Socialchef

Friday, 18 April, 10:42

Nyheter om socialchef

Sortering: Relevans | Senaste
Nerikes Allehanda - 09 apr 14 kl. 15:42

Ny socialchef klar

På tisdagen föll valet av ny socialchef på Maria Ståhl från Malung..

GT - I förrgår: 11:57

socialchef i Värmland åtalas för sexköp

En socialchef i Värmland åtalas för köp av sexuell tjänst. Enligt åklagaren ska mannen vid minst tio tillfällen ha köpt sex av en kvinna – bland annat på en ort i Bohuslän. En total osanning menar advokat Henrik Olsson Lilja.

GT - I förrgår: 11:57

socialchef i Värmland misstänkt för sexköp

En socialchef i Värmland åtalas misstänkt för köp av sexuell tjänst. Enligt åklagaren ska mannen vid minst tio tillfällen ha köpt sex av en kvinna – bland annat på en ort i Bohuslän. En total osanning menar advokat Henrik Olsson Lilja.

SmålandsPosten - 14 apr 14 kl. 06:24

Per Elmgren ny socialchef

Sedan ett par veckor är Per Elmgren socialchef i Lessebo kommun.
– Det känns jättespännande. För mig är det här ett nytt uppdrag, säger han.

Dalarnas tidningar - Igår: 15:04

socialchef: "Varje fall prövas enskilt"

– När det gäller ekonomiskt bistånd prövas allt individuellt, säger socialförvaltningens chef Ingalill Frank..

NT - 14 apr 14 kl. 18:22

socialchef åtalas för sexköp

En högt uppsatt tjänsteman på en socialförvaltning i Värmland har åtalats misstänkt för att ha köpt sex av en kvinna vid minst tio tillfällen, skriver flera medier. Mannen nekar till anklagelserna.(TT).

UNT - 14 apr 14 kl. 18:22

socialchef åtalas för sexköp

En högt uppsatt tjänsteman på en socialförvaltning i Värmland har åtalats misstänkt för att ha köpt sex av en kvinna vid minst tio tillfällen, skriver flera medier. Mannen nekar till anklagelserna.(TT).

SvD - 14 apr 14 kl. 18:22

socialchef åtalas för sexköp

En högt uppsatt tjänsteman på en socialförvaltning i en värmländsk ort har åtalats vid tingsrätten i Karlstad misstänkt för att ha köpt sex av en kvinna vid minst tio tillfällen, skriver flera medier..

Helsingborgs Dagblad - 14 apr 14 kl. 18:25

socialchef åtalas för sexköp

En högt uppsatt tjänsteman på en socialförvaltning i en värmländsk ort har åtalats vid tingsrätten i Karlstad misstänkt för att ha köpt sex av en kvinna vid minst tio tillfällen, skriver flera medier. Åklagaren hänvisar bland annat till sms- och chattkonversationer mellan mannen och kvinnan. Mannen har erkänt att han haft sex med henne, men menar att han inte betalat för det och därför inte begått något brott..

Kristianstadsbladet - 14 apr 14 kl. 18:22

socialchef åtalas för sexköp


En högt uppsatt tjänsteman på en socialförvaltning i en värmländsk ort har åtalats vid tingsrätten i Karlstad misstänkt för att ha köpt sex av en kvinna vid minst tio tillfällen, skriver flera medier.Åklagaren hänvisar bland annat till sms- och chattkonversationer mellan mannen och kvinnan.Mannen har erkänt att han haft sex med henne, men menar att han inte betalat för det och därför inte begått något brott.

BT - 14 apr 14 kl. 18:22

socialchef åtalas för sexköp

En högt uppsatt tjänsteman på en socialförvaltning i en värmländsk ort har åtalats vid tingsrätten i Karlstad misstänkt för att ha köpt sex av en kvinna vid minst tio tillfällen, skriver flera medier. Åklagaren hänvisar bland annat till sms- och chattkonversationer mellan mannen och kvinnan.Mannen har erkänt att han haft sex med henne, men menar att han inte betalat för det och därför inte begått något brott.

