Socialchef

Sunday, 29 March, 19:17

Nyheter om socialchef

Sortering: Relevans | Senaste
Dalarnas tidningar - 20 mar 15 kl. 07:45

Hon är Moras nya socialchef

Sedan tio år tillbaka har Anna-Lena Hållmans Bergvik arbetat inom Socialtjänsten i Rättvik. Hon har både varit socialsekreterare, IFO-chef och nu senast socialchef..

Nerikes Allehanda - 26 mar 15 kl. 06:13

socialchefen: ”Det här är inte rimligt”

– Det finns en lösning på det här. Han ska få skydd för sin permobil. Det säger socialchef Susanne Bergström som beklagar att det inte blivit rätt från början..

Dalarnas tidningar - 26 mar 15 kl. 16:33

Bra betyg för Mora

Undersökningen görs varje år och socialchef Anders Ludvigson konstaterar att kommunen fått något lägre betyg i den senaste undersökningen, men ändå är betygen höga..

DN - 02 mar 15 kl. 16:00

socialchef lurade kommunen på 6 miljoner

Under mer än tio års tid stoppade en socialchef i Bollebygd sex miljoner kronor i egen ficka utan att någon upptäckte det. I morgon, tisdag, inleds rättegången mot henne..

Nerikes Allehanda - 17 mar 15 kl. 11:23

socialchefen i Nora fick gå hem i måndags

I måndags tog kommunledningen initiativ till att avsluta socialchef Risto Haapalas tjänst. – Det är långt från färdigt än och vi väntar på att ha en förhandling, säger kommunchef Jan Norlund..

GT - 16 mar 15 kl. 13:08

EU-migranter i Skara vräks av kommunen

Den grupp EU-migranter som bott vid Folkets park i Skara har vräkts, uppger flera medier.Var de ska ta vägen är fortfarande oklart.– Det är väldigt svårt för små kommuner att ta ett internationellt ansvar för en grupp vi inte vet hur stor den kan bli, säger Skaras socialchef Lena Bjugård Bränfeldt till P4 Skaraborg..

Helsingborgs Dagblad - 09 mar 15 kl. 10:34

Skolchefen slutar för jobb i Stockholm

Nu är det klart att Tony Mufic slutar sin tjänst som skol- och socialchef i Ängelholm och blir skoldirektör i Stockholm..

Helsingborgs Dagblad - 09 mar 15 kl. 15:52

Skolchefen lämnarför jobb i Stockholm

Efter nästan tio år i Ängelholm slutar Tony Mufic sin tjänst som skol- och socialchef i och blir utbildningsdirektör i Stockholm. Han gör sin sista arbetsdag i mitten av juni. Arbetet med att hitta en ersättare startar omedelbart..

SN - 23 feb 15 kl. 22:24

Larm inom hemtjänsten när personal sjukskrivs

Ett hemtjänstområde i Oxelösund har Lex Sarah-anmälts av kommunens socialchef Irene Bengtsson..

Nerikes Allehanda - 25 feb 15 kl. 11:05

Enig tillsättning av väl provkörd socialchef

En enig kommunstyrelse erbjöd under onsdagsförmiddagen Madde Gustafsson tjänsten som chef för socialförvaltningen i Lindeberg..

Vimmerby Tidning - 25 feb 15 kl. 09:29

Mat från kantiner, eller mat från kastruller

socialchef Jörgen Olsson har en förhoppning om att maten till äldreboende i Västerviks kommun ska lagas så nära de boende som möjligt. Men han är inte riktigt säker på att den politiska viljan finns.
Nu inväntar han resultatet av den utredning som ska visa vad som är bäst, om maten ska fortsätta tillagas i ett storkök, eller om matlagningen ska flyttas ut på respektive äldreboende..

ÖstersundsPosten - 02 feb 15 kl. 12:40

Här är de 17 personer som vill bli socialchef i Krokom

– Om det går bra så finns en ny socialchef på plats efter semestrarna, säger Krokoms kommunchef Ola Skyllbäck..

