljer sjukvården i Kronobergs län att rekrytera färre läkare från utlandet. Orsaken är att man inte hinner ta hand om dem på ett bra sätt, rapporterar P4 Kronoberg. Enligt personalansvariga är lösningen att rekrytera från utlandet för tids- och arbetskrävande.

YLE - 20 jan 15 kl. 17:36

Hotfulla situationer vardag i servicebranschen

Det blir allt vanligare att arbetstagare blir utsatta för hotfulla kunder. En nypublicerad bok ger konkreta råd för att hantera hot och våld på jobbet. Varje år utsätts över hundratusen arbetstagare inom servicebranschen för våld eller hot av sina kunder.

YLE - I förrgår: 12:04

Berättelse 8: Arbetarskyddet hjälpte inte

En konfliktfylld skilsmässa förorsakade trubbel på arbetsplatsen för en läsare som varit i kontakt med #MittJobb. Trots en anmälan lät arbetarskyddet bli att ta itu med saken. Granska arbetslivet med oss mittjobb logo Vi på Svenska Yle behöver din hjälp för att kartlägga dagens arbetsliv.

SmålandsPosten - 19 jan 15 kl. 06:20

Januari - den fattiga månaden

Jul- och nyårshelgerna är förbi. Nu är det slut på alla ledigheter och vi är mer än halvvägs in i januari. Det som brukar kallas för den fattiga månaden.

YLE - 20 jan 15 kl. 15:32

Kommentar på berättelse 2

Då din arbetsgivare anställde en deltidsanställd till samma arbetsuppgifter som du och dina deltidskolleger gjorde, med orsaken att det behövdes fler arbetstagare, så följde arbetsgivaren inte arbetsavtalslagen. I Berättelse 2: Ska man vara "värd" ett bättre avtal? frågar en butiksarbetare om planer på studier senare under året är en orsak till att ge ett sämre avtal?

HBL - Igår: 06:00

Hit kör snart tusen långtradare per dag

S-gruppens logistikcentral i Bastukärr i Sibbo har nu 550 anställda. Om drygt tre år är det nästan dubbelt så många. Då är S-gruppen Sibbos överlägset största arbetsgivare.

YLE - 16 jan 15 kl. 16:11

Jakobstads stadsdirektör: Nu ska jag koppla av och motionera

Mikael Jakobsson, stadsdirektör i Jakobstad, lämnade in sin avskedsansökan på fredagen och avgår redan om en vecka. Han vill satsa på familjen, vänner och sig själv. - Det är dags att fundera på något nytt.

YLE - Igår: 06:00

Får rökare fler pauser på jobbet?

Vi har kommit en bra bit från 1920-talets lungstärkande cigariller på munstycke ordinerade av läkare och 1970-talets rökfyllda konferensrum, bussar och väntrum. Som tur är. Det är numera med nöd och näppe tillåtet att röka i det egna hemmet - ibland inte ens där om man bor på hyra.

Supermiljöbloggen - 12 jan 15 kl. 22:52

Stanfordprofessorer kräver divestering i fossila bränslen

800px-Stanford_Oval_May_2011_panoramaÖver 300 professorer på det prestigefyllda universitet vill få arbetsplatsen att helt divestera, vilket betyder att sluta investera i olje-, gas- och kolföretag. För att uppmärksamma den akuta klimatfrågan har nu 300 fakultetsmedlemmar på anrika Stanford University, däribland Nobelprisnominerade och vinnare av Fields-priset, skrivit ett brev till sina arbetsgivare, publicerat i The Guardian. I brevet uppmanar de universitetets ledare att erkänna hur brådskande klimatfrågan är, samt att att divestera i företag som arbetar med fossila bränslen.

SmålandsPosten - 16 jan 15 kl. 06:22

Kenneth förste man att flytta in på Solsidan

I går kunde Kenneth Fransson äntligen flytta in i sin nya lägenhet på Solsidan i Alvesta. Solsidan ligger i anslutning till äldreboendet Hög­åsen och har tolv lägenheter för särskilt boende. – Jag tror det här kommer att bli bra, säger Kenneth Fransson.

ÖstersundsPosten - 07 jan 15 kl. 05:30

Andra varvet för mobbingmålet: Vi har inte lärt oss något

Det var under hösten 2009 som en ny arbetssituation på socialförvaltningen i Krokom gjorde att socialsekreteraren Lars Persson kände sig kränkt och mobbad på sin arbetsplats. Trots att Lars Persson påtalade för omgivningen att han kände sig mobbad av en arbetsledare så gjordes ingen åtgärd på arbetsplatsen. I juni 2010 skulle Lars Persson få besked om hur kommunen skulle åtgärda problemet: Lars "Lasse” Persson skulle sparkas.

YLE - 15 jan 15 kl. 13:42

Arbetare fick 20 kilovolt genom kroppen

En arbetsolycka vid ett hallbygge på farmområdet i Jakobstad hösten 2011 ledde till att arbetstagare fick en elstöt på 20 kilovolt genom kroppen. Mannen är arbetsoförmögen och nu utreds skuldfrågan i tingsrätten. Åtalet gäller ett arbetarskyddsbrott och vållande av personskada.