Kristianstadsbladet - 11 apr 14 kl. 13:13

Info om sexövergrepp dröjde ett dygn


När utredningen om sexövergrepp i Kalmar län svällde från att handla om en grov våldtäkt mot barn till att gälla nio grova övergrepp dröjde det över ett dygn innan oroliga föräldrar informerades på förskolan.Bland annat på sociala medier riktas nu viss kritik mot informationen efter att anmälningarna blivit kända. - Det är möjligt att vi kunnat informera bättre om vilket stöd kommunen och landstinget kan erbjuda.

BT - 11 apr 14 kl. 13:13

Info om sexövergrepp dröjde ett dygn

När utredningen om sexövergrepp i Kalmar län svällde från att handla om en grov våldtäkt mot barn till att gälla nio grova övergrepp dröjde det över ett dygn innan oroliga föräldrar informerades på förskolan. Bland annat på sociala medier riktas nu viss kritik mot informationen efter att anmälningarna blivit kända.- Det är möjligt att vi kunnat informera bättre om vilket stöd kommunen och landstinget kan erbjuda.

NT - 03 mar 14 kl. 15:03

Ny socialchef anställd

Till sommaren får Söderköpings kommun en ny socialchef..

Kristianstadsbladet - 11 apr 14 kl. 13:34

Praktikanten erkänner nya övergrepp

Den 21-årige förskolepraktikant i Kalmartrakten som sitter häktad för en rad övergrepp på barn misstänks för ytterligare två fall. Mannen "tar på sig ansvar", enligt åklagaren.
Nu är mannen alltså formellt misstänkt för nio övergrepp mot barn på förskolan och två anmälningar om övergrepp mot barn i andra sammanhang.

BT - 11 apr 14 kl. 13:34

Praktikanten erkänner nya övergrepp

Den 21-årige förskolepraktikant i Kalmartrakten som sitter häktad för en rad övergrepp på barn misstänks för ytterligare två fall. Mannen "tar på sig ansvar", enligt åklagaren. Nu är mannen alltså formellt misstänkt för nio övergrepp mot barn på förskolan och två anmälningar om övergrepp mot barn i andra sammanhang.

SmålandsPosten - 11 apr 14 kl. 10:14

Krisexpert har blivit inkopplad

Kommunen har kopplat in krishanteringsexperten Peter Jonsson efter att en 21-årig man misstänks för våldtäkt mot barn på en förskola i Högsby kommun. Varför har du blivit involverad?
– För cirka 15 år sedan var jag i Högsby och utbildade en Posomgrupp (psykiskt och socialt omhänder­tagande).

Barometern - 11 apr 14 kl. 06:39

Krisexpert har blivit inkopplad

Kommunen har kopplat in krishanteringsexperten Peter Jonsson efter att en 21-årig man misstänks för våldtäkt mot barn på en förskola i Högsby kommun. Varför har du blivit involverad?
– För cirka 15 år sedan var jag i Högsby och utbildade en Posomgrupp (psykiskt och socialt omhänder­tagande).

Barometern - 10 apr 14 kl. 06:29

Facklig kritik mot socialen

Torsås kommun förhandlade inte med facket när man organiserade om nattpatrullen. Nu kräver ­Kommunal Sydost skadestånd för agerandet. I början av mars månad började nattpatrullen inom Torsås kommuns hemtjänst arbeta efter en ny modell i sin organisation.

BT - 11 apr 14 kl. 13:19

Praktikant misstänks för två nya övergrepp

Utredningen mot den 21-årig misstänkte mannen – praktikant på flera av barnens förskola – växer ännu mer. Nu har mannen delgivits misstanke om ytterligare två övergrepp på den tidigare berörda förskolan. Totalt handlar det alltså om nio övergrepp mot barn på förskolan och två anmälningar om övergrepp mot barn i andra sammanhang.

Trelleborgs Allehanda - 05 apr 14 kl. 07:00

Två personer i kö till boende

Foto: Tomas Nyberg.
Föräldrar som sökte LSS-boende till sina barn långt innan de var redo att flytta hemifrån bidrog till en lång kö som gav kommunen vite. Sedan några år får de föräldrarna i stället göra en intresseanmälan.

Helsingborgs Dagblad - 11 mar 14 kl. 19:09

Anmälan om hot mot socialchef lades ner trots vittnen

Justitieombudsmannen ska granska ärendet..