Expressen - 25 feb 15 kl. 01:53

Socialförvaltningens hemliga mejl gick fel

När socialförvaltningen skulle skicka ut sekretessbelagd kallelse blev det fel. Mejlet, som bland annat innehöll känsliga uppgifter om en patient, hamnade av misstag hos en journalist på en lokaltidning, skriver Barometern. – I just det här fallet handlar det enbart om den mänskliga faktorn, vi har tryckt på fel knapp och det kan hända oavsett vilka rutiner vi har, säger socialchef Ann-Gret Sillén till Barometern..

GöteborgsPosten - 18 feb 15 kl. 21:49

Uthängda som pedofiler på nätet

Med antydningar om att de är pedofiler hängs socialsekreterare på Hisingen ut med namn och bild på nätet. - Det är förfärligt, säger Lena Säljö, socialchef på Västra Hisingen..

Nerikes Allehanda - 02 mar 15 kl. 18:01

Fler sjuksköterskor behövs i kommunen

Det behövs fler sjuksköterskor i den kommunala hälso- och sjukvården i Laxå kommun. Situationen är inte tillfredsställande, och nu tar kommunen ett samlat grepp för att försöka lösa situationen.LAXÅ.

Västerbottens Folkblad - 04 feb 15 kl. 22:18

FP-politiker vill diskutera invandringens storlek

Flera politiker i Folkpartiet har de senaste dagarna lyft frågan om asylinvandringens storlek. Ulrica Westerlund i Umeå är en av dem. -Vi välkomnar att beröringsskräcken släpper, skriver hon i ett debattinlägg.

Nerikes Allehanda - 30 dec 14 kl. 05:30

Konsult kliver in som tf socialchef

Med kort varsel slutade socialchef Anne Shemeikka sitt chefsjobb på Ljusnarsbergs kommun. Nu hyr kommunen in en konsult som går in som tillförordnad socialchef..

Nerikes Allehanda - 23 jan 15 kl. 05:12

Ny chef i intensiv förändringsperiod

Sedan årsskiftet har Kumla kommun en ny vård- och omsorgschef. Hon heter Anne Shemeikka och var fram till jul var socialchef i Ljusnarsbergs kommun . Hon hamnar mitt i en intensiv förändringsperiod..

Sydsvenskan - 12 jan 15 kl. 04:00

Vet EU-migranterom att niöppnar?

Johanna Saunders, socialchef på Skåne Stadsmission, som förbereder öppningen av nya dagverksamheten Crossroads i Malmö på Amiralsgatan klockan 08 på måndag..

Nyan - 07 jan 15 kl. 14:00

Samarbete kring handikapp på is

Flera åländska kommuner anser att det är inte någon större idé att utreda ett kommunalt samarbete inom handikappservicen innan man vet dels hur KST (kommunernas socialtjänst) skall förverkligas och dels hur den nya riksomfattande reformen inom handikappsektorn kommer att se ut.
Det konstaterar Jomalas socialchef Jan Mattsson som, på uppdrag av fullmäktige, pejlat intresset för ett samarbete.
– Den allmänna bedömningen är att man visserligen är positiv till samarbete men vill avvakta det pågående reformarbetet, skriver Mattsson i sin rapport.

Cornucopia - 21 jan 15 kl. 18:36

Gästinlägg: Att jag har lyckats här i Sverige har jag mina tänder att tacka för

Nedanstående är ett gästinlägg om svensk censur skrivet av den mycket produktive författaren och regissören Vladimir Oravsky, tillika under några turbulenta månader kulturchef i Umeå 2001. En intervju med Oravsky kan man hitta hos Tidningen Kulturen, där även en del krönikor av honom finns publicerade, t ex senast Jag är svensk.

ATT JAG HAR LYCKATS HÄR I SVERIGE HAR JAG MINA TÄNDER ATT TACKA FÖR
Tankar om censur, självcensur, obefogad rädsla, nerskitna byxor och solidaritet, med utgångspunkt av mina egna erfarenheter
Friheten i kulturen finns hos Adlibris
för 177:- i danskt band eller 47:- som E-bok
Övriga böcker av Valdimir Oravsky finns här.

Helsingborgs Dagblad - 14 dec 14 kl. 04:00

Fler privatpersoner vill hjälpa utsatta familjer

Engagemanget uppskattas av socialchef som menar att julklappar är ett föräldraansvar..

