Socialchef

Tuesday, 22 July, 09:20

Nyheter om socialchef

Sortering: Relevans | Senaste
Nya Wermlands Tidningen - 3 timmar sedan

Före detta socialchef blir äldreutredare

Hällefors kommun sätter snart i gång en utredning om framtidens äldreomsorg i kommunen. Utredare blir Juuka Tekonen, som var socialchef i Hällefors kommun 1996 till 1999..

Barometern - 16 jul 14 kl. 06:27

Dags att säga sitt om ny bostadsplan

Nu finns det en plan för hur bostadsbyggandet och boendet ska utvecklas. Har invånarna synpunkter ska de framföras senast den 1 oktober. Målet är att det ska finnas 13 500 invånare i Mönsterås kommun 2021, vilket innebär ett 60-tal nya invånare per år.

Dalarnas tidningar - 22 maj 14 kl. 10:53

socialchef drar söderut

Tf socialchef Maria Ståhl har sagt upp sig från sin tjänst i Malung-Sälen. Hon ska flytta redan vid halvårsskiftet för att tillträda som socialchef i Askersund. Malung-Sälens ordinarie socialchef är långtidssjukskriven.

BT - 07 jul 14 kl. 06:44

Få tror på tiggeriförbud i Sverige

Nu kan norska kommuner förbjuda tiggeri. Det kontroversiella beslutet trädde i kraft den 1 juli. Men i Sverige är såväl politiker som hjälporganisationer i stort överens om att ett förbud vore fel.

Kristianstadsbladet - 07 jul 14 kl. 06:44

Få tror på tiggeriförbud i Sverige

Nu kan norska kommuner förbjuda tiggeri. Det kontroversiella beslutet trädde i kraft den 1 juli.Men i Sverige är såväl politiker som hjälporganisationer i stort överens om att ett förbud vore fel.

BT - 07 jul 14 kl. 07:18

Få tror på tiggeriförbud i Sverige

Nu kan norska kommuner förbjuda tiggeri. Det kontroversiella beslutet trädde i kraft den 1 juli. Men i Sverige är såväl politiker som hjälporganisationer i stort överens om att ett förbud vore fel.

GT - 26 jun 14 kl. 19:41

Tiggarna på jakt efter nya hem i Göteborg

Efter att tiggarna i Kallebäck flytt vidare är jakten på ett nytt hem i full gång – och med den väntar nya polisanmälningar. De som jobbar närmast Göteborgs fattiga EU-medborgare står handfallna när långsiktiga lösningar saknas. – Det är väl ingen som tänker att detta är ett bra sätt att leva på och framför allt inte för barn.

Barometern - 02 jul 14 kl. 06:26

Placering av unga utreds av experter

Det är oklart om vissa ungdomar måste omplaceras.
– Vad är ett missbruk? Det här behöver tolkas juridiskt, säger Roland Göransson.

Sydsvenskan - 18 jun 14 kl. 05:30

”Jag tar väldigt illa vid mig vid varje stavelse i det här åtalet. Det känns fortfarande väldigt tungt.”

Anders Johansson, socialchef i Högsby kommun. I dag startar rättegången mot den 21-årige förskolepraktikant som åtalas för övergrepp mot 14 barn. Samtidigt ska kommunen genomföra en tillsyn på den fristående förskola där praktikanten arbetade..

Kristianstadsbladet - 25 jun 14 kl. 17:19

EU-migranter bollas mellan kommuner

På torsdag åker Kronofogden i Göteborg ut på ännu en avhysning av EU-migranter som lever på en parkeringsplats.Allt ansvar för personernas väl och ve ligger på kommunerna, men de tolkar lagen olika.
Rapporter om att EU-migranter som bor på parkeringsplatser och andra ställen ska avhysas, kommer med jämna mellanrum.

BT - 25 jun 14 kl. 17:19

EU-migranter bollas mellan kommuner

På torsdag åker Kronofogden i Göteborg ut på ännu en avhysning av EU-migranter som lever på en parkeringsplats. Allt ansvar för personernas väl och ve ligger på kommunerna, men de tolkar lagen olika.Rapporter om att EU-migranter som bor på parkeringsplatser och andra ställen ska avhysas, kommer med jämna mellanrum.

