Socialchef

Friday, 19 September, 09:46

Nyheter om socialchef

Sortering: Relevans | Senaste
NSD - Igår: 16:43

Nytt föräldrastöd i Luleå

Luleås FöräldraSupporten invigdes under onsdagen och den ska fungera som stöd till föräldrar med barn med "trotsigt" beteende..

Helsingborgs Dagblad - 10 sep 14 kl. 04:00

Strateg blir ny socialchef i Örkelljunga

Christel Sundberg ser "många spännande utmaningar"..

SN - 12 sep 14 kl. 07:08

Han blir ny chef för socialen

Trosa får snart en ny socialchef. Han heter Graham Owen, är 61 år och jobbar än så länge på socialförvaltningen i Botkyrka..

Nya Wermlands Tidningen - 10 sep 14 kl. 06:00

Framgångsrikt projekt har gett flera jobb

Vid socialnämndens sammanträde under måndagen konstaterades att projektet Göra skillnad har varit bra. – Fler än 50 procent har fått jobb eller fått utbildning, säger tf socialchef Patrik Jonsson..

Nya Wermlands Tidningen - 11 sep 14 kl. 06:00

Föräldrar polisanmäler socialchef

socialchefen i Munkfors Per-Ola Olsson och en av kommunens socialsekreterare polisanmäldes på onsdagen av en grupp föräldrar. Bakgrunden är det stora antalet tvångsomhändertagna barn. Föräldrarna planerar också en offentlig manifestation..

Västerbottens Folkblad - 05 sep 14 kl. 10:37

[PLUS] ”Inget boende för elkänsliga”

- Situationer som denna är väldigt svåra, säger Maj Ågren Jonsson, Åsele kommuns socialchef. Hon....

Nya Wermlands Tidningen - 09 sep 14 kl. 06:00

socialchefen: "Jag tycker inte att de är gnälliga"

– Gnälliga? Nej, det tycker jag verkligen inte att de är. Det är socialchef Cecilia Hanes svar på kritiken från hemvårdspersonalen..

Barometern - 10 sep 14 kl. 15:00

Dubbel tillsyn pågår

Dubbel tillsyn pågår med anledningen av händelserna vid den privata förskolan i Högsby kommun, där den på onsdagen dömde 21-årige praktikanten var anställd. – Högsby kommun håller på med en tillsyn, som tillsynsmyndighet då det är en privat förskola. Dessutom har Skolinspektionen inlett en tillsyn, eftersom man vill se hur kommunen har skött denna tillsyn, säger kommunchef Anders Johansson, som fram till den 1 september var verksamhetschef och därmed både skolchef och socialchef.

Barometern - 26 aug 14 kl. 07:04

Ny socialchef redo att anta utmaningen

Ny socialchef i Högsby blir Teresa Tolic Trossmo. Hon börjar den 1 september och ser fram emot det nya jobbet. I drygt fyra år har hon tillsammans med familjen bott i Högsby och trivs med tillvaron.

Dalarnas tidningar - 29 aug 14 kl. 06:14

Inga "bolsjöviker" i FN-bataljonen

Nu har Arne Pettersson samlat sina minnen i en skrift i första hand avsedd för barnbarnen, men egentligen viktig läsning för alla som vill ha ett rundare Sverige. Vägen till att 1963 bli landets yngste socialchef i Mora och 68 något så nytt och ovanligt som en av två glesbygdskonsulter var ingalunda rak..

DalaDemokraten - 29 aug 14 kl. 06:14

Inga "bolsjöviker" i FN-bataljonen

Nu har Arne Pettersson samlat sina minnen i en skrift i första hand avsedd för barnbarnen, men egentligen viktig läsning för alla som vill ha ett rundare Sverige. Vägen till att 1963 bli landets yngste socialchef i Mora och 68 något så nytt och ovanligt som en av två glesbygdskonsulter var ingalunda rak..