Nya Wermlands Tidningen - 26 nov 14 kl. 17:53

Ny socialchef på Hammarö

Efter snart ett år som tillförordnad socialchef i Hammarö kommun blir det Per Söderberg som tillträder posten den 1 december..

Nya Wermlands Tidningen - 25 nov 14 kl. 16:56

Kommunen köper ut dömd socialchef

Den förre detta socialchef som sparkades från sitt jobb efter att ha dömts för sexköp, har nu nått en förlikning med sin före detta arbetsgivare..

UNT - 25 nov 14 kl. 16:37

Sexköpande socialchef får skadestånd

Den före detta socialchef i Värmland som sparkades från sitt jobb sedan han dömts för sexköp har nått en förlikning med sin tidigare arbetsgivare..

SvD - 25 nov 14 kl. 16:37

Sexköpande socialchef får skadestånd

Den före detta socialchef i Värmland som sparkades från sitt jobb sedan han dömts för sexköp, har nått en förlikning med sin tidigare arbetsgivare. Mannen får enligt överenskommelsen 450 000 kronor, uppger P4 Värmland..

Nya Wermlands Tidningen - 13 dec 14 kl. 06:00

Jonssson tog över största förvaltningen

I november fick Karlskoga en ny socialchef när Patrik Jonsson gick från tillförordnad till ordinarie chef för kommunens största förvaltning. Nu har han ansvar för en budget på över en halv miljard kronor och 1200 anställda, för att inte tala om alla människor som är beroende av verksamheten..

SmålandsPosten - 24 dec 14 kl. 10:35

Pappa hotade dottern - hon skulle få syra i ansiktet

Pappan hotade sin dotter med att hälla syra i ansiktet på henne om hon inte följde familjens regler. Och bröderna kontrollerade flickan och allt hon gjorde. Det tog dock ett år för socialtjänsten att agera.

GT - 26 nov 14 kl. 00:32

socialchef dömdes för sexköp – får 450 000 kr

Mannen var socialchef i på en ort i Värmland när han åtalades för att ha köpt sex upprepade gånger. Tidigare i höst dömdes han. Nu har hans tidigare arbetsgivare gått med på att ge honom 450 000 kronor – för att slippa att han jobbar kvar.

Helsingborgs Dagblad - 25 nov 14 kl. 16:40

Sexköpande socialchef får skadestånd

Den före detta socialchef i Värmland som sparkades från sitt jobb sedan han dömts för sexköp, har nått en förlikning med sin tidigare arbetsgivare. Mannen får enligt överenskommelsen 450 000 kronor, uppger P4 Värmland. Den avskedade socialchefen, som dömdes till dagsböter för att ha köpt sex i både Bohuslän och Värmland, nekade till alla anklagelser och stämde sin arbetsgivare för att få tillbaka jobbet..

BT - 22 dec 14 kl. 07:21

Hem för asylsökande dröjer

Herrljunga kommun ska ordna platser för tio ensamkommande asylsökande barn/ungdomar mot nuvarande fyra platser. Men byggandet av ett nytt boende har försenats. Enligt Migrationsverkets prognos beräknas 8 000 ensamkommande barn söka asyl i Sverige 2015 och alla kommuner behöver ta fram fler platser i boenden.

Nya Wermlands Tidningen - 17 nov 14 kl. 06:00

Vi ifrågasätter anställningen av ny socialchef

Torbjörn Bood har ekonomisk utbildning och är före detta socialdemokratiskt kommunalråd i Grums kommun, och dessa kriterier avgjorde uppenbarligen tillsättningen av honom som socialchef, skriver Hans Eriksson..

Nya Wermlands Tidningen - 14 nov 14 kl. 06:00

Ny socialchef i Karlskoga

Patrik Jonsson är sedan 1 november socialchef i Karlskoga kommun. Han efterträder Karin Björkman som i somras blev kommunchef..

YLE - 19 dec 14 kl. 12:43

Krisgrupp samlar Korsnäsbor

På fredag kväll samlas Korsnäsborna för att tillsammans reflektera över bomben som sprängdes i centrum på torsdagsmorgonen. Malax-Korsnäs krisgrupp finns på plats i församlingshemmet från klockan 18.00 och så länge någon behöver prata.

