Seniorboende

Sunday, 20 April, 11:13

Nyheter om seniorboende

Sortering: Relevans | Senaste
Dalarnas tidningar - 25 mar 14 kl. 07:55

FP ogillar att S tar åt sig äran av seniorboende i Sunnansjö

En representant för Folkpartiet vill göra klart att det var FP som föreslog att det skulle ordnas med lägenheter för seniorboende på Solgärdet. – Vi skrev en motion om det i höstas, framhåller Rolf Högberg..

Dalarnas tidningar - 24 mar 14 kl. 07:31

Nytt seniorboende för 65-plussare

Kommunen har nu börjat marknadsföra nya "seniorboendet" i Sunnansjö. – Till en början hyr vi ut fem lägenheter men kan ställa i ordning fler om det finns intresse..

Dalarnas tidningar - 24 feb 14 kl. 06:15

Broschyr om seniorboende i Sunnansjö

Kommunens fastighetsbolag ska ta reda på om det finns intresse för seniorboende på Solgärdet..

Barometern - 10 apr 14 kl. 06:31

Bebygg inte en av få grönytor

Mönsterås kommun planerar att tillgodose ett intresse att bygga bostäder för äldre. Det är väl i och för sig bra. Vad som är mindre bra är att huvudspåret är en av få grönytor i centrala Mönsterås.

Norrtelje Tidning - 27 feb 14 kl. 13:05

Lägenheter i Gräddö lockar med restaurang

Försäljningen av nya bostäder i Gräddö startar. Ideella föreningen Rådmansö seniorboende bygger 41 lägenheter och ett gemensamhetshus med restaurang och träningsutrymmen..

Nerikes Allehanda - 22 feb 14 kl. 06:00

Förslag om skateboardpark väcker oro för buller och en ökad trafik

Det finns en oro på Virginska skolan och på ett seniorboende för att de nya planerna ska leda till buller och sämre trafiksäkerhet..

Västerbottens Folkblad - 11 feb 14 kl. 17:08

Socialt boende en lyckad satsning

I Bureå firades under tisdagen att det nu har gått ett år sedan den nya boendeformen trygghetsboende startade på försök. Satsningen, som slagit väl ut, fyller en plats mellan seniorboende och särskilt boende och vänder sig till hyresgäster över 70 år. Blomstergårdarna i Skellefteå och Bureborg i Bureå blev pilotfastigheter i det tvååriga projekt som [...

Västerbottens Folkblad - 08 jan 14 kl. 10:00

[PLUS] Vill bygga seniorboende utanför Djäkneboda

Privata Vårdsolen i Bygdeå planerar för seniorboende med upp till 20 lägen­heter i Djäkneboda. Boendet ska byggas ihop med en ny förskoleavdelning..

ÖstersundsPosten - 26 jan 14 kl. 21:00

seniorboendet blev ett helvete

Gudrun Thurhagen hoppades få bo i ett problemfritt seniorboende i Östersund. I praktiken har det inneburit ett åtta års långt helvete..

YLE - 28 jan 14 kl. 13:17

Arbetet fortsätter med ett alternativt seniorhem i Raseborg

Planerna på ett alternativt seniorhem i Raseborg går framåt. Föreningen Alfa Omega Raseborg har efter tre lyckade seminarier tagit steget vidare. Nu ska man i olika arbetsgrupper fördjupa sig i hur verksamheten på seniorhemmet kunde se ut.

YLE - 21 jan 14 kl. 14:49

Rivningsansökan för gamla Forstis i Ekenäs

Stiftelsen för Åbo Akademi ansöker nu om tillstånd att få riva det tidigare Forstinstitutets (Forstis) gamla byggnader i Björknäs i Ekenäs. Stiftelsen planerar attraktiva bostäder på det gamla skolområdet. Området är totalt 11 hektar stort och det finns nästan 5 000 kvadratmeter byggnader på området.

