Hemfridsbrott

Thursday, 30 July, 10:08

Nyheter om hemfridsbrott

Sortering: Relevans | Senaste
Nerikes Allehanda - Igår: 16:25

Okänd man sov över

En man besökte natten till tisdag två bostäder i Åsbro. Han kan ha gjort sig skyldig till hemfridsbrott men polisen har ännu inte funnit mannen..

Sydsvenskan - 08 jul 15 kl. 07:47

Åtalas för att ha låst in femåring

Under fyra dagar fick kvinnan och hennes femårige son inte lämna lägenheten i en Värmlandskommun. Nu åtalas en 36-årig man för grovt olaga frihetsberövande och hemfridsbrott, skriver vf.se.

Helsingborgs Dagblad - 08 jul 15 kl. 07:47

Åtalas för att ha låst in femåring

Under fyra dagar fick kvinnan och hennes femårige son inte lämna lägenheten i en Värmlandskommun. Nu åtalas en 36-årig man för grovt olaga frihetsberövande och hemfridsbrott, skriver vf.se.

SvD - 08 jul 15 kl. 07:51

Åtalas för att ha låst in femåring

Under fyra dagar fick kvinnan och hennes femårige son inte lämna lägenheten i en Värmlandskommun. Nu åtalas en 36-årig man för grovt olaga frihetsberövande och hemfridsbrott, skriver vf.se..

GT - 08 jul 15 kl. 07:54

Man åtalas för att ha låst in femåring

Under fyra dagar fick kvinnan och hennes femårige son inte lämna lägenheten i en Värmlandskommun. Nu åtalas en 36-årig man för grovt olaga frihetsberövande och hemfridsbrott, skriver vf.se..

YLE - 21 jul 15 kl. 10:54

Inbrottstjuvar får bekämpas med "försvarbart våld"

Senaste veckoslut tog sig fräcka inbrottstjuvar in i egnahemshus i Korsnäs och Malax. Inbrottsserier av det här slaget är ett årligen återkommande fenomen, säger kommissarie Mika Jylhä vid Österbottens polisinrättning. - Så länge jag har varit polis - i snart 30 år - så har vi haft inbrottstjuvar och till sommaren blir de fler.

Dalarnas tidningar - 09 jun 15 kl. 10:16

23-åring misstänks för hemfridsbrott

Mannen har nu åtalats, misstänkt för överträdelse av kontaktförbud, hemfridsbrott och övergrepp i rättsak..

NSD - 26 jun 15 kl. 09:13

Kvinna gav sig på par i hemmet

En kvinna, född 1963, åtalas, misstänkt för grov misshandel, skadegörelse och hemfridsbrott efter en händelse som inträffade i maj i år..

YLE - 27 jun 15 kl. 10:31

Fängelse för bankrånsförsöket i Jakobstad

Det blev 14 månaders ovillkorligt fängelse för mannen som försökte råna en bank i Jakobstad. Det rapporterar Vasabladet. Den 20 maj försökte en man råna Handelsbanken i Jakobstad.

Helsingborgs Dagblad - 22 jun 15 kl. 11:06

Man slog sönderträdgårdssaker

Ett misstänkt hemfridsbrott inträffade vid 01-tiden natten mot lördagen i en villaträdgård i Ekeby..

DalaDemokraten - 18 jun 15 kl. 16:11

Åtalas för nagelattack

En kvinna i 40-årsåldern ska ha rivit en man och tryckt in sina naglar i hans överkropp. Händelsen ska ha ägt rum i Borlänge i början av april och hon åtalas nu för ringa misshandel. Samma dag ska kvinnan även ha trängt sig in i en kvinnas lägenhet och hon åtalas därför även för hemfridsbrott..

Nyan - 24 jun 15 kl. 12:40

Hotade familj utanför dörren

Vid 21-tiden på tisdagen fick polisen en anmälan om att en familj känt sig hotad av okända personer. Gärningsmännen uppges ha bankat på familjens dörr och hotat dem muntligt. Då gärningsmännen inte kom in i huset stal de en bilnyckel till husägarens fordon och lämnade sedan området.

