Asyl

Thursday, 23 October, 08:38

Nyheter om asyl

Sortering: Relevans | Senaste
GöteborgsPosten - 02 okt 14 kl. 21:36

Har fängslat sig själv i väntan på asyl

Raed Saleh är statslös palestinier och en av dem som väntar på besked om asyl från Migrationsverket. Ovissheten känns som att vara fängslad, menar han..

Världen Idag - Igår: 14:18

Polisen registrerade asylaktivister

Registerfilen innehåller uppgifter om personer som demonstrerat och varit aktiva när polisen har avvisat människor som sökt asyl i Sverige.– Det är personer som uteslutande agerat i samband med att det varit avvisningar på gång, alltså när folk ska skickas ur landet, säger Malin Sahlström, kommunikationsdirektör på polisen i västra Götaland, till DN.Registret ska ursprungligen ha kommit till polisen i Västra Götaland från en annan polismyndighet efter att man frågat om infor.

SR - 19 okt 14 kl. 15:57

Kriminalvårdens generaldirektör: "En hel del av det går helt enkelt inte att försvara"

Den högst ansvariga på Kriminalvården, generaldirektör Nils Öberg, kommenterar nu Kalibers avslöjande om de utvisningsresor, där Transporttjänstens personalen bland annat bor på lyxhotell, dricker alkohol när de har beredskap och flyger businessklass hem efter att de utvisat människor som inte fått asyl i Sverige..

Helsingborgs Dagblad - 17 okt 14 kl. 02:45

Migrationsverket vill testa lagen

För att pressa rika kommuner som vägrar ta emot nyanlända asylsökande vill Migrationsverket kunna säga nej till nya asylplatser i kommuner som redan har ett stort flyktingmottagande, rapporterar Dagens nyheter. Enligt verkets bedömningar kommer runt 80 000 människor att söka asyl i Sverige i år. — En del kommuner gör mycket, samtidigt finns det stormrika kommuner som inte tar emot någon..

Dagen - 10 okt 14 kl. 10:00

Han hjälpte Malala – nu ska han utvisas

Herman Fernandes flydde från Pakistan efter att ha hotats då han drev en kristen bokhandel och arbetat för fredspristagaren Malalas skola. Men Migrationsverket tvivlar på hans identitet och vill därför inte ge honom asyl i Sverige..

DI - 10 okt 14 kl. 18:59

Vinstregn över Bert Karlssons "asyl-Ikea"

Bert Karlssons asylboendebolag Jokarjo växer i raketfart."Nästa år hoppas vi omsätta över en miljard", säger Bert Karlsson som tror sig kunna kamma in 60-80 miljoner kronor i ren vinst under 2015. .

Kristianstadsbladet - 17 okt 14 kl. 02:43

Migrationsverket vill testa lagen


För att pressa rika kommuner som vägrar ta emot nyanlända asylsökande vill Migrationsverket kunna säga nej till nya asylplatser i kommuner som redan har ett stort flyktingmottagande, rapporterar Dagens nyheter.Enligt verkets bedömningar kommer runt 80 000 människor att söka asyl i Sverige i år. - En del kommuner gör mycket, samtidigt finns det stormrika kommuner som inte tar emot någon.

BT - 17 okt 14 kl. 02:43

Migrationsverket vill testa lagen

För att pressa rika kommuner som vägrar ta emot nyanlända asylsökande vill Migrationsverket kunna säga nej till nya asylplatser i kommuner som redan har ett stort flyktingmottagande, rapporterar Dagens nyheter. Enligt verkets bedömningar kommer runt 80 000 människor att söka asyl i Sverige i år.- En del kommuner gör mycket, samtidigt finns det stormrika kommuner som inte tar emot någon.

ÖstersundsPosten - 14 okt 14 kl. 21:37

Integrationen kräver konstruktiv debatt

Diskussionen om integration har mer eller mindre pågått konstant under valrörelsen, där den blev ovanligt högt rankad som valfråga. Den fortsatte efter Sverigedemokraternas valframgång och dominerar nu i eftervalsanalyser. Migrationsverket har steg för steg publicerat högre siffror för flyktingmottagande och räknar nu på att 75 000 – 89 000 människor kommer söka asyl i Sverige under 2014.