Helsingborgs Dagblad - 30 dec 13 kl. 00:00

Inga flyktingbarn på seniorboende

Brandsäkerhetskrav stoppar inflyttning i +55-boende..

LV - 27 dec 13 kl. 06:06

En riktigt god jul firades på Bobinen

På julaftons förmiddag firades det med julmat och dragspelsmusik på Bobinens seniorboende i Mariannelund. Svante Sigurdsson var den som stod för dragspelsunderhållningen..

Dalarnas tidningar - 19 nov 13 kl. 07:35

seniorboende på Solgärde?

Ska de tio lägenheter som blivit "över" på äldreboendet Solgärde i Sunnansjö hyras ut som seniorboende? PRO-avdelningen tycker att så borde ske och kommunens fastighetsbolag är inne på att utreda frågan..

Kristianstadsbladet - 27 dec 13 kl. 09:00

Entreprenör klar för seniorboende

Foto: Tommy Svensson
Först blev det för dyrt, men nu är det bestämt att Klockaren ska bygga sju nya lägenheter i gamla biblioteket i Broby.
Efter att ha stött och blött frågan fram och tillbaka beslutade sig Klockaren för att man skulle anta det lägsta anbudet för att bygga om gamla biblioteket till seniorlägenheter.– Det blev dyrare än vi hade tänkt, men vi har vägt för och emot, berättar styrelsens ordförande Jerker Westdahl.

Barometern - 28 nov 13 kl. 12:54

S vill bygga sjönära äldreboende

Mönsterås nya äldrebostäder bör byggas utmed Kuggåsvägen med sjöutsikt. Förslaget kommer från Socialdemokraterna Britt-Marie Berg och Benny Svensson.
Just nu planerar kommunen för byggnation av nya attraktiva seniorbostäder i Mönsterås.

Barometern - 30 nov 13 kl. 13:22

Kalmar saknar boendealternativ

Rasmus Jeppsson är i sin artikelserie något verkligt intressant på spåren. Jag är själv 25 år, född och uppvuxen i Kalmar och har blivit kvar här, i alla fall tillfälligt, med enda anledning att här finns en utbildning jag inte kan få någon annanstans. Jag tänker inte ge mig på att beskriva någon känsla för det tycker jag redan att andra har gjort nog bra.

YLE - 08 nov 13 kl. 15:09

Kostymen måste krympas utan att social- och hälsovårdsservicen försämras

Två miljoner euro måste bort ur social- och hälsovårdsnämndens budgetförslag inför nästa år i Jakobstad. Nämnden har fått bakläxa redan en gång, inför mötet på tisdag har tjänstemännen kommit ner i 1,6 miljoner euro i inbesparingar. Social- och hälsovårdsdirektör Pia Vähäkangas.

Kristianstadsbladet - 09 nov 13 kl. 08:00

Rivningen av skolan påbörjas nästa vecka

Foto: Bosse Nilsson
Arbetet med att riva Röda skolan i Knislinge börjar på måndag. Innan byggnaden jämnas med marken ska polisen öva.
I juni stod det klart att det kommunala industrifastighetsbolaget Ifab köpte Röda skolan för att riva den.

NSD - 15 okt 13 kl. 11:08

Storslaget nytt seniorboende

?Midvintermiddag i bersån under flammande norrsken?. Det låter som rubriken ur en turistbroschyr men är visionen i ett bostadsprojekt för seniorer i Övertorneå som bostadsrättsföreningen ?

NSD - 15 okt 13 kl. 11:00

Storslaget nytt seniorboende

?Midvintermiddag i bersån under flammande norrsken?. Det låter som rubriken ur en turistbroschyr men är visionen i ett bostadsprojekt för seniorer i Övertorneå som bostadsrättsföreningen ?

YLE - 24 okt 13 kl. 04:33

Närpes centrum i omvandling

Bygget Mittistan i Närpes har blivit en viktig skådeplats inte minst för stadens pensionärer. En av dem som dagligen följer med bygget är Henry Teir. - Jag bevakar bygget alla dagar.