Sydsvenskan - 12 jan 15 kl. 04:00

Genom att visa artighet och svara kan arbetsgivare bidra till minskad ohälsa

Kära arbetsgivare, jag har ett bekymmer. Sverige har ett bekymmer. Det är egentligen inte ditt bekymmer, men jag vill visa hur du enkelt skulle kunna göra en värdefull privat- och samhällsekonomisk insats.

SmålandsPosten - 30 dec 14 kl. 06:48

Praktikant förstörde maskiner för 200 000

En näringsidkare i Tingsryds kommun har fått delar ur sin maskinpark förstörd av en praktikant. De vill nu att kommunen täcker kostnaderna som uppgår till över 200 000 kronor. Mannen fick en praktikplats, förmedlad via kommunens arbetsmarknadsprojekt Vägvalet, hos en näringsidkare i Tingsryds kommun.

Cornucopia - 31 dec 14 kl. 10:22

Ett ståndsmässigt läsarbibliotek

Dags för lite biblioteksfoton. Inte på mitt bibliotek, som är min privatsak, utan på en läsares ståndsmässiga på-platsen-byggda fullt utrustade bibliotek om 35 m2, som ligger på en lagom ambitionsnivå, både som arbetsplats och som plats för bildning och själslig utveckling.

Läsaren har själv stått för hantverket, och alltså inte belastat samhället med ROT-avdrag för detta och bygget har från idé till nuvarande status tagit cirka två år.

BT - 06 jan 15 kl. 15:41

Därför maskar vi på arbetsplatsen

Maskar du också på jobbet? Anställda ägnar i snitt två timmar om dagen åt att slösurfa på nätet, boka resor och ringa privata samtal. Samstämmig forskning visar att vi ägnar flera timmar av arbetsdagen åt att låtsasjobba.

DN - 01 dec 14 kl. 13:21

arbetsplatsen där man gillar olika

”Ett företag där förmågan alltid står i centrum och där annor­lunda inte är något negativt”. Så beskrivs rullstolsproducenten Panthera som förra veckan fick pris för att arbetsplatsen speglar samhället så som det faktiskt ser ut..

BT - 04 jan 15 kl. 12:54

Platsannonserna blir allt mysigare

Tidningarnas platsannonser är inte längre vad de har varit. Borta är kraven på utbildning och erfarenhet och i stället säljs jobben med stora bilder på leende människor. I en del fall blir det rent förvirrande.

BT - 04 jan 15 kl. 07:48

Psykologens tips: Så vårdar du dina relationer

Ett nytt år är här. Med både nya och gamla bekantskaper. Men hur gör man för att vårda relationerna?

SmålandsPosten - 29 dec 14 kl. 12:02

Skola nerklottrad med hakkors

Linnéskolan i Älmhult har under julhelgen sprejats ner med bland annat sex stycken hakkors.
– Det är jättetråkigt, säger rektorn Charlotte Ingvarsson.
Polisen rubricerar händelsen som hets mot folkgrupp.

Skånskan - 15 dec 14 kl. 13:49

Malin flydde Sydney


Lämnade arbetsplatsen i samma kvarter – ”Det känns otäckt”..

BT - 28 dec 14 kl. 23:10

Från galaklänning till glittertopp

Kavajen och festblåsan är inte lika viktiga på nyårsfesten längre. Klädkoderna har blivit friare – men ersatts av kravet på att vara vältränad och ständigt fräsch. Det menar Åsa Haggren på Textilhögskolan i Borås.

SvD - 16 dec 14 kl. 16:00

Svensk modell på gång för OS-arbetare

Efter Fifas haveri i Qatar kommer OS-kommittén att börja värna om sina migrantarbetare. Om LO får bestämma måste alla värdländer erbjuda skydd på arbetsplatsen och rätt att organisera sig. – Det vore ett jättestort steg, säger LO-basen Karl-Petter Thorwaldsson, som under onsdagen väntas fatta beslutet att inleda förhandlingar med IOK..

Nerikes Allehanda - 12 dec 14 kl. 14:17

Lärares nyckel tagen från knippa

Härom dagen saknade en lärare på Karlsängsskolan en av sina nycklar till arbetsplatsen. Den hade suttit på en nyckelknippa och är sannolikt stulen..

YLE - 31 dec 14 kl. 03:46

"Politisk snålblåst hot mot svenskan"

Över 70 procent av finlandssvenskarna anser att attityderna mot svenskan har hårdnat i rikspolitiken. Det här framgår av uppgifter från den finlandssvenska barometern som publiceras i dag. Två av tre finlandssvenskar anser också att mediernas inställning till svenskan har blivit sämre.

Västerbottens Folkblad - 08 dec 14 kl. 21:29

[PLUS] Hon är årets medarbetare

Hon skapar trivsel på arbetsplatsen och brinner för förbättringsarbete. Därför är undersköterskan....