BT - 12 okt 14 kl. 07:32

Antalet asylsökande flyktingbarn fördubblat

Dubbelt så många ensamkommande flyktingbarn som i fjol söker asyl i Sverige. Den yngste som nu bor i familjehem i Borås är bara sju år. Under sommaren har det skett en kraftig ökning av antalet ensamkommande barn, jämfört med tidigare år.

BT - 14 okt 14 kl. 10:14

Mark startar nytt boende för ensamkommande barn

Marks kommun ska starta ett asylboende för ensamkommande barn i egen regi. Det har socialnämnden beslutat. – Vi beslutade att ge förvaltningen uppdraget att upprätta boendet, säger Per Olof Hermansson (KD), nämndordförande.

BT - 12 okt 14 kl. 15:40

Så vill jag att mitt Sverige ska vara

Slutreplik. Svar till Berit Nordström, BT 27/9. Kära SD-väljare, Berit Nordström.

Nerikes Allehanda - I förrgår: 05:15

De svenska ladorna är välfyllda

Finansminister Magdalena Andersson trasslade in sig redan när hon presenterade sin första ekonomiska prognos. Det blev nästan ännu värre när hon framträdde i SVT:s Agenda på söndagskvällen.Hon försökte säga att en skattehöjning egentligen inte är någon skattehöjning.

Trelleborgs Allehanda - 16 okt 14 kl. 08:15

"Tandlöst" avtal på gång om flyktingbarn

Foto: Anette Sjöstrand
Trelleborgs kommun är på väg att skriva ett nytt avtal med Migrationsverket om ensamkommande barn. Trelleborg ska enligt det nya avtalet ta emot 20 barn, men kvoten är redan fylld.
– Egentligen är det en ganska tandlös överenskommelse, eftersom Migrationsverket ändå kan anvisa ungdomar över det som avtalet säger, kommenterar Cecilia Lejon, chef för arbetsmarknadsförvaltningen.

EU-Parlamentet - 23 sep 14 kl. 19:41

Artikel - Ledamöter diskuterar kommissionsrapport om invandring och asyl

Allmän information : Sedan Lissabonfördraget trädde ikraft har Europaparlamentet varit aktivt involverat i antagandet av ny lagstiftning när det gäller invandringspolitik. Den 24 september presenterar EU-kommissionen sin femte årliga rapport om invandring och asyl för ledamöterna i Utskottet för medborgerliga fri- och rättigheter (LIBE). Enligt rapporten måste såväl EU som medlemsländerna öka insatserna inom invandring, asyl, gränskontroll samt för att bekämpa av smuggling och människosmuggling.

UNT - 30 sep 14 kl. 18:14

Slipad ny asylchef i EU

Solidaritet var nyckelordet, när EU:s nye asyl- och migrationskommissionär Dimitris Avramopoulos relativt enkelt tog sig igenom EU-parlamentets utfrågning..

SvD - 30 sep 14 kl. 18:14

Slipad ny asylchef i EU

Solidaritet var nyckelordet, när EU:s nye asyl- och migrationskommissionär Dimitris Avramopoulos relativt enkelt tog sig igenom EU-parlamentets utfrågning..

Nerikes Allehanda - 06 okt 14 kl. 10:30

"Vi vill integreras i det svenska samhället"

– Vi är här för att göra en nystart i livet. Och vi vill få bli en del i det svenska samhället, säger Kinan Sahloul.Kinan är en av de cirka 300 människor som bor i Ställdalen just nu och som söker asyl i Sverige..

UNT - 30 sep 14 kl. 13:47

Heta frågor om EU:s asylpolitik

Tuffa frågor väntar i EU-parlamentets fortsatta utskottsutfrågningar när Greklands försvarsminister Dimitris Avramopoulos ska presentera sig som ny asyl- och migrationsansvarig i EU-kommissionen..

Helsingborgs Dagblad - 30 sep 14 kl. 13:50

Heta frågor om EU:s asylpolitik

Tuffa frågor väntar i EU-parlamentets fortsatta utskottsutfrågningar när Greklands försvarsminister Dimitris Avramopoulos ska presentera sig som ny asyl- och migrationsansvarig i EU-kommissionen..