Nerikes Allehanda - 21 aug 14 kl. 18:55

Tjänstemännens jobb blev till politik

Förvaltningens jobb förvandlades till en hetsig politisk debatt i socialnämnden.– Nu får ni ge oss ett uppdrag. Vi tänker inte bli Svarte Petter i det här, uppmanade socialchef Risto Haapala politikerna..

Barometern - 11 aug 14 kl. 21:26

Råtta bet sjuk och äldre man

En äldre man på ett boende har blivit biten och riven av en råtta.
– En oerhört tragisk händelse, säger socialchef Eva Augustsson. Det var natten till fredagen den 8 augusti som råttan härjade inne hos mannen som är i 90-årsåldern.

Nya Wermlands Tidningen - 22 jul 14 kl. 06:00

Före detta socialchef blir äldreutredare

Hällefors kommun sätter snart i gång en utredning om framtidens äldreomsorg i kommunen. Utredare blir Juuka Tekonen, som var socialchef i Hällefors kommun 1996 till 1999..

YA - 23 aug 14 kl. 09:00

Anhållna kända för andra brott

Foto: Scanpix/TT
De tre männen, som anhölls för bland annat försök till grov misshandel, sitter fortfarande anhållna. – Brott där man misstänker ett hatmotiv ska prioriteras och det gör man här, säger åklagare Mathias Larsson.
Som YA skrivit om attackerade flera män i 20-årsåldern tre somaliska flyktingar i deras hem sent i onsdags.

Kristianstadsbladet - 11 aug 14 kl. 18:06

Råtta angrep äldre man på boende


Råttan började gnaga på en äldre mans fingertoppar och nästipp. Mannen hade dessutom svårigheter att påkalla uppmärksamhet.Händelsen inträffade natten till i fredags förra veckan på ett äldreboende i Mönsterås kommun, rapporterar P4 Kalmar.

BT - 11 aug 14 kl. 19:00

Råtta angrep äldre man på boende

Råttan började gnaga på den äldre mannens fingertoppar och nästipp. Mannen hade dessutom svårigheter att påkalla uppmärksamhet. Händelsen inträffade natten till i fredags förra veckan på ett äldreboende i Mönsterås kommun, rapporterar P4 Kalmar.

BT - 11 aug 14 kl. 18:06

Råtta angrep äldre man på boende

Råttan började gnaga på en äldre mans fingertoppar och nästipp. Mannen hade dessutom svårigheter att påkalla uppmärksamhet. Händelsen inträffade natten till i fredags förra veckan på ett äldreboende i Mönsterås kommun, rapporterar P4 Kalmar.

City - 15 aug 14 kl. 06:21

Inga tecken på organiserat tiggeri i Skåne, enligt stadsmissionen

Inget tyder på att skånska EU-migranter organiseras i kriminella ligor för att tigga, enligt Stadsmissionen. 
Men Sverigedemokraterna vill stoppa även det legala ”organiserade tiggeriet.” Skånetrafiken stoppar tre affischer från Sverigedemokraterna, bland annat en där det står ”Stoppa det organiserade tiggeriet.

Barometern - 11 aug 14 kl. 21:27

Råtta angrep man på boende

En äldre man på ett boende har blivit biten och riven av en råtta. – En oerhört tragisk händelse, säger socialchefen. Det var natten till fredagen den 8 augusti som råttan härjade inne hos mannen som är i 90-årsåldern.

Alliansfritt Sverige - 04 aug 14 kl. 12:47

Maria Larsson är ansvarig för att 3700 barn vräkts

c8ec30143700 barn har vräkts från sina hem. 2007 lovade ansvarig minister, kristdemokraten Maria Larsson, att barn inte skulle vräkas. Och regeringen avsatte inga pengar för att leva upp till nollvisionen, säger Anna Johansson, socialchef på Stockholms Stadsmission, till Dagens Arena.

Barometern - 16 jul 14 kl. 06:27

Dags att säga sitt om ny bostadsplan

Nu finns det en plan för hur bostadsbyggandet och boendet ska utvecklas. Har invånarna synpunkter ska de framföras senast den 1 oktober. Målet är att det ska finnas 13 500 invånare i Mönsterås kommun 2021, vilket innebär ett 60-tal nya invånare per år.

