Asyl

Sunday, 23 November, 20:42

Nyheter om asyl

Sortering: Relevans | Senaste
UNT - Igår: 01:37

Assange får asyl så länge det behövs

Ecuador har givit Wikileaksgrundaren Julian Assange politisk asyl så länge "det är nödvändigt"..

Helsingborgs Dagblad - Igår: 01:39

Assange får asyl så länge det behövs

Ecuador har givit Wikileaksgrundaren Julian Assange politisk asyl så länge "det är nödvändigt". Han flydde till landets Londonambassad, där han vistats i två år. Brittisk polis hårdbevakar ambassaden dygnet runt..

SvD - Igår: 01:37

Assange får asyl så länge det behövs

Ecuador har givit Wikileaksgrundaren Julian Assange politisk asyl så länge ”det är nödvändigt”. Han flydde till landets Londonambassad, där han vistats i två år. Brittisk polis hårdbevakar ambassaden dygnet runt..

SvD - 13 nov 14 kl. 16:20

Irak-desertör från USA kan få EU-asyl

En amerikansk soldat som tjänstgjorde i Irak men deserterade eftersom han ansåg att kriget stred mot folkrätten har rätt att ansöka om asyl i EU, enligt ett första utlåtande från EU-domstolen i Luxemburg..

Nerikes Allehanda - 14 timmar sedan

”Fler måste vara med och ta ansvar”

Fem kommuner tar emot 90 procent av Örebro läns asyl-sökande. – Det är för kostsamt för oss, säger Bo Rudolfsson, kommunalråd i Laxå..

Expressen - 09 nov 14 kl. 16:48

Utmaningen: Ge dem ett värdigt liv

95 000 människor kommer att söka asyl under nästa år. Det är fler än vad som flydde till Sverige under Balkankriget då 84 000 människor sökte asyl 1992. Hur löser man utmaningarna som väntar?

Helsingborgs Dagblad - 20 nov 14 kl. 16:41

asyl på löpande band

Migrationsverket är rimligen den snabbast växande myndigheten i Sverige. De senaste två åren har antalet anställda ökat med 1 000 personer och uppgår nu till 5 200..

Helsingborgs Dagblad - 17 nov 14 kl. 12:28

Anhölls misstänkt för människosmuggling

Passagerarna sökte asyl..

SR - 17 timmar sedan

Tyska demonstrationer för och emot flyktingar

Tysklands inrikesminister uppmanar nu tyskarna att ställa in sig på att ovanligt många flyktingar kommer söka asyl i Tyskland de kommande åren. Uppmaningen kommer samtidigt som det på flera håll byggs tillfälliga asylboenden. Det möter på vissa håll motstånd från både närboende och högerextrema krafter, inte minst i huvudstaden Berlin..

Helsingborgs Dagblad - 16 nov 14 kl. 09:56

45 000 bor i väntan på asyl

Väntetiderna på asylutredningar hos Migrationsverket är ovanligt långa..

BT - Igår: 01:37

Assange får asyl så länge det behövs

Ecuador har givit Wikileaksgrundaren Julian Assange politisk asyl så länge "det är nödvändigt". Han flydde till landets Londonambassad, där han vistats i två år. Brittisk polis hårdbevakar ambassaden dygnet runt.

SR - 18 nov 14 kl. 16:53

Språkanalysföretag ska granskas

Migrationsverket ska låta granska hur myndigheten jobbar med språkanalyser när människor söker asyl i Sverige. Granskningen kommer efter att flera medier rapporterat om brister i de språkanalyser som företaget Sprakab gör åt Migrationsverket..

ÖstersundsPosten - 19 nov 14 kl. 18:23

Migrationsverket på infoturné

Runt 50 miljoner människor befinner sig på flykt i världen, enligt beräkningar från FN. Under nästa år kan upp mot 105000 människor komma att söka asyl i Sverige, enligt Migrationsverkets egen prognos. Behovet av bostäder är fortsatt mycket stort.

Sydsvenskan - 17 nov 14 kl. 16:42

Det politiska spelet om flyktingarna

Både Ingvar Carlsson och Carl Bildt tog som statsministrar politiska beslut i syfte att färre människor skulle söka asyl i Sverige.Nu flyr fler än någonsin hit.Efter Migrationsverkets larm om hundratusen asylsökande till Sverige nästa år höjs röster för ett tak.

SmålandsPosten - 20 nov 14 kl. 10:35

?Man önskar att vi fick information?

Boende runt hotellet på Väster är överraskade av beskedet att Butapalats Hotells ägare vill driva asylboende. Vejne och Rut Viberg bor alldeles i närheten av hotellet.
–?