SvD - 30 sep 14 kl. 13:47

Heta frågor om EU:s asylpolitik

Tuffa frågor väntar i EU-parlamentets fortsatta utskottsutfrågningar när Greklands försvarsminister Dimitris Avramopoulos ska presentera sig som ny asyl- och migrationsansvarig i EU-kommissionen..

Skånskan - 15 sep 14 kl. 23:30

Sex års straffarbete i stället för asyl

Nordkorea är inte det första land jag skulle tänka på för att söka politisk asyl. Om jag mot förmodan skulle göra det..

BT - 10 okt 14 kl. 20:44

Majblommegården tar emot asylsökande: "Tillfälligt boende"

På onsdag kommer de asylsökande flytta in på Majblommegården i Tvärred. Men avtalet mellan Örnen Öland AB och Migrationsverket går ut redan i april nästa år. Maximalt 51 personer kommer att bo på Majblommegården samtidigt och Örnen Öland AB har anställt sex personal för att ha beredskap när de boende kommer.

Kristianstadsbladet - 30 sep 14 kl. 13:47

Heta frågor om EU:s asylpolitik

Tuffa frågor väntar i EU-parlamentets fortsatta utskottsutfrågningar när Greklands försvarsminister Dimitris Avramopoulos ska presentera sig som ny asyl- och migrationsansvarig i EU-kommissionen.
Grekland är ett av de länder som fått mest kritik för sin flyktinghantering under de senaste åren. Därför var det både ett och annat ögonbryn som höjdes när Avramopoulos fick sin "portfölj" av tillträdande kommissionsordföranden Jean-Claude Juncker för några veckor sedan.

Kristianstadsbladet - 10 okt 14 kl. 12:55

Jakt på människosmugglare kritiseras


Papperslösa och människosmugglare ska kartläggas i en EU-gemensam polisaktion där svensk polis deltar. Fel fokus, anser Flyktinggruppernas riksråd (Farr). EU-länder och länder i Schengenområdet borde i stället jobba för att skapa lagliga vägar till Europa för asylsökande.

BT - 10 okt 14 kl. 21:07

Mat och husrum utlovas

Örnen Öland AB fixar mat och någonstans att bo. Om det finns intresse kan de även förmedla kontakter med lokala föreningar. Längre än så sträcker sig inte deras uppdrag.

SVT - 30 sep 14 kl. 20:47

FN: Gör som Sverige – ge syrier asyl

FN:s flyktingkommissarie Antonio Guterres uppmanar fler europeiska länder att göra som Sverige och Tyskland och ge uppehållstillstånd till syriska flyktingar..

UT - 16 okt 14 kl. 09:41

Svårt fär kommunen att ordna lägenhet till ensamkommande barn

Antalet ensamkommande barn har ökat med hundra procent på ett år. För kommunerna är det en utmaning. – Om inte våra egna platser räcker, får vi köpa utanför kommunen, säger Tina Rosenberg, enhetschef på socialtjänsten.

BT - 30 sep 14 kl. 13:47

Heta frågor om EU:s asylpolitik

Tuffa frågor väntar i EU-parlamentets fortsatta utskottsutfrågningar när Greklands försvarsminister Dimitris Avramopoulos ska presentera sig som ny asyl- och migrationsansvarig i EU-kommissionen. Grekland är ett av de länder som fått mest kritik för sin flyktinghantering under de senaste åren. Därför var det både ett och annat ögonbryn som höjdes när Avramopoulos fick sin "portfölj" av tillträdande kommissionsordföranden Jean-Claude Juncker för några veckor sedan.

BT - 15 okt 14 kl. 22:35

Efter brutala mordförsöket på nyårsafton - familjen avvisas

På nyårsaftonen sköts 12-åringen med flera skott och knivhöggs i halsen. Nu kommer beskedet att han och familjen inte får stanna i Sverige. – Familjen är helt bestört, säger en av dem som hjälpt flyktingarna efter det traumatiska våldsdådet.

SvD - 01 okt 14 kl. 23:17

Anpassa regler för asyl och migration

Jag är övertygad om att en försiktig anpassning av Sveriges regelverk till övriga EU-länders möjliggör en fortsatt uthållig, mer generös politik. Men om vi obekymrat bara gasar på kan Sverige köra i väggen, skriver Staffan Danielsson, avgående riksdagsman..

