Socialchef

Sunday, 23 November, 05:24

Nyheter om socialchef

Sortering: Relevans | Senaste
Nya Wermlands Tidningen - 17 nov 14 kl. 06:00

Vi ifrågasätter anställningen av ny socialchef

Torbjörn Bood har ekonomisk utbildning och är före detta socialdemokratiskt kommunalråd i Grums kommun, och dessa kriterier avgjorde uppenbarligen tillsättningen av honom som socialchef, skriver Hans Eriksson..

Nya Wermlands Tidningen - 14 nov 14 kl. 06:00

Ny socialchef i Karlskoga

Patrik Jonsson är sedan 1 november socialchef i Karlskoga kommun. Han efterträder Karin Björkman som i somras blev kommunchef..

Nya Wermlands Tidningen - 03 nov 14 kl. 21:13

Borgerlig kritik mot Bood som socialchef

Tillsättandet av Grums tidigare kommunalråd Torbjörn Bood (S) som ny socialchef i Kil har skapat politisk splittring. M, FP och KD anser inte att Bood är rätt man för jobbet..

Dalarnas tidningar - I förrgår: 08:29

Mora kommun får böta 1.8 miljoner kronor

Prognosen visar ett underskott för 2014 med över nio miljoner för socialnämnden i Mora. Anders Ludvigsson, socialchef i Mora och Christina Bröms, (C) förste vice ordförande i socialnämnden, förklarar underskottet med att behovet av vård och omsorg ökat kraftigt..

Nya Wermlands Tidningen - 07 okt 14 kl. 06:00

Säffles nya socialchef

Den 1 september började Karin Krönenstedt från Göteborg sin tjänst som socialchef i Säffle kommun. – Jag ville gärna komma till en lite större kommun, säger Karin Krönenstedt som tidigare har jobbat som socialchef i Mullsjö kommun..

Nyan - 05 nov 14 kl. 14:00

De gamla kvar i Edlagården

Stadens pensionärshus Edlagården på Mariegatan ska säljas till högstbjudande. Minimipriset är 800 000 euro.
– Men det betyder inte att några pensionärer måste flytta ut, säger socialchef Susanne Lehtinen.

GT - 04 nov 14 kl. 19:31

Asfaltsläggare tillbaka – uppges anlita tiggare

De så kallade irländska asfaltläggarna är åter tillbaka i Västsverige. Uppgifter gör gällande att de låter arbetare tvätta tak utan skyddsutrustning. Asfaltläggarna uppges också anlita tiggare som arbetskraft – vilket bekräftas av Stadsmissionen.

SmålandsPosten - 12 nov 14 kl. 06:15

Kommunen får kritik efter ny tillsyn

Kommunen har inte haft de rutiner som krävs för att tillgodose en god vård för placerade ungdomar. Det framkom vid den tillsyn som Inspektionen för vård och omsorg har gjort efter misstankarna om missförhållanden på boendet Duvan i Norrhult. Efter de klagomål som kom in från ungdomarna själva och efter att ansvariga chefer i kommunen ställt frågor om hur de klago­mål och anmälningar som har kommit till socialnämnden ska hanteras, bestämde sig Inspektionen för vård och omsorg (IVO) att göra en ny tillsyn av Duvan och ha ett möte med representanter från kommunstyrelsen och socialnämnden.

BT - 22 okt 14 kl. 06:18

Nytt tungt sparpaket för socialförvaltningen

Socialförvaltningen i Herrljunga förväntas gå back med 4,9 miljoner kronor i år. Det är inte första gången som förvaltningen har problem att hålla budgeten. – Utgångsläget har inte varit det bästa efter tidigare års enormt stora underskott, säger socialchef Magnus Stenmark.

BT - 21 okt 14 kl. 13:16

Underskott för socialen ? även 2014

Socialförvaltningen i Herrljunga förväntas gå back med 4,9 miljoner kronor i år. Det är inte första gången som förvaltningen har problem att hålla budgeten.
– Utgångsläget har inte varit det bästa efter tidigare års enormt stora underskott, säger socialchef Magnus Stenmark.