NSD - 06 jun 14 kl. 08:30

socialchefen: "Vi försöker ta de rätta besluten"

Det är fullt fokus på att förbättra arbetsmiljön vid socialförvaltningen..

Trelleborgs Allehanda - 20 jun 14 kl. 09:05

Mat till äldre endast en gång i veckan

Foto: Tomas Nyberg
En ny förpackningsmaskin ersätter luft med koldioxid och kväve i matförpackningarna som får dem att hålla längre. Därmed kan man minska på matleveranserna till äldre.
150 personer får varje vecka mat leverat hem som lagats på Gröningen.

DalaDemokraten - 04 jun 14 kl. 10:40

Kommunen tar in nya socialchefer

Redan 12 juni börjar Anneli Pettersson, Leksand, ett förordnande som socialchef. Det sträcker sig i första hand fram till årsskiftet..

Dalarnas tidningar - 04 jun 14 kl. 10:40

Kommunen tar in nya socialchefer

Redan 12 juni börjar Anneli Pettersson, Leksand, ett förordnande som socialchef. Det sträcker sig i första hand fram till årsskiftet..

Kristianstadsbladet - 24 jun 14 kl. 06:30

Anställda slår larm om sin arbetssituation

Arkivfoto: Bosse Nilsson
Anställda slår själva larm och gör en lex Sarah-anmälan. Arbetsbelastningen är för hög på enheten för barn och unga, och flera känner stor oro kring sina klienter som inte får den hjälp de har rätt till.
Att arbetssituationen varit ansträngd på socialtjänstens enhet för barn och unga har varit känt en längre tid.

Trelleborgs Allehanda - 17 jun 14 kl. 17:33

"Jag vet att vi inte når ända fram"

Arkivfoto (beskuret): Oskar Annermarken
Nästan 40 procent av de som har hemtjänst i Trelleborgs kommun tycker att de får för dålig information. Det visar en ny enkätundersökning som socialnämnden har gjort.
Trelleborgs kommun har gjort en enkätundersökning där brukare fått svara på frågor som rör den hemtjänst de har.

BT - 17 jun 14 kl. 13:59

Pedofilmisstänkt möter rätten

Bakom stängda dörrar ska nu den misstänkte förskolepedofilen berätta om sina övergrepp mot 14 barn. Redan första dagen på förskolan våldtogs ett barn, enligt åtalet. Onsdagen är 21-åringens första dag i Kalmar tingsrätt.

Nya Wermlands Tidningen - 31 maj 14 kl. 06:00

I augusti tar Karin Björkman över

Den 11 augusti tar Karin Björkman över som kommundirektör i Karlskoga. Som socialchef i kommunen är hon inte helt okänd men här berättar hon lite om hur hon ser på sitt nya jobb och på Karlskoga. Som kommundirektör blir hon kommunens högsta tjänsteman och samtidigt den politiska ledningens högra hand..

Barometern - 12 jun 14 kl. 09:55

Enighet om att det behövs nya bostäder

Det kommer att behövas många nya trygghetsboenden de kommande åren. Det var alla överens om vid onsdagens stormöte om boendeformer för äldre. Nils Falk­salen på Forum var fullsatt när kommunala representanter och företrädare för pensionärsföreningarna var samlade för att diskutera boendefrågor för äldre.

Nyan - 23 maj 14 kl. 10:00

Hemlösa får stöd men inte bostad

– Enligt socialvårdslagen skall kommunen ombesörja anordnandet av social service. Vidare finns stadganden i lagen om utkomststöd med flera andra lagar om individens skyldighet att i första hand försörja och ta hand om sig själva, sina barn och makar. Någon allmän skyldighet för kommunen att tilldela bostäder finns däremot inte.

Västerbottens Folkblad - 07 maj 14 kl. 23:00

[PLUS] ”Har gjorts en bedömning”

Lycksele kommun planerar att sätta Jonas på ett handikappboende och socialchef Eva Sandgren tror....