BT - 07 okt 14 kl. 10:17

SD i otakt med verkligheten

Svar till Berit Nordström och Birgitta Lindqvist (SD), BT 27/9. Först och främst: 87 procent av de svenska väljarna har ingen som helst skyldighet att göra upp med rasistpartiet SD i invandringsfrågan. Inte bara att SD står ensamt i sitt mantra att hålla Sverige ”svenskt”, vilket utesluter att flyktingar kan få en fristad undan krig och förföljelse, utan även för att övriga sju partier är överens om att ha en generös flyktingpolitik.

Kristianstadsbladet - 11 okt 14 kl. 05:21

Snowden återförenad med flickvännen

Visselblåsaren Edward Snowden, som läckt tiotusentals sidor topphemliga dokument till medier om USA:s och andra länders massövervakning, har återförenats med sin flickvän i Ryssland.
Lindsay Mills bodde med Snowden på Hawaii innan han flydde via Hongkong och fick tillfällig asyl i Ryssland. Vad som hände med henne har däremot i stort sett varit okänt.

BT - 11 okt 14 kl. 05:21

Snowden återförenad med flickvännen

Visselblåsaren Edward Snowden, som läckt tiotusentals sidor topphemliga dokument till medier om USA:s och andra länders massövervakning, har återförenats med sin flickvän i Ryssland. Lindsay Mills bodde med Snowden på Hawaii innan han flydde via Hongkong och fick tillfällig asyl i Ryssland. Vad som hände med henne har däremot i stort sett varit okänt.

City - 13 okt 14 kl. 10:03

”Vi fasar inför jakten på papperslösa”

DEBATT: Idag inleds operation ”Mos Maiorum”. Idag är en sorgens dag för alla oss som kämpar för en mänsklig och human flyktingpolitik. Idag är en dag av fortsatt kamp mot rasismen i vårt samhälle och för ett öppet Europa.

BT - 15 okt 14 kl. 22:46

De riskerar livet i blodshämnd

De tre sängarna står tätt, tätt i lägenhetens enda rum. Ardiana Gjeloshaj kan sträcka ut handen för att nå barnen, som sover på varsin sida av henne. Här ska hon också hantera ångesten över sin cancersjukdom och den hotande utvisningen.

BT - 10 okt 14 kl. 13:00

Jakt på människosmugglare kritiseras

Papperslösa och människosmugglare ska kartläggas i en EU-gemensam polisaktion där svensk polis deltar. Fel fokus, anser Flyktinggruppernas riksråd (Farr). EU-länder och länder i Schengenområdet borde i stället jobba för att skapa lagliga vägar till Europa för asylsökande.

GöteborgsPosten - 28 sep 14 kl. 05:00

Människoliv kan inte mätas i budgetkostnader

SD:s framgång i valet är ett tecken på att vårt samhälle genomsyras av rasism. Ett exempel på detta är den inhumana asyl- och gränspolitiken som präglar det europeiska samarbetet, skriver bland andra Nidal Lulu..

BT - 13 okt 14 kl. 07:36

Idag fattas beslut om asylboende

I dag fattar Marks kommun beslut om ett nytt asylboende för ensamkommande barn i kommunal regi. Marks kommun har utökat antalet platser för ensamkommande barn som söker asyl, men hittills har platserna fått köpas in från andra verksamheter. I maj i år utökade kommunen antalet tillgängliga platser för asylsökande barn från tre till fem platser.

DalaDemokraten - 24 sep 14 kl. 21:03

Ge Snowden asyl i Sverige! 

Han läckte uppgifter till en journalist om NSA:s övervakning av medborgare och politiker världen över. .

Nya Wermlands Tidningen - 25 sep 14 kl. 06:00

Besiktning i dagarna av nya asyl- boendet

Under oktober månad kan de första flyktingarna komma till asylboendet i Hotell Rämmen i Lesjöfors. Det förutsätter dock att besiktningen av boendet blir godkänt under den här veckan..

Sydsvenskan - 24 sep 14 kl. 05:30

2 400 sökte asyli valets slutskede

Flyktinginströmningen till Sverige slog alla rekord under årets valrörelse.
Under sista veckan före valet sökte 2 400 personer asyl – den högsta veckonotering svenska myndigheter någonsin registrerat..Om oss

Nyhetspressen är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Nyhetspressen.se besöks mer än 100000 gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.