Trelleborgs Allehanda - 29 okt 14 kl. 06:30

Skärpt ton i bråk om färdtjänstavtal

Om det inte går att beställa färdtjänstresor under helgerna senast den 1 november kommer Trelleborgs kommun att agera mot Taxi Trelleborg. – Man kan titta på möjligheten att utkräva vite eller att bryta avtalet och göra en ny upphandling, säger Sara Åhlander, tillförordnad socialchef.
Det var i somras som färdtjänstresenärer började höra av sig till kommunen med klagomål på att de inte kunde boka resor under helgerna.

Kristianstadsbladet - 29 okt 14 kl. 06:30

IVO kritiserar socialtjänsten

Varför gjordes ingen lex Sarah-utredning? Inspektionen för vård- och omsorg anser att kommunen skulle utrett om ett omhändertagande av barn som gick överstyr var ett missförhållande.
IVO riktar kritik mot Östra Göinge kommun mot hur ett tvångsomhändertagande av barn har handlagts.

Nerikes Allehanda - 09 okt 14 kl. 10:38

Fyra år till med Koivuniemi

Kommunstyrelsen har beslutat att förlänga förordnandet som socialchef för Anneli Koivuniemi..

UNT - 09 okt 14 kl. 09:01

socialchef ser positiva trender

På onsdagskvällen föreläste social­chefen Randi Graungaard på Nathanaelsgården i Tierp..

SmålandsPosten - 25 okt 14 kl. 12:27

Personal ska ha sålt hasch till barn

Personal på HVB-hemmet Duvan i Norrhult ska både ha sålt cigarretter och hasch till barnen. Det framkom i samband med Skolinspektionens besök förra veckan. Utredningarna om missförhållandena på HVB-hemmet Duvan i Norrhult har påbörjats.

SmålandsPosten - 24 okt 14 kl. 07:03

Svårt rekrytera erfarna socialsekreterare

Situationen i socialtjänsten är så pressad att var tredje socialsekreterare överväger att byta jobb.  Det får konsekvenser för stödet till utsatta människor. Vision kräver nu ett nationellt mått för hur många ärenden en handläggare får ha.

Kristianstadsbladet - 23 okt 14 kl. 08:22

Nationellt mått för antal ärenden i socialtjänsten

Foto: Tom Wall
Situationen i socialtjänsten är så pressad att var tredje socialsekreterare överväger att byta jobb. Det får konsekvenser för stödet till utsatta människor. Vision kräver nu ett nationellt mått för hur många ärenden en handläggare får ha.

YA - 22 okt 14 kl. 06:30

En gravsten utan namn

Foto: Torun Börtz
Det har gått två och ett halvt år sedan 15-åriga Donia Hassan dog i lunginflammation i ett familjehem. På gamla kyrkogården står hennes gravsten. Utan namn.

Nerikes Allehanda - 28 sep 14 kl. 12:41

För stora skillnader i hemtjänstkostnad

Nu är det skarpt läge för åtgärder, säger socialchef Madde Gustavsson.Timkostnaden för hemtjänsten i norra kommundelen är 323 kronor högre än ett jämförbart område i Fellingsbro..

Expressen - 30 sep 14 kl. 19:20

Bäsen: Varför nekas våra gamla trygghet?

Att en kvinna som dömts för mord på en åldring fått jobb i hemtjänsten är anmärkningsvärt. Att samma kvinna nu misstänks för en rad stölder hos de äldre hon vårdat är skrämmande. Vore jag socialchef i Ljungby kommun skulle jag skämmas i dag..

Expressen - 01 okt 14 kl. 16:30

Nytt slarv av socialen – efter Yaras, 8, död

KARLSKRONA. Efter tragedin då 8-åriga Yara mördades i våras skärpte Socialtjänsten i Karlskrona rutinerna gällande dokumenthanteringen. Men nu har det hänt igen – handlingar ur en orosanmälan gällande ett barn hamnade i fel postfack och lästes inte på över en vecka.

YLE - 18 okt 14 kl. 06:05

På småorter är de bostadslösa osynliga

Bostadslösa som drar omkring på gatorna eller sover under presenning i skogsdungar är inget som hör till vardagen i finländska småstäder. Men de bostadslösa finns också där. I motsats till dem i huvudstadsregionen, Åbo och Tammerfors är småorternas bostadslösa osynliga.