Dalarnas tidningar - 22 maj 14 kl. 10:53

socialchef drar söderut

Tf socialchef Maria Ståhl har sagt upp sig från sin tjänst i Malung-Sälen. Hon ska flytta redan vid halvårsskiftet för att tillträda som socialchef i Askersund. Malung-Sälens ordinarie socialchef är långtidssjukskriven.

BT - 07 jul 14 kl. 06:44

Få tror på tiggeriförbud i Sverige

Nu kan norska kommuner förbjuda tiggeri. Det kontroversiella beslutet trädde i kraft den 1 juli. Men i Sverige är såväl politiker som hjälporganisationer i stort överens om att ett förbud vore fel.

Kristianstadsbladet - 07 jul 14 kl. 06:44

Få tror på tiggeriförbud i Sverige

Nu kan norska kommuner förbjuda tiggeri. Det kontroversiella beslutet trädde i kraft den 1 juli.Men i Sverige är såväl politiker som hjälporganisationer i stort överens om att ett förbud vore fel.

BT - 07 jul 14 kl. 07:18

Få tror på tiggeriförbud i Sverige

Nu kan norska kommuner förbjuda tiggeri. Det kontroversiella beslutet trädde i kraft den 1 juli. Men i Sverige är såväl politiker som hjälporganisationer i stort överens om att ett förbud vore fel.

GT - 26 jun 14 kl. 19:41

Tiggarna på jakt efter nya hem i Göteborg

Efter att tiggarna i Kallebäck flytt vidare är jakten på ett nytt hem i full gång – och med den väntar nya polisanmälningar. De som jobbar närmast Göteborgs fattiga EU-medborgare står handfallna när långsiktiga lösningar saknas. – Det är väl ingen som tänker att detta är ett bra sätt att leva på och framför allt inte för barn.

Barometern - 02 jul 14 kl. 06:26

Placering av unga utreds av experter

Det är oklart om vissa ungdomar måste omplaceras.
– Vad är ett missbruk? Det här behöver tolkas juridiskt, säger Roland Göransson.

Sydsvenskan - 18 jun 14 kl. 05:30

”Jag tar väldigt illa vid mig vid varje stavelse i det här åtalet. Det känns fortfarande väldigt tungt.”

Anders Johansson, socialchef i Högsby kommun. I dag startar rättegången mot den 21-årige förskolepraktikant som åtalas för övergrepp mot 14 barn. Samtidigt ska kommunen genomföra en tillsyn på den fristående förskola där praktikanten arbetade..

Kristianstadsbladet - 25 jun 14 kl. 17:19

EU-migranter bollas mellan kommuner

På torsdag åker Kronofogden i Göteborg ut på ännu en avhysning av EU-migranter som lever på en parkeringsplats.Allt ansvar för personernas väl och ve ligger på kommunerna, men de tolkar lagen olika.
Rapporter om att EU-migranter som bor på parkeringsplatser och andra ställen ska avhysas, kommer med jämna mellanrum.

BT - 25 jun 14 kl. 17:19

EU-migranter bollas mellan kommuner

På torsdag åker Kronofogden i Göteborg ut på ännu en avhysning av EU-migranter som lever på en parkeringsplats. Allt ansvar för personernas väl och ve ligger på kommunerna, men de tolkar lagen olika.Rapporter om att EU-migranter som bor på parkeringsplatser och andra ställen ska avhysas, kommer med jämna mellanrum.

NSD - 06 jun 14 kl. 08:30

socialchefen: "Vi försöker ta de rätta besluten"

Det är fullt fokus på att förbättra arbetsmiljön vid socialförvaltningen..

Trelleborgs Allehanda - 20 jun 14 kl. 09:05

Mat till äldre endast en gång i veckan

Foto: Tomas Nyberg
En ny förpackningsmaskin ersätter luft med koldioxid och kväve i matförpackningarna som får dem att hålla längre. Därmed kan man minska på matleveranserna till äldre.
150 personer får varje vecka mat leverat hem som lagats på Gröningen.