SmålandsPosten - 17 nov 14 kl. 06:24

3,9 miljoner för totalrenovering av Ågatan

Uppvidinge kommun får statlig ersättning på nästan 3,9 miljoner kronor för att göra om asylplatser till permanentboende. Pengarna är tänkta att gå till lägenhetshuset på Ågatan i Åseda. - Tanken är att cirka tre miljoner ska gå till själva ombyggnationen på Ågatan, säger Anders Svensson, förvaltningschef kommunledningen.

Nerikes Allehanda - 16 nov 14 kl. 05:15

Låt dem söka asyl på svensk ambassad

När vi nu har fler asylsökande än vanligt måste vi förmå oss att tänka flera tankar samtidigt. Å ena sidan: Hur ska vi göra för att bäst ta hand om dem som har goda skäl för sina asylansökningar? Å andra sidan: Hur ska vi göra för att minska antalet ogrundade asylansökningar?

Nya Wermlands Tidningen - 06 nov 14 kl. 06:00

Reglerad invandring

Flyktingmottagning. Migrationsverket bedömer att drygt 100 000 personer kan komma att söka asyl i Sverige nästa år..

YLE - 19 nov 14 kl. 17:12

Fler platser för asylsökande

Det är snabba ryck på flyktingförläggningarna i Finland. I våras skar Migrationsverket ner antalet inkvarteringsplatser bara för att öka på platsantalet igen i oktober. Förändringarna är vardagsmat på Oravais flyktingförläggning.

SR - 04 nov 14 kl. 11:00

Rekord i antal asylsökande till Sverige

Nästa år kan det bli över 100 000 flyktingar som söker asyl i Sverige. Det visar Migrationsverkets senaste prognos..

BT - 20 nov 14 kl. 14:29

Hovrätten: Förhör Assange i London

Julian Assange ska fortfarande vara häktad, beslutar Svea hovrätt. Men rätten uppmanar åklagaren att förhöra den våldtäktsmisstänkte Wikileaksgrundaren i London, där han isolerat sig på Ecuadors ambassad. Eftersom utredningen stannat av, uppmanar hovrätten åklagarna att pröva "alternativa vägar" för att föra förundersökningen framåt.

BT - 20 nov 14 kl. 17:14

Kritik mot åklagarna i Assangemål

Svea hovrätt slår fast att Julian Assange ska fortsätta att vara häktad. Men åklagarna får kritik för att utredningen stannat av.Hovrätten trycker nu på för att Assange ska förhöras i London.

Sydsvenskan - 20 nov 14 kl. 16:40

asyl på löpande band

Migrationsverket är rimligen den snabbast växande myndigheten i Sverige. De senaste två åren har antalet anställda ökat med 1 000 personer och uppgår nu till 5 200, rapporterade Sveriges Radio under torsdagen. Fler lär det bli.

DalaDemokraten - 07 nov 14 kl. 09:18

Ledare: Borgarna öppnar hjärtan för SD

Förre statsministern, moderatledaren Fredrik Reinfeldt, uppmanade svenskarna att öppna sina hjärtan för de många flyktingarna som kommer till vårt land för att söka asyl. Till skillnad mot alla andra borgerliga ledare i Europa drog Reinfeldt en skarp gräns till det parti som står för främlingsfientlighet och populism. I vårt land heter det partiet Sverigedemokraterna..

SR - 04 nov 14 kl. 15:56

Migrationsminister Morgan Johansson om nya flyktingvågen

100 000 personer kan söka asyl i Sverige nästa år, enligt Migrationsverket.– Det är den största utmaningen på migrationsområdet på 20 år, sedan vi hade kriget i Bosnien, säger migrationsminister Morgan Johansson..

SmålandsPosten - 14 nov 14 kl. 11:48

Kris för Attendo i Väckelsång - överväger asylboende

Attendos boende i centrala Väckelsång kan bli asylboende för ensamkommande flyktingbarn. Regionchefen Mikael Josefsson menar att beläggningen dagens hem för missbrukande män är för dålig. – Vi har haft dålig beläggning på platserna som i dag är till för missbrukande män.

Affärsvärlden - 04 nov 14 kl. 11:52

Migrationsverket: Så många söker asyl i Sverige 2015

Migrationsverket spår i sin senaste prognos att antalet asylsökande till Sverige under 2014 och 2015 blir högre än tidigare väntat. Det framgår av ett pressmeddelande..

DN - 04 nov 14 kl. 11:00

95.000 asylsökande i Sverige 2015

Allt fler människor flyr till Sverige. Migrationsverket tror att 95 000 personer kommer söka asyl här nästa år, enligt prognosen som i dag lämnas till regeringen. – Det är inte en tillfällig topp, säger Mikael Ribbenvik, ställföreträdande generaldirektör på Migrationsverket..

Sydsvenskan - 08 nov 14 kl. 14:31

Stone vill göra film om Putin

Den amerikanske filmregissören Oliver Stone vill göra en dokumentär om Vladimir Putin. Stone, som tidigare gjort spelfilmer om tre amerikanska presidenter, säger, enligt den ryska nyhetsbyrån RIA-Novosti, att han med en dokumentär om Putin skulle vilja visa "en sida som amerikanerna inte vill se", uppger Deadline.com.