Nyan - 01 jun 15 kl. 12:00

hemfridsbrott till åtalsprövning

När polisen utredde en anmälan om en person som vistats olovligt på en annan persons gård, kört runt på gårdsplanen och skadat gräsmattan kom det fram att den misstänkte redan hade indragen körrätt samt körde med obesiktad bil. Ärendet har utretts som hemfridsbrott, äventyrande av trafiksäkerheten, olovlig körning och trafikförseelse och sänds nu till åklagaren för åtalsprövning. (as).

ÖstersundsPosten - 06 jun 15 kl. 13:28

Knivdödad 23-åring hemmahörande i länet

23-åringen dömdes i december 2013 för hot mot tjänsteman, våldsamt motstånd samt hemfridsbrott och skadegörelse. Östersunds tingsrätt fastställde straffet till skyddstillsyn och 120 timmars samhällstjänst samt behandling inom frivården. 23-åringen är tidigare dömd för bland annat grov stöld och misshandel.

Sydsvenskan - 04 jun 15 kl. 22:13

Lagade mat på lägenhetsvisning

En visning av en exklusiv femrumslägenhet på Östermalm i Stockholm gick inte riktigt som mäklaren hade tänkt sig. Sju ungdomar trängde sig in och gjorde sig extra hemmastadda.Enligt polisens rapport drack de öl, började laga mat i köket och vägrade att lämna lägenheten.

Helsingborgs Dagblad - 04 jun 15 kl. 22:13

Lagade mat på lägenhetsvisning

En visning av en exklusiv femrumslägenhet på Östermalm i Stockholm gick inte riktigt som mäklaren hade tänkt sig. Sju ungdomar trängde sig in och gjorde sig extra hemmastadda.Enligt polisens rapport drack de öl, började laga mat i köket och vägrade att lämna lägenheten.

Sydsvenskan - 26 maj 15 kl. 10:35

Kattslagsmål slutade i rätten

Ett kattslagsmål i Bjärred slutade med en tingsrättsdom om dagsböter för hemfridsbrott och ringa misshandel..

Västerbottens Folkblad - 22 maj 15 kl. 10:02

Flitig inbrottstjuv men magert byte

Den 51-årige mannen gjorde en rad oinbjudna besök i fritidshus utanför Skellefteå. Nu åtalas han för en lång rad stölder. De flesta av stölderna skedde i april, bytet blev ganska magert.

Expressen - 15 maj 15 kl. 20:59

Två bandmedlemmar anhållna efter spelning

Det internationella rockbandet var i Karlskrona för en spelning. Då gav sig bandmedlemmarna ut på stan. Kvällen slutade i slagsmål och med två bandmedlemmar anhållna hos polisen.

Västerbottens Folkblad - 29 apr 15 kl. 23:00

[PLUS] Advokaten: En ren fyllegrej

Grovt hemfridsbrott, säger åklagaren. En oskyldig fyllegrej, resonerar advokaten..

Nyan - 06 maj 15 kl. 09:55

Tingsrätten sköt upp rättegång

En rättegång om grovt hemfridsbrott blev uppskjuten när två av de inblandade kom till tingsrätten utan juridiska biträden. Målsägande i ärendet är en kvinna som skulle företrädas av juristen Jyrki Kiianlinna. Men han var inte på plats i tingsrätten på tisdagen Kvinnan hade fått besked av honom dagen före att han hade fått förhinder.

Helsingborgs Dagblad - 02 apr 15 kl. 11:14

Kvinna utsatt för hemfridsbrott

En kvinna i Lerberget har polisanmält att hon utsattes för hemfridsbrott på onsdagen.Enligt polisen krossades en ruta och någon försökte ta sig in i bostaden strax före klockan 13.30.

DalaDemokraten - 08 apr 15 kl. 16:26

Vägrade lämna lägenheten

En kvinna misstänks för hemfridsbrott och stöld..