DalaDemokraten - 04 jun 14 kl. 10:40

Kommunen tar in nya socialchefer

Redan 12 juni börjar Anneli Pettersson, Leksand, ett förordnande som socialchef. Det sträcker sig i första hand fram till årsskiftet..

Dalarnas tidningar - 04 jun 14 kl. 10:40

Kommunen tar in nya socialchefer

Redan 12 juni börjar Anneli Pettersson, Leksand, ett förordnande som socialchef. Det sträcker sig i första hand fram till årsskiftet..

Kristianstadsbladet - 24 jun 14 kl. 06:30

Anställda slår larm om sin arbetssituation

Arkivfoto: Bosse Nilsson
Anställda slår själva larm och gör en lex Sarah-anmälan. Arbetsbelastningen är för hög på enheten för barn och unga, och flera känner stor oro kring sina klienter som inte får den hjälp de har rätt till.
Att arbetssituationen varit ansträngd på socialtjänstens enhet för barn och unga har varit känt en längre tid.

Trelleborgs Allehanda - 17 jun 14 kl. 17:33

"Jag vet att vi inte når ända fram"

Arkivfoto (beskuret): Oskar Annermarken
Nästan 40 procent av de som har hemtjänst i Trelleborgs kommun tycker att de får för dålig information. Det visar en ny enkätundersökning som socialnämnden har gjort.
Trelleborgs kommun har gjort en enkätundersökning där brukare fått svara på frågor som rör den hemtjänst de har.

BT - 17 jun 14 kl. 13:59

Pedofilmisstänkt möter rätten

Bakom stängda dörrar ska nu den misstänkte förskolepedofilen berätta om sina övergrepp mot 14 barn. Redan första dagen på förskolan våldtogs ett barn, enligt åtalet. Onsdagen är 21-åringens första dag i Kalmar tingsrätt.

Nya Wermlands Tidningen - 31 maj 14 kl. 06:00

I augusti tar Karin Björkman över

Den 11 augusti tar Karin Björkman över som kommundirektör i Karlskoga. Som socialchef i kommunen är hon inte helt okänd men här berättar hon lite om hur hon ser på sitt nya jobb och på Karlskoga. Som kommundirektör blir hon kommunens högsta tjänsteman och samtidigt den politiska ledningens högra hand..

Barometern - 12 jun 14 kl. 09:55

Enighet om att det behövs nya bostäder

Det kommer att behövas många nya trygghetsboenden de kommande åren. Det var alla överens om vid onsdagens stormöte om boendeformer för äldre. Nils Falk­salen på Forum var fullsatt när kommunala representanter och företrädare för pensionärsföreningarna var samlade för att diskutera boendefrågor för äldre.

Nyan - 23 maj 14 kl. 10:00

Hemlösa får stöd men inte bostad

– Enligt socialvårdslagen skall kommunen ombesörja anordnandet av social service. Vidare finns stadganden i lagen om utkomststöd med flera andra lagar om individens skyldighet att i första hand försörja och ta hand om sig själva, sina barn och makar. Någon allmän skyldighet för kommunen att tilldela bostäder finns däremot inte.

Västerbottens Folkblad - 07 maj 14 kl. 23:00

[PLUS] ”Har gjorts en bedömning”

Lycksele kommun planerar att sätta Jonas på ett handikappboende och socialchef Eva Sandgren tror....

Barometern - 19 maj 14 kl. 09:49

Bilentusiaster fick heldag i Skuteryd

Folkfest med nära 6?000 besökare i högsommarvärme - 16:e upplagan av En dag på strippen blev succé. Tidigt på lördagsförmiddagen var parkeringen i Skuteryd fullbelagd och man fick ta Xylems industriområde till parkeringsplats och sedan åka buss till begivenheterna på en varm och soldränkt arena.Om oss

Nyhetspressen är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Nyhetspressen.se besöks mer än 100000 gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.