LV - 12 sep 13 kl. 08:36

Strandskolan kan bli seniorboende

Strandskolan i Virserum kan bli seniorboende inom en ganska snar framtid. Allianspartierna vill dra igpng en utredning för att ta redan på de ekonomiska och tekniska förutsättningarna för att förvandla den gamla lågstadieskolan till ett boende för äldre..

SmålandsPosten - 13 sep 13 kl. 06:42

Kyrkligt seniorboende i Växjö

När vi blir äldre kanske vi vill bo på ett kyrkligt seniorboende.
På äldre dar vill många människor bo i en omgivning som de känner sig hemma i. Vi är övertygande om att det finns en efterfrågan på seniorboende med en kyrklig profil.

YA - 12 okt 13 kl. 15:54

Nybyggt garage rasade

Foto: Robert Jönsson
Ett stort nybyggt garage till ett seniorboende i Tomelilla rasade på lördagen.
Det var strax efter klockan 13 som taket vek ner sig på det stora garaget vid korsningen Villagatan/Ystadvägen. ?

HBL - 24 okt 13 kl. 05:32

Grankulla bygger nytt för att slippa bullriga dagis

Grankulla satsar på barn och åldringar under den kommande treårsperioden. Villa Breda ska byggas ut och bli ett campus för äldre. Byggstarten för ett nytt finskt centraldagis, Sansåkers daghem, sker inom de närmaste dagarna.

Barometern - 01 okt 13 kl. 08:29

Planer på nytt seniorboende

Ett helt nytt seniorboende med lägenheter kan komma att byggas på Parkgatan i centrala Mönsterås. Att det framtida boendet är av stort intresse stod klart när kommunen bjöd in allmänheten till en föreläsning om boende på äldre dagar på måndagen.
Ett 60-tal personer kom, vilket var långt över för­väntan.

YLE - 18 okt 13 kl. 05:09

Jakobstads åldringsvänner vill öppna barnträdgård

Bildningsnämnden i Jakobstad ställer sig positiv till Jakobstads åldringsvännernas initiativ att öppna barnträdgård. - Det finns behov av flera dagvårdsplatser och nämnden tycker att idén är bra. Sen beror det på i vilken takt projektet framskrider och hur ekonomi ser ut.

YA - 14 okt 13 kl. 15:43

Flera utredningar ska hitta svar bakom ras

Foto: Jenni Dahlgren
Hur det kom sig att ett nybyggt garage plötsligt rasade samman kan ingen svara på i nuläget. Enligt Stefan Kronman, verkställande direktör på Midroc project management, ska händelsen först utredas internt och externt.
Det var i lördags som taket på det nybyggda carportgaraget vek ner sig vid Byagårdens seniorboende.

Barometern - 13 sep 13 kl. 10:17

seniorboende på skola kan bli verklighet

De borgerliga partierna ger klartecken till en utredning om att omvandla den tömda Strandskolan till seniorlägenheter. ? Strandskolan har legat i malpåse några år nu, säger kommunalrådet Lars Rosander (C).

Nerikes Allehanda - 03 sep 13 kl. 11:19

Gillersgården kan bli nytt seniorboende

Gillersgården kan bli ett nytt seniorboende. Men först ska vård- och omsorgsboendet avvecklas som planerat..

YLE - 02 okt 13 kl. 13:29

Ett steg närmare nytt seniorboende i Vasa

I Vasa murar justitieminister Anna-Maja Henriksson på onsdag eftermiddag grundstenen till 55 nya seniorbostäder mitt i centrum. Landskapsföreningen Folkhälsan och Harry Schaumans stiftelse samarbetar kring ett nybygge invid brandgatan på Rådhusgatan 23-25. - Seniorbostäderna i centrum blir lika dyra som på fria marknaden, säger verksamhetsledare Ari-Pekka Toivari på Folkhälsan i Österbotten.