Barometern - 24 mar 14 kl. 20:03

Svårt att spåra ägare till hittad revolver

Revolvern som hittades i?fredags inom socialförvaltningen var av äldre datum. Det var ett mycket gammal vapen som hittades i ett låst skåp på arbetsmarknads- och resursenheten Vågen i Bergkvara i fredags eftermiddag.

Barometern - 26 mar 14 kl. 07:42

Äldre kan bli nekade mat

Om en månad slutar kommunen att leverera färdiglagad mat hem till äldre.
Ett 25-tal äldre riskerar att bli helt utan. Den 5 maj räknar Borgholms kommun med att starta det nya systemet med hemtjänstpersonal som lagar mat i de äldres hem.

Nerikes Allehanda - 03 feb 14 kl. 14:48

Nu är en ny socialchef på plats

Idag, måndag, började Anne Shemeikka jobbet som ny socialchef i Ljusnarsbergs kommun. Därmed är tjänsten tillsatt efter förre socialchef Charlotte Dahlbom..

Barometern - 22 mar 14 kl. 15:57

Revolver hittades i skåp på kommunen

En revolver hittades på fredagseftermiddagen i ett låst skåp i socialförvaltningens lokaler i Torsås.
– Jag är helt ställd av detta, säger Jan Ekdahl, biträdande socialchef. Enligt Jan Ekdahl letade en områdeschef efter någonting annat i skåpet när fyndet gjordes.

Nerikes Allehanda - 18 feb 14 kl. 16:32

Ny socialchef anställd

Från och med den 1 maj blir Risto Haapala ny socialchef i Nora kommun. Risto Haapala kommer närmast från en tjänst som avdelningschef i Leksands kommun. Han har mångårig erfarenhet som chef och ledare inom socialtjänsten i Fagersta och Leksands kommuner..

Barometern - 18 mar 14 kl. 06:25

?Jobbet förenat med stort ansvar?

Sjuksköterskan, enhetschefen och fritidspolitikern Elisabeth Englund blir ny MAS, Medicinskt ansvarig sjuksköterska, i Oskarshamn. Tjänsten som MAS annonserades ut i vintras och i går kunde social­nämndens ordförande Andreas Erlandsson (S) berätta att rekryteringen är avslutad.
– Elisabeth har jobbat länge i kommunen och har den erfarenhet vi sökt.

SmålandsPosten - 19 mar 14 kl. 06:27

Socialnämnden får kritik efter granskning av placeringar

Riktlinjer och rutiner saknas för delar av verksamheten och det finns brister i uppföljningar. Det är en del av kritiken socialnämnden i Uppvidinge får efter granskning av institutionsplaceringar av barn och unga. Det är kommunal sektor inom PwC som har fått i uppdrag av revisorerna i Uppvidinge att granska hur socialnämnden har arbetat med placeringar av barn och unga på institution under 2013.

YA - 21 mar 14 kl. 06:30

Åldringar flyttas till Joneberg

Foto: Gert Ljungqvist
De gamla på Rosenborg kan tvingas flytta till Simrishamn och Joneberg Plaza. Äldreboendet i Gärsnäs ska omvandlas till ett trygghetsboende. Anhöriga gillar inte planerna och tycker att det handlar mer om pengar än om äldrevård.

BT - 13 mar 14 kl. 19:12

Tio greps när romskt läger revs

Tio aktivister greps i samband med att polisen på torsdagen lät riva ett tältläger där ett hundratal rumänska romer bodde. – Vi fick bära ut ett antal personer som satt sig inne i skjulen, säger Mona Johansson, kommunikatör vid Norrortspolisen. Tumult uppstod i samband med avhysningen och rivningen av lägret i Sollentuna norr om Stockholm.

YA - 13 mar 14 kl. 13:44

Rullstolsburen avled efter fall

En rullstolsburen boende föll handlöst ner för åtta trappsteg på Norrevång. Efter tre veckor avled den äldre mannen. Kommunen har nu beställt grindar med säkrare lås.

Barometern - 14 mar 14 kl. 07:34

Helhetsgrepp mot hemlöshet

”Det har hänt jättemycket här”, sa regeringens hemlöshetssamordnare Mikael Anefur när han i början av mars besökte Kalmar. När det gäller bostadssituationen för dem som lever på samhällets mörkaste skuggsida är utvecklingen på väg åt rätt håll. Inte bara i Kalmar utan i många av de kommuner Anefur återbesökt.