SvD - 12 dec 14 kl. 11:15

Bättre kränga snabbmat än jobba för McKinsey

När anställda tillfrågas hur bra det är att jobba på arbetsplatsen får teknikjätten Apple och prestigefulla  konsultföretaget McKinsey stryk av en snabbmatskedja..

BT - 22 dec 14 kl. 21:15

Fler chefer kollar upp dig på nätet

Allt fler chefer kollar upp kandidater på nätet innan de bestämmer vem som passar för jobbet. Så under julledigheten kan det vara hög tid att finslipa på det digitala cv:t.En tredjedel av Sveriges chefer googlar fram information om sina blivande medarbetare, en fjärdedel kollar upp dem på Linkedin och ungefär en fjärdedel kollar igenom Facebook.

HBL - 12 dec 14 kl. 07:18

Metallprotest vid ABB:s port

Metallarbetarförbundets fackavdelningar ordnar en demonstration vid huvudporten till ABB:s fabrik i Sockenbacka i Helsingfors vid lunchtid i dag.Aktionen är en protest mot teknologikoncernen ABB:s beslut att säga upp fabrikens huvudförtroendeman. De anställda på fabriken marscherade ut från arbetsplatsen redan i går kväll.

Dalarnas tidningar - 04 dec 14 kl. 12:32

LIF-spelarna betalar julbordet

Julbord eller inte på arbetsplatsen är en fråga som diskuteras flitigt..

Dalarnas tidningar - 04 dec 14 kl. 12:32

LIF-spelarna betalar julbordet

Julbord eller inte på arbetsplatsen är en fråga som diskuteras flitigt..

Helsingborgs Dagblad - 08 dec 14 kl. 21:54

Delad syn på arbetsglädje

Delad glädje, dubbel glädje? Dessvärre inte på våra arbetsplatser om man får tro en undersökning bland anställda och arbetsgivare. 40 procent av de anställda tycker att arbetsglädjen på arbetsplatsen minskat det senaste året.

IDG - 01 dec 14 kl. 15:10

"Dags för digitalisering av den offentliga sektorn"

Ökad innovation, högre effektivitet, nöjdare och mer kreativa team. Det är några av resultaten av att ge medarbetare tillgång till digitala verktyg på arbetsplatsen som ger samma möjligheter de är vana vid privat..

BT - 08 dec 14 kl. 21:48

Delad syn på arbetsglädje

Delad glädje, dubbel glädje? Dessvärre inte på våra arbetsplatser om man får tro en undersökning bland anställda och arbetsgivare. 40 procent av de anställda tycker att arbetsglädjen på arbetsplatsen minskat det senaste året.

ÖstersundsPosten - 01 dec 14 kl. 18:05

Olycksdrabbade arbetsplatsen tidigare kritiserat

– Jag var på plats redan för tre veckor sedan och påpekade brister. Då var det i samband med arbete på tak där byggarbetarna saknade skyddsställning, säger Håkan Löfqvist, arbetsmiljöansvarig och ombudsman på Byggnads i Östersund..

BT - 15 dec 14 kl. 11:44

Svensk i Sydney: Mobilnätet gick ner

Flera svenskar har befunnit sig i närheten av gisslandramat i Sydney. Tobias som brukar köpa kaffe på kaféet, var på väg till arbetsplatsen.- I dag köpte jag kaffe på färjan i stället.

BT - 09 dec 14 kl. 05:05

Ökad jobbstress förebyggs inte

Den psykosociala arbetsmiljön är sämre än någonsin. Samtidigt minskar arbetet mot stress på svenska arbetsplatser, visar fackförbundet Unionens nya arbetsmiljöbarometer. Psykisk ohälsa har blivit en av de vanligaste orsakerna till sjukskrivning.

BT - 07 dec 14 kl. 20:47

"Vi har säkerställt att jobben finns kvar i Borås"

Catrin Wirfalk, koncernchef på Speed, betonar att företaget följer alla avtal och regler. – Efter en verksamhetsövergång var det ett år av oförändrade villkor, för personalen som ingick i övertagandet. Sen var det förhandlingar med facket som vi har följt till punkt och pricka, säger Catrin Wirfalk.

BT - 29 nov 14 kl. 01:30

Boende stängdes efter våld

Ett omsorgsboende i Skellefteå har stängts med omedelbar verkan av huvudskyddsombudet. Anledningen är en brukare som varit hotfull och våldsam. De nio anställda vid boendet har upprepade gånger slagit larm.

IDG - 11 nov 14 kl. 08:00

Mobbing på arbetsplatsen påverkar hela företaget

Mobbing på arbetsplatsen är ett betydligt större problem än många tror och det är inte bara offren som drabbas. Om organisationer inte tar tag i problemen riskerar de att påverka hela företaget negativt..Om oss

Nyhetspressen är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Nyhetspressen.se besöks mer än 100000 gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.