ÖstersundsPosten - 10 apr 15 kl. 12:14

Man häktas efter skotten i Krokom

Mannen hade plastsandaler på fötterna och han var klädd i en grön tröja när åklagare Lisa Forsberg läste upp häktningsframställan i tingssal 1 på fredagsförmiddagen. Åklagaren ansåg att mannen skulle häktas på sannolika skäl misstänkt för grovt olaga hot, brott mot vapenlagen, två fall av skadegörelse, grovt hemfridsbrott, samt framkallande av fara för annan..

Dalarnas tidningar - 01 apr 15 kl. 20:41

En anhållen efter olaga hot

Olaga hot, brott mot knivlagen och hemfridsbrott. Det blev resultatet av ett bråk i sydöstra kommundelarna på onsdag kväll. En person hotade bland annat att bränna ner en annan persons hem..

DalaDemokraten - 01 apr 15 kl. 20:41

En anhållen efter olaga hot

Olaga hot, brott mot knivlagen och hemfridsbrott. Det blev resultatet av ett bråk i sydöstra kommundelarna på onsdag kväll. En person hotade bland annat att bränna ner en annan persons hem..

Helsingborgs Dagblad - 30 mar 15 kl. 11:23

Kvinna anmäler klädstöld

En kvinna har polisanmält en annan kvinna för klädstöld och hemfridsbrott.Enligt anmälan tog sig den misstänkta in i hennes bostad någon gång under torsdagen eller fredagen.Ett flertal byxor, tröjor samt underkläder stals..

Västerbottens Folkblad - 01 mar 15 kl. 08:22

Misstänks för hemfridsbrott

En kvinna på Orkestervägen i Skellefteå fick oönskat besök i morse. Ett par trängde sig in hos en kvinna boendes på Orkestervägen vid sextiden i morse. Polis kallades till platsen och en anmälan om hemfridsbrott upprättades.

NSD - 09 mar 15 kl. 14:33

Sänkt straff för män med HA-koppling

Hovrätten sänker straffet för de två män som stått åtalade för misshandel, hemfridsbrott och olaga hot..

Skånskan - 05 mar 15 kl. 09:39

Främling tog sig in till kvinna mitt i natten

Nu åtalas han för grovt hemfridsbrott och sexuellt ofredande..

GT - 06 mar 15 kl. 13:41

En kvinna bröt sig in och kastade dalahäst

En kvinna bröt sig in hos en sovande man – och kastade en dalahäst på honom. Nu åtalas kvinnan misstänkt för hemfridsbrott och grov misshandel, skriver Bohusläningen..

NSD - 24 feb 15 kl. 09:29

Många åhörare till HA-mål

Två personer med olika kopplingar till Hells Angels står åtalade för hemfridsbrott, olaga hot, misshandel och övergrepp i rättssak..

Nyan - 07 mar 15 kl. 18:25

Bortrest familj fick objuden gäst

I mitten av september anmäldes ett inbrott i ett egnahemshus i Mariehamn. Familjen hade varit bortrest och upptäckte att deras hem befolkats under tiden de varit borta. Vid den tekniska undersökningen tillvaratogs en ciggaretfimp och genom dna-analys kunde man binda en person till platsen.

DN - 23 feb 15 kl. 07:50

Svensk journalist inför rätta i Moçambique

Expressen-medarbetaren Torbjörn Selander ska på måndagen möta en tribunal i moçambikiska huvudstaden Maputo. Selander och en tysk kollega granskade tjuvjakten i landet och anklagas nu för hemfridsbrott..

Expressen - 23 feb 15 kl. 19:28

Expressenmedarbetare inte längre misstänkt

Brottsmisstankarna mot Torbjörn Selander, Expressens frilansmedarbetare i Kapstaden, läggs ned. Den planerade tribunalen på måndagen blev aldrig av och han är nu fri att lämna landet. Selander och en tysk kollega greps förra veckan efter anklagelser om hemfridsbrott hos en lokal ledare som misstänks organisera tjuvjakt..