GöteborgsPosten - 19 aug 13 kl. 18:37

Brand i seniorboende

17.48 Fabriksgatan. Räddningstjänsten larmas om brand i ett seniorboende..

IT24 - 06 sep 13 kl. 11:15

Tieto underlättar för seniorboende i Växjö

Konsultbolaget Tieto har utvecklat den webbaserade boendemodulen Lifecare Boende åt Växjö kommen..

IDG - 06 sep 13 kl. 11:15

Tieto underlättar för seniorboende i Växjö

Konsultbolaget Tieto har utvecklat den webbaserade boendemodulen Lifecare Boende åt Växjö kommen..

Cornucopia - 29 sep 13 kl. 08:29

Säker trend: Kanadas pensionärer

Jag har på föreläsningar pratat om säkra långsiktiga trender, varav västvärldens åldrande befolkning är en sådan. Ett sätt att investera utifrån denna säkra trend är i högutdelande kanadensiska skattefria real estate income trusts, REITs. Vid den stora skattereformen som tog bort de högutdelande kanadensiska trusterna, fick REITs fortsätta existera på grund av att de är grundade i realkapital i form av fastigheter, real estate.

Nya Wermlands Tidningen - 03 sep 13 kl. 06:00

Gillersgården kan bli seniorboende

Gillersgården avvecklas som vård- och omsorgsboende ? men kan återuppstå som seniorbostäder..

Trelleborgs Allehanda - 10 sep 13 kl. 19:30

Kräftor och nubbe på seniorboende

Foto: Tomas Nyberg
Det var kräftskiva på seniorboendet Havsörnen i Smygehamn.
Boendet är inget vanligt äldreboende utan ett boende för äldre kvinnor och män över 55 år, där de bor i egna lägenheter. Margurithe Hillman, till höger i bilden, är värdinna på boendet och den som planerar aktiviteterna.

YLE - 27 aug 13 kl. 04:34

"Livscykelmodell prövande för staden"

Tre nya daghem som byggts enligt livscykelmodell har kommit igång i Borgå. Personalen är i det stora hela nöjd med utrymmena men modellen har varit arbetsdryg för staden. I livscykelmodellen förbinder sig staden till verksamheten i tjugo år.

Dalarnas tidningar - 08 jul 13 kl. 08:25

Tempofastigheten byggsom till seniorboende i år

I höst kommer arbetet att starta med att göra om den gamla Tempofastigheten till ett seniorboende med sex lägenheter. ? Intresset för lägenheterna är stort, säger fastighetsägaren Robert Östman, ägare till Affärsfastigheter AB..

YLE - 05 aug 13 kl. 10:34

En dag som stadsanställd i Esbo

Ifall du bor i Esbo har du nu chansen att på nära håll se hur vardagen ser ut för stadens anställda. Under Esbodagen den 31 augusti kan erbjuds nämligen invånarna möjligheten pröva på jobbet som bibliotekarie, städare eller köksanställd. Tjänsterna finns på Leva och bo-seniorcentret i Köklax, Hagalunds kulturcentrum, i Esbovikens simhall, affärsverket Esbo stadsteknik samt biblioteken i Sello, Iso Omena, Hagalund och Esboviken.

Barometern - 03 jul 13 kl. 07:36

Kuststaden satsar i Visby och Kalmar

Kuststaden fastigheter AB fortsätter att växa i Visby och planerar nu att etablera sig i Kalmar ochVästervik också. ? Vi behöver tillväxt.

Barometern - 03 jul 13 kl. 07:36

?Visby är vårt första steg?Har tretton anställda

Kuststaden fastigheter AB fortsätter att växa i?Visby och planerar nu att etablera sig i Kalmar och?Västervik också.

Kristianstadsbladet - 18 jun 13 kl. 10:00

Kommunen köper och river Röda skolan

Foto: Bosse Nilsson
Det kommunala fastighetsbolaget IFAB köper Röda skolan ? för att riva den. ?Om oss

Nyhetspressen är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?