SmålandsPosten - 14 okt 14 kl. 06:15

Anmälan om brister på boendet Duvan i Norrhult

Skolelever som bor på Duvan i Norrhult och går på Åsedaskolan har berättat om problem på boendet för sina lärare. Rektorn Caj Stigson, har nu gjort en anmälan till socialförvaltningen. Både rektor och lärare har vid några tillfällen pratat med ensamkommande ungdomar som bor på Duvan.

Expressen - 29 sep 14 kl. 20:32

Morddömd kvinna kan ha stulit från åldringar

Polisen i Kronoberg tror sig ha nystat upp en rad guldstölder hos äldre. En 55-årig kvinnlig hemtjänstarbetare greps tidigt i morse misstänkt för att ha stulit ringar och smycken från äldre som hon vårdat. Kvinnan har tidigare dömts för mord på en åldring, bekräftar polisen för KvP.

GöteborgsPosten - 19 sep 14 kl. 14:21

Kommunal chef fälls för köp av sex

Den socialchef från mellersta Sverige som åtalats för flera sexköp i Bohuslän och Värmland, döms till dagsböter..

NSD - 17 sep 14 kl. 16:43

Nytt föräldrastöd i Luleå

Luleås FöräldraSupporten invigdes under onsdagen och den ska fungera som stöd till föräldrar med barn med "trotsigt" beteende..

Helsingborgs Dagblad - 10 sep 14 kl. 04:00

Strateg blir ny socialchef i Örkelljunga

Christel Sundberg ser "många spännande utmaningar"..

SN - 12 sep 14 kl. 07:08

Han blir ny chef för socialen

Trosa får snart en ny socialchef. Han heter Graham Owen, är 61 år och jobbar än så länge på socialförvaltningen i Botkyrka..

Barometern - 26 sep 14 kl. 14:49

Funktionshindrad slagen av personliga assistenter

En funktionshindrad man blivit slagen och med ett skärp hindrats röra sig fritt av sina personliga assistenter. Händelsen har Lex Sarah-anmälts. Mannen har tillsyn i hemmet dygnet runt på grund av sitt handikapp och när en inhoppare jobbade i somras upptäckte hon att mannen fått en smäll på handen av en annan assistent.

Nya Wermlands Tidningen - 10 sep 14 kl. 06:00

Framgångsrikt projekt har gett flera jobb

Vid socialnämndens sammanträde under måndagen konstaterades att projektet Göra skillnad har varit bra. – Fler än 50 procent har fått jobb eller fått utbildning, säger tf socialchef Patrik Jonsson..

Nya Wermlands Tidningen - 11 sep 14 kl. 06:00

Föräldrar polisanmäler socialchef

socialchefen i Munkfors Per-Ola Olsson och en av kommunens socialsekreterare polisanmäldes på onsdagen av en grupp föräldrar. Bakgrunden är det stora antalet tvångsomhändertagna barn. Föräldrarna planerar också en offentlig manifestation..

Västerbottens Folkblad - 05 sep 14 kl. 10:37

[PLUS] ”Inget boende för elkänsliga”

- Situationer som denna är väldigt svåra, säger Maj Ågren Jonsson, Åsele kommuns socialchef. Hon....

Nya Wermlands Tidningen - 09 sep 14 kl. 06:00

socialchefen: "Jag tycker inte att de är gnälliga"

– Gnälliga? Nej, det tycker jag verkligen inte att de är. Det är socialchef Cecilia Hanes svar på kritiken från hemvårdspersonalen..

Barometern - 10 sep 14 kl. 15:00

Dubbel tillsyn pågår

Dubbel tillsyn pågår med anledningen av händelserna vid den privata förskolan i Högsby kommun, där den på onsdagen dömde 21-årige praktikanten var anställd. – Högsby kommun håller på med en tillsyn, som tillsynsmyndighet då det är en privat förskola. Dessutom har Skolinspektionen inlett en tillsyn, eftersom man vill se hur kommunen har skött denna tillsyn, säger kommunchef Anders Johansson, som fram till den 1 september var verksamhetschef och därmed både skolchef och socialchef.

Barometern - 26 aug 14 kl. 07:04

Ny socialchef redo att anta utmaningen

Ny socialchef i Högsby blir Teresa Tolic Trossmo. Hon börjar den 1 september och ser fram emot det nya jobbet. I drygt fyra år har hon tillsammans med familjen bott i Högsby och trivs med tillvaron.