Barometern - 19 maj 14 kl. 09:49

Bilentusiaster fick heldag i Skuteryd

Folkfest med nära 6?000 besökare i högsommarvärme - 16:e upplagan av En dag på strippen blev succé. Tidigt på lördagsförmiddagen var parkeringen i Skuteryd fullbelagd och man fick ta Xylems industriområde till parkeringsplats och sedan åka buss till begivenheterna på en varm och soldränkt arena.

Västerbottens Folkblad - 09 maj 14 kl. 08:00

Åseles socialtjänst har fått gå på knäna

Tungt arbete och lite personal. Den utmaningen har socialtjänsten i Åsele tampats med sedan 2013. – Vi har fått arbeta bort en oerhört stor tyngd, säger socialchefen Maj Ågren Jonsson.

Nerikes Allehanda - 09 apr 14 kl. 15:42

Ny socialchef klar

På tisdagen föll valet av ny socialchef på Maria Ståhl från Malung..

Trelleborgs Allehanda - 21 maj 14 kl. 06:30

Nämnd ser kritik som orättvis

Socialnämnden tillbakavisar en stor del av den kritik som revisionsföretaget PWC riktar när det gäller aktiviteter och meningsfull vardag för äldre inom äldreomsorgen. Nämnden tycker att granskningen ger en orättvis bild.
Det råder brist på aktiviteter, stimulering och social samvaro för dem inom den kommunala äldreomsorgen i Trelleborg och en del av dem som bor på äldreboenden väljer att vila i brist på sysselsättning.

Kristianstadsbladet - 16 maj 14 kl. 08:00

Chefers nya löner klara

Förvaltningscheferna i Kristianstads kommun får löneökningar på mellan 1 050 och 1 850 kronor per månad, efter löneöversynen.
Enligt HR-direktör Leif Rülf innebär detta en genomsnittlig löneökning på 2,4 procent från 1 april. – Det är den lönenivå som kommunstyrelsens personalutskott har kommit fram till gäller enligt kollektivavtal, efter lokal lönebildning, säger han Mest pengar i plånboken innebär det för omsorgschefen Lars-Åke Nordin, som efter löneökningen på 1 850 kronor landar på en månadslön på 69 150 kronor.

Dalarnas tidningar - 02 maj 14 kl. 07:08

Men många frågor förblev obesvarade

Det var många frågor, som inte hade några svar, om framtidens vård och omsorg i Limaområdet då Limaborna mötte socialnämndens ordförande Carina Albertsson (S) och socialchef Maria Ståhl. Men de försäkrade att det inte finns någon dold agenda om neddragningar..

Nerikes Allehanda - 29 apr 14 kl. 15:14

Björkman blir högsta kommunchef

Karlskoga kommuns socialchef Karin Björkman har fått jobbet som kommundirektör i Karlskoga..

Expressen - 04 maj 14 kl. 19:38

Socialtjänsten fick in tre orosanmälningar

Åttaåriga Yaras biologiska föräldrar vädjade i går till myndigheterna om svar på sina frågor kring dödsfallet. Efter ett extrainkallat möte på Karlskrona kommun svarar socialchefen Expressen.se.

Nyan - 09 maj 14 kl. 14:00

Många söker Jomalatjänster

Kommunstyrelsen i Jomala ska nästa vecka ta ställning till vem av totalt fyra sökande som blir kommunens nya socialchef: Sandra Jourdan, Jomala, Jan T Mattsson, Hammarland, Cecilia Dahlström, Jomala eller Elin Röblom, Mariehamn.
Också tjänsten som kommunsekreterare har varit lediganslagen. Den har sökts av sammanlagt 16 personer: Timo Forsten, Björneborg, Carl Anton Gardberg, Mariehamn, Elina Lindroos, Jomala, Marléne Lundberg, Hammarland, Tina Orrmalm, Kista, Julia Lindfors, Stockholm, Fredrik Rönnlund, Kyrkslätt, Cecil Lindholm, Grankulla, Petra Bengts, Mariehamn, Dongbin Yang, Vasa, Mattias Jansryd, Umeå, Catharina Warenius , Mariehamn, Marina Lindblom, Finström och Fanny Kihlström, Storvik, samt två personer som önskar vara anonyma.