BT - 25 nov 14 kl. 16:37

Sexköpande socialchef får skadestånd

Den före detta socialchef i Värmland som sparkades från sitt jobb sedan han dömts för sexköp, har nått en förlikning med sin tidigare arbetsgivare. Mannen får enligt överenskommelsen 450 000 kronor, uppger P4 Värmland. Den avskedade socialchefen, som dömdes till dagsböter för att ha köpt sex i både Bohuslän och Värmland, nekade till alla anklagelser och stämde sin arbetsgivare för att få tillbaka jobbet.

GöteborgsPosten - 26 nov 14 kl. 06:16

Kommunen löser ut sexköpande chef

En västsvensk före detta socialchef – som åtalats och dömts för ett flertal fall av sexköp – har krävt att få behålla sitt jobb.Nu köper kommunen ut honom för 450 000 kronor, uppger GT..

Nya Wermlands Tidningen - 03 nov 14 kl. 21:13

Borgerlig kritik mot Bood som socialchef

Tillsättandet av Grums tidigare kommunalråd Torbjörn Bood (S) som ny socialchef i Kil har skapat politisk splittring. M, FP och KD anser inte att Bood är rätt man för jobbet..

Dalarnas tidningar - 20 nov 14 kl. 08:29

Mora kommun får böta 1.8 miljoner kronor

Prognosen visar ett underskott för 2014 med över nio miljoner för socialnämnden i Mora. Anders Ludvigsson, socialchef i Mora och Christina Bröms, (C) förste vice ordförande i socialnämnden, förklarar underskottet med att behovet av vård och omsorg ökat kraftigt..

Nya Wermlands Tidningen - 07 okt 14 kl. 06:00

Säffles nya socialchef

Den 1 september började Karin Krönenstedt från Göteborg sin tjänst som socialchef i Säffle kommun. – Jag ville gärna komma till en lite större kommun, säger Karin Krönenstedt som tidigare har jobbat som socialchef i Mullsjö kommun..

Nyan - 05 nov 14 kl. 14:00

De gamla kvar i Edlagården

Stadens pensionärshus Edlagården på Mariegatan ska säljas till högstbjudande. Minimipriset är 800 000 euro.
– Men det betyder inte att några pensionärer måste flytta ut, säger socialchef Susanne Lehtinen.

GT - 04 nov 14 kl. 19:31

Asfaltsläggare tillbaka – uppges anlita tiggare

De så kallade irländska asfaltläggarna är åter tillbaka i Västsverige. Uppgifter gör gällande att de låter arbetare tvätta tak utan skyddsutrustning. Asfaltläggarna uppges också anlita tiggare som arbetskraft – vilket bekräftas av Stadsmissionen.

SmålandsPosten - 12 nov 14 kl. 06:15

Kommunen får kritik efter ny tillsyn

Kommunen har inte haft de rutiner som krävs för att tillgodose en god vård för placerade ungdomar. Det framkom vid den tillsyn som Inspektionen för vård och omsorg har gjort efter misstankarna om missförhållanden på boendet Duvan i Norrhult. Efter de klagomål som kom in från ungdomarna själva och efter att ansvariga chefer i kommunen ställt frågor om hur de klago­mål och anmälningar som har kommit till socialnämnden ska hanteras, bestämde sig Inspektionen för vård och omsorg (IVO) att göra en ny tillsyn av Duvan och ha ett möte med representanter från kommunstyrelsen och socialnämnden.

BT - 22 okt 14 kl. 06:18

Nytt tungt sparpaket för socialförvaltningen

Socialförvaltningen i Herrljunga förväntas gå back med 4,9 miljoner kronor i år. Det är inte första gången som förvaltningen har problem att hålla budgeten. – Utgångsläget har inte varit det bästa efter tidigare års enormt stora underskott, säger socialchef Magnus Stenmark.

BT - 21 okt 14 kl. 13:16

Underskott för socialen ? även 2014

Socialförvaltningen i Herrljunga förväntas gå back med 4,9 miljoner kronor i år. Det är inte första gången som förvaltningen har problem att hålla budgeten.
– Utgångsläget har inte varit det bästa efter tidigare års enormt stora underskott, säger socialchef Magnus Stenmark.Om oss

Nyhetspressen är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Nyhetspressen.se besöks mer än 100000 gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.