Barometern - 14 mar 14 kl. 07:34

Helhetsgrepp mot hemlöshet

”Det har hänt jättemycket här”, sa regeringens hemlöshetssamordnare Mikael Anefur när han i början av mars besökte Kalmar. När det gäller bostadssituationen för dem som lever på samhällets mörkaste skuggsida är utvecklingen på väg åt rätt håll. Inte bara i Kalmar utan i många av de kommuner Anefur återbesökt.

Barometern - 15 feb 14 kl. 11:00

socialchef backar - ställer inte upp i valet

Nu backar socialchefen Eila Medin. Hon ställer inte upp för Moderaterna i valet i september. – Mitt namn är inte längre aktuellt för Moderaterna till kommunfullmäktige 2015.

Barometern - 08 mar 14 kl. 07:56

Tiggare jagas bort från köpcentret

Tiggare körs bort från Giraffens köpcenter. – Vi vill inte ha dem här, det ser inte bra ut, säger centrumchefen Lars Fernström. Sedan en tid tillbaka har tiggare blivit vanligare i Kalmar.

YA - 10 mar 14 kl. 06:30

Slipper pendla två dagar efter kompromiss med kommunen

Foto: Bass Nilsson
Kommunen går med på att betala två nätters övernattning för Pontus Nilsson som varje dag pendlar 18 mil till sin gymnasieskola i Hässleholm. Det motsvarar kostnaden kommunen skulle ha fått betala om han i stället valt kommunens förslag på skola.
- Det känns bra, säger Pontus Nilsson som från och med den här veckan slipper pendla två dagar i veckan.

Nyan - 20 feb 14 kl. 10:09

Nödrop från mamma med hemlös son

– Mamman gav mig brevet hon skrivit och bad mig förmedla det till tidningen. De hemlösa kommer till oss men vi kan inte göra allt, säger Caroline Parker, diakoniarbetare i Mariehamns församling.
Orsaken till mammans öppna brev är den inställning som hon och diakoniarbetaren har märkt i flera intervjuer med bland andra stadens socialchef Susanne Lehtinen i lokaltidningarna..

GT - 20 feb 14 kl. 07:36

Välkommen dom mot mobbare på jobbet

Ett ovanligt, för att inte säga unikt mål har avgjorts i Östersunds tingsrätt. Två kommunala chefer åtalades för brott mot arbetsmiljölagen sedan en anställd begått självmord på grund av den mobbning han utsatts för av överordnade på sin arbetsplats i Krokom. I går fälldes båda: kommunens socialchef och en enhetschef..

Västerbottens Folkblad - 20 jan 14 kl. 16:03

Nordmaling får ny socialchef

Ann-Sofie Appelblad,Umeå, tillträder i februari som ny socialchef i Nordmalings kommun. Den 1 februari påbörjar Ann-Sofie Appelblad sin anställning som ny socialchef i Nordmalings kommun, efter socialchef Kerstin Asplund som går i pension. Ann-Sofie Appelblad kommer närmast från en tjänst som kvalitetsledare inom socialförvaltningen i Vännäs kommun.

Expressen - 28 jan 14 kl. 18:58

socialchef misstänks för två fall av våldtäkt

En socialchef i en mellansvensk kommun misstänks för våldtäkt på en kvinna i 20-årsåldern. Mannen anhölls i torsdags men släpptes på fri fot dagen efter. socialchefen förnekar brott.

YA - 28 feb 14 kl. 06:30

Socialen måste spara fler miljoner

Socialnämnden ska spara ytterligare 9,5 miljoner kronor i år. Var pengarna ska tas är ännu inte klart. De 9,5 miljonerna läggs nu till besparingarna på 8 miljoner som redan presenterats.

Nya Wermlands Tidningen - 24 jan 14 kl. 06:00

"Den lilla kommunens dilemma"

I drygt ett halvår har hon arbetat som socialchef i Kristinehamn. Den största utmaningen har varit och är att få pengarna att räcka till. – Det kan vara väldigt frustrerande.Om oss

Nyhetspressen är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?