Dalarnas tidningar - 29 aug 14 kl. 06:14

Inga "bolsjöviker" i FN-bataljonen

Nu har Arne Pettersson samlat sina minnen i en skrift i första hand avsedd för barnbarnen, men egentligen viktig läsning för alla som vill ha ett rundare Sverige. Vägen till att 1963 bli landets yngste socialchef i Mora och 68 något så nytt och ovanligt som en av två glesbygdskonsulter var ingalunda rak..

DalaDemokraten - 29 aug 14 kl. 06:14

Inga "bolsjöviker" i FN-bataljonen

Nu har Arne Pettersson samlat sina minnen i en skrift i första hand avsedd för barnbarnen, men egentligen viktig läsning för alla som vill ha ett rundare Sverige. Vägen till att 1963 bli landets yngste socialchef i Mora och 68 något så nytt och ovanligt som en av två glesbygdskonsulter var ingalunda rak..

Nerikes Allehanda - 21 aug 14 kl. 18:55

Tjänstemännens jobb blev till politik

Förvaltningens jobb förvandlades till en hetsig politisk debatt i socialnämnden.– Nu får ni ge oss ett uppdrag. Vi tänker inte bli Svarte Petter i det här, uppmanade socialchef Risto Haapala politikerna..

Barometern - 11 aug 14 kl. 21:26

Råtta bet sjuk och äldre man

En äldre man på ett boende har blivit biten och riven av en råtta.
– En oerhört tragisk händelse, säger socialchef Eva Augustsson. Det var natten till fredagen den 8 augusti som råttan härjade inne hos mannen som är i 90-årsåldern.

Nya Wermlands Tidningen - 22 jul 14 kl. 06:00

Före detta socialchef blir äldreutredare

Hällefors kommun sätter snart i gång en utredning om framtidens äldreomsorg i kommunen. Utredare blir Juuka Tekonen, som var socialchef i Hällefors kommun 1996 till 1999..

YA - 23 aug 14 kl. 09:00

Anhållna kända för andra brott

Foto: Scanpix/TT
De tre männen, som anhölls för bland annat försök till grov misshandel, sitter fortfarande anhållna. – Brott där man misstänker ett hatmotiv ska prioriteras och det gör man här, säger åklagare Mathias Larsson.
Som YA skrivit om attackerade flera män i 20-årsåldern tre somaliska flyktingar i deras hem sent i onsdags.

Kristianstadsbladet - 11 aug 14 kl. 18:06

Råtta angrep äldre man på boende


Råttan började gnaga på en äldre mans fingertoppar och nästipp. Mannen hade dessutom svårigheter att påkalla uppmärksamhet.Händelsen inträffade natten till i fredags förra veckan på ett äldreboende i Mönsterås kommun, rapporterar P4 Kalmar.

BT - 11 aug 14 kl. 19:00

Råtta angrep äldre man på boende

Råttan började gnaga på den äldre mannens fingertoppar och nästipp. Mannen hade dessutom svårigheter att påkalla uppmärksamhet. Händelsen inträffade natten till i fredags förra veckan på ett äldreboende i Mönsterås kommun, rapporterar P4 Kalmar.

BT - 11 aug 14 kl. 18:06

Råtta angrep äldre man på boende

Råttan började gnaga på en äldre mans fingertoppar och nästipp. Mannen hade dessutom svårigheter att påkalla uppmärksamhet. Händelsen inträffade natten till i fredags förra veckan på ett äldreboende i Mönsterås kommun, rapporterar P4 Kalmar.

City - 15 aug 14 kl. 06:21

Inga tecken på organiserat tiggeri i Skåne, enligt stadsmissionen

Inget tyder på att skånska EU-migranter organiseras i kriminella ligor för att tigga, enligt Stadsmissionen. 
Men Sverigedemokraterna vill stoppa även det legala ”organiserade tiggeriet.” Skånetrafiken stoppar tre affischer från Sverigedemokraterna, bland annat en där det står ”Stoppa det organiserade tiggeriet.Om oss

Nyhetspressen är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Nyhetspressen.se besöks mer än 100000 gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.