GT - 15 apr 14 kl. 11:57

socialchef i Värmland åtalas för sexköp

En socialchef i Värmland åtalas för köp av sexuell tjänst. Enligt åklagaren ska mannen vid minst tio tillfällen ha köpt sex av en kvinna – bland annat på en ort i Bohuslän. En total osanning menar advokat Henrik Olsson Lilja.

GT - 15 apr 14 kl. 11:57

socialchef i Värmland misstänkt för sexköp

En socialchef i Värmland åtalas misstänkt för köp av sexuell tjänst. Enligt åklagaren ska mannen vid minst tio tillfällen ha köpt sex av en kvinna – bland annat på en ort i Bohuslän. En total osanning menar advokat Henrik Olsson Lilja.

Kristianstadsbladet - 13 maj 14 kl. 06:07

En katastrof har inträffat

Foto: Johan Nilsson / TT
En åttaårig flicka dödades i Karlskrona. Trots att socialtjänsten fick larm om att flickan for illa hände inget. Birgitta Lööv (V) skriver att något liknande skulle kunna ske var som helst i Sverige.

SmålandsPosten - 14 apr 14 kl. 06:24

Per Elmgren ny socialchef

Sedan ett par veckor är Per Elmgren socialchef i Lessebo kommun.
– Det känns jättespännande. För mig är det här ett nytt uppdrag, säger han.

Dalarnas tidningar - 16 apr 14 kl. 15:04

socialchef: "Varje fall prövas enskilt"

– När det gäller ekonomiskt bistånd prövas allt individuellt, säger socialförvaltningens chef Ingalill Frank..

BT - 08 maj 14 kl. 08:12

Sämre jobba i hemtjänsten

Arbetsmiljön i hemtjänsten är avsevärt sämre än i teknisk förvaltning. En jämförelse Arbetsmiljöverket har gjort i 59 av landets kommuner visar på stora skillnader i arbetsmiljön mellan kvinnodominerade yrken och mansdominerande dito. Tranemo har varit en av de kommuner där inspektioner har utförts och utgör inget undantag.

Barometern - 02 maj 14 kl. 16:53

Pippi-tv på äldreboendet

Boende och personal på Ekbacka har bråttom upp på morgnarna. De följer noga en häckande fågel i en webbholk. För en månad sedan flyttade ett par talgoxar in i boendets speciella fågelholk.

NT - 14 apr 14 kl. 18:22

socialchef åtalas för sexköp

En högt uppsatt tjänsteman på en socialförvaltning i Värmland har åtalats misstänkt för att ha köpt sex av en kvinna vid minst tio tillfällen, skriver flera medier. Mannen nekar till anklagelserna.(TT).

UNT - 14 apr 14 kl. 18:22

socialchef åtalas för sexköp

En högt uppsatt tjänsteman på en socialförvaltning i Värmland har åtalats misstänkt för att ha köpt sex av en kvinna vid minst tio tillfällen, skriver flera medier. Mannen nekar till anklagelserna.(TT).

SvD - 14 apr 14 kl. 18:22

socialchef åtalas för sexköp

En högt uppsatt tjänsteman på en socialförvaltning i en värmländsk ort har åtalats vid tingsrätten i Karlstad misstänkt för att ha köpt sex av en kvinna vid minst tio tillfällen, skriver flera medier..

TA - 02 maj 14 kl. 12:28

Polisen kräver granskning av barndöd

Hur hanterades de första rapporterna om missförhållanden i det hem i Karlskrona där en åttaårig flicka tros ha dödats i onsdags? Länspolisen kräver nu en oberoende granskning.
I dag upprättades en anmälan till Riksenheten för polismål i Malmö som svarar för internutredningar hos polisen.Om oss

Nyhetspressen är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?