SvD - 21 feb 15 kl. 14:12

Man anhållen för hot mot granne

En man greps söder om Borgholm på Öland under natten till lördagen sedan han försökt ta sig in hos en granne och hotat denne till livet. Han har nu anhållits misstänkt för förberedelse för mord, grovt olaga hot och grovt hemfridsbrott..

Expressen - 23 feb 15 kl. 01:27

Svenska journalisten ställs inför tribunal

Expressens frilansmedarbetare i Kapstaden, Torbjörn Selander, ställs på måndagen inför en tribunal i Moçambique. För en vecka sedan greps journalisten efter anklagelser om hemfridsbrott hos en lokal ledare som misstänks organisera tjuvjakt. Förhandlingen har flyttats till huvudstaden Maputo och följs noga av lokala medier och höga polischefer, enligt uppgifter till Expressen..

Expressen - 17 feb 15 kl. 18:20

Satt frihetsberövad i Moçambique

Expressens frilansmedarbetare i Kapstaden, Torbjörn Selander, frihetsberövades i går av polis i Moçambique. Under ett nyhetsreportage anklagades han för hemfridsbrott hos en lokal ledare som misstänks organisera tjuvjakt. – Det har varit det jävligaste dygnet i mitt liv, säger Torbjörn Selander..

Helsingborgs Dagblad - 30 jan 15 kl. 10:25

hemfridsbrott i Kvidinge

En 78-årig man har polisanmält att han utsattes för hemfridsbrott strax efter klockan 17 på torsdagen.Mannen låg och sov när han vaknade av klickande ljud från sin ytterdörr. Han gick då för att kontrollera och fick syn på en okänd man som stod på hans tomt.

Helsingborgs Dagblad - 21 feb 15 kl. 14:13

Man anhållen för hot mot granne

En man greps söder om Borgholm på Öland under natten till lördagen sedan han försökt ta sig in hos en granne och hotat denne till livet. Han har nu anhållits misstänkt för förberedelse för mord, grovt olaga hot och grovt hemfridsbrott.— Det är oklart vad de har för relation och varför det här har inträffat, säger Kim Hild vid polisens länskommunikationscentral i södra Sverige.

Sydsvenskan - 21 feb 15 kl. 14:13

Man anhållen för hot mot granne

En man greps söder om Borgholm på Öland under natten till lördagen sedan han försökt ta sig in hos en granne och hotat denne till livet. Han har nu anhållits misstänkt för förberedelse för mord, grovt olaga hot och grovt hemfridsbrott.— Det är oklart vad de har för relation och varför det här har inträffat, säger Kim Hild vid polisens länskommunikationscentral i södra Sverige.

Nerikes Allehanda - 13 feb 15 kl. 14:03

Trängde sig in och pistolhotade pensionärer

Trion trängde sig in i pensionärernas bostad och riktade ett pistolliknande förmål mot dem. Nu åtalas de misstänkta för grovt hemfridsbrott och försök till rån..

Nerikes Allehanda - 02 feb 15 kl. 14:32

Två åtalas för grovt hemfridsbrott

Nu åtalas männen som förra året misshandlade tre människor i en lägenhet i Kopparberg..

YLE - 21 feb 15 kl. 09:27

Villkorligt fängelse för hotfull exman

En man som tvingade in sin exfru i en bil och uppträdde hotfullt under den över ett och ett halvt dygn långa färden fick villkorligt fängelse i elva månader. Mannen körde i mars 2013 omkring med kvinnan bland annat mellan Hangö, Vanda och S:t Michel och under resan hotade han henne. Efter mer än ett och ett halvt dygn förde mannen hem kvinnan.

Sydsvenskan - 08 feb 15 kl. 11:46

Naken inkräktare gripen

En kvinna bosatt norr om Örebro fick ett chockuppvaknande i natt. Hon väcktes av att en okänd naken och mycket full ung man befann sig i bostaden, rapporterar lokala medier.Polisen larmades och mannen greps.Om oss

Nyhetspressen är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Nyhetspressen.se besöks mer än 100000 gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.