BT - 10 nov 14 kl. 13:47

Högre budgetutrymme i SD-proposition

Sverigedemokraterna presenterar i dag sin budgetmotion, som har markant högre budgetutrymme än andra partier - 300 miljarder kronor för hela mandatperioden. Av detta tror sig partiet kunna ta in 187 miljarder genom att minska invandringen. Alliansens skuggbudget som presenterades tidigare i dag innehåller förslag för skola, jobb och bättre företagande, välfärd, försvar och miljö.

BT - 10 nov 14 kl. 14:16

Besked om hur SD tänker rösta dröjer

Flera av SD:s viktigaste vallöften ligger nära förslagen i regeringens budgetproposition. Men beskedet om SD tänker rösta på regeringens eller Alliansens budgetalternativ lär dröja. Alliansens skuggbudget som presenterades tidigare i dag innehåller förslag för skola, jobb och bättre företagande, välfärd, försvar och miljö.

BT - 10 nov 14 kl. 15:38

Besked om SD:s röster dröjer

När riksdagen röstar om budgeten kommer striden att stå mellan regeringens och Allianspartiernas alternativ. Flera av SD:s viktigaste vallöften ligger nära förslagen i regeringens budgetproposition. Men beskedet om vilket budgetalternativ SD tänker rösta på lär dröja.

SmålandsPosten - 15 nov 14 kl. 00:31

En fristad kräver gränser

Idag uppmärksammas runt om i världen författare som förföljs för det fria ordet. Så också här i Växjö som ju sedan 2012 ingår i nätverket av författarfristäder. Vår provins har onekligen traditioner att försvara.

Dagen - 30 okt 14 kl. 03:00

Libyenläge avgör flyktingström

Uppemot 94 000 flyktingar väntas söka asyl i Sverige nästa år. Men siffrorna är osäkra, och mycket beror på vad som händer i Libyen. Därifrån reser nämligen 80 procent av alla flyktingar från Mellanöstern till Europa..

Skånskan - 25 okt 14 kl. 12:07

Nya rutiner ska minska smittorisk

Hittills i år har ett 80-tal personer från eboladrabbade länder sökt asyl i Sverige..

UNT - 25 okt 14 kl. 12:00

Nya rutiner ska minska smittorisk

Hittills i år har ett 80-tal personer från eboladrabbade länder sökt asyl i Sverige..

DN - 25 okt 14 kl. 14:32

Nya rutiner ska minska smittorisk

Hittills i år har ett 80-tal personer från eboladrabbade länder sökt asyl i Sverige. Och Migrationsverket går nu ut med riktlinjer för hur myndighetens personal ska hantera eventuella smittade..

SVT - 25 okt 14 kl. 12:22

Nya rutiner ska minska smittorisk

Hittills i år har ett 80-tal personer från eboladrabbade länder sökt asyl i Sverige. Och Migrationsverket går nu ut med riktlinjer för hur myndighetens personal ska hantera eventuella smittade..

Helsingborgs Dagblad - 25 okt 14 kl. 12:02

Nya rutiner ska minska smittorisk

Hittills i år har ett 80-tal personer från eboladrabbade länder sökt asyl i Sverige. Och Migrationsverket går nu ut med riktlinjer för hur myndighetens personal ska hantera eventuella smittade..

GöteborgsPosten - 25 okt 14 kl. 12:01

Nya rutiner ska minska smittorisk

Hittills i år har ett 80-tal personer från eboladrabbade länder sökt asyl i Sverige. Och Migrationsverket går nu ut med riktlinjer för hur myndighetens personal ska hantera eventuella smittade..

SvD - 25 okt 14 kl. 12:00

Nya rutiner ska minska smittorisk

Hittills i år har ett 80-tal personer från eboladrabbade länder sökt asyl i Sverige. Och Migrationsverket går nu ut med riktlinjer för hur myndighetens personal ska hantera eventuella smittade..

Resume - 28 okt 14 kl. 11:33

Hon vinner Dawit Isaak-priset

Afrah Nasser från Jemen vinner årets Dawit Isaak-pris. Hon kämpar för ett demokratiskt Jemen via sin bloggar och lever i politisk asyl i Sverige..

BT - 10 nov 14 kl. 12:17

Kris om budgeten inte går igenom

När riksdagen röstar om budgeten kommer slutstriden att stå mellan regeringens och Allianspartiernas alternativ. Om regeringen inte vinner budgetstriden i december står Sverige inför en rejäl regeringskris. Alliansens skuggbudget som presenteras i dag innehåller förslag för skola, jobb och bättre företagande, välfärd, försvar och miljö.Om oss

Nyhetspressen är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Nyhetspressen.se besöks mer än 100000 gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.